Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kislovak

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
237 válasz a témához

#121 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 17:13

(Boka, mi a bajod a 2 mázsás pónival? Az 200 kg, szerintem simán jó súly egy póninak...)

#122 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 17:16

(200 kilós?? Hát.. akkor lehet hogy én a drabálisokhoz szoktam, de a 200 kilós az olyan nagyobbacska falabella lehet szerintem.Vagy ne az én saccomra kapjanak féregtelenítõt a lovak? :D )

#123 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 17:23

(200 kilós?? Hát.. akkor lehet hogy én a drabálisokhoz szoktam, de a 200 kilós az olyan nagyobbacska falabella lehet szerintem.Vagy ne az én saccomra kapjanak féregtelenítõt a lovak? :D )

Hozzászólás megtekintése

Kabbe Boka! Akkor szerinted én jó lennék póninak? Esetzleg még sok is, mi? :kir:

#124 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 17:24

Hozzászólás megtekintése

Hátne... :D Zsurmó 600 kg, Sac arabja meg olyan 400 körül lehet pölö.

#125 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 17:25

Nem, Osh, te max olyan nagyobbacska falabellának felelnél meg, bár annak is gyöngécske, de mikor legutóbb láttalak, már nem is annyira nagyon gyöngécskén falabellá :D :dev:

#126 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 17:28

Van olyan mondás is, hogy aszongya:"Asszonynak erõs, lónak gyenge". Most mirõl is jutott ez eszembe így Bokával beszélgetve eme lovas fórumon...? :dev:

#127 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 17:31

Hátne... :D Zsurmó 600 kg, Sac arabja meg olyan 400 körül lehet pölö.

Hozzászólás megtekintése

Jessika (akinél kisebb lovagolható póni nem nagyon létezhet, mert akkor úgy járnának rajtuk a gyerekek mint Osh Mentolon: rollerozhatnának csak :dev: ) volt úgy 350 kiló :huh: .

#128 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 17:31

Hozzászólás megtekintése

Kabbe Boka! Akkor szerinted én jó lennék póninak? Esetzleg még sok is, mi? :kir:

Hozzászólás megtekintése

Nemm, ha egy nagyobb Falabella 200 kiló (annyi azér nem is :rolleyes), akkor Te kiteszel egy Muraközit :kir: :gm:A ""kis"" pocakoddal :dev:

Edited by tötõ Zsó, 2006 február 28. - 17:32.

#129 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 17:33

Haramia kb. 350-400 kg. (Az orvos szerint inkább az utóbbi)Egy Welsh B kb. 200 kg.

#130 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 17:38

Kizart, hogy Banan lova 300 kilonal tobb legyen. Liderc se uti meg a 650-et.

#131 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 17:44

Banán eladta Jessikát. De legyen akkor 300.Nála kisebben lovazni? Egy welsh b-t sem hiszem el 200-asnak, de mostmá azért elbizonytalanodtam

#132 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 18:52

Na végre adtatok egy kis löketet ennek a topicnak, valaki volt közületek Sóskuton(póniklubbos felkészítõn), volt egy kisló, ami egész jól ugrott, meg jól teljesített.Ha majd hamarosan megszületik a honlapom egészben, akkor majd megmutatom a 2 kislovunkat. Lidérc az hány cm magas???

#133 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 19:44

Le lehet zárni a topicot!

#134 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 25. - 8:29

Talán kihaltak a kislovak? Nekem még mûködik. Csak semmi említésre méltó nem történt körülötte.

#135 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 25. - 11:53

Sajnos nem ír ide senki, nem rak fel semmilyen képes beszámolót, én meg eladtam a kislovamat. Most csak 3 lovam meg egy pónim van....Robi mesélj nekem... mert "unalmas" ez a topic!! :rolleyes:

#136 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 25. - 12:42

Nehogy unatkozz.Robi egy welsh jellegû (pejtarka színe miatt) kisló. Önbizalma, akarata és étvágya fordított arányban áll a méretével. (Most éppen a virágzó akác, aminek nem bír ellenállni, mivel szerinte nagyon belógnak az ösvényre, amit ugye illik karbantartani.)Hétfõn mentünk egy nagyobb terepet, aminek következtében keddre izomláza lett. Így kedden a laza terepen engedélyezve tartotta karban az utat szegélyezõ növényzetet.

