Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Csömöri pampák és mogyoródi dombok...

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
1312 válasz a témához

#1241 Sylvi

Sylvi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 44 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 11. - 12:22

Engem azért érdekelne, hogy mit értetek azalatt, hogy "mindenki megoldotta a dolgát". Lehet velem van a baj, de nem értem, és igazán azt sem, hogy a vita bármit is megoldhatott volna, viszont fogok szólni a lovarda tulajnak, ahol tartom a lovat, hogy szerezzünk be egy füstjelzõt, mert ez gondolom nem egy nagy összeg, enni nem kér, és megelõzhet egy ilyen tragédiát.

#1242 koborlow

koborlow

Új vendég

• Fórumtag
  • 13 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 11. - 12:47

OSH Köszönöm, hogy megfogalmaztad és kimondtad helyettem! Maximálisan egyet értek! Évek óta hozta a figyelmeztetéseket nekik az élet, nem vették fel! Aki értette menekült onnan. Borasztóan sajnálom, hogy másoknak kelett megfizetni az árát! K.

#1243 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 11. - 13:28

Bár a csámcsogós feltételezés inkább a postíróról állít ki tuti bizit.

Felelõs ember elgondolkodik a megelõzésen, fõleg ha dolgok hetek-hónapok óta zajlanak.
Engem baromira lázít, hogy..sokszor még egy rohadt kaput sem csináltat a felelõs lovardatulaj, normális kerítésrõl, karámról nem is szólva.
Ilyen háttérrel csak egy hülye írja azt, hogy mindenki megoldotta a dolgát.

Igy van.
Szoktal hülyesegeket irni OSH, de ezt most jol fogalmaztad.. a lehetseges megelözest elmulasztani bünös gondatlansag.

#1244 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 11. - 13:40

jajjjj!!!!!!!!!!! ezt ne folytassátok tovább!!!!!!! szörnyûûûûûûûûség ami történt!!!!!!!! én eddig meg sem szólaltam, mert a mélységes fájdalmon kivül (ami meg sem közeliti azok fájdalmát, akik elveszitették szemük fényét!!!!!!!!) nem volt értelmes gondolatom és olyan sem, amire bárkinek szüksége lett volna. de hogy ki a hibás és miben, azt most nagyon nem kéne erõltetni. sokmindenben van igazság, de mindenben csak részigasságok vannak, igy most ezt hagyjuk. ha értelmes, épitõ ötlete van valakinek, hagy mondja el, legfeljebb akire tartozik nem azt választja. azért a 4-5 viszonylag vad nagy kutya az én fejemben is megfordult. van tanya, ahol évek óta ilyen kutyák õrzik a portát, és éjjel még a lovász is csak azután rohan ki az istállóba, hogy a kutyák felfogták, õ az..... nincs is nyereglopás, idegenbehatolás......... úgyhogy én szerintem is nem rossz ötlet. a tûztõl persze nem véd meg, de aki azt okozta, annak elõbb oda kellett mennie, ott ténykednie kellett x ideig, úgyhogy akkor már azért lett volna a kutyákkal egy kis attac-ja!!!!!!!!

én csak ugyan azt adnám annak aki ezt tette, de benzin helyett petróleummal, az lassabban ég!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lelkileg mindenképpen együttérzek veletek Posted Image

#1245 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 11. - 14:08

Nézzétek, lovasemberek lévén úgy gondolom természetes, hogy mind próbálunk együttérezni a tragédiát elszenvedõkkel, családtagjaikat elvesztõkkel. Ez kimondatlanul is természetes kell, hogy legyen, még ha sokan szerencsére nem voltunk hasonló helyzetben és reméljük nem is leszünk. Azt viszont látni kell, hogy ez már a sokadik alkalom és én egyetlen egy lovardát sem láttam, hogy kapuzáráson kívül tett volna valamit a lovak biztonsága érdekében. Sok esetben annyit se tesznek. Namost miután a biztonságtechnika "felesleges" költség a bértartónak - addig amíg kár nem történik - nem is fogja feltétlenül önként forszírozni azt, hisz van pont elég baja. Tehát sajnos a mi feladatunk, hogy ezt az igényt megfogalmazzuk, hogy ne a mi lovunk legyen esetleg a következõ. Hisz volt itt már tûz uzsorától, nyomeltüntetéstõl, személyes bosszúból, értékes ingatlanterülettõl, de a lakóparkot zavaró legyektõl és szagokból kifolyólag is. Magyarán sose lehet tudni, ki és mikor gondolja majd úgy, hogy fel kellene gyújtani a következõ istállót. Teheti ezt ráadásul szinte büntetlenül, hisz a legutóbbi 5rendbeli esetben is épp ha két hónapig volt sitten az elkövetõ. Ezért hoztam fel a témát, hogy igenis szólnunk kell, hogy az ilyen horribilis 15-20ezer forintos egyszeri beruházás szükséges. Mert egy-két 9 voltos elemmel mûködõ, adott esetben állat módon sípoló füstjelzõ nehogy már akadálya legyen a lovaink biztonságban tudásának. (nem, nincs biztonságtechnikai üzletem és füstjelzõket sem árulok)

#1246 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 11. - 14:20

teljesen megértem, igazad is van, de akkor mi lenne, ha innen kilépve, új topic-ot nyitnánk és ezt ott részleteznénk ki......

egy biztos. ha az én lovam maradt volna benn, az a figura 2 hónap múlva csak egyszer sétált volna végig ott az utcán. és ezt most véresen komolyan mondtam! és az is tény, hogy sajnos csömörön mostanában tényleg túl sok volt a tûz...... azért ennyi lovardatûz máshol hálisten nincs......

#1247 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 11. - 14:22

Ezért hoztam fel a témát, hogy igenis szólnunk kell, hogy az ilyen horribilis 15-20ezer forintos egyszeri beruházás szükséges. Mert egy-két 9 voltos elemmel mûködõ, adott esetben állat módon sípoló füstjelzõ nehogy már akadálya legyen a lovaink biztonságban tudásának

Teljesen egyetértek OSH-val.
Mi említettük a lovardában az esetleges automatikus tûzoltó rendszert is, de nem tudom mi az ára egy ilyen telepítésének. Csõvezeték a boxok felett, és a tûzjelzõ hatására elpattan a tölcsér és eláztatja a boxot. Tudom különbözõ szintû és árú berendezések vannak, de talán nem annyira drága hogy ne érné meg beruházni rá. (fõleg ha szembeállítjuk vele azt a tényt, hogy egy többmilliós ingatlan éghet le, ha nincs ilyen).

Sajnos hazánkban általános nézet, hogy minnél kevesebbet beruházni, az azt jelenti, annál többet vehetek ki belõle. Nem csak lovardákra igaz ez, hanem bármilyen szolgáltató szektora. Szinte meglepõdik az ember, ho olyannak találkozik aki évrõl évre valami kis pluszt hozzátesz az eddigiekhez....

#1248 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 11. - 14:49

ez nekem is eszembe jutott, hogy az érzékelés után közvetlenül indulnia kéne az oltásnak is, de akkor ez már másnak is eszébe jutott :gm: . szerintem nyissunk egy új topicot a lovasban és ott akkor részletesen essünk neki ennek a témának ötletekkel, cégekkel, árakkal, mindennel.... hmmm :confused: és tegyük össze minden tudásunkat, amink van a témában, hogy többet ilyen szörnyûség ne történhessen!

#1249 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 11. - 15:24

nyitottam errõl topicot, várok oda minden ötletet. tegyünk magunkért és a lovainkért!

http://www.paci.hu/f...&...st&p=732711

#1250 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 12. - 12:42

nincs valami híretek a sérült lovakról? legalább õk jobban vannak??? :ang:

#1251 peter

peter

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 12. - 18:49

Köszönöm, hogy engem hülyézett le valaki, az én hozzászólásomat forgatták ki- akinek személyes érintettsége van a dologban. Tudom, hogy mit írtam- úgy látszik más nem értette. Én nem vagdalkozok, pontosan, tisztán látom a dolgot, és nincs további hozzá fûzni valóm ezen a fórumon.

#1252 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 13. - 11:03

peter. sokmindent megértettünk abból amit irtál, de az emberek különbözõek. ki-ki azért segitett, ami a lelke legmélyén lakozik benne... ez van. az ember egy igen rusnya állat tud lenni, de vannak fényes lelkûek is. azokat kell megkeresni. ha te annyira közel vagy a dolgokhoz, talán az elõbbi kérdésemre is tudnál felelni. mert ami volt már megtörtént, de aki még harcol az életéért v. az egészségének visszanyeréséért, most már talán arra kéne odafigyelnünk!

#1253 Orcus

Orcus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 176 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 14. - 8:11

Hihetetlen!Most hallottam a tûzrõl és teljesen ledöbbentem.Néhány éve nekik dolgoztam, ott voltam, amikor megvették a lovardát.Lovagoltam és tartottam ott lovat.Már a kezdetekkor sok feszültség volt a régi bérlõvel, konkurenciával. Évek óta nem hallottam felõlük semmit, ez most teljesen lesokkolt. Van valaki, aki kapcsolatban van velük esetleg?

#1254 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 14. - 13:12

nincs valami híretek a sérült lovakról? legalább õk jobban vannak??? :ang:

Volt egy ló, akit bevittek üllõre mert a testének "x" százaléka megégett, õt végül elaltatták. A többi sérültrõl nem tudok.

#1255 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 14. - 13:14

Jo lenne a gyujtogatot is bevinni üllöre, mert a böre x szazaleka elegett.. de nem elaltatni..

#1256 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 14. - 14:12

Nem, azt az idiótát be kéne zárni egy boxba megkötözve és rá kéne gyújtani a helységet...

#1257 suttogók

suttogók

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 297 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 15. - 19:23

:( Nem rég hallottam ,hogy mi történt , mély együtt érzés azokkal akik elveszitették a lovaikat és a többi bértartóval . :eek: Lehet már akkor tudni ,hogy ki tette ? Ki gyújtotta fel a lovardát? A parasztott biztos megnyúznám élve!

#1258 suttogók

suttogók

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 297 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 19. - 8:49

Sziasztok, Akit érdekel A Megron elköltözött a Superfarmra Mint Fönix lovarda , Aki esetleg szeretne továbbra is náluk lenni az megtalálja öket ott. Szépen megcsinálták a pályát is , legelöt. Bértartások : 45 ezer Ft /hó/ló.

#1259 koborlow

koborlow

Új vendég

• Fórumtag
  • 13 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 19. - 14:03

Sziasztok, Szeretnék továbbítani egy üzenetet: " Nagyon sajnáljuk ami a Megaron Lovardában történt! Szeretnénk helyreigazítani a fenti bejegyzést: A Megaron nem költözött a Surerfarmra és nem üzemel mint Főnix Lovarda! Valóban új bérlője van május óta, a Western és Dijlovas Egyesület (www.bertartas.net). Tisztelettel: Tóth Mariann " Köszönöm a lehetőséget, Üdv: K.

#1260 ördögdora

ördögdora

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 808 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 19. - 14:22

Sziasztok,

Akit érdekel A Megron elköltözött a Superfarmra Mint Fönix lovarda , Aki esetleg szeretne továbbra is náluk lenni az megtalálja öket ott.

Szépen megcsinálták a pályát is , legelöt. Bértartások : 45 ezer Ft /hó/ló.

"FÕNIX LOVARDA" elég morbid lett volna :rolleyes:

#1261 parkjoe

parkjoe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 213 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 19. - 21:25

HI! Miért lenne morbid?.. :D Mivel van ott baj,amit ne lehetne orvosolni?Jó helyen van,könnyen megközelíthetõ.Folyamatosan túrják a szomszédos földeket,amitõl szilikózis para van,nincs belsõ lómosó és itató,2,5x3-as boxok vannak amiben egy kisló is alig fér el.Jó a pálya is,van némi lejtése kb.10-15% kissé agyagos(legalább megoldható a pata puhítása körmölés elõtt hehe)ami esõben csúszik kissé...tapasztalat,egyszer kicsúszott alólam a lovam vágta közben.Szóval egy kalap sz r.Nincs normális öltözõ,a melegedõ télen ált.jéghideg és még sorolhatnám ect.,ect.,ect..nem is értem mi baj van azokkal a lovardákkal amit nem hozzáértõk üzemeltetnek.Persze tisztelet a kivételnek.Csumi.

#1262 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 19. - 21:42

Te most a volt Főnix"-ről beszélsz vagy arról ami most van a helyén? majdnem négy év alatt egyszer sem sikerült pofára esnem... belső lómosó, cccö... önitató, cccö... mintha ezek nélkül nem lehetne élni pár telet átvészeltünk öltöző és melegedő nélkül... etc... etc...etc... tudniillik ez annyit jelent - et cetera' :dev: B

#1263 parkjoe

parkjoe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 213 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 19. - 22:09

Szuper farmról amúgy..akkor satöbbi satöbbi satöbbi..magyarok vagyunk vagy mi :dev: Nem egyrõl beszélünk szerintem,mert én tavasszal mentettem onnan a lovamat és hajszálon múlt hogy nem lápett ki a patájából..Itt a lényeg azon lett volna,hogy nem gondolnám a Kornélékról hogy ennyire mindegy lenne neki hol folytatja tovább.Ha értesz... :huh: Lássuk be.A Megaron jó lovarda volt,eléggé csúnya lenne ha egy putriban folytatná. Nyugodj meg,a Szuper farmot eddig senki nem tudta üzletképessé kovácsolni.Valamiért nem megy a Gézáéknak. :( Pedig jó hely lenne én szerettem a környéket.Jó a terep és a levegõ.Még valami?Hátha feltudlak még világosítani.

#1264 suttogók

suttogók

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 297 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 20. - 6:17

Sziasztok, Hát most utána néztem , itt a neten a lovak-lovasok.hu hirdetés : fõnix lovas sportegyesület a honlapon, hirdetést meg megaron adta fel. Akik a superfarmon vannak azok csinálták a Megaront???? Vagy nem??? Az infót ide pedig nem rossz szándékként irtam, hanem gondolom sok lovas szerette a vezetöséget és a társaságot akik ott voltak. Lehet ,hogy ismét együtt szeretnének lenni mert gondolom jó kis csapat voltatok együtt! Lehet igen ,hogy a boxok kicsik de egy kis ráforditással lehet azt növelni, mert tényleg poni lovaknak lett ott anno kialakitva , vagy az épitész kicsit be volt tintorettózva és elszámolta magát a m2 -rel. Na de ez az új bérlön múlik mennyit szeretne oda invesztálni.

#1265 suttogók

suttogók

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 297 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 20. - 6:28

Még egy kérdés a lovarda tulajoktól Budapest és Pestmegyében: Ha több lóval érkezik egy bértartó plusz 1 póni ,mennyiért tartotok egy pónit amelyik 1 m alatt van ,amelyik csak szalmát és szénát kér ,szénából is csak a fele mennyiségét mint a nagyló-nak. a, foglalja a helyet ugyanúgy és pénztöl eleshetek b, nem ebböl akarok profitálni igy a x bértartásnak a fele Válszokat várom de nyerni nem lehet :D

#1266 parkjoe

parkjoe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 213 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 20. - 20:44

Sziasztok,
Hát most utána néztem , itt a neten a lovak-lovasok.hu hirdetés : fõnix lovas sportegyesület a honlapon,
hirdetést meg megaron adta fel.

Akik a superfarmon vannak azok csinálták a Megaront???? Vagy nem???

Az infót ide pedig nem rossz szándékként irtam, hanem gondolom sok lovas szerette a vezetöséget és a társaságot akik ott voltak. Lehet ,hogy ismét együtt szeretnének lenni mert gondolom jó kis csapat voltatok együtt!

Lehet igen ,hogy a boxok kicsik de egy kis ráforditással lehet azt növelni, mert tényleg poni lovaknak lett ott anno kialakitva , vagy az épitész kicsit be volt tintorettózva és elszámolta magát a m2 -rel. Na de ez az új bérlön múlik mennyit szeretne oda invesztálni.

Sziasztok!

Nem tudom biztosra hogy õk csinálták vagy sem,de az biztos hogy a Megaron csömöri,a Fõnix pedig nagytarcsai lovarda két különbözõ tulajjal.Mig a csömöri egy igényes lovarda volt,valóban szimptikus tulajdonosokkal a lovaknak kényelemmel,addig a tarcsai egy igénytelen,lovaknak tényleg szûk boxokkal ellátott istálló,elég rossz minõségû pályával és talajjal.Ha valaki abba fektet pénzt hogy "hátha"bejön,akkor az nagyon optimista és bátor.Boxokat lehet növelni,de sajnos annak az alja tégla,ami nagyon csúszik.Tehát ha nagyobbítani kell,akkor ott mást is kell csinálni,annyit pedig nem ér.Többe kerül a leves mint a hús.Az épitész nem volt piás,inkább eszes.Gyorsan összedobta az istállót és legombolta érte a nagy pénzt.Én így hallottam.
De ez nem zárja ki,hogy ideiglenesen átköltöztek oda.Személy szerint én,csak a társaság miatt,nem vinném olyan helyre a lovamat ahol rosszabb helyen kéne laknia.
Nem volt szó rossz szándékról,persze hogy többen szeretnék tudni hogyan tovább Megaronéknál.

