Ugrás a tartalmakhoz

Akhal

• Please log in to reply
1089 válasz a témához

#121 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 21. - 23:12

Most csak ilyen no-name képeket rakok be:Posted ImagePosted ImagePosted Image :ang: Posted ImagePosted ImagePosted Image

Edited by greyhound, 2006 május 21. - 23:12.

#122 Amira

Amira

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 383 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 22. - 15:33

Egyébként Fillyt azért raktam be, hátha Filly meglátja, és azt mondja rá milyen ari kiscsikó viseli a mûvésznevét.

#123 pepszin

pepszin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 22. - 16:06

No, greyhound, nagyon sokat szõrözöl... Amúgy a sportosabb ahalok közül nekem Kogan jön be legjobban. Van róla egy videom, amikor is szabadon ugrik. :hu: :yeah: Hihetetlen, milyen rugói vannak, csak lesek... :kir: Posted ImageÉs itt vannak a videók!!

#124 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 22. - 23:49

nem találok szavakat.... :confused: :D :rolleyes: :yeah:

#125 efen

efen

Új vendég

• Fórumtag
  • 15 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 14:34

Üdv!Embere válogatja, hogy kinek tetszik és kinek nem.Nekem megnyerték a tetszésemet.Annyi bizonyos hogy a kancámat- Musztafa utód- Karadorral fedeztettem be, bár az elõzõ kisbéritõl származó csikója is gyönyörü izabella fakó lett.Sajnos azt nem tudom, hogy képet hogyan tudnék ide felrakni.

#126 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 14:43

http://www.paci.hu/f...?showtopic=1629 Egy kis segítség képbeillesztéshez.

#127 pepszin

pepszin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 18:43

Várjuk a képeket!Milyen kacolád van? KisMusztafától származik vagy még az öregtõl?

#128 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 25. - 16:23

Engem is érdekelnének a képek! ;)

#129 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 30. - 17:00

Egyébként Fillyt azért raktam be, hátha Filly meglátja, és azt mondja rá milyen ari kiscsikó viseli a mûvésznevét.

Hozzászólás megtekintése

Filly egy angol szó, amely azt jelenti, hogy kancacsikó :gm: Szerintem többszázezer fillyt találsz a neten, ha rákeresel... ;)

#130 efen

efen

Új vendég

• Fórumtag
  • 15 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 1. - 8:57

Üdv!Barbi a Kismusztafa lánya.Próbálgatom a képek feltöltését, de egynlõre nem sok sikerrel.

#131 Amira

Amira

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 383 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 1. - 12:53

de Filly a neve, a Neve, tudom hogy mit jelent, de ezt konkrétan így nevezték el, ez olyan mikor én az egyik macskámat Cicának hívtam.

#132 efen

efen

Új vendég

• Fórumtag
  • 15 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 14. - 13:47

Üdv!Ha minden igaz akkor itt láthatók a képek.http://kep.tar.hu/ta...iaim/50304025#2

#133 pepszin

pepszin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 14. - 14:54

Sorry efen, de azt a tárat csak te nézheted meg, ha belépsz. Plíz tedd publikussá, s azt a linket küld el. Már nagyon kíváncsiak vagyunk...

#134 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 15. - 6:58

http://kep.tar.hu/efen?

#135 pepszin

pepszin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 15. - 19:30

Jah, így már okés.Uhh, ez a mozgás: Grand-KuliMintha merevek lennének az izületei vágtában, de az az ügetés... :hu:

#136 Amira

Amira

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 383 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 8:41

Nekem innen nem engedte megnézni, de kösz a linket, mer ezt az oldalt még nem láttam. És mindenkinek csak ajánlani tudom, csomó kép/videó!

#137 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 14:27

Hmmm...érdekes. Az elejét is alig emeli. :confused: De amúgy meg királyul néz ki a pacc. :kir: efen: szép a csikó meg az anyja. :ang: Bár én megmondom õszintén, arra számítottam, hogy majd vmi nagy albummal rukkolsz elõ, amit napokig lapozgathatok a nyálamat csorgatva.... :hupp: :D

#138 pepszin

pepszin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 16. - 15:31

Hát pont ez az. Az elejét nem emeli, hanem laposan, hosszan elõre... Ahogy azt egy ahalnak kell.... (: Szerintem fantasztikus lehet a lovaglása. A kancámnak hasonló mozgása volt, mire a lovas haverjaim azt mondták: úgy vágtázik, mint egy zsiráf... :D Nekem bejönnének akkor a zsiráfok...

#139 efen

efen

Új vendég

• Fórumtag
  • 15 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 13:39

Üdv!Zsubabánál a megoldás.Késõbb majd újabb képek.Egyébként ezen a fotón éppen 2 hónapos volt a csikó, és azóta új képek nem készültek.

