Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Csikókarám

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
16411 válasz a témához

#16281 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 11:59

Ieee? :D Ilyet még akár magyarul is mondunk :gm: Valahogy nem igazán vigasztal az egyszerû nyelvtana, ha a betûket meg nem bírom elolvasni, amivel le vannak írva :gm: De hát még elõttem az élet, ha megtanultam az összes többi tervbe vett nyelvet is (ami eddig csak olasz meg spanyol, amik ráadásul még hasonlítanak is a mostani franciámra, tehát nem sok), még akár erre is sor kerülhet egyszer :rolleyes:

#16282 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 12:02

iie = nem olvasás nélkül is tudsz beszélgetni japánokkal :) sok nyelvtanról szóló könyv van romajival megírva azoknak, akik csak beszélni akarnak. a francia után biztosan könnyebb lesz az olasz meg a spanyol (bár nálam az olasz volt az elsõ ezek közül, de én is könnyûnek találtam a többi nagy részét). nekem csak az olasz marad az igazi, egyetlen, nagy szerelem :) de annyi nyelv van a listámon... csak kapkodnék jobbra-balra.

#16283 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 17:40

Én spanyolt tanulok az angol mellett,de rettenetesen utálom(hála a tanárnak). :( Lehet hogy szeretném,ha nem ezt a tanárt fogtuk volna ki,de amúgy elég bonyolult nyelv az angol után szerintem. Vagy lehet hogy csak az angol kézenfekvőbb,mert azt már elég rég óta tanulom(az más kérdés hogy nem tudok semmit :gm: ). :confused: Utálom a subjuntivo 1000 féle változatát meg a indefinido-t is.Aki tanul spanyolt vagy olaszt az tudja miről beszélek. Ha valaki szereti a spanyolt,akkor elnézést, de velem sikerüt megutáltatni... :kv:

Edited by Kozifru, 2009 március 4. - 17:40.

#16284 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 17:45

hmm. olaszban nincs olyan. én a congiuntivoval meg a cong.imperfettoval szívtam nagyokat. no meg passato remoto, függõ beszéd... (nem olaszosoknak: kötõmód, kötõmód folyamatos múltja, mesélõ múlt) velem a kémiát utáltatta meg a tanár. nem is vagyok állatorvos-tanonc... pedig tök lelkesen indultam, én vártam egyedül az osztályban általánosban, h kezdjük már. aztán gimiben reménykedtem, h új tanárok... ja. kettõ volt 5 év alatt, egyik rosszabb volt, mint a másik. jártam különórákra, ott jó volt, de már esélytelen volt. barátnõmmel a franciát utáltatták meg. a macska, amelyik egyszer forró fõzõlapra ül, soha többé nem ül rá semmilyen fõzõlapra.

#16285 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 17:56

velem a kémiát úgy megkedveltette az elsõ tanárom, hogy a harmadig szar tanár se vette el tõle a kedvem, inkább gyorsa leérettségiztem...viszont ált. isk. elsõben úgy megutáltam a németet, h azóta minden nyelvvel hadilábon...

Edited by LLotti, 2009 március 4. - 18:02.

#16286 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 17:59

látom, a magyarral is :D :gm: :dev:

#16287 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 18:03

beismerem igen... meg egyszerre 3 dolgot csinálok :)

#16288 lakatka

lakatka

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 18:07

Van itt a csikó karámba olyan ember aki utálja a nyelvtant? :ang: :dev:

#16289 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 18:09

Uni, спасибо az oroszos linket, kicsit õszültem, meg 200x szerepelt a qrva meg a rapidshare egy mondatban, de végre letöltöttem a kiejtéses könyvet hanganyaggal, meg az orosz alapot hanggal, meg a képes szótárat. Ezzel elleszek egy darabig. ;)

Van itt a csikó karámba olyan ember aki utálja a nyelvtant? :ang: :dev:

Kicsibogár, nem kell szeretni a nyelvtant, de nem árt, ha tudod alkalmazni. :P

#16290 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 18:42

Nekem már az angollal is komolya gondjaim vannak (bár ezt speciel szintén a tanár számlájára írom, borzasztó nõ volt :gm: ) Mennyi igeidejük van, soha nem fogom rendesen megtaluni :huh: Viszont a franciáért egyenesen odavagyok. Logikus, na meg szuper tanárom van. :yeah: Ahhoz képest hogy jóformán kényszerbõl mentem erre a tagozatra :cool:

#16291 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 18:46

kényszerbõl mentem az olaszra, most nézd meg, mi lett belõlem :D egyszer majdnem meg is buktam, most meg ezt tanítom. beteg világ :) ja és igen, mindig azt mondom, h az olasz logikus, akkor te megértesz végre :yeah: (szinte ugyanaz, mint a francia nyelvtan) szesen, cav, mákod van, h ezt még ki bírtam olvasni... sok rapidshare-es vagy egyéb letöltéshez ajánlom az ingyenes jdownloader programot, keresd ki a neten. nagyon jó, még a kódokat is olvassa (captcha, aki érti). és szeretni muszáj a nyelvtant, anélkül nincs nyelv sajnos... na jó, talán a svéd meg a japán :D lilu, 5 perc angol igeidõk könyv megvan? nagyon jó és érthetõ. ha nincs meg, sikíts.

Edited by Unicorn, 2009 március 4. - 18:47.

#16292 Babája

Babája

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 379 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 19:31

Én imádom a nyelvtan :D Pedig soha nem volt jó tanárom... talán alsóban :rolleyes: de akkor is imádom :) Voltam mindenféle országos versenyen az egyiken 2. lettem országosan :kir: (de néha még mindig kihagyok egy-két betût miközben írok :gm: ) Én csak angolt tanulok, de az is szeretem nincs vele problémám :D Fõleg ha értem :D Én mindig spanyolt akartam tanulni :) szerintem nem lesz belõle semmi, de kitudja még mi vár rám?! :D

#16293 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 20:03

A kémiát is utáltam,nem csak a spanyolt.Meg a fizika sem volt favorit.A matekról ne is beszéljünk...még jó hogy fel vagyok mentve. :dev:

#16294 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 20:18

me eltört a számológéped?

Edited by Unicorn, 2009 március 4. - 20:18.

#16295 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 20:21

me eltört a számológéped?

Hát már lehet hogy eltört valahol a legalján... :dev: De amúgy azért mentettek fel érettségi alól,mert discalculiás vagyok(számolási nehézségeim vannak, keverem a számokat atb...),mert késõn derült ki és már nem volt elegendõ idõ a fejlesztésemre (szerencsére :gm: ).

#16296 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 20:23

Szerintem is ezerszer logikusabb a francia mint az angol :yeah: , bár már elég régóta angolozom ahhoz, hogy az is tudjam, de azt sokkal inkább csak érzem ennyi év után, mint értem. A francia más, abban van logika. És persze a franciák nem használják a folyamatos kötõmód múltat, így megúsztuk az egyik legbonyolultabb módot :kir: Megköveztek, ha azt mondom, hogy én a matekot is szeretem? :gm:

#16297 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 20:29

a hülye olaszok használják. én szerettem a matekot, de sose erõltettem meg magam belõle. volt ötös dogám, de leginkább stabil hármas voltam.

#16298 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 20:32

Lehet én is szeretném, ha érteném...de ezt sose fogom megtudni. ;)

#16299 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 20:53

Matekon jóformán alszom, semmit nem értek belõle. A tanárom tartja az informatikát is, azt sem értem, pedig országos versenyeken indultam. :gm: A kémiát már meg sem próbálom felfogni, reménytelen. Ellenben imádom a történelmet (természetesen ilyet idén nem tanulok :( )

Edited by Lilu, 2009 március 4. - 20:54.

#16300 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 21:13

nyelvtan- meg biológia versenyt én is nyertem :) a madarak azt csivitelik, volt valami egész jó OKTV-m is bigyóból. de hogy én a történelmet mennyire gyûûûûûûûûûûlöltem. manapság már foglalkozom vele...

#16301 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 21:28

Hehe, nekem meg pont azért az egyik kedvencem a matek mert értem. És mindenfajta megerõltetés nélkül is lazán kitünõ voltam belõle :cool:

#16302 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 21:32

én is értettem, csak sose figyeltem oda rendesen és ha rosszul tanulsz meg egy egyenletet, akkor IJ :)

#16303 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 21:44

Jah hát igen, úgy nehéz. :gm: Én élveztem is az órákat, úgy fejtettem az egyenleteket, mint más a keresztrejtvényt :D

