Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Csikókarám

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
16411 válasz a témához

#16361 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 20. - 12:22

Szerencsére mi annyira nem lakunk közel, hogy a beszélgetést abba kelljen hagyni a géepk miatt, de mivel pont felettünk megy a légi folyosó, így elég gyakran látni gépeket felénk. Vendégek ilyenkor mindig izgatottan néznek utánuk, mi meg nevetünk, hogy ne aggódj, nemsoká jön a következõ :D

#16362 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 21. - 14:15

Én rájöttem, hogy legszívesebben reggel kimennék, kiülnék a reptéri teraszra, és egész nap csak bambáznám a gépeket :D Egyébként (bár nem túl érdekes téma, nekem muszáj valahol elmesélnem ezt az egészet) Juliette gépe 1,5 órát késett, aztán bedõlt az ágyba. Mostanra már egészen feloldódott, ma elvittem vásárolni legszívesebben lefilmeztem volna az emberek arcát a boltokban, mikor franciául beszélgettünk. Végre van szabadidõm, buszosan várost néznek, aztán pár óra múlva megint rohangálni kell a városban. De nagyon jó, már belemerültünk a lovas témába is, bár elég nehézkesen megy. általában lerajzoljuk mit akarunk mondani a másiknak, mert nem volt idõm megvenni a 4 nyelvû lovas szótárat :D Apropó, nem ismert valaki egy valamilyen Travers nevû francia fogathajtót? Tegnap láttam pár videót az ottani lovardáról (tengerpari kis város, jó hosszú vágtaszakaszokkal a parton, fene a szájukat :dev: ) milyen lovardájuk van! Csak tátottam a számat, pláne mikro a kis pónikkal volt videó az ugróedzésrõl :yeah:

Edited by Lilu, 2009 március 21. - 14:17.

#16363 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 21. - 15:37

De irigyellek, bezzeg nekem annó egy lengyel fiú jutott ilyen cserediák programban... :D Ráadásul nem tudott egy kukkot se más nyelven, úgyhogy csak késõbb jöttünk rá, hogy õ az országalmát szerette volna megnézni, én meg az éttermet kerestem. Hmm.. Volt ez kb. 1989-90-ben, akkor még nem annyira volt friendship mint inkább druzsba. :) Hozzánk meg jöhetnétek lovazni nyugodtan, úgyis ki kell ganyézni, megyek is nekiállok. Lóra ülni megint nem lesz idõ.

#16364 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 13:48

Ki mikor ér rá nyáron, tól - ig idõpontokat kérnék! Aztán meglátjuk mit tehetek...

#16365 Kispaci

Kispaci

Csikó

• Fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 14:56

Június 15- július 9. és augusztus közepe-vége :) :yeah:

#16366 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 16:36

Nekem még változóban van, a héten megpróbálom összeszedni, de szerintem a június lenne a legjobb, akkor még lehet mást is csinálni az árnyékban ülésen kívül :) Na, ma feltettem a lányzót a repülõgépre, oda volt meg vissza milyen rendes emberek vannak ebben az országban, milyen tök jó ételeink vannak (a túró rudit sehogy nem tudtam beletömni :dev: )...... A legjobb az volt mikor a magyar szavakat leírta fonetikusan franciául :kir: Egyébként gyönyörû kis Connemara lovacskája van és volt Pignon kurzuson :( Énisénis...... Ma alig bírtam angolul és magyarul beszélni, csak a francia szavak jutottak eszembe, nevetséges :)

Edited by Lilu, 2009 március 23. - 16:37.

#16367 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 16:40

nem nevetséges, örülj neki :) biztosan jót tett a francia kommunikációdnak. az osztrákok is sírógörcsöt kapnak, amikor megkérdik, mi az, amit épp eszek, mert nem ismerik az ilyen édes túrót. a túrót se nagyon. bezzeg londonba kellett vinnem ismerõsnek :D

#16368 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 16:44

A szalonnát el sem mertem magyarázni nekik :dev:

#16369 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 16:48

a körömpörköltnek, kocsonyának neki se állj. amerikában élõ magyartól hallom, a felesége hogy hüledezik ilyenek hallatán. jókat mulatok rajta, bár én se eszek ilyeneket :) képzeld, amikor meghallja azt, hogy sült vér :D (amerikában nem is tud venni disznó-összetevõket a pasi, kidobják feleslegként)

#16370 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 16:52

Júli elsõ hetére és aug elsõ hetére már van program, minden más szabad még :) Hugom meg tegnap éjjel indult Firenzébe, szintén cserediákként :D

#16371 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 17:00

(a túró rudit sehogy nem tudtam beletömni :dev: )......

az én francia ismerõsöm(aki hál Istennek tud magyarul, de megígérte h megtanít a franciául egy kicsit :) )
õ csak azt visz magával haza francia országba :)

#16372 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 17:06

jóóóó néha vannak üdítõ kivételek. egyszer egy vevõ elkunyizta az utolsó darabomat. nem érezte a dolog súlyosságát :D

#16373 Kispaci

Kispaci

Csikó

• Fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 17:10

milyen rendes emberek vannak ebben az országban

Muhahaha... :gm:

#16374 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 17:22

2 napból átlagolt, ne röhögj, úgy lehet :D nekem is az orosz haverom írta, h milyen kedvesek voltak vele a népek itt. namondom, tuti eltévedtél, nem is itt voltál.

#16375 Kispaci

Kispaci

Csikó

• Fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 17:23

:dev: :gm:

#16376 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 18:05

Hugom meg tegnap éjjel indult Firenzébe, szintén cserediákként :D

Legalább egy fess pasira cserélted be? :gm: :dev:

#16377 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 18:23

Áhh, egy kínai csajszi jött hozzánk cserébe :gm:

#16378 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 18:27

a körömpörköltnek, kocsonyának neki se állj. amerikában élõ magyartól hallom, a felesége hogy hüledezik ilyenek hallatán. jókat mulatok rajta, bár én se eszek ilyeneket :) képzeld, amikor meghallja azt, hogy sült vér :D (amerikában nem is tud venni disznó-összetevõket a pasi, kidobják feleslegként)

Hah! Barbárok! Egyszer láttam filmet az elnöki géprõl. Az Air Fiorce One szakácsa magyarázta, hogy ha valahonnan haza megy a góré, valami finomat csinálnak neki, például sajtburgert :huh: OMG! Hogy stílusos legyek. Egy babos-körmös pacal, az valami! :D De ezek az életképtelenek sokkot kapnának tõle :)

Unokatestvérem német férje a túrórudit és a tejfölt kartonnal viszi, mikor itthon járnak.

#16379 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 18:42

Többiek??????

#16380 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 19:11

Ezzel en is igy vagyok... csinalok magyaros kajakat mindig.. tejfol van itt boven.. de turoval nem tudok.. Turo a fulukbe.. Otthon mindig potolom.. Amugy lehet kapni diszno aprolekot itt is.. kormot ilyesmit.. Csinaltam en itt tuti kocsonyat, igaz csak en ettem meg eheh :gm: Viszont az jo ha valaki joerzesekkel megy el a mi kis Hazankbol.. En mindig elkeseredve jovok vissza.. nagyon sokszor akadok ki az embereken... az autoson az utakon, a boltosokon, a picereken, es az utcan.. :hupp:

#16381 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 19:15

QS, akkor módosítok, õ kentuckyban nem talál sehol.

#16382 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 19:23

Há persze, mert a Kentuckyban csak rántottcsirke van :D Mi a tejföl angolul? (Hátha egyszer még szükségem lesz rá)

Edited by Barefoot, 2009 március 23. - 19:24.

#16383 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 19:27

Én a sour cream kifejezést ismerem rá. :rolleyes:

#16384 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 19:46

Én a sour cream kifejezést ismerem rá. :rolleyes:

jessz :D

Há persze, mert a Kentuckyban csak rántottcsirke van :D

eheh lehet ebben igazad van :gm:

#16385 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 19:57

Amugy allamonkent total valtozik az etrend... A texasi kajak pl sokkal mexikoiasabbak mint itt.. sot, megkockaztatom, sokkal valtozatosabb, es yammyamm :D Na ott szetzabaltam magam eddig mindig... Mas ahol rengeteg fekete el, pl Louisiana/ New Orleans ,/ott pl annakidejen ettem olyan kajat, ami allitolag tipikus feka kaja, es az is yammyamm volt, mast meg majd kikoptem... mas ahol sok orosz , stb... S van kulonbseg a tengerparti allamok altalanos etelei es stbetcblabla... Viszont, a Hungarian Paprika, meg a Hungarian Flour-t eddig minden allamban talaltam amerre jartam :kir:

#16386 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 20:02

Kentuckyról jut eszembe, nem ismerték a KFC-t :confused: Szerintem a legnagyobb sikert a magyar ételek közül a kenyérlángos aratta. Nekem is az a kedvencem :yeah: (hú de megkívántam most.........)

Edited by Lilu, 2009 március 23. - 20:02.

#16387 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 20:08

na most megy a TVben a hülye kajákról. vagyis fura. (agy)velõs pacal, kakashere, itt a sült vér is...

#16388 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 20:10

na most megy a TVben a hülye kajákról. vagyis fura. (agy)velõs pacal, kakashere, itt a sült vér is...

:gm:

Off Csikokaram topic :gm:

#16389 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 20:11

olyan nincs :D

#16390 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 20:15

Kentuckyról jut eszembe, nem ismerték a KFC-t :confused:
Szerintem a legnagyobb sikert a magyar ételek közül a kenyérlángos aratta. Nekem is az a kedvencem :yeah: (hú de megkívántam most.........)

Van ahol ismerik, van ahol nem... Itt sincs mindenhol McDonalds- szerencsere!!!! De azert, mert pl Denverben, szinte csak a nagyon kiskeresetu feketek dolgoznak es esznek ott. (ez komoly) mashol a mekik tok uresek ..... (!!!!) Mig a kinai buffet, ahol csak befizetsz $8-10 , aztan olyan es anyit eszel amig hanysz... mindenfele gyumolcs, zoldseg feldarabolva, nyersen, parolva, mindenfele hus, hal, sushi, sutemeny, ez+ az... Huuuuu de nagyon yammyamm...
Azt sem tudod mit egyel... No ezek mindig telthazzal uzemelnek!!
Meg a Burger King sem olyan nepszeru mint otthon...
Viszont, igazi jo Barbecue hely nincs... de texasban minden sarkon :yeah:

#16391 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 20:31

Nekem ennyi elég is egy majdani körutazáshoz :gm:

#16392 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 23. - 23:18

Nekem ennyi elég is egy majdani körutazáshoz :gm:

JolVanNo :gm:

#16393 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 24. - 12:18

A nagy érdeklõdésre való tekintettel a csikókarámos találkozó lefújva...mindenkinek szabad az egész nyár!

#16394 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 24. - 19:15

Csikasz én mennék,bár azt még nrmtudom hány napra,szerintem július az jó lenne,eddig úgy van h szabad lesz :)

#16395 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 24. - 20:10

Részemrõl a július is mûködõképes, de akkor szavaznék a 2. hétre, mert az elsõ elõreláthatólag nem jó, és hónap végén szoktunk kempingezni menni, bár nem tudom ez idén is így lesz e.

#16396 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 10. - 10:06

Megint megállt itt az élet.....nem létezik hogy senkivel nem történik senki. Én a tavaszi szünet indítása képpen szerda reggeltõl csütörtök reggelig bent voltam a suliban. Nonstop foci meccsek (az egész program a Hosszúfoci nevet viseli), koncertek, a francia tanárnõ lasszózni tanítása és hasonlók. Aludni nem tudtam, hiába akartam, ugyanis a terem tele volt részeg emberekkel, az ablakpárkány, ahol pedig pihenni probáltam túl kicsi volt, és a hálózsákommal együtt kis híján a földön végeztem :) Alig várom a következõ ilyet :)

#16397 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 10. - 10:17

én szorgalmatosan tanulok japánul, mondhatom, egészen haladok. már tudok csomó kanjit, hiraganával az olvasás pöccre megy, katakanával nyögvenyelõsen. nyelvtant, szavakat tanulom, ez egyre több lendületet ad, öngerjesztõ a kör. amúgy a lehetõ legjobban szó szerint versenyrõl versenyre járunk, tegnap hajnalban értünk haza, most pakolunk már össze és megyünk, csak elõtte még lovarda. jövõ héten már lehet, hogy két egész nap szünet is lesz.

#16398 Zsofisz17

Zsofisz17

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 853 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 11. - 21:09

Mi elkezdtünk Bügyüvel újra terepre járni - a vizsgaidõszak, majd a betegeskedése miatt sajnos nagy volt a kimaradás. Ennek ellenére gyönyörûen viselkedett, pedig a szünet elsõ napján direkt futószáron vittem ki a patakpartra, hogy kidühönghesse magát, de nem volt semmi, ugyanúgy szóra indult és állt meg, mintha karámban lettünk volna. :ang:
Most 4 napja folyamatosan terepelünk, holnap pihenõnap lesz, aztán folytatjuk tovább, mert mindkettõnknek van mit fejlesztenie a kondiján :kv: Kár, hogy ilyen rövid ez a szünet, és hamarosan mehetek vissza Pestre, és a mostani fél napos lovazások, nagy legeltetések, heti 2-3 tereppé csökkennek :hupp: De már mindjárt nyár!

Néhány kép az elmúlt napokból:

futószár1
futószár2
munka
még egy kis munka
vágta
elengedve

#16399 Kispaci

Kispaci

Csikó

• Fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 8. - 19:40

Tötõ, Oldi, boldog szülinapokat :) :D

#16400 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 18. - 6:13

Most látom csak!Mennyire szép lett Bügyü :) Régen hallottam felõle,mondjuk mint mindenkirõl :( Mivan veletek csikók? :(