Sziasztok!
Itt volt ez a csodálatos hosszú hétvége, amit szinte teljesen lovaglással töltöttem.
Szombaton du. Cilivel, Zsanival és Pókkal elindultunk Bodára. Sütött a nap és a lovak is jókedvûek voltak. Én Domjánnal mentem, hogy elkezdjem megalapozni az erõnlétét a Barka-ra.

Sokat sétáltunk dombon fel, dombon le. Majd egy húzósabb vágtánál kiderült, hogy a téli pihi, mennyire elpuhította lovacskámat.

De azért ment vitte a szíve. Bodán kisebb-nagyobb lóevõ tárgyak állták utunkat. Pajkos úgy döntött, hogy Domján már öregebb kóstolják meg õt elsõként.

Aztán jött egy redõny, amit épp felhúztak, és a lovam is egybõl feldobódott. Onnan kezdve megnéztük még a hidakat is.

Aztán jöttek kérdõívezõk, akik meg akarták tudni, hogy egyet értünk-e az atom temetõvel, de mikor közöltük, hogy nem vagyunk bodaiak, egybõl nem követtek minket. Aztán ahogy Bodáról kiértünk mentünk egy frankó vágtát, majd meglátogattuk Jim fáját, ahol most nem volt fél whisky legnagyobb bánatunkra. Aztán megtanítottuk a lovakat, hogy attól, hogy dombot látnak és ott máskor vágtázunk, még nem biztos, hogy mindig azt kell. Nem tetszett nekik, de rájöttek mi a dörgés. Aztán ahogy hazafelé vettük az irányt egyszer csak Pajkos elkezdte nézni a talajt és a következõ pillanatban lefeküdt. Cili annyira meglepõdött, hogy elõször csak nézett Zsanira, aztán felkeltette a lovat. Végig röhögtük az utat.
Vasárnap a takarítás és háztartás rendbe rakásáról szólt nekem. Meg azért pihentem is.

Hétfõn úgy volt, hogy kimegyünk Kánba lovagolni, de közben Papapája mondta, hogy lehet, hogy kellene Domján vendégek alá. Mondtam, hogy okés, majd máskor bepótolom a káni utat. Így délután vendégekkel, és maradék lóval mentem ki lovagolni. Nagyon élveztem Dorcsival egy jót dumáltunk. Pirike pedig megmutatta, hogy mennyire fél az õzektõl. Papapája legnagyobb örömére.

Hétfõn délelõtt és délután is egy light-osat lovagoltunk. A nagy melegben így is teljesen leizzadtak a lovak. Még alig mentünk pár száz métert és már csurom vizesek voltak. Még téli bunda van de már késõ tavaszi meleg.

Szomorúan kellett látnom, hogy az erdõgazdaságok teljesen megbolondultak. :eek: Az erdõket egyre inkább teszik tönkre, bele-bele vágnak az útjukba esõ erdõkbe fiatalosokba. Nem tudom ez hová vezet,, de nagyon durva. A Mecsek ezt nem érdemli meg. A PannonPower meg ebbõl gazdagszik meg. :mad:
Némelyik utat is úgy tönkre vágták a nagy gépekkel, hogy alig lehet rajtuk közlekedni. És ezek nem erdészeti termelõ utak, hanem nemzetközi jelölésû turista útvonalak. :( Remélem, hogy ez ellen lehet majd valamit tenni.