HÍD A SZAKÁGAK KÖZÖTT - elõadássorozat
Guest_Haf-Shire_*
Közzétéve 2007 november 18. - 12:30
Közzétéve 2007 november 18. - 12:47
Közzétéve 2007 november 18. - 16:42

Guest_waldstätten nannerl_*
Közzétéve 2007 november 18. - 18:11
Köszönjük mi is a szervezõknek, elõadóknak az "építkezést".
Úgy vettem észre, többnyire hobbilovasok voltak jelen, nem tudom, hogy ez azt jelenti-e, amire gondolok. A szakágak "nagyjai" már nem akarnak tanulni, mert õk "profik", és nincs mit tanulniuk? Ebben az esetben a szakágak közötti híd nem közeledik egymáshoz.
Mi, amatõrök akarunk tanulni, de egyelõre nem rajtunk múlik a lovas élet sorsa. Nagyon sok olyan edzõvel találkozni, aki nem lát a nagyképûségtõl, és a "profizmusától", de õk nem voltak itt... Ez persze jó is, nem hiányoztak, egyetértés volt a résztvevõk, és elõadók között. Remélem nincsenek kevesen a siker eléréséhez.
hát ez nem igaz, mert azért elég sok versenyzõ lovas volt!

pl vhelyrõl nagyon sokan voltunk.. úgyh nemis tudtunk egymásról h megyünk

szóval vhelyi versenyzõk fele tutira ott volt (és nem egy szakágból:) )
Edited by waldstätten nannerl, 2007 november 18. - 18:14.
Közzétéve 2007 november 18. - 21:07

Én is szeretném megköszönni mind a szervezőknek, mind a résztvevőknek a szombatot, sok érdekes és hasznos dolgot láttunk, hallottunk, tanultunk most is.

Pl. Viktortól, hogy "A bunkó mindig fent ül.", illetve, hogy milyen jó az, amikot a stoppoló reiningló "leteszi a s.ggét, mint a gilisztás kutya."

De nem csak ezt szerettem volna kiemelni, hanem hozzátenném még, hogy különösen tetszett Kassaiék mostani bemutatója, több volt, más volt, szép és jó volt.

Szerintem nem volt a teremben olyan, aki meglepődött volna, hogy végül az elméleti beszámolók mind ugyanoda lyukadtak ki, és ez így van rendjén, csak legyen/lenne így a gyakorlatban is!..
Ami pedig a viszonylag kevés nézői kérdést illeti, én magam tényleg úgy éreztem, a "műsorvezetőnk" szavaitól teljesen függetlenül is, hogy az előadások tényleg elég kimerítőek voltak - legalábbis ami kérdés bennem felmerült egy-egy előadót hallgatva, pár mondattal később mindig megválaszolásra talált.
Úgyhogy a magam részéről köszönöm mégegyszer!
PS: Örni, szokás szerint gratula a képekhez!
Ja, és remélem, tényleg lesz majd róla valamikor mozgóképes felvétel is! Voltak dolgok, amik szerintem csak így érvényesülnek igazán, fotón kevésbé (pl. a Kassai bemutató, de minden más is teljesen más értelmet nyer, ha minden szó és mozdulat visszapörgethető

Edited by Dé, 2007 november 21. - 13:59.
Közzétéve 2007 november 18. - 21:46

Közzétéve 2007 november 18. - 22:15

Közzétéve 2007 november 18. - 22:28

Közzétéve 2007 november 18. - 22:33

Közzétéve 2007 november 19. - 7:58
Közzétéve 2007 november 19. - 10:20

Közzétéve 2007 november 19. - 16:30
Edited by Filly, 2007 november 19. - 18:55.
Közzétéve 2007 november 19. - 20:51
Közzétéve 2007 november 20. - 10:49
Közzétéve 2007 november 20. - 11:35
Szeretnek megkerdezni, hogy kinek hogy tetszett, es hogy legfokeppen mi tetszett az eloadas(ok)ban? Mirol volt szo? Mit lattatok, mit hallottatok? Mi volt az uzenet, amit elhoztatok onnan? Olyan volt-e amilyet vartatok, vagy sem? Mi lett a kerdesekkel amiket elore elkuldtek az erdeklodok? Egyszoval mi ujsag van fiatal lo ugyben?

Paran mar irtatok ilyen jellegu hozzaszolasokat, de olyan jo lenne tobb felol hallani velemenyeket. (Mert onmagaban az hogy hideg volt, de nagyon az egy teny, meg ha tobb felol nezzuk is...

Sokat gondoltam azokra akik ott lehettek! En csak estere ertem vissza, amikor mar mindennek vege volt.
Közzétéve 2007 november 20. - 13:45
Guest_Haf-Shire_*
Közzétéve 2007 november 20. - 14:20
Közzétéve 2007 november 20. - 15:00
Nekem jelent meg egy cikkem...
"Dallos Gyula, örökös magyar díjlovas bajnok és mesteredzõ, a rendezvény ötletgazdája, tartott edzést lánya, Dallos Zsófia közremûködésével. Az idomítólovaglás során gyönyörû látvány az elegánsan mozgó ló és a „könnyedén” lovagló lovas összhangja. Viktor Fröschl is a meghívott elõadók közé tartozott, aki az egyik nemzetközileg legelismertebb szakember a western szakágában."
Ha jol tudom Vic tor Fröschl volt az otletgazda Dallos Gyulaval. Nem annyira fontos, csak valahogy ez legtobbszor kimarad a tortenetbol - minden rossz szandek feltetelezese nelkul.
egyebkent pedig korrekt leiro osszefoglaloja az esemenynek a cikk. ;)
es tovabbra is erdekelne, hogy ki mit gondol az eladasokrol.
Közzétéve 2007 november 20. - 15:39
Ha jol tudom Vic tor Fröschl volt az otletgazda Dallos Gyulaval. Nem annyira fontos, csak valahogy ez legtobbszor kimarad a tortenetbol - minden rossz szandek feltetelezese nelkul.
Lehet, hogy engem itt meg fognak kövezni, de szerintem ez az elsõ alkalom inkább csak felvezetõ jellegû volt, fontossága és átütõ jellege inkább a szakágak közös szereplése miatt volt, "hisztorikus pillanat" (by Victor)
Ami nekem hiányzott: a párbeszéd az elõadók között és a fórumon feltett kérdések megválaszolása. Talán kicsit rövid volt az idõ az elméleti elõadásokra. Legközelebbi alkalommal bõvebb idõkeretben esetleg lehetne olyat, hogy miután mindenki elmondta az elõadását, kerekasztal jelleggel az elõadók elbeszélgetnek egy-egy kérdésrõl.
Közzétéve 2007 november 20. - 18:18

Közzétéve 2007 november 20. - 18:20
Sajnos ez nem hangzott el az elõadáson, v csak én nem figyeltem oda eléggé :(
Többször Gyula bácsit említették meg, úgyhogy nekem ez maradt meg

De Viktor ... hát õt nem tudom elfelejteni!! hihetetlen egy ember, ha ötletgazda ha nem...az biztos h már miatta érdemes volt elmenni

Köszönöm egyébként.

Guest_Haf-Shire_*
Közzétéve 2007 november 20. - 20:00
Közzétéve 2007 november 20. - 20:16
Közzétéve 2007 november 20. - 21:00

Közzétéve 2007 november 20. - 22:10
Közzétéve 2007 november 20. - 22:11
1. Mennyire fontos számotokra az elõadások gyakorlati része? (gondolkozunk olyanban, hogy lehetne elõadás az Állatorostudományin, ahová beférnek még többen, de persze gyakorlat kizárva..., csak elmélet, mondjuk videós illusztrálással)
2. Vándoroljon-e az országban több helyre ez az elõadássorozat és elõsorban milyen területek lennének érdekeltek?
1. A gyakorlatot nagyon fontosnak tartom, jól érzékelhetõ, testközeli. Nem helyettesíti a videó vagy bármi más szemléltetõ eszköz. Ha kevesebb is a gyakorlat, de "tömörebb" - mint most a díjugratás - az nem hátrány, de nélkülen nem lenne "az igazi"

