Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Versek

• Please log in to reply
2021 válasz a témához

#1561 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 30. - 20:42

Versek? Ma próbaképpen elküldtem 4 ismerõsömnek az alábbi sms-t:Sokszor, ha lemegyek a metróba, Ezra Pound jut eszembe. De még mindig jobb, mint ha Dante jutna...Egy választ kaptam: ezek a legújabb chatpartnereid?Vajon e topic olvasói...?

#1562 Guest_Walkyria_*

Guest_Walkyria_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 30. - 20:46

:D

#1563 Taxis

Taxis

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 318 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 30. - 21:02

Hm. Én pont emiatt nem utazom szívesen metróval.Párizsba viszont szívesen elmennék egyszer.

Edited by Taxis, 2006 október 30. - 21:03.

#1564 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 30. - 21:58

Hát ezt most csak úgy. :)Itt állok, valami mélybe látok,Valami magas tornyosul elõttem. Visszatérni könnyebb,megismerni a mélyet,Újra zuhanni tovább, de van, aki a poklon túl látItt tornyosul elõttem,Valami feszéjezõen magas.Hiába vágyom a földbe,A magasság magával ragad.Szédülök bele, nem tudom hol vagyokCsak nézek, nézek magasan egy pontotOda érek, majd egyszer a boldogság tetején..De itt még most csak várokValami helyen állok.Gondolkodom erõsen,Épp megyek át az életenNem tudom épp hol járokKik hagytak itt, mit látok?Mit kell tennem, nem értemDe mégis érzemMost kell döntenem,Hát nem lehetek máshol Csak egy fordulóponton,Elõttem a magas mámorUtánam a rideg mélységBú és fájdalom, sok emlékMost tovább kapaszkodomMég ha remeg bele mind két karomMegyek, megyek, meg nem állokS fent megtalálom a boldogságot.2006-10-30

#1565 Guest_Walkyria_*

Guest_Walkyria_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 30. - 22:20

S a boldogság csúcsáról ha lenézelMondd, látsz-e tanácstalan ácsorgókat?Kiáltasz-e, erre gyertek!Adsz vizet a sivatagban szomjazónak? ;)

#1566 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 31. - 6:52

Versek? Ma próbaképpen elküldtem 4 ismerõsömnek az alábbi sms-t:Sokszor, ha lemegyek a metróba, Ezra Pound jut eszembe. De még mindig jobb, mint ha Dante jutna...Egy választ kaptam: ezek a legújabb chatpartnereid?Vajon e topic olvasói...?

Ez fájt! (Nem az sms, hanem a válasz!) :guny: :o

#1567 Guest_Tut_*

Guest_Tut_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 4. - 14:44

Elmentél, mert menned kellett.Itthagytál sajgó, fájó szívemmel.Tudom, idõd lejárt, hisz ittléted véges, mint bárkié, ki megszületett.Pajkos, csibészes, máskor komolyviselkedésed nem feledem.Szép, csillogó tekinteted mindigkísérteni fog, hisz látoméjjel és nappal is, halehunyom szemeimet.Már nem serte-pertélszmunka után mellettem. Hiányoddal egy ûr lettszívemben, lelkemben.A tudat, hogy már nem fáj semmid sem, ez egykicsit megnyugtat és vígaszt nyújt nekem.Érezd magad jól, hováa Sors rendelt.Várd a gazdit, ki egyszer majd melletted lesz.

Edited by Tut, 2006 november 4. - 14:52.

#1568 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 9. - 20:55

Épp nem otthon vagyok, nincs nagy László kötet. Ha jól emlékszem, õ írta a boszorkányról szóló versében a jön a lovad, nyög a lovad részletet. De hát muszáj lenne pontosan tudni, mi jön ezután, valami ...szakadtából, de pontosan mi? Beütöm a keresõbe, erre mit hoz? Petõfi Sándort, Ady Endrét, Omar Khajjamot, Faruk Nafiz Csamlibelt... Úgy látszik, ezek a szavak a költõk kedvencei.

Edited by Ernest, 2006 november 9. - 20:58.

#1569 Guest_Tut_*

Guest_Tut_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 10. - 5:27

Nagy László -ról itt olvashatszA verseiről itt olvashatsz kedves Erneszt !(Egyébként szép álmokat ! ATV a lovad ?)

Edited by Tut, 2006 november 10. - 5:48.

#1570 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 10. - 9:35

Köszönöm, de ez kevés. :) Hálistennek benne van az otthoni egykötetesemben (a 3 kötetes a régi munkahelyemen van még):nyög a lovadjön a lovadnyakaszakadtábólS a Google csak egy találatot hozott így rá, az is megszûnt már.(a ló, amin ülök az adatlapi képen, az lipicai, de az sem az enyém)

#1571 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 10. - 16:58

Markó Béla: ÉnekAz esõ lassan ránk csorog,megyünk és nem gondolunk másra,forog bennünk a szerelem,az értelemig vásva.A kövek szélén nõ a fû,az éjszaka megállít,szavaink között eltalála gondolat hazáig.Forog bennünk a szerelem,gyönyörû rétek áznak,feldobnám magam mint a hal,virágnak, világnak.Cérnaszálon egy csillagota szél az ablak elõtt lenget,pendül-szakad a cérnaszálcsillag csapódik a csendnek.Ez az utolsó számomra a világ legszebb versszaka. Egyszerûen tökéletes. Egy csoda.

#1572 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 11. - 11:18

találtam egy-két népdalt:

Szeretném a szeretõmet megverniHa nem akar megölelni csókolni||: De mivel hogy sejehaj gyenge karja liliomÚgy megölel, hogy megverni nem tudom. :||

Tûzrõl pattant kismenyecske vagyok énHogyha tõlem csókot kérnek adok énAdok biz én párosával százávalNem törõdöm én a világ szájával

:) :) :)

Edited by Bokorugró, 2006 november 11. - 11:25.

#1573 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 12. - 13:38

dec.29. Tegnapelõtttuskadec.30. Matuskadec.31.Matuska,Szilveszter :yeah: Lappföldön él 1 lappcsalád. Lappférj,lappfeleség és 3 lappgyerek. A lappférj ímigyen szóla(mint zarathustra ;) ) Lappfeleség,a lappgyerekeink élemezése céljából vadásznom kell menni lappszarvasra. Ez rendkívül idõígényes dolog,hosszabb ideig elleszek,1 évig biztos,talán 2 ig is ...Föl is szerelkeszik lappszankával,lappkutyákat fog elé,lapptábori fölszerelést pakol rá, lapszarvasölõ lappfegyvert vesz magához és elhajt. Eltelik 1 év,eltelik 2, majd +érkezik a lappférj,lappföldi lappotthonába. Örömmel üdvözli a lappfeleség,a 3 lappgyerek,de hopp,a lappotthonban a lappfeleség 1 plusz lappcsecsemõt ringat lappbölcsõben! A lappférj fölháborodottan kérdõre voná a lappfeleséget: Hát ez + h, lehet?! Elmentem lappszavasra vadászni,lappotthonomban volt lappfeleség és 3 lappgyerek! Visszatérek lappotthonomban van lappfeleség 3 lappgyerek és egy lappcscsemõ! Mi a magyarázat erre,lappfeleségem?! Mire a lappfeleség válaszol: Lappférjem e kérdés 1 másik lap(P)ra tartozik :D Használati utasítás a köv. vicchez: Kéretik NEM rasszistát orrontani mögötte,pusztán 1 semleges(humorbarát) hallgatót,aki továbbmondja,amit borozgatás közben fültanúskodott ;) Vendég az étteremben a pincérnek: Kérek 1 cigánypecsenyét!Pincér: Sajnos nincs cigánypecsenyénk,uram...(rövid hezitálás után) De + tudjuk oldani,csak akkor nincs zene!Honnan tudjuk,h. Anettka fönn járt az ûrben?! Obszervatóriumaink rádióüzenetet kaptak: Halló! Itt az Univerzum földönkívüli,idegen civilizációi. Elõzõ üzeneteinket,melyekben a földi civilizációval történõ kapcsolatteremtést szorgalmaztuk,kérjük, sûrgõsen tekintsék semmisnek :yeah: ;)

#1574 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 12. - 14:25

feribácsi! Asszem eltévedtél. Ez itt a verses topic...

#1575 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 13. - 8:50

El,el,sajna,biza! Durván,nagyon kmolyn,de mán nem tudom visszacsinányi ;) GRÁCIA szegín fejemnek :ang:

#1576 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 12:44

Heltai Jenõ - Vallomás ........ Kivertem a reményt szivembõl Amint kivernek egy kutyát, Isten veled szerelmi mámor! Isten veled szép ifjuság! Magányos ember lett belõlem, Kissé mogorva, de nyugodt, Gyûlölni többé nem tudok már, De már szeretni sem tudok. És ideált többé nem ismer, Bálványokért nem ég szivem, Amit az emberek hazudnak, Meghallgatom, de nem hiszem. Olyan vagyok mint a nagyétkü, Ki `átaleszi` a napot, S az asztaltól csak akkor kel föl, Ha pukkadásig jóllakott. Ott kaptam én is az ebédet, Pompás, remek volt, isteni! Üres kedéllyel, telt gyomorral Dõljünk le most -- emészteni.

Edited by Méz, 2006 november 16. - 19:43.

#1577 Varázsló

Varázsló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 12:55

Érzésem szerint az elsõ sorban, a remény végérõl hiányzik egy t. :rolleyes:

#1578 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 12:58

Érzésem szerint az elsõ sorban, a remény végérõl hiányzik egy t. :rolleyes:

Érzésem szerint nekem is hiányzik. Valami hivatalosnak tûnõ oldalon leltem rá így, és nem mertem belekontárkodni. De szívesen kijavítom ha valóban hiányzik a t. :)

#1579 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 13:04

A LOVAK ÁLMAA lovak álma a szabadság.Zabla nélkül élni.Vágtatni a pusztában,a széllel szembe nézni.A lovak álma az igazság.Adni, sose kérni!Nem rohanni a semmiért –ellátni a célig!A lovak álma a család.Csikókkal együtt lépni.Mutatni nekik az életet,a múltról mesélni.A lovak álma a csillagok,mindig jobbat remélni.Hol valaha volt a Föld,oda visszatérni.A lovak álma nem eladó,a szemük beszédes.Féljen, aki ellenáll,ha megindul a ménes.A lovak álma nagy vihar,mely rendet teremt végleg.Dörgõ villámok után,élet lesz az élet.A lovak álma a szenvedély,a bot nélküli élet.Ki tudja, mi a szeretet,náluk mindent elérhet!A lovak álma egy hely,hol az utak összeérnek.Hova gyûlik sok ember,s égig szól az ének.A lovak álma egy istálló,oda fáradtan betérni,egy simogatás attól,ki a lovak álmát érti.A lovak álma nem eladó,a szemük beszédes.Féljen, aki ellenáll,ha megindul a ménes.

#1580 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 13:11

Te írtad???? :eek:

#1581 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 19:40

Nem akarok belekontárkodni, de ez egy Kormorán-dalszöveg. A Heltai-versbõl meg a negyedik versszak elsõ sorában is hiányzik egy "k" betû. :)

#1582 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 19:49

A Heltai-versbõl meg a negyedik versszak elsõ sorában is hiányzik egy "k" betû. :)

Javítottam. :) Van egy még egy idézetet Heltaitól, mely így hangzik (találtam valahol ezt, nincs sehol benne írásjel, de így írom, mert így találtam):"Életünk egy rövid vágtatás csakEgy keserves múló pillanatAztán a sors új futamra nyergelÚj zsokékkal újabb lovakat."Ennek mi lehet a címe?

#1583 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 19:58

Te írtad???? :eek:

Dehogy, valahól találtam és bemásoltm ide. De nagyon tetszik.

#1584 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 16. - 20:24

A Kormorán egyik dala, sõt az egyik cédéjüknek a címe is ez. A zene is nagyon jó, ha még nem hallottad, csak ajánlani tudom! :)

#1585 Varázsló

Varázsló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 17. - 22:10

Egyik kedves ismerõsöm verse:BékítésSzeress! Te isHa engem nem isMindenki mást,És akkor talánMajd engem is.Ne értem szeress, Magadért.Nem érted mondom,Magamért.Engem akkor is szeress,Ha ellenségednek hihetsz.Ezt ha megtetted volna már,Akkor talán hallanálBelsõ hangokat.Vagy a szíveddellátnál dolgokat,Esetleg lehetnélsokkal boldogabb.

Edited by Varázsló, 2006 november 17. - 22:50.

#1586 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 18. - 9:28

Képzelj... Képzelj el egy mezõt, Ahol vad lovak száguldanak, S adj magadnak erõt, Hogy beléphess a birodalomba, Képzelj el egy fát, Melyen már csak egyetlen levél áll, S mikor az lehull a mélybe, Adj egy csókot hitvesed kezére Képzelj el egy sólymot, Mi az egek és a szél ura, S nem bánthatja semmi, Õ a maga ura! Képzelj el egy kis kék patakot, Melynek partján te állsz, S mindkét szemed zokog, Míg te a szerelemre vársz! Képzelj el egy hidat, Mi a szíved fölött épült, Átíveli minden gondodat, Köré egy új város készül! Képzelj el egy férfit, Ki téged szeret szívbõl, S te nem hittél neki, Pedig feléd nyúlt a fénybõl! Képzelj el egy kunyhót, Mely egy vadregényes helyen áll, Körülötte hó és füst a kéménybõl, S ez a csoda mind csak rád vár! Képzelj el egy õzet, Mely kecses és büszke, S hiába állsz neki ellen, Szépsége magához köt örökre! Képzelj el egy életet a halál után, S képzeld, hogy szerelmed ott vár, S mire a képzelgést abbahagyod, Boldogságod útját, újra látni fogod! by: Honey

#1587 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 19. - 13:52

Rejtezésfényed akarok lennibevilágítani reggel az ablakodons az éj leszálltával beleköltöznikandallód lángjábaa szívedben akarok világítaniszüntelenül ott lobogni bennedhogy ragyogjonminden lélegzetedde legjobban akaroknem akarni semmitpuszta létemmel varázsolniészrevétlenül, gondolattalanul

#1588 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 20. - 20:23

"Csak egy szenvedély létezik a világon, szeretni mindig minden áron,ahogy a földnek csapódik az esõcsepp,ahogy ritmusra mozdul a test, ahogy a cseppek megadják az ütemet, mint a dob a szívedbe, úgy indulsz egyedül erre.Soha nem várt, s sohase lesz útraÚtra kelsz, hogy visszanézhessSosem volt s sosem leszMúltadba merengõn, honnan indultálKi s Mi voltál?Szerelem nélkül, csak egy bábúÜres karikás kisírt szemekkelMost észre veszedÍgy valahogy mégis szebb az élet.”2006-11-17

#1589 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 21. - 20:52

A kedvenc évszakom mindig megihlet. :) Nézzétek el nekem :ang: A szél az arcomba marA tél eljött hamar,Eljött és elbújtatott,Mindentõl, ami én vagyok.Kétségbeesetten kerestemA forró, meleg testekben,Az ölelést, a szerelmet.De hiába, bármit is tettem.Itt álltam csupaszon, magánybanAz õszben, egyedül, a varázsbanÕszintén, levetkõztemSzépet, rosszat levetettem.Elzárom most már a világot,Elfelejtem azt ki látott,Így az õszben ázni, fázni.Csupaszon a fákkal együtt hálni.Õk is dacosan kitartottak,De most megvetem lábamat.Eltakarja õket a télA finom hó fedél.Elfedi csupasz testüket,S én is menedéket keresek.Bár nem vágyom másra,Csak teljes magányra.Mégis keresem az ölelõ kart,Nem vigyáz rám senki, nem is akarNem is értem, nem is kértemNem is kérem, nem is ígérem.Ha megtalálsz, magányba rohanok.Ha nem találsz, elsorvadok.Egyedül, félek, riadokBátor leszek, kacér, ha veled vagyokMégis mit akarok?Nem is vágyom senkire,Mégis akkor kinek írokKire várok?Nem értem önmagamVolt ilyen ezerszer.Csak folyton próbálomFelfogni a fejemmel.Sosem fogom, tudom,Mert ezt érzem,S nem tapintható ésszelCsak tiszta szívvel, lélekkel.2006-11-21

Edited by Babszem, 2006 november 21. - 20:54.

#1590 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 21. - 21:02

Tetszik. ;)

#1591 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 22. - 17:39

Örülök smoft, mostanába nekem is az elsõ amit én írtam és tetszik.:)

#1592 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 24. - 8:39

Lied/song -------------- by boldog gyermekkor Egy kutya a konyhában A kolbászt ellopta. A szakácsné haragjában, A kést belészúrata. És meghala! Lõn! Bele! És eljöttek a többi kutyák, Hogy eltemessék õt. S a sírkövére fölírták, A lent következõt: Hogy! Egy kutya......(fekvõ nyolcas) Íme a kedvenc verssorom 1 KÖLTÕTÕL :yeah: "Tóth Gyula bádogos és vízvezeték szerelõ" És 1saját zsenge az üvegházból: Arcomon arcod Arcom arcodon Arcodom arconod Arconom arcomodigazából ezt lépcsõzetesen kell(ett) vón írni, a la Majakovszkíj, de van ezer más bajom ezen aklaviatúrán, nmhog még ezzel is bíbelõdjek ;)

Edited by feribácsi, 2006 november 24. - 8:42.

#1593 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 24. - 19:29

Ezt a kutyásat úgy szerettem! (Bár nem teljesen így ismertem) :)Egy kis mostohagyerek:Ökörforgófalak közé zárt magánybanbandukolok fel s alászelídített jószágként fordulokmindenbõl a semmibeholt szavakkal ütközöm élõk után járvamagam mellé kuporodoms várom, hogy kõbe vésett lelkemkiszaladjon a létbe

#1594 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 25. - 14:18

Smoft! hadd legyek õszinte(engemet 1 õsz inte!) ÉN sem teljesen így hallottam,de mivel ez "népköltészet" (városi folklór!) szabad(abb)mûfaj,belefér 1 kis csiszolás, "spilázás" :D :yeah: :kv:

#1595 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 26. - 13:04

A LOVAK ÁLMA

Ez nagyon jó!!! Épp most hívta fel Jucuus rá a figyelmemet, hogy betetted ide, miután mondtam neki, hogy megszereztem egy ugyan ilyen címû lemezt (Kormorán - A lovak álma)Ez a címadódal. :)

#1596 KwszeEdit

KwszeEdit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 474 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 26. - 21:22

Régebben én is írtam verseket.......Érdekes volt, akkor sikerültek jobbn amikor megamalatt voltam.Ha kiváncsiak vagytok akkor majd begépelek néhányat.

#1597 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 26. - 21:30

Szeretettel várjuk. :)

#1598 KwszeEdit

KwszeEdit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 474 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 26. - 21:48

Ez nem egy igazán jól sikerült darab, de nekem ez a "kedvencem". Egy csalódás után sikerült összehozni. :( A szemedMeddig tart még ráeszmélnemaz élet keserves értelmére....Meddig tart még megértenemaz élet nem olyan, mint hiszem.Az igazsággal farkasszemet nézvehazugságban élek...Mert a szemed olyan csoda,mit ki nem ismerhetek soha.Felejteném hogy élek, felejthetnem hogy érzek.S mégis minden alkalommalszemed tüzében elégek.A szívem érted dobban...de a tied már rég foglalt.S én elengedném a kezed, de még fogvatart a szemed.

Edited by KwszeEdit, 2007 január 2. - 16:43.

#1599 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 november 26. - 21:48

2 sor,amit vagy 40 éve olvastam és azóta nem megy ki a fejembõl :yeah: "hogy bírsz talpacskádon,ennyi bájt fuvarozni?""mint akit ölnek,teste hanyatdûlt, csontos térde kalimpált"Weöres Sándor: Fairy Spring - Freskók és stukkók egy vidám színházból

Edited by feribácsi, 2006 november 26. - 21:49.

#1600 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 november 26. - 22:07

MenjetekMenjetek álmok, szaladjatok,Kicsit most magamra hagyjatok,Hosszú volt mostani rabságotok,Eredjetek hát el, szabadon.Menjetek messze, árral-széllel,Leljen rátok mind ki megérdemel,Hosszan kérlek engem se feledjetek,Tõletek is csak kis idõt kérek.Szükségem van álmatlan idõkre,Muszáj kicsit a földre lépnem,Magam körül rendet tennem,S felébrednem újra, frissen.Kérlek lessetek meg néha engem,Figyeljétek gyarló létem,S gyertek vissza, ne késsetek,Mikor bennem új tûz ébred!2006.11.26