Kérdések a fórummal kapcsolatban
Közzétéve 2010 október 6. - 15:20
Közzétéve 2010 október 6. - 17:34
Közzétéve 2010 október 6. - 17:53
Közzétéve 2010 október 6. - 20:04
Közzétéve 2010 október 6. - 20:29
Közzétéve 2010 október 7. - 0:17
Közzétéve 2010 október 7. - 5:15

Közzétéve 2010 október 11. - 16:58

Közzétéve 2010 október 19. - 21:22

Közzétéve 2010 október 20. - 0:22
Közzétéve 2010 október 20. - 21:29

Közzétéve 2010 november 21. - 21:20
"Nem használhatsz ilyen fájl kiterjesztést képekhez. Érvényes formátum: http://www.domain.com/picture.gif, érvénytelen formátum: http://www.domain.com/picture.one.gif
De én nem is használtam? Akkor meg mi van??????????
Közzétéve 2010 november 22. - 12:57
Közzétéve 2010 november 24. - 14:19
Közzétéve 2010 november 24. - 14:20
Edited by KisbérisDíjlovas, 2010 november 24. - 14:20.
Közzétéve 2010 november 24. - 15:30
Közzétéve 2010 november 24. - 15:37
Közzétéve 2010 november 24. - 15:48
Kügggyetek ímélt!
Igen.
Közzétéve 2010 november 24. - 15:55
Közzétéve 2010 november 24. - 16:01
Tényleg ennyire bunkónak tartasz minket? Köszi!Kérdezném, elõfordul-e, hogy a moderátorok kedvtelésbõl vagy kíváncsiságból beleolvasnak a magánüzeneteinkbe? Ha igen, milyen jogon, ha nem, akkor jó.
Mibõl gondolod, hogy érdekel minket bárki magánüzenete?
Engem is érdekelne , többen panaszkodtak ...
Kik és mire?
Edited by Aniko, 2010 november 24. - 17:11.
Közzétéve 2010 november 24. - 17:38
Amúgy meg hadd kérdezzem meg szép csendesen, hogy milyen jogon panaszkodik bárki is egy ingyenes fórum egyéb ingyenes szolgáltatására? Ha nem tetszik, használj mást.
Filly, egyrészt fel se merült bennem, hogy te ilyesmivel próbálkoznál.

Másrészt ne haragudj, de ha valaki a bizalmas gondolataimat kukkolja, akkor számomra baromira nem megfelelõ magyarázat, hogy ezt ingyen is bérmentve teszi. Olyan jogon panaszkodom (ha megtörtént), hogy átejtve érzem magam. És a továbbiakban más csatornát használok majd tanácsodnak megfelelõen erre a célra. Azok is ingyenesek.
Bár egyenlõre nem panaszkodtam, csak kérdeztem. Anikó, nem tartalak téged se bunkónak se másnak, nem ismerlek, és nem sok dolgunk volt egymással a fórumon.
Közzétéve 2010 november 24. - 19:14
Közzétéve 2010 november 24. - 21:09
Vagyis az IPB a magánüzeneteket nem titkosítva tárolja. Bevallom, ez meglep, sõt!
Közzétéve 2010 november 24. - 21:30

Közzétéve 2010 november 25. - 7:08
Igen, én is ezt hiányoltam.akkor érdemes lenne a fórumszabályzatban megjeleníteni, hogy a renccer nem titkosítja a pm-eket...
Filly, nyilván benned fel se merült az igény, hogy mások leveleit olvasgasd, ergo nem is próbálkoztál vele, ergo nem tudod hogyan kell. Szóval hiszek neked, csak nem mindenki olyan, mint te. És akiben erõs a szándék, annak sikerülhet, a Fórum azért mégsem a NASA.
MIndenesetre ha ez köztudottá válik, akkor semmi gond, mindenki tudni fogja, hogy az igazán bizalmas infokat e-mail-ben kell küldeni. Nyilván azt is csekkolja valaki (mondjuk a M.....d) de õket ami apró-cseprõ ügyeink nem érdeklik.
Közzétéve 2010 november 25. - 7:21
Márpedig szerintem, ha valaki aki tudja az admin jelszavakat (azok legfelsõbbjére gondolok, mert nem modokról beszélek) és épp van kedve, ideje akkor szerintem simán olvashatóak a magán üzik... szerintem, de nem vagyok nagy informatikus, csak láttam már néhány adatbázist
Kizárólag a technikai oldalához szólnék továbbra is.
Fórum-motor dolga, van ilyen, van olyan. A hozzáférés egyik oldala a fórum által biztosított felület (ha van ilyen, ha engedélyezett), a másik pedig az adatbázis. Az IPB a talált info szerint azt a politikát követi, hogy amit ezen a csatornán megosztasz, annak legyél tisztában a hozzáférhetõségi korlátaival. A másik irány az, ahol technikai eszközzel igyekeznek korlátozni a hozzáférést. Én használok olyan (mellesleg ingyenes) motort, ahol a magánüzenetek titkosítottan tárolódnak az adatbázisban, így hiába tudod olvasni közvetlenül az adatbázist, a fórum felülete pedig nem biztosít admin szinten sem hozzáférést ezekhez.
Közzétéve 2010 november 25. - 8:53
Közzétéve 2010 november 25. - 9:02
Közzétéve 2010 november 25. - 11:46

Közzétéve 2010 november 25. - 15:57
Kizárólag a technikai oldalához szólnék továbbra is.
Fórum-motor dolga, van ilyen, van olyan. A hozzáférés egyik oldala a fórum által biztosított felület (ha van ilyen, ha engedélyezett), a másik pedig az adatbázis. Az IPB a talált info szerint azt a politikát követi, hogy amit ezen a csatornán megosztasz, annak legyél tisztában a hozzáférhetõségi korlátaival. A másik irány az, ahol technikai eszközzel igyekeznek korlátozni a hozzáférést. Én használok olyan (mellesleg ingyenes) motort, ahol a magánüzenetek titkosítottan tárolódnak az adatbázisban, így hiába tudod olvasni közvetlenül az adatbázist, a fórum felülete pedig nem biztosít admin szinten sem hozzáférést ezekhez.
Megnyugtatok mindenkit, ennek a fórumnak az admin kezelõfelülete nem tartalmaz olyan eszközt, amellyel magánüzeneteket olvasni lehetne. A moderátorok még az admin kezelõfelülethez sem férhetnek hozzá, õk ugyanúgy látják a fórumot, mint a normál felhasználók, csak a legördülõ menükben és egyéb helyeken nekik vannak plusz opciók is, de ezek csak a látható fórumrészek (témák, hozzászólások) moderálására szolgálnak. A moderátorokat egyébként is olyan emberekbõl válogattam, akikben megbízom.
Az adatbázisból egy hozzáértõ programozó, akinek van hozzáférése, a megfelelõ eszközök segítségével természetesen ki tudja olvasni az adatbázis tartalmát. Csapatunkból a rendszergazda az egyetlen, akinek erre van képesítése, õt teljesen megbízható, korrekt embernek ismerem, és biztos vagyok benne, hogy nem azzal tölti a szabadidejét, hogy mások adatai között turkál.
...a Fórum azért mégsem a NASA.
MIndenesetre ha ez köztudottá válik, akkor semmi gond, mindenki tudni fogja, hogy az igazán bizalmas infokat e-mail-ben kell küldeni. Nyilván azt is csekkolja valaki (mondjuk a M.....d) de õket ami apró-cseprõ ügyeink nem érdeklik.
Nem akarlak rémisztgetni, de a NASA honlapját és webszerverét, az ûrhajósok Twitter accountját sõt, az irányítóközpontját(!) is sokkal többször törték már fel, mint a szervert, amin mi lakunk. Persze a NASA nyilván sokkal érdekesebb célpont, mint mi vagyunk, a lényeg, hogy a számítástechnikában semmi sem 100%-ig biztonságos.
Igazán bizalmas infókat ne küldj emailben. Miközben az emailed úton van, rengeteg ponton hozzá tudnak férni, több szerveren is keresztülmegy, láthatja az összes admin, meg akinek megvan a jogosultsága. A szerverek közötti kommunikációt is rengetegen figyelik a neten, a kínai képrogramoktól kezdve a kormány- és magán hackereken át a takarítónéniig, aki a hátuk mögött sepreget éppen. Mondjuk nem hiszem, hogy, közülk bármelyiket is pont a te levelezésed érdekelné.
Az összeesküvés-elméleteket félretéve, ha úgy érzed, hogy valaki illetéktelenül hozzáfért a magánlevelezésedhez, az illetõt legtöbbször a könyezetedben keresd. Nem is kell megadnod valakinek a jelszavadat ahhoz, hogy hozzáférhessen magánjellegû dolgaidhoz, elég, ha olyan gépet használsz, amihez mások is hozzáférhetnek (iskolai, könyvtári, munkahelyi, internet kávézói, vagy akár otthoni gép), és azon egyszer bejelentkezve maradsz. A fentiek azzal is elõfordulhatnak, akinek küldted a levelet.
A magánüzis részel ki fogjuk egészíteni a fórum szabályzatot, amit egyébként senki sem szokott elolvasni, de legyetek boldogok, és vegyetek valamit az online lovasboltban, mert jövõre nemcsak hogy nem fogunk tudni fórumot frissíteni, de azt sem tudom, mibõl fogjuk kifizetni a tárhelyet, ugyanis ez egy magánfórum, és a tököm tele van azzal, hogy mindenki csak ugráltat, követel, a modokat és az adminokat vádolja, és hibáztatja mindenért. Akinek nem inge, az természetesen ne vegye magára. Ámen.
Közzétéve 2010 november 25. - 17:24
Mint írtam, tisztában vagyok vele, hogy az sem teljesen privát, de gyanítom veled együtt, hogy nem nagyon zargatják õket az én apró-cseprõ dolgaim.Igazán bizalmas infókat ne küldj emailben.
Nem rémültem, meg tudok róla, csak nem akartam már beletódítani, hogy "még a NASA szerverét is feltörték, miért lenne a paci akkora feladat".Nem akarlak rémisztgetni,
A környezetemben senkit nem érdekelnek a pacik, se fórum se hús-vér formában. Azt se tudják, hogy ez az oldal létezik.
Rosszindulatot én is érzek helyenként.
Amúgy meg csak kérdeztem. Kedves Filly, már vagy háromszor válaszoltál, pedig mint írtam, nem gyanúsítalak semmivel.
Közzétéve 2010 november 25. - 20:41

Közzétéve 2010 november 25. - 21:43
Ööö, igen; szóval ha a magánlevelem eljut olyanhoz, aki nem a címzett; akkor elõbb eszembe jut, hogy a címzett osztotta meg az illetõvel (vagy pletykás kedvû közös ismerõsükkel), minthogy az adatbázisból bogarászták ki... De bennem mindig is csekély hajlam volt az üldözési mániára.A háttérpletyka-híradó sokkal valószínûbbnek tûnik.
Közzétéve 2010 november 25. - 22:21
Tudom most nem ez a téma, de korábban elõfordult 1-2-szer szervezett gyûjtés a szerverhez kapcsolódóan. Ugyan azok ha jól emlékszem fejlesztésre voltak, de gondolom erre is lennének, akik áldoznának. Van konkrét oka annak, hogy mostanság ilyen nincs? Vagy pont az ilyen viták miatt nincs, hogy ki kiben nem bízik? Vagy csak én olvasom túl keveset a fórumot és maradok le a témáról?de azt sem tudom, mibõl fogjuk kifizetni a tárhelyet
Bár valóban egyre ritkábban és kevesebbet olvasok, de akkor is sok emlékem fûzõdik ehhez a fórumhoz, így továbbra sem zárkóznék el egy alkalmi utalástól.
Közzétéve 2010 november 26. - 8:56
Közzétéve 2010 november 26. - 12:39
Közzétéve 2010 december 9. - 14:33
Közzétéve 2010 december 26. - 9:22