#137 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 31. - 15:22

Az akáccal vigyázzál, tudod egy keveset ehet belõle, de ha elkezdi enni, akkor nagy baj lehet a lovadnak, gondolom tudod...És Robi hol lakik? Mit adsz neki?És milyen volt a "lovaglás"?Nekünk csak egy shetlandi pónink van, amit tavasz elején vettünk, kb...Kezes kis póni, de õ is olyan mint egy "éhes" fûnyíró, de most nem adunk neki sok kaját, mert még mindig fogyókúrán van. De már szép alakja van, nem úgy mint amikor elhoztuk, a hasa a földig ért, nem csoda, mert egy bekerített 2 hektáros mezõn egyedül eszegetett mindennap. :kir:

#138 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 1. - 8:49

Tavasz óta karámban lakik a többi lóval. Legelhet, széna folyamatosan van elõttük. (Robit általában a nagyobb szénakupac takarásában, a kupac közepébe dugott fejjel lehet megtalálni.) Abrak (zab) reggel, este. Az esti mindig az igénybevétel és a hõmérséklet figyelembe vételével max. egy fandli. A reggelit a karámban kapják külön adagokban, de az erõszakosság és a maradék csipegetésére szánt idõ függvényében részesednek. Robi nagyon nagy türelemmel tudja a maradékot eltakarítani. Esténként szoktam kaszálni is neki, amit az abrak után salátának elfogyaszt. Nasinak répa és alma, aminek mennyisége a friss zölddel fordítottan arányos, de semmiképpen sem annyi, amit a Lószakszervezet követelne. Jutalom falat pedig mogyoró, napi egy kanálnyi.A délutáni kiruccanásainkat homokos terepen (földút, erdõ, mezõ, dombok) ejtjük meg. Lehetõleg 2-2,5 óra. Lehetõleg minden jármódban közlekedünk, kivétel, mikor szõrén megyek, akkor az ügetés csak átmeneti állapot. Visszafelé természetesen az éhenhalás küszöbén álló patás is csillapíthatja éhségét némi legeléssel.

#139 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 1. - 21:18

És helyileg hol vagy?Hát igen szõrén, az ügetés, (nekünk férfiaknak) nem egy álom, de ki lehet bírni, csak meg kell találni azt a pontot, ahol jó kényelmes. Mikor még meg volt a kis pacóm, akkor én is jártam el terepekre, az volt a jó, hogy átért a hasán a lábam, így ha néha ugrált, akkor nem tudtam leesni, de amúgy ha erõsen szóríteasz térdeddel, akkor is fent maradsz.És hosszabb túrákra is szoktál vele menni, vagy ahhoz még meg kell erõsõdnie? :)

#140 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 2. - 9:06

Dunakeszi - Veresegyház - Vác háromszögA szõrén ügetés azért kényelmetlen, mert a gerince határozottan kiemelkedik a méretébõl adódóan nemtúl széles hátából. A vágta nagyon kényelmes rajta, jobban ülöm, mint nyeregben.Lábbal a has átfogása nekem nem megy (nem a ló nagy, csak a lábaim rövidek), mivel elég érinteni az oldalát az irányításhoz (azért kivétel van, ha kaja van a láthatáron). Rendes szorítással könnyû elérni az "ereszd el a hajam" típusú vágtát.Tegnap mentünk térkép szerint 21 km kb. 450-500 m szintet 3 óra alatt legeléssel kiegészítve. Visszafelé (közép-, egy szakaszon gyors-) vágta 0,8-1,5-1 km közte 2-3 perc séta. Nem izzadt meg. Csak a pocak állandó utántöltési szükségszerûségére hívta fel a figyelmem, amit idõnként az éhhalált elkerülendõ szükségfalatozásokkal egészített ki. Nyáron talán összejön egy hosszabb túra is.

#141 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 2. - 21:21

Hát reménykedjünk, hogy leszenk szép napos, idõk is, bár a meterológia, azt jósolta, hogy egész nyáron ilyen ratyi idõ lesz, de jó lenne, ha szebb idõ is lenne, mert akkor lehetne nagyobb túrákat csinálni. Patkoltani szoktad a pacódat?De most neked hány kislovad van? És van több lovad is, ami a tied?

#142 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 6. - 8:02

Csak egy van. Patkolva eddig még nem volt, de a túrára lehet, hogy meg lesz vasalva az eleje. Többet kellene ott menni köves úton. Mifelénk homokos a talaj.

#143 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 7. - 16:41

De jó egyeseknek, homokos talaj, de jó lehet, nálunk meg köves, egy darabig.Nyáron nem akarsz :D lelovagolni hozzánk, vagy esetleg lejönni hozzánk, kb hány kilóméterre laksz tõlünk, vagy hát hány kilóméterre van a lovad????

