Ugrás a tartalmakhoz

HÍD A SZAKÁGAK KÖZÖTT - elõadássorozat

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
546 válasz a témához

#121 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 18. - 12:30

'csak' hobbilovas? Voltak ott versenyzõk is, még ha nem is õk tették ki a túlnyomó többséget. Nem az a nagy, aki nagynak árulja magát. Egy dolog sikere nem az emberek létszámán, hanem a célért dolgozók közötti harmónián és az õ belsõ erejükön múlik.

#122 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 18. - 12:47

Ebben reménykedem én is.

#123 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 18. - 16:42

Az idézõjeles nagyok, akik azt hiszik magukról, hogy nagyok, és osztják az észt, pedig nekik is alig van. Név nélkül. :) Félreértés ne essék, nem bánkódom, csak pesszimista vagyok a szakágak közötti békét illetõen. Azok elõtt, akik ott voltak a kalapom megemelem, és bízom benne, hogy lesz eredménye az elõadásoknak.

#124 Guest_waldstätten nannerl_*

Guest_waldstätten nannerl_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 18. - 18:11

Köszönjük mi is a szervezõknek, elõadóknak az "építkezést".
Úgy vettem észre, többnyire hobbilovasok voltak jelen, nem tudom, hogy ez azt jelenti-e, amire gondolok. A szakágak "nagyjai" már nem akarnak tanulni, mert õk "profik", és nincs mit tanulniuk? Ebben az esetben a szakágak közötti híd nem közeledik egymáshoz.
Mi, amatõrök akarunk tanulni, de egyelõre nem rajtunk múlik a lovas élet sorsa. Nagyon sok olyan edzõvel találkozni, aki nem lát a nagyképûségtõl, és a "profizmusától", de õk nem voltak itt... Ez persze jó is, nem hiányoztak, egyetértés volt a résztvevõk, és elõadók között. Remélem nincsenek kevesen a siker eléréséhez. :ang:

hát ez nem igaz, mert azért elég sok versenyzõ lovas volt! :)
pl vhelyrõl nagyon sokan voltunk.. úgyh nemis tudtunk egymásról h megyünk :D
szóval vhelyi versenyzõk fele tutira ott volt (és nem egy szakágból:) )

Edited by waldstätten nannerl, 2007 november 18. - 18:14.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 18. - 21:07

Szép jó estét! :)

Én is szeretném megköszönni mind a szervezőknek, mind a résztvevőknek a szombatot, sok érdekes és hasznos dolgot láttunk, hallottunk, tanultunk most is. :)
Pl. Viktortól, hogy "A bunkó mindig fent ül.", illetve, hogy milyen jó az, amikot a stoppoló reiningló "leteszi a s.ggét, mint a gilisztás kutya." :dev: (No, azért nem csak ezt memorizálhattuk tőle persze! ;))
De nem csak ezt szerettem volna kiemelni, hanem hozzátenném még, hogy különösen tetszett Kassaiék mostani bemutatója, több volt, más volt, szép és jó volt. :) De természetesen Dallos Zsófi és Gyula bácsi díjlovaglása, illetve az ugrás, a military és a fogathajtók munkája is tanulságos és élvezetes volt. :)
Szerintem nem volt a teremben olyan, aki meglepődött volna, hogy végül az elméleti beszámolók mind ugyanoda lyukadtak ki, és ez így van rendjén, csak legyen/lenne így a gyakorlatban is!..
Ami pedig a viszonylag kevés nézői kérdést illeti, én magam tényleg úgy éreztem, a "műsorvezetőnk" szavaitól teljesen függetlenül is, hogy az előadások tényleg elég kimerítőek voltak - legalábbis ami kérdés bennem felmerült egy-egy előadót hallgatva, pár mondattal később mindig megválaszolásra talált.
Úgyhogy a magam részéről köszönöm mégegyszer!

PS: Örni, szokás szerint gratula a képekhez!

Ja, és remélem, tényleg lesz majd róla valamikor mozgóképes felvétel is! Voltak dolgok, amik szerintem csak így érvényesülnek igazán, fotón kevésbé (pl. a Kassai bemutató, de minden más is teljesen más értelmet nyer, ha minden szó és mozdulat visszapörgethető :)).

Edited by Dé, 2007 november 21. - 13:59.

#126 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 18. - 21:46

Sajnos én csak a gyakorlati részén tudtam ott lenni, de tetszett amit láttam, ha nem is sok mindent, de volt amit tanultam és elraktároztam. :) Viszont kockára fagytam. :D

#127 Guest_waldstätten nannerl_*

• Guests

Közzétéve 2007 november 18. - 22:15

hát szerintem is Sóskúton hidegebb volt mint bárhol máshol :D síelés közben ha egy órát fekszem a hóban akkor nem fázok így mint ott fáztam meleg teával a kezemben ^^ de hát megérte... nagyon megérte :)

#128 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 18. - 22:28

Egy idõ után én már legugolni vagy a lábam behajlítani se tudtam.. :D Szerintem minden testrészem remegett..És persze csak miután bementünk láttam hogy meleg tea, forraltbor..Tényleg elvetemültnek éreztem magam, hogy hajnal három óta talpon és most meg lilárafagyok, pedig úgy de úgy felöltöztem..De tényleg megérte! És még nagyon sokat nem is ásítoztam, bár bent a melegben kicsit elpilledtem, de nem hagytam hogy a fáradtság legyûrjön :rolleyes: :gm:

#129 Guest_waldstätten nannerl_*

• Guests

Közzétéve 2007 november 18. - 22:33

jaa hát énis ilyen elvetemültnek éreztem magam :) hogy így napok óta alig tudtam aludni és nagyon fáradt voltam és pénteken is hajnalban feküdtem le aztán persze keltem 6kor és kocsiba be... megfagytam, melegem lett, aztán sötétben haza... és a szemem behalt az autópályán totál :D ma du fél 2ig aludtam :D:D

#130 kisbéri

kisbéri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 501 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 19. - 7:58

Ez már a második ilyen jellegû rendezvény volt, véleményem szerint egyre színvonalasabb, profibb szervezésben, köszönet érte ! A hideg tényleg nem volt kellemes, de hát télen ritkán van +25 fok . Az elõadások közül kicsit hiányoltam, hogy csak versenyzõi szemmel hallottunk a kezdõ lovak kiképzésérõl, szívesen meghallgattam volna ezt a tenyésztõ szempontjából, hiszen a csikónevelés nagyban befolyásolja a további lehetõségeket. A következõ alkalomra érdemes kicsit átgondolni a regisztráció rendszerét is, mert nem volt kellemes a bemutatót tartóknak és a már ott lévõ publikumnak sem megvárni a regisztrálókat. ( Gondolom nekik sem a sorbaállás) Mindent összevéve sok helyen példát vehetnének a rendezvény alapgondolatából, és hiszem, hogy a lósportban és tenyésztésben fennálló gondokat csak ilyen összefogással lehet megoldani. Örülök, hogy részt vehettem !

#131 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 19. - 10:20

Nagyon sajnálom, hogy nem lehettem ott. Az elsõ ilyen szervezés is nagyon jó volt (akkor megcsodálhattam Zsófit és Viktort és kissé libabõrös lettem, elérzékenyültem a közös lovaglásukkor ...stand by me.... :D ). Sajnálom, hogy most nem tudtam elmenni, de a következõre már most jelentkeznék és ott is leszek (most azért nem tudtam elmenni mert a fiam és férjem névnapja+szülinapja volt...azt azért nem hagyhattam ki ;) ...). Szóval január 19-e a következõ idõpont?

#132 Guest_waldstätten nannerl_*

• Guests

Közzétéve 2007 november 19. - 16:30

igen, akkor majd menj el helyettem is, mert én nem lehet ott :( ééés légyszi valaki vegye majd fel és szóljon már nekem a felvétel ügyében!! köszönöm

Edited by Filly, 2007 november 19. - 18:55.

#133 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 19. - 20:51

Amúgy Haf-Shire-nek jelezném hogy a topik elsõ oldalán elõször 2 fõvel, majd 3mal jelentkeztem ám a papíron 2-vel voltam felírva.... :mad: Tiszta szerencse hogy a 3. személy nem tudott eljönni, különben gáz lett volna.... Lécci a következõ alkalommal ha itt is lehet jelentkezni, figyeljetek jobban. Köszi

#134 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 10:49

Bocsánat, félig off: van itt valaki Foran termék forgalmazó?

#135 Ditapaci

Ditapaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 11:35

Remelem mostanra mindenki felolvadt a hibernaciobol, mar ami a szombat idojaras kovetkezmenyekent jelentkezett!
Szeretnek megkerdezni, hogy kinek hogy tetszett, es hogy legfokeppen mi tetszett az eloadas(ok)ban? Mirol volt szo? Mit lattatok, mit hallottatok? Mi volt az uzenet, amit elhoztatok onnan? Olyan volt-e amilyet vartatok, vagy sem? Mi lett a kerdesekkel amiket elore elkuldtek az erdeklodok? Egyszoval mi ujsag van fiatal lo ugyben? :ang:
Paran mar irtatok ilyen jellegu hozzaszolasokat, de olyan jo lenne tobb felol hallani velemenyeket. (Mert onmagaban az hogy hideg volt, de nagyon az egy teny, meg ha tobb felol nezzuk is... :kv: )

Sokat gondoltam azokra akik ott lehettek! En csak estere ertem vissza, amikor mar mindennek vege volt.

#136 Guest_waldstätten nannerl_*

• Guests

Közzétéve 2007 november 20. - 13:45

Nekem jelent meg egy cikkem... "November 17-én számos dél-alföldön tevékenykedõ lovas indult Sóskút irányába. Erre a hideg szombati napra hirdették meg az elsõ egész napos „Híd a szakágak között” elõadást. E kezdeményezés a szakágak közötti „falak” lebontására irányul, amely egyik oka a magyarországi lovassport helyzetének. A nap délelõtt tízkor kezdõdött közel négyszáz lovas és lószeretõ ember részvételével. Témája a fiatal lovak köré irányult, a lovak kiválasztásával és alapképzésükkel foglalkoztak az elõadók. Elsõként Kassai Lajos és tanítványai tartottak lovasíjász bemutatót. Kassai Lajosról tudni kell, hogy Magyarországon õ teremtette meg a lovasíjászatot, mint szakágat. Csodálatraméltó volt, ahogy a lovak dobszó közepette rezzenéstelenül álltak és segédeszköz nélkül tették meg a kívánt feladatokat, amit lovasuk a talajról vagy hátukról kért. Dallos Gyula, örökös magyar díjlovas bajnok és mesteredzõ, a rendezvény ötletgazdája, tartott edzést lánya, Dallos Zsófia közremûködésével. Az idomítólovaglás során gyönyörû látvány az elegánsan mozgó ló és a „könnyedén” lovagló lovas összhangja. Viktor Fröschl is a meghívott elõadók közé tartozott, aki az egyik nemzetközileg legelismertebb szakember a western szakágában. Az elõadást nagyon közkedvelté tette sajátos magyar kiejtésével és szóhasználatával. Egy fiatal lovat hozott magával és az egész elõadás alatt magyarázta, hogy mit miért tesz a lóval, hogyan nyerheti el bizalmát és tiszteletét. Ezután Stöckler Ingrid, magyar bajnok következett díjugratás szakágban, aki egy 10 éves problémás lovat lovagolt. A szakág elismert edzõje Zupán Péter kommentálta a hibákat, amit a lovas elkövethet lovaglás közben, és a ló reakcióját is láthattuk, hiszen Ingrid lova nagyon érzékeny ló és minden apró hibára látványosan reagált. Tuska Pál háromszoros military bajnok, fia közremûködésével tartott bemutató edzést. Ifj. Tuska Pál egy fiatal lovat lovagolt, az edzés során bemutatták, hogyan építik fel, hogy a military ló a szokatlan akadálytípusokat is kézséggel ugorja. Utolsó bemutatóként Móró Lajos gyönyörû négyesfogatát láthattuk. A délutáni elõadásokon lovasíjászat, reinig, díjugratás, díjlovaglás, military, távlovaglás, fogathajtás és lovastorna szempontjából is megtudhattuk, hogy érdemes lovat választani és elkezdeni képzésüket. Az elõadás végén mindenki érezhette, hogy ezek a bizonyos hidak épülõben vannak, hiszen az összes elõadó véleménye alapelvekben megegyezett. Az összes elõadó hangsúlyozta, hogy az együtt töltött idõk alatt rengeteget tanultak egymástól. Lázár Vilmos is felszólalt és kitért a december 7-8-9-én, Budapesten megrendezésre kerülõ FEI Világkupára, amely történelmi pillanat a sportban. Azt hiszem, akik ellátogattak szombaton Sóskútra, megérezhették, hogy végre valami összefogás kezdõdött el a magyar lovassportban, talán lebontottuk a falakat. A következõ elõadás 2008. január 19-én kerül megrendezésre, a helyszín ismét Sóskút. "

