Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Könyv

• Please log in to reply
528 válasz a témához

#121 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 21:32

Vaze, elolvastam a Da Vinci-kódot. Ha igaz lenne, amit a könyv írt, akkor én kvázi már jártam ott a Szent Grál rejtekhelyén, sõt, még fotóztam is ott :eek:Kár, hogy ez valószínûleg csak kitalált történet... :( :kir:

#122 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 21:40

Szia Apple! Mar hallottam a Da Vinci-kodrol, es allitolag nagyon jo konyv. De mirol szol, mi a temaja? :confused: Es hol van a Szent Gral rejtekhelye? Huu, teljesen beleborzongtam.. :eek: :)

#123 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 21:42

Most olvastam Pap Gábor: Hazatalálás c. "filmforgatókönyvét". Fõleg az utószót ajánlom mindenki figyelmébe!! Nagyon érdekes tényeg vannak benne.A honfoglalásról szól a könyv, '95-ben íródott.Más: Az Alexandiában (azt hiszem) láttam egy Vadnyugati fegyverekrõl szóló könyvet. Nem olvastam bele, de egész sok volt írva 1-1 fegyverrõl. Nem érek hozzá mondjuk, de akit esetleg érdekel... szóltam. :)

#124 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 21:43

Arról szól, hogy egy a Louvre-ben dolgozó kurátort meggyilkolnak, és az õ halálával összefüggésbe hoznak egy kutatót, meg egy nyomozónõt, akirõl kiderül, hogy az áldozat unokája. És az egész könyv arról szól, hogy próbálják megtalálni a Szent Grált, ami nem is egy kehely, hanem Mária Magdolna sírja, és az eltûnt evangéliumok, stb. Aztán persze az Opus Dei az ellenség, meg mindenféle kódokat, rejtvényeket kell megfejteniük, hogy a legvégén megtudják a titkot. :)Nekem nagyon tetszett, csak arra kell vigyázni, hogy az ember ne higyjen egyetlen egy elméletnek, bármennyire is kecsegtetõ :) Ellenben pl anyukám az elsõ pár oldal után letette a könyvet.

#125 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 21:44

Kittu! Olvasd el, én is csak ajánlani tudom.Egy rendrõl szól, és annak titkairól (Jézus körüli titkok, rejtélyek), de inkább Apple írjon, mert én régebben olvastam.Amúgy hiába "csak egy regény" érdekes feltételezései vannak, amikben akár lehet is valami. Jó, persze nem az egész, de pl. a Mária Magdolna körüli feltevések. Miért ne? Ha nem lenne cölibátus az egyház sem lehetne ilyen vagyonos. (Bocs, ezzel senkit nem szerettem volna megbántani)

Edited by Sütyi, 2006 április 14. - 21:46.

#126 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 21:49

Hat izgis a tema, es gondolom van valosag alapja is. A Csillagkapu cimu sorozat ugrott be... :D Amint lesz ra lehetosegem, elolvasom. :) De merre is van az az allitolagos Szent Gral? :rolleyes: :)

#127 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 21:50

Nem mondom el :) Lelõném az egész könyv (mind a hatszáznemtomhány oldalát) lényegét :)

#128 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 14. - 22:03

Oke, igazad van. :) Esetleg egy-ket kep a helyrol? :rolleyes: Jo megelegszem azzal, amit eddig irtatok. :) Jo konyv lehet, na.Koszi

#129 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 15. - 9:00

Figyelmetekbe szeretnék ajánlani egy az idei Ünnepi Könyvhétre (június) megjelenõ regényt. Ismerve az írót, a könyv letehetetlennek ígérkezik!Posted ImageAz íróról pár sor(a kép maga is link!!)

Edited by Artin, 2006 május 15. - 15:08.

#130 Lombardo

Lombardo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.519 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 2. - 13:36

Bacher Iván: HatlábúAjánlom mindenkinek, aki kutyás és annak is aki nem. Épp azért. :)Kedvcsináló a Libri oldaláról:Kutyás lettem. Hatlábú. Nem akartam az lenni. Eszem ágában se volt. Meggyõzõdéses kutyátlan voltam harminchat éven át. Szilárd elvi alapon nem volt kutyám. Szeretem a függetlenséget, még akkor is, ha nemigen volt részem benne soha. Ebbe bele is nyugodtam rég. De hogy még egy kutyától is függjek, ez soknak tûnt fel elõttem. Harminchat évig el nem tudtam volna képzelni, hogy egy póráz végére kötve naponta háromszor lemasírozzak egy térre, ahol nincsen semmi sem, és ami van, hát arról jobb nem beszélni. Tudtam, hogy aki kutyát tart, az kutyás lesz. Elkutyásodik. Kutyásokkal ismerkedik, kutyákról beszél, sõt kutyákkal beszél, kutyával fekszik, és kutyával kel, kutyával álmodik: elkutyul. A kutya büdös, továbbá zajos és harap. Ennyit tudtam a kutyáról, és ez nekem elég volt. Kutya-tudásomat sétáltattam nap mint nap, több mint harminchat éven át. Aztán egyszer csak kutya-tudásom elkóborolt, elszökött, nem leltem sehol, hamarosan már nem is kerestem. Kutyát sétáltattam helyette. Kutyás lettem.

Edited by Lombardo, 2006 június 2. - 13:41.

#131 bozzy

bozzy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 352 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 13. - 19:52

Megjelent - valamikor 2006-ban - az Akadémia Kiadó gondozásában Nemes Júlia fordításában Xenophon: Peri Hippikés avagy A lovaglás mûvészete az ókori AthénbanÉrdemes elolvasni a kb. 30 oldalt majd 2400 évvel ezelõttrõl.Nincs új a nap alatt; pl: "6.13 Aranyszabály, hogy lóhoz sohasem szabad haraggal közelítenünk."

#132 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 15. - 23:38

Nincs valakinek esetleg jó állapotú, eladó Márai:A gyertyák csonkig égnek regénye?

#133 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 16. - 14:37

Én mostanság 2 könyvet olvasok:az egyiket, éppen ma fejeztem be : Vavyan Fable- Mesemaratonés egy másikat ma kezdtem el: író ua. - Vis Major a könyv címeés még mellette lapozgatom a Guinness World Records 2007 címû könyvet :)

#134 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 16. - 18:42

Megvan valakinek Badinyi Jós Ferenctõl A sumír-magyar nyelvazonosság bizonyítékai c. könyv? (A Káldeától Ister-gamig c. sorozat II. kötete)

#135 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 16. - 18:52

Nekem sincs, de smoft ha megszerzed valahonnan szólnál nekem? Hátha van másik példány is ugyanott.Köszi :ang:

#136 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 16. - 21:03

Nem értem, ilyen nívós könyveket keresnek itt a fiatal hölgyek, és Feribácsi pár latinját meg kifogásolják. :)Ilyen nívós könyvek mellett már alig merem elárulni, hogy én csak két Tom Clancy-t olvasok egyszerre.

#137 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 16. - 23:33

Még mindíg: Csányi Vilmos: Az emberi természet Humánetológia...közben-kikapcsolódásképp-esténként: Weöres Sándor: Fairy Spring.Freskók és stukkók egy vidám színházból...

#138 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 16. - 23:50

Nekem sincs, de smoft ha megszerzed valahonnan szólnál nekem? Hátha van másik példány is ugyanott.Köszi :ang:

Mindenféleképpen. De ha már lesz boltban (magyarul, ha végre újra kiadják), akkor mindenhol lesz - csak gyorsnak kell lenni. :)Az én mai kikapcsolódásom: Lázár Ervin - A négyszögletû kerekerdõ. (Vacskamati virágját szeretettel ajánlom Nektek. :))

#139 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 17. - 9:53

Azt én már lestoppoltam! Nekem Vacskamati virágja már 20 éve kedvencem.De mondjuk Vadkan Valdemár sem rossz, mert az élet néha csak-csak habostorta.

Edited by Ernest, 2006 december 17. - 12:18.

#140 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 17. - 12:12

Mindenféleképpen. De ha már lesz boltban (magyarul, ha végre újra kiadják), akkor mindenhol lesz - csak gyorsnak kell lenni. :)Az én mai kikapcsolódásom: Lázár Ervin - A négyszögletû kerekerdõ. (Vacskamati virágját szeretettel ajánlom Nektek. :))

Virágot a virágnak?!?...alapon ;) :rolleyes:

#141 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 17. - 13:50

:ang:

#142 Twister

Twister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 426 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 25. - 11:41

Én tegnap fejeztem be a Parfümöt. Nagyon jó könyv! Ajánlom mindenkinek! :) Most a filmet akarom megnézni... bár van egy olyan érzésem, hogy ennél is ugyanaz lesz, mint a Da Vinci kódnál. (hogy a film kissé gyér) :rolleyes:

Edited by Twister, 2007 február 26. - 19:34.

#143 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 25. - 22:49

Emberek, sürgõsen szükségem van egy könyvre. Henri Murger: Jelenetek a bohémek életébõl. Az sem baj, ha esetleg csak eredetiben (franciául) van meg. Tud nekem valaki segíteni? Sürgõs lenne... :confused: :confused: :confused:

#144 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 február 26. - 11:01

bár van egy olyan érzésem, hogy ennél is ugyanaz lesz, mint a Da Vinchi kódnál.

Da Vinci, nem? :confused:

#145 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 26. - 13:43

De. Viszont nem lesz ugyanaz. A Parfüm filmben is nagyon jó.

#146 Twister

Twister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 426 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 26. - 19:31

Da Vinci, nem? :confused:

Bocsesz...túl németesre fogtam a figurát! :D :ang:Hát remélem is, mert vannak olyan momentumok, amiket szívesen megnéznék, hogy hogyan ábrázolják a filmben... :) Olvasta már valaki a Mandulaszedõt?????

Edited by Twister, 2007 február 26. - 19:33.

#147 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 26. - 19:36

Orwell?vki esetleg olvasta az 1984-et?

#148 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 26. - 21:15

A múltkor a vasútállomáson lévõ antikváriusnál nézegettem. Aztán megvettem Mándy Ivántól a Csutak és a szürke lovat. :ang: (Az 1984 túl töménynek tetszett a pillanatnyi hangulatomnak. Másnap talán azt vettem volna meg.)

#149 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2007 február 27. - 17:44

igen elég tömény, vagyis hááát, nem is így fogalmaznék, h tömény. Inkább ütõs. elsõ olvasásra rengeteg mondanivalója lejön, és nagyon erõs is. ;)

#150 Guest_horsegirl..._*

Guest_horsegirl..._*
  • Guests

Közzétéve 2007 február 27. - 19:38

Ismeritek Jilly Cooper: Lovasok címû könyvét?? szerintem irtó joo, mindenkinek ajánlom!!

#151 Twister

Twister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 426 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 16. - 19:01

Én most olvasom a Farkasszemet, ennek az elsõ része a Bûbájos Mary. Ez a Mary nevû csaj egy boszorkány, az elsõ részben hajó úton van, és letelepedik a puritánokkal, a második részben pedig elûzik és az indiánok között él, ott lesz családja, stb.... de nagyon jó mind2 könyv! :)

#152 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 2. - 9:16

Van egy tök jó antikvárium a Vörösmarty utcában, a Dob utcához közel esõ végén. Egy pincébe kell lemenni, és szemérmetlenül olcsón lehet szuperjó könyvekhez hozzájutni. A múltkor 9 könyvet és 2 kottát vettem összevissza 1740 forintért. Érdemes megnézni!

Edited by Mézszín Sörény, 2007 május 2. - 9:17.

#153 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 2. - 12:07

vannak jó régi könyveim, lehet, h majd megpróbálkozom beadni õket :) legalábbis azokat, amiket tuti, h nem olvasok el... most úgyis van mit olvasnom :)

#154 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 4. - 9:16

Olvas valaki Agatha Christie-t ? :) vélemények ? :) eszembe jutott, h én is megpróbálkozom egy könyvével, úgyis olyan sok van neki :)

#155 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 16. - 20:20

Nemreg fejeztem be Lovas Ildiko: A spanyol menyasszony c. konyvet (kortars irodalom, szoval nem Dan Brown meg Jilly Cooper :gm: ), nagyon jo szerintem, bar a kritikak megoszlanak.

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#156 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 16. - 20:56

Pottock, hol tartasz Kristóf Agátával? Én elolvastam annak idején nagyjából mindet, nem tudtam a végén se rajongani érte. Forkissima, ne mondd, hogy Dan Brown több 100 éve halott... (az John Brown volt, kinek testét... :gm: ) Bár az lehet, hgy nem irodalom, csak kortárs. :gm: Az angyalost meg a megtévesztõset olvastam, a maguk mûfajában egy jó négyest azért adnék nekik.

#157 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 17. - 5:24

Sztem, Forkissima úgy értette, hogy Dan Brown kortárs, csak nem irodalom. :)

#158 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 17. - 13:06

Tesco titkok...azért érdemes elolvasni...ma reggel azt olvasgattam munkába jövet :)

#159 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 17. - 13:19

ernest: kristóf agatát még nem olvastam, csak eszembe jutott, h érdekelne :)

#160 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 17. - 17:11

Azért meglepne, ha "Christie" egy-az-egyben "Kristóf"-ot jelentene. :)