Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Magyarok országos gyűlése

• Please log in to reply
408 válasz a témához

#121 Csermely

Csermely

A csendesen csobogó

• Fórumtag
  • 294 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 27. - 23:38

Kedves Packa!

"Ehhez nem ragszakodom. Rühellem az álságosságot."

- Rendben. Nem vagyunk egy véleményen, de attól még nem vagy az ellenségem.

Vagyunk még itt jó páran, akik nem értjük a kifogásaidat.

"Nem szeretnék neked semmit megmagyarázni. ha nem érted, hát nem érted, vedd úgy,hogy nem neked szólt smile.gif"

- Csak azt hiszed, hogy nem értem! Adtam egy esélyt, hogy tisztességesen kifejtsd a véleményed.

Értsd meg azzal nem segítesz, ha minduntalan kiragadsz részleteket az általad másként értelmezett szövegbõl magyarázat nélkül!

"Itt valami tévedés van. Ki mondta, hogy segíteni szeretnék?"

- Most ugrott ki a nyúl a bokorból...

Mint ahogy azt sem értem, mit akarsz azzal sugallni, hogy aki nem érdeklõdik ugyan egy rendezvénysorozat bizonyos elemei iránt, de részt vesz a nagy egészben az már statisztikailag mindenképp ugyanoda sorolódik?! ("Ori, te ott beleszámítottál a létszámba, ha részt vettél a szeánszon ha nem. Ne áltasd magad....") - Most akkor ki is az, aki megpecsétel itt valakit?

"Ezt sem érted. Miért is nem csodálkozom. biggrin.gif
Ismered a szólássá vált idézetet? Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók."

- Sajnos épp eléggé a soraid mögé látok. Olyan fölényes vagy - a saját csapdádba fogsz sétálni!

Igenis úgy gondolom, igaza van Fillynek, amikor azt mondja, bomlasztasz. Az efféle megnyílvánulások (ködösítés, összemosás) a politikából (is) ismerõs viselkedési minták. Nem szolgálnak mást, mint az egyes emberekben félelmet, másokban gyanút kelteni és ellentéteket szítani.

"Benned melyiket keltettem? Félelemet, gyanút, vagy ellentétet?"

- Csak szeretted volna... ellenem ez nem használ!

"És mit bomlasztok?"

[color="#CC33CC"]- Remélem már semmit, hisz leleplezted saját magad.

Amúgy el kell ismerni: jól felvágták a nyelved! - akárcsak a kígyónak! -->> A kígyók ideje hamarosan lejár...

Packáról mondta? Nem rólad? :)

......

Gyenge próbálkozás volt, nem jött be. De legalább már mindenki láthatja, hogy Te is egy "aknamunkás" vagy.

#122 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 28. - 11:58

Ajajj, ez már a vég. Egy gyékényen árulunk Ernesttel. :D Áruljuk a hazát, de immár - az éles szemû (és eszû) - Csermely jól leleplezett. :)

#123 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 28. - 14:45

Mekkora az a gyékény, nekem is volna néhány aknász szerszám eladó :D

#124 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 28. - 15:12

Mekkora az a gyékény, nekem is volna néhány aknász szerszám eladó :D

Van hely bõven, de Csermely ajánlása nélkül esélytelen vagy. :)

#125 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 28. - 17:42

Van akinek a kirekesztésrõl szól ez a rendezvény, van akinek az összetartozásról. Mindenki döntse el magának, hogy akkor most ki a kirekesztõ.

#126 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 28. - 19:03

Pár napig távol voltam (lassan elkészül a pajta....) Örömmel látom, hogy viszonylag elfogadható párbeszéd azért még mindíg zajlik. Csak röviden: Kedves Ervin! Magam is tele voltam fenntartásokkal és bizonytalanságokkal amikor az elsõ MSZ rendezvényre el vitt a kíváncsiság (majdnemhogy elõítéleteim is voltak) Rengeteg jó szándékú értékes emberrel ismerkedtem meg és ami a lényeg megtanultam a cselekedet minõsítíí az embert, nem a duma. Hát ez ""nagyjainkra"" is igaz. Én két faluban és egy nagyvárosban élem a mindennapjaimat mindhárom helyen van kisebb nagyobb MSZ közösség és én csak ámulok, mi mindent megtesznek, mennyi munkát energiát áldoznak önzetlenül a közösség javára. Felmerült az elõzõkben ki a az (igazi ) magyar Szerintem roppant egyszerû: Az aki magyarnak vallja magát (nem mondja, nevezi, láttatja, hiszi, gondolja stb.) és eszerint él. Barefoot :yeah:

#127 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 28. - 19:12

Gyenge próbálkozás volt, nem jött be. De legalább már mindenki láthatja, hogy Te is egy "aknamunkás" vagy.

Ja, azok után, amit te írtál. :D

#128 amatőr

amatőr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 968 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 28. - 19:42

Üdv. Riderman! Gratulálok a pajtádhoz! A mondandód lényegével nagyban egyet értek. Az MSz, illetve a Fidesz által "megálmodott" és felvirágoztatott "polgári szövetség" (nem akarom összemosni ezeket persze, de alapjaiban hasonlítanak szerintem,) VALÓBAN jó, aktív, agilis, jóhiszemû, és segítõkész, esetleg empatikus, toleráns emberekbõl áll. Ezt nem udvariasság vagy nyájasság mondatja velem, hanem tapasztalat. Kicsit utalhatnék Filly esetére, hogy a kis közösség példamutató cselekedetekkel, önzetlen segíteni akarással, hittel lelkesedéssel emelkedik ki környezetébõl, és a kis közösséget is fel tudja emelni ezzel. Abban viszont kevésbé hiszek, hogy ugyanez az összetartás "kicsiben" nagyban éppoly hasznos-e. Szintén utalnék Filly esetére, mikor meglett a véleménye a szervezetrõl, mert olyan határozott véleményük alakult. Azt kellene eldönteni, hogy ez a Szövetség a hagyományörzést, a nemzeti esetleg a nacionalista eszméket mennyire vallja magáénak, illetve milyen a viszonya a kormány hasonló témáival és irányítóival, (ez ugyanis sokat elárul,) illetve mik a pontos politikai ambíciói és céljai rövid és hosszú távon. Azt meg már csupán félve, (nehogy provokációnak érezzétek) kérdem, hogy mire kell csupa szupertitkos új kutatási eredményekre utalni, ami végre minden kétséget kizáróan leleplezi a múlt minden hazugságát, amit múltunkkal, történelmünkel kapcsolatba eddig beadtak nekünk. Mert minden másképp van, és ha ezeket megismerjük, rájövünk, milyen dicsõ is a múltunk? Mit számít ez, mégha minden kétséget kizáróan igaz is volna? Ami egy emberöltõn túl volt, vagy lesz, az csak tanulságos történet, vagy

