Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Pécs és környéke

• Please log in to reply
14283 válasz a témához

#14161 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 6. - 9:51

Kazi, hát nem menekülhettél Te sem...Boldogságos csillaghullásos fél évszázados szülinapot kívánok!!! :kocc: :yeah:

És a Csabáknak boldog névnapot... :)

Edited by Nyanya, 2011 július 6. - 9:52.

#14162 Women

Women

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 958 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 6. - 10:15

Posted Image Kazi! Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok!!!

Minden idõk legjobb baranyai bullrider-ének pedig nagyon boldog névnapot kívánok!!!! :kocc: :yeah: :kocc:

#14163 DED

DED

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 624 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 6. - 20:12

Ötven felett az ember már kifelé megy az erdõbõl. De nagyon nagy az erdõ, úgyhogy van még bõven idõ mindenre. Tudom magamról. ;) Boldog szülinapot kívánok ! :kocc:

#14164 Vén kecske

Vén kecske

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 409 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 6. - 20:20

[quote name='Women' date='2011.07.06, 11:15' post='891662']
Posted Image Kazi! Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok!!!

Sziasztok :D

Kazi Papi, minden földi joót kivánunk Neked :yeah: :yeah: :yeah: :yeah: :kocc: :kocc: :kocc: :kocc: :kocc:
mekkmek

#14165 MoonLight

MoonLight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 472 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 8. - 13:24

Utólagosan is boldog szülinapot Kazi! :kocc:

#14166 MoonLight

MoonLight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 472 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 10. - 14:07

Boldog szülinapot Chyki! :yeah: :kocc:

#14167 Ritmus

Ritmus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 157 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 14. - 17:21

Kazi így utólag is: Azt mondják, a születésnapok jót tesznek az egészségnek. Azok élnek a legtovább, akiknek a legtöbb van belõlük… :kocc: Ezt meg Marcsinak mert ma van a napja: Isten éltessen sokáig, pénzben járjál bokáig, búbánatot sose lássál, s akit szeretsz azzal háljál! :yeah:

#14168 Janó

Janó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 16. - 7:43

Jimnek nagyon boldog születésnapot!! :) :ang: :ang: :kocc:

#14169 Jimi

Jimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 159 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 18. - 9:34

Köszönöm szépen!

#14170 kazi

kazi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 708 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 19. - 14:32

Késve de köszönöm a jókívánságokat! Rá kellett pihennem Orfûn két hetet mert: Nehéz ötven év volt, lekûzdöttem a komoly gyermek betegségeket kanyaró rubeola himlõ stb, túl éltem nagy háborúkat Vietnám, Falcland, Kuvait, Irak, Bosznia, Afganisztán. Lekûzdöttem a világ járványokat madár, disznó infulenza hn1 stb, Építettem házat, túl éltem húsz év házasságot, felneveltem 2 gyereket. Leváltottam több kormányfõt és minisztert. azt hiszem a munka dandárját már elvégeztem. A még visszalévõ ötvenet csendben békében a lovaimmal fogom eltölteni :D ! Én is jókívánságaimat fejezem ki a pofátlanul fiatal lovas barátimnak és barátnéimnak és igyekezzenek megelõzni :kocc: !

Edited by kazi, 2011 július 19. - 14:33.

#14171 Bogárka

Bogárka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 401 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 19. - 16:45

Késve de köszönöm a jókívánságokat!
Rá kellett pihennem Orfûn két hetet mert:
Nehéz ötven év volt, lekûzdöttem a komoly gyermek betegségeket kanyaró rubeola himlõ stb, túl éltem nagy háborúkat Vietnám, Falcland, Kuvait, Irak, Bosznia, Afganisztán. Lekûzdöttem a világ járványokat madár, disznó infulenza hn1 stb, Építettem házat, túl éltem húsz év házasságot, felneveltem 2 gyereket. Leváltottam több kormányfõt és minisztert. azt hiszem a munka dandárját már elvégeztem. A még visszalévõ ötvenet csendben békében a lovaimmal fogom eltölteni :D !
Én is jókívánságaimat fejezem ki a pofátlanul fiatal lovas barátimnak és barátnéimnak és igyekezzenek megelõzni :kocc: !

Kazi, olyan szépen szóltál!!!
Te már igazi bölcs vagy! :)

#14172 MoonLight

MoonLight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 472 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 21. - 7:54

Kiskifli se boldogít minket sokáig, Hux tesz róla ;)

#14173 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 21. - 8:20

Bukott kifli savanyú a szõlõ?

:yeah: :dev:
Ezt pedig elméletileg alaposan roggyant Nagykiflinek, nem túl nagy szeretettel...

Amúgy kedves Nagykifli, nem vagy véletlenül Emós??? Találtam egy tökéletesen rád illõ idézetet. Na jó, a tini nem smakkol...

"Az emós szenvedésbeteg tini... Mindenkinél jobban akar szenvedni. Elõbb hülyére, végül halálra sajnálja magát. Kedvenc tartózkodási helye az anyja kínja." (Vavyan Fable)

Edited by Nyanya, 2011 július 21. - 8:35.

#14174 Szuzy

Szuzy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 255 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 21. - 11:40

Gondolkodtam rajta, hogy írjak neked néhány " kedves" szót, de valószínûleg képtelen lennél felfogni, hiszen erõsen úgy tûnik az értelmezõ képességeddel komoly gondok vannak. És a gerinctelen emberek szintjére nem süllyedek le...Mindenesetre egy jó tanács: lépj tovább! ;)

#14175 LeO

LeO

Törzsvendég

• Moderátor
  • 5.091 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 21. - 11:50

Gépház üzen: Trollt nem etetünk. Ha közös ismerõsünk újfent felbukkanna, jelezzétek nekem vagy valamelyik moderátornak, de azzal, hogy reagáltok a provokációjára olajat locsoltok a tûzre és a modiknak is sokkal nagyobb munkát adtok a kusza egymásba ágyazott hozzászólások gereblyézésével. Tehát, ha újra reinkarnálódna, jelezzétek nekünk mielõbb és legfõképp NE REAGÁLJATOK rá. Köszönettel: Moderáció.

#14176 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 21. - 11:54

Rendben :) És köszönjük a takarítást.

#14177 MoonLight

MoonLight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 472 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 22. - 22:02

Itt miért nem lehet Lájkolni ? :D

#14178 Marcsi

Marcsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 107 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 23. - 16:14

Sziasztok! Köszi Mindenkinek aki gondolt rám :) Kellemes hétvégét Mindenkinek :) Pusszanat :)

#14179 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 10:58

Sziasztok! A debrecen és környéke régióból kukkantok át kicsit hozzátok, mert a jövõ héten a Mecsekben fogunk nyaralni. Érdeklõdnék, hogy lovagol-e valaki a mecseknádasdi lovardában. Abban a faluban leszünk egy hétig, és szívesen találkoznánk ott lovagló fórumossal egy közös lovaglásra is.

#14180 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 12:57

Szia! A komlóiak vannak közel Mecseknádasdhoz, szerintem velük tudnál egy jót kirándulni, lovazni. Nekem Nagykozárból kicsit macerás lenne, és mostanában nem is lovagoltam Mátkát, úgyhogy sok lenne neki egy ilyen kiruccanás. Különben nagyon szívesen átlovagolnék, de így sajnos nem megy...

#14181 Women

Women

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 958 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 28. - 9:17

Sziasztok! Orfûre a Tekeresi Lovardába keresek olyan oktatót, aki nyár maradék idejére vállalná csoportok oktatását. Sürgõs lenne!!!! Ha valakinek van valami ötlete, vagy van ismerõse, aki vállalna ilyet szóljatok! Jól megfizetik a munkát! :)

#14182 Szuzy

Szuzy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 255 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 3. - 19:27

Sztem beszerzek egy ilyet: http://trexpert.hu/?...al=2&termek=134 :kir:

#14183 Jimi

Jimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 159 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 4. - 8:55

Tök jó, nekem van, idõnként nagy szolgálatot tesz többnapos rendezvényeken. :-) Egyszerû, praktikus, néha nem könnyû olyan magas helyet találni, ahol zuhanyozni is lehet bámész tekintetek nélkül. :-)) (mellesleg csak úgy megjegyzem, egy idézet, amit itt olvastam a fórumon: az igazi kobboj még a fényképen is büdös!) Ha így vesszük, pénzkidobás az egész. :-))

#14184 Szuzy

Szuzy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 255 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 4. - 9:30

Tök jó, nekem van, idõnként nagy szolgálatot tesz többnapos rendezvényeken. :-)

Egyszerû, praktikus, néha nem könnyû olyan magas helyet találni, ahol zuhanyozni is lehet bámész tekintetek nélkül. :-))

(mellesleg csak úgy megjegyzem, egy idézet, amit itt olvastam a fórumon: az igazi kobboj még a fényképen is büdös!) Ha így vesszük, pénzkidobás az egész. :-))

Nem vok "kobboj" , de egyébként stimmel. :dev: :ang:

#14185 Ritmus

Ritmus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 157 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 5. - 7:18

Cowboy Amerikai kisvárosban egy bárban idõsebb férfi farmernadrágban, cowboy-kalappal, bõrdzsekiben nézeget egy nagyon szexis fiatal nõt, aki meg is szólítja: - Ugyebár ön egy igazi cowboy? Mire a válasz: - Igen, azt hiszem... egész nap a farmon a lovakkal foglalkozom, kerítést javítok, teheneket terelgetek... tehát azt hiszem, cowboy vagyok. És ön? Mire a fiatal nõ: - Én leszbikus vagyok. Egész nap a nõkre gondolok. Reggel ébredéskor, zuhanyozás közben, munka közben... mindig. Egy idõ után érkezik egy házaspár, ránéznek a férfire és megkérdik õk is: - Ön ugye cowboy? Mire a férfi nagyon-nagyon gondterhelten: - Nem, most jöttem rá, hogy leszbikus vagyok. Bemegy a cowboy a kocsmába és kér egy whiskyt. Csendesen iszogatja, hozzá pedig gyönyörû, tökéletes karikákat ereget a szivarjából. Egyszer csak egy nagydarab indián kocogtatja meg a vállát: – Ide figyelj, sápadt arcú, nagy bajban leszel, ha nem hagyod abba az anyázást. Az öreg cowboy egy napon belovagol a városba. A helyi seriff a kocsma elõtt a székében ülve nézi, ahogy az öreg leszáll a lóról és kiköti a kocsma elé. Az öreg ezután a ló farához lép, felemeli a ló farkát, és egy hatalmas csókot nyom oda, ahova sose süt a nap. Utána leengedi a ló farkát, és elindul a kocsma ajtaja felé. – Elnézést, uram – szól a seriff. Hihetek a szememnek, valóban jól láttam? – Bizony, jól... ugyanis rémesen ki van száradva a szám! – És ez segít? – Sajnos nem, de legalább nem nyalogatom állandóan... Belép egy cowboy a kocsmába, és whisky-t kér. Mielõtt a vendég megihatna, megjelenik egy mókus, beledugja a farkat a pohárba, aztán eltûnik. A finnyás vendég kér egy másikat, de mire megihatna, megint jön a mókus, beledugja a farkát, stb. – Hogy kerül ide ez a mókus? – Hát a zongoristáé – hangzik a kocsmáros válasza. A vendég odamegy a zongoristához: – He! Tudod azt, hogy a mókus farka belelóg a whisky-be? – Nem – válaszol a zongorista. Erre a vendég ad neki egy hatalmas pofont. Ekkor a zongorista játszani kezd a hangszeren és énekel is hozza: – A mókus farka belelóg a whisky-be, a mókus farka belelóg a whisky-be... A texasi ivó ajtaját berúgja egy 160 cm–es kis emberke, és csípõre tett kézzel megáll a bejáratnál. – Ki volt az a szemét fickó, aki kékre festette a lovamat? Az egyik asztaltól feláll egy tagbaszakadt cowboy: – Miért? Talán van valami kifogása? – Semmi, uram, csak azt akarom mondani, hogy már megszáradt, lehet lakkozni... A farmer kilovagol a marhacsordához és látja, hogy a bika bõszülten kergeti az egyik cowboyt, aki a megvadult állat elõl beugrik egy üregbe, de menten ki is ugrik. A bika visszafordul, a cowboy be az üregbe, a bika el, a cowboy ki, és ez megismétlõdik vagy egy tucatszor. A gazda odakiált a cowboynak: – Miért nem maradsz benn? – Mert odabenn egy medve van! :D :D :D

Edited by Ritmus, 2011 augusztus 5. - 7:19.

#14186 Zsé

Zsé

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 31 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 23. - 11:54

KEDVES LOVASOK ÉS LÓKEDVELÕK!!!

Örömmel értesítünk benneteket, hogy idén is megrendezésre kerül a V. A. D. (Vénasszonyok Nyara Derby), a Bükkösdi lovas pályán, 2011. október 8-án, szombaton, 9 órai indulással. A tájékozódási, és ügyességi versenyre három fõs csapatok jelentkezését várjuk. Ha nincs csapatod, az sem baj, lesznek még így páran :D. A nevezési díj 2.000 Ft/fõ, ebbõl fedezzük a kaját, a kupát és a díjakat. A versenytáv kb. 25 km lesz (kb. 3,5 órát lesztek a pályán). NEM IDÕRE KELL TELJESÍTENI!!! Lesz sok érdekes és vicces feladat (szakág-függetlenek), na meg persze szép idõ (megrendeltük! :D).

A pénteken érkezõket este vacsorával várjuk, ezért kérjük, hogy elõre jelezzétek, ha már a „bemelegítésen” is szívesen részt vesztek, nehogy ne legyen elég kaja :D. Kérünk benneteket, hogy a belsõ folyadékpótlásban segítsetek…

A lovaknak és lovasoknak a szállás megoldható (hálózsákot hozzatok), tisztálkodási lehetõség is van, ha valaki esetleg ilyesmire vetemedne :D.
A lovaknak 60 férõhelyes istálló, korlátlan mennyiségû víz és széna áll a rendelkezésükre. Aki a lova mellett tervezte az alvást, az hozzon magával sok meleg cuccot! Az elõzõ játékok tapasztalatai alapján néhány javaslat: mindenki hozzon magának a lovaglásra valamiféle innivalót valamint esõkabátot - mégiscsak október lesz.

Reméljük, minél többen eljöttök, és újra jól érezzük magunkat egy hétvégén át!

Jelentkezéseteket, kérdéseiteket, óhajaitokat várjuk legkésõbb október 4-ig az alábbi elérhetõségeken:

Cili: cili111@citromail.hu

facebook-on

tel.: 20/512-76-32

Pók: szendre22@freemail.hu

facebook-on

tel.: 30/516-12-63

Zsani: mucica@citromail.hu

facebook-on

A paci.hu-t is olvassuk, ott is lehet jelentkezni a Pécs és környéke fórumon.

Várunk mindenkit sok-sok szeretettel!

#14187 Szürke Bagoly

Szürke Bagoly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 162 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 29. - 8:33

[quote name='Zsé' date='2011.08.23, 12:54' post='897669']
KEDVES LOVASOK ÉS LÓKEDVELÕK!!!

"A nevezési díj 2.000 Ft/fõ, ebbõl fedezzük a kaját, a kupát és a díjakat."

Hegyentúliak!
A nevezési idõszak kb. 46 nap, így egy majdnem biológiai csodát láthatunk. Ha ezen idõszakban nevezünk, ( 46.....és 1 nap is lehet) ebbõl lesz a fedezés :D akkor október 8.-án szombaton Bükkösdön a V.A.D.-on megszületik a kiskaja, kiskupa, kisdíjak... :D .
Ja, ezen eszmefuttatásnak talán köze lehet a múltheti kánikulának? :confused:
Üdv Mindenkinek

#14188 Zsé

Zsé

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 31 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 31. - 20:40

"Ja, ezen eszmefuttatásnak talán köze lehet a múltheti kánikulának? :confused: "

Akkor errõl inkább nem is kérdezõsködök. Honnan lehet neked káni kulád :confused: :D :kir:
Ja, és nagykaja, nagykupa, a kisdíjak meg stimmel :kir:

Edited by Zsé, 2011 augusztus 31. - 20:40.

#14189 Szürke Bagoly

Szürke Bagoly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 162 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 1. - 9:37

"Ja, ezen eszmefuttatásnak talán köze lehet a múltheti kánikulának? :confused: "
Ja, és nagykaja, nagykupa, a kisdíjak meg stimmel :kir:

Akkor errõl inkább nem is kérdezõsködök. Honnan lehet neked káni kulád :confused: :D :kir:
Mert egyszer volt, hol nem volt, a hegyen innen, dombon túl, a mesének vége, valóság lett, de már annak is, - itt a vége, futnak véle.

Akkor már lábalunk ki a válságból, hogy csak a díjak lesznek kicsik?

Edited by Szürke Bagoly, 2011 szeptember 1. - 9:38.

#14190 branco

branco

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 692 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 4. - 9:54

Vásárolnánk 1db fiatal mangalica kant. Ha valaki tud a környéken, szóljon nekem.

#14191 Vén kecske

Vén kecske

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 409 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 4. - 13:30

Szasztok :D Van 2db szürke tigrincs mintázatu kiscicánk ajándékbeeeee,ha vki szeretne egy kis cirmit az viheti :yeah: :yeah: Szép napot :guny: :guny: mekkmek

#14192 Zsé

Zsé

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 31 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 4. - 20:34

Branco! Szürke Bagoly! Írtam nektek magánt! Branco, neked már a másodikat :yeah:

#14193 Zsé

Zsé

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 31 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 5. - 15:36

Szürke Bagoly! Ment magán :D

#14194 Szürke Bagoly

Szürke Bagoly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 162 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 6. - 8:43

Hegyentúliak! Szomorúan :D közlöm veletek, hogy a V.A.D. egyik állomásán ott leszek. nagyon jó, aranyos feladat lesz, és a tõzsdén nincs olyan "pont" mozgás nyitáskor, mint ezen állomáson. Mint eddig is, most sem tudja meg senki, hogy mi lesz, :hu: annyira titkolom, hogy még utána sem mondom meg :D . Csak úgy megjegyzem teljesen titokban, hogy 2012.08.20.-án egy karikás ostor tulajdonosa leszek, és ha bárki megkörnyékezne, a feladat elõre megismerésének céljából, a most kiutalt seggrecsapást a jövõ V.A.D.-on fogja megkapni kamatostul, áfástól, mert akkor az lesz az én plusz pontozásos feladatom. Üdv Mindenkinek u.i. Ja, próbálkozni lehet, mert nem biztos, hogy lesz karikás ostorom :kocc: ,( de fogok kérni :D )

#14195 branco

branco

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 692 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 6. - 19:07

Adok köccsönbe karikást, csak szólj. :dev:

#14196 Vén kecske

Vén kecske

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 409 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 8. - 21:14

Halilóóó!

Marcsiknak boldog névnapot kívánok!! :guny: :guny: :guny: :kocc: :kocc: :kocc:

mekkmekk

Edited by Vén kecske, 2011 szeptember 8. - 21:15.

#14197 Women

Women

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 958 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 22. - 10:11

Westerncsizma eladó! Irány ár 25.000 Ft. Nem az enyém, így ha érdekel a következõ e-mail címen tudsz érdeklõdni: trita2225@gmail.com

Posted Image

Posted Image

#14198 Women

Women

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 958 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 28. - 13:27

Lovastúra-vezetõ Szakképesítés (OKJ 52 812 02 0000 00 00) Ha érdekelnek a lovak és az idegenvezetés, de nem tudod, hogy kombinálhatod a kettõt? Most itt az alkalom: jelentkezz az induló lovastúra-vezetõ képzésünkre! A képzés célja: a szakképzésben résztvevõk számára olyan tudás elsajátítása, mely a munkaerõpiacon keresett, jól eladható. E szakképesítést megszerzõ szakemberek képesek lesznek hazai és külföldi lovas turista csoportok vezetésére, a lovak túrára történõ elõkészítésére; a szakszerû tartásuk, takarmányozásuk és gondozásuk megvalósítására; a vendégekkel kapcsolatos idegenvezetõi és vendéglátói tevékenységek ellátására, a kapcsolódó pénzügyi feladatok elvégzésére. A képzés során oktatott modulok: - 1688-06 Gondozási feladatok - 1689-06 Lovaglási feladatok II. - 1690-06 Fogathajtási feladatok II. - 1691-06 Lovas túra elõkészítés, vezetés - 1692-06 A vendéglátás és lovas tábor mûködtetése, feladatai Képzés idõtartama: 6 hónap Képzés óraszáma: 300 óra Választható képzési formák: Alapképzés: 120 óra elméleti és 180 óra gyakorlati képzés Egyéni tanrendû képzés: 120 kontaktóra és 180 óra irányított egyéni tanulás A képzés helyszíne: - elméleti képzés: 7629 Pécs, Frankel Leó utca 33. - gyakorlati képzés: Babarcszõlõs, Ruppert Major A képzés tervezett kezdési ideje: 2011. október Részvételi díj: - alapképzés esetén: 150.000 Ft/fõ - egyéni tanrend esetén: 86.400 Ft/fõ + Vizsgadíj: kb. 50.000 Ft (mindkét esetben) Kamatmentes részletfizetés biztosított! Jelentkezés feltételei: Érettségi vizsga Lovaglás (legalább rajtengedély vizsgaszinten) Szükséges: pályaalkalmassági megfelelés Szükséges: szakmai alkalmassági megfelelés Szükséges: egészségügyi alkalmassági vizsgálat A sikeres vizsgát tett hallgatók a szakképesítést igazoló bizonyítványt kapnak.

#14199 kazi

kazi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 708 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 1. - 22:19

Itt van az õsz ittvan ujra! csodálatos szinekben kezd pompázni, úgy potyog a makk mint a jégesõ! Ma folytattam a VADra felkészítõ munkát és ellovagoltam Orfûre. Mecseken át száraz köves utakon friss körmölés után, az ut egy része nagy kinlódás volt. Mefogadtam erre egy darabig nem jövök. Haza inkább Mánfa felé jöttem az legalább élvezetes volt. Rengeteg túrázó és lovasok is voltak az uton. Ilyen idõben nem tudom még meddig tehetjük ezt de minden perc ajándék. Bízom benne hogy a következõ hétvégén nem kell jeget kaparni reggelente. A tavaszi forduló után elégtételt szeretnék a sorstól s gondolom ti is. Megvizsgáltam Orfûn a lólekötõket a sörözõ elõtt, minden rendben :D mehetünk pénteken, már nagyon várom, beindult a visszaszámlálóm. Hajrá Magyarország! :yeah: Hajrá Bükkösd! :yeah: Hajrá V.A.D.! :yeah: Hajrá Kazi! ;) Hajrá Léna! :kir:

#14200 Szürke Bagoly

Szürke Bagoly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 162 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 3. - 7:04

Kazi!
Az idokep.hu
30 napos elõrejelzés Hasonló idõszak: 1980. október 15. után

Idõjárás-elõrejelzés Idõjárás-elõrejelzés
Hétfõn virradóra is többnyire derült lesz az ég, fõleg az Északi-középhegység völgyeiben és a Dunántúlon van esély köd vagy pára kialakulására. Gyenge szélre, 5 és 11°C közötti minimumokra van kilátás, a szélvédett völgyekben azonabn egy-két fokkal hidegebb is lehet. Napközben az ország nagy részén zavartalan lesz a napsütés, csupán északkeleten, keleten jelenhetnek meg idõnként fátyolfelhõk az égen. A gyenge szélben 21-26°C közé melegszik a levegõ.

Keddre virradóra is marad a derült, nyugodt idõjárás, csak északkeleten lehet kevés fátyolfelhõ az égen. Helyenként továbbra is kialakulhatnak pára-, illetve ködfoltok. Gyenge lesz a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet többnyire 7 és 12°C között alakul, de északkeleten lehet ettõl kissé hidegebb is.

Egészen péntekig kitart a vénasszonyok nyara, majd pénteken a legfrissebb számítások szerint is markáns hidegfront érkezik, erõs szél, csapadék és lehûlés kíséretében.
Drasztikus lehûlés jön péntektõl!
2011. okt. 3. | Szerzõ: mikes | Szólj hozzá az elõrejelzéshez!

a koponyeg.hu

Hétfõn folytatódik a túlnyomóan napos, száraz, délután nyáriasan meleg idõjárás. Reggel azonban hûvös lesz, néhol talajmenti fagy sem kizárt. A nyugatias szél mérsékelt lesz. Fronthatással nem kell számolnunk. A közlekedés feltételei kiválóak lesznek.

Kedden nem várható idõjárás-változás, száraz, derült idõre van kilátás. Esõ nem alakul ki. A csúcshõmérséklet pedig még mindig 24 fok körül alakulhat.

Szerdán és csütörtökön változóan felhõs lesz az ég, zápor kialakulására csütörtökön lesz esély, de csak kis valószínûséggel. Egyelõre kitart a nagyon kellemes kora õsz.

Péntektõl aztán drasztikus változás kezdõdik, hiszen északnyugat felõl markáns hidegfront éri el hazánk térségét. A front a hétvégén mediterrán ciklont generál, mely fõleg a déli területeket érintheti. Vasárnapig igen jelentõs, 10-15 fokos lehûlés lehet. Pénteken, szombaton és vasárnap is erõsen felhõs, vagy borult lehet az ég és - a ciklon mozgása miatt nagy bizonytalanság mellett - többfelé (fõleg délen) várható kiadós mennyiségû esõ, zápor. Az északi, északnyugati szél viharossá fokozódik! A jelenlegi számítások szerint a hétvégétõl már kell fûteni!
Ezeket az elörejelzésekett most néztem meg, a múlt héten már csütörtökre jósólták, hát csak csúszik még kettõ napot, ha nem, akkor nagyon hosszú idõ után a ruhatárnak az alján lévõ ruhadarabokat elõ kell venni. Nem beszélve arról, hogy kb. két és fél hónap után most kell meg- átázni. Az "el" igekötõvel nem idõjárás függvénye.
Üdv

Edited by Szürke Bagoly, 2011 október 3. - 7:17.