#144 arikan

arikan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 287 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 7. - 17:52

Nálunk is homokos a tajal, fõleg homok, és néha homok. Azért hosszútávon nem mindig jó. Fõleg, ha a 7. vagy a sorban, és nem lépésben mentek.A legeltetése tereppel szerintem érdemes vigyázni, mert mi egyik lovunkat elkapattuk így, és a végén csak ebbõl állt a terep számára. Néha vágta közben is meg-meg állt enni egy falatot. Nagyon nehéz volt leszoktatni errõl a rossz szokássá lett dologról. Mert ugye hiába húzod fel a fejét, és tartasz rövid szárat, azért ha õ AKAR valamit simán leránt a nyeregbõl a nyakával. Szóval kb egy évbe tellett, mire sikerült úgy-ahogy leszoktatni róla. Azért ha megállunk, ehetnek, de már séta közben sem. Sajnos. Bocsi, hogy belepofáztam itt kéretlenül a társalgásotokba.

#145 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 7. - 20:17

Kéretlenül? Hát... nemigen szoktunk senkit kérni arra, hogy bármibe is beleszóljon :D És nem is kell megvárni, míg bárki kér...:)Jó, hogy szó van errõl a "munka" közbeni legelésrõl. Angyi is hajlamos erre. És akkor még most, az elején lehet tenni róla, hogy ne szokjon rá... Na, és hogyan? Hisz épp te említetted, hogy ha akar, simán leránt a nyeregbõl. Még ugyan nem tett ilyet, de ha majd akar...? :huh:

#146 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 7. - 23:01

Nyúgodtan, úgyis elolvasom legalább nem laposodik el ez a topic, így is csak ketten robival társalgunk rajta.Annyi hozzá fûznivalóm van ehhez, hogy én általában rövid száron, vagyis száron megy a lovam, sose engedek neki sokat, csak ha berakja a fajét, akkor egy keveset. Persze sétánál, engedek pont annyit, hogy rám figylejen a ló és befelé nézzen, és ne azon gondolkodjon, hogy hmmm milyen szép zöld fû.

#147 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 7. - 23:02

d.

Edited by Deni, 2006 június 7. - 23:02.

#148 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 8. - 7:10

De jó egyeseknek, homokos talaj, de jó lehet, nálunk meg köves, egy darabig.Nyáron nem akarsz  :D lelovagolni hozzánk, vagy esetleg lejönni hozzánk, kb hány kilóméterre laksz tõlünk, vagy hát hány kilóméterre van a lovad????

Hozzászólás megtekintése

Ha adnál valami koordinátát a "Nálatok"-ról, akkor tudnék mondani. Eddigiek alapján Székesfehérvár, mint lovaglási irány nem szerepel a terveimben, mivel Bp-en nem kívánok átkelni lóval. Egyébként kb. két hetente szoktam arra járni 4 keréken.

#149 arikan

arikan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 287 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 8. - 10:29

Kéretlenül? Hát... nemigen szoktunk senkit kérni arra, hogy bármibe is beleszóljon :D És nem is kell megvárni, míg bárki kér...:)Jó, hogy szó van errõl a "munka" közbeni legelésrõl. Angyi is hajlamos erre. És akkor még most, az elején lehet tenni róla, hogy ne szokjon rá... Na, és hogyan? Hisz épp te említetted, hogy ha akar, simán leránt a nyeregbõl. Még ugyan nem tett ilyet, de ha majd akar...? :huh:

Hozzászólás megtekintése

Pont ezaz a legelején kell elkapni. Amíg még nem szemtelenedik el. Ilyenkor még elég az, hogyha tartod a szárat, amikor õ enne. (mi hosszúszáron lovagolunk) Annyi szárat adsz neki, hogy ki tudja nyújtani a nyakát, de ha indul kajáért, megtartod a szárat, és nem engeded, hogy lehajtsa a fejét. Ha száron lovagolod, akkor elvileg nem is nagyon hajolhat le kajálni..

#150 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 8. - 16:34

De jó egyeseknek, homokos talaj, de jó lehet, nálunk meg köves, egy darabig.Nyáron nem akarsz  :D lelovagolni hozzánk, vagy esetleg lejönni hozzánk, kb hány kilóméterre laksz tõlünk, vagy hát hány kilóméterre van a lovad????

Hozzászólás megtekintése

Ha adnál valami koordinátát a "Nálatok"-ról, akkor tudnék mondani. Eddigiek alapján Székesfehérvár, mint lovaglási irány nem szerepel a terveimben, mivel Bp-en nem kívánok átkelni lóval. Egyébként kb. két hetente szoktam arra járni 4 keréken.

Hozzászólás megtekintése

Ha 4 keréken szoktál járni felénk Székesfehérvár felé, akkor majd megbeszélhetnénk valamikor, majd érettségi után egy találkát, még lóra is felültetlek, ha felénk jársz, ok? :kir:

#151 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 15. - 16:23

hmm senki se ír, ide, lassan tényleg lezáródik a topic... :huh:

#152 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 8:44

hmm senki se ír, ide, lassan tényleg lezáródik a topic... :huh:

Hozzászólás megtekintése

Ma reggel jártam arra, de késésben is voltam, a lovak pedig még nem reggeliztek.

#153 Celtica

Celtica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 22:04

syastok!ha vkit érdekel akkor a képtárba vannak a szörnyetegemröl képek :) hafi :)

Edited by Celtica, 2007 március 22. - 10:01.

#154 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 24. - 20:24

Nagyon jó feelingje lehet a lovaglásodnak, bár ne haragudj meg amit mondok, hozzád egy fekete ló illene... (de nagyon jó képek, tetszenek)Mesélj, hogyan tartod, vagy valamit írjál, mert unatkozok, miközben a tételeket tanulom. ( :mad: )Bocs Robi, de már vagy 1 hete senki se ír a topicba, néha-néha írnak bele, de aztán lapos lesz.

#155 Celtica

Celtica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 25. - 2:15

sya!köszönöm szépen :) semmi baj volt fogadottam aki fekete volt :nem: de igy megfogadtam,lehet hülyén hangzik h rajta kivül fekete lovam nem lesz.meg amugyis ök szerelem volt elsö látásra :gm: ridegtartásban van,teljesen jol elvan vele,gyülöli ha kikötik vagy boxba,állásba rakják.szoval ilyen az én maximusom :dev: sok sikert a tanuláshoz :)

Edited by Celtica, 2007 március 22. - 10:00.

#156 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 26. - 7:56

Köszi szépen.De a feelinged az tényleg oda csap, engem mindig is nagy lovak vonzanak, bár egy darabig a kislovak is érdekeltek, amíg nem lettem majdnem 2m, kislovon körbe ért a lábam és elég hülén néztem ki, múlt héten csak egyedül voltam kint a tanyán és kiváncsi voltam, hogy ha felülök a pónira, leér-e a lábam, hát így volt, jó, hogy senki se látta, de kis póni mester meg se szakadt, szerintem 120 kg-os embereket is simán visz.Megnéztem a képtáradat is, a pacik is tetszenek, de az alter, punk, metalos emberek is jól néznek ki ( :yeah: )!Mindennap lovagolsz? És csak hobbi szinten nyomod, vagy akarsz majd a késõbbiekben versenyezni is???

#157 Celtica

Celtica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 26. - 10:38

köszi :yeah: nekem böven elég az ö magasságuk,össz 168cm magas vagyok :dev: meg aztán nekem mindig az ilyesfajta lovak tetszettek :) igen mindennap lovagolok vagy felváltva kettöjüket v vezetékszáras megoldással.versenyezni nem szeretnék,én ugy vagyok vele h érezzük jol magunkat a lovaglás során a loval és nem az h na mennyien látnak,nekem alapbol nem szimpatikus a verseny feeilng :kir:

#158 Celtica

Celtica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 26. - 10:41

te milyen lovat lovagolsz és milyen stilusban?jav:hol az agyam,nem tudtam ekkor sem irni..

Edited by Celtica, 2007 március 22. - 9:58.

#159 Kacsa

Kacsa

Csikó

• Fórumtag
  • 58 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 26. - 11:57

Sziasztok!Tudna valaki bõvebben mesélni az Eördögh András-féle kis vadlovakról? Kelemen Zsolt is tõle veszi a lovait, most voltam a lovas juniálison, volt két bemutatója. Én hucul és kisló mániás vagyok :) Persze a nagyokat is szeretem, de inkább csak nézni, rájuk nehezebb felugrani :dev: Meg hát sokkalta hagyományõrzõbb kisebb lovakkal nyomulni, lovasíjászkodni, stb...

#160 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 26. - 17:05

KACSA nem ám msn-en megkérdeznéd, majd msn-en megkérsz akkor, még képeket is küldök neked, pont András lováról is.Én díjugratok, msot bábolnára szeretnék menni a belovaglói szakra, most érettségizek, holnap megyek szóbelire, aztán már nem kell túl sokat tanulnom...Hát most lovagolok egy 3 évéhez közeledõ lovat, sütése és papírjai nincsenek, a bakonyba vettük, azzal a céllal, hogy jó lovat faragunk belõle, ez össze is jött, én viszont elkezdtem vele kisebb akadályokat ugrani, tulajdonképpen õ is egy kisló, nem számít a nagylovak közé, meg már nem is fog nõni, mert azt 1 év alatt észre vettem volna. Egyébként hobbizni a legjobb, de én ebbõl szeretném keresni a kenyeremet, így el kell kezdenem valahol, mellette még oktatok is, B2-ig bárkit feltudok készíteni, lovagoltam már mindenféle stílusban, de a díjugatás miatt az angol stílus áll közel hozzám, többit lehet magánban kéne folytatnunk, mert a végén még ránk szól valaki, hogy ez nem a kibeszélõs topic, hanem a kislovak topicja (re: :yeah: dénes)