Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Versek

• Please log in to reply
2021 válasz a témához

#1521 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 18. - 18:42

:ang:

#1522 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 19. - 18:39

Vers a semmihez /senkitől/Suhannak a másodpercek ide s odaÉletem nincs már fél éve idestovaAgyamat tetvek fúrják-rágjákSzívemet szerelem gondjai bántjákKezem nem remeg, szemem könnytelenVígan várom már gomolygó végzetemVérben s gyászban mosolyogva állokŐrülten röhögve fütyülök reátokSzavaitok nem bántanak többet!Savcseppként hullik ki a könnyKedvesem kiszáradt szeméből,Gyászkoszorúm rózsájának tövébőlSzürke sírkövemreMelyre annyi van csak vésve:ÉN nyugszok itt, nem TE!jó szar lett, de meg kellett szabadulnom tőleszerk: elütés és ékezetpótlás

Edited by herites, 2006 szeptember 19. - 18:44.

#1523 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 19. - 19:38

TényHamis szavak záporoznakGyilkos szavak elhangzanakSzeretni már nem divatMegírja majd a napilapHalálomat melynek tényeNem mozgatja meg a lényedUtolsó gondolatSzívemnek dobbanásitKönnyemnek csordulásitMérem egy percbenUtana egyet kérekElmúlni csendben

#1524 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 19. - 19:40

Jóez. ;) Fõleg az Utolsó gondolat tetszik. Szeretem az archaizálást. :kir:

#1525 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 19. - 19:59

VágyÉlni, halniÖlni hagyniSzíveket szakasztaniMellekbe pengét szalasztaniVéremet kehelybe felfogniUtolsot kortyolniSzerelem mérgét befogadniHalállal egy utolsot táncolniRémálomba elsüllyedniPokolban szalonnát enni :)Ördöggel kártyát kivetniPuha ágyban felébredniÉs erre a szarra egy nagyot nevetniSzeretnék kedvesemHóhérvigyorHóhér bárdja lebeg nyakam felettHóhér ínye rohadva rám nevetPfujjol, tombol a tömegUtálják a nevemetMert szerethettemÉs ítéletem halál lettÍtéletét el nem fogadjaKicsi neki a fogdaElszökne ha tudnaDe a fájdalom erősen tartjaÉlni hát mivégre?Halállal csárdást járni nem kéneTáncoljon ő egyedülTeste-lelke felépül Bosszút áll majd keményen Nem fogtok ki ezen a legényenSzívét porból felragadjaSebeit szerelemmel betapasztjaEreiben új vér lüktetSzemeiben új fény villanFájdalom rögtön elillanAmint látja kedvesét Elhiszed-e e csúf mesét?A csalfaSzerelemre olcsó vigasz nincsenNe hidd hát azt kincsemHogy felejtened könnyű leszSzöges ez a feszületLelked bírja-e a terhétLedobni kötelékétÉrzéseknek, életednekEgy késben örömöt lelnedPengéje gyomrodban fordulLélekharangod egy utolsót kondulSírodat gaz ütötte felKedvesed csúnyán felejt elMásokban keresi örömétHosszú neki a gyászévNem kell ide a részvétNem gyászol téged senkiHalálba fölösleges volt menniLángSzívem lángol, elégNem főnix ez, nincs reményHamus üreg mellembenNincs boldogság már a szerelembenFájÖrrökkévalóság, örökkévalniEgy hosszú pillanatban megragadniArcunk a másikéhoz símúlSzerelmünk közben mégis kimúlKérésElmúlni, pusztulni- jó lenneMégis szeretni ha lehetneNem lenne bennem fájdalomÖlelésed lenne az oltalomMindentől ami csúf és rosszCsókoddal űznéd el a gonosztDe nem lehet mert - de kárSzíved az ördög martaléka már

Edited by herites, 2006 szeptember 19. - 20:23.

#1526 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 19. - 20:20

HazugságHazudsz nekem, miért?Nem elég a szívet szívért?

#1527 Monty

Monty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.470 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 19. - 21:13

Amira! Kérlek nézz be a Crios topicba!Vannak új képek! Overo-k, szépekám, várom, hogy mindenki lássa,kiknek Dél-Amerika a hazája.

#1528 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 23. - 20:13

Nem hiszek, már a csodákba.Mert nem hihetek.Nem vágyom több csalódásra.Mert nem szerettek.Nem akarok több bántó szót.Mert mind tépi lelkem.Nem hiszem már,hogy élhetekMert nem bízok bennetek.Nem élhetem tovább régi életem.Mert ellenem fordítottátok vétkem.Nem tehetek már mást,csak várokMert meg kell várnom, az új világot.Valamit, ami ledönt, korlátokat feszítS a régi életem, mindent elveszít.Legfõbb értékét, engem,mert vár az ismeretlen.Jöjjön valami, végé, végreFel kell néznem az égre.Jön az új, ami szebb talánDe mindenképp megtalálVárom, mert kell, hiányzik.Nem maradhatok örökké naív.Hiába bánom, szerettem így élni,de ti elloptátok az álmaim!

#1529 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 26. - 22:09

NEKED, NEKÜNK Neked kurva ez az ország Nekünk édes hazánk, Küldenél, de nem megyünk: Ezt hagyta ránk anyánk, apánk. Neked társadalom- Nekünk ember meg ember, Isten teremtette örök titok, Saját akarattal és saját érzelemmel. Neked tüntetõ csürhe- Nekünk szavát hallató büszke nép, Ki, ha sokat hazudnak neki Egyszer csak fölveti fejét. Neked picinyke csomag Nekünk a bõrünk bánja, S meg vagy sértve, hogy Nem mindenki a reformok barátja. Neked hazátlan román Nekünk erdélyi magyar testvér, Kinek régi álmát kilopták; S te ezért sokat tettél. Neked Bratislava Nekünk Õsi Pozsony, S mi még szisszenünk, ha Magyar arcon csattan pofon. Neked arab terrorista- Nekünk küzdõ sportoló, S csak mert Allah az istene, Nem ellensége minden felhõkarcoló. Neked cserélendõ feleség Nekünk holtig-sírig társ, S legyen bár ifjú vagy öregecske, Édes, mint a virágzó hárs. Neked nem bûn a hazugság Hazudsz reggel, éjjel, este, Nekünk szívünkbe írt parancs: „Legyél igaz s ne beste!” Neked nem bûn a lopás, Hanem cél, hogy kiéljed magad, Nekünk azt tanította apánk, A másét elvenni nem szabad! Neked magángép száll- Nekünk nem térkép e táj, Ismerjük minden rejtett zugát, S tudjuk mit alkotott Szent István király. Neked kurva ez az ország Nekünk édes hazánk, Irgalom legyen neked, béke nekünk: Ezért könyörgünk most, Mi Atyánk.

#1530 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 27. - 10:45

Most akartam feltenni. Megelõztél Erika...

#1531 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 27. - 17:04

He-he!! :D :D

#1532 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 szeptember 28. - 11:01

Sokadik kamaszkoromban én is "vétkeztem",mnt oly sokan :yeah: Tetézem bûnömet azzal,h.memóriámban tároltam,és visszaesõként,halmazaticselekmény gyanánt most ide citálom:khm,khm... :rolleyes: Emlékem rólad,hogynem szeretsz,egy marad!Feket,e üszkös seb, bal mellem alatt...(Mély +hajló szmájli :yeah: :kv:

#1533 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 5. - 21:12

Hú,Satin,nagyon tetszik..egész belebórsóztam :) Feribácsi,tapsolós ujjungós szmájli :)

#1534 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 9. - 9:04

Jóez. ;) Fõleg az Utolsó gondolat tetszik. Szeretem az archaizálást. :kir:

VÉGRE!!!! 1rokonlélek :D :kv:

#1535 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 14. - 19:48

"egy veszekedés margójára semekbe folyatod arcod azt várnák pedig a bárak a ténylegek ellenére áradj de ne legyen árad legyél csak te is belátom végül-is talán vagy értem nézõpontkérdése-higgadt éppazajóazegészben inkább-közöny minta-bukás márabb még nem lehet semmi hogynizik minden tõmondat kudarcunk legalább elvi harzik haragszik noha llgat "Jónás Tamás

#1536 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 14. - 21:39

"Most be kéne vallanom valamit. Drága dolog a folytonos õszinteség: se ünnepek, se könnyes vallomások. A kíváncsiság megköveteli a rögzített távolságot, a munkarend kikészíti a szenvedélyt, feloldja a titkokat. A biztos szeretet biztos pusztulás. A falánkság, a szerelem életképesebb: önvédelemre kényszerít. Zajongóknak, kóstolgatóknak áll a világ: a táblák, a szenzorok, az utak, a színek, az ízek, a kényelem, a receptek és a bûnök: mûsorok. És jönnek is meghirdetett, de mindenképp kiszámítható mûsorrend szerint. Most az lenne a boldogság, ha bevallanék valamit, és egész életemben vissza tudnék és mernék emlékezni rá. De csak rend van bennem és eladhatatlan szenvedés."J.T.

#1537 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 15. - 13:33

Hûha..tetszik... ;) Érezhetõ,hogy onnan belülrõl jött!

#1538 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 17. - 10:25

Dear Bokorugró!Mibe folyatod az arcod?!? semekbe van irva(legalább is az én olvasatom szerint!!!!)Gyanitom,nemez a kivánatos :D Akkor mi??? ;)

#1539 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 17. - 10:33

Kedves feribácsi! Tudom, hogy sokkal egyszerûbb lenne, ha nem kéne elgondolkodni egy versen, de ez bizony nagyon is szándékosan lett úgy írva, hogy "semekbe"! ;) Egyébként meg egy idézet... :)

#1540 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 17. - 12:08

Az öngyilkos ünnepi kalácsok dalaHa kisültünk, oda vélünk,Egyetek meg, erre kérünk.

#1541 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 17. - 13:06

Ernest! Te tudsz valamit... ;) :dev: :yeah:

#1542 Guest_Tut_*

Guest_Tut_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 24. - 22:23

A SZÍVÁRVÁNYHÍD Egy híd köti össze a földet az Éggel,ez a szivárványhíd, melycsodás színekkel ragyogóan ívelföldig érõ tarka ívvel.Innensõ oldalán a hídnakpompázó virágok nyílnak,friss-zöldek a pázsitos rétek, üdék a völgyek, dombvidékek,örök a tavasz, nem esik a hó. Van bõséggel ennivaló,mindig lágy-meleg az idõ,a víz is mindig frissítõ.Ha egy kedvencünk kihûl, erre a szép helyre kerülAz agg, megtört állatokitt lesznek újra fiatalok,újra épek a megcsonkultakés egész nap csak játszadoznak.Az én kutyám is itt lakik,és nagyon vár már valakit.Hisz egy hiányzik csak neki:Nincs itt vele, ki szereti;hát hancúrozik egész nap,míg el nem jõ a pillanat.Most hirtelen abbahagyja:- orra tágul, füle feláll;lába remeg, szûkül a szempár,rohanni kezd, megjött a gazdi!-S hogy megérzett és meglátott, hozzád rohan a barátod,csókolgatod újra meg újra,belenézel hûséges szemébe, és indultok. Majd elérve a csodák útjának végére,a szivárványhídon együtt mentek átés ez lesz nektek az igazi Menyország. Nyugodjon békében MANCSIKA :(

#1543 Guest_Tut_*

Guest_Tut_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 25. - 12:27

:ang: Ha megöregszem, erõm elfogyFájdalom ébreszt álmomból,Tedd meg, amit meg kell tenni.E csatában már nem gyõzhetünk,Te bánkódni fogsz, én megértelek, deNe hagyd, hogy a fájdalom megtörjön,Mert ez a nap több mint a más napok.Szereteted, barátságod kiállja a próbát -Hisz oly sok boldog évünk volt.A jövõben félelemnek nincs helye, tudom,Nem akarod, hogy szenvedjek, hátHa eljõ az idõ, engedj utamra.Idõvel belátod: jót teszel velem.Bár többé nem ugrálhatlak körül,Fájdalomtól, szenvedéstõl megkímélsz.Ne fájlald, hogy épp nekedKellett errõl döntened.Társad voltam s te társam voltál,Töröld le hát a könnyeket.

#1544 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 25. - 19:39

Parti Nagy Lajos:Nyár, némafilmMa bolyhos csönd a nyár, keringõ vattazápor, válik a nyár, fehér bohóc a cirkuszától, a cintányér, a dob, a síp, a kasztanyét cihát lobogtat érte, pár dunyha tollpihét, meleg szél szórja szét prüszkölve és kacagva, vedlik a nyár, az ágynak, asztalnak is vacak fa, bár kormos és vörös szemed az éjszakától, s nem látod tán e boldog, fehér erdõt a fától, szeretnek, mind szeretnek, hajlong a kába rost, majd fognak és kifõznek, irkába papirost. Vedlik a nyár, szívem, lenyergelt vattapóni, na bumm sztarára bumm, hát nem fogsz folytatódni, pofozgatsz, mint a szél, cihát és tollbabát, na bumm sztarára bumm, nyitsz ugróiskolát, kis ródlizó anyák, kis kölykök szája kapkod, mi hát a fulladásod e sürgõ vattahadhoz? Az ugrabugra hóhoz egynyári némafilmen, mind elmegyünk, na bumm, ma épp te mégy el innen, hol forrón és puhán kering a vattazápor, s válik a nyár, fehér bohóc a cirkuszától.

#1545 Guest_Tut_*

Guest_Tut_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 26. - 12:11

Négy szócskát üzenek, vésd jólkebeledbe, s fiadnakHagyd örökül,ha kihúnysz AHAZA minden elõtt !!! /Kölcsey Ferenc : Emléklapra/

#1546 Guest_Tut_*

Guest_Tut_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 26. - 15:14

,,Elmentem Tõletek, nem tudtam búcsúzni,Nem volt idõ arra,el kellett indulni,Szívetekben hagyom emlékem örökre,Ha látni akartok nézzetek fel az égre! " :ang:

#1547 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 26. - 18:31

Minden tetted Magában hordozza énedet.Engedd meglátniMutasd meg a szépetS rejtsd el,Mit másnak látni nem kell.S ha egyszer majdMert mindig eljön a nap,hogy valaki jönSzívedbe tör,újra s újra,Te kitárod lényedetMeglátja lelkedet,szépet, csodásat, kedvesets minden apró rémedet.Majd úgy hiszed, tisztább, szebb jobb lett az életed,de õ mindig elárulMikor a szíved megfájdul.Minden szív kitárul.Van mi egyszer,s van mi tízszer.De minden szívbena szép megszakad egyszer.Felváltja a csalódás.A bú, a fájdalom.Majd bezárod szívedbeA szépet, csodásat, kedveset.S minden apró rémedet.De hiába, mert szíved Valaki újra feltárja.S Te boldog lehetsz újra.2006. 10. 26

#1548 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 26. - 18:54

Apró darabok következnek - kövek a lavina elõtt vagy romok egy szélvihar után, nem tudom.Csend(d)élet(t)lelkekkihûlt körülöttem a Mindenszíved csigaházába húzódomszököm a létezés elõlfejem lecsüggesztemcsendben hulló könnyeimmelöledbe gyónom minden bûnömet***foszlik a létezés szõttesesemmibe hull a lelkemszivárványkezek simítanakmély gödröket bennemdideregnek napjainkkoccannak a szíveklétüres térben ütközneklelkeink a fénynek***égi pórázukról oldott lelkektáncolnak a csendbena létnek-fájó önmagammalkergetõznek bennemsebzett szívem párkányánerõtlenül mosolyog a reggelhogy csontig ne fagyjak nélküledtenyeredben rejts el***lelkemen dönget a nemlétlüktet az ûr a kezembenmagadhoz térek a semmibõlszívedbe csókolom a csendet

#1549 Varázsló

Varázsló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 26. - 19:27

Smoft, tökéletes kis gyöngyszemeket alkottál. :) Nagyon tetszenek. :)

#1550 Guest_Tut_*

Guest_Tut_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 26. - 22:10

Gyurkovics Tibor: Áldás :ang: Megadatott még úgy szeretnem,ahogy még sosem szerettem,hogy kitárom az ablakot,és látom hogy a nap ragyog.Hogy bedõl a fény a szobámba,A szemembe, szívembe, számba,és én magam is ragyogok.Megadatott.Szikrázik, száguld rejtekemlopódzik be a naplemente,mielõtt lebukik a nap,arany sisakban lássalak.Téged, akit még úgy szeretnemmegadatott, ahogy nem szerettemsenkit se, talán csak Istent,ki benned végülis fölismert:hogy fény vagyok, hogy szép vagyok,s övé vagyok. Megadatott.S megengedte, ha már alig lát,hogy megoldjam a saruszíját

#1551 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 27. - 12:58

Smoft imádom! Nagyon tetszik! :) :ang:

#1552 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 27. - 13:09

Váooooooo Smoft! Tényleg tökéletesek! :cool: :) :) :) :yeah:

#1553 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 27. - 13:53

LIED/SONG ..........Cseh Tamás modrábanCsupa vidámság az élet,duhaj örömök halmaza!Rettentõ nagy kupac boldogság,Szerencsepatkó,kismalac.Milyen kár!hogy meg kell dögleni!Ez ám,a valóba' nagy hiba!Bár,ha jól meggondolom,A boldogság úgyis elpusztítana....

#1554 smoft

smoft

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.811 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 27. - 14:37

Juhaj. Köszönöm szépen... Most rendesen zavarba jöttem. Méghogy tökéletes...Jaj. Jaj. :o :o :o

#1555 Guest_Tut_*

Guest_Tut_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 27. - 15:39

Kit õriz a szívünk,Nem hal meg soha.Kit lelkünkel látunk,Sosem megy elAmíg fülünkben csengTisztán még a hangja -Egy óvó szempárFentrõl minket figyel ! :ang:

Edited by Tut, 2006 október 27. - 15:43.

#1556 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 27. - 16:09

Feribácsi!!! :yeah: Ez nagyon kellett a mai napomhoz, pont a smoft verse is így ez nagyon. :) Még ha estefelé haza jövök és akkor is olyan vers lesz itt ami annyira beleillik a napomba lelkivilágomba akkor emelem kalapom. :D Persze így is. :)

#1557 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 28. - 11:27

Babszem(Jankó/janka?!? - nem kivánt törlendõ :D )Köszi :kv:

#1558 Guest_Tut_*

Guest_Tut_*
  • Guests

Közzétéve 2006 október 28. - 16:14

József Attila: Óda(részlet)Itt ülök csillámló sziklafalon.Az ifju nyárkönnyû szellõje, mint egy kedvesvacsora melege, száll.Szoktatom szívemet a csendhez.Nem oly nehéz -idesereglik, ami tovatûnt,a fej lehajlik és lecsünga kéz.Nézem a hegyek sörényét -homlokod fényétvillantja minden levél.Az úton senki, senki,látom, hogy meglebbentiszoknyád a szél.És a törékeny lombok alattlátom elõrebiccenni hajad,megrezzenni lágy emlõidet és- amint elfut a Szinva-patak -ím újra látom, hogy fakada kerek fehér köveken,fogaidon a tündér nevetés.

#1559 kt-gyu

kt-gyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 680 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 29. - 1:08

Megbuktál Angyal!Tépett szárnyú Angyal,Ködös tekintettel,Folytó idulattal,Szemében könnyekkel.A várost rója,Útját járja, botladozva.Térdeit a macskakõ simítjaKezével a semmit markolja.Folyópartra érve,A mocskos vízbenPoros arcát mossa,Nagy serényen.Megy az AngyalRuháját a szél szaggatjaLábának minden nyomátAz essõ mossa el azonnal.Emléke sem marad,Nyomot nem hagy a világban.Szellem képében érkezett a földreS úgy is tûnik el onnan.Nem szerethet senkitS õt sem szeretik,Nem feledhet semmit,Hisz nem is emlékezik.Kiér egy rétreS fáradtan elesikNem is érzi, hogy lábátkövek tépdelik.Nem érez kínt,Fájdalmat, bút, vagy bánatotNem szenved,Nem ismer már alázatot.Egy apró virág mellett fekveA semmibõl egy hangott hallMi így szól hozzáSzívébe végleg elhozva a fagyot:"Hé Angyal vedd észre végre:Megbuktál ezen a világon!"2006.10.25.

#1560 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 30. - 9:31

Tegnap, barátnõmnél összegyûltünk csak hárman, nem sokan és mielõtt egy filmet mégnéztünk volna, kicsit netezgettünk és ide keveredtem. :) Elolvasták a verseimet, és annyira jól esett, hogy tetszik nekik és, hogy dicsérgettek, nem is tudom olyan jó volt. :) Ez most off lehet, de a barátaim olyan megfoghatatlanul kedvesek tudnak lenni, úgy ahogy pont jól esik, nem túlzó õszinte és tiszta. Imádom õket. :)