Haflingi
Közzétéve 2011 október 14. - 11:57

Közzétéve 2011 október 14. - 13:48

Közzétéve 2011 október 14. - 17:20
Kittu, gyönyörû ez a két hafi! Neno is lassan kezd macisodni, egyelõre leginkább az 'alváza'

Hoztam is egy képet, ez még kb. másfél hete készült, amikor még kicsit jobb volt az idõjárás.
Szerintetek van még mit lefaragni róla?

Közzétéve 2011 október 14. - 18:31

Közzétéve 2011 október 15. - 20:15
Neno még az igazi, echte haflinger típusba tartozik, nem a mai divatos sportos változat. Ami régebbi képeket hoztál róla, ahhoz képest rengeteget változott, fogyott. Bár tömör gyönyör így is az tény. Ha egészséges, fölösleges fogyókúrával nyektetni.

A Suttogós kép nagyon tuti, ha találtok még ilyesmit, szívesen látjuk, szerintem mondhatom mindenki nevében.

Én is hoztam képeket ma is. Szofi vágtamunkájáról sikerült olyan fotót készíteni, ami jól tükrözi a helyzetet:

Erõteljesen sodródik kifelé, megpróbált menekülni, de hamar rájött, két kisebb próbálkozás után, hogy nem érdemes. A harmadik körben már gyönyörûen ment:

Nem rohant, nem feküdt a lovas kezébe. A munka végére olyan, mint a vaj, gyereket lehetne ültetni rá.

És hogy Aranyunk se maradjon ki:

Vágta kép róla nem sikerült. De úgy mozog, mint egy harci mén.

Közzétéve 2011 október 16. - 17:00
Neno sajnos nem egészéges :( porallergiás, így száraz idõben eléggé köhécsel, a doki szerint is jobb, ha nem kell "annyi súlyt cipelnie". Meg könnyebben is lehet vele dolgozni, ha nem annyira husis és õ is vidámabb :gr:Sziasztok!
Neno még az igazi, echte haflinger típusba tartozik, nem a mai divatos sportos változat. Ami régebbi képeket hoztál róla, ahhoz képest rengeteget változott, fogyott. Bár tömör gyönyör így is az tény. Ha egészséges, fölösleges fogyókúrával nyektetni.![]()
A Suttogós kép nagyon tuti, ha találtok még ilyesmit, szívesen látjuk, szerintem mondhatom mindenki nevében.
Én is hoztam képeket ma is. Szofi vágtamunkájáról sikerült olyan fotót készíteni, ami jól tükrözi a helyzetet:
Erõteljesen sodródik kifelé, megpróbált menekülni, de hamar rájött, két kisebb próbálkozás után, hogy nem érdemes. A harmadik körben már gyönyörûen ment:
Nem rohant, nem feküdt a lovas kezébe. A munka végére olyan, mint a vaj, gyereket lehetne ültetni rá.
És hogy Aranyunk se maradjon ki:
Vágta kép róla nem sikerült. De úgy mozog, mint egy harci mén.
hú, nagyon jól néznek ki ezek a hafik, egyre ügyesebbek

Közzétéve 2011 október 16. - 18:48

Edited by chyki, 2011 október 16. - 18:49.
Közzétéve 2011 október 17. - 13:20
Tavasszal hozzánk került a Nico nevû fedmén, és úgy néz ki marad és a mi fenhatóságunk alatt folytatja áldásos tevékenységét. (eddig bértartásba volt, de valahogy megszerettük :yeah: )
Nico
Edited by Lámpás, 2011 október 17. - 13:21.
Közzétéve 2011 október 17. - 13:49
Széép!Jó látni, hogy vannak még topic-ok amelyek élnek.
Tavasszal hozzánk került a Nico nevû fedmén, és úgy néz ki marad és a mi fenhatóságunk alatt folytatja áldásos tevékenységét. (eddig bértartásba volt, de valahogy megszerettük :yeah: )
Nico

Közzétéve 2011 október 17. - 13:56

Közzétéve 2011 október 17. - 18:16
Szerintem ez tökéletes. Le is mentettem és átküldtem a lányomnak. Hogy nézze meg a hafik ilyenek, mert mindig piszkál Kelly miatt.
Kittu csinálj megint képeket.
Kata van egy jó hírem.Ma beszélgettünk a lányommal az ugratásról és Vidámról. Szó szót követett és mondta hogy "emlékszel én is ismerek egy hafit, az is Vidám csikó és Mohácson versenyzett Katinkával" Mondta Suti a neve , Ági lányom versenybíró és évekig járt Mohácsra versenyekre. Azt mondta látta többször is a mént 130 cm-en versenyezni,fotókat is készített róla. Azt mondta sportlovak között is helyezve volt , úgy ment ,mint a golyó, könnyedén ugrott és gyors volt.![]()
![]()
Szóval ha igaz akkor Sutiról van nekünk is fotónk, ha Ági megkeresi majd beteszem ide. Szuper hafi méned van, én is ajánlom mindenkinek hogy fedeztessen vele.
Hát bocsi hogy kicsit eltûntem, nagyon jó ez a kép :guny: ha van még róla képed szívesen megnézném, meg gondolom másokat is érdekelhet, párszor láttuk mi is élõben versenyezni,de akkor álmomban sem gondoltam hogy egyszer a miénk lesz a versenyeken mi is csak néztünk

Közzétéve 2011 október 18. - 13:34
Néha lovagolták, de mi rendszeresen szeretnénk ( persze módjával, hiszen 20 éves! reményeim szerint indulhatnak vele gyerekek a PK versenyeken is), Orosházáról hoztuk ott állítólag ment fogatba is, ezt majd még kipróbálom.Lámpás, nyereg alatt használjátok a mént? Kíváncsi lennék milyen használati tulajdonságai vannak. Ismerek egy csikót tõle, Nimródot.
Rendkívül jó szándékú kezelhetõ mén, úgy néz ki , hogy szeret is nálunk, ezt nem Õ mondta, de érzem.
Edited by Lámpás, 2011 október 18. - 13:47.
Közzétéve 2011 október 18. - 13:46
Széép!
Megkérdezhetném, hogy ki az apja? Mert az én lovamnak is Nico az apja, az apai nagyapja pedig Nestroy. De lehet akkor ez egy másik Nico

Apa: Nestroy
Anya: Laska
Tehát itt van nálunk a lovadnak az apukája, légyszi tegyél fel fényképet.
Ebben a szezonban kb. 8 fedeztetése volt és annyira szeretném látni a csikókat.
Közzétéve 2011 október 19. - 6:32
Közzétéve 2011 október 19. - 19:26
Közzétéve 2011 október 19. - 20:51
Gondoltam. Ahogy sorban megismerem a méneket,nagyon szimpatikusak. Használhatóságuk, sokoldalúságuk vonzó lehet minden kancatulajdonos részére, aki egy jól használható ,nem kifejezetten nagypályás versenylovat akar.Igen, a fele a fedeztetésnek nem haflinger. (4!)
Azt tapasztalom, hogy a félvérek is keresettek, sõt a kialakult gazdasági helyzetben talán még keresettebbek.
Kelly-t ma lovagoltuk elõször 19 nap kihagyás után. Háááát.....az elsõ 20 perc állandó ellenkezés volt a részérõl de utána feladta és tüneményesen dolgozott,lovasa Beja az egyik furioso ménemet készíti fel, ezért volt szegény elhanyagolva, de most már a ménre egy kislányt ültettem, így Beja jobban ráér Kelly.-re.

Közzétéve 2011 október 20. - 17:13
Közzétéve 2011 október 20. - 18:40
Látom versenyzik. Mesélj róla. Mutasd be nekünk.Szerintem mindannyian szívesen hallgatunk róluk történeteket,versenyeredményeket , származásokat és nézünk képeket. Nagyon szép a ló, de gondolom az értékét is a használhatóság adja."egy jól használható ,nem kifejezetten nagypályás versenyló"
pl.:Csibész, nagyon sokat és jól dolgozik nálunk.
Közzétéve 2011 október 21. - 11:20
De szép kis ló! Ezer éve nem beszéltünk, remélem jól vagytok!
Köszönöm szépen a körülményekhez képest jól.
Látom versenyzik. Mesélj róla. Mutasd be nekünk.Szerintem mindannyian szívesen hallgatunk róluk történeteket,versenyeredményeket , származásokat és nézünk képeket. Nagyon szép a ló, de gondolom az értékét is a használhatóság adja.
Szerintem hafifélvér, 0-ás sütésû, iskolalóként használjuk, gyerekek indulnak vele futószárazó és nagyon egyszerû díjlovas számokban a Póni Klub versenyein.
Sziasztok!
Akit esetleg érdekel eladó lesz két hafi csikónk decembertõl!
eladó 2db hafi csikó. 1 csõdör 2011.06.06-án született apja Vidám Suttogó, anyja Linda. 1db kanca 2011 07 01 én született, apja Vidám Suttogó anyja Pufi. Mindkettõ szelíd gyerekek között nevelkedtek lábukat adják, ápolni és vezetni lehet õket, anyjuk és apjuk helyszínen megtekinthetõ. a csõdör ára 150000Ft a kancáé 200000Ft
Milyen magas az apuka és az anyuka (Pufi)?
A Pufi nevû kancáról mit kell tudni?
Esetleg több fénykép?
Közzétéve 2011 október 22. - 18:15

Edited by Backnight, 2011 október 22. - 18:18.
Közzétéve 2011 október 22. - 19:02

Közzétéve 2011 október 22. - 19:41
Közzétéve 2011 október 22. - 19:48

Közzétéve 2011 október 22. - 19:54
Éreztem. DE ott látszanak az ülések. persze minden van hozzá. Nézd meg a tetejét, nem speniter hanem két oldalt ott vannak az ülések, háttámla stb. Nézd meg az elsõ képen, jól látszik.Nem, mert nem értek hozzá.
Mibõl látszik? Az alváz kialakítása? A rúd is megvan hozzá?
Edited by Backnight, 2011 október 22. - 19:55.
Közzétéve 2011 október 22. - 20:05

És én nem láttam a különbséget, csak azt, hogy szebb a tiétek.

Közzétéve 2011 október 22. - 20:35
Közzétéve 2011 október 23. - 11:53
Sziasztok, egy hafi heréltnek keresnek örökbefogadót. Anno az én közremûködésemmel került egy lányhoz, aki most fõiskolára menne és szeretne neki gazdát találni, aki tovább törõdne vele és szeretné. Lovagolható, pályán és terepen is, szerintem kissé "makacs", na de én is dolgozom két ilyen csoda lovacskával és hát õk is ilyenek.
A lovat korábban kocsizták az elsõ tulajdonosnál, kettesben ment, ha jól emlékszem. Nem tökéletesen egészséges, nyári ekcémás, de elég jól szinten tartható. Ez annyiban zavaró hogy hajlamos kivakarni a sörényét, farkát, különös odafigyelést igényel nyáron (lehet kapni kifejezetten nekik való kencéket, nem is horror áron, létezik többféle gyógymódja is a tünetekek enyhítésére, nekem is volt ilyen arab kancám, neki pl. a Bio Haütöl és a kénes samponos lemosás naponta volt nyerõ, de lova válogatja) . Nikonak hivják a lovacskát, egyenlõre nálam lehet érdeklõdni. Egy dolgot az örökbefogadásról... szerintem nagyobb felelõsséget jelent mint a lóvásárlás és mindenképpen úgy vállalja be valaki, hogy a megfelelõ anyagi keret a rendelkezésre áll ami egy ló tartásához szükséges.
Közzétéve 2011 október 23. - 12:17
Közzétéve 2011 október 23. - 12:30
Közzétéve 2011 október 23. - 13:39
Remélem, hogy jó helyre került, ugyanis itt legelészik a legelõnkönDe jó, hogy ilyen hamar megoldódott a hafi helyzete! Jó helyre került?

Minden rendben volt hazafelé, szépen elvolt, többször megálltunk megnézni. Bár az út legvégén - nehogy valami rendben menjen nálunk - sikeresen eltörte a kedvenc vezetõszáram karabinerjét, így lenyúzta egy kis helyen a fejét. Lefújtam fertõtlenítõvel, nagyon szépen tûrte. Viszont nem valami szép látvány az a kis folt a fején.

Nem tudom elégszer megköszönni Chykinek, hogy feltette ide azt a hirdetést

Közzétéve 2011 október 23. - 13:58
Köszönöm szépen a körülményekhez képest jól.
Szerintem hafifélvér, 0-ás sütésû, iskolalóként használjuk, gyerekek indulnak vele futószárazó és nagyon egyszerû díjlovas számokban a Póni Klub versenyein.
Milyen magas az apuka és az anyuka (Pufi)?
A Pufi nevû kancáról mit kell tudni?
Esetleg több fénykép?
Szia Lámpás!
Vidám Suttogó 147cm bottal mérve
Pufi 145 cm. Pufi 14 éves, 6 éve van nálunk, színe világos sárga majdnem fakó. Õ még a régebbi típusú hafi jegyeket hordozza, de ennek ellenére a kanca szemlén meglepõdtek a laza és könnyed mozgásán. Nagyon jó ideg rendszerû. Kis gyerekek díjlovaglásra és díjugratásra használják, néha be szoktuk fogni pl szüreti, és ott is egészen jól teljesít, forgalomtól nem fél teljesen jó fej. Hát nagyjából ennyi.
Pufiról szeretnél fényképet?
Akit érdekel youtube-on van egy kis videónk:
4:18 -nál lehet a Pufit is látni,
a 8. percnél Pufi húzza a szekeret:)
UI: köszi Backnight a segítséget!
Közzétéve 2011 október 23. - 14:35

Közzétéve 2011 október 23. - 18:56

Közzétéve 2011 október 23. - 18:56
Közzétéve 2011 október 23. - 19:04
Szia Lámpás!
Vidám Suttogó 147cm bottal mérve
Pufi 145 cm. Pufi 14 éves, 6 éve van nálunk, színe világos sárga majdnem fakó. Õ még a régebbi típusú hafi jegyeket hordozza, ....
Akit érdekel youtube-on van egy kis videónk:
Kis videó? basszús, egész este ezt néztem.
Tetszenek a paraméterek ill. a a pufi származása (apja!) nem derült ki.
Sajnos nincs túl sok (fedezõ)mén, persze kanca sem és a Nicohoz keresnék majd kancát.
Közzétéve 2011 október 23. - 19:04