" Az én családomban aki egy szóval mondja el, amit tízzel is lehetne, az  lazsál." :)

#129 amatőr

amatőr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 968 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 28. - 20:17

(bocs, közben meghalt a billentyûzetem, de legyetek nyugodtak, felélesztettem :) ) ... Na mindegy, a bajom, hogy a jólelkû közösség kicsiben agilis politikai tényezõ akar lenni nagyban. Alsó szinten elutasítja a még ezt a tényt is, kicsit magasabb szinten elismeri, de ködös összekovácsolósdi szöveggel harcol a magyarság felemelkedéséért, legfelsõbb szinten "felsõházat" szeretne a parlamentbe, mely számonkérheti a politikát. Közben beállítottságát, ha van neki ilyen, és KONKRÉT céljait, szövetségeseit ügyessen titkolja. Nem a célokkal van a baj, hanem, hogy úgy építgetik a "népi hátteret", hogy az alsó szinten nem kell tudni errõl senkinek. A napokban meséltem a gárda "családi napjáról", melyben egy szóval nem mondták, hogy ez gárda rendezvény, csak kedvessen magyarok, és mosolygósak voltak, szép, ünnepi ruhákban. Aki meg megkedveli õket és vonzódik, észre sem veszi, ha a magyarság védelme érdekében egyszercsak összecsapnak majd akár a rendõrséggel is, ha nem hagyják õket rendet csinálni mondjuk valami tatárudvarban. Mindenki abban hisz, amiben akar, az elkeseredéssel, ami az országban dúl, érthetõ, hogy sokakat könnyû a szélsõégek felé vonzani, (és persze nem magát a magyarkodást, vagy az MSZ-t akarom megbélyegezni, de ezen aggályaim miatt tartom nélkülözhetetlen fontos, de felettébb naív alapfeltételnek azt, hogy egy egy szervezet mindig jó elõre, kõzérthetõen és a tagsága számára is nyilvánvalóan határozza meg az általa kitûzött célokat és elfogadható eszközöket... Kátyus hozzászólásai miatt azt hittem, én már nem is szólok ide többet, de vanank itt, akikkel érdemes beszélgetni. Bocs Kátyus, nem ismerlek, pontos nézeteidet sem, de ez az elnáspángolósdi, eleve az önbíráskodás számomra nagyon idegen, még akkor is, ha nem tudom, hogy kit érintene. Megvallom nem is nagyon érdekel....

" Az én családomban aki egy szóval mondja el, amit tízzel is lehetne, az  lazsál." :)

#130 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 28. - 20:34

Egészen érdekes... Valaki szervezett egy rendezvényt és nem sok kellett, hogy megint csak a kirekesztés, rasszizmus és politika kerüljön elõtérbe. Nem voltam ott ezen a rendezvényen, de a hozzászólásokból a következõk fogalmazódtak meg bennem: Amennyiben magyarok maguk közt magyarkodni akarnak, miért ne tehetnék akár õsmagyar rituálékkal, így emlékezve õseinkre és szokásaikra? Mennyiben kirekesztõbb egy ilyen rendezvény, mint a zsidó nyári feszt? Gyökereit ha valaki mûvelni akarja az miért baj? Pláne miért kell a politikával, pontosabban a gazdaság nagyjainak marionett bábuival összemosni? Fõleg egy lovas rendezvény kapcsán? A motoros rendezvények nem kirekesztõek? (Packa, el ne menj, idegösszeomlást kapnál egy ilyenen) Mellesleg általánosságban (nem eme rendezvény kapcsán tehát) én rosszul vagyok a mostani ló-másik-oldalától. Magyar termék, trikolór, még a sarcokat is magyar miniszterekrõl nevezzük el. Hát nincs egy középút? Megint más kérdés, hogy nem tartom magam egy kimondottan liberális értékrendû embernek. Viszont falnak megyek az õsmagyar rendezvényektõl, ezért is kerülöm az ilyeneket. Mint ahogy a liberális taknyokat is nagyívben. Az is hihetetlen, hogy két oldal után már a cigány is elõkerült. Egy lovas topikban. Erre meg semmit nem írok inkább. Mármint ide nem. A Lovas Nemzetben olvastam egy cikket a hagyományõrzésrõl. Borzasztóan örülök, hogy ma vannak olyan fiatalok, akik ehhez a dologhoz így állnak és olyan szépen írnak errõl, ahogy Palomino tette. Öszintén gratulálok Neki! És ha már gyûlések. Baromi szomorú vagyok, hogy bár láthatóan össze lehet rántani sok száz lovat egy helyre, a LOT ennyire zátonyra futott. Drukkolok a hagyományõrzõknek, õsmagyar nyeregben ülõknek és mindenkinek, aki az akár 1000-1200 éves hagyományokat õrzi így vagy úgy, hogy minél tovább tehetsse, minél több embernek megmutathassa és minél többen kövessék példáját. :)

#131 amatőr

amatőr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 968 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 29. - 8:06

OSH! Üdvözöllek erre, és mivel engem lehet elítélni, hogy ezt a témát boncolgatjuk, és így sajnos kétségtelenül felelõs vagyok azért is, hogy egy lovas fórumon, sõt lovas barátok :) fórumain ez a téma, szeretném az én mentségeimet az üggyel kapcsolatban elõadni. Elõször is, én nem mondtam, vagy gondoltam, hogy a rendezvény maga kirekesztõ lenne, SÕT! Szeretné magába gyüjteni az összes magyart, szeretné, (de nem várja el), hogy esetleg céljait, az összefogást, a nemzeti egységet, a magyar öntudatot, és néhány politikai eszközt is megismerd, elfogadd. Valóban az megy oda, aki akar, és nem nagyon hiszem, ha valaki nem magyar népviseletbe öltözik, kinéznék onnan. (Esetleg, ha westernnyeregben lovagol...). Ahol bennem elszakadt a cérna, és errõl Õk (a rendezõk,) mitsem tehetnek, az az elmúlt jópár év politikájában, és az elmúlt hónapok eseményeiben megnyilvánuló magyar melldöngetés, majd én megmutatomság, és idegengyûlölet, melyhez gyakran szintén magyar (nevû) szervezetek, érzelmek kötõdnek. Nekem, aki eleve viszonylag értetlenül áll a mai ellenségkeresési ideológiához, és örült, hogy európa kinyílt felénk és érthetetlen szeretettel és türelemmel viseltetnek (még most is) irántunk, furcsa, és a közelmúlt tapasztalatai miatt gyanús is a magyaros magyarkodás. Mellesleg mint egyszerû állampolgár, és ahogy írtam, minden bizonnyal nem igazi magyar nem értem ezt a szolgaságos, meg padlófelmosó hasonlatot, egykor dicsõ nemzetünkkel kapcsolatba, de ez az én bajom. Nem ítélem el, aki másképp gondolja, és tenni is akar kis hazánk további szépüléséért, mind a környezetben mind a lelkekben van még elég tennivaló, de hiszem, hogy ehhez nem lehet eszköz, erre nem lehet ürügy az "idegenszívüség", vagy valós idegen nemzetiségek, nemzetek elutasítása. A kérdés, hogy a MOGY milyen eszmék és hitvallás mentén hívja össze a magyarokat, és mennyire számít a politika, az ideológia a szervezõknek. Nincs kétségem, hogy a rendezvény (szervezõi és ) rendezõi nemes céllal, önzetlenül, áldozatos munkát vállaltak, és nem fogalmazódott meg bennük sem, hogy ez a rendezvény kirekesztõ lehet, hisznek abban, hogy amit képviselnek, az a csupa nagy betüs NEMZET nagyságát erõsíti. Talán nem is az õ hibájuk, hogy a magamfajtának a meghívó szövegében túl sok az áthallás, (és nekem demagógnak tûnõ frázis) . Arról meg nem is akarok beszélni, hogy egyszerû állampolgárként, de minden bizonnyal érzelmekben közelebb a balllib irányhoz, mint a jobb, fõleg szélsõjobb nézetekhez, a sok nemzeti, magyar sõt NEMZETI és MAGYAR érzelem összemosódik. A Magyarok Világszövetsége, a Magyarok Szövetsége, a MIÉP, a Magyar Gárda, a Magyar Sziget és sorolhatnám, de nem teszem. Nekem már a Fidesz is elég szélsõségesen nemzeti, és a nagy összefogásában kirekesztõ. Aki nem a kétharmadba, az lenézendõ, az nem szolgálja az ország érdekeit, az kommunista, annak véleménye, érzelmei nem nemessek... Így lesz politika, meg kirekesztés a témából. Amiket írtam, az az évek óta bennem gyûlõ bánat megnyilvánulása. Meggyözõdésem, hogy rossz felé tartunk, "mi magyarok", de ezt idáig csak halkan mertem mondani, azt gondoltam magánügy a véleményem, és talán féltem is konfrontálódni. Mára azt gondolom, félelmem jogos, hisz akár barátokat is veszíthetek el, ellenségeket is szerezhetek, (és azért abban a lelkivilágban, ahol akár az elnáspángolás is elfogadható meggyõzõ eszköz :) a másképp gondolkodókkal szemben, ez tényleg rejt rizikót). Ha csenben vagyok, akkor viszont nem tettem semmit a lelkiismeretem megnyugtatására. Jogom van aggódni, de ennél a "néhány" õszinte mondatnál nem áll módomban, se szándékomban többet tenni a "magyarság" lelki üdvéért, fõleg, ha úgyse fogákony rá. Mindenkinek joga van azért lelkesedni, annak, vagy abban hinni, amiben akar. (Nektek is nekem, remélem nekünk is.) Csak azt szeretném hinni, hogy mindenki képes néha megvizsgálni a körülötte lévõ világot, hogy hitét nem használják-e ki, vagy fel disznóságokhoz, hogy nem akrnak-e mások kárára, mások elnyomásával erõsebbek, nagyobbak, befolyásosabbak lenni... Én gyakran vizsgálgatom önmagam, (lelki életem) bár lassan egy szakember sem ártana. Eddig a depresszió környékezett, most fellélegeztem, kiszakad belõlem sokminden abból, ami a szívemet nyomja. Látszólag egy olyan rendezvény kapcsán, ami nem tesz mást, mint összehívja a magyar hagyományokat ápolni kívánók egy csoportját, lovasokat, hagyományörzõket egy kis fiesztára. Legyen az én gyarlóságom, ha ebben többet, számomra kétes célokat és érzelmeket véltem felfedezni. Megjegyzem Rónai Attila bejegyzése nagyon szimpatikus "Nem tudom, kinek mi volt a célja a rendezvénnyel, én szerettem volna sok emberrel lovazni, beszélgetni, ismerkedni. Számomra a rendezvény sikeres volt. Az, hogy a MOGY kapcsán egyedi gondolatok születtek, õszinte párbeszédek kezdõdtek, azt jelzi, hogy nem hiába dolgoztunk." És ha ennek a rendezvénynek kapcsán különbözõ nézetek ellenére valós párbeszédet tudunk folytatni, akkor egy nagy "lájkot" már ezért is megér tõlem ez a rendezvény. Továbbra is tisztelettel: Simon Ervin

#132 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 29. - 8:22

OSH! Mélységesen egyetértek! Magam annak idején a Kurultájra és a MOGYra is a lovas rendezvény kapcsán figyeltem fel. :cool: Ervin! nem akarom tovább a többiek törelmét próbálgatni, ezért röviden, én is elég kritikus vagyok és nekem sem tetszik-tetszett minden ami az MSZ-ben zajlik(ami az országban az meg pláne nem), viszont TÉNY, hogy párt független és alulról szervezõdõ. Ez annak aki nem tapasztalta a mai világban teljességgel hihetetlen. A lovas társadalom (is) megosztott, szerintem (szintén) komoly válságban van, ezért minden jó szándékú cselekedet ami arra irányul, hogy a széthúzás helyett, megértés, összefogás legyen szerintem üdvözlendõ és támogatandó. Nem ragoznám továbbb.... Laci aki csak hagyománytisztelõ

#133 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 29. - 10:46

Bocs a kései reakcióért, de hétvégén nem netezek.
Örni, ezt írtad:

de számomra ez a téma a kirekesztésrõl szól.

A téma (angolul topic) : Magyarok Országos Gyûlése.
Nyilván hülyeség volt részemrõl feltételezni, hogy ahhoz a topichoz-témához szólsz hozzá, ahova beírsz. De ha a véleményed mondjuk a western lovaglásra vonatkozott, akkor bocs.
Packa, fogalmam sincs, mirõl regélsz. Ha beszámítottak a létszámba nemzavar, semmi olyan nem hangzott el az általad "szenánsznak" titulált szertartáson, amitõl én divatos szóval el óhajtanék határolódni. Csak én abban konkrétan nem hiszek, és melegem meg alhatnékom volt. Még egyszer, belõlem nem vált ki aggressziót, ha mellettem más meggyõzõdésû emberek élik a hitéletüket.
Az elõadások egy része is olyan volt, hogy nem szívesen írtam volna alá egyetértési nyilatkozatot, de nem is kértek ilyet tõlem.
Tiparához hasonlóan én is megnézem, hogy miért utazok el otthonról, így azóta nem voltam, nem is tervezem a jövõben, leginkább azért, mert nem bírom az ekkora tömeget.

#134 bejci

bejci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 35 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 29. - 19:45

Packa! Bárkivel (akár veled is) vállalok közösséget, akinek fontos a Ló. Ha másképp gondolkozik a lovazásról elfogadom, ha kérdezi, elmondom a véleményem, de nem várom el, hogy elfogadja. "Ki mondta, hogy segíteni akarok?" Bocs. Magunkból indultunk ki. Mi tényleg szeretünk segíteni. "Félelmet, gyanút vagy ellentétet?" Sajnálatot. De remélem, leszel még boldog. "Mit bomlasztok?" Saját magad, pedig biztosan kár érted. Kátyus! Örülök, hogy a tavalyi negatív véleményed mára oda fajult, hogy véded a "magyarokat", de ha ilyen arrogánsan teszed, kérlek legalább ne légy ilyen szorgalmas. OSH! Amikor a kis arab kancám meglátta a motorosokat a "szeánszon", én szívesen kirekesztettem volna õket, de végül Lovacskám megbarátkozott a fémparipákkal :) "Hát nincs középút?" Hannibál után szabadon, "vagy találunk utat, vagy csinálunk." Egy próba: Ha a LOT-os szervezõk úgy gondolják, akkor kéne beszélgetnünk arról, van-e közös a LOT-ban és a MOGY-ban. Szerintem nem csak az O, de az legalább középen. Ervin! (Minden westernesre büszke vagyok, aki ott volt, remélem érezték mennyire ki vannak tiltva. :kocc: ) Csak hogy véleményt cseréljünk: Szerintem arról mi (én) tehetek, hogy "gyanús is a magyaros magyarkodás"... Keveset tettem azért, hogy büszke lehess magyarságodra. Éreztem én, hogy nem kéne még lábat lógatni. Meggyõzõdésem, hogy jó felé tartunk, mert elmondtad a véleményed, feltártad félelmeidet, ezáltal barátokat szerezhetsz, ellenségeket veszíthetsz el. Ha a Gondolataid Szabadsága végett bárki elnáspángolásodra készülne, szólj, köréd gyûlünk és felfogjuk a Neked szánt ütleget. Cserébe viszont kérnék valamit. Továbbra is segíts nekünk a közös, középsõ út keresésében, megtartásában. Lóbaráti Lovas Baráti Tisztelettel Rónai Attila

#135 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 29. - 20:06

Packa!

Bárkivel (akár veled is) vállalok közösséget, akinek fontos a Ló.

Látod, én ezzel nem így vagyok. Nagyon nem szeretem a nemzettestvérnek neveznek. Talán mert többet tapasztaltam az életem során és mert jobban ismerem a történelmet. Maradjunk annyiban, hogy csak a felszínt kapirgálod.....

#136 Szuzy

Szuzy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 255 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 29. - 20:45

Látod, én ezzel nem így vagyok. Nagyon nem szeretem a nemzettestvérnek neveznek. Talán mert többet tapasztaltam az életem során és mert jobban ismerem a történelmet. Maradjunk annyiban, hogy csak a felszínt kapirgálod.....

Szerintem kicsit el vagy tévedve... :(

#137 amatőr

amatőr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 968 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 30. - 7:54

Tisztelt Rónai Attila!
Köszönöm szavaid, jól esnek, így tényleg van értelme beszélgetni. Figyelünk egymásra, tiszteljük egymás érzéseit, gondolatait, akkor is, ha nem feltétlenül értünk egyet.
Bennem volt, hogy kellemes végszóként meghagyom hozzászólásod, de packa, akinek érzelmeit minimum megértem "visszaszólt".

Én a magam részérõl örülök válaszodnak, és nem kekeckedésbõl, akkor már szintén idézgetve válaszolok rá.
" kérnék valamit. Továbbra is segíts nekünk a közös, középsõ út keresésében, megtartásában."
Nem ígérhetem, hogy véleményem mindig tiszta, és sokat segíthet egy középsõ, helyes út megtalálásában, hisz természetesen magam is szubjektíven, a saját érzelmeim és gondolataim mentén tudom azt megosztani Veletek, de azt ígérhetem, hogy õszintén, és lehetõleg nem elõítéletekbõl kiindulva igyekszek majd-e kérésnek eleget tenni.
Tettem eddig inkább keseredetten kérés nélkül, teszem örömmel kérésre eztán is. Akit nem érint, akit nem érdekel, annak nem kell olvasnia. (Tehát örömmel maradnék e topik oldalain, ha nem ebrudalnak ki. Kapcsolódik az eredeti témához.)
"Keveset tettem azért, hogy büszke lehess magyarságodra."
Nem, nem hiszem. Szerintem mások tettek túl sokat azért, hogy ne legyek, s közben õk is a magyarság büszkeségét emlegették, emlegetik.
Mivel õk ma a meghatározó politikai tényezõ, illetve a szélsõ jobboldal, így ha valakinek nagyon hangzatossan hasonló a céljuk, (a nemzet felemelése, megvédése, a tisztelet kivívása, és az ország megújítása, szintén csupa nemzetinek hívott programmal,) könnyen gondolható, hogy szólamaik mellett szándékaik is hasonlók.
Igen, ez lehet elõítélet, de "kívülállónak" nehéz különbséget tenni.
Mielõtt valaki rámsuhint, hogy hogy miért "szapulom a Fideszt", sajnos még azt sem tudom válaszolni, hogy azért mert szeretem. Nem szeretem, nagyon nem, de nem volt ez mindig így, korábban közönyt, sõt néha némi szimpátiát is éreztem, de mára elérték, hogy csak nagyítóval találok egy két rokonszenves megnyilvánulást. Egy kormánynak persze nem az a legfõbb feladata, (sõt!), hogy rokonszenves legyen, de amit csinálnak, az szememben egy ámokfutás baljós kezdete. Csak remélni tudom, hogy okom lesz megváltoztatni látásmódom.
Bocsánat, kitérõ volt. ( Természetessen azt is meg tudnám indokolni, VELÜK mi a bajom, de egyszerûbb volna azt, hogy mi nem. Meg nem is ide tartozik.)

"Ha a Gondolataid Szabadsága végett bárki elnáspángolásodra készülne, szólj, köréd gyûlünk és felfogjuk a Neked szánt ütleget"

Köszönöm, ez tényleg jól esik! ;) Mondjuk, nem vagyok az a félõs típus, azaz igen, de bátorsággal, néha kis vakmerõséggel leplezem :) !
Fenyegetettséget egyébként sem fizikailag érzek, és nem is veletek szemben. Sokkal jobban féltem a lelkem, ha nem mondom el, ha tovább magamba folytom érzéseim, kételyeim, indulataim, melyeket fõ forrása a körülöttem megváltozó világ és emberi kapcsolatok, viselkedések rendszere. Ebben, ha nem is meghatározó, de része van a "nemzettudat" építésnek is, s szõr mentén itt ez a téma karca elég volt, hogy kipukkanjon bennem az a bizonyos lufi. Valójában, szívem szerint ennél sötétebb tünetekrõl vitatkoznék, de arra úgysem találok megfelelõ partnert. Valaki vagy hisz, vagy nem, s nehéz véleményt formálni egy hívõvel, de azt hiszem, ismét kitérõt tettem.
Végezetül egy kis összefoglaló az egész témát érintõ "gondolatmenetem"-bõl, ha szabad ilyen nagyképünek lennem. (Köszönöm.)
A hagyományõrzés, a hagyományõrzõ rendezvények, a hagyományõrzõ lovas rendezvények, és maguk a HAGYOMÁNYÕRZÕK, csupa nagy betüvel igen igen nagy tisztelettel bírnak szememben.
Akik szerényen teszik napról napra dolgukat, hogy kis, vagy nagyobb közösségüket, és így TÁGABB ÉRTELEMBEN szeretett hazájukat, nemzetüket is szebbé tegyék, gazdaságilag, szellemileg is a virágba borítsák, azokat is tisztelem. (Nekem ezt saját magamnál se sikerül elérni, nemhogy egy nemzetnél.)
Pont.
Kissé félve írom le, hogy a pont valójában vesszõ, mert jön egy de:
azok, akik a nemzet felemelése ürügyén, bizonyos idegen szívûekben-, vagy nemzetségüekben ellenséget keresnek, (és persze akkor találnak is,) akik a felemelkedéshez más szuverén országok kárát elfogadhatónak tarják, vagy akik akik a kilátástalanságukra és saját nyomorult lelkiállapotukra keresnek csak gyógyírt szélsõséges eszmékhez akár, azokban nem tudok bízni, nem tartom nagyra õket.
Ha ez a két dolog összekeveredik, ott nekem valami nem tiszta.
A Magyarok Szövetsége látszólag össze szeretné ezt a két dolgot mosni, s nyíltan politizál is. Ez nem baj, én is ezt teszem most, de a nyíltságban az lenne számomra kívánatos és elvárható, ha mindenki meg tudná fogalmazni hol vannak a lelki és a fizikai határok, ameddig elmennének céljaikért. Kiaz, akikkel még vállalható szövetség, kiaz akivel nem. Ki az, aki véleményével, cselekedeteivel, szellemiségével meghatározó, irányító vezetõ, akinek szava, gondolatai, nézetei kifelé és befelé egyaránt jellemzi a közösséget.
Mindez akkor számít, és az ad okot aggodalomra ennek hiánya, hogy a jószándékú és nemes magyarok, akik példamutató kisközösségi élettel, hagyományaink ápolásával tényleg pozitív példát sugallhatnának, összemosódnak a szélsõséges jobboldali (idegenekben ellenségkeresés pl.), a "konzervatív jobboldali" "néppárt", a megélhetési politikusok, a lázongó, vagy hõzöngõk csoportjai, egyes egyházi csoportok, az alternatív történészek, turulisták, szittyák és az egyszerû sík hülyék (máshol is van elég) csoportjai vagy tagjai keverednek, s akarnak egy szervezetet alkotni. Sokáig gondolkodtam, hogy be merjem-e majd linkelni a 168óra cikkét, http://www.168ora.hu...urta-80856.html mely ugyan kissé elõítéletes, és gunyoros, így sértõ is lehet (s ezt kívántam elkerülni,) de némi elgondolkodásra is adhat okot, jól van-e így.
Nekem az a legnagyobb kérdésem, hogy a szélsõjobb nézetektõl tud-e akar-e elhatárolódni, illetve a napi politikához milyen szálak fûzik. Most szidják, de a rendezvényen lelkesen megtapsolják a miniszteri képviselõket?
Ha mindez meghatározható ideológia mellett zajlik, nincs gond, de amíg sokan csak a "magyarkodást" használják ürügynek vagy a zavar, vagy egy másféle rend elérésére, akkor érdemes ezeken gondolkodni.
Szerintem. ;)
Már megint elragadtattam magam.
Szerintem. :rolleyes:

Tisztelettel: Simon Ervin

#138 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 30. - 12:22

Amatőr írt nekem egy magánüzenetet, melyben a véleményemet firtatja ezzel a témával, az itt általa elmondottakkal kapcsolatban. Kedvelem őt, ezért válaszolok neki, noha a téma nem hozott lázba. Tehetném magánban is, de elvből soha nem írok magánüzenetben véleményt a Fórumon elhangzottakkal kapcsolatban. A Fórum azért nyílt, hogy beszéljünk nyíltan! Példa nélküli, hogy +Feri valamely megnyilvánulása elnyerje tetszésemet. Jelen esetben azonban tetszett a magyarmagyarok leírása. Másokkal meg abban értek egyet, hogy ez nekik nem tetszik. Ez a csávó olyan, mint a vitriol. Mar, de pikk-pakk megoldja a dolgokat. Nem igazán értem, hogy Amatőr, Csermely és a többiek miért ilyen hosszan fejtegetik a gondolataikat? Egyszerűbben is megy ez. +Ferinek legalábbis megy. Ezt a lényegre törő (bár néha fájdalmasan undok) látásmódot érdemes lenne tőle megtanulni. Igazat adok azoknak, akik a magyarságukat ünnepelni szeretnék. Csermely és társai szemmel lázhatóan jó emberek, s jót akarnak. De +Feri, Packa és mások is tudják, hogy mivel van a Pokolba vezető út kikövezve. A magyarságunk kinyilvánítását célzó rendezvények célközönsége úgy tűnik nem tudja, vagy nem akarja tudni. Ők üdvözülni akarnak, s ha az akaratuk elég erős és kitartó, talán fognak is. Ők hisznek. Még, mindenek dacára. Igazat adok azoknak is, akik a magyarságuk ünneplésére, ünnepélyes kinyilvánítására szóló felhívásoktól már herótot kapnak. Amatőr, +Feri, Packa, Ernest szintén jó emberek, s nyilván ők is jót akarnak. Csak nehezen viselik az idealizmust naivitással keverve, s védekező mechanizmust fejlesztettek ki a szépen becsomagolt, ám nekik csokoládéként eladni kívánt szar felismerésére. S ennek működése során azt sem bánják, ha nem esznek többé túl sok csokit, mert a gyanú legkisebb jelére kivágják a kukába a mégoly kívánatosnak tűnő édességet is. Ők nem hisznek. Akármiben már nem. Magyarnak lenni szerintem nem ünnepnapokon, nem a MOGY-on, a Kurultájon vagy a Nyeregszemlén kell! Magyarnak a tetves hétköznapokon kell lenni! Reggeltől estig, minden nap. Kis dolgokban legfőképp. Családszeretetben, kultúraápolásban, barátságban, másokhoz, munkához, tanuláshoz, rendhez és tisztasághoz való viszonyban, egyebekben. Ettől persze nem baj az, ha sokan ünnepélyesen is, nyilvánosan is magyarok akarnak lenni. De ne kelljen ettől hasra esni, s ne kelljen lelkiismereti gondokkal küzdenie annak, aki csak prosztó, hétköznapi magyar! Ha a meghívó úgy szól, hogy egy rendezvényre csak az igaz magyarok jöjjenek, akik meg akarják váltani a nemzetet, akkor az fog menni, aki találva érzi magát. +Feri, Ernest és többek között én is úgy véltük, hogy nem találtattunk el. Ez a rendezvény nem nekünk szól. Ettől nincs jogunk persze leszólni, minősíteni, sem a rendezőket, sem a látogatókat, résztvevőket. Nem kell odamenni és kész. A magyarságunkat úgysem rendezvényeken éljük meg, hanem például a Csermely által is leírt módon. A Kiskunsági Rónát, a Zempléni hegyeket, Badacsonyt, a Zalai dombokat csodálva, Adyt, József Attilát, Móriczot, Márait, Vass Albertet és másokat olvasva, Kodályt, Lisztet, Bartókot, Dést, LGT-t hallgatva. Akinek megdobban a szíve, ha a világ távoli tájain magyar szót hall, magyar rendszámot lát, az magyar. Aki tudja, hogy ki volt Szentgyörgyi Albert, Neumann János, Irinyi József, Liszt Ferenc, s tudja, hogy mit tettek, az magyar. Aki ezeket a neveket nem ismeri, vagy nem bír érdemi ismeretekkel felőlük, aki nem lát fenséges szépséget a magyar tájakban, az akkor sem igazi magyar, ha dolmányban/kacagányban, szablyával az oldalán jár a Tescoba is. Hiába MOGY látogató valaki, ha nem magyar értékeket hordoz a szívében. S hiába nem volt valaki még soha Kurultájon, Nyeregszemlén, MOGY-on, akkor is magyar, ha a szíve magyarként dobog, ha az esze magyarként gondolkodik. A legszűkebb barátai körömben többen vannak, akik nem pusztán rendszeres látogatói, de egyenesen szervezői is az emlegetett rendezvények egyikének másikának. Tiszteletben tartom hitüket, irányultságukat. De hívásuk dacára sem mentem el eddig sem a Kurultájra, sem a MOGY-ra. Nem megyek el olyan lovas rendezvényre, ahol a westernlovas létemmel vélhetően irritálok másokat. Nem akarom mások érzéseit sérteni azzal, hogy amerikai beütésű megjelenésemmel tüntessek ott, ahol az vélhetően ellenérzéseket kelthet. Márpedig lovasként én már westernlovas maradok, s úgy is jelenek meg mindenütt, ahol lovasként megjelenek. A Nyeregszemlére azért mentem el, mert kifejezetten bátorítottak a szervezők, s egyenesen mint westernlovast hívtak meg előadónak, bemutatónak. Értésemre adták, hogy nem attól fognak magyarnak tartani, hogy csikósnak, betyárnak, huszárnak vagy ősmagyarnak öltözöm, hanem attól, hogy tudok és akarok is valamit adni, nyújtani, mutatni, ami mások épülésére szolgálhat. Egy kicsit izgatott engem is korábban, hogy rendes magyar vagyok-e westernlovas létemre vagy sem? Széchenyit tekinthetem példának? Ő igaz magyar? Állítólag ő a legigazabb magyar. Márpedig az ő áldásos tevékenysége vetett véget végérvényesen a magyar ló korszakának. Az általa meghonosított angol lovaglás és az angol telivér szorította ki a magyar lófajtát végérvényesen, visszavonhatatlanul Magyarországról. Ő Angliából hozott mintát, rendszert. A westernlovasok kicsit messzebbről, de szintén angolszász területről szerezték a legtöbb ismeretet lókiképzéssel, lóhasználattal, lótartással kapcsolatban. Ha Széchenyi, aki miatt visszavonhatatlanul eltűnt a magyar lófajta a világból, igazi magyarnak tartatik, akkor én is hadd érezzem magam annak westernlovasként is akár, s ne kelljen alig vagy egyáltalán nem leplezett ellenszenvet elviselve megjelennem egy lovas rendezvényen! A magyar ember és a lovas ember rokon értelmű szókapcsolat az én értelmezésemben. Látható, hogy a MOGY, a Kurultáj és a Nyeregszemle szervezői is így érzik, ezért helyeztek akkora hangsúlyt a lovakra, a lovas hagyományokra. Ez jól is van így. Amíg nem a kirekesztésen, hanem a megmutatáson, megmutatkozáson van a hangsúly, addig semmi baj sincs semmilyen rendezvénnyel. De ha kirekesztés érzete kel az emberek egy részében, akkor nincs mit csodálkozni azon, ha megosztja az embereket adott rendezvény. A MOGY is, a Kurultáj is, a Nyeregszemle is kirekesztő bizonyos értelemben. Mert hangsúlyozzák azt, amit nem kell, feltételeket szabnak, elvárásokat fogalmaznak meg a résztvevők számára. Egy politika mentes, hagyományőrző rendezvénynek nem kell ideológiát is szolgáltatnia! Nem akarok hagyományőrzőként nemzetet, hazát menteni! Csak kíváncsi vagyok eleink életvitelére, munkaeszközeire, kultúrájára, történelmére, s meg akarok tudni minél többet a nemzeti múltunkról, szembesülni annak ma is létező, élő vagy csak rekonstruált valójával. Majd én eldöntöm, hogy mit akarok, mit tudok azokból hasznosítani, a mindennapjaimba beépíteni, továbbadni a gyerekeimnek, majdani unokáimnak. Nekem elég a kaleidoszkóp, nem kell megmagyaráznia senkinek, hogy mi benne a szép, hogyan kell érteni. Ha egy rendezvény csak annyit mondana magáról, hogy: Magyar Hagyományőrző és Hagyományápoló Ünnep, arra elmennék. De ha jelzik, hogy akkor van ott a helyem, ha nemzetet akarok felemelni, s sugallják/kikötik, hogy mibe illetve mibe ne öltözzem, akkor inkább helyből távol tartom magam, jobb a békesség alapon. Ezért nem voltam MOGY-ozni, Kurultáj-ozni, s nem megyek mindaddig, amíg ellenérzésem van. De aki menni akar, az menjen bátran! Érezze jól magát, miként a mostani rendezvények látogatói is mind jól érezték magukat, mint halljuk. Értem, hogy +Feri mért nem ment el. Értem, hogy Packa miért tartja veszélyesnek a puszta jelenlétet is akár. Értem Ernest kokárdáját, Fillyt, Amatőrt. De értem Csermelyt is, Kistáltost is, Dreamcatchert is. (Feltűnt, hogy utóbbinak milyen szép ősmagyar hangzású nickje van? :D) Bocs, de most is csak ilyen hosszan, nyálasan sikerült magam kifejezni. Egyszerűen képtelen vagyok három mondatba sűríteni a lényeget, mint +Feri. Ígérem, hogy ehhez a témához semmiképpen nem szólok hozzá többször. :)

Edited by sheriff, 2011 augusztus 30. - 12:27.

#139 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 30. - 18:01

Örni, ezt írtad:
A téma (angolul topic) : Magyarok Országos Gyûlése.
Nyilván hülyeség volt részemrõl feltételezni, hogy ahhoz a topichoz-témához szólsz hozzá, ahova beírsz. De ha a véleményed mondjuk a western lovaglásra vonatkozott, akkor bocs.

Hja, ha a következõ mondatot vagy elolvastad volna, vagy átugrottad volna, és eljutottál volna az utána levõig:

Bár igazából kétféle kirekesztés is följött a topicban, az egyik a "nem jó magyar".

Ennyit a westernrõl... :D :D :D

Most végigolvastam a topicot (ez nem igaz, persze, egy páran túl hosszúak :D ), s már Anikó az elején félreértett. Utoljára meg tán egy kicsit Sheriff is. Engem ez a rendezvény negatíve nem érdekel (én nem félek tõle). Pozitíve azért annyira érdekel, hogy el is akartam rá menni, és, miként ténymegállapításilag írtam, mivel eme topic létezése felett elsikoltam, másutt beírtam látogatandó rendezvénynek ezt is. Mégpedig annyi fáradságot is véve, hogy három szórólapot szedtem össze a Déli kerengõjében az íjászmagyarász boltban - ahová ajándékot venni mentem be, mert inkább onnan veszek ajándékot, mint Schwarowskytól..., és hazaérve megkerestem a neten az illetõ rendezvények honlapját, hogy bemásolhassam a szövegeket a kedves fórumosoknak. Hát, ez a kirekesztés Futár Ernõ módra, ugye, Csermely? :D :gm: :D
Engem magyarságtól függetlenül csak jól felbaszott Fbladee megnyilatkozása, ami többszörösen magába hurkoltan volt értelmetlen (ilyen szempontból gyönyörû duplamandíner). De az biztos, hogy onnan már én nem lettem jó magyar. Csermely meg rátöltött egy lapáttal, amikor is megírta, hogy mindenki aljadék vegye tudomásul, hogy.

Edited by Ernest, 2011 augusztus 30. - 18:18.

#140 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 31. - 16:06

magyar lángos

#141 bejci

bejci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 35 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 31. - 16:33

na, süllyedünk .... nagymagyar-cionista-zsidóbérencek lettünk ! Legközelebb a kurucinfoból is kérünk valami linket! ;)

#142 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 31. - 17:23

- " Anyám, én nem ilyen lovat akartam!" (Ezt természetesen nem a rendezvényre értem, hiszen azon nem voltam - így éretelemszerûen nem is véleményezhetem.) Melyik jobb /vagy hát rosszabb /: az egyik tábor "támadása", vagy a másik tábor "támogatása"? :eek:

#143 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 1. - 9:36

,,Vannak emberek, akiknek nem lehet a kedvére tenni!" ...Bráner életébõl szabadon... :ang: Itt azért van pár ilyen minden oldalról úgy tûnik. Már a topik indítás is elég sz@r volt! Szerintem ez is fingfûrészelésbe ment át, majd veszekedtek egy jót. :D ÕSI MAGYAR SZOKÁS SZERINT! Ki a nagyobb magyar? Kinek keményebb? Kié csonkolt? Hülyeségekrõl szól ez a dal ismét! :gm:

#144 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 1. - 13:47

Lassul a topic. :)

#145 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 1. - 17:41

Úgy veszem észre, itt már megint mindenkinek igaza van. :ang:

#146 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 1. - 19:24

Hát mindenkinek azért nincs................... :gm: Miután osztom Jász véleményét ( is) OSH irományában is sok ami felvállalható. Nem szeretném azonban vizet gereblyézõk sorát szaporítani. :cool: Csak röviden: az elsõ félidõben értékes véleményeket olvashattunk. :ang: Aztán azok akik ott sem voltak megmagyarázták, miért nem jöttek e,l elõre vagy utólag gyártott magyarázatokkal, miközben kiderült, hogy ez egy nagyon sz@r rendezvény volt, ja és nem is jönnek ilyenre. :hu: ( Csak azt nem értem ki miatt, mi miatt kell magyarázkodni?) Akik ott voltak, azok meg jól érezték magukat és nagyon sokat kaptak a pozitiv impulzusokból, úgy érezték volt értelme, haszna, létjogosultsága.. :kir: Persze azért érintettünk egy két érdekes-érzékeny témát is. :kv: Láthattuk van aki azt keresi mi a közös érték és persze van aki a kákán a csomót.......... :( Most meg a zabhegyezésnél tartunk, (van aki a köldök nézésnél, esetleg enyhe provokációnál). :hu: Egy jó hír nem próbálom tovább a többiek türelmét Látod Ervin ha nem lehet fanatizálni akkor el kell venni a kedvét, fásulttá, vagy beletörödötté tenni.

Edited by RIDERMAN, 2011 szeptember 1. - 19:28.

#147 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 2. - 13:18

Látod, Riderman, ezen hozzászólásoddal nem szimpatizálok, mint ahogy mások más hozzászólásaival se. Szerinted mire való ez a fórum, ha nem vélemény- és információcserére?

Edited by Ernest, 2011 szeptember 2. - 13:19.

#148 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 7. - 5:57

Látod Ernest Te is elmondtad a véleményed. :) Pont Te ne értenéd, hogy az utolsó mondatom (sem) a fórumról szólt..........

#149 amatőr

amatőr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 968 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 7. - 7:05

Hanem?

#150 amatőr

amatőr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 968 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 7. - 7:42

Megvallom, szívessen folytattam volna itt a témát, de, ami nem mindig jellemzõ rám, (kis külsõ segítséggel :), ) de önmérsékletet tartottam. Jól esett "kicsit" kidumálni magam, kiadni régi bánatom, úgy gondolom elég emészthetõ stílusban. Tényleg szeretném megérteni, elfogadni mások érzéseit, gondolatait, akkor is, ha bizonyos alapdolgokat is másképp látunk, s önkéntelenül is vannak bennünk feszültségek "eszméink" védelmében. Most sem tudom, mi a jobb. Megpróbálni kibeszélni, "mintha" barátok közt lennénk azokat a nyilvánvaló akár indulatokat is, mely kialakult hitünk, álláspontunk, érzelmeink és mások, akár homlok egyenest ellenkezõ érzelmei közt feszülnek, vagy továbbra is úgy csinálni, mintha nem is lennének ilyenek, vagy ez nem is számítana. Nagyon jó lenne, ha nem számítana. Nem hiszek benne, de úgy csinálok, mintha hinnék. Az biztos, hogy a topik nem a MOGY rendezvényérõl szólt, de a magyarkodásról, a nemzeti érzelmekrõl, és egyéb, sokak számára érdekes és fontos témáról szólt, szívessen folytatnám is a beszélgetést, de nem tudom hol. Nagyon remélem nem romboltam sem kapcsolatokat, sem a fórum színvonalát, de azért van kis szégyenérzetem, hogy látszólag megosztó (pedig inkább összeboronáló szándékkal írt) gondolataim ilyen aktívan rátok zúditottam. (Mondjuk úgyis csak az olvasta el, aki akarta, az meg vessen magára :) !) "Jóvátételként" egy-két napon belül elindítok egy olyan topikot, (régi tervem, csak lusta vagyok írni :) ), ami csak összekovácsolásról szól, és fõleg fórumosokat érintõ közös emlékeket, élményeket kíván felidézni, remélem, a ti hathatós közremûködésetekkel... Baráti üdvözlettel: amatõr, meg Ervin is

#151 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 7. - 8:22

Amatõr, te egy rendes ember vagy. :)
"...a magyarkodásról, a nemzeti érzelmekrõl, és egyéb, sokak számára érdekes és fontos témáról szólt, szívesen folytatnám is a beszélgetést, de nem tudom hol..."
Van ilyen topic, Smoft indította: http://www.paci.hu/f...topic=1761&st=0

#152 Atti

Atti

Új vendég

• Fórumtag
  • 17 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 19. - 9:06

Szépjónapot Mindenkinek!

2012. 08. 17-20. között Bösztörpusztán lesz egy rendezvény amin Lovazhatunk együtt.

Ötleteket, javaslatokat, véleményeket.... kérek, szeretnék.

(Remélem senkit nem bántottam meg, nem rekesztettem ki, nem politizáltam, nem teológizáltam...... ;)

Rónai Attila

#153 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 19. - 12:36

"2012. 08. 17-20. között Bösztörpusztán lesz egy rendezvény amin Lovazhatunk együtt. Ötleteket, javaslatokat, véleményeket.... kérek, szeretnék." Mivel kapcsolatban? :) Fentebb van néhány vélemény.... Az enyém: Én örülök, ha lesz. Javaslom elõre ne fikázzuk le. Az a véleményem, hogy el kell menni és részt kell venn! (nem kötelezõ) El kell menni a rendezvény elõtti hetekben és segíteni az elõkészületekben! Részt kell venni a rendezvényen és meg kell egymást ismernünk, ennek a legjobb módja az asztal mellett poharazva, vagy a tábortûz mellett adódik. :kv: Lovazzunk együtt ott! (is)

#154 Dreamcatcher

Dreamcatcher

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 904 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 20. - 8:17

Szépjónapot Mindenkinek!

2012. 08. 17-20. között Bösztörpusztán lesz egy rendezvény amin Lovazhatunk együtt.

(Remélem senkit nem bántottam meg, nem rekesztettem ki, nem politizáltam, nem teológizáltam...... ;)

Rónai Attila

Köszönjük az információt, az éves szabadság tervezés szempontjából nagyon jó, hogy már most lehet tudni, mikor vonuljunk ki a pusztába, hogy a többieket is láthassuk! :)
Igyekszem ott lenni ismét! :ang:

#155 Katyaa

Katyaa

Új vendég

• Fórumtag
  • 19 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 20. - 13:50

Szépjónapot Mindenkinek!

Rónai Attila

Szia! Most mondták nemrég , hogy mi is megyünk a Felcsútiakkal :)
Molnár Kata

#156 Atti

Atti

Új vendég

• Fórumtag
  • 17 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 14. - 6:33

A Magyarok Szövetsége, Kunszentmiklós Város Önkormányzata és az Országos Baranta Szövetség 2012. augusztus 17. és 20. között közösen rendezi meg a Magyarok Országos Gyûlését a Kunszentmiklós határában fekvõ tájvédelmi területen, Bösztörpusztán. A rendezvény ebben az évben a már megszokott, hagyományos programok (történelmi élõkép, elõadói sátrak, Magyarok Vására, népmûvészeti, népi mesterség kiállítások, játszóházak, íjászverseny, koncertek stb.) mellett kettes fogathajtó bajnoksággal és számos új programmal is gazdagodik. A Nagyboldogasszony ünnep (augusztus 15.) után a MOGY hivatalos megnyitójára augusztus 17-én délután, zárására augusztus 20-án, hétfõn 17,30 órakor kerül sor. Részletes program, folyamatosan bõvülõ információk a MOGY hivatalos honlapján: www.bosztorpuszta.hu és a Magyarok Szövetsége honlapján: www.magyarokszovetsege.hu weboldalon olvasható.

#157 fbladee

fbladee

Új vendég

• Fórumtag
  • 11 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 23. - 23:08

Sziasztok! Megyünk, 15.-én v. 16.-án Érdrõl. Csatlakozzatok, mindenkit szeretettel várunk. Érd, Martonvásár, Ráckeresztúr,Beloiannisz,Iváncsa,Adony,Lórév, Osztószigetnél megyunk át a zsilipen,Tass,Bösztörpuszta. 1 nap kényelmesen kb 8-10 óra lóháton.

#158 riding_squirrel

riding_squirrel

Új vendég

• Fórumtag
  • 26 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 8. - 17:32

Sziasztok! Van közöttetek aki fogattal lesz jelen? Tettestársat keresek egy meglepetéshez és gondoltam elõre körbekérdezek hátha... :-) :ang:

#159 Szuzy

Szuzy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 255 hozzászólás

Közzétéve 2012 augusztus 14. - 17:38

Mindjárt MOGY !!!! :yeah: :yeah:

#160 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás