Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Fotó

• Please log in to reply
17489 válasz a témához

#17081 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 17. - 12:51

A legjobb megoldás, két fizikailag távol esõ helyen egy-egy RAID-es fileszerver, napi mentésekkel szalagra, amik egy harmadik helyen vannak tárolva. :-D (a cégnél ilyenekkel dolgozunk) Itthonra is jó lenne egy RAID-es gép, meg is lehet oldani könnyen, archiválni meg usb vinyó, plusz DVD. De a DVD-ket is pár évente át kell írni. Mennyivel jobb volt a filmes technika... :D

#17082 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 17. - 18:42

Vagy simán csak fotózol helyettük újakat, ha elkulálja magát a DVD. :)) A csuda raides szerverbõl van nekem is kettõ az irodában, poénnak jó volt, hogy tartósságban azok a vinyók bármivel is felveszik a versenyt. Azok teljesítményre hegyezett dolgok inkább. Egyébként a bluerayen már nem szerves alapú a hordozó réteg, rövidesen meglesz az örök nagy kapacitású tároló korong.

#17083 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 17. - 18:53

A csuda raides szerverbõl van nekem is kettõ az irodában, poénnak jó volt, hogy tartósságban azok a vinyók bármivel is felveszik a versenyt. Azok teljesítményre hegyezett dolgok inkább.

Egyébként a bluerayen már nem szerves alapú a hordozó réteg, rövidesen meglesz az örök nagy kapacitású tároló korong.

Naja, tartósság egy dolog, de jó eséllyel egyszerre csak egy megy tönkre, azt kicseréli a hardveres, újraépíti a tömböt, és megy tovább. Mondjuk amikkel mi dolgozunk, itt kb. 5-10 milla a vas (dollárban), a szoftver valamivel több.

Mindenesetre, ha fontos az adat, minél többféle módon, több helyre kell menteni. PC vinyó, USB vinyó, lemez már elég kéne, hogy legyen.

Csak nemám úgy csinálni, hogy gyûjteni a gépen, és "majd a hétvégén kimásolom USB-re, vagy majd a jövõ héten" stb. :D

#17084 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 17. - 19:05

Igen, én pont így jártam nemrég. :D Mentsetek gyakran!

#17085 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 17. - 20:19

A raides hókuszpókusz az egy dolog, de a titok nyitja a tudatos, rendszeres és naprakész redundáns mentés.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 18. - 9:08

Köszi LeO (-> Juliska)! :) Na, téma kibontakozva, juhé. :D Én is a 2. külsõ vinyón filozofáltam leginkább eddig, a dvd-kkel mostanában voltak meglepõen negatív tapasztalatok (márkással is), szerencsére nem életbevágó dolgok vesztek így el, de statisztikának így is sz.r volt. Úgyhogy abban már nem bízom. A blueray-t meg fejlesztgessék, tökéletesítgessék gyorsan, aztán akkor bevetem azt is! :kir: Különben jó, h mondjátok, mostanában annyit kellett rohangálnom, nálam is elmaradt egy mentés kis ideje... :cool: Ma esti program belõve. :kv:

#17087 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 18. - 15:07

Most mondhatnám azt is, hogy kövessétek a példámat egy 2 fészkes 2x2 TByte-os Sinology nas beszerzésével, de annyira nem olcsó, hogy hirtelen ilyet vegyen mindenki. :)) Tükörbe csatolva a két vinyót elég jól el lehet vele lenni, de pl alkalmas a külsõ usb vinyók hálózatra illesztésére is. Hazaér az ember, és a vágatlan anyagot rögtön rá is lehet másolni, meglehetõsen gyorsan.

#17088 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 23. - 18:24

Én korongozok, mert hátha az itthon tartott korongok is megfogják a rendõrök lézerét, mikor gyorshajtok... Még a 90-esek végén tartott egy számítógéphez értõ rokonom elõadást, hogy a cd lemezek élettartamára nézvén mennyire borúlátó a szakma. Tán tavaly kérdeztem meg, hogy most mit tartanak róla. :D Aztán pár év múlva ugyanezt elõadta a DVD-kkel kapcsolatban, de arra nekem még 10 évnyi saját tapasztalásaim nincsenek, még nem tudom froclizni vele. :gm: CD lemezbõl egy ment tönkre, egy 2000-ben vett repülõgépszimulátor CD, és egyet, amit 2001-ben másoltak a saját gépem tartalmáról, azt nehezen olvassa az olvasó. Szerintem ez nem rossz arány. Igaz, hogy százával csak 2004-tõl használok lemezeket. Két másolat, az egyik földrajzilag másutt, és 5 évenként minõségi selejtezéssel összekötött újabb másolat (és majd ha helyhiány fenyeget, akkor kezdem csak el dobálni kifelé a legidõsebb kópiákat) lenne elvileg a politikám. Már elkezdtem a 2003-as termés újraírását. Másfél éve. :D Azonban elmondanám (egyszer akartam írni róla egy értekezést, de sok fotóst megsértenék vele :gm: :dev: :D ), hogy a képek iránti igény erõsen lecsökkent, így az a szempont már nem vezérel, hogy ha voltam valahol versenyen, akkor legyen és maradjon minden indulóról kép. Ettõl a selejtezés tényleg helycsökkentõ lesz, mert nem hagyom a kompromisszumokat meg. A korongozással egy baj van, idõigényes, állandó figyelem kell, hogy hol tartok vele, stb. Megrögzötten TDK-t használtam 2005-ig, azóta Verba Tímeát. Egyébként a 4 Mp-s Canon G2 7 éves képeit nézve meg kell állapítanom, mai szemmel sem rossz gépezet. No, zoomja lehetett volna nagyobb, de hát a nagylátószögben 2,0 fényerõt nem adják ingyé... Kár, hogy sok mindent nem tudtam (azaz nem vettem figyelembe) a digitális fényképezésrõl. Ezúton követem meg Andikát, akinek rigorózus elképzelései voltak a tekknikai színvonalról, amiket én nem mindig tartottam fontosnak. :D :gm: Felét most sem tartom annak, bár a másik felét igen. :D :gm: Például, hogy egy huszáros csoportképen a 100-ból 2 dolmányon összesen 3 pitykén megcsillant a fény, ergo kiégett - azt nem. Bár... Elnézve a facebookot, ami elvileg nem egy iwiw, csak majdnem, valami szörnyû, milyen tekknikai színvonaltalanságos képeket raknak fel manapság (!) százszámra, és mennyi ömlengés (Isteni.... Imádom... Hipercsúcsszuper... stb értsd: egy homály az egész, lemaradt a ló negyedik lába...) van ezek alatt. :D :gm: :dev:

#17089 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 23. - 23:15

Megvolt a képértékelés, a balra nézõ muflon ütõs volt tényleg. :) A másik nyerõ meg ez a mókus lett:

Posted Image

#17090 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 28. - 23:10

Zsuzska, ez a móki nagyon édes :D :kocc:

Hoztam egy videót, pár fotómat is beleraktam, kifejezett kérésre készült, ma hajnalban értünk haza Hargitáról egy havas rallyról, lessétek meg HD-ben :)

#17091 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 18. - 21:13

Egy kis tavaszi grillezés...

Posted Image

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 20. - 3:55

Szerintem ez nem rossz arány. Igaz, hogy százával csak 2004-tõl használok lemezeket.

Valóban nem, kérdés, mennyi benne az Isteni gondviselés, m nekünk otthon spec ennél jócskán rosszabbak a tapasztalatok, márkától függetlenül... :)

Elnézve a facebookot, ami elvileg nem egy iwiw, csak majdnem, valami szörnyû, milyen tekknikai színvonaltalanságos képeket raknak fel manapság (!) százszámra, és mennyi ömlengés (Isteni.... Imádom... Hipercsúcsszuper... stb értsd: egy homály az egész, lemaradt a ló negyedik lába...) van ezek alatt. :D :gm: :dev:

:D :kv: :D

Megvolt a képértékelés, a balra nézõ muflon ütõs volt tényleg. :) A másik nyerõ meg ez a mókus lett:

Jó ez a mókus! :) (Szerintem én kicsit másképp komponálnám, de az én lennék, aki meg nobody... ;)) Tetszik! :)

Tötõ, fantörpikus helyeken jártatok, gyönyörû! :yeah:

skatya, de sütnék most szalonnát... :D

#17093 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 20. - 11:32

Köszi lányok! :) A móki már vágott, a tanárok instrukciói szerint... mert te hogy komponálnád? Azért én kíváncsi vagyok :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 20. - 15:29

Ááááá, nem vagyok én Szeki (gondolom ő, vagy ő is tanít titeket), ő biztos jobban vágdos mókust nálam!.. :D ;)
(Nekem picit kevés alul, és sok felül. Gondolom, előbbi adott, vagyis alulról nincs vágva, hanem ennyi a kép - de fentről lehetne csippenteni belőle, és akár egy hangyányit bal szélről is. Valami ilyesmire gondolnék [bár ez meg akkor lenne igazán jó, ha az alját meg lehetne toldani egy kicsit]... :kv: De ez abszolút ízlés dolga. :ang:)

Edited by Dé, 2011 március 20. - 15:30.

#17095 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 20. - 20:17

Aha, így tényleg jobb! Valóban Szeki az egyik tanárunk, és épp vele volt ez a képértékelés. :) Te honnan ismered? Nagyon bírom, az egyik legjobb tanárunk. :) Ti egyébként mindig RAW-ban fotóztok? Eseményfotóra szerintetek jó a legjobb minõségû jpg is?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 21. - 9:18

Találkoztam vele pont nemrég, kint "terepen". :) Én nagyon sokáig valahogy nem voltam hajlandó :D átváltani raw-ra, leginkább helytakarékossági okokból, meg azért, mert nem tudtam, h az mennyivel jobb. :D Házi használatra, meg ha nem kell sok utómunka, akkor tökéletes szerintem a best jpg is, de a jpg minõsége romlik minden egyes procedúránál, míg a raw nem. Úgyhogy olyan esetekben, amikor másoknak is készül a kép, és/vagy van memóriád bõven, akkor raw. Ha tudod hova rakni a nagy méretû képeket, akkor lehet mindig raw (szerintem). :) (Meg a raw-t utána úgyis konvertálod valamivé az utómunka során, és max, ha nem úgy sikerültek a képek, h érdemes lenne megtartani, akkor még mindig le lehet törölni a raw-kat szükség esetén, és csak a konvertáltakat megtartani házi nézegetésre...)

#17097 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 21. - 10:17

Én nagyon sokáig valahogy nem voltam hajlandó :D átváltani raw-ra...

:gm:

Van még érvem, a raw megtartása mellett, az idõk folyamán az ember tudása és gusztusa változhat, és másképp akarná ugyanazt a képet kidolgozni - vagy egyáltalán ki akarná dolgozni, mert már ki tudja dolgozni. A szoftverek is fejlõdnek.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 21. - 11:38

:gm:

Ne vigyorogj!.. :dev:
Igen, az úgy volt, hogy Ernest addig verte a fejemet, amíg végre rájöttem, hogy igaza van!.. :D

#17099 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 21. - 14:24

Hát igen, a pro-kat tudom, megtanították :D, de most megkértek, hogy a Noé cicás napján legyek én a "fotós" (önkéntes alapon persze), és ezért gondolkodtam el. Van 2 db 8 gigás kártyám, azokra ráfér olyan 1000 kép RAW-ban, csak elég lesz 5 órára. :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 21. - 14:30

