Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

LOVAK rajzolása

• Please log in to reply
1903 válasz a témához

#1401 Kispaci

Kispaci

Csikó

• Fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 20. - 14:05

Piaffe, el vagyok ájulva... hogy te mien gyönyörûen tudsz rajzolni....

#1402 Flipike

Flipike

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 117 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 22. - 12:04

HonlapomVéleményeket kérekPiaffe eszméletlen szép a rajzod

Edited by Flipike, 2007 március 22. - 12:06.

#1403 Varázsló

Varázsló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 22. - 15:35

Véleményeket kérek

Filipke, nekem tetszik a honlapod, a képeid is, nagyon sok érzelmet fejeznek ki, vagy inkább váltanak ki belõlem. Kedvencem a 3. :)

#1404 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 22. - 18:37

http://gallery.site....elen_3.jpg.html Nekem még mindig ez a favorit, sosem láttam még olyan rajzot lóról aminek ennyire tele lenne a szeme élettel, és ebben annyira megvan imádom!!

#1405 Guest_horsegirl..._*

Guest_horsegirl..._*
  • Guests

Közzétéve 2007 március 23. - 20:43

http://gallery.site..../rajz0.JPG.htmlsziasztok, mostanában rámjött a rajzolhatnék és szeretném mekkérdezni hogy mi a véleményetek errõl!!!

#1406 Kispaci

Kispaci

Csikó

• Fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 23. - 20:45

Jól látom, fos a sütése? :D Jó alap amúgy, csiszold még sztem.

#1407 Guest_melonni_*

Guest_melonni_*
  • Guests

Közzétéve 2007 március 24. - 10:58

Helyes a rajzod...bár ha jobban megnézed láthatod te is h. szinte körvonal az egész, tehét nincs kitöltése. Bár egy kicsit homályos a kép, de innen úgy nézem; miután halványan megrajzolod a paciensed, érdemes besatírozni az egészet, tehát adni neki egy alapot, utána jöhet rá a szeme, orrlikai stb. ...és így mégsem vonaltól vonalig fog tartani a paccod!Az árnyékos részeket persze ezután erõsebben vidd fel rá, ahol pl. fényesebb v. fény csillan meg rajta, ott vékony radírral dolgozz (ezt is csak alapozott rajzon tudod megtenni...ajánlom a gyengéd satírozást aztán zsebkendõvel vagy egy kis ronggyal valo elsímitását-bár ez manapság már nem valami díjazott technika de engem sem szokott érdekelni!) :D A lényeg h. neked tettszen a rajz;Ezekkel a technikákkal biztos jobban fognak mutatni a mûveid. Ha tényleg szeretsz rajzolgatni ajánlom neked a 'krokizást' ! Ez azt jelenti h. a kiszemelt állatnak csak egy részletét rajzolgatod (amíg el nem unod magad) ;) pl. én nekem nagyon tettszenek a lovak szemei; volt nemegyszer h. nekiálltam és egy teljes lapot különbözõ nagyságú paccszemekkel láttam el, eltérõ technikákkal (jo, utána mondjuk már azzal is álmodtam :) de megtanultam minél többet kihozni belõle). Szerintem ha pár dolgot ez alapján figyelembe veszel akkor csak jobbakat fogsz tudni kihozni magadból...nézegesd a többiek rajzait, festményeit itt, lessél el egy két dolgot ;) ügyi vagy.Kispaci! az nem "FOS" inkább FO5!? :D:D (ezt meg én gondolom) ...

#1408 Guest_horsegirl..._*

Guest_horsegirl..._*
  • Guests

Közzétéve 2007 március 24. - 19:34

Hú köszy szépen a tanácsokat meg a véleményt!!!Ja és nem FOS hanem FO5!!:P

#1409 Kispaci

Kispaci

Csikó

• Fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 24. - 19:36

okés, nem vok mûvelt a sütésekben. Az mi? :D

#1410 pupák

pupák

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 235 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 24. - 22:30

Sziasztok! :D Hozztam egy képet, örülnék ha véleményeznétek :) (nekem a fara nem tetszik ott valahogy nem lett jó az izom és a hátát is jobban megcsinálhattam volna... :rolleyes: ) http://gallery.site....000823.JPG.html szerk oka : a lényeget kihagytam :D :D

Edited by pupák, 2007 március 24. - 22:36.

#1411 Kispaci

Kispaci

Csikó

• Fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 15:32

Hú, de fura a szügye :eek: Meg a combja.És egy kicsit aránytalan. A fényképeid nagyon tetszenek.

#1412 Guest_horsegirl..._*

Guest_horsegirl..._*
  • Guests

Közzétéve 2007 március 25. - 16:45

szerintem joo lett zsu, de azér vannak ennél jobb rajzaid is:P

#1413 Dia01

Dia01

Csikó

• Fórumtag
  • 1.319 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 19:24

Sziasztok! :D Hozztam egy képet, örülnék ha véleményeznétek :) (nekem a fara nem tetszik ott valahogy nem lett jó az izom és a hátát is jobban megcsinálhattam volna... :rolleyes: ) http://gallery.site....000823.JPG.html szerk oka : a lényeget kihagytam :D :D

Nekem ez túl szögletes,a feje meg kicsi.Hoztam én is valamit,ami pár hónapja vár arra,hogy meg legyen mutatva.Nem ló ugyan,csak a dédnagyapám.... :kir: (vicc :D )papa...(bocsi a sz-r minõségért,nincs honnan szkennelnem,gyorsan lett csak lekapva)

#1414 pupák

pupák

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 235 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 21:14

Köszi :) Az egész alakos lovat csak mostanában probálgatom :)

#1415 Flipike

Flipike

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 117 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 26. - 13:56

Dia01!nekem tetszik a papa :yeah:

#1416 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 március 30. - 14:18

A jobb lapockámon van egy gyönyörû lófej tetoválás. A közeljövõben szeretnék egy újabb tetkók, talán a másik lapockára, de szeretném, ha ajánljanátok grafikákat, hogy tudjak választani. Mivel én is lovas vagyok, nem mindegy, hogy mit fogok viselni magamon az életem végéig. Ezért élethû képet szeretnék, nem feltétlenül lovat. Talán valamit, ami a lovakkal kapcsolatos, mert egy ménes lesz a hátamon a végén.Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! (a tetkós nagyon tehetséges)

#1417 Flipike

Flipike

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 117 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 10. - 13:34

Íme Õk a következõk,nem régiben lettek készen:Anyuka meg a gnóm csikó,de a képen is ilyen csúnyácska volt

Edited by Flipike, 2007 április 10. - 13:34.

#1418 Flipike

Flipike

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 117 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 13. - 13:10

A legújabb:Chyki lova

Edited by Flipike, 2007 június 13. - 13:12.

#1419 KwszeEdit

KwszeEdit

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 474 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 13. - 15:08

Óó ez nagyon szép lett, és a lényeg, hogy felismerem benne Attayrt(nem tom jól irtam e a nevét :rolleyes: ) Egyébként :kir: .

#1420 Fehér Villám

Fehér Villám

Új vendég

• Fórumtag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 2. - 12:38

Hát én amikor tudok akkor szinte mindig lovakat rajzolok. Ezt most nem azért írom, hogy ezt így kell csinálni, de én úgy szoktam lovat rajzolni, hogy pölö:

Kinézek magamnak (vagy magamtól beállítok egyet gondolatban) és elõször csak nagyvonalakban rajzolom meg. Ezt úgy értem, hogy elõször nem veszek el a kicsit apró kiegészítõkben. Én úgy szoktam, hogy elõször ovális, és kör alakban rajzolok meg mindent Pl.: van a ló feje, azt felosztom három részre. Az eslõ az üstöktõl tart a szemekig. Ezt megrajzolom kör alakban. Aztán az orrot, és a szájat oválisan rajzolom meg, majd végül a két fült is oválisan. És ugyaígy felosztom a többi részt is. A nyakat egy ferde oválisra rajzolom, a lábakat pedig ugyanígy háro m1enlõ részre osztom úgy, hogy mindegyik rész beleérjen a másikba( ezek lesznek a ló lábtövei, a pata kezdet meg iesmi) De ez amúgy egy "énfajta technika" mert egyébként mindenki máshogy rajzol. De én megpróbáltam már úgy is rajzolni, hogy a fültõl kezzdve8 amit mai napig így rajzolok) de aprólékosan megcsináltam egy részt és utána mentem a többire. Ez pedig elég gagyi lett, mert így elnagyoltam a testrészeket :dev: Meeg próbáltam már lentrõl felfelé lovat rajzolni, amibõl nyakigláb lett szóval nekem a legelsõ jött béééé. :yeah: :D :cool:

A legújabb:Chyki lova

Flipike!
Te milyen technikával dolgozol?:)

#1421 Monty

Monty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.470 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 2. - 16:17

Jó ezt a topicot olvasni, mert megszáll az ihlet, úgyhogy gyorsan rajzoltam is egy képet. Eredetiben nem ilyen "mákos" csak a scanner túlizélte...Gonosz...

#1422 Lexa

Lexa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 603 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 25. - 9:47

Ha már megtaláltam ezt a topicot, mûvésztagozatosként és lóimádóként, gondoltam megmutatok pár rajzomat, hogy mit szóltok hozzá.
Remélem tetszeni fognak.

Shagya arab:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Pimpa a Zakuszka tanyáról:

#1423 Guest_Zebu_*

Guest_Zebu_*
  • Guests

Közzétéve 2007 november 7. - 15:26

Lenne valakinek pont-pnot vesszõcske típusú lórajza??A neten nem találok,csak bonyolultabbat.
Ilyen,csak lóban
mondjuk olyat én is tudok rajzolni,de az biztos jobban tetszene az illetõnek...

Edited by Zebu, 2007 november 7. - 15:51.

#1424 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 15. - 21:23

Sziasztok!

Új forumos vagyok, de talán elférek még én is itt... Szintén rajzolgatok ,egyik viszonylag friss alkotásom egy Flört névre hallgató kétéves méncsikó... De itt még találhattok pár rajzot... Kérem szépen a véleményeket! ;)
Üdv!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 16. - 12:38

Szia Kata!
A pici pónis, és ez jönnek be nekem a legjobban a feltett rajzaid közül. :)
Képről vannak? Legalábbis annak idején ezt én is megrajzoltam a lovas könyvből :D
Egyébként ügyes munkák, hajrá!

Edited by Dé, 2007 december 16. - 12:41.

#1426 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 18. - 19:58

A pici pónisat egy póniklubos naptárból ,a vágtázó lovat még a Lovas Magazin címlapjáról, az ágaskodót pedig a Lovak "c" könyvbõl rajzoltam... :P Vannak újak is, mert ismerõsöknek rajzolom le a lovaikat (portré), majd elõbb utóbb ezek a képek is fenn lesznek a lapon... Neked vannak fenn valahol?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 18. - 21:54

Nincsenek, egy ideje nem vagyok az a magamutogatós típus... :)

#1428 sibu

sibu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 788 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 30. - 14:09

hello mindenki! :ang: azé lassacskán minden topicot igyekszem meglesni, ide is eljutottam. (és végiglestem becsületesen mind a 36 oldalt...) :D az elején megakadtam gyorsan lerajzoltam rosinante lovasrAjzolos tanitos 3v 4 lépéses paciját....kicsit gitárnyaka lett.... de majd visszazökkenek a rajzolásba..... sajnálatomra a képeket nemtudtam megnézni mert a 2005ös képtára valszeg elamortizálodtak....(nagy bánatomra... ) Rozi!!!! :hu: !!!! le a kalappal!!!! ha még olvasod a forumot!!!!!!! meg minden kis lorajongo rajzolonak!!!!! nagyon tetszettek a munkák, sikerült visszaterelnetek belém az ihletet :) rég volt ilyen. :kir: majd itt a nagy vizsgaidöszakomban én is alkotgatok aztán szeretném a véleméneteket!!!!! további jó alkotást nektek sibu

#1429 sissi

sissi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 52 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 6. - 12:59

Sziasztok!
Én is szoktam néha rajzolgatni.Szeretném ha megnéznétek és véleményt mondanátok róla
sissi

Edited by sissi, 2008 január 6. - 13:01.

#1430 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 6. - 13:47

Beújítottam pár dologgal, várom a véleményeket, vagy csak nézzétek meg :)
Csibi
Karco-ló :P
Szarvas-karc 1
Szavas-karc 2

#1431 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 7. - 9:20

Sissi: kezdetnek egész' jó. :) Jól sejtem, hogy fotó volt a modell? A lehetõ legjobb mód a gyakorlásra (rá kéne már vennem magam, vénberozsdálltFIRKÁSZ :D).
Amit tehetsz még: használj határozottabb vonalakat. Lehet, hogy nem lesz tökéletesen azonos, de az nem baj. Összhatásában jobb lesz, ha nem "vonalkázod" el azokat a részeket, ahol bizonytalanabbnak érzed a kezed.
Egy másik tanács: használd ki az árnyékolás adta lehetõségeket! Ha egy irányba "satírozol", elveszítesz egy dimenziót a háromból. A szõr növésével egy irányba árnyékolj, és máris élettelibbé varázsoltad a rajzod. :)
És a harmadik, amit szinte mindenki megkap: nézz meg egy anatómiai szempontos képet a modelled fajáról (itt ugye a lóról, de minden modellre igaz). Ha nagyjából érted-tudod, milyen a csontváz és hol futnak a fõbb izmok, automatikusan jobban "kapod el" a mozdulatot, amit ábrázolni akarsz. Könnyebbnek tartom az álló helyzetes képeket, a legelõ, egymást vakarászó lovakat.
Nem feladni, mert az összes tanács (és nem szúrka-piszka! ;) ) arról szól, hogy tetszik a rajzod. :)

skatya: szép munkák. :) De mivel nem bírok a véremmel, és gátlástalanul kihasználom, hogy a ti munkáitok láthatóak, az enyémek pedig neeem ;) : a ló szája-tájékára fordítnék a helyedben egy kicsit több türelmet. :) Összhatásában nagyon szép, de azon az egy ponton egy kicsit kiforratlannak érzõdik. :)

Örülök, hogy hoztatok egy kis frissességet a topikba, és remélem, nem bátortalanítottalak el benneteket! :ang:

#1432 Barackvirág

Barackvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 607 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 19. - 21:50

Megint itt vagyok én is. :D Kaptam karácsonyra egy Szunyoghy András féle A ló mûvészeti anatómiája címû könyvet, így most próbálkozom a nem annyira elvont stílussal. :rolleyes: Ez a 3. rajzomaz újfélével való próbálkozásból. Most rajzoltam hugimnak, kb. fél óra alatt, semmi extra, ezért nem lett annyira jó, mint gondolom, h lehetne (kis szerény :ang: ). Kedvenc lovára, Szárcsára szeretne hasonlítani. Õ nagyon örült neki, kíváncsi vagyok, ti mit szóltok hozzá. :)

ui.:nekem csak a feje tetszik...!! :dev:

Edited by Barackvirág, 2008 január 19. - 21:56.

#1433 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 19. - 22:42

Megint itt vagyok én is. :D Kaptam karácsonyra egy Szunyoghy András féle A ló mûvészeti anatómiája címû könyvet, így most próbálkozom a nem annyira elvont stílussal. :rolleyes: Ez a 3. rajzomaz újfélével való próbálkozásból. Most rajzoltam hugimnak, kb. fél óra alatt, semmi extra, ezért nem lett annyira jó, mint gondolom, h lehetne (kis szerény :ang: ). Kedvenc lovára, Szárcsára szeretne hasonlítani. Õ nagyon örült neki, kíváncsi vagyok, ti mit szóltok hozzá. :)

ui.:nekem csak a feje tetszik...!! :dev:

:) nekem is megvan a könyv, és bevallom, ez a z ábrázolás a könyvben valahogy nem fogott meg, azaz nem teccik... Így hogy kicsi életet is adtál a pacinak, a feje valóban mutatósabb lett, csak szerintem mint én, beleestél abba a hibába, hogy az izmokra bõrt nem kapott a paci... de aztán ez az én véleményem.. nekem is van egy hasonló képem, szintén erõsen meghagytam a vnalakat, amiket le kellett volna tompítani, mert egy lovon ezek nem üvöltenek ennyire....

maugly, engem nem tudsz eltántorítani, sõt! :) Melyikre gondoltál száj-ügyileg? a karcra, vagy a rajzra? avagy mindkettõre? :rolleyes:

#1434 Barackvirág

Barackvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 607 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 20. - 8:43

:) nekem is megvan a könyv, és bevallom, ez a z ábrázolás a könyvben valahogy nem fogott meg, azaz nem teccik...

Hugomnak ez tetszett, hát én meg hagytam.Én is ahogy nézegettem utólag...szegény tényleg olyan "otthon felejtettem a kis kabátom" érzés. :dev: De a feje az tetszik. :D

#1435 Guest_zsizsi88_*

Guest_zsizsi88_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 20. - 16:18

: ) ...nekem is vannak ám rajzaim, csak egyre kevesebb az idõm munka, és egyebek mellett..

esetleg nézelõdjetek, ha kedvetek támad : )

az elsõ lovas rajzom, , 93-ból

ezt csak úgy..

ez már tavalyi

andalúz

arab

Cumano

#1436 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 20. - 16:42

Zsizsi, grat. Legprofibb rajzok azok közül amiket itt eddig láttam. Tehetséges vagy :)

#1437 Barackvirág

Barackvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 607 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 20. - 16:42

WOW!! Imádom, nagyon szépek!! :eek: A négyzetes ló meg...nagyon ötletes! :yeah: Én ilyenkor úgy érzem, csak maszatolom a papírt...

Edited by Barackvirág, 2008 január 20. - 16:44.

#1438 Guest_zsizsi88_*

Guest_zsizsi88_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 20. - 16:46

:) :) :) :) :) :) Köszönöm... de a papírmaszatolás egész jól megy ;)

#1439 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 20. - 16:54

Zsizsi, le a kalappal. :) Nagyon kifejezõek a portréid, és még azt is gusztán tudod tálalni, ami mástól minimum hatásvadász giccses lenne. A fülek itt-ott kicsit zûrösek, de nem zavaróan, csak nekem van betegesen ráállva a szemem az ilyesmire. :kv:

#1440 Barackvirág

Barackvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 607 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 20. - 17:45

Hoztam egy "maszatot". :dev:
Ezt meg most kezdtem el, még nincs kész, de mgmutatom, milyen most, aztán egyszercsak, hogy milyen lett. :rolleyes:

(Megint rámjött a rajzolhatnék, régen nem volt ilyen. :) )