Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Homeopátia

• Please log in to reply
187 válasz a témához

#121 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 21:05

Hát ha már ez is off, akkor én azt hiszem harakirit követek el... az viszont gyógyíthatatlan :dev:

#122 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Hát ha már ez is off, akkor én azt hiszem harakirit követek el... az viszont gyógyíthatatlan :dev:

Hozzászólás megtekintése

Majd hívunk egy manilai csodadokit aki összerak :dev: :gm:

#123 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Na ERRE viszont szedek panadol extrát.Mármint a lázra. :D 37,2-nél ugyanis már meg akarok murgyanni!De mást nem vagyok hajlandó beszedni.

Edited by hihi, 2006 január 20. - 21:08.

#124 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 21:07

NEM!!!!! Én is szarul vagyok! De 38,5-ig semmi!!!!! Eccer próbáld ki! ;)És pont a Panadol :eek: akkormár Algopyrin. Vagy legyen homeopátiás. Ha piros az arcod és jólesik a hideg párna, akkor Belladonna. Vizben oldva, kortyolgatva ;)

#125 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 21:09

az algopiryn izzaszt, a panadol nem.

#126 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 21:09

Bakker! Az a lényege! :eek:

#127 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 21:11

Tudom.De a panadol nekem ugyanazt a hatást éri el,csak nem izzadok meg tõle,és nem kábít be.Egyébként már leszokóban vagyok.

#128 rochelle

rochelle

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 413 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 21:37

Paint Horse, a Belladonnát lázra szeded? Jól sejtem, hogy atropin a hatóanyaga? Egyébként hogy Panadol vagy Algopyrin, majdnem mindegy, mindegyikbe bele lehet halni :D Harakiri: ismerek egy sebészt, aki egyszerûen profi. Mindenben. Tuti, hogy a harakirit is tudja gyógyítani ;)

#129 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 21:39

:P

#130 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 21. - 10:56

Sziasztok!Tényleg jó lenne,ha a szkeptikusok tisztázznák végre,hogy a homeopatiás készitmények v. az alternativ gyógyászat zavarja Õket. Soxor szerintem keverik(jük) a fogalmakat a vitában és ezért tünik az egész néha süketek párbeszédének.(pedig nagyon élvezem a topicot olvasni).Más: A panadol hatóanyaga paracetamol amely köztudottan májkárositó és benne van a top10-ben mint májrák okozó.(WHO)Na ennyit a gyógyszergyárakról...

#131 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 21. - 20:21

Belladonna más néven Maszlagos nadragulya. Nem hiszem hogy más összetevõje lenne a bogyónak... de nem vagyok szakértõje a témának, csak felhaszálója!Landgraf! egyetértek veled.... én úgy tudom, hogy az Algopyrin az egyetlen olyan gyógyszer, aminek lényegében nincs súlyos mellékhatása :)

#132 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 21. - 20:25

húú vazze' :eek: Akkor inkább alkoholizálok :D !

#133 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 21. - 20:27

PH, nesze Neked Algopyrin:http://www.hazipatik...s/prod?pid=3214

#134 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 21. - 20:39

Épp most vettem be egyet! :eek: Mingyá olvasom, mit vétettem! :gm:Na, megyek... iszom rá valami töményet! :kocc: :kir: Köszi Ernest! Mostmár sokkal jobban vagyok! :D

Edited by Paint Horse, 2006 január 21. - 20:41.

#135 rochelle

rochelle

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 413 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 21. - 20:44

Az Algopyrint más, nálunk némileg fejletteb országokban már betiltották... Sõt, Amerikában a Panadolt is, úgy tudom. A Belladonnában pedig atropin van, megnéztem. (Maszlagos nadragulya = Atropa belladonna) Az sem életbiztosítás ám :D Ha pedig valaki megrögzött Panadol-rajongó (mellékesen én is inkább azt szedem, ha nagyon muszáj...): 4 gr a mérgezõ dózis. Ergo nem célszerû mellé más gyógyszert is enni (Rubophen, NeoCitran, Coldrex...), fõleg ha nem tudod mi van benne, és a kedvenc szeredbõl is a lehetõ legkevesebbet. Még mindig jobb szerintem, mint pl. a Kalmopyrin, aminél vagy kialakul a mellékhatás, vagy nem. Itt legalább tudni hogy ha bezabálod a 4 gr-t, akkor májátültetés :D (Egyes vélemények szerint halmozódik a szervezetben.)

#136 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 21. - 20:50

Na, akkor ezt megfejtettük... mármint a Belladonnát! :D hát gondolom nincs benne akkora dózis, hogy feldobjam a talpam tõle... úgy látom az Algopyrinem elõbb tesz el láb alól. Pedig elõszeretettel dobom befele :gm: hát majd most csökkentem az adagot :D

#137 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 22. - 1:01

Kényszeres gyógyszerszedõknek esetleg tényleg jobb lehet a homeopátia... :rolleyes:

#138 rochelle

rochelle

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 413 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 22. - 1:49

Kényszeres gyógyszerszedõknek esetleg tényleg jobb lehet a homeopátia... :rolleyes:

Hozzászólás megtekintése

Valamiért én nem igazán hiszek benne, hogy a homeopátiás szereknek nincs mellékhatása... :dev:

#139 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 22. - 4:04

Extrém mennyiségek fogyasztása esetén talán. Ugyebár a vivõanyag víz, cukor vagy alkohol általában a homeopátiás szereknél. Namost alkoholból már sikerült annyit magamhozvenni, aminek határozottan volt mellékhatása :) vízbõl és cukorból még nem.

#140 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 22. - 9:53

Extrém mennyiségek fogyasztása esetén talán. Ugyebár a vivõanyag víz, cukor vagy alkohol általában a homeopátiás szereknél. Namost alkoholból már sikerült annyit magamhozvenni, aminek határozottan volt mellékhatása :) vízbõl és cukorból még nem.

Hozzászólás megtekintése

Viszont amennyiben ezt a mellékhatást úgynevezett rehabilitációs sörrel vagy más alkesztartalmúval enyhítetted, akkor te egy látens homeopata vagy, Bare.

#141 rochelle

rochelle

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 413 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 22. - 12:35

Hozzászólás megtekintése

Nem feltétlenül a vivõanyagra gondoltam, hanem a fõ hatóanygra. Pl. az atropin - honnan tudja a szervezet, hogy csak a bõrerekre kell hatni? A gyógyszertári szereknél se a vivõanyag okozza a komolyabb mellékhatásokat, merthogy többnyire ott is víz, alkohol vagy valamilyen cukorszármazék. Esetleg zsír. Igyál meg 8-10 liter vizet, és beszélgessünk el a mellékhatásairól :P ÉS hogy témánál maradjunk: a Metabol, meg a hozzá hasonló fogyasztószerek homeopátiának számítanak? A különbözõ szervkárosító hatásaival együtt? Vagy a Proenzi akármi, ami nagyjából ugyanaz, mint a receptre kapható szerek, csak nem kell elmenni a receptért az ortopéd dokihoz, és jóval drágább? Még mindig nem mondta meg nekem senki, hogy mi is az a homeopátia tulajdonképpen, pedig komolyan érdekel .

#142 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 22. - 15:22

Rochelle! A homeopátia "hasonszenvi gyógymód", azon az elképzelésen alapul, hogy egy-egy betegséget (tünetet) a normál/nagy mennyiségben olyan tüneteket okozó anyag töredék (nagyon-nagyon kicsike töredék) része gyógyítani képes. A homeopátiás készítmények a hatóanyagot csak egészen minimális (max 1 molekula/adag) mennyiségben tartalmazzák; az elvi elképzelés sszerint a hígítás során alkalmazott "energetizáló" eljárás során a vivõanyag átveszi a hatóanyag rezgéseit, és ettõl lesz hatásos a cucc. (így már érted, miért nincs mellékhatása? ;) )A természetgyógyászat többi részét (gyógynövények, bioenergetika, akupunktúra, ésatöbbi), ill. a recept nélkül kapható, de biológiailag igazolt módon ható gyógyszereket (C-vitamin, porcvédõ kapszulák, akármi) nem nagyon nem kéne ezzel összekeverni.Kicsit más: roppantul szoktam röhögni, amikor különbözõ gyógyszerekkel, táplálékkiegészítõkkel stb kapcsolatban elhangzik az "ez 100%-ban természetes (vagy: növényi) alapanyagú, egyértelmû hogy nem lehet káros". Nyavalyát. A nadragulya növény, mégis ártalmas. Az ópium tisztán természetes eredetû, mégis ártalmas. Egyebekrõl nem is beszélve.

#143 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 23. - 15:32

Nekem valahogy feltûnt ebben a topikban, hogy pölö az allergia kezelésénél érdekes módon sokunk személyes tapasztalata, hogy a legbrutálisabb gyógyszerek se segítenek, ellenben a homeopata/esetleg egyéb alternatív cuccokkal. :confused: (Jah, megvan az ok: az allergia nem is betegség, illetve igen, csak pszichés! Arra meg úgyis jó a placebo :gm:)

#144 rochelle

rochelle

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 413 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 23. - 18:38

Köszönöm, Õz!

#145 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 23. - 18:49

Tényleg Filly!Megvetted?Hatott a placebó? :gm:

#146 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 15:42

Megvettem, de még nem használtam, mert azóta nem jött elõ a tüsszögõ roham.

#147 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 19:29

ImRe, folytasd, szuper :) Bar elsore aszittem, a vicc-topikban vagyok. :gm:

#148 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 19:45

Abban vagy :D

#149 Keszi

Keszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 258 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 21:31

Hánnemtom, már rég nem olvastam itt a fórumon egy-két topiknál többet, és most rátaláltam erre. Igazán jót kuncogtam :kv: Kockával az ég eggyatta világon semmi baj nincs, de azt hiszem -már bocsánat-de mindnyájunk érdekében én kerülni szoktam az ilyen embereket. És nem, nem beszélgetek velük, csak felszínes dolgokról. Pontosan azért, amit Barefoot mondott. Két totál ellentétes látásmód, beállítottság. Mégegyszer mondom, ettõl függetlenül nincs vele semmi baj, Isten ments, hogy bárkit megsértsek, de ez van. (sõt, aki lovas, az eleve nem lehet rossz ember, tán ez az egy szerencséje van :gm: tóvcciv) na szóval. Már rögtön az elsõ hozzászólásnál eszembe jutott a kedvenc fizikusom. Annyira imádom. Mert végzettsége ilyen, de a gondolkodásmódja, az teljesen az ellenkezõje. talán ez a legszerencsésebb párosítás. Ugyanis, racionális kérdésekkel, csipkelõdésekkel sem tudják sarokba szorítani. (Filly, õ az akirõl küldöm majd a dövödöt). Hihetetlen sokat szoktunk nevetni a mai "tudományokon" a Mindentudás Egyetemén meg fõleg (már bocsánat, de ez tényleg így van, példákat nem mondok, a sértõdés elkerülése végett) és azon hogy hová tart emiatt a világ. Ez kb olyan, mint mikor a gyerek földarabolja az állatot, és keresi benne az életet. oszt csodálkozik hogy nem találja. Meg kb olyan mint mikor mondják nekem hogy "jájj én nem hiszek a szemmel verésben, mert felvilágosult vagyok" és hasonló édes dolgok. :) pedig ha tudná miért ráncoltam a homlokom, és miért törik el egy hét múlva a lába! :dev: (na nemám, ilyet nem szoktam) De mindegy is. :) Így kerek a világ. Azt hiszem, így nekem jobb. Olyan biztonságban érzem magam. Nem félek semmitõl, mert tudom honnan jöttem, hová tartok, és azt is, hogy minden bajra, legyen az testi vagy lelki, van megoldás, gyógyszerek, szikék, és mindenttudás egyeteme nélkül. Csak nem használjuk, és nem ismerjük õket, és nem "kérünk" segítséget, maximum a kórháztól. Hát kinek a pap, kinek a papné. van egy kedvenc mondásom, nem mondom meg kitõl van, nehogy itt össznép verekedés kerekedjen. "A betegségnek nem az elszenvedõi, hanem az okozói vagyunk" észre kéne már venni, hogy alap esetben senki nem beteg (itt most plz ne számítsuk be azt, aki fogyatékosan születik). Egyszerûen a betegségeinket mi okozzuk magunknak*. Ma már szinte betegeket nevel ez a társadalom, pedig nagyanyáink csak haldoklani jártak be a kórházba (vagy még akkor sem)* És nem, nem csak azzal, hogy mínusz 10 fokban trikóban rohangáltál a játszótéren. Olyan betegségnél is, amirõl azt gondolnád, egyszerû sorscsapás, pedig Te magad tehetsz róla, nem biztos hogy fizikai, hanem lelki téren. (de á, ez már nem fér bele a mindenttudás egyetemébe, úgyhogy hagyjuk is ki ezt a szót hogy lélek) Én így élek egy jó ideje, és köszönöm, soha nem vagyok beteg, maximum egy picikét (megfázás télen, stb) az is napok kérdése (se) hogy hopp már ki is gyógyultam belõle. persze a doktor bácsinak mondom, hogy bizony, bevettem a sok antibiotikumot, persze. és akkor megnyugszanak a mindenttudás egyeteméék is, meg a magam fajta, táltoscsikóssámánboszorkánysarlatánhumbungos nénik is. De hogy errõl minek így veszekedni? parázs vita. Mindenki csinálja azt ami neki jól esik, és mûködik. ui.: én is szedtem homeos szert kemény allergiára, és lám csodák csodája, na mi történt? :D

#150 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 27. - 15:28

Keszi! :yeah:Szerintem már nem veszexünk itten, szépen csendben mindkét fél röhög a másikon, de ez senkit sem zavar ;) Örülök, hogy idetaláltál!

#151 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 27. - 20:08

Keszi, elfogadom, hogy úgy látod a dolgokat, ahogy látod. Azt viszont nem szeretem, amikor elõdeinkkel példálóznak, hogy õk teával gyógyították magukat és milyen egészségesek voltak. Igen, 60 éves korukig. Mer'addig éltek. Persze, ha nem haláloztak el gyermekkorukban, mint nemecsek ernõ a megfázástól. Az alternatív módszerekkel éppúgy mint a modern tudománnyal lehet élni és visszaélni is...

#152 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 15:31

http://egeszseg.orig...tudomanye_1.htm

#153 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 15:49

Voltam most egy 5 napos homeopátiás továbbképzésen ahol azt mondták, hogy kvantum-fizikai módszerekkel valóban mérhetõ rezgések vannak a homeopátiás szerekben... lehet, hogy kideritík hogyan hat?

#154 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 11. - 16:43

Valóban mérhetõek! ez tény :yeah: Ugyanis MINDEN ANYAG (az egész Univerzum maga!) lényegében rezgés...Rezgés (energia!) = anyag... :rolleyes: az anyag maga pedig a kvantumfizika módszereivel vizsgálható, mérési eljárásoknak megfelelõ eszközök birtokában alávethetõ... :D R-go! nem kell okvetlen homeopatikus szernek lenni, hogy "rezgés" kimutatható legyen... :gm:

#155 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2007 november 17. - 19:46

Sziasztok! Barátnõm lováról kiderült(vérvizsgálatból),hogy nagyon allergiás,ami a nyirokcsomói gumilabda méretûre duzzadásával jelentkezik.Még nem tudjuk mi váltja ki,sokminden lehet és nem is csak egy dologra érzékeny ennyire.Milyen homeopátiás módszer lene az õ kezelésére?Gyanakszunk a porra,sõt legjobban akkor jelentkeznek a tünetek,amikor legelõn van.

#156 favory

favory

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.176 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 21. - 10:16

Nem tudtam már kínomban hova írni. Miért lehet az, hogy második reggel ébredek elõször liftezõ fejfájással, aztán menetrendszerint elkezd vérezni az orrom? :confused:

#157 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 21. - 10:28

Na álljál fel szépen és menjél el megméretni. ;)

#158 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 21. - 10:28

Magas vérnyomás, menj el egy orvoshoz. Vagy vegyél be egy kis kávét homeopátiás dózisban :D De inkább mégis csak menj el egy orvoshoz.

#159 favory

favory

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.176 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 21. - 10:33

Ehh jajj, a doki. :eek:
Ha holnap meg azután is így lesz, megkeresek itt egyet. :D

Na álljál fel szépen és menjél el megméretni. ;)

Mármint a .. :confused: :D

#160 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 21. - 10:33

Egyébként ha nem akarsz elõadásokra fokhagymaillatúan bejárni, akkor vegyél fokhagymakapszulát, ami ilyenkor használ. Persze csak rendszeresen szedve.