Hát annyi remélhetõleg elég lesz!.. :D

#17101 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 23. - 12:04

Bocsánat hogy bepofátlankodok ide, nem tudom h profibb gépekhez is használható e, de eladnám:
Sony Memory Stick Duo, 8 Gb-os, szinte nem is használt kártyámat, vagy SD kártyára cserélném. (lehet kisebb is, akkor egy kis ráfizetéssel)
Ilyen a kártya: http://www.sonystyle...ductId=11039548

érd:
magán
06-20-594-80-60
lamm.lotti@gmail.com

#17102 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 23. - 14:30

ez egy adapter :)

#17103 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2011 március 23. - 16:16

ez egy adapter :)

Van benne kártya is, nem is figyeltem a képen hogy itt nincs. A kártya 8 gigás, csak így adapterrel együtt használtam.
(de köszönöm az észrevételt)

#17104 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 7:53

Nahm, élesszük fel a trotyikot két nem túl nyerõ képpel ! :D

Posted Image

Posted Image

Oszt mostmár valamikor kilátogatok a lovakokhoz is.

#17105 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 11:40

Nõk, fegyverrel. szuper. :(

#17106 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 13:18

Lányok, replikákkal. ;)

#17107 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 2. - 17:10

Seggtök és zárványmanó. Most írja a myphotoalbum.com, hogy holnaptól bezár, bár a képeket még hó végéig elérhetem.

#17108 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 4. - 15:08

Azzal kezdeném, hogy baromira nem értek hozzá, node: van nékem egy használtan idekerült Fuji Finepix s1000fd masinám, ami egyre vacakabb képeket csinál + egyre lassabb. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a tanyasi életmód következtében féltalicskányi por, szõr és beszáradt lócitrom lehet benne, jogos-é a feltételezés, ill. ha igen, kábé mibe fájhat, ha el szeretném vinni kiganyéztatni?

#17109 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 5. - 13:30

Seggtök és zárványmanó.

OFF ezen 5 perce sírok a röhögéstõl :D :D :D ON

#17110 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 5. - 20:28

Azzal kezdeném, hogy baromira nem értek hozzá, node: van nékem egy használtan idekerült Fuji Finepix s1000fd masinám, ami egyre vacakabb képeket csinál + egyre lassabb. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a tanyasi életmód következtében féltalicskányi por, szõr és beszáradt lócitrom lehet benne, jogos-é a feltételezés, ill. ha igen, kábé mibe fájhat, ha el szeretném vinni kiganyéztatni?

Ha csak tisztítás az 10en ezerbõl megvan.

#17111 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 8. - 21:09

Köszönöm!

#17112 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 11. - 8:43

Fõleg Zsuzskának, kinek helybe ment, de fõleg másoknak is, kik közlekednek, egy kiállítás:
http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=206884459342905

#17113 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 13. - 9:47

Sziasztok, itt is régen jártam.. De néhány kép, ha irnátok kritikát, véleményt megköszönném.

http://www.fotohaz.h.......=500&page=1

Tudom, hogy kicsit szokatlan téma a képek egy része, de érdekelne mit gondoltok. Köszi.

Andi

#17114 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 18. - 15:34

Ajánljatok egy jó netes képtárat. Amíg nyugdíjba nem megyek, nem akarok honlapot. Akkor meg már minek. :gm:

#17115 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 19. - 7:36

Persze kinek mi a jó... Fotoalbum.hu? A képtárnál klasszisokkal jobb. (legalább nem fagy le, és nem töröl)

#17116 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 19. - 15:35

Kinek mi a jó... Legyen szép, praktikus, ingyenes és örökéletû. :gm: Jó lesz ez a fotoalbum.hu is, de ezentúl a netre felrakott képeket is elmentem külön valahá. Bár annyit fejlõdik a technika, hogy öt év múlva akár megéri újra feldolgozni a képeket. Már persze, ha olyan sokat érõ képek lennének.

#17117 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 19. - 19:36

Flikker ?

#17118 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás