Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

LOVAK rajzolása

• Please log in to reply
1903 válasz a témához

#1521 Flipike

Flipike

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 117 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 24. - 11:13

Ez a legújabb rajzom:
rajz 1
rajz 2
rajz 3

#1522 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 24. - 12:32

Nagyon csini! Milyen technikával készül ha szabad kérdeznem? :)

#1523 Flipike

Flipike

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 117 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 26. - 9:44

Köszönöm a hozzászólást. Sima grafika, 2b-s meg 4b-s ceruzával,meg egy kis radír technika. :D

Edited by Flipike, 2009 január 26. - 9:54.

#1524 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 26. - 12:21

Akkor jó volt a tippem :ang: Érdekesek, és nagyon jók! Lassan vége a vizsgaidõszakomnak, aztán akkor igazán nekiállok ismét a "gyártásnak" :) Egy félkész rajz már akad, csak be kell fejezni.

#1525 Szmötyi

Szmötyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.421 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 2. - 18:46

Ez a legújabb rajzom: ...

Nekem is nagyon tetszik ez a technika! :D

Lassan vége a vizsgaidõszakomnak, aztán akkor igazán nekiállok ismét a "gyártásnak" :) Egy félkész rajz már akad, csak be kell fejezni.

Kivi vagyok már rájuk. :D
Én suliban szoktam sokat alkotni, de van ami csak ilyen összecsapott valami, azokat általában mindig odaadom valakinek, aki kéri, a jobbakat tartom meg csak. :dev: Meg ami a fûzött füzeteimben van, onnan nem nagyon tépkedek, mert abban meg kevés a lap. :P

Bogár, a tieid is nagyon cépek, de ezt már említettem! ;)

#1526 Szmötyi

Szmötyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.421 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 15. - 19:07

Csütörtök este alkottam.
Az eredeti kép: itt

#1527 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 19. - 22:54

Szmötyi! Tök jó lett ez a rajz Antiról!! :yeah:

Hoztam én is egy kis rajzocskát, kíváncsi vagyok a véleményetekre:

két testben egy lélek

#1528 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 19. - 23:20

Szmötyi! Tetszik, csak a szeme kisebb, mint a képen! A fehérje hiányzik nekem :)
Bogár, jó a kép, de már mutattad ;)

Tõlem egy új, annyira... nem is tudom... mondjátok ti a kritikát...
Posted Image

#1529 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 20. - 9:21

jujj, tényelg... figyelmetlen vagyok..
Mutatok helyette másikat :)

ugrás fölött

skatya: Bár közel sem rajzolok olyan jól mint te, de nekem ennél a képnél valahogy a lába és a fû közötti kapcsolat olyan furcsa.

#1530 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 20. - 21:54

Javítgatom, még nincs kész, ezt pl már átalakítottam. Majd ha befejeztem, felteszem ;)

#1531 Szmötyi

Szmötyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.421 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 20. - 22:15

Köszi! Mikor lerajzoltam még nem végleg tettem le a ceruzát, bár a legtöbb rajzommal sajnos így vagyok, nem folytatom. Olyan ez mint a nemistudom melyik költõ aki sohasem fejezte be a mûveit. :D :rolleyes: Most azt mondom, hogy jó, javítok a szemén, majd meglátjuk tényleg javítok é, mikor oda kerül a sor sosem nem merek belenyúlni. skatya! Nekem az orrának a jobb(így ahogy a monitoron nézem) fele érdekes, meg talán egy picit a szeme is. De egyébként ha nem javítanál rajta is szép lenne. Cép sárgapacci! ;)

#1532 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 23. - 21:36

Posted Image
Egy régebbi, míg nem kap el az ihlet.
A sárgát javítottam, de azt már nem fotóztam le.

#1533 Strucckanca

Strucckanca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 83 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 24. - 14:35

remélem sikerült beszúrni ide....

#1534 Szmötyi

Szmötyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.421 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 24. - 17:41

A sárgát javítottam, de azt már nem fotóztam le.

Fotóózd le! :D Kivi vok! :)

Ezek nagyon jók, biztos unalmasak lehetnek az órák, nekem a drága osztályfõnököm óráin születnek a mûvek sorozatban :dev:

#1535 Strucckanca

Strucckanca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 83 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 24. - 17:56

Köszi! elég unalmasak voltak....ezek mindenféle órán készültek :D

#1536 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 24. - 20:54

Volt egy padtársam gimiben aki ilyenekt skiccelt.. csak úgy.. bár nem lovakat, de mindig csodáltam az ilyen embereket..Õ is csak unalmában tollal firkált..én meg ámultam és mindig takargatta poénból :D Bár õ fiú volt, ezért kicsit más volt a téma, de nagyon durvák voltak azok is. Gratulálok! Azért a lelkihangulat mindig tükrözõdik az ilyen rajzokon.. :) De számomra ezek tényleg csodálatra méltóak, én sosem tudtam túl szépen rajzolni. :D

#1537 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 11:58

Már sajna nem tudom lefotózni, mert eladásra került :)

#1538 Strucckanca

Strucckanca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 83 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 16:56

http://iwiw.hu/pages...;userID=8547588

bocsi, de olyan hülye vagyok a kép feltöltéshez.....ebböl mi lesz, iwiwes kép, valamiért nem engedi a képtáramba :(

ez az iwiwes topicba is beillik :kir: ne jelöljetek! :gm:

Edited by Strucckanca, 2009 február 25. - 16:59.

#1539 Szmötyi

Szmötyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.421 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 18:45

Juuj, ez nagyon nagyon szép!!!!! :yeah: :yeah: Ezt hogy??Mibõl??? :D
Strucckanca rajza
Feltettem neked így, nem iwiwes formában, hogy azok is lássák, akiknek nincs, remélem nincs harag érte! :)

#1540 Strucckanca

Strucckanca

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 83 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 26. - 12:13

Köszi! képtelen vagyok megtanulni ezt a képfeltöltést, azt sem tudom hogyan lehet nem link formában feltenni... :( Viasz, egy ismerösemnél csináltam. Volt mindenféle szines viasz meg valami forrasztópáka szerü szerkezet, amit forron a viaszba kell mártani, aztán papirra, és az adagolja a cuccot mint valami tus toll...

Edited by Strucckanca, 2009 február 26. - 12:20.

#1541 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 19:05

Nem mostanában rajzoltam, meg kicsit rossz minõség is, de ezt még nem mutattam!
Posted Image

#1542 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 20:54

Hozzászólok.

Nagyon tetszenek a rajzaitok, látszik, hogy sok munkátok van benne. Az izmok részletes kidolgozása, a helyes testtartás és lábsorrendek, lábállások eltalálása, mind-mind nagy precizitást igényel. DE...

Annyira látszik, hogy képrõl rajzoltok. Hiába vágtázik a ló, teljesen élettelen. Nincs az a tûz a szemükben, amit a valóságban ilyenkor látunk. A lovak arcát hiányolom. Éppcsak odapöttyintetek a szeme helyére, a füle is áll, ahogy áll, az orra is csak van, hogy legyen. Pedig egy vágtázó ló szeme csillog, fülei radaroznak, az orrán pedig nagy intenzitással veszi a levegõt. Ennek visszaadását hiányolom a képeitekrõl.

Strucckanca rajzai azért tetszenek nagyon, mert látszik rajta, hogy nem meggondoltan, hanem érzésbõl rajzolja a lovakat. Anatómiailag közük nincs a lóhoz, éppen ettõl mûvészi az egész, és ettõl élvezhetõ. Látszik minden képén, hogy milyen hangulatban volt õ maga éppen akkor, amikor rajzolta. A többiek rajzán azt látom, hogy eltervezték: na, most leülök, és rajzolok egy lovat. Nézzük csak, hogy is van azon a fényképen... És elveszik abban, hogy hogyan tudná visszaadni azt, ami a fényképen van. Ha adhatok egy tanácsot, kezdjetek el fejbõl lovat rajzolni! Érezd a lerajzolandó ló hangulatát. És ha anatómiailag utólag pontosításra is szorul, biztos vagyok benne, hogy sokkal élethûbbek, de legalábbis mûvészetileg élvezhetõbbek lesznek.

Hozzászóltam.

Építõ jelleggel tettem, remélem nem sértõdött meg senki. Én így szoktam rajzolni, és most meg is mutatok néhány régi képemet, amik anatómiailag és rajztechnikailag egy nagy nullák, de számomra az aktuális lelkiállapotom kifejezését jelentették, és nagyon megkönnyebbültem, miután íly módon kiadhattam magamból.

nagyon mérges
harmónia a világgal
energiabomba
energiabomba 2
könnyû
ezt az érzést nem tudom nevén nevezni, de hátha valaki érti...

#1543 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 22:22

Valami mélyet és nehezet érzek magamban, ha az utolsó képet nézek. Fõleg a szeme miatt. :) Én ezeket a rajzokat sokkal jobban szeretem, detto. Nem azért mert egy szép kép és rajz nekem snassz..nem ezt a szót akarom használni de valóban csak olyan mintha egy naptárban megnézegetném a képeket. Ezért tetszenek Palomino, Strucckanca és Barackvirág rajzai, csak épp én rajzolni se tudok.. :D (egy kívülálló) :)

#1544 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 6. - 11:20

Palomino, nem is tudtam, hogy ilyen szépen tudsz rajzolni!!! :)

Egyébként sokmindenben egyetértek azzal amit leírtál.

Annyit még hozzátennék, hogy a másolás, kép alapján rajzolás is nagyon hasznos lehet, sokat lehet belõle tanulni eleinte.

Amíg még azzal vagy elfoglalva, hogy ez a vonal most jó helyen van-e vagy nem, addig nehéz érzelmek, hangulatok kifejezésére törekedni. Ha már nem okoz különösebb nehézséget, hogy szépen megrajzold a fülét, jó helyen legyen a szeme, akkor kezdesz el azzal foglalkozni, hogy igen, ezt most lerajzoltam, de ez így önmagában még kevés.
A másolás segít abban, hogy egyre biztosabb kézzel rajzoljon az ember. Sok nagy festõmûvész rengeteget másolt. Természetesen ennek az a célja, hogy végül egyre kevésbé kelljen tudatosan foglalkozni a pontossággal, és rá lehessen térni a "lényegre", itt kezdõdik a mûvészet. Az a kérdés, hogy túl tud-e lépni az ember a másoláson, amikor itt az ideje.

Na, ha már így kiokoskodtam magam: ez a kedvenc (és eddig egyetlen :D ) rajzom a lovamról, igaz, a tálalás nem a legízlésesebb, de legalább autentikus. Unatkoztam órán.

Posted Image

#1545 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 6. - 12:13

ezt az érzést nem tudom nevén nevezni, de hátha valaki érti...

Ezz. Olyan szomorú, olyan vágyódás, olyan szeressetek már érzést ad nekem.

Palomino. Nagyon sok van abban amit írsz. És amint újra érzek egy rajzolási kényszert magamban, megróbálkozok vele :ang: Bár nem érzem úgy hogy tudok, (és meglepõdök rajta hogy mi jön ki néha a kezeim közül) de szeretek rajzolni. (ez kevésbé ártalmas a környezetemnek mint az éneklési készségem :gm: {a képességeimet figyelembe véve... :dev: }).

Addig is a legutóbbi kettõ:
lovag
lovasíjász

#1546 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 6. - 13:27

Én is köszönöm a tanácsokat, igyekszem megfogadni. Az órai firkálásaimat nem linkeltem, kettõ ideit találtam, most megmutatom:

arabos-figyelõs
Ágaskodó

khm...ezek fotó nélkül készültek ;)

#1547 Kispaci

Kispaci

Csikó

• Fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 6. - 17:03

És sokkal-sokkal jobbak mint a többi képed (pedig szeretem az újabb keletû képeidet)

Posted Image

Vagy pl ezt! :yeah:

#1548 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 6. - 18:20

..hát jó, akkor még órai firkantások...

Zingaro ihlette
Csak úgy...
Majd rajzolok többet órán, így úgyis szebb a füzet, és szívesebben tanulok belõle :P
Amúgy a közgázos könyveim tele voltak/vannak rajzokkal, mert nem fogta az agyam, úgy legalább volt értelme olvasni (húú a következõ oldalon lesz aaz meg aaz a rajz :P )

...bár ebben a viszonylag nem régi képemben én látok arcot, meg tüzet :D
(tudom, hogy már volt, csak ez most a háttérképem, és nagyon szeretem )

Posted Image

#1549 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 6. - 18:53

Gisari, köszi! :ang: Igen, egyébként régen én is rengeteget másoltam, de csak a körvonalakat. Meg is látszik, a többivel nem is vagyok annyira tisztában. :D A rajzodon a kutya szeme nagyon tetszik, a lóé nagyon sunyi. Tényleg ilyen? :D

Bogár, nem kell úgy érezned, hogy tudsz. Ne másoknak rajzolj, hanem magadnak! Azért, hogy neked örömet okozzon. Ne azon gondolkozz, hogy vajon ki mit fog hozzá szólni a paci.hu-n! Ha már ennyi lovat lerajzoltál, hidd el, menni fog fejbõl is. Az apróbb részleteket meg késõbb lehet pontosítani.

khm...ezek fotó nélkül készültek ;)

No, meg is látszik rajtuk! Sokkal több érzés van bennük! :yeah:

Igen, ez a legutóbbi képed már tényleg életszerû!

Csak így tovább, rajzolgassatok sokat! Úúúgy szeretem nézegetni! :ang:

#1550 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 6. - 19:45

Volt nekem is egy pár unalmas elõadásom: :D

Csikó
Ágaskodós
Arabos
Musztáng

#1551 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 6. - 20:47

A musztáng feje nekem nagyon bejön, a csikó és az ágaskodó pedig olyan egyedi, olyan..mesekönyves :) Bogár! A Lovagod és a Lovasíjászod nagyon tetszenek!

#1552 Kispaci

Kispaci

Csikó

• Fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 6. - 22:00

Musztáng :yeah:

Edited by Kispaci, 2009 március 6. - 22:00.

#1553 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 6. - 23:00

A rajzodon a kutya szeme nagyon tetszik, a lóé nagyon sunyi. Tényleg ilyen? :D

Igen, általában ilyen. Vagyis inkább olyan magabiztos-kötözködõs. :D Meg a kutya is olyan, mint a rajzon, legalábbis igyekeztem, bár róla van egy sokkal jobb rajzom, de sajnos ide nem passzol. :rolleyes:
Most, hogy megtaláltam ezt a topicot, hátha megjön megint a kedvem a rajzoláshoz... :)

#1554 Szmötyi

Szmötyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.421 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 6. - 23:39

könnyû

Ez nagyon bejön! :yeah: Ehhez hasonló csukafejû hosszúsörényû órai firkáim voltak, csak mindig odaadtam valakinek, meg kitéptem a füzetembõl és elkallódtak. :rolleyes:

skatya!
Az a 2lovas harapós, ami most a háttérképed, az nagyon nagyon tetszik, abban tényleg van tûz, nagyon szép!!! ;)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 7. - 12:37

remélem sikerült beszúrni ide....

Zsuzsi, ezt most láttam csak!!! :)
Nem tudtam, hogy neked ilyenek születnek a tolladból! ;)
(Amíg sulista voltam, az unalmas órák számomra is sokszor jelentették a kreativitás kiélésének elsőosztályú lehetőségét - régi szép idők...)
Nagyon tetszenek, nagyon egyediek (némelyiknek számomra van valami, nem is tudom, darkos-Jankovics Marcelles töltete :kv:), szép kidolgozásúak, élnek és mesélnek! :kocc: Gratulálok, hozz még képeket máskor is! :)

Jaj, bocsánat, a mostanában feltett többi alkotást is megnézegettem, mindenki más is nagyon ügyes! :)
Van sok igazság abban, amit Palo mond. A képről rajzolás sokat segít elsajátítani az anatómiát, így aztán hasznos az is, de az életet sem szabad kifelejteni a képek szereplőiből.
Sok szép munkát kívánok nektek! :ang:

Edited by Dé, 2009 március 7. - 12:40.

#1556 Foltoscsikó

Foltoscsikó

Alvó forradalmár

• Fórumtag
  • 792 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 10. - 14:03

Posted Image

Ezért a kis offért pedig elnézést, de nekem ez a kedvencem:

Posted Image

És szerintem is le kell másolni mindent, amit csak lát az ember. Pusztán az értékkészlet növeléséért.

#1557 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 10. - 17:23

Foltoscsikó, megint csak azt kell mondanom, hogy nagyon jók a rajzaid. :)
Tanultál valahol komolyabban rajzolni?

(van egy tippem, csak ennek igazolására kérdezem.)

#1558 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 10. - 19:19

Azt a q.... :huh:

#1559 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 10. - 19:45

Délelõtt kivittem a kutyát lovazni, és ez megihletett. :gm:

Posted Image

(Csak azt mondja meg valaki, hogy a képtárból miért nem lehet egy kicsit nagyobb méretben megnyitni??)

#1560 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 10. - 19:53

Így?
Posted Image