Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

A farm, ahol élünk

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
3098 válasz a témához

#121 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 14. - 14:38

Nekem most segédkeznem kell abban, hogy...

Hozzászólás megtekintése

Aszittem, itt az jön, hogy segédkezel újra használhatóvá, zárhatóvá tenni a tanyakaput :huh: (Nemtom még, mivel vezeklem ezt le...)

#122 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 14. - 14:39

Csak nem ajtóstul rontottál a Vega-Tanyára?

#123 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 14. - 14:40

De...

#124 vegeta

vegeta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 14. - 15:47

Nekem most segédkeznem kell abban, hogy...

Hozzászólás megtekintése

Aszittem, itt az jön, hogy segédkezel újra használhatóvá, zárhatóvá tenni a tanyakaput :huh: (Nemtom még, mivel vezeklem ezt le...)

Hozzászólás megtekintése

Hugi a férfi a háznál. Már megoldott mindent ;) (Alternatíva a jövõre nézve:megtaníthatnád Zsurmót kaput ugratni és akkor kint is megoldotta volna a kovács. Tudom, nem egyszerû, de még mindig könnyebb, mint a kovács autóját átpréselni azon a lyukon, amit a kutyák használnak szökés céljából. Azt már nem is merem javasolni, hogy Zsurmót ezen a lyukon... :gm: )

#125 vegeta

vegeta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 14. - 15:59

A múltkoriban csöngetett a postás, amikor éppen ügyfelemet pelenkáztam és hozott egy csomagot. Amikor alá kellett írnom a postakönyvet észrevettem, hogy szaros a kezem. Ránéztem a postásra, õ is rám, majd annyit mondtam, szorri. Szorri az offért Vega. Tiszta a kezem.

Hozzászólás megtekintése

Dehogy off: helyettem állsz bosszút. Az egyik ilyen nem ukrán ügyfél éppen az Ungarise Poszt. Megérdemlik. Sõt, feladhatnád ügyfeled egy használt pelusát is mondjuk tértivevénnyel, ajánlva :kir:

#126 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 14. - 18:22

Na, ma vettem Zsurmónak szárnyakat növesztõ fõzetet. Holnap kiviszem, oszt lécci naponta 2x 40 cseppet adjatok neki belõle! Köszi! :D (Aztán meg a 220-at is kivezethetnétek a kapun kívülre... :D)

