NEm elég jó kifogás a rossz minőség.. Monnyad nyugodtan, hogy a többieknek meg nyenyec. Vagy konyec. Vagy toll a fülükbe..

Dél-pesti régió
Közzétéve 2013 december 2. - 21:38
Közzétéve 2013 december 3. - 21:21
Na, láttam már ettől vacakabb képeket is, amire roppant büszke volt az alkotója!
Közzétéve 2013 december 8. - 17:42
No, hát én ébredtem fel elsőnek? Marha jó volt a buli, örülök, hogy ott lehettem. A zene hamarabb kifulladt az embereknél. Minden frankó volt!
Közzétéve 2013 december 8. - 18:45
engem sajna már reggel 7-kor felzavartak a lószállitóért.....de valóban nagyon jól sikerült, ezért, ha a gábor is akarja, tavasszal megismételjük!
Közzétéve 2013 december 9. - 7:19
Gyereke, mint mindíg remek társaság volt, köszönet a zenéért ami bár nem akarta az igazat, de azé nagyon jól hangulatot teremtett. Ki az a Gábor? Talán csak nem Kicsi b... mert ő nagyon kitett magáért . Hangom semmi nem volt, de tavaszra tuti lerázom magamról ezt a légcsőgyulladásos valamit.
Másnap korán keltem, hogy tuti ami biztos lóra tudjak ülni. Fantasztikus terepet menetem Fire-l . Amit kijelenthetek, hogy ő életem első belovagolt lova. Fire nem csak vitt a hátán, hanem olyan élményt adott mint anno egyszer egy túrára költsön kapott Quarter herélt. Azon is akkor ültem először és Fire- n is, s mintha valaki az én szám íze szerint lovagolta volna alám a lovakat. Süvítettünk mint a szél
.
Közzétéve 2013 december 9. - 7:49
Süvítettünk mint a szél
.
Közzétéve 2013 december 9. - 9:07
Hello mindenki.
Csikasz.
Jól láttam,hogy tegnap egy paint-en lovagoltál?
Hááát meg kell hogy mondjam,nem volt szép dolog.
Csúnya dolog ilyen tuti lovakkal izgatni a szomszédokat!!!
Üdv.
Szomszéd.
Közzétéve 2013 december 9. - 18:37
Ismerhetem Petfát? Itt nem sűrün fordult elő, pedig, ha jól látom, több mint két éve regisztrált.
Közzétéve 2013 december 9. - 19:57
Ismerhetem Petfát? Itt nem sűrün fordult elő, pedig, ha jól látom, több mint két éve regisztrált.
Asszem hh-ék szembe szomszédja az erdő szélén.
Szombatra visszatérve, nekem gáz volt a pörkölt.
Közzétéve 2013 december 9. - 20:47
Igen Ő a szomszédunk, s remélem ha a Baba növekszik, akkor majd még lovagolunk is együtt!
Igen Fire egy Paint
Rég nem írtam, me nem akartam, nem vót mit, meg pont elegem vót a sok sok okosból, aki a Pacira jár "lovagolni".
Sok sok évvel ezelőtt nem lovagoltam idehaza, mert a sors úgy hozta. Amilyen lovakon ültem azok mind készségesek, figyelmesek voltak és én akkor azt hittem ilyen minden lovarda, minden lova! Aztán Vér Imre Bácsinál is ültem shagyákon, azok is kezelhetőek voltak, pedig ízig vérig arabok.
Majd jött a sok sok csalódás - leírom - szarabbnál szarabbul belovagolt, gyagyás, elragadós, bakkolós, rugós stb lovak. ( Ezen aszem sokan túl vagytok) .
Aztán a sors úgy hozta, hogy nekem is lett lovam, ( hú azóta hány is volt?????, majd egyszer leírom az összes nevet és fajtát, ha kedvem lesz) ó ő sem volt egy matyó hímzés. Mazetta apaságú furioso, fiatal, tüzes, agytalan, de szerettem, mert az első volt...2,5 év kellett belássam nem az én lovam.
Közben kínlódtam, tanultam, sokszor a balesetin töltöttem az estéim, de nem adtam fel. MAjd egy túrán megkaptam az említett Quartert Cickot, addig nem is gondoltam, hogy egy ló ilyen is tud lenni. Fegyelem, figyelem, tűz, szeretet és minden ami kell, persze ő nem lett az enyém, meg nem is vágytam rá, de az érzésre igen. Azóta volt szerencsém igen sok lovon ülni, nagyon jó lovakon is, több milliós .quartereken és 10 millás díjlovon is, hálás vagyok érte a JÓ Istennek.
Valahogy aztán Hógolyó lett az én LOVAM . Kicsi, dundi, makacs, agyas, kedves, bújós, jó fiú. Majdnem 6 évet volt velem és soha egyszer nem estem róla, soha nem bántott, soha nem tett olyat ami miatt aggódnom kellett volna, pedig a világ legfélősebb lova volt
. Ma is ő a LOVAM, de el kellett mennie és utánna hatalmas űr maradt. Semmi nem volt elég jó, elég ügyes, elég kedves, elég makacs. Viszont rengeteget tanultam azóta, más lettem. Minden lótól tanultam valami jót, valami mást, valami többet, no meg természetesen a Trénerektől, aki csetlő botló mozdulataim ellenére is úgy bántak velem mint egy profival, köszönet érte.
Minden lóból igyekeztem kihozni a maximumot, ami benne volt. Nem a teljesítmény volt a cél, hanem az ember iránti bizalom. Volt, hogy sikerült, bár nehéz volt az út, volt, hogy nem! S most végre kezdek megnyugodni, olyan mint Golyesz soha nem lesz, de más, az még lehet. Már nem mondom többé, hogy nem veszek lovat, mert ez az életem, hogy jobbá tegyem a lovak számára az "emberi" létet. Nem vagyok "suttogó", horsemen, meg guru, még csak edző sem, de ez az utam. Egy csaj vagyok csupán a sok közül aki erre tette fel az életét . Köszönöm a Páromnak és a Lovaimnak, azt a hihetetlen türelmet amivel irányomban voltak ez idő alatt. Jön a karácsony és én megkaptam a Békémet . Amennyit tudok lovazok és tanulok, tanulok, tanulok
.
Mindenkinek Kívánok olyan csodás Karácsonyt amilyen utat eddig én bejártam, s teljesüljenek a vágyaitok!
- maugly és Fifikusz kedveli
Közzétéve 2013 december 10. - 5:11
Asszem hh-ék szembe szomszédja az erdő szélén.
Szombatra visszatérve, nekem gáz volt a pörkölt.
sajnálom, de remélem nem ez marad meg emlékül.... nekünk már, csak azért is többről szólt, hogy végre eljöttél! én örültem nektek.
Közzétéve 2013 december 10. - 6:32
sajnálom, de remélem nem ez marad meg emlékül....
nekünk már, csak azért is többről szólt, hogy végre eljöttél! én örültem nektek.
![]()
Megtisztelsz, ennyi figyelmet nem is érdemlek.
Legközelebb vacsi után megyünk.
Közzétéve 2013 december 10. - 8:33
Sziasztok.
Igen Csikaszék szomszédja vagyok.
Valóban régen regisztráltam,de írnom nagyon nem volt mit.Inkább csak olvasgatni szoktam a bejegyzéseket.
Csikasz.Szívesen benne vagyok egy közös lovaglásban.
Valójában a mentalitásommal van probléma.
Kezdem a tanya körüli munkákkal és az esetek 90%-ban már nem jut időm a lovaglásra.
Ezen kellene picit formálni.
Amúgy marha vicces,hogy gyerekként arra vágytam,hogy saját lovam lesz és annyit lovagolok rajta szabadon bármely irányba amennyit csak akarok.
Visszagondolva az elmúlt 20 évre gyerekként lovardába járva többet lovagoltam mint most felnőttként. Vicces.
Közzétéve 2013 december 10. - 9:54
Csikasz, ez nagyon szép volt! Ez a mondat tetszett a legjobban: "Nem a teljesítmény volt a cél, hanem az ember iránti bizalom" Ennél szebben nem is lehet megfogalmazni egy igazi lovasember krédóját.
Bár én a büdös életben nem fogok jól lovagolni, ezt a célt én is el tudom érni, és minden kis lépés örömmel tölt el.
Közzétéve 2013 december 10. - 17:09
Köszönöm!
Közzétéve 2013 december 10. - 21:00
Azért Packa, függetlenül a kajától, így feloldódva még nem láttalak,és ez tetszett
Közzétéve 2013 december 11. - 12:01
1-es, b. kat. vontatható böckmann lószállitó 150 ft-ért eladó. esetleg ajánlhatnátok ismerősöknek, sürgős lenne! köszönöm
Közzétéve 2013 december 12. - 11:49
Hahó,régiós pajtások!
Először is megkésve, de törve nem, köszönet a szép hétvégéért! Bár Luca álmosan érkezett, elég jól bírta, még a karaokis részt is. Kíváncsian vártam, hogyan jelzi, hogy elég: odahajolt a fülemhez, és szólt, hogy "Hazaaa, kabáááát!"
Ha így folytatja, igazi bulihuligán lesz!
..és nekem nagyon ízlett a pöri, dehát ez ízlés dolga.
Csikasz, jó volt ezt olvasni.
Úgy volt, hogy ma lóra ülök, de az élet megvétózta: Luca minden előzmény nélkül lebetegedett. Valamit érezhet, megint elodázta a kötelező oltást..
Többiek?
Közzétéve 2013 december 12. - 18:23
1-es, b. kat. vontatható böckmann lószállitó 150 ft-ért eladó. esetleg ajánlhatnátok ismerősöknek, sürgős lenne! köszönöm
Hát 150 Ft-ot talán nekem is megérne...
- maugly kedvelte
Közzétéve 2013 december 12. - 19:54
- maugly kedvelte
Közzétéve 2013 december 13. - 4:50
Hát 150 Ft-ot talán nekem is megérne...
elvégre ismerős darab...
Közzétéve 2013 december 16. - 22:26
elkelt. köszi, ha ajánlottátok.
Közzétéve 2013 december 18. - 21:18
nem mondod,hogy elkelt :((( mi lesz velünk ezután????
Közzétéve 2013 december 18. - 21:23
ha van sofőröd, ne erőltesd! meddig tart a gyógyulás?
béééééjbi, haza került már az a "bestia"?
vmi mesélni való?
azt nem mondta a doki,csak hogy 2 hét múlva nem fog fájni,de honnan kezdődik azt még nem tudom
de a biztonsági övet már bal kézzel is el tudom venni:) haladok ....
Közzétéve 2013 december 19. - 18:21
nem mondod,hogy elkelt :((( mi lesz velünk ezután????
Lehet, hogy Fricinek lábon kell menni, ha futni akar?
Közzétéve 2013 december 19. - 20:44
firtató, július óta nem kerestél....amúgy ballal öv, jobbal kormány. mi a baj?
Közzétéve 2013 december 20. - 2:35
Firtató, jobbulást, röppennek a gyógy-angyalok!
Vasárnap istenijót terepeltünk a Diktátorral.
Alig merem leírni, hogy ezelőtt nagyjából két hónappal ültem utoljára nyeregben, szinte belefásultam az elvonási tünetekbe. Dehát így van ez, ha Ember egyfolytában melót tol.. Nagyszülőkkel lehetne még bótóni, de nekik is elég sok dolguk van, nemigen henyélnek, nem tudok nyugodt szívvel kivenni egy munkanapot az életükből. Felet még csak-csak, de akkor meg rohanok mindenhova.. (Ráadásul mostanában nincs kicsikocsi a hátsóm alatt, tehát még a rohangáláshoz is segítség kell, ha nem Ember a felvigyázóm. Utóbbi esetben rendelkezésemre áll a családi robogó. )
Vasárnap tehát nem volt tovább, Embernek itthon kellett maradnia. Nem, mintha nem élvezte volna, ráadásul már erősen ráfért a csapatra egy apa-lánya nap.
Szép komótosan összekészülődtem, elköszöntem tőlük, beüzemeltem a robogót (Aki jelenleg a Győzike névre hallgat, köszönhetően a zebracsíkos kéz-zsákoknak. De legalább nem fagy rá a kezem a kormányra, főleg, hogy múlt héten markolatfűtése is lett.. Nagy ötlet ez a cucc, vagy öregszem, nem tudom, de jól esett. )
Annyira csókos rohadék vagyok, hogy mire odaértem, SzoSza már lepucolta a két pejkót, nyergelés és némi állni hagyás után indultunk is utunkra.
Már pár éve tart az az állapot, hogy ha SzoSza megy elöl, nekem mindegy, milyen úton, hova, milyen időben megyünk lovagolni, szimplán jól érzem magam. Nem idegeskedem, nem agyalok, laza off-üzemmódba kerül az agyam, fecsejgünk, ha úgy tartja úri kedvünk, hallgatunk, ha épp az esik jól, és kész. Álomi.
Nem érdekelt, hogy fúj a szél, hogy hideg van, hogy beteg vagyok - mert az vagyok bakker. A lovaglás gyógyít, jobban is lettem tőle.
Nagyjából egy négy órásat mentünk, nem nagy táv, nem sok idő, dehát nemcsak a lovaknak, nekem sincs kondim. Hoppábocsi, Hulli kikérné magának, neki még mindig van kondija. Hogy honnan, nem tudom, állati mákostésztás alkata van, bár az enyém lenne ilyen: minimálmozgásból is izmot épít, kitartása, lendülete elkophatatlan. Bízom benne, hogy a kor sem smirgliz le ebből sokat.
Afi is, Hulli is pirospontos viselkedést mutatott be. Bár elég közeli rokonságban van a lelkük a rebbenékenység tekintetében, különösebb gond egyikükkel sem volt - s ez főleg az ifjonc, kezdő terepes Afi esetében kimagaslóan hatalmas pirospont. Látszik, milyen szépen épül a bizalma a lovasa irányában, talán ha két esetben volt ijedelme, ebből egy pedig majdhogynem általunk kiprovokált volt, olyan irányba mentünk, ahol tudtuk, lesz mitől megijednie. Ettől lesz erősebb, Hullinál bejött.
Nyugodtan, békésen dolgoztak, élvezték ők is a lájt-túrát. Vagy SzoSza választott nagyon jól feladatokat, tempókat. Vagy mindkettő. A lényeg, hogy nekem tiszta hawaii-fíling jutott, puha hátú, átengedő ló, kényelmes tempók, abszolút kedvcsináló a több naposokhoz.
Persze azért kaptunk árokmászásokat is. Nanáhogy nekem kell jobban visszazökkenni, nem a lónak. Bevallom böcsülettel, féltem egy csepertyűt, az utóbbi időben Hulli inkább ugrott, mint ereszkedett-kikapaszkodott, én meg nem voltam a régi stabil, mindig emlegettem egy Luca-alakú lukat a hasizmaim helyén, meg markolásztam a sörényt.. De "SelyemszőrűIstenDémon" * most ezt is kiválóan csinálta. Helyrekerült a súlypontom, vagy ennyire überló, vagy mindkettő. Gyönyörűen ereszkedett, aránylag nyugisan mászott a tőle megszokott akciók helyett.
A vágták is kényelmesek, jók voltak. Oké, hazafelé már rendesen fognom kellett a kisasszonyt, van menőkedve - de ennek ellenére olyan tempót ment, amit kértem.
Igaz, ez némi váll-hát izomlázamba került, dehát így jár, aki keveset lovagol. Így is örülök, hogy ennyi kihagyás után mindösszesen ennyi problémánk volt. Ahhoz képest, ahogy indult a mi pályafutásunk, sose mertem volna remélni, hogy nagy szünet után futószárazásos kezdés nélkül rá merek ülni.
Vagy hogy valaha is meg tudom szakítani az egy-terep-egy-esés hagyományunkat.
És mégis. Hálás az én kicsi szívem.
Ajándék volt az a nap, mondom.
A számomra hiper-terepet egy forróteás-világmegváltásos beszélgetéssel zártuk, szóval teljes mértékben feltöltötték az én lemerült akksijaimat.
Persze a hazaút már nem volt ennyire gömbölyű, dehát nem lehet minden tökéletes. A sötét hidegben szemerkélni kezdett valami nedvesség is, a sisak is párásodott, hát kénytelen voltam nyitott rostéllyal "tépni" hazafelé (hehe, max kilencven, azon a szakaszon így én vagyok a csigabiga). Nanáhogy nem örült a megfázásom, de legalább hamar topra került, onnan már felfelé vezet az út.
Nektek hogy telt a hétvégétek? Remélem, lovaztok feszt!
Minóka, mesélhetnél a szürkédről egy kicsinység. Tudod, amikor még nem volt lovam, és ésszel akartam választani majd-egyszer, egy tesójában gondolkodtam - aztán persze jött a szív, az a botor, és minden tervet felborogatott.. Épp ezért triplán kíváncsi vagyok, miket tapasztalsz, milyen a társad.
Ha időd és kedved engedi....
*kopirájt: Gumilovas
- Minó kedvelte
Közzétéve 2013 december 20. - 9:58
Nekem tetszett az "előadás"
Közzétéve 2013 december 20. - 10:23
És a diktátor? Mivel ment? Háromkerekű biciklivel?
Közzétéve 2013 december 20. - 11:32
Mau, egészségedre. Sok ilyet még neked, nektek!
Minóka, mesélhetnél...
Igen, emlékszem, hogy ilyet terveztél... Érdekes, hogy esetemben így alakult, mert nekem két évvel ezelőtt még meg sem fordult a fejemben ilyemsi ("kisló"). Aztán mostanra meg annyira magától értetődőnek tűnik... Jó felé tekintgettél, azt kell mondanom. ;) De persze a szív is súghat jókat, tudom én, nekem is ott van az "öreg"...
Szürke --> én mondtam, hogy nagyon rosszak a képek... Mert fakóca, de amúgy olyan, hogy idővel tényleg ki fog szürkülni, szóval ebben nem tévedtél.
Bakker, te látod a jövőt!
Egyelőre még túl sok érdemi mesélnivaló nincs (szösszenetek vannak, az rengeteg, de az más), mert így télen ugye munka után már sötétben érek haza, szal egyelőre maradnak a hétvégék a tanítgatásra. (Mondjuk valamelyik este olyan világos volt a Holdtól, egyből Ori jutott eszembe, hogy ő ilyen "fénynél" vidáman nyargal odakint három lóval... ) De már körvonalazódnak a megoldások, hogy ez a helyzet javuljon. Addig egyrészt reggel-este, mikor végeztem a teendőkkel körülöttük, pár percet mindig ottragadok mellettük, az mindig nagyon jó.
Másrészt most az ünnepek alatt lesz több egybefüggő nap végre, amikor többet foglalkozhatok vele, és akkor majd jobban megismerhetem remélhetőleg. De amiket eddig tanulgattunk, azokat nagyon hamar megértette és összességében kedves, érdeklődő, kíváncsi, persze kicsit óvatos, de értelmes, jóindulatú, szépen mozog... Ja és van humora.
Úgyhogy eddig bíztató. Egyébként "garanciális", ezt András minden alkalommal hangsúlyozottan elmondta, mikor találkoztunk, szóval ha bármi kezelhetetlen probléma lenne a lóval, akkor vissza lehet - sőt vissza kell - vinni és lehet választani másikat, de nem hiszem, hogy erre sor kerülne.
Majd ahogy haladunk, mesélek még. ;) Meg hát jöhettek ám látogatóba... Tudom, messze vagyunk tőletek, de ha úgy alakul...
- maugly kedvelte
Közzétéve 2013 december 20. - 11:56
És a diktátor? Mivel ment? Háromkerekű biciklivel?
A történet szerint Afival, legalábbis én ezt olvastam.
Közzétéve 2013 december 21. - 8:23
firtató, július óta nem kerestél....amúgy ballal öv, jobbal kormány. mi a baj?
ez igaz,de azért nem nyugdíjaztuk a Fricikét,felvitték a Juditék,de az elmúlt 4 hónapban nem futott,augusztustól mostanáig,nem túl előnyös a hendikepp rendszer nekünk.Magyarán nincs neki kiírva verseny.Klasszis lovakkal meg nem ölöm meg.Egyébként is,volt elég bajom,elköltözött az élettársam(nem véletlen ) Kivonták a kocsimat a forgalomból,vagyis az Ő nevén volt. Azon dolgoztam,hogy ne halljunk éhen és a házat is a nevemre vettem ,nem unatkoztam egy percet sem,de most már minden szép és jó!!! Minden az enyém.Hitelem nincsen csak tartozásom,azt meg meg fogom oldani! Csak előre! Nem nézegetek hátra felé.Röviden ennyi.
Ha esetleg valakinek van elfekvőben egy 184cm magas és 90cm széles ajtó az jól jönne,nem baj ha felújjításra szorul.Köszönöm
- maugly kedvelte
Közzétéve 2013 december 21. - 12:10
maukát nem csak a stiilusa miatt érdemes olvasni, az is qrva jó, de mintha valaki kenegetne a derekam körül......
firtató, gratulálok a döntésed és a bátorságod miatt. időszerű volt, a nehézségek dacára is. idővel minden könnyebb lesz, legalább is nyugodtabb.
Közzétéve 2013 december 21. - 15:15
Esett úgy, hogy az "öszvérünk" ( TATA) bedöglött, s a szervizben kívánja tölteni az ünnepeket, így minden amit húzhatna, az is szabadságolta magát. Ilyenkor már javában etetjük a jószágokat fenyővel, de valahogy most minden összejött és nem jutottunk ki fát vágni. Tegnap a párom kiment és vágott némi fenyőt. Mikor megjöttem boldogan meséli milyen szépen behúzott belőle, igaz Dimike azé megkérdezte párszor minek is jön utána az erdő, de büszkék lehetnek egymásra, megoldották a feladatot. Ma együtt mentünk ki. Én Zebibogáraranyvirágtündérkirályfival, Párom meg Dimivel. Kiballagtunk, én közben már húztam magunk után a kötelet, ne legyen ideges a friss "igáshátas" , hogy hozzá ér a seggihez a vonókötél. Felkötöttem az első adag fenyőt és megvezettem Zebit, aki megnézte mi jön utána, meg hogy ennek súlya van, húzni kell, majd ballagott utánam. Miután a terv úgy szerepelt, hogy én is a lovon közlekedek és nem gyalogosan, így felültem és irány a tanya. Békésen haza sétáltunk a fenyő meg követett minket. Egy helyen összeszedtünk némi avart aminek ropogása Zebit arra késztette nézze meg ki jön még utánunk, de ennyi volt. A következőben már komolyabb mennyiségű fát kötöttem mögé, már ültem is fel és irány haza. Zebi mint az igazi mintaigás beledőlt és vitte az erdőt, idehaza megálltam, lekötögettem a fákat, addig ő békésen álldigált, holnap megyünk a Pilisbe fát szálazni . Minden tiszteletem az Indián lovaknak, akik sok 100 kilométeren át költöztették olykor a gazdáikat, ha azoknak menni kellett a vadak után.
Ui: Videó is készült az "igáshátasról",amint HH felteszi belinkelem nektek!
- maugly, Minó és szomjas szamár kedveli
Közzétéve 2013 december 21. - 18:17
maukát nem csak a stiilusa miatt érdemes olvasni, az is qrva jó, de mintha valaki kenegetne a derekam körül......
firtató, gratulálok a döntésed és a bátorságod miatt. időszerű volt, a nehézségek dacára is. idővel minden könnyebb lesz, legalább is nyugodtabb.
![]()
köszönöm a biztatást,valamiért egy ismerősöm sem mondta ,hogy sajnálja azt viszont igen ,hogy előbb kellett volna! )
Közzétéve 2013 december 22. - 5:24
egy igazi őz otthon van az erdőben, még ha sánta is....gratula, várjuk a mozit.
Közzétéve 2013 december 22. - 10:16
Figyellek benneteket és örülök a sikereiteknek, még ha nem is szólok
Közzétéve 2013 december 22. - 12:25
Köszönöm!
Aranyember akkor számítunk rád stipi-stopi a Nyeregszemlére. Nekünk kb 1 hetes út lesz, így úgy számolj szabadságot, ha tényleg bevállalsz minket csajokat .
Közzétéve 2013 december 22. - 12:27
http://hosszuhomlok....sa/fenyofa_.htm - egyenlőre képek, aztán majd jön az esti mese is!
- Minó kedvelte