Ugrás a tartalmakhoz

fjord lovak

• Please log in to reply
2805 válasz a témához

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 8. - 11:58

Okés, ha úgy alakul, szólok, bár általában ezek több napos túrák szoktak lenni, ha már ilyen messze megyek/gyünk, meglátogatunk több barátot, ismerőst is. :) De ez nem feltétlen akadály, nem azért említettem - ha már alakul valami, jelelek! :ang:

Edited by Dé, 2011 december 8. - 12:00.

#1682 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 8. - 17:50

Oké, köszi :)

#1683 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 8. - 18:03

Jaj, Zsuzska, hát te itt?! :D Gyere csak, ha összejön valahogy a fuvar, ha jól emlékszem már 8 (!!) év eltelt a találkozásunk óta... - Atyaég! :eek: Igen Dé, én is a két ünnep között tartanám a legpraktikusabbnak (naptárfüggetlenül :dev: ), de tudod, hogy rugalmas vagyok.. :kv:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 9. - 11:00

És azóta se lett a Zsuzska fjordos, ejnye! :D
Na, akkor már csak a hó köll tényleg! :kocc:
(Naptárfüggetlenségrõl jut eszembe, majd jelelj, ha véget ér a családi kupaktanács!.. ;))

Edited by Dé, 2011 december 9. - 11:01.

#1685 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 9. - 11:43

Hát én csak akkor lehetek fjordos, ha nem leszek már kisbéris, csak lélekben ;) Hajnal már elõttem jár. :) :( A helye már megvan, csak az anyagiak hiányoznak. :D

#1686 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 9. - 17:51

És azóta se lett a Zsuzska fjordos, ejnye! :D

Nem, mert hûséges jó kislány (és nem Krõzus az apukája). De azért 8-9 évenként jól nyálcsorgat - tedd is azt Zsuzska, aztán Hajnal nyomában jól célhoz érsz! ;)

Na, akkor már csak a hó köll tényleg! :kocc:
(Naptárfüggetlenségrõl jut eszembe, majd jelelj, ha véget ér a családi kupaktanács!.. ;))

Még kûzdök, de az eredményt már úgyis borítékoltam :D :gm:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 10. - 5:06

Mondjuk igen, én is biztos vennék egy fjordot is, ha sok pízem lenne, már úgy "rájuk szoktam". :D A mani sok mindent megoldana sokunknál, asszem. :cool: :D Oksi! :kv: :D

#1688 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 10. - 7:43

Posted Image - valami ilyesmire gondoltok? ;) :yeah:

#1689 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 10. - 17:36

Szereztél 2 félvért? Édesek! :ang:

#1690 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 10. - 18:12

Igen, hucúl apucitól, nagyon jó fejek, gyorsan tanulnak, igazi kis szilaj fenevadak :) .

#1691 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 10. - 18:51

Csikók? mennyi idõsek és milyen magasak?

#1692 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 10. - 22:00

7 hónaposak, de hogy mekkorák, olyan 120 körül...anyuék cc 145cm voltak, apjukat nem tudom.

#1693 shampo

shampo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 225 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 10. - 22:27

Csikasz ! jaj de jóóó :ang: nagyon szépek !!! biztosan menõs pacik lesznek :)

Edited by shampo, 2011 december 10. - 22:27.

#1694 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 12. - 6:01

Sziasztok! Tegnap találkoztunk Nomáddal. Éppen hivatalos tisztelgõ látogatást tettünk Vegason ( a szokásos vasárnapi "kilovaglásunk" volt soron). a karámon keresztül találkoztak Fahéjjal, és igencsak megörültek egymásnak. Mindenféle sikítozás meg mûsor nélkül szaglászták egymás fejét, Nomád még meg is rágta fahéj fülét egy kicsit. Szóval szép találkozás volt, a kiscsaj szemmel láthatólag elégedett volt, hogy végre normális színû lovat lát. nagyon helyes kis lény különben, kíváncsi kutyaütõ csikó, és szép nagyon. Sajna kép nem keletkezett a nagy pillanatról, így kénytelenek lesztek beérni a beszámolóval.

#1695 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 12. - 7:46

Kisgalamb, de jó:))). Nagyon aranyosak lehettek, kár hogy én lemaradtam róla:(....fele családom lerobbant, így nem mentünk, pedig tegnapra terveztük...:(.... Gyakran jártok arra?:) Csikasz, gratula a csikókhoz, édespofák!

#1696 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 12. - 8:58

Nomádnak ezek szerint mozgalmas napja volt, mert én is megszemléltem, némi fül és állvakarászás erejéig. (Nagyon helyes darab :) ) Úgy látszott, õ nagyon élvezia kényeztetést, ez viszont határozottan felbosszantotta Dutrát, a hidegvérû csikót. Egy kicsit nézte az idillünket, majd egyszer csak lecsapott fülekkel kifordult a többiek közül és elhajtotta tõlem Nomádot. Valahogy így festett a dolog: Mit képzelsz te tacskó! Most jöttél csak és már mindenki téged vakarász? Takarodsz innen? Ezek után, mint aki jól végezte dolgát, visszaállt az anyja mellé szénázni. Én meg leesett állal töprengtem, hogy most ez Dutra volt valóban, vagy az anyja, Dömpilla? Mert ugyan a csikó már nagyobb, de ahhoz még nagyon gyerek, hogy õ tegyen rendet :) Azért Nomád után mentem, és szegény kapott még egy kis extra simit. Amúgy azt figyeltem meg, hogy a fakóknak általában nehéz dolguk van, lassabban fogadja be õket a ménes. Rasszisták, vagy mi :) Nem bántják Nomádot, de nem bratyiznak vele. Egyelõre. De szerencsére annyi hely és kaja van, hogy bõven marad neki is. Csikasz, a két csikó tényleg nagyon helyes. Kik õk? A szürkébbik feje olyan a kis torzonborz sörényével, mint egy kis sünmalacka. :)

#1697 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 12. - 10:22

Tiszta vérû fjord anyáktól és Prislop hucul apától vannak. A világosabb ( Meszes) inkább a hucul apjára ütött, a sötétebb ( Arany) anyura hasonlít.

#1698 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 12. - 13:40

Hát elég gyakran fordulunk elõ Vegason, hol ezért, hol azért, és mivel a fõ lóútvonalunk mellette halad, el-el sétálunk arra valamilyen összetételben. Amúgy egész biztosan rasszisták a dögök, bár nálunk inkább a nemfakóknak nehezebb beilleszkedni, mert a nem kevés fakó is leginkább csak a fakókkal áll szóba. Malibu például soha nem állt szóba más színû pasival, és Fahéj sem ereszkedett le soha színes lóhoz, szóval megérik a pénzüket a fiatalok.

#1699 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 12. - 14:29

Adrienn, köszi :ang: . Hát, biztos nézett nagyon szegény, mikor elhoztuk Csermelyéktõl...csupa színes, ráadásul nagyobb ló....de majdcsak lesz vki haver neki is:). LEgközelebb, ha kijutok, viszek ollót, ráférne egy fodrászkodás...bár lehet addigra ledõl a sörénye, megnézem úgy milyen :kir: ... Kisgalamb, nálatok fedezõmén fjord is van? :rolleyes:

#1700 Kisgalamb

Kisgalamb

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 79 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 13. - 13:33

Halihó! Ménünk nincs, legközelebb nõtincsen van Merész, aki Fahéj csikója, Magor az apukája. Nomádnak Matador vagy Magor az apája?

#1701 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 15. - 16:25

Na úgy néz ki, két ünnep közt lemennék egy barátnõmmel, akinek vannak arra barátai akiket szintén meglátogatnánk. Dé, összehangoljuk? :) Csermely, szállást tudsz a környéken így téli idõszakban?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 15. - 16:50

Zsuzska, próbáljuk meg. :D Egyelõre még a biztosabb hójelentésekre várok :cool: és még a tervezésig sem jutottam/tunk el az ügyben, hogy milyen útvonalon, és egyáltalán mikor menjünk Szattára, de majd egyeztessük óráinkat - az is buli, ha (mivel nektek is lesz más programotok, meg ha az eddigiekbõl indulok ki, nekünk is) az lesz a bázispont, ahol majd jól találkozunk egy belõtt idõpontban. :D Megszálljuk Melindáékat jól. :gm:

#1703 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 15. - 17:07

Igenn, én is így gondoltam. :) Mi hóhelyzettõl függetlenül menni szándékozunk. :)

#1704 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 15. - 17:32

Na úgy néz ki, két ünnep közt lemennék egy barátnõmmel, akinek vannak arra barátai akiket szintén meglátogatnánk. Dé, összehangoljuk? :)
Csermely, szállást tudsz a környéken így téli idõszakban?

Szállás ilyenkor is megoldható, de inkább menjünk át magánba ez ügyben... :)

Aha, érlelõdik az összeesküvés, figyelek ám! :dev:

Adrienn, Kisgalamb, de jó, hogy pátyolgatjátok néha szegény kis Nomádot, biztos jót nosztalgiázott a "rasszista" fjordocskákkal :D Adri külön kösz az extra simiért! :ang:

Csikasz, édesek a kismackók, kik az anyucik, megírnád?

#1705 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 15. - 21:50

Hát bocsi de részünkrõl máris ugrott a projekt, barátnõm mégsem ér rá. De ami késik, nem múlik!! :) Csermely, a szállásokat mentettem, tároltam!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 16. - 23:39

No, hát ez gyorsan rövidre zárult. :D De nem baj, ami késik, az nem múlik!.. ;) Hajnal!!! Boldog szülinapot!!! :ang:

#1707 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 17. - 18:44

No, hát ez gyorsan rövidre zárult. :D De nem baj, ami késik, az nem múlik!.. ;)

Hajnal!!! Boldog szülinapot!!! :ang:

Ó, jaj, errõl most én maradtam le, de tán még nem késõ:

Nagyon boldogot, Hajnal!
:kocc:

Zsu, csak szólj és újra felkapjuk fonalat! ;) :kv:

Edited by Csermely, 2011 december 17. - 18:52.

#1708 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 17. - 19:04

Köszönöm, nagyon aranyosak vagytok!:) :ang:

#1709 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 17. - 21:15

Isten éltessen! :)

#1710 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 20. - 2:24

Hajnal, sok boldogot. Csikasz, édesek. Március környékén lehet, hogy nálam is aktuális lesz egy ilyen pofa keresése :) (természetesen Viking mellé, nem helyett :ang: )

#1711 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 20. - 8:47

A két kanca, azaz a mamik. Játék ( apja: 2011 Fjord Emil) Niki ( apja: 3650 Grönland Matador) BoKa - ha majd érdekel, tudok is egy párat. Nagyon jó kis lovak.

#1712 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 20. - 18:31

Érdekelni fog. Lehet ugyan, hogy válás lesz a vége, de akkor is érdekel :D Érdekelni végülis érdekelhet ;) Az áruk mi körül mozog manapság?

#1713 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 20. - 18:56

Nagyon változó, függ a szülõktõl és a belovagoltság szintjétõl, de minõségi lovat olyan 450.000 tõl lehet venni, persze papír nélkül van kevesebbért is félvérben. Csikók meg nagyon változóak, de úgy 200.000-tól van.

#1714 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 20. - 19:05

Ez a "minõségi ló" kicsit azért bántja az orromat ;) Ez kicsit olyan .... izé.. kupecesnek hangzik. Bár emlékszel, akitõl Vikinget hoztuk, õ spec egy kupec bácsi volt :D És papír nélkül, és félvér, és akkor volt épp már nem csikó, és imádom. És minõségi darab.

#1715 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 20. - 20:24

Hát tudod lehet kupeces, de amiket ebben az évben megnéztem az egyik sem "Viking" kategória, még papírral, meg anélkül se... S mivel nekem nincsenek fjordjaim így csak azoktól tudom mi a minõségi, akik tenyésztenek :) . Láttam olyan származással rendelkezõ lovat, aminek olyan x lábai voltak, hogy el sem tudom képzelni, hogy fog az valaha egyensúlyban közlekedni. Ja és az én szintén félvéreimnek, tökéletesek a lábaik, a hátuk...amolyan igazi kis vasgyúrók :) .

Edited by Csikasz, 2011 december 20. - 20:26.

#1716 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 21. - 16:16

Én is láttam kacskalábú fajtatiszta fjordot..mikor Melinda még nem hirdette meg Haramiát, elmentem megnézni egy kancát. Elsõre nem tetszettek a hátsó lábai, úgyhogy gyorsan otthagytam. :) Ma istenit lovagoltam a 2 hete pihenõ kis medvémen, igaz szinte csak sétáltunk a betonkeménységû, csúszós talajon..a 2 óra alatt kb. 500 m-t, ha ügettünk. Az ujjaim majd lefagytak a kesztyûben (tényleg beszerzek valami 2 számmal nagyobb síkesztyût) ezért nem fotóztam semmit. Pedig szép volt, hullott a hó és a fejfájásom is elmúlt, ahogy lóra ültem. ;)

#1717 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 21. - 18:34

Mert a ló a világ legjobb orvossága!

#1718 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 25. - 11:22

Minden Fjordosnak Kellemes és Békés Karácsonyt Kívánok!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 25. - 17:34

Fjordosok, boldogot! :ang:

#1720 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 25. - 23:01

Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok fjordos lovastársaimnak! :ang: