Zablák tudománya
Közzétéve 2008 június 8. - 12:46

Közzétéve 2008 június 8. - 13:59
Közzétéve 2008 június 8. - 14:30
Közzétéve 2008 június 8. - 15:45

Közzétéve 2008 június 8. - 16:36
Ezt igazából csak úgy tudod meg ha kipróbálod. Mert ha egy másik ember másik lovának valahogy mûködik ez a zabla, attól még nem valószínû h nálatok is ugyanazt a hatást fogja kiváltani... Más ember, más ló, más hatás.
Persze az alapfunkció megegyezik, csak lehet hogy egyik ló tolerálja, a másik nem. Próba cseresznye.
jha jah tudom h csak akkor tudommeg mien az en lovamnak ha kiprobaljuk de a tapasztalatokra akkor is kivancsi vagyok...
porfelhõ....
megy zabla nelkül a lo midnen formaban de nem szeretem hacki val lovagolni.... aztan valami olyasmit keresek ami neki is jo lenne meg nekem is bizonyos dolgok kiküszöbülésére aztán sok zablat vegignéztem és ez volt a legszimpatikusabb....ami nem is olyan kegyetlen
Edited by elfedelik, 2008 június 8. - 16:37.
Közzétéve 2008 június 8. - 16:47
Közzétéve 2008 június 8. - 17:29
megy zabla nelkül a lo midnen formaban de nem szeretem hacki val lovagolni.... aztan valami olyasmit keresek ami neki is jo lenne meg nekem is bizonyos dolgok kiküszöbülésére aztán sok zablat vegignéztem és ez volt a legszimpatikusabb....ami nem is olyan kegyetlen
Csikózablával próbáltad?
A "bizonyos dolgok kiküszöbölése" az esetek 95 százalékában nem zabla kérdése. De az is lehet, hogy nincs igazam.
Közzétéve 2008 június 8. - 17:57
Mik azok a "bizonyos dolgok", ha nem vagyok indiszkrét? :confused:

alapjaratona lo egy nagyon puhaszaju lo csak ehez tarsul egy nehezen kezelhetõ agyrendszer ..otthon egy sima csikozablaval el lehet lovagolni sõt meg kötöfék vezetõ szarral is ugy hogy tamaszkodjon viszont versenyen amint a pályára lép ( a bemelegitõ pályán is 2 dekát foga kezemen teljesen kezelhetõ nyugodt ...) hajlamos arra hogy bedurvul ...
na ezt kellene kezelni egy olyan zablaval ami alapjaraton nem durva viszont aha baj van es igazitani kell akkor biztositsa azt hogy a ló ne veszitse el a folyamatossagat , ne akadjon meg,ne veszitse el a labsorrendjet és alig lathatoan lehessen igazitani - na most ahogy ezt a zablat neztem errõl el tudom képzelni h lehetõvé teszi ezt
szimpatikus benne nagyon hogy ha surgõsen kell igazitani akkor nem egy hirtelen erõteljes hatas lép fel hanem szépen fokozatosan erõsödika feszitõ hatas mivel a szajresze ugye csuszik és ahogy csuszik ugy erõsül a allazólánc hatása es ez szamomra sookkal erzékelhetõbbé árnyalatosabba tehetné az egész munkát mint pl egy pelhamel ami ugye egybõl egy erõsebb feszitõ hatast eredmenyez ...
szal nem tudom meg mi legyen de szivesen kiprobalnam hatha elerném vele zt amit szeretnék...persze a legjobb az lenne ha egy sima csikozablaval el lehetne erni ezt de hat sajnos ez nem minden lónál kivitelezhetõ.. :(
meg aztan ahogy ismerem a pacc ot remekül elszorakozna a szajresszel :yeah:
Edited by elfedelik, 2008 június 8. - 18:00.
Közzétéve 2008 június 8. - 19:43

Hát figyelj, ez viszont szerintem csak a lovason múlik, hogy milyen a keze. Nekem is volt egy igen agyas lovam, többéves gumis csikózabla, fém csikózablázás után kipróbáltunk nála egy pelhamet, de úgy jó passzosra állítva. És gyönyörûen bevált, csak figyelnem kellett, hogy megfelelõen erõs legyen hozzá a csizmám és ne "matassak" feleslegesen a szájában. Nagyon jól elfogadta a ló is, és bízott a zablában.szimpatikus benne nagyon hogy ha surgõsen kell igazitani akkor nem egy hirtelen erõteljes hatas lép fel hanem szépen fokozatosan erõsödika feszitõ hatas mivel a szajresze ugye csuszik és ahogy csuszik ugy erõsül a allazólánc hatása es ez szamomra sookkal erzékelhetõbbé árnyalatosabba tehetné az egész munkát mint pl egy pelhamel ami ugye egybõl egy erõsebb feszitõ hatast eredmenyez ...
Közzétéve 2008 június 8. - 21:33
És miben versenyzel a lóval? (Csak érdekel
)
Hát figyelj, ez viszont szerintem csak a lovason múlik, hogy milyen a keze. Nekem is volt egy igen agyas lovam, többéves gumis csikózabla, fém csikózablázás után kipróbáltunk nála egy pelhamet, de úgy jó passzosra állítva. És gyönyörûen bevált, csak figyelnem kellett, hogy megfelelõen erõs legyen hozzá a csizmám és ne "matassak" feleslegesen a szájában. Nagyon jól elfogadta a ló is, és bízott a zablában.
dijugratas...

jaja lovason mulik persze persze....a könnyü kéz +és befolyasosabb csizma + derék derék- nálunk is egészen addig mûködik ameddig pályai ámokfutásba nem kezd

és ebben az a rocc hogy csak a pályán valik kezelhetettlenné -persze ezt kinövi idõvel mert fiatalka még de basszus ha addig meg összetöri magat meg engem is.....
most egyépként pelham két szár a felszerelése felváltva hackamoreal
pelhammel nehezebb vele birni a hackamoret meg annyira nem szeretem :)igaz azzal elviselhetõbb és ugyanugy megy vele halál elengedetten könnyen 1 dekaval ...de akkor is...
szal ezert keresek valami köztes megoldast ami biztositja azt hogy legyen egy egyszerûbb resze a dolognak pl a csikozabla karika ezen a zablan meg legyen egy feszitõkar vészhejzetre viszont ha veszhelyzet van akkor finomabban adja tudtara de megis hatarozottan h ez igy nem kóser ..
es ahogy neztem ennek a zablanak a kialakitasa elviekben szerintem lehetõvé teszi ezt az elgondolasomat ..aztan lehet nem

na most lehet hogy ezt ezzel a zablaval se tudom elerni lehet csak az idõ fogja az agyát beállitani egeszen addig a szintig mig egy csikozablaval lehet menni vele 150 en

szóval szerintem kiserletezni kell hogy mi lenne a legidealisabb megoldas szamunkra aztan vagy bejön vagy nem ...de egy ilyen arkategorias zablanal az ember megkerdezi a masikat hogy hatha hasznalt mar ilyet es mik a tapasztalatok...meg persez konzultalok az edzõmmel is de csak szerdan jön :(
Edited by elfedelik, 2008 június 8. - 21:33.
Közzétéve 2008 június 8. - 21:41

Hát így legyenna most lehet hogy ezt ezzel a zablaval se tudom elerni lehet csak az idõ fogja az agyát beállitani egeszen addig a szintig mig egy csikozablaval lehet menni vele 150 en

Edited by Saby, 2008 június 8. - 21:42.
Közzétéve 2008 június 8. - 21:48
Pont ezt akartam kérdezni, h az edzõd mit ajánl, de az utolsó mondatod ezt megválaszolta
Szerintem ha már kísérletezni kell, ezt mindenképp bízd rá. Gondolom azért az edzõd mert megbízol a szakmai tudásában, ítélõképességében. Én kb. még egy egyszer tört - kétszer tört zablacserénél is kikérem a véleményét
Hát így legyenMármint a végeredmény
persze h megbizok benne õsidõk óta õ edz

csak gondoltam körbeerdeklõdöm megiscsak h kinek milyen élmények fûzödnek ehez .....de hat felesleges volt....

aztan meg lehet teljesen feleslegesen nezelõdtem mert leallit a temarol hogy jo az ami van alapon....majd szerdan kiderül de ha esetleg azt mondja hogy nezzük meg ...akkor ha veszek es kiprobalom leirom a tapasztalatimat

uk.... te is versenyzel??
Közzétéve 2008 június 8. - 21:55

Közzétéve 2008 június 8. - 22:05
Ez eddig mind szép és jó amit körbeírtatok róla, de mire jóóóóó ?? :o
Azt senki nem tudja, viszont érdekes a formája, ki kell tehát próbálni.
Én egyet nem értek. Mitõl érzi úgy egy hobbilovas, hogy ha lát egy számára tökidegen, ismeretlen rendeltetésû, célú, hatású vasat, nyomban akar egyet a lova arcába?
Én erre szeretnék választ kapni.
(zabla nélkül meg minden ló megy. csak kérdés merre...)

Közzétéve 2008 június 8. - 22:07
Közzétéve 2008 június 8. - 22:09
Közzétéve 2008 június 8. - 22:15
...khm ...bocsi de utanna neztem olvastam neztem videokat blabla tudom mi az elve csak az elv aznem mindig van ugy a gyakorlatban is ...aztan gondoltam felteszem a nagy kerdest hasznalt-e valaki ilyet....tapasztalatszerzes céljából...... h hatha rosszul gondolkozom a józan paraszti eszemmel....Akkor pláne nem értem...
(nemcsak Õ kérdezte, mint olvashatod. És nem ez az elsõ eset, hogy belinkel ide valaki egy csudát, fingja nincs, mire való, mi az elve, de használná. Szóval ezt a tényt nem értem.)
Közzétéve 2008 június 8. - 22:19
Mondjuk ez igaz :eek: Láttunk már ebben a topicban pár csudát.Akkor pláne nem értem...
(nemcsak Õ kérdezte, mint olvashatod. És nem ez az elsõ eset, hogy belinkel ide valaki egy csudát, fingja nincs, mire való, mi az elve, de használná. Szóval ezt a tényt nem értem.)
Közzétéve 2008 június 8. - 22:40
erre a csuda dologra annyit h most nezegettem a netem különféle külföldi lovas shopokban zablakat es hat vol oylan ami teljesen ledöbbentett hogy ilyet h lehet egy paccus szajába rakni ...de hat õk a fejlett nyugat biztos jobban tudjak.....Mondjuk ez igaz :eek: Láttunk már ebben a topicban pár csudát.
Közzétéve 2008 június 9. - 6:58
Mert széééép!Én egyet nem értek. Mitõl érzi úgy egy hobbilovas, hogy ha lát egy számára tökidegen, ismeretlen rendeltetésû, célú, hatású vasat, nyomban akar egyet a lova arcába?

Nem hogy örülnétek, hogy legalább vannak akik még a vásárlás és a lószájába rakás ELÕTT megkérdezik, mire jó...

Tartok tõle, hogy van aki szépen csendben csinálja.

(jav. - egyeztetni kell az alanyhoz, vagy mi)
Edited by Daraby, 2008 június 9. - 7:00.
Közzétéve 2008 június 9. - 7:08
Ó, de még mennyien!Tartok tõle, hogy van aki szépen csendben csinálja.
Közzétéve 2008 június 9. - 13:19
Teljesen jól gondolkozol....khm ...bocsi de utanna neztem olvastam neztem videokat blabla tudom mi az elve csak az elv aznem mindig van ugy a gyakorlatban is ...aztan gondoltam felteszem a nagy kerdest hasznalt-e valaki ilyet....tapasztalatszerzes céljából...... h hatha rosszul gondolkozom a józan paraszti eszemmel....
Észleltél egy problémát, ismered a célt, és a funkciót is.
Bizonytalan vagy a megoldásban, mert nem találsz rá választ az irodalomban.
Nem is fogsz. Az irodalom ebben az esetben egyenlõ a nullával.
1. A lótudósok egy része ha tud valamire megoldást, akkor belsõ tudásának részévé teszi (kvázi titok) és aranyért méri lehetõleg úgy hogy ne tudj meg mindent még véletlenül sem.
2. Lehet hogy az "edzõ" véletlenül megoldja a problémát, de fogalma sincs hogy hogyan, de nem baj, õ volt a zseni és kész.
3. Másik "edzõ" nem is ismeri a zablák 90%-át (ez nem nagy baj, miért is ismerné ha egyszer vallása szerint a csikózabla a megoldás mindenre mint az aszpirin ). Ergo amire nem megoldás az a probléma nincs is, vagy a ló hulladék, esetleg a lovas gyenge. Ergo vegyél egy másik lovat.
Aztán Te kérdezel a világtól, õk meg nem tudják (miért tudnák ha õk sem próbálták). Ennyi.
Egy biztos: a kapitalizmus törvényei szerint gyártani nem gyártanak semmit amit nem lehet eladni, de ez még nem garancia arra hogy a tárgynak van bármi értelme (lásd coca cola).
------------------------------------------------------------------------------------------
Nincs mese próbálkozz, de hogy miért pont ezzel a zablával azt nem tudom.
A combination bit -el kapcsolatban vannak tapasztalataim, a ló nem fog cirkuszolni, nem rohangál sehová, azt tuti. Felfelé még tud mozogni (rodeo) de más esélye nincs.
Érdekes módon a ló szavazata alapján: inkább szereti bevenni a szájába a combination bit-et mint a csikózablát. Elõbbit megeszi, a másiktól emeli a fejét. Õ tudja miért )))
A csikózablát felakasztottam a falra (nyugdíj), mert olyan szép.
Közzétéve 2008 június 9. - 14:23
Ez érdekes megállapítás. Én személy szerint a díjugratók között nem találkoztam még ilyen jelenséggel.1. A lótudósok egy része ha tud valamire megoldást, akkor belsõ tudásának részévé teszi (kvázi titok) és aranyért méri lehetõleg úgy hogy ne tudj meg mindent még véletlenül sem.
Szerintem is tisztában kell lennie egy edzõnek a zablákkal, pláne ha az illetõ a sport verseny részében tevékenykedik, de attól még nem kell elavultnak titulálni azt, aki azon a véleményen van, hogy a lónak teljesítenie kell a feladatokat csikózablában is. Aztán versenyen õk is felteszik a speciális zablát, hiszen senki nem mazochista, de a lovaik nem amiatt fognak igazán jól szerepelni, hiszen képesek teljesíteni egy egyszerû zablával is, az erõsebb zabla csak könnyítésnek van.3. Másik "edzõ" nem is ismeri a zablák 90%-át (ez nem nagy baj, miért is ismerné ha egyszer vallása szerint a csikózabla a megoldás mindenre mint az aszpirin ). Ergo amire nem megoldás az a probléma nincs is, vagy a ló hulladék, esetleg a lovas gyenge. Ergo vegyél egy másik lovat.
Guest_waldstätten nannerl_*
Közzétéve 2008 június 9. - 19:05
alapjaratona lo egy nagyon puhaszaju lo csak ehez tarsul egy nehezen kezelhetõ agyrendszer ..otthon egy sima csikozablaval el lehet lovagolni sõt meg kötöfék vezetõ szarral is ugy hogy tamaszkodjon viszont versenyen amint a pályára lép ( a bemelegitõ pályán is 2 dekát foga kezemen teljesen kezelhetõ nyugodt ...) hajlamos arra hogy bedurvul ...
na ezt kellene kezelni egy olyan zablaval ami alapjaraton nem durva viszont aha baj van es igazitani kell akkor biztositsa azt hogy a ló ne veszitse el a folyamatossagat , ne akadjon meg,ne veszitse el a labsorrendjet és alig lathatoan lehessen igazitani - na most ahogy ezt a zablat neztem errõl el tudom képzelni h lehetõvé teszi ezt
y
nem tudom, hogy próbáltad-e, de pl egy gag zabla két szárral lehet, hogy jó lenne?!
Edited by waldstätten nannerl, 2008 június 9. - 19:05.
Közzétéve 2008 június 9. - 19:51
Közzétéve 2008 június 9. - 20:47
Közzétéve 2008 június 9. - 21:03
Maura! A wescosnál a megállás mindjárt láb és nem szár kérdése, a hátralépés szintúgy. Tehát a vázolt probléma - "wescós szemmel" - ismét nem zabla kérdése. A csikózabla lehet, hogy irritálta. Vagy a szájpadlást, vagy a szájszélt.
Nem is a megallasra gondoltam, hanem a kulso szarhasznalatra, amit en elonyben reszesitek. Valoszinuleg nem ugy mint a profik, de alapbol nem birom elviselni, ha beledol egy lo a belso szarba, jobban szeretem, ha egy lo "hordja magat".
Megallashoz en sem a zablat hasznalom, hatralepeshez csak jelzes ertekuen, hidd el.
A kerdes inkabb az, hogy a western zablak kozott is van tobbfele, ha jol tudom a kikepzes egy adott fokaig kifejezetten csak csikozablaval lovagolnak. Milyen valtozas tortenik a lonal ha atternek az egyenes zablara? Nalam hangsulyozottan finomabb jelekre reagalt a lo. Vagy a valtozast csak annak kell betudjam, hogy a lo az eddigi tapasztalatai okan felve respektalja a regi-uj zablajat? (gyakorlatilag parszor leteptek vele a fejet, azota ezzel nem mer kuzdeni).
Tippek?
En nem szoktam cserelgetni a zablakat, nem nagyon hiszek abban, hogy mas-mas zabla megoldas lehet egy problemara. Hiszek inkabb abban, hogy a finm kez, es a jo ules mindent megold. Ezert lepett meg ennyire a lo reakcioja.
Közzétéve 2008 június 9. - 21:57

Közzétéve 2008 június 10. - 0:02
nem tudom, hogy próbáltad-e, de pl egy gag zabla két szárral lehet, hogy jó lenne?!
....attól függ hog melyikre gondolsz

ilyennel próbáltam de nem volt valahogy az igazi neki valoszinûleg nem szereti az egyszertört zableszeket :)jaccos a pacc nagyon( ezert is elvezné szerintem az ilyen megoldasu szájrészt)

..ami most van pelham az a robart seriaja a feelingnek ez annyiban különbözik a többitõl hogy ahol a zablatest megtörik ott ugy van kialakitva hogy forogjon..tehat ha te az egyik szarat meghuzod vagy barmi akkor csak az azoldali zablatest mozdul a masik nem...ezt nagyon szereti- meg az egyszer törtek közül a vekonyabb csikozablat fogadja el...
probaltam még kimberwick el -egy vastagabb fajtaval sajnos nem oylannal amit szerettem volna alapbol megnezni nála de utálta nagyon...

ha meg cheltenham gag aka mosolygós-ra gondolsz arra az edzõm azt mondta hogy nem valoszinu hogy beválna :( pedig en kerdeztem tõle

cavalry:
jha tudom h sajnos az irodalmon nem ér semmit ez esetben csak az ha beruházok rá

azért tovabbra is gondolkozom azon h megrendeljem-e aztán majd jöhettek hozzám az aranyrögökkel

arra meghogy miert pont ezzel arra csak azt tudom mondani h ahogy ismerem a lovat és a problémát valamint ennek a zablának a mûködési elvét szerintem van esély hogy beválna( meg hasonlit egy pelhamre es hátha nem veszik észre a stilusbirók hogy nem az

a combo bit meg nekem nem szimpi lehet neki az lenne

Edited by elfedelik, 2008 június 10. - 0:08.
Közzétéve 2008 június 10. - 6:15
En nem szoktam cserelgetni a zablakat, nem nagyon hiszek abban, hogy mas-mas zabla megoldas lehet egy problemara.
Én szoktam, ha szükséges. Egy-egy korrekciós zablát általában négy napig használok (korrekcióra), utána tesztelek az eredeti zablával, majd ha indokolt, tovább használom a korrekcióst mindaddig, amíg a korrigálni kívánt probléma megszûnik. Utána ismét az adott ló alapzabláját használom. Lehet, hogy nagyon mellélövök, de abból, amit leírtál, jelesül, hogy versenypályán begõzöl a lovad, még mindig arra következtetek, hogy nem zablakérdésrõl van szó és bármilyen korrekciós hatású zabla csak tünetet kezel, ha és egyáltalán kezelni fogja.
Közzétéve 2008 június 10. - 8:49
Könnyû a lovastudósoknak.)))hogy nem zablakérdésrõl van szó és bármilyen korrekciós hatású zabla csak tünetet kezel, ha és egyáltalán kezelni fogja.
A többi százezer hülyét meg elviszi a ló a francba.

(lóvásárlás ügyben, "ismerd meg a lovardákat" mozgalom keretében fantasztikus dolgokat látok.)
Egy *aposvár melletti lovardában az eladó lovaikra nem mertek felülni a helyiek (kifogás volt ezer), mert kiderült hogy nincs megállás csak ha eljön a vacsoraidõ.
Edited by Cavalry_Ranger, 2008 június 10. - 8:54.
Közzétéve 2008 június 10. - 9:13

Közzétéve 2008 június 10. - 10:09
Én szoktam, ha szükséges. Egy-egy korrekciós zablát általában négy napig használok (korrekcióra), utána tesztelek az eredeti zablával, majd ha indokolt, tovább használom a korrekcióst mindaddig, amíg a korrigálni kívánt probléma megszûnik. Utána ismét az adott ló alapzabláját használom. Lehet, hogy nagyon mellélövök, de abból, amit leírtál, jelesül, hogy versenypályán begõzöl a lovad, még mindig arra következtetek, hogy nem zablakérdésrõl van szó és bármilyen korrekciós hatású zabla csak tünetet kezel, ha és egyáltalán kezelni fogja.
jha lényegeben nem az de jo lenne valami olan megoldast talalni amivel lehetne a tünetet kezelni ....mert ez a begõzölök ha a pályán vagyok dolog el fog múlni nála idõvel hisz fiatalka még és a rutin majdcsak meghozza az eszét :yeah:
de ha addig meg összetörjük magunkat ....( volt mar rá példa sajnos hogy egy ilen begõzölésének amikor cseszett hallgatni rám bukas lett a vége erre meg nekem nincsen szükségem mert kinek van...)
szal ha valasztanom kell hogy egy korrekcios zabla egy ideig vagy az hogy összetöri magunkat akkor inkabb egy korrekcios zabla egy ideig....es akkor kezelje a tünetet a többi meg ugyis jön majd magatól a paccnak mert nem hülye idõvel csak rájön hogy felesleges elmebetegeskedni...

Közzétéve 2008 június 10. - 10:10
Egy *aposvár melletti lovardában az eladó lovaikra nem mertek felülni a helyiek (kifogás volt ezer), mert kiderült hogy nincs megállás csak ha eljön a vacsoraidõ.
Muuuhahahaha

Közzétéve 2008 június 10. - 10:31
Nem akarlak elkeseríteni, de nagyon sok ugróló ilyen marad élete végéig. Nekem is volt olyan edzõtársam aki a 100éves ifilovával ugrómunkát csak pelhammel tudott csinálni, mert voltak csikózablázásra kísérletek, aztán az lett az eredménye, hogy fejreálltak egy 80centis oxeren.......mert ez a begõzölök ha a pályán vagyok dolog el fog múlni nála idõvel hisz fiatalka még és a rutin majdcsak meghozza az eszét :yeah:
de ha addig meg összetörjük magunkat ....( volt mar rá példa sajnos hogy egy ilen begõzölésének amikor cseszett hallgatni rám bukas lett a vége erre meg nekem nincsen szükségem mert kinek van...)
Aztán persze lehet, hogy a tiéd pont nem ilyen

Edited by Saby, 2008 június 10. - 10:32.
Közzétéve 2008 június 10. - 10:50
Nem akarlak elkeseríteni, de nagyon sok ugróló ilyen marad élete végéig. Nekem is volt olyan edzõtársam aki a 100éves ifilovával ugrómunkát csak pelhammel tudott csinálni, mert voltak csikózablázásra kísérletek, aztán az lett az eredménye, hogy fejreálltak egy 80centis oxeren...
Aztán persze lehet, hogy a tiéd pont nem ilyenDe nem árt ezzel is számolni.

ha ilyen marad es teljesen kierõsödik nem fogok birni vele erõvel és...:(
régen is volt egy hasonlo lovam neki pl a 4 karikas vált be egyszerûen imadta:)
hatha ennel is beválik valami ..:)addig is marada pelham két szárral aztan majd holnap jön az edzõ és kitárgyalom vele:)

szerk oka nem ir a billem y-ont
Edited by elfedelik, 2008 június 10. - 10:51.
Közzétéve 2008 június 10. - 11:14
igenLehet erdemes lenne kiprobalni egy sima egyenes zablat?
Közzétéve 2008 június 10. - 11:16
Valami mindig beválikhatha ennel is beválik valami ..

Közzétéve 2008 június 10. - 11:59
A saját fórumukból idézveHol is volt ez???
"Sajnos kezd hasalni a lovarda, mivel már elkelne a szaktudás is és a 2 csikótól való félelem ennek hiányát igazolja! Persze a lovasok.hu-n nagyon emberszeretõek a pacik és megérik a pénzüket!
A semmibõl nem lesz semmi"
A zabla mellett a spanyolnád tabletta naponta kétszer mint kiegészítõ terápia alkalmas arra hogy a tudat átalakuljon.jha lényegeben nem az de jo lenne valami olan megoldast talalni amivel lehetne a tünetet kezelni ....mert ez a begõzölök ha a pályán vagyok dolog el fog múlni nála idõvel hisz fiatalka még és a rutin majdcsak meghozza az eszét :yeah:
szal ha valasztanom kell hogy egy korrekcios zabla egy ideig vagy az hogy összetöri magunkat akkor inkabb egy korrekcios zabla egy ideig....es akkor kezelje a tünetet a többi meg ugyis jön majd magatól a paccnak mert nem hülye idõvel csak rájön hogy felesleges elmebetegeskedni...
Egyes lovastudósok szerint.....
Mellesleg ha combo bit mellett elrohanna, akkor át kell adni a MÁV nak hogy húzzon tehervonatot is, az gazdaságosabb mint lovagolni rajta.
Edited by Cavalry_Ranger, 2008 június 10. - 11:54.
Közzétéve 2008 június 10. - 14:05
Könnyû a lovastudósoknak.)))
A többi százezer hülyét meg elviszi a ló a francba.
Ha egy ló vinni akarja a lovast, az vinni is fogja - zablától függetlenül. Legfeljebb nem Zalától a Bahamákra látványosan, csak mondjuk kifeszülve és épp csak icipicit nagyobb iramban, mint ahogy a lovas szeretne menni.