OMÉK-on járt valaki???
Beszámoló vélemény!
Én az idén kihagyom, mert csütörtökömet a kórházban töltöttem, hogy a második kis "kanca csikómat" magamhoz ölelhessem!
Ma meg ha minden igaz hozom haza őket az "istállómba"!
Közzétéve 2015 szeptember 26. - 8:55
OMÉK-on járt valaki???
Beszámoló vélemény!
Én az idén kihagyom, mert csütörtökömet a kórházban töltöttem, hogy a második kis "kanca csikómat" magamhoz ölelhessem!
Ma meg ha minden igaz hozom haza őket az "istállómba"!
Közzétéve 2015 szeptember 26. - 9:14
No hát akkor ez úton is gratulálok és jó egészséget kívánok a család minden egyes tagjának!
Közzétéve 2015 szeptember 26. - 12:49
Közzétéve 2015 szeptember 26. - 20:18
Minden szépet és jót Nektek!
(Kicsit irigykedem,hogy túl vagytok rajta... )
Közzétéve 2015 szeptember 28. - 8:47
Gratulálok, és minden jót kívánok nektek Qkesz! Te se aludj többet mint én! Húsz éve még valahogy jobban bírtam az éjszakát.
Közzétéve 2015 szeptember 28. - 8:58
Köszönöm a jókívánságokat!
Közzétéve 2015 szeptember 28. - 9:05
S hogy ló is legyen: Fernando Kortes április közepén amikor elhoztuk:
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
És most szombaton első nem hivatalos versenyén, ahol komoly 60 cm-en, két fázisos versenyszámban a harmadik helyezést értük el 30 induló közül:
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.
A fő feladatot nem az akadályok magasságának, hanem a ló félősségének leküzdése jelentette, de biztatóra sikeredett a kezdet.
Edited by furiosojr., 2015 szeptember 28. - 9:09.
Közzétéve 2015 október 1. - 10:43
Qkesz! Gratulálok én is! A mi kis "kancacsikónk" még várat egy kicsit magára, de már mi is a befutóban vagyunk.
Furiosojr! Jól összeszedte magát a kis Kortes, és gratulálunk neki, csak így tovább!!
Közzétéve 2015 október 1. - 19:32
csepebaba!
Kitartást!
Furiosojr!
Ha jól emlékszem ez Szabó Lajos doktor féle csikó igaz? További sok sikert!
Közzétéve 2015 október 2. - 7:16
Igen, az Ördöngősi ménesből származik. Köszönjük!
Közzétéve 2015 október 4. - 19:02
Hirtelen felindulásból és ezért némileg felkészületlenül, de elmentünk a gyarmati szemlére. Hagyományos fajtához méltó módon az alany nyereg alatt érkezett a helyszínre, amiért Pataki Balázstól kaptunk némi dicséretet. Reménykedtem, hogy a feleslegből is sikerül faragni az úton, de a hústartó típus az gyenge 80 km-től nem esik összébb.
Az út hosszabb volt, mint ahogy arra emlékeztem, és még a végére is becsúszott egy kis tévút meg árokmászás, így viharverten és ragadós gyomnövényekkel teleaggatva estünk be. Döbbenetemre senkinél nem volt lóápoló cucc, így a hajkefémmel és a műszálas futópólómmal varázsoltam szemleképesre Füzért, ehhez képest nem festett botrányosan.
Jó volt a társaság, finom volt az ebéd, a csikót sem ócsárolták le, így végül örülök, hogy ott lehettünk.
Közzétéve 2015 október 5. - 19:07
Sziasztok Kisbérisek!
Szerencsére jó hangulatban és jó időjárási viszonyok közt sikerült abszolválni a szemlét.
20 kisbéri félvér, 4 magyar félvér, 1 gidrán mellé társult 10 lipicai, 1 haflingi, 2 póni és 1 hidegvérű is.
Ha sikerül majd mihamarabb írok egy beszámolót is.
ori"
Örülök, hogy végül eljöttél és üde színfoltja voltál lovaiddal a rendezvénynek!
Közzétéve 2015 október 9. - 20:39
köszi!
Én most értem haza!...de látom nem kell feltennem!
Közzétéve 2015 október 10. - 21:57
Hello
A mai lovastusa ob terepíszakaszán sajnos mindket érintett résztvevő Ond és Twin Peaks kizárásársa került ellenszegülés miatt.
A pálya nagyon nehéz és technikás volt.
Közzétéve 2015 október 11. - 7:51
krki76?
Biztos vagy a nevekben? ...vagy ez egy időutazás?
Volt valaki Gombán?
Beszámoló vélemények? Képek? Videó?
Közzétéve 2015 október 11. - 15:01
krki76?
Biztos vagy a nevekben? ...vagy ez egy időutazás?
Volt valaki Gombán?
Beszámoló vélemények? Képek? Videó?
Jaja, mindkettő húsz körül van, Kaizi ment még egy fiatal lóval sztem déva és kb de sajnos
őt is kizartak.
Közzétéve 2015 október 11. - 16:03
Ki ment a két "öreg" legénnyel?
Közzétéve 2015 október 11. - 17:51
Ond Kelemen Jani, TP Egyed Laci
Közzétéve 2015 október 11. - 21:17
Kösz!
Hogy, hogy Tp-t elővették.? Laci egy másik Ozorával ment az idén.
Gomba meg valami "paranormális" hely lehet, netán "fekete lyuk", mert nem jön semmilyen információ!
Közzétéve 2015 október 12. - 15:07
Ja, egy. Brutál volt a terep.
Közzétéve 2015 október 12. - 19:02
Közzétéve 2015 október 12. - 21:09
Azért a hétvégén jó is történt! A "tenyészkörzetünkhöz" tartozó és abban tevékenyen együttműködő mikepércsi Szűcs Imre vezette ménes az általa versenyeztetett fogatával az Országos C kategóriás 2-es fogathajtó bajnokság (44 fogat részvételével) az előkelő 3. helyen végzett! Gratuláció a hajtó Bányai Norbertnek és lovainak is!
Közzétéve 2015 október 13. - 21:56
Gomba meg valami "paranormális" hely lehet, netán "fekete lyuk", mert nem jön semmilyen információ!
![]()
http://www.lovasok.h...dex.php?i=98657
"Gombán a Magyar Ló Kupa idei első fordulóját rendezték meg. Erdélyi Magdolna alappályáját három különböző fajtájú ló tudta hiba nélkül teljesíteni. Győzött a 10 éves fedezőmén, Gidran Razbeg Mytoc Szotyori Nagy Kristóffal, megelőzve Gál Imre szürke arab kancáját, Mersuch Emilia P-t Kotroczó Róberttel. Harmadik a sárga kisbéri Rakéta Remény korosztályos válogatottunkkal, Mráz Tamással."
Közzétéve 2015 október 16. - 16:57
Szerintetek ez a Magyar Ló Kupa mit visz előre a magyar fajták újra pozicionálásában?
Szerintem - semmit sem !- ha egy ló és lovasa pusztán anyagi okok miatt - ahelyett hogy A3 egy - két- három-négy- öt csillagon versenyzés - szereplés helyett B4 es pályán "Gyakorol," nem sokat visz előre!
Hol van ebben az újra pozicionálás? Összesen ha jól számolom 3x 0,8 + 1x 2 az 4,4 millió a ráfordítás a díjugrató szakág a nyitott szezonban GP díjazásra 4-5 alkalommal 150 cm es pályák( ez 25 cm rel magasabb mint a B4 a szintje meg összehasonlíthatatlan) díjazására 4-5x 1,2 milliót adott. ez szumma 4,8-6 millió!
Azt tudjuk (már aki tudja, és ezzel megint nem akarok megbántani senkit) hogy az a páros aki egy hibátlan B4 et tud egyáltalán nem biztos hogy az A3 szintet valaha is eléri. A B4 szint egy megyei bajnokság szintje!!!!!!
Közzétéve 2015 október 16. - 21:01
Szerintetek ez a Magyar Ló Kupa mit visz előre a magyar fajták újra pozicionálásában?
Szerintem - semmit sem !- ha egy ló és lovasa pusztán anyagi okok miatt - ahelyett hogy A3 egy - két- három-négy- öt csillagon versenyzés - szereplés helyett B4 es pályán "Gyakorol," nem sokat visz előre!
Akkor mé' indítottad el a lovadat?
Közzétéve 2015 október 17. - 7:41
"Szerintetek ez a Magyar Ló Kupa mit visz előre a magyar fajták újra pozicionálásában?"
Hol lehetne pozicionálni újra a magyar fajtákat? EB? Világkupa?
Indítottad ott a lovad? Pedig ott már figyelnének rá.
"Azt tudjuk (már aki tudja, és ezzel megint nem akarok megbántani senkit) hogy az a páros aki egy hibátlan B4 et tud egyáltalán nem biztos hogy az A3 szintet valaha is eléri. A B4 szint egy megyei bajnokság szintje!!!!!!"
Lehet, hogy aki B4 szinten indul, nagyon is tudja, hogy a páros A3 sehány csillagos versenyen sem tud eredményt produkálni. Ha pedig a magas léc miatt nincs sikerélmény, akkor csökken a kedv, csökken az indulók száma, amit itt évek óta emlegettek.
A felsőbb (elit) kategóriákban ha elindulna mindenki, az a felsőbb kategóriát a megyei szintre "sűlyesztené" (egyáltalán nem lebecsülve az ott indulókat), oda pozicionálva az indulókat.
Szerintem a magyar fajtákra kiírt versenysorozat célja pontosan az volt, hogy ott azonos kategóriájú lovakat lehessen összemérni, mert a (sok éve) kimondottan díjugratásra tenyésztett fajták között nem sok lehetőség adódik a bemutatkozásra (kivétel természetesen akadhat).
Az élsportból tömegbázis nem nagyon alakul ki, viszont a megfelelő tömegsportból már profitálhat az élsport is. Lehetőséget kell teremteni mindenkinek a saját szintjén való megmérettetésre, majd az alapján az előre lépésre. Aki B4 szinten tud eredményt elérni (ugye ez már nem a libakergető kategória, hanem hivatalos szövetségi verseny?), az azért is megdolgozik, netán élvezi, hogy versenyezhet, a sikekereit (ha nem is világra szólóak) látja a környezete, látják a munkáját, ezzel példát mutathat az érdeklődőknek, akikből összeállhat több, újabb B4-s mezőny, melyekből kinőhet az új A3.
Ha a "kezdők" kedvék szegik az ilyen "kasztrendszer" kialakításával, pláne, ha a "feleslegesen" ráfordított milliókat emlegetik, nem a kiemelkedést segíti, hanem a pozicionálás koordinátáit nem éppen kedvező irányba tolja.
Kedvet inkább úgy lehetne kelteni, ha a felsőbb osztályú versenyzők az adott kategóriában versenyző lóval a B4-ek szeme láttára az ő számukra épített pályán bemutatnák (versenyeny kívül), hogy miképpen is lehet ezt csinálni.
Közzétéve 2015 október 17. - 7:56
NC !
Ez is szerepelt a hozzászólásomban!
"pusztán anyagi okok miatt"
És ez is
"Összesen ha jól számolom 3x 0,8 + 1x 2 az 4,4 millió" mármint a díjazás.satöbbi.
Megnéztétek már alaposabban az összetételt? 90% ban ugyanaz kb 5 éve.
Kedvet úgy lehetne kelteni, ha a magasabb szintre képes lovak, mondjuk " állami ösztöndíjat" kapnánakarra, hogy akár világkupára is nevezhessenek.
Pozitív példám hogy pl. Mytoc egyesületi segítséggel tudott részt venni a CSI kétcsillagos versenyen.
Ez már inkább szolgálja az újrapozicionálást.
Robi !
A B4 en már nem kezdők vannak és a kezdőket tudtommal sehol, senki nem segíti !
Az szintén szolgálná az újrapozicionálást, ha a fiatal lovak profi képzéséhez lehetne valamilyeen formában.
Közzétéve 2015 október 17. - 9:48
"
Ez is szerepelt a hozzászólásomban!
"pusztán anyagi okok miatt"
És ez is
"Összesen ha jól számolom 3x 0,8 + 1x 2 az 4,4 millió" mármint a díjazás.satöbbi.
Megnéztétek már alaposabban az összetételt? 90% ban ugyanaz kb 5 éve."
Tehát pusztán anyagi okokból a magasabb kategóriára képes páros a biztosabb díjazás érdekében elindul alacsonyabb kategóriájú verseseny.
Közben probléma, hogy 5 éve nem változik az összetétel, nem jönnek az újak. Minek indulna el egy olyan versenyen egy páros, amin a dobogóra sem kerülhet, mert a biztosabb díjbeszedés reményében a felsőbb kategóriájúak visszakirándulnak némi anyagi okok miatt. A kezdők elkedvetlenítésének egyik biztos módszere.
Közzétéve 2015 október 17. - 10:48
Robi!
Ezért írtam az amit írtam.
Igen, pusztán anyagi okból egy A3 140 - 150 cm - es szinten versenyző páros elindul egy B4 es ( 125 cm ) szintű versenyen mert .........
Igen a kezdők akár ilyen okokból sem juthatnak forráshoz.
Sőt korábban csak a MLK ért húztak elő egy régesrégen 130 on még jól versenyző lovat és párosították egy kiváló lovassal a nyeremény reményében.
A kiírás azért olyan most amilyen, mert ezt el akarták kerülni a szervezők.
Nem hiszem hogy ez a kezdők elkedvetlenítésének egyik biztos módszere, mert B4 es szinten is már legalább -négy szezon kell hogy legyen bennük azonban az úgynevezett " újrapozicionálást " biztosan nem szolgálja.
Az a baj, hogy nincs is sok ilyen páros nemhogy a nyereményhez való jutás esélye riasztaná el.
A dolognak ott a rákfenéje, hogy egyrészt a magyar fajták tenyésztői részéről alacsony a mérce, másrészt a magyar fajták alakalmasságának lekicsinylése miatt, a lovas edzők, akik lényegesen befolyásolják a piac mozgását alig ajánlják a magyar fajtákat a fiatal lovasok számára, a kiképzéssel, versenyzéssel foglalkozó profi lovasok szintén abban érdekeltek, hogy külföldit,vagy MSL - t ajánljanak a díjugratő lovat keresőknek.
Közzétéve 2015 október 17. - 16:16
Ilyet se sűrűn tapasztalni, hogy a győztesek panaszkodjanak,pedig pár százezer forint csak ütötte a markukat.
Mivel bianko itt most Mytocról beszél, hát megnéztem az eredményeit. A páros, ahogy láttam a magyar ló forduló előtt is indult a nyáron B4es versenyszámban, szóval nem értem mi ez a nagy felháborodás. Én személy szerint a dijugrató szabályzatban látom a hibát, hogy egyáltalán egy 1,40-,150 en versenyző lovat enged 1,25ön menni.
Kedvet úgy lehetne kelteni, ha a magasabb szintre képes lovak, mondjuk " állami ösztöndíjat" kapnánakarra, hogy akár világkupára is nevezhessenek.
Pozitív példám hogy pl. Mytoc egyesületi segítséggel tudott részt venni a CSI kétcsillagos versenyen.
Ez már inkább szolgálja az újrapozicionálást.
Melyik kétcsillagos CSI-t támogatta az egyesület? Amelyiken 16, 20, 4 hp volt az eredmény?
MÁS!
A ménvizsgáról tud valaki tájékoztatást adni? Részt vevő lovak, eredmények, képek esetleg videó?
Közzétéve 2015 október 17. - 18:12
alfie_91!
Te biztosan teljesítetted lovaddal vagy lovad teljesítette lovasával az általad lekicsinylett pályákat.
Légyszíves ismertesd melyik lóval és melyik lovas. Hogy ismereteim hiánya miatt megkövthesselek.
Ha nem tudod mit jelent a nemzetközi szintű pálya , annak tecnikai szintje, azt milyen módon lehet teljesíteni, ( Rutin, képesség)
akkor légyszíves ne kicsinyeld le az eredményeket.
Egyálalán nem bztos hogy a ló tehet róla, a lovasnak is gyakorolnia kell a szinteket.
Egyenlőre, hálistennek-sajnos nem születnek sehol a világban olyanok aki tapasztalat, rutin nélkül győzelmeket győzelemre halmoznak.
Szerintem nem panaszkodást hanem valami mást, olvashattál, - talán a források nem a legmegfelelőbb formában való felhasználását.
A ménvizsgák jó témák lennének, ha lehetne róluk tárgyilagosan és kritikusan beszélni - főleg a tenyészeredmények tükrében.
Egyébként hasonlítsátok össze a magyar fajták ménvizsgáit csak az MSLT ménvizsga technikai lebonyolítási rendjével és már is látványos a különbség.
Közzétéve 2015 október 17. - 18:33
Tudom milyen egy nemzetközi verseny, követem az eseményeket. Nem kicsinyiltem le az eredményeket, de a verőhiba az verőhiba. Láthattunk idén szép pályát is Mytoctól, például a halasi nagydíj az korrekt volt, azt láttam személyesen is.
Bár mondjuk az érdekelne, hogy az egyesület mi alapján és mért pont ezt a lovat támogatta/támogatja.
Közzétéve 2015 október 17. - 18:47
Tudsz másikról is amelyik aspirál ilyen színtű versenyekre?
Közzétéve 2015 október 17. - 19:23
Ui.
nálunk 17 törzskanca. összesen 25 csikó egyedül egy kis segítséggel kiegíszítve, mellette Mytoc és még szégyenkezzünk ha segítséget kérünk és kapunk.
Hány magyar fajta ló tud felmutatni pussiansban 200 cm - ert és két nap múlva 150 cm en olyan pályát mint Mytoc.
Ezután szégyenkezzen ha a fent leírt eredményt produkálja nemzetközi szintű versenyen.
Igaz más aki ezen a szinten részt vehetne nincs!
Vagy van?
Kérem szépen a megkövettetést.
Közzétéve 2015 október 17. - 19:57
Még egy adalék,!
Szerintem a korábbi nemzetözi szintű megmérettetések eredménye pl a kikunhalasi szereplés.
Ezt az eredményt pedig nem kellene ennyire egyértelműnek venni, különösen akkor, ha a Magyar Lóért Kupában a B4 szinten mérik össze a magyar fajta lovak tejesítményét.
Közzétéve 2015 október 18. - 14:06
Sziasztok Kisbérisek!
Hű-ha...zajlanak az események! De ez benne a szép....
Nekem a Magyar Ló Kupával kapcsolatosan a következő észrevételeim, megállapításaim vannak:
Más!
Csatlakozok az előttem szóltakhoz! Gombáról a szemléről és az STV-ről szívesen látnék olvasnék véleményeket, képeket, videókat!
Edited by Qkesz, 2015 október 18. - 14:14.
Közzétéve 2015 október 18. - 19:47
Engem is érdekelne Gomba! Senki nem tud semmit?
Közzétéve 2015 október 19. - 20:31
Túl nagy a csend...