#127 vegeta

vegeta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 14. - 19:03

Naszóval ott tartottam, hogy tanya-demográfiai felmérés. JuciJuci körülbelül 14 évvel ezelõtt jött erre világra (nagy valószínûséggel a Neptunuszról) egy telivér és egy póni áldásos románcából. Formatervezésileg egészen ügyes munka, arányos karosszéria, esztétikus és ellenálló burkolat jellemzi, de néhány alapvetõ hardverre sajnálták a büdzsét. Vagy valami link alak a gyártósoron két ásítás között, esetleg egy kevert után egyszerûen kihagyta szegény párát. Valószínûleg, amikor a csomagolásnál észrevették, hogy hiányzik az agya, elsõ nagy rémületükben üveggyapottal pótolhatták a szembetûnõ ûrt...nem is sejtve még, hogy a késõbbiekben ez a kis malõr micsoda bonyodalmakat fog okozni. Juci elkészült, gazdára talált, de már korán kibukott, hogy valami nincs rendben vele. Az üveggyapot sajnos rengeteg hátrányos élettani tulajdonsággal rendelkezik, így feltehetõleg nem a legjobb választás volt. Mondjuk, ha homokot használtak volna, akkor meg lehet, hogy folyton orra bukna szegény állat. Egy fejen álló lónak pedig semmi értelme. Még vázának sem jó. Az üveggyapot egyik jelentõs árnyoldala, hogy bár jól szigetel, igen alacsony a stressztûrõ képessége. A legkisebb irritációval is szélsõséges reakciókat lehet belõle kiváltani. Ezt reprezentálja az alábbi kísérlet, amelyet nemrég találtam egy soha ki nem adott Zöld Béka természettudományi magazin 3/3-as számában:-----------------------------------2005. október 03. 8.00 pm, Lóagykutató bázis, Õrbottyán(X-aktás font, betûnként megjelenítve, írógépes hangeffekt)Kísérlet fedõneve: x554rfdh48Kísérlet jellege: szigorúan bizalmas Alany: Juci (fajtájára nézve anonimitást kért)A kísérlet célja: az üveggyapot tanulási készségének bizonyítása az alany tároló egységbe, un. lószállítóba helyezésén keresztül, valamint alany áthelyezése 2162 Õrbottyán, Kvassay-telep 66/5 sz. alatti telepreSzóba jöhetõ módszerek: hûtve szállítás (hibernálás), ingerkikapcsolás, mikronálásKísérletvezetõ: személye titkosKísérlet segéderõ: személye titkosságát kérteKísérlet folyamata (a team leírása)Az alanyt elkülönítettük, majd un. kötõfék és vezetõszár segítségével a kísérlet helyszínére vezettük. A körülmények sajnos eleve nem voltak ideálisak: pl. sötétség. Az elvárttól eltérõen a szállító egység puszta látványa már kiváltotta az elsõ regisztrálható reakciót az alanyban. A viselkedés jellege nem feltétlenül védekezõ, mint inkább hisztérikus és agresszív. Az alany azelõtt egyetlen alakommal már kapcsolatba került egyéb szállító egységgel (un. IFA plató). Az akkori team feltehetõleg csörlõs technológiával kísérletezett, amely egyfajta pavlovi reflexet indukált az alanynál. A pavlovi reflexet nem értékeljük tanulásként, tehát az üveggyapot tanulási készsége egyelõre nem bizonyított. Alany mozdulatai a szállító egység látványának hatására: hirtelen, gyors és intenzív kaparás a jobb elsõ végtaggal, majd mindkét elsõ végtaggal. Ezt a két hátsó végtagra való emelkedés követte, amely mozdulatot nem evolúciós, mint inkább neurológiai folyamatként értékeltük. A team passzívan figyelte a további mozdulatokat. A folytatás drasztikus és sebes volt, alany rövid idõ alatt elérte idegrendszeri tûrõképességének felsõ határértékét: ekkor teljes testfelületét horizontálisan párhuzamba állította a talajjal (szaknyelven: földhöz vágta magát). A személyzet esõ meglepetésében nem kezdett semmit a helyzettel, alany ekkor felállt és újrakezdte az addig látott mozdulatsort. Gyors döntést kellett hoznunk: a mikronálást az alany személyiségi jogaira való tekintettel, a hibernálást a hatályos EU jogszabályok állatvédelemre vonatkozó paragrafusai miatt vetettük el. Ekkor megkezdtük az ingerkikapcsolási folyamat, mint egyetlen szóba jöhetõ módszer elõkészítését. Az alany és a szállító egység védelme érdekében 3 egység Sedalin paszta segítségével kiiktattuk a védekezõ és az ebbõl kialakult agresszív és hisztérikus viselkedési választ. Alany rövid idõ elteltével minden várakozást felülmúlva önmagától a szállító egység belsejébe haladt és ott a szállítás alatt végig nyugalomban volt, az egységrõl való eltávolításakor pedig feltûnõen flegmatikusan viselkedett.Az eredmény, bár látványos volt, tanulási folyamatként nem értékelhetõ.Konklúzió: az üveggyapot nem rendelkezik tanulási készséggel.Akció eredménye: siker.Kísérlet eredménye: kudarc.--------------------------------Rehabilitáció (rövid leírás)Amióta az alany az új lakhelyére került, jelleme sokmindenben változott. Szocializálódott, párra lelt, fajtársaival megtanult nem csak hátsó végtaggal kommunikálni, helyet szerzett magának a ménesi rangsorban (hátulról a harmadik, Virág és Becsvágyó után). A kísérletben leírtakhoz hasonló viselkedést már csak kevésbé intenzív formában tapasztalunk, például a villanypásztor zsinórral való direkt kontaktus esetén, vagy resequin injekció beadását követõen, esetleg a lábán szerzett seb kezelésekor. További megfigyeléseinket rögzítjük.- a team