#137 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 20. - 14:20

Mivel több ember is érdeklõdött, ki magánban, ki itt a Fórumon, felteszem ide, hogy a FORAN termékek(Chevinal) forgalmazóját az alábbi e-mail címen találhatjátok meg: postmaster@potsubay.t-online.hu

#138 Ditapaci

Ditapaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 15:00

Nekem jelent meg egy cikkem...

"Dallos Gyula, örökös magyar díjlovas bajnok és mesteredzõ, a rendezvény ötletgazdája, tartott edzést lánya, Dallos Zsófia közremûködésével. Az idomítólovaglás során gyönyörû látvány az elegánsan mozgó ló és a „könnyedén” lovagló lovas összhangja. Viktor Fröschl is a meghívott elõadók közé tartozott, aki az egyik nemzetközileg legelismertebb szakember a western szakágában."

Ha jol tudom Vic tor Fröschl volt az otletgazda Dallos Gyulaval. Nem annyira fontos, csak valahogy ez legtobbszor kimarad a tortenetbol - minden rossz szandek feltetelezese nelkul.

egyebkent pedig korrekt leiro osszefoglaloja az esemenynek a cikk. ;)

es tovabbra is erdekelne, hogy ki mit gondol az eladasokrol.

#139 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 15:39

Ha jol tudom Vic tor Fröschl volt az otletgazda Dallos Gyulaval. Nem annyira fontos, csak valahogy ez legtobbszor kimarad a tortenetbol - minden rossz szandek feltetelezese nelkul.

Lehet, hogy engem itt meg fognak kövezni, de szerintem ez az elsõ alkalom inkább csak felvezetõ jellegû volt, fontossága és átütõ jellege inkább a szakágak közös szereplése miatt volt, "hisztorikus pillanat" (by Victor)

Ami nekem hiányzott: a párbeszéd az elõadók között és a fórumon feltett kérdések megválaszolása. Talán kicsit rövid volt az idõ az elméleti elõadásokra. Legközelebbi alkalommal bõvebb idõkeretben esetleg lehetne olyat, hogy miután mindenki elmondta az elõadását, kerekasztal jelleggel az elõadók elbeszélgetnek egy-egy kérdésrõl.

#140 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 18:18

Igen lehet hogy ennyi emberrel nem lehet ugye úgy beszélgetni, vagy elõtt mint kis társasággal csendes estéken. De az amikor az elõadók mondták hogy õk már pár napja feszegetik a témákat és beszélgetnek na azokat a beszélgetéseket nagyon szivesen meghallgattam volna, vagy hogy konkrétan ki mit látott be vagy jutottak közös nevezõre. Érdekes lehetett. :rolleyes:

#141 Guest_waldstätten nannerl_*

• Guests

Közzétéve 2007 november 20. - 18:20

Sajnos ez nem hangzott el az elõadáson, v csak én nem figyeltem oda eléggé :(
Többször Gyula bácsit említették meg, úgyhogy nekem ez maradt meg :)
De Viktor ... hát õt nem tudom elfelejteni!! hihetetlen egy ember, ha ötletgazda ha nem...az biztos h már miatta érdemes volt elmenni :)
Köszönöm egyébként. :)

#142 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 20. - 20:00

Azért megemlítem, hogy az eredeti ötlet születését Kurcsics István (alias El Kormányzó) pátyolgatta és nevelte fel, aztán ez fejlõdött tovább... OFF!!! EL E MONDJA NEKEM VALAKI - TÁN EGY MODERÁTOR VAGY AKÁRKI MÁS, HOGY EGY MÁR LÉTEZÕ TÉMÁN BELÜL HOGY TUDOK SZAVAZÁST INDÍTANI, MERT JÓ LENNE!!! Addig is felteszem a kérdést, ami motoszkál bennünk: Szóval a következõ elõadással, sõt elõadásokkal kapcsolatban több opció van. Azt is megköszönöm addig is, ha itt minél többen válaszoltok csak úgy írásban, megy egy miértttel kiegészítve az alábbi kérdésekre: 1. Mennyire fontos számotokra az elõadások gyakorlati része? (gondolkozunk olyanban, hogy lehetne elõadás az Állatorostudományin, ahová beférnek még többen, de persze gyakorlat kizárva..., csak elmélet, mondjuk videós illusztrálással) 2. Vándoroljon-e az országban több helyre ez az elõadássorozat és elõsorban milyen területek lennének érdekeltek?

#143 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 20:16

Nem voltam ott ezen az elõadáson sajnos, de támogatom az ötletet. Biztos éremes lenne több helyre is elvinni az elõadást, tényleg csak azt kéne jól megválasztani, hogy hova. Hogy melyik városba honnan lehet viszonylag könnyen eljutni akár az autó nélkülieknek is (pl. vonat) Egy lovas ha okosodni akar valószínûleg bevállal egy kis náthát, ha hideg vagy nyirkos idõ van, de egy jól összeállított videóval és megfelelõ tv-vel vagy kivetítõvel talán lehet pótolni, nem tudom. A videó mellett szól, hogy ha a felkért ember korábban megtudja, hogy lesz egy elõadás, akár egy folyamatot is be tud mutatni. Egy élõ bemutatón, ha mondjuk hibákat kell keresni, nem biztos, hogy az adott helyzetben mutatja a ló a hibát, de egy videón egy türelmes, lelkes, meg merem kockáztatni lób.zi kamerás emberkével ezt ki lehet várni. Hátránya, hogy kell hozzá a technikai háttér nem csak az elõadáson, hanem elõtte, és a felvétel sem biztos, hogy hamar elkészül. Nem igazán tudom, csak próbáltam hangosan gondolkozni. Viszont másik elõnye a videónak, hogy késõbb is felhasználható, akár az állatorvosin, vagy a TF-en vagy akárhol.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 21:00

Én azt hiszem, h ha a gyakorlati bemutatók tudnak minden alkalommal az adott témához kapcsolódóan igazán újat nyújtani, akkor nem kéne elhagyni õket - én legalábbis szívesen nézem élõben, még ha szétfagyok, akkor is :) De ha az egyes elõadás-témákhoz kapcoslódó gyakorlati kérdéseket egy-egy erre az alkalomra összeállított, vagy már meglévõ felvételekbõl összeválogatott videó hasznosabban tudja szemléltetni, mint amennyire a meghívottak a bemutatójukkal fel tudnak készülni, akkor jó a videó is. Illetve elõnye még, h visszatekerhetõ, kikockázható, kicsit tán jobban kielemezhetõ. Azt, h az élõ bemutatók tudnak-e mindig megújulni, és kellõen az adott témához idomulni (most többségében jól kijöttek a fiatal lovakkal kapcsolatos dolgok), ezt az elõadókkal kell éleményeztetni, õk hogyan érzik, hogyan képzelik el. Ha videón könnyebben megoldható, akkor úgy a jó, ha élõben, akkor meg úgy. Szigorúan szerintem. A vándorlás - ha úgy érted, h minden elõadás egyszer rendezõdik meg, csak máshol, én szomorú lennék, ha egyet azért kéne kihagynom, mert az ország túlfelén van :) Viszont bizonyára sokan már most is szomorúak voltak, mert nekik Sóskút volt az ország túlfele! :ang: (Vagy rengeteget utaztak, ami nem semmi dolog volt részükrõl!) Úgyhogy... ;)

#145 Guest_waldstätten nannerl_*

• Guests

Közzétéve 2007 november 20. - 22:10

szerintem így jó ahogy van!! kell gyakorlat mert jobb élõben látni a dolgokat... és a helyszín is jó, elérhetõ, és jó hely.

#146 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 22:11

1. Mennyire fontos számotokra az elõadások gyakorlati része? (gondolkozunk olyanban, hogy lehetne elõadás az Állatorostudományin, ahová beférnek még többen, de persze gyakorlat kizárva..., csak elmélet, mondjuk videós illusztrálással)
2. Vándoroljon-e az országban több helyre ez az elõadássorozat és elõsorban milyen területek lennének érdekeltek?

1. A gyakorlatot nagyon fontosnak tartom, jól érzékelhetõ, testközeli. Nem helyettesíti a videó vagy bármi más szemléltetõ eszköz. Ha kevesebb is a gyakorlat, de "tömörebb" - mint most a díjugratás - az nem hátrány, de nélkülen nem lenne "az igazi" :)
(Szerintem az ÁOTE mellet is lehet gyakorlat - hiszen ott vannak mellette az istállók/pályák)

2. Ha vándorol, akkor talán többen eljutnak rá az ország több pontjáról (az elõadások ugyan egymásra épülnek - úgy látom - ám önállóan is megállják a helyüket. Talán mi is több helyre jutunk el az országban - ennek szerintem feltétele kell legyen a jó megközelíthetõség tömegközlekedéssel - és talán a szakágak többi képviselõi is kedvet kapnak egy-egy szereplésre, mint ahogy most is felmerült, hogy "hol vannak a versenyzõk?"
Nagyon érdekelne az edzõk-versenyzõk-tenyésztõk valódi véleménye a tenyésztett lovakról, azok kiképzési módjáról. Amit most hallottunk - 3 éves kor után 1 év alapozás, utána szakosodás képesség szerint - az utópia a mai magyar lovaséletben. A pénz ugyan nagy úr, meg rohanó világban élünk, de...
"Kitûnõ tenyészállomány van Mo.-on" "Az országban fellelhetõ állomány nem versenyképes" Na akkor hogy is van ez?

No ez egy pöttyet sokra sikeredet, de hátha...

#147 calypsoo

calypsoo

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.084 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 22:21

Én kifejezetten a gyakorlati elõadások miatt mentem, sokkal érthetõbb volt így látni egy egy lovas mozdulatait, mintha videón vagy csak szóban elmesélve kaptuk volna meg az anyagot. AZ elméleti elõadások is nagyon hasznosak voltak, de szerintem az elõbbi nélkül nagyon szárazra sikerült volna a dolog. Szerintem az elméletet lehetne szinesítani videókkal, de a gyakorlati bemutatókat nem szabad elhagyni. Viszont ami nagyon hiányzik: profi felvétel minden gyakorlati és elméleti elõadásról, lenne rá kereslet! A vándorlás- Dé-vel értek egyet. Az a baj hogy mindenféle közlekedés Budapest központú... mert ha pl Szegeden lenne akkor marha nehezen 20 átszállással érnék le....a busszal. vonatról nem is beszélve. Sóskút meg viszonylag egyszerûen megközelíthetõ. ( mondjuk ennyi embert befogadó létesítményt is nehezen lehet mindenhol találni) Caly

#148 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 22:27

szerintem így jó ahogy van!!
kell gyakorlat mert jobb élõben látni a dolgokat...
és a helyszín is jó, elérhetõ, és jó hely.

Nekem is ez a véleményem. :)

#149 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 20. - 22:36

Ne menjen messzebb én csak ennyit kérek. :rolleyes: :ang: Viszont ha meg vándorol már minden benne van a pakliban én örülnék ha maradna Sóskúton. Ide se egyszerû elmennem, de már megszoktam. :) A gyakorlat része maradjon szerintem is mindenképp, mindegy milyen hideg van vagy meleg. És a videó a gyakorlatról is remek ötlet, sõt a legjobb az lenne ha már ott lehetne elemezni a látottakat délután egybõl. Tudom biztos nehezen kivitelezhetõ, de nagyon hasznos lenne úgy gondolom.

#150 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 21. - 0:28

Véleményem szerint a gyakorlati bemutatók nélkül sajna hamar kiüresedne a beszéd. Így, gyakorlatokkal, a frissen látottakhoz kapcsoltan nagyobb súlya van az elméleti fejtegetéseknek. Az elkövetkezõ elõadások (talán részletezõbb?) témái pedig méginkább indokolhatják a konkrét példákat. Tanulságos volt pl Stökler Ingrid „hiba” bemutatója. Nekem most újdonságot Tuskáék bemutatója hozott, és a „nap hídembere” címet is kiérdemelte nálam elõadásával. Amig hideg van, nem tudnék jobb helyszínt. Késõbb, -kellemes idõben- talán szabadtéren is meg lehetne tartani. Példák vetítése a jó és a rossz megoldásokról magyarázattal kiegészítve mindenképpen jó lenne. Persze ez rengeteg munka, de talán nem hiábavaló.

