Ugrás a tartalmakhoz

fjord lovak

• Please log in to reply
2805 válasz a témához

#1721 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 28. - 14:30

Sziasztok! Fieszta gazdájának karácsonyra csináltam egy DVD, amin a lováról készült összes videó és kép rajta van :) Hát majdnem elsírta rajta, de mindenesetre nagyon nagyon belendült tõle, így mi már febr 18.-án Pátyon ismét megyünk versenyezni. Valószínû a 2012-es évre a Lovasszövetségi lincenszet is befizetjük, így több Pest megyei díjlovas bajnokságon fel fogunk tûnni. Ha Nõtincsen a jövõ évbe is megrendezésre kerül a fjord show, akkor mi feltétlenül menni fogunk, az biztos :) Méghozzá sokkal színvonalasabb kûrrel, mivel Fieszta nagyon szorgalmasan tanulja az új L-es elemeket :) Ezek a jövõ évi terveink :) Mindenkinek kívánok boldog, sikerekben gazdag új évet! :)

#1722 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 28. - 21:27

Na már megint lemaradtam valamirõl... - mentségemre legyen mondva, hogy a szgépem "szabadságolta magát", mikor máskor, mint Karácsonykor :eek: Így aztán most, hogy hazajött a "szanatóriumból" gyorsan kívánok mindenkinek szerencsés boldog új évet, jó egészséget, sok-sok kellemes lovazást. :yeah: Kemirkének (és még annak a néhány elszánt adrenalinvadásznak :P , aki versenyzésre adta a fejét) külön sok sikerélményt az új évadra, hogy még több dicsõséget szerezzen a fjordoknak! :ang: :kocc:

#1723 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 10. - 9:14

Sziasztok!
Feltettem a Fiesztáról a kedvenc ugró képemet. http://picasaweb.goo...911896806179026
Imádom ezt a kis fjordot! Szívét lelkét beleadja mind a 2 szakágban!

#1724 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 10. - 17:29

Hoppá... hát az elõzõ linkelés nem jött össze, de most újra próbálkozom! Sorry...
https://picasaweb.go...911896806179026

#1725 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 11. - 18:58

Hoppá... hát az elõzõ linkelés nem jött össze, de most újra próbálkozom! Sorry...
https://picasaweb.go...911896806179026

Megnéztem, nagyon ügyesek vagytok! :kocc: :yeah:

Nekem az elõzõ kép még beszédesebb ;) :ang:

#1726 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 12. - 8:41

Köszi! Idén szerintem a GYEPOSZ versenyeken ugróban is fogunk menni, legalábbis tervezzük az okos pónilóval :-) Fieszta gazdája még hnapot is létrehoz a lónak. A www.fjordlo.hu-t már lefoglalta, szóval már csak létre kell hozni rajta a honlapot.... :-)

#1727 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 12. - 17:29

Kisló. Nem póniló.

#1728 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 12. - 21:23

Kösz, BoKa, így igaz! ;) Legalább mi, akik ezekkel az okos mindenes kis lovakkal foglalkozunk, írjuk, mondjuk, terjesszük helyesen! :kocc:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 12. - 21:59

Kisa, hajrá, sok sikert az idei versenyévadhoz is Fiesztával! :) Mindenrõl tessék beszámolni! ;)

#1730 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 13. - 9:46

Kösz, BoKa, így igaz! ;)

Legalább mi, akik ezekkel az okos mindenes kis lovakkal foglalkozunk, írjuk, mondjuk, terjesszük helyesen! :kocc:

Szerintem is.
Most készülök hazahozni Vikinget, és a szomszéddal beszélgettünk errõl. Kérdezte, hogy õ nagyló, vagy póniló? (nem hallottam pontossan a kérdést, csak gondolom hogy így kérdezte). Azt hallottam, hogy a férjem, aki nulla szintig lovas (sajnos) válaszolta, hogy 3/4-es ló :D

Mindettõl függetlenül Fieszta nagyon ügyes, és drukkolok neki, öregbítse csak a fjordok jóhírét :)
Mikor Vikinggel elkezdtem anno közös életünket, az nyûgözött le benne leghamarabb, hogy mennyire készséges, mennyire szívvel csinálja a dolgokat :)

#1731 shampo

shampo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 225 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 27. - 19:46

...ÉS AKKOR SZILAJ FELHÚZTA AZ ORRÁT, MINEK UTÁN INKÁBB TÜNT TEVÉNEK MINT LÓNAK
:D
Posted Image

#1732 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 27. - 20:14

Nagyon jó ez a kép :) tényleg teve, meg egy óriásló :D

#1733 kemirke

kemirke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 30. - 14:35

Sziasztok! Tudnátok egy kis felvílágosítást adni arról, hogy mennyire normális az, hogy a Fieszta levedlette nagyjából már teljesen a téli bundáját? Az igaz, hogy meleg volt, de még lehet rá szüksége. Ti hogy álltok bundaügyileg? ( Amint a képen láttam van aki megtartotta még a szõrét :) ) Illetõleg még ha valakinek lenne valami jó ötlete arra, hogy mire lehetne zenés kûrt létrehozni, azt nagyon szívesen fogadnám. Megint 3 féle zenébõl szeretném összevágni. Lépés-ügetés-vágta, de egyenlõre egyikre sincs semmi elfogadható ötletem. Ha esetleg valakinek van valami elképzelése, mire tudná a drága fjorddíjló a patáit pakolni, akkor írja meg lécci :) Köszi :)

#1734 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 30. - 18:23

Az enyimeknek minden szál szõre a helyin van, egyáltalán nem vedlenek!

#1735 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 30. - 19:56

Enyém Naccsága kb. két hete kezdett vetközni. Még nem a tavaszi nagy, de már jelzésnek jó. A fõ tavaszjelzõ még ragaszkodik minden szál szõréhez

Edited by Robi, 2012 január 30. - 19:57.

#1736 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 30. - 20:36

Kemírke! Zeneileg nem tudok segíteni, sõt sajnos bundailag sem nagyon... - takaró, ha nincs más megoldás. :( A sztriptízzel kapcsolatosan annyit mondhatok, hogy nálunk ahány ló, annyiféle hõérzékelõ. Az óvatosabbak még semmi jelét nem mutatják a tavasz közeledtének, de a többség - sajnos - kénytelen-kelletlen nekiállt ledobálni a fûtõtestet. Ezek többsége szerencsére még idõben kapcsolt, hogy talán korai lesz még, így a kiskabátot még magán tartja, ám egy mind közül úgy döntött, hogy bikinire vált - na Õt most én is féltem rendesen :mad:

#1737 canossa

canossa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 130 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 30. - 21:05

Fagyöngy is elkezdett megválni a bundájától, biztosan nem hallgatott rádiót. :) Remélem most átmenetileg abbahagyja. A másik kettõ, még óvatosabb, ragaszkodnak a kabáthoz.

#1738 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 31. - 16:06

Mivel Haramia éjjel-nappal kint van (fedett helyen) nem vedlik még egyáltalán. Szép medvés, ahogyan kell. Adhatsz neki egy kis lenmagot, vagy olajat, hátha segít. Egyébként azt hallottam, hogy a hidegben, pár nap alatt vissza tudnak szõrösödni.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 13:09

Csermely, nálatok esett a hó? :) Egerszegen azt mondják, nem volt semmi. :huh: Nálunk esett jól (de szerencsére itt nem (sem) álltak neki vedleni a jószágok, így aztán nem különösebben zavartatják magukat). Kíváncsi vagyok, hozzátok elért-e...

#1740 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 13:12

Posted Image

#1741 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 13:45

Szépek :) Csikasz, mennyire tisztelik a villanypásztort? Vagy térjünk vissza a kérdésre majd ha a karámon kívül zöldebb lesz a táj? :) Agyilag milyenek?

#1742 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 18:29

Mindketten nagyon jók, de két különbözõ ló. Arany amolyan okoskodó, bátor, néha kicsit erõszakos. Meszes kicsit félénkebb, de nyugodtabb. Abszolút villanypásztor biztosak, születésüktõl abban vannak. A zöldebb sem viszi ki õket!

#1743 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 19:01

Üdítõ kivételek akkor villanypásztor tekintetében. Kiváncsi leszek, Viking mennyire fogja tiszteletben tartani, ha már itthon lesz, és a karámon kívül több lesz a zöld, mint bent :rolleyes:

#1744 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 18:01

Csermely, nálatok esett a hó? :) Egerszegen azt mondják, nem volt semmi. :huh: Nálunk esett jól (de szerencsére itt nem (sem) álltak neki vedleni a jószágok, így aztán nem különösebben zavartatják magukat). Kíváncsi vagyok, hozzátok elért-e...

Igen, jelentem, tegnap megérkezett az eleje, ma már hófúvásokkal is büszkélkedhetünk. Azért olyan nagy mennyiségre ne gondolj (kb. 0 és 15 cm között - ahonnan és ahova elfújta a szél :dev: ). Most estére pedig már tisztul az ég. Csütörtökre ígérik a következõt - hát, majd meglátjuk... :kir:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 8. - 21:45

Nocsak! :D Legalább valami tél-szerû! :cool: Sokkal több nem is kell, nehogy aztán közlekedési káosz legyen ott is úrrá mindenen.

#1746 shampo

shampo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 225 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 10. - 21:34

nálunk már volt egy kis "hó-szerû" :)

Posted Image

ami természetesen nem jelenti azt, hogy egy fjord fázik, inkább élvezi :eek:

Posted Image

#1747 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 10. - 21:56

Nem is olyan kicsi hó! :)) Itt is élvezik, ha éppen ki vannak engedve a fedett helyrõl. :)

#1748 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 12. - 20:47

Sziasztok írtam már korábban fjord reményében, de most már úgy tûnik végérvényesen megfjordosodtunk. No jó, csak 75 % fjord, anyai nagyapja hidegvérû ( ez a méretén látszik, tiszta fjord, csak egy számmal nagyobb, úgy 155 cm körül) Meg nem csõdör, hanem herélt, de mindegy is. És álomgyönyörûségesen szép lóállat. Párt kerestünk a sodri kancánk mellé, és alkalmi vételnek jött be. Remélem a villanypásztorral nálunk nem lesz gond, mert csak az van.

#1749 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 12. - 21:15

Képet :) Hány éves?

#1750 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 12. - 22:14

Képet majd hétvégén. Ma voltunk megnézni, aztán gyorsan vissza is mentünk leelõlegezni. Elhozni hétvégén fogom, ha jó idõ lesz,ha nagyon cudar, akkor toljuk 1 héttel a dolgot, mert nyereg alatt hozom, nem lakik messze 20 km. 7. éves. Állítólag kocsizik mint a kis angyal, fogva nem próbáltuk, de rendes gazdától van. Hátról nagyon készséges. Már jó ideje nem dolgozik semmit, csak a karámban tömi a buksiját, de simán szépen csinálta amiket kértem tõle. És hihetetlen kényelmes a háta. Életemben nem ültem még szõrén ennyire kényelmes hátú lovon. Mondtam is a "szolgláti" lovamnak, hogy most aztán nagyon rendesen kell ahhoz viselkednie, hogy ne cserélem le. Meg már sejtem, hogy anyuék azután, hogy kiakadnak, hogy még egy ló, le fogják "nyúlni" nyárra az unokáiknak, így megint hámos ló nélkül maradunk majd. :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 13. - 19:35

Gratulálok én is hozzá! :) Kíváncsian várjuk digitális léképezõdését is. :D

#1752 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 29. - 19:27

Gratulálok én is hozzá! :) Kíváncsian várjuk digitális léképezõdését is. :D

....türelmesen.... és további részleteket! :kir:

Dé, boldog névnapot - bár kicsit elszaladt az idõ már. :kv: (Hogy áll a Csoda-Csöde projekt?)

Ilusta! Nagyon boldog 12. :dev: (?) szülinapot. Hogy lehet így idõzíteni? :yeah:

#1753 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 29. - 21:00

A képeket azóta én is várom.. :D Köszi Nõvérkém! :kocc: Az idõzítésrõl anyámat kérdezd! :dev: Ne öregíccs! Csak 11 vagyok! :D :ang:

#1754 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 1. - 19:16

...
Ne öregíccs! Csak 11 vagyok! :D :ang:

Na jó, bárki kiszámolhatja... ;) :ang:
..., de ha figyelembe vesszük, hogy a nõk köztudottan mindig lefelé csalnak, csak rá kell számolni egy kicsit, nem? :D Persze ebben a csitri korban még mit számít egy-két év ide vagy oda. :gm: :P

#1755 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 1. - 19:27

Holnap. :D Képek vannak, csak a gépem képolvasója halt meg, az adatkábelt meg már nem is emlékszem mikor hagytam el. Képek holnap még a régi helyérõl. Még ott van, az elhozatal csúszott kicsit az idõjárás, lerobbanás, betegség miatt. De jövõhéttõl tuti itt ropogtatja majd a szénáját.

#1756 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 2. - 14:03

Kép: :)
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Kicsit pufók :
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

#1757 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 2. - 14:07

Nagyon formás darab. Gratulálok hozzá :)

#1758 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 2. - 15:24

Szép! És micsoda sörénye van!!! :ang:

#1759 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 2. - 16:04

Szép! Nem csodálom, hogy beleszerelmesedtetek :yeah: Van tesója? :D ;) (nem akarok venni, de õ biztos szerelem lenne, akit muszáj, úgyhogy ne válaszolj légyszi :D )

#1760 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 2. - 17:17

Igen én is azt mondtam, hogy ha nem akartam volna lovat venni, õt akkor is megvettem volna. :kir: Itt nincs tesója 1,5 éves kora óta van a gazdájánál, Ópusztaszer környékérõl vette. Most hívott az exgazdi, hogy befogták több mint fél év után és ment mint a kisangyal. :ang: Úgy néz ki szekérben jön mégis át, mert közben megalkudtunk a szekérre is jövõhét vasárnap a tuti idõpont. A kamionstopp miatt, mert azokat nagy mennyiségben egy idõ után nem tolerálja és bár felénk egy ilyen szörnyeteg sem jár ( ezért elõny a világ végén lakni :) ) de a jelenlegi lakhelyén még 5 km-en keresztül elég sok lóevõ batár nyomja konvolyban hétköznapokon. Egyébként egy gazdi kedvence hisztis tündér, aki szolíg toporzékolással jelzi, ha nem elég a kaja elõtte. Vittem neki almát, hát utána volt "nemulass" megált mellettem és tátott pofával rámfordulva jelezte, hogy almát még de rögtön. Ez annyiban merült ki, hogy széttátotta a pofáját, odafordult és tátva hagyta, én eltoltam a fejét õ meg vissza fordult ugyan így ( de nem csípett, semmi rosszándék, csak "tátva maradt a szája :D ) Elõre látom, hogy elég nehéz lesz rendes igásmunkára használni, mert a család többi tagja feszt le akarja majd nyúlni, meg tesóm lányai is biztos õt akarják majd nyárra lovacskának, nagyapu meg már gyártja a karámot a "telkén", hogy ha ittvannak a lányok legyen ott egy-két ló nekik. :) shampo: megkérdezhetem, hogy te lovad fjordX mi? Mert egy szinte teljesen hasonló lovat lovagolunk most be egy ismerõsnek. ( huculnak vette :gm: , az kizárva, a fjord tutira látszik rajta, de a másikfelét nem tudom betippelni sem.)