#140 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 19. - 14:51

Tényleg köszi a linket. csupa csemege.Õ például tökéletes szerintem. (Nem is eladó!)

#141 pepszin

pepszin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 20. - 12:46

Hát jah, nekem is bejövõs ez a csõdör. Gondolom fedménnek cserélték. Nem csak a külleme, s a mozgása jó, hanem a származása is.Apja, Lamart 2001-ben Reserve Orosz Fajtagyõztes lett.Lamart apja az egyik jelenlegi legnevezetesebb fedezõménje a fajtának: Gaigisiz! Csikói közé tartozik Murgab, Mangit s Margaritka, 3 teljes testvér, melyek egymás után fajtagyõztesek lettek. Amúgy ma már Mangitnak, s Murgabnak is sok csikója gyõz a ringben, pl. Garayusup(róla már korábban is lettek a fórumra képek belinkelve), Zahida, Pelen, Primula, Pehimdar.Gaigisiz kiemelkedõ csikói közé tartozik még Mihman, Gunesh, Gajaz. A sor még sokáig folytatódhat. Jah, s ne felejtsük el Sagibot se Gaigisiz sikeres fiai közül.Szóval Liman apai oldala kitûnõ, de anyai oldala se semmi. Anyai nagyapja a pej Dorkush a Gelishikli-vonal egyik legjelentõsebb továbbvivõjének, Dagestánnak a fia. Mellesleg 1997-ben Dorkush fajtagyõztes volt.Szal egy ilyen lovat én is szívesen elfogadnék... :ang:

#142 Amira

Amira

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 383 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 21. - 11:33

Rövidre fogott disszertáció, :) köszi a képeket!

#143 pepszin

pepszin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 21. - 13:23

disszertáció?! pff... :D Ha tudnék oroszul, akkor már tényleg írhatnék disszertációt, de addig csak ennyi... Amúgy még rengeteg ló + fénykép lenne :kir: , de hát azért több gigányi cuccost nem tudok felrakni (+ nem is akarok... :dev: )

#144 Amira

Amira

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 383 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 22. - 10:15

nem kell egyszerre, szépen elaprózod, van idõd, különben is, kitõl olvassunk/lássunk ilyeneket, ha nem tõled? Ne fossz meg minket a gépeden felhalmozódott értékektõl! :ang:

#145 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 22. - 11:03

nem kell egyszerre, szépen elaprózod, van idõd, különben is, kitõl olvassunk/lássunk ilyeneket, ha nem tõled? Ne fossz meg minket a gépeden felhalmozódott értékektõl!  :ang:

Hozzászólás megtekintése

Így van! Így van! :D

#146 Amira

Amira

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 383 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 22. - 14:15

Megszavaztuk! :yeah: Posted ImagePosted Image

#147 pepszin

pepszin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 22. - 15:16

Ki ez az utolsó pacc?? Klasszul néz ki...Okszi, meggyõztetek. Kaptok pár képet Kir-Szakar vonalából. No meg akkor már leírást is a vonalról...Kir-Szakar 1936-ban született szürke mén, s 1949-ben kapott elit minõsítést. Neve jelentése: Halvány Szürke. Kir-Szakar akkor érdemelte ki saját vonalát, mikor kiértékelték utódait, melyek közül négyet - Kelam, Edenli, Goklen és Karader - a fajta javító hatású ménjének ítélt a MAAK (Nemzetközi A.-T. Tenyésztõegyesület). Legjobb fia Keimir, a vonalalapító Kaplan apja. A származási lapokon általában az anyai oldalon láthatjuk Kir-Szakar nevét lányai révén. A vonal képviselõinek jellemzõi, hogy szárazak, csontosak, kívételesen egyenletes mozgásúak, jó a faruk, s nagyok a méreteik. Versenyeredményeik elfogadhatók, típusukban meglehetõsen egyszerûek...(forrás:www.turanianhorse.org)Ma az országban fedez Karader egyik fia, a fekete Karador.(a képen 16 éves...)Karader csikói még:GaradasliGirigushMisonaEgyéb, Kir-Szakar vonalú lovak:904 MelekushPosted ImageGalaPosted ImageGaragirPosted ImageKadalikPosted ImageKeimir IIPosted ImageKepderiPosted ImageKeramatliSharkanBajkalA képek forrása: www.maak.ru

#148 Amira

Amira

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 383 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 23. - 9:06

Köszi!!!!!!!!!!Melekush és Misona viszi a pálmát ma nálam :cool: A képen, amit kérdeztél, Goblet van 97'es születésû, Doblet és Gavan a szülei.Itt van róla még 1:Posted ImageMelekush 904 x Galka:Posted Image

#149 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 25. - 12:37

Emberek! Kövezzetek meg :kir: , de 1 órán belül indulok Ópusztaszerre, Cseppentõékhez lúúúnézõbe.. :D Tök izgi. Nemtom, hogy vajon lesz-e lovaglási lehetõség is vagy csak nyálcsorgatás földrõl, de mindenesetre viszek magammal lócuccot.Ha minden igaz, estére lesznek képek, de legrosszabb esetben holnap. :yeah:

#150 pepszin

pepszin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 25. - 14:08

Nem fogunk megkövezni, nyugi... De képeket mindenképp!!!Csak nézelõdsz v lovat akarsz venni? Simogasd meg helyettem is Karadort! :)

#151 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 25. - 17:20

Nem fogunk megkövezni, nyugi... De képeket mindenképp!!!Csak nézelõdsz v lovat akarsz venni? Simogasd meg helyettem is Karadort! :)

Hozzászólás megtekintése

Nyah, már itt is vok, most csak végülis úgy lett, hogy csak átugrottam szüleimmel szétnézni, érdeklõdni, ilyesmi. Attila nem volt ott, telefonon beszéltem vele és ha minden igaz (este visszahív) holnapra "benevezett" engem egy csillagtúrára. Tök igzulok, nagyon kíváncsi vagyok, már alig várom a holnapot.Egyébként megnéztem a lovakat, Karador gyönyörû és ha jól sejtem, hogy Musztafa egy fakó pacc, akkor õt is láttam. Meg még egy szürke heréltet, ami szerintem nem volt tisztavérû, de nem vok benne biztos, valamint egy szintén fakó csikós kancát. Ja, meg a legelõ egy külön részén kb 8-10 1-2 éves csikaszt, volt köztük csomó pej, meg egy cremello. Majd holnap megkérdezem, hogy melyikek eladók, és efelõl is puhatolózni fogok, de valószínû, hogy majd legfeljebb 1-2 éven belül tudok csak venni lovat. Fényképek sajnos nincsenek- vagyis csak egyetlen egy a csikókról, de ígérem, a holnapi napról csinálok egy full albumnyit :kir: .///komolyan mondom, én már akkor is a fellegekben járnék, ha vehetnék egy telivér kancát, amit Karadorral befedezhetnék... :huh: ///

#152 pepszin

pepszin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 25. - 18:04

Wow, én is akarok csillagtúrázniiiiii.........Csak sajna holnap vizsgázok. :mad: Hát, tény, hogy Musztafa egy fakó mén, de már jó pár éve az örök legelõkön vágtázgat. Meg a fia, Musztafa-53-as fedezõmén is kb 3-4 éve elpusztult. Szóval biztos nem õket láttad.

#153 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 25. - 18:11

Hoppá..szegény..de kellemetlen...R.I.P. :hupp: akkor tévedtem...

#154 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 26. - 18:14

Holnap reggel fél 9-re megyek át Ópusztaszerre és megyünk egy kisebb terepet. Bemelegítésnek... :P Kíváncsi vagyok a paccra is! :)

#155 pepszin

pepszin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 27. - 19:06

Várjuk a beszámolót.Juj, ehhez mit szóltok: hüle amerikaiak kitalálták, hogy csinálnak egy új fajtát, a Nez Perce lovat. Ennek keretében az ahalt keresztezik az appaloosával... Nekem nem jön be! :mad: Posted Image

#156 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 27. - 19:26

Formás, de nagy a feje, nem? :confused: :rolleyes:Meg a nyaka is túl durva.De ha az elejét nézem, akkor meg inkább a lábai pálcikák meg a segge kicsi. :eek:Tényleg nem jó ez így egyben.

#157 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 28. - 13:29

Íme az élménybeszámoló!Maga a hely, egy Meseország, szal azt élõbe kell látni, hogy elhidd. Rövid várakozás, és zavarodott bemutatkozások után kimentünk a legelõre, hogy felhozzuk a lovakat. Hátömm...15 percet sétáltunk odafelé, majd ugyanennyit visszafelé.... :D Egy asszem 98`-as születésû, Aranyló névre hallgató (tipik Ahal színe van- aranyfakó) kancát kaptam. Nem különösebben egy extra küllemû ló, de minden tökéletesen rendbe volt vele, nagyon hamar egymásra éreztünk :ang: . Miután visszaértünk a jurtákhoz, felnyergeltük a lovakat. Elég spec nyergeik vannak, mert maguk gyártják õket, ha jól hallottam, õsmagyar nyergek. Nagyon kényelmes és mély ülésû (vagy hogy is kell mondani... :confused: ). Szóval rengeteg kezdõ lovas volt, õk ott maradtak a jurták körül (van ott a legelõn belül pár karámszerûség és ott gyakoroltak futószáron), én és egy tökjó fej lovas koma pedig elindultunk. Jött velünk egy olyan 2 hónapos forma csikasz is, õ a másik ló utánfutójaként volt jelen. Sokat mentünk erdõben, mezõn, kaszálón, földes úton, beton úton (kicsit), nádasba, dombra föl, dombról le, vízbe be, vízbõl ki, szal MINDEN volt, amit el lehet képzelni. Rengeteget ügettünk és vágtáztunk, és arányaiban elég keveset léptünk. A ló mozgása (mert megérdemel egy külön bekezdést :eek: ) Elõször nem találtam rá szavakat. Az ügetése finom, könnyed, és lapos, arabos. Tanügetésben is kimondottan kényelmes. A vágtája meg szabályosan eufórikus! Szinte repül, vagy nemtom..Hosszú, de lapos vágtaugrások és angol telivért meghazudtoló iramban képes spintelni. :eek: Én meg hagytam neki, még ki is könnyítettem és szárat is adtam neki :kv: . Amúgy nagyon érzékeny ló, volt, hogy lépésben mentünk egy hosszabb szakaszt egy erdõben és a nyakába dobott szárral utaztam a hátán, és csupán minimál csizmasegítséggel kerülgettem a belógó ágakat. Eszméletlen.Igazából még 3x ennyit tudnék írni, csak nem akarok senkit sem untatni. Következõ program: Attila meghívott szombaton egy nagy, csoportos túrára, ami úgy fog kinézni, hogy megyünk sokan lóháton, a hozzátartozók, lovagolni nem tudók/nem akarók meg echószekereken és lesz erdei picknick, meg hasonló nyalánkságok. Reggeltõl délutánig, késõ délutánig tartó móka lesz. Reméljük legfeljebb csak kis záporok lesznek, nagy esõ nem. A lehülés meg, -amit szombatra ígértek- csak kedvezni fog, nem is baj, hogy nem lesz kánikula.Estére föl fogom tölteni a képtáramba a tegnapi képeket, de a szombatiról sokkal több kép fog készülni, mert a szüleim is jönni fognak :ang: szekéren és õk fognak csinálni képeket.Remélem átment az éteren a lelkesedésem, mert borzasztóan örülök. :ang:

Edited by greyhound, 2006 június 28. - 13:35.

#158 Amira

Amira

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 383 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 29. - 12:05

most irigykedünk

#159 pepszin

pepszin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 1. - 13:28

Huh, biztos állati jó volt!! A képeket meg várjuk.Én holnap lépek nyári gyakorlatra, s míg visszajövök, legyen mit nézegetnetek:Kaplan-vonalKaplan, a "Tigris" nevû fekete mén 1957-ben született Asgabathban. 1968-ban kapott elit minõsítést a 161 cm magas mén. Apja Keimir (Kir-Szakar fia), anyja pedig az Everdi-Teleke vonalú 1249 Kelte. Saját vonala 1991-ben vált hivatalossá. Kaplan kimagasló versenyló volt, 6 év alatt 26-szor futott, s ebbõl 17-szer nyert.Régi képek:896 Kerogli995 Kerzi 1981-es fajtagyõztesfiai:Gunesh 22Kulah 15 91(Kerzi-Hargla)És az utód: AkvamarinPosted Image981 GarazatFia, Gardasch Posted Imageés az õ fia, GawaniGarazat egyik legszebb fia: KaraburgutPosted ImageÉs Karaburgut csikói:GonurbaschAskariPosted ImageÉS két teljes testvér: Melok és Mikaron1053 GumdagFia 1295 HadzPosted ImageAshug és csikói: Diljara és RealEgy szépség: ArzgirPosted ImageGadimAgraKervenbashiKarar, csikója: PendzhireNéhány díjló a vonalból:GrumGeniiZakat

#160 Renny

Renny

Új vendég

• Fórumtag
  • 16 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 1. - 21:59

Sziasztok!Én csak most kezdtem figyelni ezeket a lovakat!De el kell mondanom soha nem tudtam,hogy léteznek,de ahogy egyre jobban nézem a topikot és látom ezeket az érdekes lovakat,van bennük valami megmagyaráhatatlan,amit nem tudok leírni,mert csak nézem õket,és valami von erõ az amit látok,vagy érzek.Nekem arab lovam van,és ugyan ezt éreztem és vettem is.De ez még annál is erõseb!egyszóval levagyok nyûgözve!!!!!!! :hu: Mennyibe kerülnek ezek a csodálatos lények???????Mert úgyérzem nekem kell egy lyen paci! :yeah: