Kérdések a fórummal kapcsolatban
Közzétéve 2013 június 2. - 11:12
Nekem egy olyan problémám akadt, hogy a fórumos kezdõlapot, a fõrészeken belül az altopikokat normálisan mutatja, de amint megnyitok egy topicot akkor ott csak a legelsõ hozzászólást (amivel megnyitották anno) mutatja. Az összes többi hozzászólás idõrendi sorrenden van alatta felsorolva, így: Fórum
Remélem látszik.
Csak egyszerûsített verzióban tudom a többi hozzászólást megnézni, itt elõretekerni sem enged. Ötletek, hogy mit tehetnék?
Közzétéve 2013 június 2. - 14:32
Közzétéve 2013 június 2. - 14:55

Közzétéve 2013 június 25. - 18:11
Közzétéve 2013 június 25. - 21:39
Közzétéve 2013 június 26. - 15:22
Közzétéve 2013 június 26. - 16:25
Közzétéve 2013 június 27. - 8:04
Közzétéve 2013 július 9. - 16:45
Közzétéve 2013 augusztus 11. - 15:16
Csak a biztonság kedvéért:
Másnak nem akadt problémája mostanában a privát üzenetküldéssel? Ti megkapjátok a válaszleveleket?
Én szerintem már egy hete várok többektõl is üzenetet és se híre se hamva senkinek... Lehet hogy csak ritkán nézik a fórumot, de most már gondoltam rákérdezek hogy másoknál minden rendben zajlik-e.
Használd az üzenet nyomonkövetését, és akkor láthatod, hogy egyáltalán elolvasták-e.
Közzétéve 2013 augusztus 13. - 10:45
Közzétéve 2013 augusztus 13. - 11:10

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 11:14
Közzétéve 2013 szeptember 19. - 15:08
Az, hogy szétszaladtak a mókusok, nem eléggé fejezi ki az elmúlt időszakot.
Itt, mielőtt olvashattam volna a mókusszökésről, már egy regiment igen picike nagyfarkú mókuszsrűség rohangászott napokon keresztül. Rengetegen voltak, picik voltak és irtó gyorsak. Megkínáltam őket mogyororóval, dióval, de ők csak a Szép új világot keresték. Nem tudtam segíteni rajtuk.
Közzétéve 2013 szeptember 21. - 23:25
Az eddig megszokott képbeillesztéskor ezt kaptam:
"A megadott kép hivatkozási formátuma nem használható. A helyes formátum: http://www.domain.com/picture.gif, érvénytelen formátum: http://www.domain.com/picture.one.gif"
Közzétéve 2013 szeptember 22. - 6:50
Ugye a ketreceket még nem pakoltátok fel a padlásra? Mert néhány elkószált mókust be kéne még fogni!
- hiába kértem, hogy emlékezzen rám, ma reggel megint be kellett jelentkeznem
- a hozzászólások mellett látható "köszi" gomb-ra azt kaptam, hogy "elérted a mai napra engedélyezett pozitív... mittommi"; ezek szerint az engedélyezett szám <= 0?
Közzétéve 2013 szeptember 22. - 7:22
Az új hozzászólások oldalon az elolvasni nem kívánt tételek olvasottként való megjelölésére van-e lehetőség?
Közzétéve 2013 szeptember 22. - 11:47
Mi is ismerkedünk az új fórummal és az általa kínált lehetőségekkel. Elég nagy verzióugrás történt, nagyon sok dolog megváltozott, ezért kérünk egy kis időt, amíg rendbe tudjuk tenni a dolgokat. Írjátk meg ide a problémákat, kérdéseket, idővel majd jönnek néha válaszok is. ;) Hol a kacsintós szmájli?
Egyelőre egy régebbi verzióhoz készült elég gyatra minőségű magyarítás van fennt ideiglenes megoldásként, ezért van sok dolog csak félig magyarul (nem a mi munkánk, így a használata miatt ért agykárosodásért nem vállalunk felelősséget). Már dolgozunk egy rendes magyarításon. Köszi mindenkinek a türelmet.
Nyelvet a bal alsó sarokban látható linkre kattintva lehet váltani, a kínálat egyelőre a következő:
English (USA) - a fórum eredeti nyelven, ebben minden a helyén van, igaz angolul
Magyar (jellegű) - ez a nem általunk készített nem kifejezetten minőségi fordítás, egy része ráadásul angol (csak erős idegzetűeknek)
Magyar (lesz) - ez a készülőben lévő saját magyarításunk, egyelőre még nagyon sok benne az angol szöveg, de haladunk vele
- kt-gyu és froclee kedveli
Közzétéve 2013 szeptember 23. - 8:34
Sziasztok!
Csak nekem kell minden nap újra bejelentkezni, vagy nektek is?
Közzétéve 2013 szeptember 23. - 9:12
Minket is folyton kidob a fórum, már keressük az okát.
Közzétéve 2013 szeptember 23. - 9:30
Ha nem csukom be a böngésző pacis ablakát, akkor a kapcsolat megszakítása után az újabb kapcsolatkor él a bejelentkezés.
Közzétéve 2013 szeptember 23. - 10:12
Elvileg már nem kell újra és újra bejelentkezni, ha egy böngészőből használja az ember.. ha még valakinek van ilyen gondja, szóljon.
Közzétéve 2013 szeptember 23. - 10:33
Szomorúan veszem tudomásul, hogy nem tudok hozzászólást szerkeszteni a válaszban. Pedig kár egy fél oldalt beidézni egy szó kedvéért...
Azt sem látom, hogy kereshetek rá valakinek a hozzászólásaira.
Közzétéve 2013 szeptember 23. - 11:00
... nem tudok hozzászólást szerkeszteni a válaszban. Nekem sikerült. Pedig kár egy fél oldalt beidézni egy szó kedvéért...
Azt sem látom, hogy kereshetek rá valakinek a hozzászólásaira. Profilban bal oldalt "Hozzászólás" fül feladja. Saját tartalom keresése jobb felül.
Edited by Robi, 2013 szeptember 23. - 11:02.
Közzétéve 2013 szeptember 23. - 16:51
Robi, dehogy sikerült.
Azt én nem hívom sikernek, ha az én hozzászólásom bekerül az eredetibe. Ugyanis.
Ami a másikat illeti, tehát neked összesen három hozzászólásod van? Mert annyi látszik.
Most látom, ha teszek egy mosolyt, akkor nem tudok mögéje menni, ez már milyen hülye kis korlát?
Edited by Ernest, 2013 szeptember 23. - 16:54.
Közzétéve 2013 szeptember 23. - 18:51
Robi, dehogy sikerült.
Azt én nem hívom sikernek, ha az én hozzászólásom bekerül az eredetibe. Ugyanis.
Ami a másikat illeti, tehát neked összesen három hozzászólásod van? Mert annyi látszik.
Neked 3 oldalnyit hoz. Engedett a vigyorgó pötty után is írni.
Most látom, ha teszek egy mosolyt, akkor nem tudok mögéje menni, ez már milyen hülye kis korlát?
Ide is.
Lehet, hogy az alapproblémád nem értettem.
Közzétéve 2013 szeptember 23. - 19:24
Jajjjj... Mondtam én, hogy más hozzászólásába beleszerkesztve nem enged a smiley mögé?
De pontosítok. Ha javítani akarok a sajátomban, akkor nem enged a mosoly utánra. Addig nincs baj, míg a legeslegutolsó mondatom után is jó egy smiley, mert akkor a smiley elé menve teszek egysmileyt az eredeti helyett, majd gépelek, és a végén már van egy smiley.
Gondolod, 3 oldalnyi hozzászólásom van?
Na, ezt hogy csináltad, hogy a "Lehet, hogy..." kezdetű mondatod kívülre került?
Edited by Ernest, 2013 szeptember 23. - 19:30.
Közzétéve 2013 szeptember 23. - 21:30
Jajjjj...
Mondtam én, hogy más hozzászólásába beleszerkesztve nem enged a smiley mögé?
De pontosítok. Ha javítani akarok a sajátomban, akkor nem enged a mosoly utánra.
Addig nincs baj, míg a legeslegutolsó mondatom után is jó egy smiley, mert akkor a smiley elé menve teszek egysmileyt az eredeti helyett, majd gépelek, és a végén már van egy smiley.
Ezt mindjárt megpróbálom lecsekkolni...
Na, ezt hogy csináltad, hogy a "Lehet, hogy..." kezdetű mondatod kívülre került?
Kattinthatsz az idézeten belülre meg kívülre, oda kerül a szöveg ahová gépeled. Mi a kérdés? :tongue:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
A szmájli utánra is kattinthatsz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hozzászólások keresése: miután eljutottál oda hogy saját tartalom (find content), baloldalt be tudod állítani hogy topikot vagy hozzászólást mutasson. A "topikok ÉS hozzászólások" verzió zseniálisan csakis a topikcímeket mutatja a hozzászólásoknál is Ha azt választod hogy "csak hozzászólások" (only posts), ott máris 26 oldalnyi hozzászólásod van.
Edited by Õz, 2013 szeptember 23. - 21:39.
Közzétéve 2013 szeptember 24. - 6:27
100 lett a tárolható üzenetek száma. (Csak a százalékot néztem és megijedtem, hogy tudtom nélkül töröltem.)
Közzétéve 2013 szeptember 24. - 10:22
Jajjjj...
Kattinthatsz az idézeten belülre meg kívülre, oda kerül a szöveg ahová gépeled. Mi a kérdés? :tongue:
A szmájli utánra is kattinthatsz.
Hozzászólások keresése: miután eljutottál oda hogy saját tartalom (find content), baloldalt be tudod állítani hogy topikot vagy hozzászólást mutasson. A "topikok ÉS hozzászólások" verzió zseniálisan csakis a topikcímeket mutatja a hozzászólásoknál is
Ha azt választod hogy "csak hozzászólások" (only posts), ott máris 26 oldalnyi hozzászólásod van.
Mondtam én, hogy más hozzászólásába beleszerkesztve nem enged a smiley mögé?
De pontosítok. Ha javítani akarok a sajátomban, akkor nem enged a mosoly utánra.
Addig nincs baj, míg a legeslegutolsó mondatom után is jó egy smiley, mert akkor a smiley elé menve teszek egysmileyt az eredeti helyett, majd gépelek, és a végén már van egy smiley.
Na, most nézd meg ezt, ahol hozzászóltál, ott olyan, mintha hozzá szóltál volna (nem bele), de az én válaszomban már úgy látszik, mintha bele.
De ez csak egy újabb probléma.
Tehát akkor az egyik:
"Kattinthatsz az idézeten belülre meg kívülre, oda kerül a szöveg ahová gépeled. Mi a kérdés? :tongue:"
Nem kérdés... De mielőtt definiáltál volna hülyének, tán nem ártott volna utánanézni. A jelenség pontosan: Ha úgy törlök a hozzászólásból, hogy egy pontra eljutva a többi nem kell, és nyomom a shiftet és a lenyilat, akkor az én hozzászólásom már csak bele tud kerülni az idézetbe, nincs lehetőség alá írni. Sőt, ha előbb írom alá a hozzászólást, majd utólag törlök ,akkor beviszi az idézet mezejébe a hozzászólásomat. A jelenséget majdnem elő lehet úgy is idézni (csak semmi értelme), hogy az idézet alatti részre kattintás után nyomok backspace-t. Csakhogy, míg backspace-ket nyomva látszik, hogy mit csinálok, mert a kurzor alul kezd, addig a kijelöléssel nem (nem megy az idézet alá a kék - akár van ott saját szövegem, akár nem). Visszalépni meg látszólag nem lehet, mert az Enter nyomásával az idézet mező lesz nagyobb, nem ugrik vissza alája a kurzor. Lefelé nyíllal aláugrik, azért írtam, hogy látszólag nem lehet.
Tehát még egyszer: ha az idézet hátsó részét shift és lenyíllal kijelölve backspace-val törlöm, beugrom az idézet mezőbe, és lefelé nyíllal vagy kurzor kattal nem tudok kijönni belőle, valamint látszólag (!) Enter nyomása után sem.
Közzétéve 2013 szeptember 24. - 10:27
Na, most nézd meg ezt, ahol hozzászóltál, ott olyan, mintha hozzá szóltál volna (nem bele), de az én válaszomban már úgy látszik, mintha bele.
De ez csak egy újabb probléma.
"Kattinthatsz az idézeten belülre meg kívülre, oda kerül a szöveg ahová gépeled. Mi a kérdés? :tongue:"
Nem kérdés... De mielőtt definiáltál volna hülyének, tán nem ártott volna utánanézni.A jelenség pontosan: Ha úgy törlök a hozzászólásból, hogy egy pontra eljutva a többi nem kell, és nyomom a shiftet és a lenyilat, akkor az én hozzászólásom már csak bele tud kerülni az idézetbe, nincs lehetőség alá írni. Sőt, ha előbb írom alá a hozzászólást, majd utólag törlök ,akkor beviszi az idézet mezejébe a hozzászólásomat. A jelenséget majdnem elő lehet úgy is idézni (csak semmi értelme), hogy az idézet alatti részre kattintás után nyomok backspace-t. ... , míg backspace-ket nyomva látszik, hogy mit csinálok, mert a kurzor alul kezd, addig a kijelöléssel nem (nem megy az idézet alá a kék - akár van ott saját szövegem, akár nem).
Tehát még egyszer: ha az idézet hátsó részét shift és lenyíllal kijelölve backspace-val törlöm, beugrom az idézet mezőbe, és lefelé nyíllal vagy kurzor kattal nem tudok kijönni belőle, valamint látszólag (!) Enter nyomása után sem.
Egyet alá, majd az idézettből törlök.
Eddig maradt alatta a hozzáírt. Írok utána. :ohmy: Bővített szerkesztővel ide is enged.
Törlés után a shift + le nyíllal ide jött és enged írni.
Valószínűleg a bővített szerkesztővel megy, az "egyszerűbb ", elsőre feljövő nem engedi.
Ezekre gondoltál?
Edited by Robi, 2013 szeptember 24. - 10:35.
Közzétéve 2013 szeptember 24. - 10:37
Bővített szerkesztővel ide is enged.
Ez így van.
Közzétéve 2013 szeptember 24. - 11:46
Egy kérdés a félangol kezelőfelület illetve a rosszul megjelenő betűk ( pl.: 23 jĂşnius 2012..) érdemes jelenteni vagy ezen még bőszen dolgoztok?
Közzétéve 2013 október 3. - 10:54
Bőszen dolgozunk.
A bal alsó sarokban válthatsz nyelvet, van egy teljesen angol, van egy ideiglenes, ami félig magyar, ezt nem mi készítettük, és elég borzalmas is, ráadásul egy korábbi verzióhoz készült, ezt el is tüntetjük hamarosan
Sajnos a jelenlegi verzióhoz nincs magyarítás, ezért megint nekünk kell lefordítanunk az egészet. Ha a nyelvek közül Magyar (lesz!) nevűt választod, akkor már láthatod a készülőben lévő saját fordításunkat. Ha ebben magyar nyelvű furcsaságokat találsz, nyugodtan írj. Köszi.
Közzétéve 2013 október 3. - 11:05
Ez kicsi dolog, de régebben az óra-percet is kiírta az utolsó hozzászólások után a főoldalon - így ha naponta többször benéztem, könnyebb volt lecsekkolni, hogy írt-e valaki újat időközben.
Ezt esetleg nem lehet visszaállítani? (Ha nem, akkor így is megleszek persze...)
Közzétéve 2013 október 3. - 12:01
Ez kicsi dolog, de régebben az óra-percet is kiírta az utolsó hozzászólások után a főoldalon - így ha naponta többször benéztem, könnyebb volt lecsekkolni, hogy írt-e valaki újat időközben.
Ezt esetleg nem lehet visszaállítani? (Ha nem, akkor így is megleszek persze...)
Így?
Jó, hogy szóltál, amúgy is be kellett állítanom a dátumformátumokat, eddig az amcsi változat volt.
Közzétéve 2013 október 3. - 12:03
Köszi, igen, erre gondoltam.
Közzétéve 2013 október 3. - 13:04
Köszönet annak a valakinek, aki "kommentálta" a leállás eseményeit!
Így nem volt olyan kilátástalan a várakozás...
Meg persze köszönet a sok munkáért is, hogy megújúlt és elindult a fórum!
Közzétéve 2013 október 3. - 19:19
Mi pedig köszönjük a támogatóknak, akik lehetővé tették, hogy megújulhassunk. Tervezünk még pár újdonságot, de előbb még belakjuk ezt a fórumot.
Közzétéve 2013 október 4. - 9:33
Sziasztok!
Nekem egy olyan észrevételem lenne, hogy ha mondjuk ott vagyok a főoldalon, látok minden témát, és hogy melyik témakörön belül melyik topicban volt a legutolsó hozzászólás, és rákkattintok annak a topicnak a címére: pl. Lófajták -> Magyar hidegvérű, és így tovább minden témakörben, akkor két dolog történik. Vagy a téma legutolsó oldalára jutok (ahova amúgy kerülni szeretnék), vagy pedig tökre a téma legelső oldalára, és akkor tovább kell kattintani az utolsó oldalhoz. Ez miért van, mi befolyásolja?
- Lótuszvirág kedvelte