#1267 suttogók

suttogók

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 297 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 20. - 21:22

Szia Parkjoe, Voltam ott bértartás miatt kérdeztem egypár dolgott mint ahogy az szokott lenni amikor megy a bértartó helyeket nézni. Elhangzott egy mondat:- Nem most kezdtük, eddig a Megaront csináltuk- volt a válasz. Nekem személy szerint 3 oka volt ,hogy inkább sarkon fordultam. na de ezt majd magánban .

#1268 Orcus

Orcus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 176 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 24. - 10:51

Paff..."Szuper farmról" tudnék mesélni... Komolyan oda költözött a Megaron?

#1269 suttogók

suttogók

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 297 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 25. - 7:40

Igen sajna nem igen hozzá értöknek adták ki eddig, vagy olyannak aki ebböl akart meggazdagodni, igy tönkre tették a lovarda jó hirnevét ami lehetett volna. vasvillával szúrkálták a lovakat, nem etették a lovakat mert bealudt a lovász stb.... Ha bértartókkal találkoztam ,vagy beszéltem mindig ez a 2 mondat hangzott el amiért eljöttek a Superfarmról.

#1270 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 26. - 8:05

Paff..."Szuper farmról" tudnék mesélni...

:yeah: :yeah: :yeah:
én is. :D

#1271 Csak

Csak

Új vendég

• Fórumtag
  • 2 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 27. - 19:11

Sziasztok! Annyi rosszat hallottam a SzuperFarmról, és emlékeim szerint rossz lovarda (volt)! Hát most a véletlen úgy hozta és odakeveredtem és csodát láttam!! Átalakították a boxokat, szereltek önitatókat, belsõ patamosót, és a pálya! Két pályát láttam, és õszintén szólva teljesen elvarázsolt a látottak. Mind a kettõ minõségi, és talán nem túlzás ha azt mondom a környék egyik legjobb pályái lettek!! Nem tudom, hogy ki csinálja most a lovardát, de csak gratulálni tudok neki és sok szerencsét kívánok hozzá!! Ági

#1272 suttogók

suttogók

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 297 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 27. - 22:24

Sziasztok!
Annyi rosszat hallottam a SzuperFarmról, és emlékeim szerint rossz lovarda (volt)! Hát most a véletlen úgy hozta és odakeveredtem és csodát láttam!! Átalakították a boxokat, szereltek önitatókat, belsõ patamosót, és a pálya! Két pályát láttam, és õszintén szólva teljesen elvarázsolt a látottak. Mind a kettõ minõségi, és talán nem túlzás ha azt mondom a környék egyik legjobb pályái lettek!! Nem tudom, hogy ki csinálja most a lovardát, de csak gratulálni tudok neki és sok szerencsét kívánok hozzá!!
Ági

Szerintem nem jól láttad ,hogy átalakitották a boxokat ,mert nincs 1 hete még ,hogy lemértem a 2,5 méter széles boxot, ami póni lovaknak való.

Nem a pályán akarom tartani a lovakat :D

#1273 Orcus

Orcus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 176 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 10:54

:yeah: :yeah: :yeah:
én is. :D

Csak nem? :D Tartottatok ott lovat?Vagy más...?

#1274 Csak

Csak

Új vendég

• Fórumtag
  • 2 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 28. - 18:02

Kedves Suttogók! Szerintem ez a te rosszindulatod, vagy a szemed rossz!! Szerintem jót csináltak és a szarból aranyat! Lehet, hogy nem 24k-at, hanem csak 14k-at, de akkor is arany! Nem szép dolog más munkáját energiáját leócsárolni! Meg kell mutatni, hogy te mit tudsz, és azt se felejtsd, hogy a te lovadat, lovaidt sem ócsárolják nyílvánosan, pedig lehet, hogy más vágóhídra vinné õket, te pedig szereted a lovaidat és még talán büszke is vagy rájuk!

#1275 suttogók

suttogók

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 297 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 30. - 7:26

Kedves Csak! Nem tudom ki vagy , de ha ismernél és olvastad az elöző irásaimat akkor rosszindulatról nem irnál! Valamint a lovaimat sem ismerheted ,ha vágóhidra szánnád öket, mert szerintem neked életedben nem lesznek ilyen drága valamint jó vérvonalú lovaid! Nem tudom ki az a barom aki koppány, Jalisco,vagy Nureyev-töl vágóhidra vinne lovat????? ;) Nagyon nagy hobbista lehetsz , a lovak hozzáértéséhez szerintem közöd nincs, de még ahoz sem, hogy hogyan kell egy lovat jól tartani! Tudod az ilyennek mondják jobb ha elmész sakkozni! :yeah:

Edited by suttogók, 2009 augusztus 30. - 7:28.

#1276 Fõnix

Fõnix

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 753 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 31. - 11:58

Van arra a csömöri pampák környékén egy lovas "pupák pék",valami Amígóóóó nevû :D igaz régen láttam már erre,de talán megkapja az üzenetet.BOLDOG SZÜLINAPOT! Legalább mégegyszer ennyit,és lóháton is :gm:

#1277 ancsapancsa

ancsapancsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.894 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 8. - 14:17

Kedves Csak!

Nem tudom ki vagy , de ha ismernél és olvastad az elözõ irásaimat akkor rosszindulatról nem irnál!

Valamint a lovaimat sem ismerheted ,ha vágóhidra szánnád öket, mert szerintem neked életedben
nem lesznek ilyen drága valamint jó vérvonalú lovaid!
Nem tudom ki az a barom aki koppány, Jalisco,vagy Nureyev-töl vágóhidra vinne lovat????? ;)
Nagyon nagy hobbista lehetsz , a lovak hozzáértéséhez szerintem közöd nincs, de még ahoz sem, hogy hogyan kell egy lovat jól tartani! Tudod az ilyennek mondják jobb ha elmész sakkozni!

:yeah:

A telivériparban például sok nagyon jó származású ló kerül egészségesen vágóba,nem érdekel senkit,ha mondjuk Nureyev az apa.

#1278 suttogók

suttogók

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 297 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 31. - 18:33

sziasztok! . éppen elveszett a kutyám terepröl haza felé törpe német pincsher rajzos olyan mint a doberman csak kicsibe kistarcsa ,Nagytarcsa,Gödöllö , Isaszeg , határában lehet onnan tünt el terep közben. nagyon fél a petárdától tüzijátétól. magánban agy a 06204270399 értesitsetek ha megvan. Magas jutalom!!!!!

#1279 suttogók

suttogók

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 297 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 2. - 17:27

A telivériparban például sok nagyon jó származású ló kerül egészségesen vágóba,nem érdekel senkit,ha mondjuk Nureyev az apa.

:eek:

Csak most láttam ezt a postingot.

Válasz :

Ancsapancsa ha van egy kedvencem , akit megvettem, akit lovagolok, akit szeretek és lovas ember vagyok esetleg még szeretem is a lovakat akkor lehet annak bármi betegsége akkor is tartom tovább.

Mivel amikor megvettem lovaim akkor a felelöséget is hozzá vettem! Ami azt jelenti ,hogy tartom ,etetem ápolom jóban rosszban!

Ha pedig ilyen egészséges lovakat tudsz akkor jöhetnek hozzám és ott élhetnek tovább nálam a tanyán és élvezhetik az életet esetleg találunk nekik gazdit. ;)

#1280 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 2. - 17:39

nálam azt is jelenti, hogy nem a származása az elsõdleges indok, amikor azt mondom, nem mennek vágóba... "hülye lenne, aki ilyen származású lovakat oda küldene". tojok a származásra, ha jó a ló, de akkor még inkább, ha rossz. ancsa amúgy valszeg több ilyen lovat tudna vinni hozzád, mint amennyit elbír a helyetek kapacitása. ha mégse, akkor vedd hozzá a megmentendõ egyéb lovakat és az ügetõket.