Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Csikókarám

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
16411 válasz a témához

#16321 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 10. - 17:49

hogy oldották meg a tolmácsolást, egy ember volt, aki japánról magyarra vagy japán-angol-magyar? amit hallottam eddig japángolul, abban nem volt sok köszönet :D kicsit elkéstem az újévi fogadalommal, mindenesetre azt találtam ki, hogy heti 10 kanjit meg lehet tanulni. a hétvégi díjlovaglóverseny egy délelõttjén megtanultam négyet, szóval nem lehetetlen. most készítem elõ, hogy ne kelljen folyton angolul tanulnom a jelentéseket. kiváncsi vagyok, mi sül ki belõle. ha összejön, akkor a japán általános iskolában tanított ezerpár kanji majdnem felét beküldöm. remélem, lesz rá idõm egész évben, a nyarak elég brutálok szoktak lenni. 2 felhasználó olvassa a témát: narancs, méz :) jó párosítás.

Edited by Unicorn, 2009 március 10. - 17:50.

#16322 Zsofisz17

Zsofisz17

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 853 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 10. - 18:14

Egy magyar pasi tolmácsolt, aki Japánban él és dolgozik, mint gyógypedagógus/kutató/egyetemi tanár, a munkatársa a professzornak, aki az elõadást tartotta. Laikus szemmel anyanyelvi szintûnek tûnt a japán tudása:) Nekem olyan érzésem volt, mintha az egész, amit mond, egybe lenne, nem érzékeltem a szóhatárokat, a mondathatárokat, meg semmit. Egy szót nagyon megnyomott, mert ki akarta hangsúlyozni, ott érzetem, hogy hol van a szó eleje és vége, de csak a hangerõ miatt. Bár ez biztos azért van, mert semmit nem tudok a nyelvrõl, és életemben elõször találkoztam vele:)

#16323 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 10. - 18:29

a magyarban nem folyamatosan mondod a szavakat egymás után? :D a vesszõs szünetek kivételével, de sokszor még azt se tartjuk mi se. beszélni nagyon könnyû a japánt, mint fentebb boncolgattam.

#16324 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 14. - 6:55

Végre jóó idõ van! :D Nem mintha eddi nem lovaztunk volna minden nap,de most nem fúj a szél se és süt a Nap és meleg van és tökjó :) Tegnap is esõben mentünk ki,bár próbált szakadozni a felhõzet de nem nagyon sikerült neki.Kitaláltuk h akkor letakarítjuk a nyergeket,kantárokat.Mire elkezdtük százágra sütött...Bosszankodtunk is,de hát ez is a lovazáshoz tartozik.Hát halljátok azthinné az ember h ha bevan kenve bõrápolóval a kengyelszíj jobban becsúszik.Hát nem így volt.Alig bírtam visszadugni a helyére. :D Szépen áttörölgettük õket,és most szép tiszták,és nemtom de tökjó érzés volt megcsinálni.Pedig legalább 2 havonta lekéne kezelni,csak vhogy mindig elmaradt.Aztán meg este hívtak cirkuszba dolgozni,lovak mellé.Mondtam h tökjó lenne,mert kiskorom óta három dologra vágynék,és az egyiket mindenáron megfogom csinálni.Vagy az h lovardám legyen,vagy állatkertem vagy h cirkuszba dolgozzak.De nem hagyhatok itt csapot-papot,pedig kéne vmi meló.Nemtom miért írtam le,nemvág a témához,de most jól érzem magam :D

#16325 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 14. - 14:21

Ma én is lovaztam, sajnos utoljára, legalábbis azon a helyen :hupp: Már-már giccses volt az egész terep, a lószaggal, madárcsicsergéssel, száguldozó õzekkel és nyulakkal, száguldozó westernlovasokkal :gm:

#16326 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 14. - 21:32

De jóóó, cirkuszba mész dolgozni? EZ nagyon klassz, hogy sikerült? :D

Lilu - tudod, hogy ez el kell mesélned a következõ spontán találkozó alkalmával! Gyûjtsd a sztorikat, hogy legyen mit mesélned :gm:

Edited by Arodoet, 2009 március 14. - 21:33.

#16327 Narancs

Narancs

Új vendég

• Fórumtag
  • 20 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 14. - 23:49

Sziasztok! Csatlakozhatok? :) Csikónak érzem magam :D :kir:

#16328 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 15. - 7:44

Ez az h nem megyek :D pedig jó lett volna :) de nem hagyhatok itt mindent.Suli,lovak,apa...és még sorolhatnám. Tegnapi napom annyira izgalmakkal teli volt h az hihetetlen.Délelõtt kibattyogtunk párom papájához,akinek van egy nagyon szép lovardája.Fruskámmal idejártam át edzésekre,csak aztán jöttek a gondok vele és mostmár ténylegesen nyugdíjazott lett :( No edzõnéni odajön,h mitcsinálok hétvégente? (épp karüsszeleztek) Mondom tudod mindig azt amit eddig,lovazok és egyebek.Jó mert kellenék a karüsszelbe,ugyanis az egyik lovas nemtud jönni,elõre láthatólag jó ideig.Mutatja a lovat,mondom jólvan nagyon aranyos :D erre ülj fel.Leszáll róla kiscsaj,én melegítõbe fel,kengyelen nemkell állítani mer minek.Jó ügetés ugrasd be vágtába aztán vedd fel.Csak h nézzem meg milyen.Mondom yesss :D Amúgy aranyos ló,de iszonyatosan kényelmetlen.Szal a délelõttöm így alakult.Délután itthon kert rendezés,félháromkor insulás a lovakhoz.Párom,barátnõm meg én.Kitaláltuk h kimegyünk terepre,mer mi akkor lovasok vagyunk h húúú.Van ugye három csikó,ebbõl én kettõvel dolgozok,meg ugye Fruska meg ugye apóni Ricsike.Azt tudni kell h a három csikót nemlehet elválasztani egymástól,mert akkor hatalmas hiszti van,bár minket ez nem nagyon tud érdekelni,karámból úgysem jön ki.Elkezdtük a munkát,pucolás,szerelés kicsi futszár.Induljunk.Végülis az utca végéig eljutottunk,de tovább nem.Azért nagyszó,mert eddig a kapuig sem mentek el :D Nahjó Felhõvel voltunk már kint,akkor nyugisabb volt minden,õ is,de most...Tiszta hiszti volt.Visszafelé úgy jöttünk h a nagy díjlovak is megirigyelhették volna a két csikót (amúgyis van ám mozgásuk ) de végülis nem lett semmi baj.Büszke vagyok a lovakra,legalább ez sikerült már.Utána bent lovagoltunk,kis osztály lovaglást csináltunk,írtó jó volt :) Este hazaérve,elmentünk kutyát sétáltatni.Van egy jó hosszú vasúti töltés azon szoktunk menni,egyik oldalán a lovas pálya(ahova bárki bemehet a lovával,fogattal van díjnégyszög,akadálypark minden) a másik oldalán a töltésnek árok amibe letudsz menni sétálni és beleshetsz az elkerített Nyíri erdõbe.Párommal meg Bosco kutyánkal lent sétáltunk,Ami kutyám a töltésen.Lejött,mi felmentünk,hívtam a két kutyát,egyszer csak párom mondja ez így nem lesz jó.Kérdezem mi?Fehér perzsa cica fekszik a töltés szélén,látom kutyám szagolgatja,macsek ránk néz,észreveszi a kutyát,én már nemtudtam szólni h NE! olyan gyorsan történt minden.Macska felugrik akkor láttuk folyik belõle a vér mindenhol,elbírt ugyan menekülni,de nagyon sajnáltam.Nemtudom mi lett vele h így nézett ki,desztem már nem él :( Szóval elég pörgõs napom volt :D Gondoltam megosztom veletek :D

#16329 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 15. - 15:00

Szia Narancs, üdv köztünk :yeah: Én meg ma naphosszat itthon ültem és néztem a szakadó esõt (közben sütöttem egy krémest, mert anyu állította, hogy azt csak cukrászdában lehet venni olyan bonyolult - most a hûtõben hûl a süti és várjuk az eredményt :kir: ), és áldottam a szerencsémet, hogy tegnap voltam lovazni, mikor hétágra sütött a nap és igazi tavaszi idõ volt :cool:

#16330 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 15. - 15:11

Én is itthon vagyok, takarítok, rendezgetek, csütörtökön érkezik hozzánk a francia diáklány :) Aro, krémest igenis lehet itthon sütni, már mi is csináltunk (bár azért a cukrászdai az igazi :) ) Ha legközelebb süthetnéked van csinálj szalámi tésztát, hamar kész van és a legfinomabb édesség a világon :yeah: Istenipite receptet nincs kedved küldeni nekem? :ang:

#16331 Babája

Babája

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 379 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 15. - 15:21

Itt csak csöpörgött az esõ, úgyhogy kint lovaztunk mostanáig :D Nálunk anyu épp muffint süt :dev: És mivel még mindig csak csöpörög az esõ megyek is kifelé kutyázni a húgaimmal :)

#16332 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 15. - 17:07

Jelentem a krémes kicsit folyós lett, de az íze nagyon ott van :D Kapsz isteni pité, ha cserébe küldesz szalámi tésztát, mert lövésem sincs mi az :gm:

#16333 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 15. - 19:47

Kis kedvcsináló........ :kv:
Ajánlom mindenkinek, egyszerûen isteni! :yeah:

#16334 Zsofisz17

Zsofisz17

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 853 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 15. - 21:31

Júúj..én ezt a sütit ismerem, de ezer éve nem ettem! Én is kérhetek receptet? :rolleyes:

#16335 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 15. - 21:52

ide írd ám a receptet :)

#16336 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 15. - 22:12

PÖTTYÖSKE vagy szalámi tészta Hozzávalók: ½ kg háztartási keksz apróra törve 1 dl rum vagy más (pl. meggybefõtt leve) 1 Rama kocka 1,5 dl tej 20 dkg cukor 3 dkg kakaópor 1 púpos evõkanál simaliszt Elkészítés: Az összetört kekszet egy tûzálló tálba tesszük, meglocsoljuk a rummal vagy mással és állni hagyjuk. Közben felolvasztjuk lassú tûzön a Rama kockát, beleöntjük a tejben felkevert lisztet és a kakaóport, hozzákeverjük a cukrot és együtt felfõzzük. Lassan összekeverjük ezt a meleg masszát az összetört rumos keksszel és beletesszük egy õzgerinc formába, amit elõzõleg kibéleltünk alufóliával. Mikor kihûlt a tetejét is betakarjuk alufóliával, s hûtõszekrénybe tesszük. Sokáig eláll – hacsak el nem fogy hamar. Jóétvágyat mindenkinek :ang: Ezek után muszáj leszek én is csinálni egyet :D

Edited by Lilu, 2009 március 15. - 22:15.

#16337 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 15. - 22:36

õzgerinc néven csinál hasonlót anyósom. sejtettem a kép alapján, de reméltem, h mond vmi újat ez. úgy megpróbálnám úgy is, hogy nem kekszek a pöttyök, hanem marcipán...

#16338 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 16. - 1:20

Az nem gyengén lenne tömény szerintem :rolleyes:

#16339 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 16. - 6:28

Hmmmmmm, ezt én is ki fogom próbálni, jól hangzik :kv: Mi meggyet szpktunk még beletenni, bár én nem szeretem annyira, a többiek imádják... Egyszer még dióval fogom kipróbálni :yeah:

#16340 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 16. - 7:59

ez már így is tömény.

#16341 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 16. - 11:49

Hehe, marcipánnal nekem is tetszene :D

#16342 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 16. - 20:06

Na, csütörtökön érkezik hozzánk 4 francia diáklány, az egyik nálunk fog aludni. Most beszélgettem vele, kiderült, hogy van 5 lova, és díjugrat :gm:

#16343 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 16. - 21:15

Ezek szerint már lelkesebb vagy mint a múltkor :D Meddig lesz nálatok, egy hétig?

#16344 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 16. - 21:52

Igen, hátha annyira jóba leszünk, hogy áthív magáhot egy lovaglásra Franciaországba :gm: Közölte hogy "cool" vagyok, úgyhogy haladok a siker felé :kir: Csütörtökön jön, hétfõn megy........és nem eszik szalonnát :huh:

#16345 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 16. - 22:16

Biztos ami tuti, vidd el a hétvégén lovagolni, akkor nagyobb az esélye hogy visszahív :dev: Brühü, én is akarok francia cserediákot :(

#16346 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 16. - 22:29

Lehet hogy sírva rohanna a reptérre ha a környékbeli lovardákba kivinném :gm:

#16347 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 18. - 11:58

Azért a Magyarországi lovardák nem olyan rosszak ;) vagy igen csak nemtudok róla? :D

#16348 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 18. - 16:28

utóbbi... sírógörcs némelyik. pláne, ha közben megnéznél pár nyugati helyet. a nagyon rossz kinti helyek az itteni jobbak. hidd el, látok eleget. egy olyan lovardában voltam 3 év alatt (közben utazgatva is bementem olasz helyekre a szlovák, cseh, osztrák és német lovardák mellett), ahol nem lepõdtem volna meg, ha nálunk van.

#16349 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 18. - 19:08

Gonolkodtam hogy felviszem az egyik ittenibe (mondjuk egy edzést megnézni), hogy elmondja mi a különbség. Sajnos nálunk a környékbeli lovardák borzasztóak (néhány kivétellel). Egyébként, mint tegnap kiderült, az apukája valami nagyon híres francia fogathajtó. :kir:

#16350 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 9:04

Én elhiszem..de akkor eddig nekem szerencsém volt,bár eddig bármelyikben voltam szinte mindegyikben volt kivetni való,egy volt ahol lovagoltam pár hónapot nah az lovarda volt! :) A legjobb hely ahol eddig jártam.

#16351 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 9:35

Hasu fel ! megtelt a postád, vagy valami ilyesmi :D

#16352 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 9:50

Ne offolj :D ,van erre külön topic :D

#16353 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 16:04

Én nagyon tehetségesen tudtam vesztegetni az idõm egy közeli lovardában. 6 év alatt a rendes ügetésig nem jutottunk el (én nem szóltam, hogy versenyzõi terveim is vannak -abszolút saját hibám, rettentõ gyáva vagyok- õk meg nagy ívben tojtak az én ambícióimra). Na mindegy, mifelén nincs igazán olyan hely, ahová megérné járni, bár mostanában vannak egész ígéretes hirdetések, de az mind angolos lovarda :hupp: 45 perc és indulok a reptérre (imádom a reptereket :yeah: )

Edited by Lilu, 2009 március 19. - 16:29.

#16354 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 18:52

én is imádom :) egyáltalán nem esett soha nehezemre korábban kimenni.mondjuk néhol igen puritánnal is találkoztam a világban. a palermoi pl. még buszpályaudvarnak is gáz lenne, a mombasai meglepõen fejlett és akkor még épp felújították, de az egyik kedvencem a kairoi volt a benti pálmafáival. rómában finoman eltévedtem :gm: olasz tudás ide vagy oda, bár volt 4 órám a csatlakozásra, így nem volt gond, ráértem. mondjuk én a repcsiket szeretem, a shipholnál tök jól lehet nézegetni õket :)

#16355 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 19:01

Én meg meg se szólaljak, aki olyan közel lakok a reptérhez, hogy akár naponta többször is megnézegethetem a repülõket az égen :gm:

#16356 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 19:13

na azt viszont nem szeretném. tartottam a lovam a XVIIIban. ha egy mód van rá, többet nem. meg az egyik lovarda, ahova járok rendszeresen, annyira közel van a schwechati reptérhez, hogy a repcsik leszállás közben olyan hangosak (meg már olyan alacsonyak), hogy elnyomják a hangosbemondót is. a fedeles konkrétan majdnem megremeg. néha azzal szórakozom, hogy elképzelem, milyen lenne, ha becsapódna egy gép. elég plasztikusan megjelenik :D tudom, ha igatán mulatni akarok, akkor ajtót csapkodok az ujjaimra :gm:

#16357 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 19:24

Hát igen, városi gyerek kénytelen volt megszokni az ilyesmit, különben nem alszik :gm: Melyik lovardában voltál?

Edited by Arodoet, 2009 március 19. - 19:25.

#16358 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 19. - 20:15

akadémia, 1,5 év. én se falusi gyerek vagyok, csak hála az égnek nem arra lakom. bár az se zavarna, ha falusi lennék, többet voltam vidéken életemben, mint városban. szoktam is gondolkozni rajtam, hogy csomó dolgot élveznék ott is, néha belegondolok, milyen lenne egy folyamatos élet ott, de igazából mintha falun élnénk sok szempontból most is, nem használjuk ki a városi lét ún. elõnyeit.

#16359 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 20. - 7:32

Lilu ne foglalkozz vele,én is gyáva vagyok :gm: :D Jaj ez repülõs lovardás téma..Kisfáiba jártam (fentebb említett lovarda) és ugyebár szinte mellette van a kecskeméti reptér.Nah gondolhatjátok.Nemtudom melyik a hangosabb a vadászgép vagy az utasszállító,de szörnyû volt.Ott gyakorlatoztak a lovarda felett vagy épp a környékén,alig hallod mint mondd a másik stb.Bár a lovakat nem érdekelte különösebben na de akkor is...

#16360 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 20. - 8:22

gondolom, a vadászgép hangosabb, de gyorsabban el is megy :D :D :D nem tudom amúgy.

Edited by Unicorn, 2009 március 20. - 8:22.