Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#14841 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2015 december 28. - 14:03

Sajna én nem tudok a csikói hollétéről semmit...csak az általad említettet ismerem!

#14842 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2015 december 31. - 11:26

B.U.É.K. 

Kisbérisek!

• BOrssi kedvelte

#14843 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2015 december 31. - 17:55

Minden kisbérit tenyésztő vagy szerető lóbarátnak boldog új évet kívánok!

F_ziv_gtat_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Edited by ori, 2015 december 31. - 17:58.

#14844 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 3. - 9:35

Jó volt az új év első napjaiban egy kisbéris (Debrecen környéki) regionális beszélgetésen részt venni! Köszi Ori és PPR, hogy kijöttetek és eltöltöttünk pár kellemes órát! :P 

#14845 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 3. - 16:51

Mi is jól éreztük magunkat, köszönjük a vendéglátást, a háziasszonynak  a türelmet! :ang:

#14846 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 4. - 20:59

:P

#14847 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 9. - 11:54

Nekemis jólesett veletek meghánytorgatni kicsit a világnak folyását.

Köszönet a vendéglátásért!

#14848 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 9. - 18:49

Majd csinálunk ilyet még az elkövetkezőkben is!

#14849 Számadó

Számadó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 47 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 12. - 21:19

Ma elkisértem egy ismeröst , lóvásárlás volt a cél. Láttunk egy 13 éves formás forgószél apaságu kancát, na erre mondják,hogy a kisbéri mindenre alkalmas. Lovagolható, 1-2-es kocsis, szánt,vet, fűkaszát húzza. Emellett jó csikókat nevel. Van egy roven apaságu 4éves kanca csikója, nagyon jó mozgása van, jó stílusban ugrik. A vér nem válik vízzé (Roven * Forgószél). Remélem reális árrat kér értük.

#14850 Számadó

Számadó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 47 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 13. - 7:39

Melyik kisbéri fedezőmén volt az elmúlt 25 - 30 év legjobb örökitője?

#14851 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 15. - 17:41

Hú-ha...ez nem egy egyszerű kérdés! :unsure: 

Mire gondolsz konkrétabban?

Melyiket preferálták a tenyésztők a legjobban és született a legtöbb csikója? Mivel sajnos a kancáink és ménjeink teljesítményéről, ivadékvizsgálatairól igen szűk és kevés információ áll rendelkezésre. Azon szerencsés egyedek amelyeknek meg van sport teljesítményük, pedig elég szűk keresztmetszetbe biztosítanak betekintés...így azok alapján "ilyen" nagy következtetéseket és megállapításokat tenni sem egyszerű... :cool: 

Vagy ki melyiknek az egyedeit tartja a legtöbbre?

Mint írtam nem egy egyszerű kérdést tettél fel! Sajnos ennek a megválaszolásakor bárki bármit is mond nagyobb szubjektivitás tartalma lesz mit objektív!

Edited by Qkesz, 2016 január 15. - 17:43.

• N.C. kedvelte

#14852 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 15. - 18:09

Micsoda gesztus és ötlet! :) 

http://www.lovasok.h...vdescs&fromfo=0

(bár a rendezési elvre és az egyedek kiválasztására nem jöttem rá...de majd segít valaki!) :unsure: 

#14853 Számadó

Számadó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 47 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 15. - 18:43

Tudom ,nem egyszerű a kérdés. Erre gondoltam én is, hogy kevés info van a mének ivadékairól. Tovább bonyolitom. Melyik mén ivadékai tehetségesek több sportágban? Melyik mén után született több törzskanca? Vagy az ellenkezője: melyik mén volt rossz hatással a fajtára? Mely mént nem kellett volna tenyésztésbe állítani?

#14854 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 15. - 21:36

:D  Elnézést kérek előre is, de; Jó vicc!

#14855 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 16. - 16:16

Micsoda gesztus és ötlet! :) 

http://www.lovasok.h...vdescs&fromfo=0

(bár a rendezési elvre és az egyedek kiválasztására nem jöttem rá...de majd segít valaki!) :unsure: 

és a szám napról-napra nő!

Számadó!

Erre a kérdésekre az előző válaszomat kell megismételnem (sajnos):

Ezekre a kérdésekre ma Magyarországon bizton objektívan válaszolni, nehéz sőt lehetetlen....csak szubjektívan. Mivel nincs erre alkalmas és megfelelő versenyrendszer és ivadékvizsgálat... a megfelelő szakember meg még kevesebb! :P 

• Bereki és N.C. kedveli

#14856 Számadó

Számadó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 47 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 16. - 16:37

Franciaországban élő lovasbarátom tette fel ezt a pár kérdést a minap. Nem tudtam rá válaszolni. Nem ismerem annyira a kisbérit, egy - két mén csikóitól eltekintve.

#14857 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 16. - 17:39

Vagy nincs tisztában a barátod a jelenlegi magyarországi lóelőállítási "szisztémával", vagy nagyon is tisztában van vele és így akarta tudtodra adni, mi a véleménye.  :smile2:

#14858 Számadó

Számadó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 47 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 16. - 18:54

Sajnos a magyar sportlovakon kivül más nem érdekli. Próbáltam meggyőzni ,hogy válaszon a kisbéri és furi közzül. De reménytelen. Csak annyit értem el, hogy pár darab lovat vásárolt tőlem . Kocsord-360 . Regöly maxim 20. Széplak XVIII Bolygó . Címer származásu lovakat, köztenyésztésből.

#14859 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 16. - 20:18

Az se rossz!

Sajna a lovaink többsége nincs kipróbálva (ez a ménekre és a kancákra is értendő), nagyon sok az alapját adta a magyar sportlónak ami azóta a javarészt külföldi ménekkel több generáción keresztül átkeresztezésre került, így lassan több benne a nyugat-európai vér mint a magyar. Még a sz így létrehozott Magyarországon született mének sem nagyon rúgnak labdába a fajtájukon belül. De ez legyen az Ő problémájuk! A mi problémánk az, hogy a kisbéri-félvér mének sincsenek kipróbálva. Ez maga a rendszer hibája is...hisz a meglevő ménparkunk javarészt állami kézben van. Az állam pedig ugye nem igazán költ a lovaira. A méntelepeket is felszámolta szinte mind. Az elmúlt évtizedekben az állami ménesek is szenvedtek. Így annak is örülni kellett, ha az állami mének az Saját Teljesítmény Vizsgájukat (I., II, és a III-t letették) és legalább láthattuk őket valami standard körülmények közt megméretve. Mivel ezekre való felkészítésre már megint nincs pénze az államnak. A méntelep ahova meg ki van helyezve és a magánvállalkozó (méntelep vezető) a saját pénzén nem költ erre a felkészítésre, hisz örül, ha a ménbérleti díjat kigazdálkodja a fedeztetési díjakból, és közben viseli a tartási költségeket is. A sport kipróbálás és versenyeztetés csak nagyon keveseknek jön össze. Az is sokszor a "kontra szelekció" eredménye. Erről napokat tudnék beszélni és oldalakat tudnék írni.

A magánmének (ők vannak kevesebben) hasonló a helyzete, néhány kivételtől eltekintve. 

Ettől függetlenül vannak jó lovaink! Sőt! Csak ezt nem tudjuk sokszor bebizonyítani! Nem tudunk kellő mennyiségű minőségi lovat egy helyen felmutatni amiért egy vevő venné a fáradtságot és leutazna. ...és nem tudunk olyan statisztikákat mutogatni mint a nyugati lófajták... ilyen %-os ménvizsga + ilyen versenyeredmény, netán az ivadékvizsgálat alapján ez és ez várható, és javító vagy sem hatású az adott mén.

Vannak kis "szigetek" és pár fanatikus aki próbál tenni több kevesebb sikerrel, de az anyagiak itt is elég sok határt szabnak az elképzeléseknek... szóval marad a szubjektivitás

Tőlünk is került ki pár csikó Belgiumba és Svájcba, de az átütő sikerre azért még várni kell, és dolgozni tovább!

Te mely méneket "preferálod ma a kisbéri-félvér felhozatalból? (Számadó)

• ppr kedvelte

#14860 Számadó

Számadó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 47 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 16. - 20:42

Széplak szerecsen. Bugac szikrázó. Rakéta V. Szívesen kipróbálnám Forrást és Rovent, de mivel én telivér kancákat tartok így csak a félvér mének között nézelődöm. Érdekes,hogy nemrég ajánlottak egy kanca csikót megvételre, anyai nagyapja nagycserkesz poéta ,apja pedig zsebtolvaj. Milyenek a csikói zsebinek?

#14861 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 17. - 14:43

Számadó!

A saját szubjektív véleményemet tudom mondani! :P 

Az általad felsorolt mének közül nekem a Rakéta és a Forrás jön be. Mindegyik más-más miatt, de ez egy külön történet! A Forrás ugye telivér ezért ez nálad akkor nem jöhet számításba. 

Jó lenne tudni milyen kancáid vannak, mert úgy könnyebb lenne ajánlani. :cool: 

Minden esetre én a mostani kisbéri-félvér ménparkból "látatlanba" a következőket ajánlom (számomra ők a szimpatikusak)- nem sorrendben, csak ahogy az eszembe jutnak a ménkatalógus segítségével :cool: :

• Cenzor Zeusz
  • Hadfi II Hadnagy
  • Rakéta V
  • Széplak X-2
  • Fernando Zsebtolvaj (róla majd külön is, ha már kérdezted)
  • Ozora II Rémusz
  • Szikrázó I Mazsola
  • Maxim Maharadzsa
  • Ozora Portosz
  • Ozora Aramisz
  • Fokos Fantomasz
  • Aldato Büszke

Körülbelül ennyi! Nem azt mondom, hogy ezek hibátlanok, de látok benne fantáziát. 

Hoppá-hoppá!

Zsebi csikó került a látóteredbe? Én Zsebit nagyra becsülöm. Nemes, elegáns megjelenésű, magas telivérhányaddal bíró, könnyen kezelhető ló. Csikói egységesek, jó munkakészségűek. Jó közepes méretű. Heterogén, vegyes kancaállomány után is egységes csikókat ad. 

Sajna azt a kancát amit említesz nem ismerem személyesen, csak hallomásból...de jókat hallottam felőle. :) (az anyjáról)

Nagy hirtelen ennyi! :P 

#14862 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 17. - 22:01

Franciaországban élő lovasbarátom tette fel ezt a pár kérdést a minap. Nem tudtam rá válaszolni. Nem ismerem annyira a kisbérit, egy - két mén csikóitól eltekintve.

"Nem tudtam rá válaszolni."

Franciaország a világháló kialakulásának korai szakaszától igyekezett annak hasznát venni. Nem csak a villamosenergia-fölhasználás, az atomerőművek teljesítményének összehangolása terén, hanem a lótenyésztésben is.

A származási és tenyésztési adatok mellé a teljesítmény adatokat is gyűjtötték. Elmondások alapján ez azt jelentette, jelenti, hogy pl. a tegnapi megyei ugróverseny 1 méteren elért/vagy nem ért teljesítménye holnapután  megjelenik a rendszerben nem csak az egyednél, hanem különböző szorzókkal képzett pontok formájában az ősök: szülők, nagyszülők, .. mellett is.

Így a francia lovasbarátod megnézi a megfelelő honlap megfelelő oldalán a hiteles eredmények alapján fölállított "élő" rangsort,  különböző szempontok szerinti rangsorokat. (Mint azt pl. az import spermák promótálása során a top mének esetében - esetlegesen ezt kicsit fésülve ugye - mi is látjuk.)

Ez a rendszer,- az ivadékok összes versenyteljesítmény  naprakész hozzárendelése az ősökhöz, - nagyban hozzájárult a 'Francia hátas' gyors felfutásához, berobbanásához a világ elitjébe.

A rendszerváltás után a Magyar Lovasszövetség szakemberei  egy franciával itt, Nagycenken nézték át a rendszert és vették át, építették bele a fölálló magyarba.

Ugye a magyar rendszer aztán kettévált:

Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége

Magyar Lovassport Szövetség

Így a származás+tenyésztés és a teljesítmény adatbázisok elkülönültek egymástól - lehet, ebben egyedülállók vagyunk Európában.

Pár éve írtam a Lovassport Szövetségnek, kértem a sportló-bejelentő/nyilvántartó kártyán szereplő adatok "kereshetővé" tételét.

(Tenyésztő, tulajdonos, klub, apa, anya, anyai nagyapa)

A Főtitkárasszony 2 (kettő) nap alatt válaszolt. Azt írta, a sportlovakat bejelentők a tulajdonos változásokat nem minden esetben jelzik,  azok nem mindig valósak - így azok nem, de a többinek akadálya nincsen, csak kérje meg a MLOSz.

(Technikai akadálya valóban nincs, a rendszer tudja: a lányom valamiért elkalandozott,  az egyik oldal egyik rovatába bepötyögte a kancám nevét, és megjelentek a fia eredményei is.)

Na most mindegy, ki mit mond, ez így ebben a formában még nem történt meg.

Többen, többféle listával dolgoznak, azonban azok valakik által összeállítottak, kigyűjtöttek, esetenként még bizonyos szempontok szerint rendezettek is.

Pedig Qkesz, neked se lenne mindegy, ha a tenyészetetek kiváló egyedeit, eredményeit nem elmondás vagy saját gyűjtés; hanem

a hiteles központi adatbázis alapján tudnád bemutatni, akár a leendő vevőjelöltnek is. :)

Edited by N.C., 2016 január 17. - 22:08.

• ppr, Bereki és egyember kedveli

#14863 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 18. - 19:48

N.C!

Szívemből szóltál! :) 

#14864 agynenõj

agynenõj

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 95 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 19. - 19:08

N.C.
Ha az adatbázis megvan, akkor valakinek rendszerbe kéne foglalni, és ez kiváltképp a tenyésztők érdeke, mint ahogy írtad is.

Sajnos, ami a magyar őshonos fajtákat illeti az utóbbi időben a díjugratásban versenyző egyedeket és eredményeiket akár fejben is lehetne tartani. Militariban talán jobban szorgoskodnak Gidránok, és Kisbériek, de még mielőtt bianko „vesén szúrna” egy riposzttal, itt a lovak számára gondolok!

Visszaolvasva a topikot, Számadó a kérdésében az előző 25-30 év legjobb örökítőire gondolt és mivel az eredményesség fentebb említett hiányosságok miatt nem mérhető, talán a tenyésztésben elért eredményeik alapján azért ki lehet emelni egykét mént, vagy egykét vonalat. Mivel a hölgyek az emancipáció ellenére is ragaszkodnak a pozitív diszkriminációhoz előbb néhány kanca akik tenyészhatása vitathatatlan.

3707 Szikrázó I Szikra, 1559 Filou VI Orsolya

Az előbbi a Lóska ménesben az utóbbi Füri Józsinál  elette a jobbnál jobb csikókat, több fedezőmént és kiváló kancákat adva a fajtának.
A vonalak közül talán mennyiségben, de minőségben (ez egy kicsit szubjektív) is a leg eredményesebb a Széplak vonal, ami ugye nem klasszikus telivér vonal, hanem egy Trakehneni méntől származik nevezett Tempelhüter, de természetesen angoltelivérre megy vissza. Ennek a vonalnak két meghatározó ménje a kérdésés 25-30 évben Széplak X. és Széplak XVIII. A legtöbb fedezőmént, amelyek közül a legtöbb törzsmén is lett ők adták a fajtának. Örökítve kiváló mozgást, küllemet, szervezeti szilárdságot, kezelhetőséget.  lásd Péter0507 videóját.

Csikóinak számát tekintve Hohenstein II is említést érdemel, bár nem hozta azt a formát amit teljes testvére Hohenstein I produkált a Trakehneni tenyésztésben, de mindenképp adott egy kis pluszt a fajtának.
Persze nem szabad elfelejteni a kiváló telivérekről , Szkrázó xx, Rakéta xx, Bobherceg xx- akiről készült fotót most köszönöm meg Kedvesnek, (nincs esetleg egy felállított kép a láda aljában?) és a sajátteljesítménnyel is rendelkező, szerintem kicsit elhanyagolt Tikkasztó xx-ról (ez utóbbi megint csak szubjektív)

Tanúságul ez a kis táblázat  http://kisberigidran...enek-sorrendje föleg az utolsó sorok, szóval ilyen csikó létszámból, hogyan is várható valamiféle korrekt ivadék és tenyészhatás vizsgálat?

Ui. ez az én véleményem, nem támasztja alá tudományos kutatás, csak az egyesület oldalán található adatok, és némi nemű szubjektivitás.
Még valami, nagyon várom Roven xx és Forrás xx munkásságának eredményét, és csak úgy említeném, hogy Roven xx az első fedezőmén utódját egy Gidrán kancából adta, úgyhogy tessék belehúzni a KB tenyésztők!

#14865 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 19. - 22:50

http://www.minalunk....=25128&area=552

#14866 agynenõj

agynenõj

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 95 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 20. - 7:35

Köszi N.C!

Ez a cikk zseniális, tankönyvben lenne a helye!

Az 1 rész. http://www.minalunk....=25127&area=552
Többször jártam a ménesben, örülök, hogy újra szépül. Voltam Nyeskenye pusztán is, ahol Imperiál született, és Bábolna annektálta 1961.ben.

#14867 Számadó

Számadó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 47 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 20. - 7:39

Köszönöm agynenõj, erre gondoltam. Roven utódjaira én is kiváncsi vagyok. Qkesz: Hadfi II hadnagy és Rakéta V-re esett a választásom. Megjegyzem, nem kisbérit tenyésztek, hanem magasan telivérezett félvért. Nyugati fajták kizárásával, ezért atv, sh, furi, kisbéri mének között keresgélek.

#14868 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 20. - 10:36

Bocsánat, hogy idekotyogok, de a régi képekről eszembe jutott, hogy hátha találok valamit.

A korábban emlegetett mének közül Címerről találtam kettőt, de sajnos fogalmam sincs, hogy hol és mikor készültek. :sad:

eob75tm38efrm1mtmfb7.jpg

0chowixtkj5jso96coc7.jpg

• Mogyoró, N.C. és BOrssi kedveli

#14869 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 20. - 19:21

N.C.

Kösz a cikkeket és a hozzászólást! :P 

Számadó!

Sok sikert!

#14870 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 28. - 13:58

Egy kis program ajánló:

http://www.kisberigidran.hu/

• BOrssi kedvelte

#14871 BOrssi

BOrssi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 31 hozzászólás

Közzétéve 2016 január 29. - 12:00

Terv szerint ott leszek. :)

:rockon:

#14872 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 7. - 9:56

...tervek szerint én is!

#14873 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 23. - 19:55

...na én voltam is! Az eseményről készítettem egy filmet ami ha minden igaz (ma az illetékesek megkapták) rövidesen elérhető lesz a kisbéri honlapon!

2016. március 05-én Közgyűlés! Ki jön?

#14874 BOrssi

BOrssi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 31 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 26. - 13:41

Sajnos nem jutottam el, mert elkapott valami kórság és több, mint egy hétig ágyban is voltam. :(

Kíváncsian várom a kis filmet. :)

A Közgyűlés csak határozatképtelenség esetén lesz 5-én, nem? amúgy most szombatra van kiírva, febr 27-re.

#14875 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 26. - 17:33

Remélem már meggyógyultál...és 5-én gyere!

A kisfilm már Andreánál van és remélem hamar közzéteszi!

#14876 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 27. - 17:45

Egy kis kedvcsináló a közgyűlésre! :P

A honlapunkon megtekinthető a videók közt Fokos Fanthomas videója az MSLT ménbemutatón.

http://gvkisberi.hu/...ks.php?cat_id=2

Edited by Qkesz, 2016 február 27. - 17:49.

#14877 enying20

enying20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 126 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 28. - 18:48

Mi jövünk a közgyűlésre! Tudja valaki, hogy lesz-e mén (kanca) bemutatva?

#14878 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2016 február 28. - 20:13

Hát...mivel tisztújítás lesz.. az egy elhúzódó tevékenység és nem valószínűsítem...de ebben Mókus biztosan többet tud mondani.

#14879 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2016 március 1. - 12:05

Az idén senki nem jelezte, hogy szeretne lovat bemutatni. Marad a tisztújítás...

#14880 BOrssi

BOrssi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 31 hozzászólás

Közzétéve 2016 március 1. - 15:15

Igen, köszönöm, meggyógyultam, valamennyire. :happy:

Az 5-i Közgyűlésre megyek. :)

Viszont a Hecker Walter előadást valamiért nem nyitja meg nekem.

A Fokost megnéztem, jó a videó! Ezúton is gratulálok a tenyésztőnek.