Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dél-pesti régió

• Please log in to reply
12497 válasz a témához

#12281 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 1. - 8:06

Továbbra is megy a drukk a kicsilónak. :(

Közben megkaptam a NyeSze túrás képeket a csapattársamtól.

#12282 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 2. - 13:34

köszi a képeket, jó lehetett. :yeah: sebaj, majd szeptemberben..... :D

#12283 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 15. - 20:43

2013 Július 20-22 Western OB Székesfehérvár Kunos lovarda

Mindenkit szeretettel várunk a két napos western versenyre! Trail, pleasure, reining, gyorsasági számok, marhás számok kerülnek megrendezésre. Gyertek minél többen. Fantasztikus helyszín, Európa színvonalú fedeles, lelátós versenypálya, melegítõpálya. Újraélesztjük ezt a gyönyörû sportot, most a versenyzõk kerülnek a reflektorok fényébe :ang: . Aki hallja adja át!

#12284 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 23. - 12:24

Volt valaki? Képek, mesélés..? :)

#12285 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 23. - 21:17

Western OB III. Székesfehérvár Kunos Lovarda Augusztus 3-4 :yeah:

- több mint hatvan ló érkezett
- tökéletes helyszín
- nagyon kedves vendéglátók
- remek, jó hangulatú versenyzõk
- egyebet nem írhatok mert én voltam a Pályamester, HH pedig a Versenyigazgató :yeah: magát az ember meg nem dicséri ;)

Gyertek el és nézzétek meg mire képes sok sok elszánt ember! Facebook -on sok sok kép van!

Ezúton köszönöm a lehetõséget, hogy ismét a szakmámban tevékenykedhetem, hatalmas élmény volt!
Köszönet az Ötöknek, hogy felvállalták a western ügyét!

#12286 bucsi

bucsi

Csikó

• Fórumtag
  • 64 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 13. - 18:09

szeretnék kettes lószállítót bérelni.. valaki tud elérhetõségeket? (:

#12287 Aranyember

Aranyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 744 hozzászólás

Közzétéve 2013 szeptember 19. - 12:35

Végre működik. Nálunk minden a régi, csak egy kicsit öregebbek lettek a gyerekek...

#12288 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2013 szeptember 19. - 13:16

Nna, jellemző, hogy melyik régió mozdul először... :D

Üdv nektek AE ;)

#12289 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2013 szeptember 21. - 22:34

Én időközben országot váltottam, de ha minden igaz végre fogok lovagolni a tengerparton :) Csak találjak valami melót a finanszírozásához.

#12290 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 szeptember 22. - 5:50

hova mentél kis szerencsés?:) örülök nektek...újra:)

jaaaa és akkor ismét BULIIIIIIII! dec 7.-én újhartyánban megint elereszthetitek csodálatos hangotok:DD minden régi és új jelentkezőt szeretettel várunk!

#12291 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2013 szeptember 22. - 6:47

Hurrá! :)

#12292 Aranyember

Aranyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 744 hozzászólás

Közzétéve 2013 szeptember 22. - 15:37

Ott a helyünk!

#12293 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2013 szeptember 22. - 18:22

Exeterben rontom a levegőt 4 évig ha nem adom fel közben. Pengeélen táncol a dolog sajnos de próbálok kitartani :D

#12294 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 szeptember 23. - 8:57

gratula! töltsd hasznosan az idődet és érezd jól magad :cheers:

#12295 Aranyember

Aranyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 744 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 3. - 17:30

Hurrá! Ismét üzemelünk! Mostmár vigyázni kéne azokra a mókusokra!

#12296 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 9. - 7:11

dec. 7.-én, este 7h-kor újra indul a terror!!!! :)  a hely a régi, a közönség a régi, de az elszántság frissebb! mindenkit szeretettel várunk. karaoke, haverok, BULIIIIIIIII :rockon: :cheers:

#12297 Aranyember

Aranyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 744 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 9. - 21:36

Jeeee! :rockon:

#12298 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 10. - 20:40

jaaaaaaaa és majd elfelejtettem! okt 27.-én, vasárnap "könyvtári órák". találkozás 10,30 körül, ebéd nem lesz, csak, ha hozol szendvicset. :PP :cheers:

#12299 Aranyember

Aranyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 744 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 11. - 13:49

Aki mostanában kezd barátkozni az irodalommal, annak: Pusztavacs :kir:

#12300 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 11. - 20:15

Vacsra asszem megyünk olvasgatni - vagy lesz addig Opelovszkij, vagy hátha jönnek AranyApámék is. :)

December kigondolás alatt, legrosszabb esetben is nótakezdésig az ifjú hölggyel megjelenünk. :)

..éééés igggen! Negyed év és hipphopp van gépem! :D

#12301 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 21. - 15:01

Nagy a csönd, lányom alszik, hát mesélek egy rövidet.

Régóta tervezem, hogy Lucával fogunk lovagolni. Egyrészt a Renáéknál kipróbált pónigolás (ezúton is köszönjük!) nagyon tetszett neki, másrészt egyszerűbb, kevesebb szervezést igénylőbb, ha velem van ott is.

Eredetileg szerettem volna egy olyan hordozót szerezni, amivel menetirányba nézve lehet előttem, félig inkább a nyeregben, mint rajtam. (Kopirájt: kamionos-femili)

Amiket találtam, hamar kinőné, a maximális súlyhatár felé járunk. Mire találtam helyet, ahol lehet, hogy majd lesz megfelelő csillióbillióért, addigra töprenkedtem sokat.

Régebben alaposan átbeszéltem több oktatóval is, hány éves kortól javasolt a lovaglás. Nem az, hogy ráteszed a ló hátára, és tíz-húsz percet vezetgeted, hanem a huzamosabb ideig tartó nyeregben-lét. Nagyjából mindegyikkel arra jutottunk, hogy hat éves kor alatt jelentősen deformálódhatnak a még erre érzékeny ízületek, csontok.

Hmm.

Szóval mégis maradt a hátamon a csaj.

Hogy kivédjünk minden esés-lehetőséget (az ösztöneimen úrrá tudok lenni -volt már rá példa többször is -, nem gombóckodnék, de pofára esni olyan rohadt magasról nem igazán akarok..), SzoSzával és Kesével terveztünk lépés-terepet. Hogy azért ne nagyon unatkozzunk, magunkkal vittük a teljesen újoncnak számító Évi barátnémat, s így már Manga-csikó sem maradhatott otthon. :) A leosztás így lett SzoSza-Afi-Manga, Évi-Kese, mau-Luca-Hulli.

A kezdeti problémák azért adtak feladatot. Ugye én Hullival Lucát viszem, ráadásul először, minden résztvevő tanulja a módit, így nem húzok csikót. Évi ül a blazírtságig nyugodt Kese hátán, kezdőként ő sem húz csikót.

Maradt Afi és SzoSza, ám a jelek arra utaltak, hogy Afinak ez az első találkozása a vezetőszárral úgy, hogy nem ő van a vontatott végen.. Diktátorunk hamar úrrá lett a kialakult hisztérikus hangulaton, Évit is sikerült megnyugtatnunk annyira, hogy ki merjen velünk jönni.. :)

Hozzáteszem a hölgy védelmében, hogy olyan ló van a családjukban, aki nagyon szép, de ne menj a közelébe, mert vagy felrúg, vagy megharap. Fuvarosmunkában van az istenadta, Évi-apuka kiválóan szót ért vele, nem bántják egymást, de bevallom becsülettel, hogy öt méternél közelebb nem mentem hozzá. Márhogy a lóhoz, nem az apukához.

Ráadásul lópucolás közben Hulli annyira meglepődött a mozdulatlan-csendes megfigyelő pozícióját figyelmeztetés nélkül hujjogatva-kalimpáló üzemmódra váltó Lucától a hátamon (aki csak örült a "kutyának" *, és meg akarta simogatni a nyakát), hogy eltépte a kikötőszárát, fél pillanattal azelőtt, hogy kitépte volna vele az akác-oszlopot.. Szép bemutatkozás. :) (Meg is ragadtam az alkalmat, s újra Hulli orrához vittem a lányt, hogy ez itten az én csikóm, itt lakik a hátamon, kéretik figyelembe venni, s nagyon vigyázni rá, törékeny darab. Némi szimatolás után béke is volt.)

Mindenképp sok pirospont Évinek, mert hitt nekünk, mikor azt mondtuk, hogy minden jel ellenére ezek a lovak nem isznak vért, nem esznek embert, és Kese hátán a legnagyobb biztonságban lesz. És így is lett.

Amikor az induláskori felszállásra került sor, nyugtáztam, hogy bölcs döntés volt hátra vennem Lucát, különben szétkenem a ló oldalán. Meg azt is, hogy voltam én már magamtól is tíz kilóval nehezebb, de elszoktam már tőle..azért felkúsztam. :)

Kalapom a porban Diktátorunk előtt: jól bírta a két órát, amit lépésben mentünk, pedig két nőci is nyifogott neki. :D A szél is fújt. Meg minden. :)

Luca élvezte - az első húsz percet, aztán elaludt a hátamon. Betakartam az erre a célra hozott-átalakított hordozós pulcsival, hogy ne fújja hidegre a szél. Lett is ribillió, mikor bő egy óra múlva felébredt, és sötétben találta magát (a fejét tartó kapcuni, plusz a pulóver eléggé akadályozta a tisztánlátását), sírt, mint a záporeső, amíg le nem vettem a kapucnit a fejéről. Úgy már jól körbe tudott nézni a pulcsi hátán stratégiailag jól pozicionált "sliccen" át, amin akár még a két kezét is ki tudja rakni, mellkasig ki tud bújni. Hál'Istennek, most nem tette, csúf zima szél fútt.

Csak a kapucnicsatolás nem volt egyszerű. Nem, baromi jól kiképzett cucc, két mozdulat az egész - csak kell hozzá legalább egy kezem. És Hulli kartársnő nemigen tapasztalt még olyat, hogy a nyugodt nagy semmiből egyszercsak vérfagyasztó sikongás-sírás kél, minden látható mozgás vagy ok nélkül. Igencsak felcseszte a csíjét, lett rögtön dzsoggolás meg horkantgatás, ami hátperszehogy nem volt nyugtató hatással a kanáriként betakart Lucalányra.

Hullinak is pirospont, elhitte, amikor mondtam***, hogy nincs mért hisztikézni, nem a lóevő mifenék jöttek csoportos vérzsúrra, így aránylag hamar sikerült újra látóvá tenni a lányt.

Aki akkor már csak inni kért volna a nagy megrázkódtatásra, de mivel már közel voltunk a megálláshoz, így a türelmét kértem, mégiscsak kényelmesebb a földön állva lehajolni az eldobott cumisüvegért, mint zizi lóról leszállni és rá visszakúszni ugyanezen célból.. Röpke hüppök után beérte a kilátással, meg a másik két lovas szemlélésével. Hamar megtalálta, mi tetszik neki a helyzetben, onnantól kellemesen elcsevegtünk hazáig.

Utólagos elnézést a két másik felnőttől, ez a csevej nem volt külső füllel túl mélyenszántó, viszont biztosan idegtépő a sok ismételgetés miatt. Nomeg a bárhangon**** előadott gyerekdalok miatt is.

Én nagyon jól éreztem magam, az biztos. Békés, napsütötte terep általam kedvelt emberek társaságában, azzal a nyugodt érzéssel, hogy nem kell rohannom bűntudatilag a gyermekhez. :D

Igazán eseménytelen utunk volt, semmi menetközbeni hatméteres oldalugrás, vagy dilizésből-vágtába-csalom-magam viselkedés. Dehát hogy is lehetett volna másképp? :) Elvégre mi voltunk a nyeregben, s a diktátor vezetett.

És másnapra olyan hasizomlázam lett az extra tíz kilótól a hátamon, hogy tyű. :D

* Lucának minden ló "kutya".** Nem téved sokat, az indiánok is nagy kutyázták őket.. 

** Kivéve Manga csikót. Ő "cica", annyira kedvesen-bújósan mutatkozott be Lucának. Minden más lószág "kutya". :)

***Ahogyan szoktuk lovaskörökben: nyugodt, higgadt kisugárzással, megfelelően minimális csizma-szár-testsúly segedelmekkel, egy két mély-nyugodt-hangú szóval. Persze sokat rontott a hatáson a hátamon lévő miss Sziréna, de azért Hulli jól vette a kérést.

****Bár ne hallanám..!

#12302 Aranyember

Aranyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 744 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 21. - 20:07

Leülhet, ötös. :rockon:

#12303 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 21. - 20:10

irigylem a vénád :)

#12304 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 22. - 8:44

Mau! :kir: Szoszának meg végre megint vannak alattvalói. :D

#12305 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 22. - 20:35

:angry: :angry: :angry:

#12306 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 22. - 20:37

bárcsak  meglenne a régi brancs, de ma már csak a krumpliszirom a régi... :sad:

#12307 Aranyember

Aranyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 744 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 24. - 15:55

Magyarul róseibli... :kir:

#12308 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 24. - 16:09

jöttök vasárnap?

#12309 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 24. - 17:16

jómunkásember vasárnap éjjel dolgozni megy, majd ott jókedvében danolászik.

#12310 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 24. - 18:40

jöttök vasárnap?

Naná! :)

#12311 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 24. - 20:24

jómunkásember vasárnap éjjel dolgozni megy, majd ott jókedvében danolászik.

a jómunkásember de. 11h-kor találkozik a barátaival, eszik egy jót a magával vitt szendvicsből, du. 3-ig kvaterkázik, majd hazamegy, pihen és este felkelvén megteszi amit a sorsa előirt  számára.... :rockon: :P :cheers:

#12312 Aranyember

Aranyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 744 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 28. - 18:35

No, hát a béközép ott volt, jó volt, és ettől még Froclee tudtál volna éjszaka danolászni :kir:

#12313 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 28. - 18:58

Mi jól éreztük magunkat, az biztos. :) Köszönet érte minden résztvevőnek! 

#12314 firtato

firtato

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 678 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 28. - 19:19

Már itt vagyok....ugyan a bulit lekéstem,de ami késik az nem siet.Lesz jövőre is :)

Alagút szindroma műtéttel lovagolni sem tudok nem hogy hajtani,visszaminősültem egyszerű istálló munkássá,műtét után két héttel már dolgozom.Szinte pótolhatlan vagyok.....ez van.

#12315 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 28. - 20:09

Sok lúd disznót győz.
Mivel tágasabb családon belül is, én vagyok a legidősebb hímnemű, szomorú kötelességnek tettem eleget,

(egyébkéntis, kimerne ellentmondani a szépnemnek) így a hétvégét temetőlátogatással töltöttem.
Beért egy országjárással.

#12316 Aranyember

Aranyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 744 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 29. - 21:36

Szia Firtató! Alagút szindróma nekem fehér folt. Ilyenkor mit műtenek?

#12317 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 30. - 20:36

http://www.webbeteg....agut-szindromak
Alattomos,gonosz elváltozás, alaposan megtudja keseríteni a mindennapi életet.
Kanosszát jártam vele két éve, reumatológia,ortopédia, neurológia,ENG vizsgálat, kézsebészet.
A sebész már bemutatólag vázolta a csuklómon az elvégzendő vágást, mondtam, alszom rá egyet.
Közben ajánlottak egy gyógytornászt, aki bemutatott néhány idevonatkozó erősítő gyakorlatot.
Most köszönöm szépen jól van a kezem, fogásom, tapintási érzetem helyrejött, zsibbadás a minimumra
csökkent, annak ellenére,hogy a sebész, műtét odázása esetén bénulást jósolt.

#12318 Aranyember

Aranyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 744 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 30. - 22:42

Köszönet a kimerítő válaszért. Már senkit nem irigylek ezért a betegségért.

#12319 firtato

firtato

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 678 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 2. - 16:47

Sziasztok,nálam májusban kezdődött,de a könyökömben volt letapadva,csak 25% ingerület vezetődött át rajta.Két újjam teljesen el volt zsibbadva a kis újjam már nem  úgy működött ahogy szerettem volna,gyakorlatilag szinte nem tudtam mozgatni egyik napról a másikra,rögtön a kézsebészetre küldtek.Már augusztusban tudtam hogy októberben műtét.Várólista....meg érte, teljesen jó lett, már  az érzéstelenítő múlása után.Most gyógytornaként dolgozni járok...:) Az mondták tűréshatárig terhelhetem :)

#12320 firtato

firtato

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 678 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 2. - 17:13

Még annyit,hogy amit a neten panaszkodnak azért durva ,mert évekig el sem jutnak orvoshoz,egyébként nekem is azt mondta a doktornő,hogy műtét október 11,ha addig valami csoda folytán magától meg nem gyógyul :)