#151 kisbéri

kisbéri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 501 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 21. - 7:56

1, A gyakorlati bemutató szerintem is fontos, látványos, így van egységben az elmélettel. A bemutatót tartóknak az idõvel gyûlt meg a bajuk, azt javaslom végiggondolni, hogy hány és milyen hosszú bemutató legyen, hogy tényleg kijöjjön a mondanivaló és ne legyen kapkodás. Az elméleti rész is nagyon informatív. Az elõadók között szívesen látnám a tenyésztõket és a szakemberképzéssel foglalkozó intézmények képviselõit is. A hídépítésben ezen a területen is lenne mit tenni ! 2, Helyszín: Kicsit sokat kell utaznom, de azért kibírom ( kb. 10 perc) ! :D Összességében az eddigi két alkalommal is nagyon jól éreztem magam, jól szervezett és felépített volt az esemény, hacsak tehetem a többit is végig szeretném látogatni.

#152 Guest_mormonka_*

Guest_mormonka_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 21. - 8:34

Szerintem a gyakorlati mindenképpen fontos és kihagyhatatlan de jó lenne videós elõadás is,mert az jobban elemezhetõ,lassístható és oylasmit is észre vehetünk,amit élõben nem és adott esetben ebbõl megérthetjük egy probléma lényegét. Ami a helyszint illeti szerintem Sóskút okés. Esetleg tényleg lehetne egy kivetítõ.

#153 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 21. - 8:53

Azt hiszem, ahogy lovagolni nem lehet megtanulni könyvbõl, lovazásról sem nagyon lehet beszélni gyakorlati bemutató nélkül, hiszen tulajdonképpen ez a mércéje az elméleteknek. Fõleg a következõ témánál - ami ha jól értettem, a segítségadásokról fog szólni -tudnám nehezen elképzelni a csak elméleti napot. A gyakorlati bemutatóknak azonban szerintem akkor van a legtöbb értelme, ha tényleg az adott témához kapcsolódnak és nem a szakág általános, "marketingcélú" bemutatója ismétlõdik minden alkalommal. Nem tudom, mik a további tervezett témák, esetleg megfontolható, hogy az elõadások és a gyakorlati bemutatók kerüljenek összevonásra, pl. 2 egymás utáni alkalommal elõadás nagy befogadóképességû teremben, majd utána következõ alkalommal a két elmélethez tartozó gyakorlati bemutató összevonva egy napon. A videós-kivetítõs elképzelés elvileg mûködhet, bár ahhoz ugye megfelelõ technikai háttér és idõráfordítás kell az anyag rögzítéséhez is. A kerekasztal-beszélgetés meg szerintem akár egyetemi nagy elõadóban is megtartható,mivel annak lényege, hogy az elõadók beszélgetnek egymással, függetlenül attól, hogy 100-an vagy 400-an hallgatják.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 21. - 13:13

Véleményem szerint a gyakorlati bemutatók nélkül sajna hamar kiüresedne a beszéd.
Így, gyakorlatokkal, a frissen látottakhoz kapcsoltan nagyobb súlya van az elméleti fejtegetéseknek.
Az elkövetkezõ elõadások (talán részletezõbb?) témái pedig méginkább indokolhatják a konkrét példákat. Tanulságos volt pl Stökler Ingrid „hiba” bemutatója. Nekem most újdonságot Tuskáék bemutatója hozott, és a „nap hídembere” címet is kiérdemelte nálam elõadásával.