(Szerintem az ÁOTE mellet is lehet gyakorlat - hiszen ott vannak mellette az istállók/pályák)
2. Ha vándorol, akkor talán többen eljutnak rá az ország több pontjáról (az elõadások ugyan egymásra épülnek - úgy látom - ám önállóan is megállják a helyüket. Talán mi is több helyre jutunk el az országban - ennek szerintem feltétele kell legyen a jó megközelíthetõség tömegközlekedéssel - és talán a szakágak többi képviselõi is kedvet kapnak egy-egy szereplésre, mint ahogy most is felmerült, hogy "hol vannak a versenyzõk?"
Nagyon érdekelne az edzõk-versenyzõk-tenyésztõk valódi véleménye a tenyésztett lovakról, azok kiképzési módjáról. Amit most hallottunk - 3 éves kor után 1 év alapozás, utána szakosodás képesség szerint - az utópia a mai magyar lovaséletben. A pénz ugyan nagy úr, meg rohanó világban élünk, de...
"Kitûnõ tenyészállomány van Mo.-on" "Az országban fellelhetõ állomány nem versenyképes" Na akkor hogy is van ez?
No ez egy pöttyet sokra sikeredet, de hátha...
Közzétéve 2007 november 20. - 22:21
Közzétéve 2007 november 20. - 22:27
Nekem is ez a véleményem.szerintem így jó ahogy van!!
kell gyakorlat mert jobb élõben látni a dolgokat...
és a helyszín is jó, elérhetõ, és jó hely.

Közzétéve 2007 november 20. - 22:36

Közzétéve 2007 november 21. - 0:28
Közzétéve 2007 november 21. - 7:56

Guest_mormonka_*
Közzétéve 2007 november 21. - 8:34
Közzétéve 2007 november 21. - 8:53
Közzétéve 2007 november 21. - 13:13
Ez teljesen így van, erre értettem én azt, h ha minden elõadáson ilyen tanulságokkal tudnak szolgálni a bemutatók, és mindig meg tudnak újulni, és az adott témához a lehetõ leghasznosabban kapcsolódni (az említett konkrét példákkal), akkor ennél jobbat ki sem lehet találni!.. (No, nem azélrt írok ennyi "ha"-t, mert ne bíznék kiváló lovasaink és edzõink tudásában és kreativitásában, hogy ezt a feladatot ne tudnák megoldani - de ugyanakkor az is megfordult a fejemben, amiért ezt az érvet vetettem fel, amit fentebb juice ír az általánosabb bemutatásrólVéleményem szerint a gyakorlati bemutatók nélkül sajna hamar kiüresedne a beszéd.
Így, gyakorlatokkal, a frissen látottakhoz kapcsoltan nagyobb súlya van az elméleti fejtegetéseknek.
Az elkövetkezõ elõadások (talán részletezõbb?) témái pedig méginkább indokolhatják a konkrét példákat. Tanulságos volt pl Stökler Ingrid „hiba” bemutatója. Nekem most újdonságot Tuskáék bemutatója hozott, és a „nap hídembere” címet is kiérdemelte nálam elõadásával.

A videó kompromisszumos megoldást jelenthetne arra az esetre, ha ez valamiért mégsem menne... De én is azt hiszem, h ennek az elõadássorozatnak a varázsát, különlegességét és egyik fõ értékét a gyakorlati bemutatük adják - úgyhogy, ha nem muszáj, nem kéne megválni tõlük

Közzétéve 2007 november 21. - 15:18
Közzétéve 2007 november 21. - 15:51
Guest_messi_*
Közzétéve 2007 november 21. - 20:54
A párom készített egy kis video összeállítást a hétvégi gyakorlati bemutatókról.
Amennyiben nincs jogi vagy egyéb akadálya, szívesen beteszem a linkjét.
A videok fényképezõgéppel készültek, így a késztermék minõsége nem 100%, de maximálisan élvezhetõ. Kb 18 perc hosszú az egész anyag. Hanggal a legjobb, van zenei aláfestés, nekem bejött.

(Szélessáv elõnyben!)
Híd a szakágak között - zenével - gyakorlati bemutatók 2007.11.17.
Közzétéve 2007 november 21. - 21:22
amúgy tökjó

Mentek a januárira is?
esetleg felveszitek majd az egészet?
és esetleg meg tudnánk beszélni, hogy a felvételt megkaphassam vmien formában, mert sajnos én nem tudok menni. :(
Edited by Filly, 2007 november 22. - 12:23.
Guest_messi_*
Közzétéve 2007 november 21. - 22:48

Közzétéve 2007 november 22. - 9:43