Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Holsteini

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
479 válasz a témához

#121 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 3. - 9:25

:yeah:

#122 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 3. - 9:44

Ja, egyébként heti 1x én is lovagolgatok egy pont ilyen kancát, hogy Toborzó x Nónius (Lótuszvirág is ismeri asszem, de a gazdáját bissztosan), szép nagy ló, és erõs lábakon áll. De ezzel kb. el is mondtam minden pozitív tulajdonságát.

#123 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 3. - 9:51

szerintem lehet ilyen génmixekbõl jó csikót fogni, de biztos nem valami dromedár nagy pl. holsteinit tennék rá!Ismerek pl. nóniuszX arab telivért, csodaszép és eszméletlenül jól mozog!Tömeges, de mégis nemes megjelenésû.Én balymo kancájára inkább angol telivért tennék.(bár nem láttam a lovat)most jutott eszembe Bordal, ha jól emlékszem õ is nóniuszx angol telivér.(Dallos Gyula díjlova volt)

#124 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 3. - 10:00

Persze, csak a %-os arány kevés...de Te sem azt akartad mondani, hogy aki díjlovat tenyészt, az a nóniusz x telivér párosításban keresse a siker útját.Úgy van ez, mint a "rézbõrûek" :D , van köztük is rendes, de a 90% nem az. :gm:

#125 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 3. - 10:07

persze, nem azt mondtam.DE azt fenntartom, hogy mozgás és küllem javításában ezeknél a turmix lovaknál, illetve akár pl. a nóniuszoknál jók a telivérek.Nyilván, hogy ez az én véleményem.

Edited by agrobe, 2007 január 3. - 10:14.

#126 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 3. - 10:22

egyetértek, maximálisan!

#127 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 3. - 13:14

Nem akarok belefolyni a vitába. De igazából, ha a mozgást és a küllemet is javítani kell, meg a származás sem tökéletes, akkor úgy érhetjük el a legnagyobb sikert, hogy nem fedeztetünk. Így bizti nem csalódunk.Még egyszer: ez nem Balymo lovára vonatkozik, hiszen õ nem mondta, hogy milyen tulajdonságokat szeretne javítani.Amit igaziból mondani akarok az az, hogy kaptam új képeket a körungról és egyet fel szeretnék tenni, segít valaki?Ismerem :rolleyes: Ja, múltkor mondtam, h szólok, ha jön hozzánk Soós doki, na holnap 2re jön, ha esetleg nálatok is van röntgenezni, vizsgálni, gyógyítani való, itt az alkalom

#128 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 3. - 13:20

Van igazságod is.De van balymonak egy lova, akit szeret és biztosan szép is.Illetve neki is tetszik és szeretne tõle csikót, ami szintén tetszik neki és egészséges. Az nem bûn, hogy szeretne egy, vagy több csikót és ráadásul az õ elvárásainak megfelelõt.CSak azért mert vegyes a származása, attól még lehet tökéletes a ló!Mit nevezünk tökéletes származásnak?Hohenstein II jó származású és szép is, a csikó mégis gyatrák.többet nem offolok.

#129 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 3. - 13:31

El ne kerülje senki figyelmét, hogy nem Balymo lováról írtam, hanem ÁLTALÁBAN.Igazad van, annyit tehetünk, hogy nem fedeztetünk vele.

#130 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 3. - 13:35

Nem akarok belefolyni a vitába. De igazából, ha a mozgást és a küllemet is javítani kell, meg a származás sem tökéletes, akkor úgy érhetjük el a legnagyobb sikert, hogy nem fedeztetünk. Így bizti nem csalódunk.Még egyszer: ez nem Balymo lovára vonatkozik, hiszen õ nem mondta, hogy milyen tulajdonságokat szeretne javítani.Amit igaziból mondani akarok az az, hogy kaptam új képeket a körungról és egyet fel szeretnék tenni, segít valaki?Ismerem :rolleyes: Ja, múltkor mondtam, h szólok, ha jön hozzánk Soós doki, na holnap 2re jön, ha esetleg nálatok is van röntgenezni, vizsgálni, gyógyítani való, itt az alkalom

Neked is igazad van (úgyláccik ez egy ilyen nap, hogy mindenkinek igaza van :eek: ), és én a saját kancámmal kapcsolatban is pont erre jutottam a 2007-es évet illetõen. Viszont ha valaki hobbiból tart lovat, és csikót akar tõle mindenáron, akkor agrobénak van igaza (mondtam.... :) )Nálunk hálisten mindenki egészséges, úgyhogy nem kell röntgenezni, és én is jól vagyok. :D De hozzon képeket a Leonce-ról neked, ezt feltétlenül kérd. :yeah:

#131 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 3. - 13:36

Tudom, tudom, csak visszatértem rá.De általánosságban viszont szerintem jó az, ha egy durvább felépítésű lóra, főleg ha a pedigréjében találunk pl. nóniuszt, vagy sodrott lovat, akkor a küllemen javíthat és a mozgáson is, ha nemesítésként telivért teszünk rá.mint ahogy használják a sportlótenyésztésben is. Ha jól tudom némelyik kiemelkedő német lóban is van arab vér, angol telivért meg használtak szinte mindenhol.Franke, téged fogunk szeretni :)ja és megint offoltam.meg elfelejtettem mondani, hogy szeretem a telivéreket, angolt, arabot egyaránt.

Edited by agrobe, 2007 január 3. - 13:37.

#132 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 5. - 13:04

Hohenstein II jó származású és szép is, a csikó mégis gyatrák.többet nem offolok.

Többet én sem, de olvastad az mslt honlapján azt a cikket, ami a magyar sportlófajtában szereplõ mének tenyészértékeivel foglalkozik?

Franke, téged fogunk szeretni :)

Jó, de elõtte egyeztessünk idõpontot... :D :dev:

#133 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 5. - 13:05

nem de, megnézem.nem találom, hol van?belinkelnéd, lécci lécci.

Edited by agrobe, 2007 január 5. - 13:07.

#134 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 5. - 13:12

www.mslt.hu aktuális híreknél, és haladj lefelé, míg meg nem látod, hogy Posta János PhD. hallgató....stb...

#135 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 5. - 13:13

azt láttam, de nem gondoltam, hogy az, el se olvastam a címét, már a postánál leakadtam... :Dhát ez nekem nagyon gyanús...A dobozfejű hohenstein csikók,, akikben nincs mozgás....Nem jó ez a statisztika szerintem, valami sántít.Túl kevés az utód is, ennyiből nem lehet megbízható adatokat kivenni.Másrészt sejtek mögötte egy kis részrehajlást is...(meg szerintem ennél jóval több pl hohenstein utód van, amit el sem visznek szemlére!!!!!)Akkor lenne értelme, ha minden ivadék szerepelne...

Edited by agrobe, 2007 január 5. - 13:20.

#136 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 5. - 13:32

Részrehajlást, ki felõl? A Stauffenberget pl. mennyire sztárolták az egyesületnél, aztán tessék...Az igaz, hogy elég kevés az összlétszámhoz képest a vizsgákon, szemléken szereplõ lovak száma, de ezt úgy is lehet értelmezni, hogy a tagság jelentõs része elég önkritikus, és nem veri magát fölösleges költségekbe azért, hogy nyilvánosan is elmondják lováról az igazságot. :)

#137 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 8. - 8:50

Hohenstein felé.mert mekkora nagy blama lenne, hogy egy hülyére sztárolt ménrõl kiderülne, hogy egy kalap kaki.

#138 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 23. - 21:39

Halló mindenki!Van képem (egy nagyon jó) a körungról, nem segít vki feltenni?Igaziból azért írok, hoy megkérdezzem, nincs-e kedve valakinek Equitana-t nézni? A következõ körungra még olyan sokat kell várni... Utazgathatnékom van... :cool:

#139 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 23. - 21:43

Mérne lenne? :kir:

#140 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 23. - 21:49

kedvem van... épp csak...

#141 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 23. - 21:56

EQUITANA, a lovassportok Világvására2007 március 10-18. - Esseni Kiállító KözpontMárcius 10. és 18. között Essenben a 35 éves EQUITANA új programokkal és erõsebb szakmai jelleggel jelentkezik. A középpontban a ló, a tenyésztés, a tartás és a kiképzés áll. Több mint 1000 ló, 30 lófajta, 800 kiállító és 200 órányi bemutató, nyílt edzések, versenyek, és sok más program várja a látogatókat: Az EQUITANA 2007 a legek rendezvénye lesz.A kiállítási terület 16 csarnokában minden megtalálható, ami lóval kapcsolatos – a sportfelszereléstõl a takarmányozáson, lóápoló szereken, lovas ruházaton át az istállótechnikáig. A teljes kiállítási terület majdnem felén csoportosítva jelennek meg a különbözõ termékek, úgy, mint takarmányozás, lóápolás, gyógyszerek, istálló- és lovardaépítés, istállótechnika, tenyésztés és kiképzés, versenyfelszerelések, és lovas sportfelszerelések. Az 5-ös csarnok emeletén kedvezményes árú lovasfelszereléseket vásárolhatnak a látogatók.Utazás az EQUITANA 2007-reFoglalja le szállását a Pegazus Utazási irodánál, és a vásárbelépõt ajándékba adjuk! Szállás Essenben, már 8300 Ft/fõ/éj-tõl. További szállásajánlatok ingyenes belépõjegyekkel >>>Persze, Donqi voltam. ( csak ez a gyerek mindég buherálja a gépemet. )

Edited by don quihote, 2007 január 23. - 21:57.

#142 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 23. - 22:37

Szia DonqI! Jó rég nem bizniceltünk :D Nem lelem ezeket az ingyen belépõket és szállásajánlatokat... :confused:

#143 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 23. - 22:42

ez a lovasok.hu oldalon levõ leírás és errõl beszélgetsz épp velem privátban :)

#144 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 23. - 22:49

Au! Értem, akkor nem esek kétségbe, nem maradok le semmirõl! :) Hm, mennék nagyon!!!

#145 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 24. - 8:57

Halihó!Na uccu, szervezzünk egy csapatot. Van egy Ford Transitom. Beférünk 8-an. Így a költségek sem lennének nagyok. Ki gyünne?

#146 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 24. - 9:14

Donqi!Lehet tudnék egy-két embert. Én már nagyjából megtárgyaltam Unicornnal, csak hozzá nem bizti, h beférünk mindannyian.

#147 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 24. - 11:37

Rajta. :yeah:

#148 balymo

balymo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 515 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 25. - 13:20

szerintem lehet ilyen génmixekbõl jó csikót fogni, de biztos nem valami dromedár nagy pl. holsteinit tennék rá!Ismerek pl. nóniuszX arab telivért, csodaszép és eszméletlenül jól mozog!Tömeges, de mégis nemes megjelenésû.Én balymo kancájára inkább angol telivért tennék.(bár nem láttam a lovat)most jutott eszembe Bordal, ha jól emlékszem õ is nóniuszx angol telivér.(Dallos Gyula díjlova volt)

Agrobe! Köszi a javaslatod megfontolandó. Mutatom a lovam:Lenke :) Te mint hozzáértõ vagy akárki aki többet tud mint én (az biztos :D ) Javasoiljon.Ennek a lónak az apja Janicsár, az anyja Toborzó után egy magyar félvér. Én mint mozgássérült teljesen meg vagyok elégedve a fajta vérmérsékletével. Baba (Toborzó lánya) nagyon nyugis ló mindig figyel rám, õ az én oktatólovam :) Lenke is hasonló vérmérsékletû mint az anyja.Az egyik ismerõsünké Carthago' Lucky Boy. Mit tudtok róla?

#149 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 25. - 13:33

Így nem sok látszik belõle.De nem látszik olyan tömegesenek, máshogy képzeltem.Így, már amennyit látok belõle, nyugodtan mehetne rá tömegesebb mén is, van választék bõven.Persze attól függ, hogy mit szeretnél?(aztán megint más kérdés, hogy végül a gének hogyan kombinálódnak)nem vagyok hozzáértõ egyébként.

#150 balymo

balymo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 515 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 25. - 13:37

Lucky Boyról nem tudsz semmit? :nem:

#151 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 25. - 13:41

Nem hallottam róla még.Milyen csikót szeretnél?