Ez teljesen így van, erre értettem én azt, h ha minden elõadáson ilyen tanulságokkal tudnak szolgálni a bemutatók, és mindig meg tudnak újulni, és az adott témához a lehetõ leghasznosabban kapcsolódni (az említett konkrét példákkal), akkor ennél jobbat ki sem lehet találni!.. (No, nem azélrt írok ennyi "ha"-t, mert ne bíznék kiváló lovasaink és edzõink tudásában és kreativitásában, hogy ezt a feladatot ne tudnák megoldani - de ugyanakkor az is megfordult a fejemben, amiért ezt az érvet vetettem fel, amit fentebb juice ír az általánosabb bemutatásról :ang:)
A videó kompromisszumos megoldást jelenthetne arra az esetre, ha ez valamiért mégsem menne... De én is azt hiszem, h ennek az elõadássorozatnak a varázsát, különlegességét és egyik fõ értékét a gyakorlati bemutatük adják - úgyhogy, ha nem muszáj, nem kéne megválni tõlük :)

#155 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 21. - 15:18

Csatlakozom a gyakorlati bemutatót támogatók sorához, bár a mostanira sajnos nem tudtam elmenni. Egész más érzés élõben látni mint videón

#156 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 21. - 15:51

sziasztok mi is nagyon jól éreztük magunkat eccerûen fenomenális volt az egész rendezvény. Csak nagyon hideg volt... Mindent köszönünk a szállásunk is nagyon jó volt. (mi ott aludtunk) reméljük januárban újból találkozunk

#157 Guest_messi_*

Guest_messi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 21. - 20:54

Sziasztok!

A párom készített egy kis video összeállítást a hétvégi gyakorlati bemutatókról.
Amennyiben nincs jogi vagy egyéb akadálya, szívesen beteszem a linkjét.

A videok fényképezõgéppel készültek, így a késztermék minõsége nem 100%, de maximálisan élvezhetõ. Kb 18 perc hosszú az egész anyag. Hanggal a legjobb, van zenei aláfestés, nekem bejött. :)
(Szélessáv elõnyben!)

Híd a szakágak között - zenével - gyakorlati bemutatók 2007.11.17.

#158 Guest_waldstätten nannerl_*

• Guests

Közzétéve 2007 november 21. - 21:22

így jó a link

amúgy tökjó:) köszike.
Mentek a januárira is?
esetleg felveszitek majd az egészet?
és esetleg meg tudnánk beszélni, hogy a felvételt megkaphassam vmien formában, mert sajnos én nem tudok menni. :(

Edited by Filly, 2007 november 22. - 12:23.

#159 Guest_messi_*

Guest_messi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 21. - 22:48

Köszi a javítást! Most néztük, hogy az indavideon rosszabb a minőség, mint az "eredeti". Biztos átvariál vmi tömörítést, vagy ilyesmi. :( A Youtube-ra meg 10 percet enged feltenni, úgyhogy lesz majd ott is, max. két részben, hátha jobb. Egyébként készültek "rendes" videofelvételek is mások által, elvileg lesz dvd(?). Abban a gyakorlat és elmélet is lesz - sokkal jobb minőségben, ezt csak ízelítőnek szántuk. Gondolom majd meg lehet szerezni az összes előadást a későbbiekben. :) Elnézést az OFF-ért.

#160 Ditapaci

Ditapaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 299 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 22. - 9:43

Ez a video szuper!!! Koszi! Zsenialis a zenevalasztas! Nagyon jol passzol mindenhol! Vegig vigyorognom kellett ahogy neztem. :D Nagyon nagyon tetszik ahogy ossze lett vagva, remek izelito. Meg jobban sajnalom hogy nem lehettem ott! Jo lett volna ha hivatalosan is keszult volna felvetel, mar ugy ertem speci technikaval. Kar hogy nem jott ossze. Nem kekeckedes keppen mondom, de a korrektseg ugy kivanja hogy szoljak: Victor Fröschl C-vel irja a nevet (forras: a tulajdonostol). A dijugratasban ugyan Stöckler Ingrid lovagolt, es valoban profi modon segedkezett a bemutatasban, de mivel a bemutatot Zupán Péter szerkesztette, epitette fel, a legkevesebb hogy a Zupán Péter és Stöckler Ingrid cim alatt fusson. A militarynal ugyancsak "koprodukciorol" volt szo, igaz csaladi vallalkozasban, szoval ott a Tuska Pál és ifj. Tuska Pál cim dukal. Ha van ra mod akkor ezt javitsatok ki, mert igy fair az eloadokkal szemben, akik nagyon sokat keszultek a HIDra. Meg egyszer megnezem, mert nagyon kiralylany! :yeah: