A magyar ló kupán nem én veszek részt, hanem az általam tenyésztett lovak és ha fennmarad a kupasorozat,
lehet hogy hamarosan három lóval.
A politika az állam nem áll szóba holmi kis klubokkal, kivéve ha nem maguk a hatalomban ülők csinálják.
Az egyesület pedig FAJTAFENNTARTÓ !
Ebből kell kiindulni.
A többi már magából adódik,
Mit kell tenni, hogy a fajta fennmaradjon, a geneológiai vonalak folytatódjanak?
Olyan fajtafenntartó tenyésztést kell csinálni, hogy a fajta egyedei egyre inkább önfenntartók ( eladható utódok) legyenek.
Ma a tradícionális magyar fajták utódai igaz hogy vannak közöttük amelyek az alapítókig visszavezethető ismert származással rendelkeznek mégis a nullás sütésű zugcsikók árán lehet eladni őket.
Egy nyereghelyen bélyegzett kisbéri csikó adminisztratív és fedeztetési költsége kb 70 000 forint.
Egy zugcsikóé 20-25 ezer. az áruk nagyjából ugyanaz mint az egyesületi bélyegzésű csikóké.
Jónás Sanyi 150 000 Ft/db ért adott el két választási korú méncsikót, melyek közül az egyik már ménvizsgát is tett 3 évesen.
A másik csikó anyja nem más mint Gidrán Nimfa ( Harald Ambrossal - remélem jól írtam) három csillagon olimpiai minősülést szerzett.
Miről beszéltek?
Kedves The Oldenburgi !
Ezeken a fórumokon ha volt rá hangulatom sokat vitatkoztam azon hogyan kell olyan lovakat tenyészteni, amelyek megállják a helyüket
az oldenburgiaktól vásárolt lovakkal.
Én már legalább letettem valamit az asztalra. biztos vagyok benne ha többen meghallgatnák - megértenék amit meg szeretnék értetni akkor nem itt tartanánk, hogy a magyar ló kupán összesen 2015 ben 10 ló nevezett. Mert sportteljesítményben itt tartunk.
Lehet hibáztatni a sportlovasokat előítéleteik miatt, de mi vagyunk a leghibásabbak, mert sok a süket fül.
furiosojr!
Érveket szeretnék hallani, látni és nem fantáziálni.
Gondolod hogy egy 20 kancás tenyésztő a klubbra támaszkodik, hogy párosítási tervet készítsen a kancáira?
Baromság!
Edited by bianko, 2015 december 17. - 17:02.