#16304 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 22:37

a matek az jó :) meg logikus kivéve ha Nagy Béla a tanár, aki olyan kisebbségi komplexusban szenved, hogy körülötte mindenki hülye...Most csak azért mert hiányzik a fél keze? Szóval lehetne egy kicsit rendesebb is. De a kémia az örök favorit. mert logikus, általában...(csak olyan mint a fõzés...ua. a recept nem mindig jön be....) de ha már OKTV: én legutóbb azért nem jutottam országosra, mert véleményem szerint 0.03>0.1...no comment. És ez az egy pont kellet volna. Matekvizsgán meg félremásoltam...:) szóval a figyelmetlenség... de akkor is megérthetõ. A gimis humán tárgyak meg...nem volt velük baj, no de az érettségi...kicsit szégyen hogy készülés nélkül lazán 5ös...(és nem,nem nagyképû vagyok,mert így vissza olvasva...de sok bnõm se készült rájuk)szóval aki érettségi elõtt van no para. A nyelvérzékkel rendelkezõket meg irigylem :)

#16305 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 22:42

a nyelv tanulható. anyanyelvi szinten úgyis kevesen tanulnak meg egy idegen nyelvet, onnan csak logikus gondolkodás, elhatározás, segg és tananyag (tanár), lehetõség kérdése az egész. higgy nekem, túl sokat tanultam nyelveket és láttam, másoknak hogy megy. magyarul egész jól megtanultál, nem? a világ 4. legnehezebb nyelve. húzd ki magad és tanulj. ez mindenkire vonatkozik, aki ilyen hülyeséget le mer még egyszer írni. nyilván van, akinek könnyebben megy: azoknak, akik több nyelv rendszerét átlátják már és így egyrészt nehezebben ijednek meg, másrészt be tudják illeszteni az új nyelvtant egy meglévõ komplexumba (mondjam, hogy a koreaiban és a törökben, de még a héberben is találtam olyat, ami a magyar nyelvtanban van? de találtam cseh-héber összefüggést is) és azoknak megy könnyebben a kiejtés, akik kicsit képzettek zeneileg, mert könnyebben megkülönböztetik a finom kiejtésbeli különbségeket (well, ha van valakinek hallása, az nem hátrány, az operák dalainak szövegének ismerete nem sokat segít, kivéve, ha olaszt tanul az ember). TT, szeretnél hamasaki ayumi-dalokat még? :) bár néhol nekem nagyon modoros, de van kettõ, ami nagyon begyere, a secret meg a startin'. egyik sincs rendesen fent a tecsõn.

#16306 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 22:46

tanulni tanulok én, meg papírom is van, meg gátlásaim. tehát csak akkor szólalok meg ha muszáj(kivéve a magyart) de néha meg nagyon jó a nyelvtudás, mert volt olyan h tényleg muszáj volt megszólalnom, és mikor megértettem magam :) meg a másikat is...

#16307 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 23:11

nagyon sokáig nem mertem megszólalni németül, folyton anyám beszélt, amikor lett volna lehetõségem egy kicsit gyakorolni. késõbb belegondoltam, hogy ez mekkora butaság, õk meg se próbálnak magyarul tanulni, ha mégis, akkor érdekes lesz az eredmény :gm: (az oroszom is jókat ír... elválikoltam a feleségemnek)
azóta azonnal beszélgetek külföldiekkel, ha csak lehetõségem adódik. partyfotós voltam szombat éjjel (beeeeeeeeeeee... mindegy). beszé ordítoztam görögökkel angolul, olasszal olaszul, japánnal japánul. kicsit se volt sikerélmény :yeah: . ok, csak az utolsó, de akkor is. egy percet se hezitáltam. franciául még alig tudtam pár szót megnyekkenni, amikor elsõ este kint már mindent elmondattam a pincérnõvel (angol menü), hogy mi micsoda és úgy rendeltem. másképp nem megy, csak ha toljuk. arabul meg aztán tényleg csak pár szót tudok, amit héberen megtanultunk (van sok nagyon hasonló szó, pl. a király arabul melik /emlékeztek a sárga ménre, akit az angol kircsinéni keresztelt el?/, a héber mássalhangzócsoport mlch. ezt most nem fejteném ki) és ott is próbálkoztak, tök jó (figyeltétek már a shalom és a salem összecsengését? :) )

#16308 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 7:22

Én nemtudom,de pl ha itthon elmagyarázzák megértem az angolt is a matekot is,megcsinálom a feladatot,de a suliba..hozzá se tudok szólni.Még az angol csak csak.de a matek..pfuj.Nemvagyok hülye tudom magamrol,tudnék én 4-s tanulo is lenni(irodalom,nyelvtan,töri,föci,info,biosz)de ami nem megy az a kémia,fizika,angol,matekk.No nembaj,majd rágyúrok azért.Hátha..

#16309 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 8:43

Sokat számít azért a tanár is. Most itt az egyetemen épp vért izzadok a matekkal. Gyakorlatilag egyszemélyes önképzõkört játszok, a példatárból többet megértek mint órán :gm:

#16310 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 18:22

Kémián nem lehet nem figyelni a tanárra, lehet hogy pont az a gond, hogy nem feltétlenül a magyarázata köti le az embert. Na mindegy :gm: A matektanárom a tökéletes ellentéte. Egyszerûen nem lehet ébren kibírni az óráin. Elrontják az ember egész napját. Dupla informatikán mindenki viszi a kis könyvecskéjét vagy a párnáját :dev: (Nincs valakinek ötlete milyen könyvbõl tudnál megtanulni az Excelt? ECDL vizsgakönyv esetleg? Vagy mi?)

#16311 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 18:30

van ecdl-anyagom, de nem magamnak szedtem le, bele se néztem. sógornõm is most ment át épphogy a fõiskolán... õ tanárra kényszerült és csak az elõzõ office kellett ráadásul a marha tanárnak. az új sokkal logikusabb.

#16312 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 18:38

Köszönöm, ECDL-t már sikerült kérnem, belenéztem, ha nem sikerül felfognom belõle, akkor majd lehet hogy elkérném azt is, hátha :)

#16313 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 18:39

ha már megvan, minek kérnéd el megint? én elküldhetem, szó se róla, csak érdekel.

#16314 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 19:21

Nem tudom ez milyen kiadás, mert ugye a suliban 2003-as XP van, ez meg nem tudom melyikhez van :confused: Na mindegy, úgyse látok sok esélyt rá hogy megértsem :rolleyes:

#16315 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 19:45

van ecdl-anyagom, de nem magamnak szedtem le, bele se néztem. sógornõm is most ment át épphogy a fõiskolán... õ tanárra kényszerült és csak az elõzõ office kellett ráadásul a marha tanárnak. az új sokkal logikusabb.

Aha ja. Szoktál office-szal foglalkozni? :gm:
Ez a 2007-es egy hatalmas rakás nagy büdös, híg majomsz@r. Meg kéne fogni aki kifundálta és összeütögetni azzal a ki áldást mondott rá.

#16316 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 19:57

milyen szinten szoktam-e? naponta használom, igen. excelt is, igen. tetszik? igen. jobban tetszik-e, mint a 2003? igen. sok, számomra praktikus újdonsága van? igen. van még kérdés? :D

#16317 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 7. - 20:26

Mindig is csodáltam azokat, akik talpra tudnak esni egy lóról. Hát, ma nekem is sikerült :D

#16318 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 9. - 9:14

Nah mitörtént? :eek: Ne aggódj,egyszer nekem is sikerült talpra esni :D

#16319 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 9. - 20:33

Óóó semmi különös, vettünk egy kanyart vágtában, és kifelejtettem a számításból, hogy új nyeregben ülök, ami még szokatlan és ráadásként még kissé nagy is a fenekem alá :gm: , így aztán egyszerûen kicsúsztam a nyeregbõl :dev:

#16320 Zsofisz17

Zsofisz17

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 853 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 10. - 17:35

Olvasgattam a hétvégén ezt a topicot, a fõiskolás, japános dolgokat, és erre ma egy japán professzor tartott elõadást a fõiskolán a japán gyógypedagógiáról, azon belül az értelmileg akadályozottak intézményeinek fejlõdésérõl Japánban. Hát nagyon jó volt! Az is, amiket mondott, meg az is, ahogyan. Még soha nem hallottam élõben japán beszédet, de nagyon tetszett. :) Fotókkal, érdekes sztorikkal nem szolgálhatok, legutolsó fotóm Bügyürõl nyáron készült :kv: De megvagyunk, jól vagyunk, úgy néz ki kigyógyulunk lassan a télen összeszedett mirigykórból is...koppkoppkopp. Majd ha eltûnik a térdig érõ sár, és szép zöld, virágos tavasz lesz, majd lefotózom:)