#128 vegeta

vegeta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 14. - 19:10

Kevésbé tudományosan – Ajándék lónak ne nézd az agyát, van benne más érték is. A teste például ;) Juci és Bendegúz (vigyázat: unalmas ismeretterjesztõ love-story)Este 9 körül Jucikát még kicsit sedalin-gõzös állapotban beengedtük a legelõre.Amikor Bendegúz észrevette a nem várt betolakodót, nagy tempóban felé nyargalt. A többiek meg sem mozdultak, ellenben a bõsz és félelmetes herélt jó nagyot harapott a kis kanca oldalába, aztán még leadott rá egy pontosan célzott sorozatot is (nyomatékosan, hátsó végtaggal). Juci láthatólag megszeppent, na de nem olyan családból származik azért, pár perc elteltével újra próbálkozott. Bendegúz ismét elhajtotta és föl-le sétálgatva, fenyegetõ pózban, pasisan (=kidüllesztett mellkassal, a bicepszét ugráltatva, önelégült pofával) frissen verbuvált kis ménese közelébe sem engedte. Bámulatos élmény volt egyébként, ültünk a lagymatag holdfénnyel bevilágított egyszerû díszletekkel berendezett színpad elõtt és az elsõ sorból néztük az elõadást. Mindent pontosan úgy csináltak, ahogy vártuk, ahogyan most a vadon színészeiként a saját nyelvükön rendezték a dolgaikat. Sötét is volt, új is volt a hely, Juci be volt tojva és annyira nagyon szeretett volna csatlakozni a csapathoz, hogy a cél érdekében mindenféle praktikát bevetett: csinos popó ringatása, szélben szálló sörény, szempilla rebegtetés, dominás erõszakosság...de mindhiába: Bendegúz hajthatatlan volt, újra és újra elkergette az öntudatos kancát. A kis bumeráng ezután cselekkel próbálkozott. Hol Bende háta mögé került, hol nõi cselekhez folyamodva megpróbált a kancákkal barátkozni, de akkor Bendegúz a saját asszonyt is megfenyítette, és újfent felszólította az idegent: húzzon a francba, míg szépen kéri. Majdnem 2 órán át tartott az elsõ felvonás, Juci nem adta meg magát könnyen. Már csak én üldögéltem a villanypásztoron kívül a korhadt fatönknek álcázott páholyban, amikor végre megtörtént, amit vártam. A második felvonás elejére Jucika szemmel láthatólag elfáradt. És végre feldolgozta, hogy bizony, amíg nem a megfelelõ alázattal közelít, esélye sincs. Akkor még mindenhol sok zöld fû volt, de hozzá sem nyúlt, nem akart addig enni, amíg nem élvezheti a közösséghez tartozás biztonságát. Egy általa meghatározott lélektani pillanatban lelassított, erõsen lehajtotta a fejét és a csapat felé sandított. Olyan lassan ment, hogy súlyos perceknek éreztem, míg a lábát felemelte, elõvonszolta és letette. Bendegúz pedig ott állt a sötétben, világított a négy kesely lába meg a buta hókája, kihúzta magát és mereven bámulta Jucit. A többi kanca békében legelészett, és érdeklõdve várta a fejleményeket. Juci elkezdte a száját nyalogatni, leeresztette a fejét, szétvetette a füleit, már-már túl alázatos pózt öltött és tett egy bátortalan lépést Bendegúz felé, majd megállt. Már nyoma sem volt a korábbi rámenõsségnek, a hirtelen mozdulatoknak, a levegõbe rúgásoknak, az ideges kapálásnak. Eltelt pár hosszú másodperc és Juci még egy lépést tett. Bende ekkor leengedte a fejét és levette a szemét a kancáról. Juci újra lépett egyet, Bendegúz pedig a csapat felé fordult. A kanca lassan, óvatosan, továbbra is meghunyászkodó pózban odaballagott és Bendegúz végre nem hajtotta el (ideje volt, már szétültem a seggem azon a fatönkön) . Azután a führer megengedte a többieknek, hogy megvizsgálják a jövevényt. Juci egy hang nélkül, mozdulatlanul tûrte, hogy öt idegen ló körülállja és végigszagolja tetõtõl-talpig. Majd Bendegúz is megállapította, hogy ártalmatlan (sõt, egészen szemrevaló teremtés, így közelrõl. Én ekkor láttam a szemében elõször a szerelem szikráját ;) ) . Még a rend kedvéért sunyított egy kicsit, de amikor Dió vinnyogva rárúgott Jucira, villámgyorsan rendet tett közöttük. Nem tûri, ha balhé van a csapatban. Happy End: folytatjuk...Most úti vízipipám társaságában ellátogatok egy barátnõmhöz a házi Megasztár klubunkba. Ez egy olyan média-végtermék, amit kedvelek. Persze nem tudom vízipipa nélkül milyen lenne ;)

#129 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 14. - 22:20

Legális, esetleg? :)

#130 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 15. - 22:47

Barefoot! :D

Egy függõágyat a nyavalyás! Szövött, csíkos, natúr rojtokkal Brazíliából, állatjól néz ki és 16e Ft.

Hozzászólás megtekintése

vegeta!Bocsi az offért, de hol lehet ilyesmihez hozzájutni?

#131 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 16. - 7:52

Egy függõágyat a nyavalyás! Szövött, csíkos, natúr rojtokkal Brazíliából, állatjól néz ki és 16e Ft.

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólás megtekintése

Sztem hamarosan Örbottyánban. :) Csak figyelni kell, mikor nem alszik benne. :gm:

#132 igazi lóbarát

igazi lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 825 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 16. - 7:58

Sztem hamarosan Örbottyánban. :) Csak figyelni kell, mikor nem alszik benne. :gm:

Hozzászólás megtekintése

[/quote]Sokan fogunk ott figyelni. :) Aztán kisorsoljuk?

#133 Mancee

Mancee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 64 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 16. - 8:00

www.fuggoagy.hu :)

#134 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 16. - 8:52

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólás megtekintése

Nekem - ha benne van - jobban tetszik az ágy! :gm:

#135 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 16. - 18:09

Mancee!Köszönet és hála! :)

#136 Mancee

Mancee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 64 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 16. - 22:04

:)

#137 vegeta

vegeta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 20. - 20:27

Kétszer 24 percTegnap késõ estig vártam, hogy Hugi értem jöjjön, mert az autóm – természetesen a legjobb idõszakban – elhatározta, hogy a továbbiakban kuplung nélkül szeretne élni. E szándéka nyilvánvalóan kudarcba fulladt, így végül az éjszakát megtörve, lelombozva a Király utca szélén töltötte, reggel pedig szégyenszemre elvontatta az orvos. Még mûtik, de jobban van...remélem csütörtökön hazahozhatom. Elég baj ez nekem, mert TB híján alig 150 000 Ft lesz ez a kis öncélú manõvere. Nem baj, majd mindenki azt kapja karácsonyra, hogy elviszem egy körre offroad-ozni a tanya körül.Ezzel együtt, meg ettõl függetlenül is nagyon szar kedvem volt. Lehet, hogy még harmadnapos voltam Silverado miatt, lehet, hogy elegem van ebbõl a gyomorforgató alakoskodásból, ami karácsony fedõnév alatt fut. Bekényszerültem egy bevásárlóközpontba délután. Teázó készletet kellett vásárolnom egy embernek, aki a szállításokat szokta intézni. Egyébként kedves lány...3 éve dolgozunk együtt...telefonon, e-mailben...még sosem láttam. Szóval elmentem ebbe a bevásárlóközpontba. Teátrális mozdulattal szétnyílt a szenzoros üvegajtó és bebocsátást nyertem Babilonba. Termékvilág diszpécsere, orra elõtt ezernyi monitorral, az irányítótoronyból regisztrálta belépésemet, s ettõl fogva követte minden lépésemet, észlelte a gondolataimat:"szeretet fénye hármas erõsséggel a kettes ajtóhoz" "lelkiismeret irrigátor aktiválása a földszint 1-nél""családérzés indukálás!"Lehajtottam a fejem és nem néztem a szörny szemébe. Tudtam, hova akarok eljutni, igyekeztem nem odafigyelni, ahogy kölykei a lábamba kapaszkodtak, a hajamat húzták, sírva, rimánkodva könyörögtek, hogy menjek be. Hogy csak egy kicsit lépjek közelebb. Tudom, hogy ha megteszem, beszippant. Megszaporáztam a lépteim. A türelmetlenségtõl és menekülni vágyásomtól felizzó aurám érzékelésekor kitört a pánik a toronyban:"lelkiismeret nagyobb dózis! Kötelességtudat és lelkiismeret még! Konvenciógenerátor! Vegyétek elõ a társadalmi normatartalékot!"Megtébolyulva villogtak az elektromos gyertyaimitátorok, piros masnik, mûanyag almák, hamis angyalok, szintetikus mikulások és természetellenesen szimmetrikus fenyõfák lógtak a falon, a mozgólépcsõkön, és egy szörnyként ordították a pofámba: VÁSÁROLJ! Elindultam lefelé a mozgólépcsõn (mit lépcsõ, egy sima futószalag…még a lépcsõre emlékeztetõ fokokat is sajnálták róla) és ahogy jöttek szembe az emberek, láttam, hogy nincs lábuk. Futószalag viszi õket...egy irányba. Csak hömpölyögnek egyben, mint egy sûrû, puha massza és vérben forgó szemekkel követik a fogyasztás istenét...démonát. Elemi rettegés fogott el, de megtettem, amit a szokás megkövetel. Kezemben egy ízléses, celofánba csomagolt, kézzel festett kerámia csészével és a hozzá színben passzoló hûtõmágnessel, illatos ünnepi teával ismét ott álltam az üvegajtó mögött, ezúttal belülrõl. A toronyban kicsit még tétováztak, majd csüggedten megnyitották a menekülés kapuját. Nem elég nekik a teázó készlet."Elveszítettük" – mondták a fejemben, ahogy 24 perccel belépésem után végre kiléptem a szintén ostrom alatt álló utcára.Hátrasétáltam egy fecskendõnyi gyógyhatással a kezemben. Bendegúz odaballagott hozzám, engedelmesen lenyelte a szájába spriccelt szert. Rossz kedve volt, szomorúnak láttam. Beteg. Azt hittük túl van a nehezén, hetek óta alig-alig mutatott már tüneteket, majdnem eljutottunk Fehérvárra is, a mikulás kupára. Kb másfél hete visszaesett. Hirtelen, minden elõzmény és általam felfogható ok nélkül. Rátettem a kötõféket és kivezettem a többiektõl. Megkötöttem, aztán ráterítettem azt a biorezonanciás takarót, amit mostanában használunk. Rövid programra állítottam és leültem vele szembe, semmi kedvem nem volt bemenni a lakásba. A térdemen támaszkodva beszéltem hozzá, könyörögtem neki, hogy szedje össze magát. Sírtam, azt hiszem. Mindig ez van, túl sokat jelent nekem ez a ló. Válasz helyett beleszagolt a kezembe és finoman megfogta a pulóverem végét. Elõször zsiványan nézett, hogy kap-e pofont, aztán egyre nehezebb lett a feje...a pulóverrel a szájában hamar elaludt. Én egy takaró csücskét szorongattam gyerekkoromban, csak úgy mertem átlépni az álmok rémséges labirintusába. Nagyon fáztam, összehúztam magam és az orrára tapasztottam a homlokom. Puha és jó illatú volt. Talán én is elaludtam...észre se vettem, mennyire elzsibbadt a karom a feje súlya alatt. 24 perc múlva halk sípolás jelezte közös álmunk végét.

#138 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 20. - 20:34

:ang:

#139 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 20. - 21:16

:( drukkolok Nektek.

#140 Varázsló

Varázsló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 20. - 21:28

Vegeta, minden tiszteletem a tiéd azért, amirõl ez a topik szól és azért is, ahogyan errõl írsz. :ang: Jobbulást Bendének.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 20. - 21:59

Én is hasonlóakat.

#142 Join Up

Join Up

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.329 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 20. - 22:18

Hajrá Vega - hajrá Bende! Az erõ veletek van! :ang: (És írjál még.)

* kicsi Join  :wink: 

#143 iBIza

iBIza

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.273 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 21. - 8:41

Nagyon szemléletesen írt Vega a Karácsony elõtti "bolondokházáról", a modern :rolleyes: fogyasztói :mad: társadalom divatjáról.Tegnap volt "szerencsém" betévedni egy hasonló bevásárló komplexumba. Nem önszántamból tettem, de oda hívtak találkozási pontra. A hömpölygõ embertömeg megért volna egy külön szociológiai tanulmányt. Az eltelt 10 perc várakozási idõ alatt szinte tömegiszonyom lett. És természetesen az mentett meg, hogy szembeállítottam mindezt a tanya nyugalmával - ahogy tette ezt Vegeta. Az jutott eszembe, amikor nyár vége felé néhányan kint ücsörögtünk lovaglás után a fából ácsolt teraszon, bámultuk a lovakat a karámban, naplementével a háttérben. És senki sem rohant sehová, ráérõsen beszélgettünk, nevetgéltünk. Egy láthatatlan kötelék volt közöttünk, ami összekapcsolt minket, lovainkat és egy kicsit úgy érezhettük, a természetet is közelebb hozta.Vegeta! Erõt és sok-sok kitartást. :ang: Küldök Neked rengeteg pozitív energiát!

#144 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 21. - 9:25

Vega, látod azt az üvöltõen piros fényrobbanást Pest felõl? Na, az a szívfényem, íti módra, nektek. :ang:Te, szempárásító érzelemközvetítõgéniusz. :)Drukkolunk nektek, de teljesen feleslegesen, mer úgyis nemsokára tökjól lesz a lovad. :csókhegyek, a szívfény sebességével:

#145 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 21. - 10:02

Vegeta,Jobbulást Bendének! :ang:

#146 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 21. - 11:26

Sok erõt kívánok! :ang: Gyógyuljon meg az a szép lovacska! :) Ja, és imádom olvasni az írásaidat!! :rolleyes: MÉG-MÉG-MÉG!!! :yeah:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 22. - 21:52

Tudom, hogy nem én vagyok a vega, és majd õ megmondja, ha zavarja valami, és ez nem is az én topicom, stb. De azért megmondom, engem mi zavar: itt ez a tök jó topic, tényleg szívmelengetõ, vagy épp facsargató írásokkal, és idõnként megõrülök mégis - nem lehetne ezeket a szurkoló/rajongótábor jellegû "írjál mégmégméééég" pörsenéseket mellõzni?.. :o Kissé agyonvágós.Vega, Bende hogy van? :ang: Továbbra is én is rakom a kosárba az erõ-kívánásokat nektek. És most, hogy tegnap aláírták az orvosok a kutyám halálos ítéletét, még ezerszeresére nõtt az empátiám az aggódásod miatt, bár tudom, hiszem, remélem, hogy Bende még nagyon-nagyon sokáig melletted marad! Szóval a párhuzam nem ennek szólt, hanem a szeretett állat-társ betegsége felett érzett aggódásnak, és a sok akadály leküzdésének, nem az én lököttemre vonatkozó kilátásokat vontam párhuzamba a lovadéval, isten mentsen!!! (És remélem, hogy a kutyám is mellettem lesz még, amíg lehet, bár a leukémia az leukémia, túl sokat nem remélhetek...)Házisárkány sárga hókás anyalovat is csókoltatom, meg Ouzót, meg Hugit, meg még az összes többi lakost, beleértve a diófákat is ;)

#148 vegeta

vegeta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 23. - 11:37

És most, hogy tegnap aláírták az orvosok a kutyám halálos ítéletét

Hozzászólás megtekintése

Dr. Németh József 0620 942 8342(Nehéz mostanában idõt kérni tõle, de egy próbát megér. A mi kutyánk halálos ítéletét is 3 független orvos írta alá anno. Nutella köszöni jól van, kutya baja. Illetve kutya, csak baja nincs ;) )

#149 vegeta

vegeta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 23. - 11:43

Nagyon, nagyon, nagyon jólesett a Quimby lemezbemutató koncertje tegnap. Überfasza volt, na. Ennek semmi köze a tanyához...talán csak annyi, hogy néhány fát feláldoznék egy házi szabadtéri színpadért ;)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 23. - 17:56

Köszi vega :ang:Ma megvolt az izotópos vizsgálat, sajnos találtak áttéteket még bõven (máj, vese, lép), de egyelõre semmi baja, sõt, ereje teljében van, felébredt a vizsgálat kellõs közepén, így kapott még egy adag altatót, hogy nyugton legyen végre a kis bivalyom :) Szóval nem tudom, ennyi elrákosodott sejttel, szervvel mit lehet kezdeni, de persze egy telefon nem kerül semmibe (persze dehogynem ;)). Úgyis épp a homeopátiás és egyéb hasonszõrû megoldások felé kezdek lesni a kemoterápia mellett - meggyógyulni valószínûleg nem fog (egyelõre nem érzek reményt ilyesmire, a tudomány szavait hallgatva), de megérdemelne még pár évet...Röstellem, de eldugult az agyam, nem emlékszem most vissza, hiába gyötröm, így lesütött szemmel megkérdem: Nutellának mi is volt a gondja?

#151 Kocka

Kocka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 310 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 24. - 16:56

Bocsi OFFAz egyenes fejû Nóniusz az teljesen rendben van. DE! DE! DE! A homeopátia az nincs! Gyakorlatilag placebo, tehát még emberen LEHET hatása, de állaton esélytelen(csak kínzod vele és költöd a pénzed). Szóval aki értelmesen gondolkodik az nem megy homeopátis kezelésre.Csak mindig bepöccenek, ha homeopátia szót hallom/látom...ONAz állatoknak jobbulást, és Boldog Karácsonyt mindenkinek.Csé!KockaSzerk.: Elfelejtettem írni, hogy MSN-en várom a reakciókat (szívesen beszélek róla), vagy pü-ben, mert gondoltam, hogy nézetellentéteink lesznek. Vagy van ilyen topik?

Edited by Kocka, 2005 december 24. - 21:46.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 24. - 17:05

Te így látod, mások meg máshogy... Eléggé sztereotípen írsz valamirõl, én meg ettõl pöccenek be. Lehet, hogy _szerinted_ túrót sem ér, de ez egy dolog. Ha neked nem tetszik, attól még lehet nem haszontalan is, szerintem ezt neked egymagadnak nincs jogod kijelenteni. ;)Egyébként ismerek embert (konkrétan a súlyosan asztmás apámat), és állatot is, akin a "normál" orvoslással összehangolt (remélem vetted a lapot, hogy nem helyettesíteni szeretném, hiszen az nem vezet sehová!) természetközelibb gyógymódok segítettek, javítottak.Aki értelmesen gondolkodik, az nem ír le ilyen sablon, szûklátókörû szövegeket, fõleg olyanoknak, akik szeretnének minél többet megtenni a beteg állataikért (szeretteikért), addig, amíg még lehet, van értelme, és elkerülhetõ a szenvedés. Ha kínozni akarnám a kutyám, akkor nem lenne az enyém, hanem az utcán döglõdne, ahonnan befogadtuk. :mad:

#153 Leon01

Leon01

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 273 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 24. - 17:11

Szerintem addig van értelme bármilyen gyógymódnak,amíg hiszel benne,és ezt a hitet át tudod adni a szeretteidnek,vagy az állataidnak (ez a kettõ lehet egy és ugyanaz)!A homeopátiás gyógymód nem jelenti azt hogy kuruzslás,én például ha köhögök mindíg ilyen és ehhez hasonló szereket szedek és jó.Nem szeretem amúgysem a gyógyszereket.Szóvcal az egyik embernek ez válik be a másiknak az,de elutasítani egyiket sem szabad!

#154 Lacika

Lacika

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 24. - 21:50

Hát igen a Qumbi dunaujvárosból indult.Bocs mellé nyúltam QUIMBY.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 25. - 21:31

Szerk.: Elfelejtettem írni, hogy MSN-en várom a reakciókat (szívesen beszélek róla), vagy pü-ben, mert gondoltam, hogy nézetellentéteink lesznek. Vagy van ilyen topik?

Hozzászólás megtekintése

Itt nem a nézetek eltérésérõl van szó, hanem a stílusról elsõsorban, szerintem.De nem kívánom szétcincálni ezt a jó kis topicot, viszont msn-re nem járok fel, amúgy meg nem is kívánok errõl cseverészni. (Mert gondolom, ezt a kis utócsatolmányt nekem is szántad.)

#156 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 26. - 0:44

Boldog idõk! Politikai korrektséget a gyermeknevelésbe is! Hátha neki van igaza, ugye. Így ötven százalékban a szülõ akarata érvényesül (minden második nap meg kell enni a fõzeléket), minden elsõ nap a gyereké (csokit vacsorázunk). :) vagy nemtom, lehet inkább :(

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 26. - 10:05

Bare, kivételesen nem értelek tisztán, átfordítanád jelen pillanatomra jellemzõ szerény értelmi képességhez mért metaforákra? Köszönöm. :)

#158 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 26. - 14:33

Kocka :mad: Bocs, OFF: az, hogy a homeopatia szart sem er, kerlek magyarazd mar el annak a rengeteg kutyanak, macskanak akikrol a kommersz, antibiotikumban hivo allatorvosok mar lemondtak, sot, altatast javasoltak, hogy ne szenvedjenek, de PataDoki homeopatiaval megmentette oket. Kerlek meseld el nekik, hogy legyenek szivesek utolag megdogleni, mert csak tevedesbol es vakszerencsebol maradtak eletben.Grrr... :mad: :mad: :mad:

#159 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 26. - 16:32

Csak mindig bepöccenek, ha homeopátia szót hallom/látom...Szerk.: Elfelejtettem írni, hogy MSN-en várom a reakciókat (szívesen beszélek róla), vagy pü-ben, mert gondoltam, hogy nézetellentéteink lesznek. Vagy van ilyen topik?

Hozzászólás megtekintése

Kocka!Bár még sosem írtam róla, de én használok homeopátiás innjekciókat, ha baj van. Már több ízben, több súlyos kólikánál, gyomnövény mérgezésnél, traumánál vált be rendkívül meglepõen hatásos módon!Mindezek ellenére nem érzem úgy, hogy bárkit rá kéne beszélnem a használatukra. Az eszembe sem jutna, hogy veled aki bepöccen ettõl, msn-en vitát nyissak róla, de ennyit jeleznem kell, ha valakit érdekel, mert a saját tapasztalataim ezekrõl tanúskodnak.

#160 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 26. - 20:51

Bare, kivételesen nem értelek tisztán, átfordítanád jelen pillanatomra jellemzõ szerény értelmi képességhez mért metaforákra? Köszönöm. :)

Hozzászólás megtekintése

Nem, mert ha szétoffolom Vega topicját, még úgy járok mint a lova...Meg egyébként is többször megfogadtam már, hogy észt csak személyesen osztok eztán :)