#152 balymo

balymo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 515 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 25. - 13:49

Ezt hogy érted? Nem vágólovat :D

#153 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 25. - 13:51

Agrobe! Köszi a javaslatod megfontolandó. Mutatom a lovam:Lenke :) Te mint hozzáértõ vagy akárki aki többet tud mint én (az biztos :D ) Javasoiljon.Ennek a lónak az apja Janicsár, az anyja Toborzó után egy magyar félvér. Én mint mozgássérült teljesen meg vagyok elégedve a fajta vérmérsékletével. Baba (Toborzó lánya) nagyon nyugis ló mindig figyel rám, õ az én oktatólovam :) Lenke is hasonló vérmérsékletû mint az anyja.Az egyik ismerõsünké Carthago' Lucky Boy. Mit tudtok róla?

7126-os holsteini kancacsalád, elég jónak számít. :) Innen valók az Accord- és Acobat mének (I-III), Charisma, Burggraaf, Fra Diavolo, és a hajdan nálunk állomásozó Fokos is (Freeman)! Maga ez a mén még fiatal, csikóiról nem tudok semmit....

#154 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 25. - 13:52

Mit szeretnél belõle kihozni? mi a fontos neked, legyen nagyobb-kisebb, finomabb, tömegesebb, mint az anyja, mozogjon hiperszuperül, tudjon hegyet ugrani, stb, vagy legyen pöttyös, csíkos, stb... :Dilyenekre gondoltam,azaz NEKED mi a fontos?Van, akinek az, hogy eladható legyen, ez az elsõdleges szempont, van akinek az, hogy jó idegrendszerû.CSak ezért kérdeztem.

#155 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 25. - 13:54

szerintem legyen pöttyös. Nameg 1 kicsit csíkos is. :D

#156 balymo

balymo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 515 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 25. - 14:01

Mit szeretnél belõle kihozni? mi a fontos neked, legyen nagyobb-kisebb, finomabb, tömegesebb, mint az anyja, mozogjon hiperszuperül, tudjon hegyet ugrani, stb, vagy legyen pöttyös, csíkos, stb... :Dilyenekre gondoltam,azaz NEKED mi a fontos?Van, akinek az, hogy eladható legyen, ez az elsõdleges szempont, van akinek az, hogy jó idegrendszerû.CSak ezért kérdeztem.

Hobbílovat esetleg sportlovat, ugró vagy díjlovat:) Mozgássérült lévén a díjlovaglást tanulgatom, ezért afelé húz a szívem:) De úgy tudom Lucky Boy jó ugróló, legalábbis mintha a lovaséletben olvastam volna egy cikket ahol õ volt lefotózva. Megyei összesítõ volt azt hiszem. Jól eladható legyen és ne legyen a csikó idegbeteg:)

Edited by balymo, 2007 január 25. - 14:02.

#157 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 25. - 14:23

Ha jól eladható lovat szeretnél, ami mutatós és jól is mozog, akkor olyan mént válassz, ami nemcsak jó, de neve is van, azaz ismerik, kedvelik itthon.Ezért jó mélyen be kell nyúlni a pénztárcába.

#158 balymo

balymo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 515 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 27. - 20:04

Sziasztok! Tudtok valamit Janicsárról? A lovam papája és kíváncsi vagyok rá:))

#159 aryka

aryka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 511 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 7. - 7:57

Sziasztok!Tegnap voltam fényképezgetni edzõméknél :) és hoztam pár képet 2 holstein ménrõl. Az egyik 4 éves mostmár járnak vele kisebb versenyekre, most legutóbb pl kaposváron voltak. A másik még nincs munkába fogva.Compare 1.2.3.4.5.6.õ pedig a cassini II es paci itt épp pucolás elõtt :Dez is õJani a Comparet nagyon dicséri, mind tehetségileg mind pedig jellemre. Egyébként szerintem is tüdnér ló :D

Edited by aryka, 2007 március 7. - 7:58.

#160 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 7. - 8:07

és csak ilyen sok kötéllel lehet lovagolni?? :D :D