Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Dél-pesti régió

• Please log in to reply
12497 válasz a témához

#12241 Lilu

Lilu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 221 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 19. - 19:25

Sajnos mégsem tudok menni, most hívtak hogy dolgoznom kellene :(

#12242 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 27. - 11:45

Jellemzõ. Elindultok lábon nyeregszemlélni, és elindul a fûtés-szezon. :/ Remélem, nem fagytok meg!

#12243 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 28. - 7:34

:D ez így is kaland, tudod te is, hisz veled is voltunk már hasonlón, sõõõõt a +40 még kibírhatatlanabb :dev: az a bizonyos sárga, így is csapkod a földhöz.... :yeah:

#12244 bucsi

bucsi

Csikó

• Fórumtag
  • 64 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 28. - 19:55

halihoo (: eljött az ideje nálunk a patkolás/körmölésnek (: ki az aki jár soroksárra és elfogadható áron dolgozik? (: kérek telefonszámokat és neveket! :D

#12245 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 29. - 6:21

Ez kényes kérdés ám. :) Mit jelent az elfogadható ár, és mik az elvárásaid? Aki nálunk körmöl, nem biztos, hogy elmegy odáig (vagy ha igen, már nem azon az áron). Akit rajta kívül nyugodt szívvel ajánlok, nem feltétlenül olcsó. Hmm? Diktátorok Gyöngye, itt az ideje, hogy a szalonképesebb felemmel megjelenjek nálatok, erről mesélned kell!

Edited by maugly, 2013 május 29. - 6:32.

#12246 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 29. - 9:50

hangozzék bármilyen fenyegetõen is az ígéreted, állok elébe! :D

#12247 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 29. - 16:48

Sziasztok! Itt adom az életjelet,megvagyok,csak elég bonyolult az életem,és valahogy nem akar rendezõdni :hu: Most azt sem tudom,mi lesz holnap,úgyhogy,sajna,senkinek nem tudok semmit ígérni,pedig jó lenne már egy együttlovazás :ang: Remélem,mindenki jól van :D

#12248 bucsi

bucsi

Csikó

• Fórumtag
  • 64 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 29. - 21:09

az elvárás egy szép körmölés mindkét telivéremre és elsõ kettõre egy szép patkolás (: semmi extraság csak ennyi (: és hát nemtudom mostanában hogyé' dolgoznak szóval nemtudom mi az elfogadható :D

#12249 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 30. - 4:10

itt 7-8 ft / ló, vassal együtt :)

#12250 bucsi

bucsi

Csikó

• Fórumtag
  • 64 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 30. - 21:11

az teljesen jó (: na és esetleges telefonszámokat kaphatok?(:

#12251 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 7:43

ment magánban

#12252 Aranyember

Aranyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 744 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 1. - 16:24

Hát én már hazaérkeztem, kicsit elõbb otthagytam a többieket, mivel egy ravasz széllel együttjáró esõ mindenemet eláztatta. A hibás én vagyok, no meg a sátor, ami a függõlegesnél dõltebb esõt nem viselte el. Minden lényeges benne volt, és a szárításra nem látszott reális esély. Mivel én nem lovaztam, nekem frankó volt a túra minden része. Minóék majd ha hazaértek, többet mesélnek. Üdv mindenkinek! :)

#12253 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 3. - 12:10

Jellemző.
Elindultok lábon nyeregszemlélni, és elindul a fűtés-szezon. :/
Remélem, nem fagytok meg!

Ez már-már tradícionális, igen... :kv:
Nem, köszönjük az aggódást :ang:, jelentem: élünk, toltuk magunkba a C-vitamint, de valóban nagyon cidri volt.

az a bizonyos sárga, így is csapkod a földhöz.... :yeah:

Mellik sárga, és mit csapkod...? :D*

Minóék majd ha hazaértek, többet mesélnek.

"Megjöttünk, hazajöttünk, pedig kinn vótunk..."
Neked ezúton is szeretném újra kifejezni hálás köszönetünket a kíséretért, segítségért, és mindenért, ami ezzel együtt jár! :ang: Miután hazamentél, elhangzott, hogy tényleg egy Aranyember vagy. :)
(A könyvek nálam vannak, alkalomadtán visszajuttatom, és köszönjük!)

Mesélés... A túra előtt úgy gondoltam, hogy most nem fogok olyan beszámolót írni, mint tavaly. Aztán majd meglátjuk, most még ülepednek a dolgok. Lehet, hogy a képeket visszanézve mégis kikívánkoznak majd belőlem az elmúlt 9-10 nap eseményei. Anekdoták, szösszenetek vannak, amik ha eszembe jutnak, most is hangosan kell nevetnem. :) Voltak persze nehezebb percek is, amikor több türelemre volt szükség, ugyanúgy, mint más túrákon. Azok is inkább akkor voltak, amikor az eső+szél kombó miatt lassabban tudtunk haladni, átfáztunk, elcsigázottak voltunk, vagy már Kunszálláson jó lett volna pihenni, lazulni, de fél szemünk állandóan az égen volt, hogy mikor kell vízhatlanba öltözni, behúzódni.
A túra jó volt, de hát ez egyrészt rajtunk múlt. Alaposan előkészültünk, jó volt a csapat is. Másrészt a gondviselés mindig mellénk sodort segítőket, akiknek hála zökkenőmentesen tudtunk haladni.
Maga a rendezvény: nekem személy szerint a tavalyi valamivel jobban tetszett. Mondjuk a körülményeket figyelembe véve még örülhetünk, hogy egyáltalán ilyen volt, amilyen. Ami jó volt, az az ismerősökkel/fórumosokkal való találkozás, viszontlátás, illetve új barátokkal való megismerkedés (nem csak a szemlén, hanem a menet közbeni szálláshelyeken).
Titán jól bírta az utat. Talán jobban elő tudtam készíteni, mint tavaly, és most ugye rövidebb etapokat terveztünk eleve, tekintve az összhosszt (nem tudom, mennyi lehetett, majd visszanézem térképen, mert nem volt nálunk gps, úgyhogy egyelőre nem tudom pontosan) és a napok számát (4 és 1/2).
Mindent összevetve jó volt. :cool: Ma még szabin vagyok, holnaptól dolgozom. Majd ott kipihenem... :kv:
Orinak drukkolok, hogy rendben hazaérjen, mert ő még úton van Z-vel.

* Jaaah! :D Oké, leesett... :gm: Most így ötödszörre elolvasva... :D

Edited by Minó, 2013 június 3. - 12:36.

#12254 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 3. - 12:41

Szilvi, nincs még Napi-csikó?

#12255 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 3. - 12:46

Mi is kint voltunk vasárnap,hát én nem voltam elájulva :mad: A tavalyi sokkal jobb rendezvény volt,színvonalasabb is :) Már majd többet tudok ide jönni,mert végre van netem,ne leszek teljesen elzárva :D Annak örülök,hogy Minóék túrája jól sikerült,bár az idõ nem volt olyan kegyes,mint tavaly :cool:

#12256 Szélvészcsajszi

Szélvészcsajszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.112 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 3. - 13:42

Szilvi, nincs még Napi-csikó?

Örülök hogy épségben megjártátok az idei nyeregszemlét is.
Én személy szerint szerdán voltam a rendezvény helyén, mivel Melindáékat szállítottam le lovastól bemutatózni.
Véleményem szerint az idei év vízválasztó volt. Kíváncsi leszek hogy jövõre mennyire tudják összekapni a rendezvényt. Nekem személy szerint az elsõ tetszett a legjobban, abba még mindenki beleadott apait anyait. a tavalyi már kevésbé volt megnyerõ de még mindig színvonalas volt. Idén konkrétan a rendezvényen nem voltam így arról nyilatkozni nem tudok. Viszont ismerõsök, barátok jártak arra felé és a mérleg nyelve a drágaság felé dõlt és nem a jó programok felé...
Napi még mindig egyben van.. de már egyre inkább olyan kinézete van hogy bármikor kibújhat belõle a kis QH félvérem.

#12257 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 3. - 17:08

Köszi, köszi. :) Szemi, elkerültük egymást, nem tudtam, hogy jössz. :( Ha megcsörgettél volna, még biztos összefuthattunk volna legalább... Mi olyan fél négy felé pakoltuk fel a lovakat és indultunk haza. Igaz, abban a fél órában búcsúzóul még egyszer, utoljára a nyakunkba ömlött egy adag zuhé... :kv: Úgyhogy a nagysátor alól már nem igazán mozdultunk ki indulásig. Szilvi, neked is itt is nagy köszönet a szállásért és a segítségekért! :ang: A jövõ évire én is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz, hogy lesz...

#12258 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 5. - 5:30

Hát én is sajnálom,hogy nem találkoztunk :( Pedig elég sokat mászkáltunk,nem is értem,mért nem futottunk össze :eek: Hiányoltam is,hogy senki ismerõssel nem találkozom :rolleyes:

#12259 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 5. - 12:32

Sok sok tépelõdés után úgy döntöttem, s tudom sokan már többször látták ezeket a lovakat hírdetni, de arab nélkül nem élet az élet frown.gif . Így a két kancámat eladnám, vagy cserélném. Hucul - 9 éves Appaloosaarab - 7 éves Félreértések elkerülése végett, csak egy lovat adok egy lóért. A lovak remekül lovagolhatóak, közép szinten képzettek westernben. Mind kettõ oldallép, féloldalaz, eleje, hátulja körül fordul, megállásból- lépésbõl vágtába ugrik, tolat, pallón átmegy, hátra léptetve felmegy dombra, benket ugrik le fel, szállítható. Mind kettõ rendelkezik útlevéllel, vérvétellel, oltással, makk egészségesek. Az egyik kifejezetten gyerekek alá való, be van kocsizva is, egyesben is fogható. Mindkét ló rendszeresen lovagolt, sok 100 km megtett túrában, forgalom biztos, terepbiztos, nem ugrálos, nem elrohanós. Amit keresek arab, arab fajta, arab telivér, shagya arab 3-6 éves, szürke ( de bármilyen) színû herélt ( esetleg kanca), sütés, útlevél feltétel. Abszolút egészséges ló érdekel csak, hátfájós, telitalpú, rázós fejû, heveder iszonyos, kikötésben magát letépõ, kicsit kehes ( nagyon kehes) - nem érdekel ( az eddig megnézett lovak mind ilyenek voltak, még a drágák is) . Olyan lovat keresek amin már ültek, volt esetleg terepen, tehát nem totál nyers. Ráfizetni nem fogok. Mindenképpen megnézem és kipróbálom a lovat. Csere esetén szállítást felesbe vállalom. Minden egyéb részlet egyeztetés magánban.

#12260 bucsi

bucsi

Csikó

• Fórumtag
  • 64 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 10. - 20:03

az a helyzet állt fel,h lehet h rühesség van... nagyon sok minden stimmel.. egybõl állatorvos vagy van valami házi praktika vagy gyógyszer vagy valami? mit mondtok/ajánlotok? (:

#12261 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 11. - 5:22

Ivermectin tartalmú féreghajó ( persze csak akkor ha ló, kecske, birka, malac a célállat) Ivomec, Biomectin injekció ( ezt lónak nem szabad injektálva adni). Noromectin paszta lónak szájon át. Neostomosan ( állatpatika, ampullás kiszerelés) - Neocidol 600 ( ez a durvább szer) pedig külsõleg lemosásra, használati utasításon minden rajta van. 7-10 nap múlva ismételni! S ami nagyon fontos a helyét ( földog kitakarítva, permetezni a falakat is, egy 24 óra után lehet újra használni a boxot) , szerszámokat is le kell fújni ( mosás semmit sem ér!) . Valamint az összes ruhádat ami rajtad volt lefújni és mosni, mert e rüh az emberre is átmegy, nem fajspecifikus. Egyébként ha ezt végig csinálod és évente legalább 2 x hajtasz Noromectinnel, a vissza fertõzés esélye kicsi.

Edited by Csikasz, 2013 június 11. - 5:27.

#12262 bucsi

bucsi

Csikó

• Fórumtag
  • 64 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 12. - 22:43

Ivermectin tartalmú féreghajó ( persze csak akkor ha ló, kecske, birka, malac a célállat)
Ivomec, Biomectin injekció ( ezt lónak nem szabad injektálva adni). Noromectin paszta lónak szájon át.
Neostomosan ( állatpatika, ampullás kiszerelés) - Neocidol 600 ( ez a durvább szer) pedig külsõleg lemosásra, használati utasításon minden rajta van. 7-10 nap múlva ismételni!

S ami nagyon fontos a helyét ( földog kitakarítva, permetezni a falakat is, egy 24 óra után lehet újra használni a boxot) , szerszámokat is le kell fújni ( mosás semmit sem ér!) .

Valamint az összes ruhádat ami rajtad volt lefújni és mosni, mert e rüh az emberre is átmegy, nem fajspecifikus.

Egyébként ha ezt végig csinálod és évente legalább 2 x hajtasz Noromectinnel, a vissza fertõzés esélye kicsi.

Köszönöm a tippeket!!! (:

#12263 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 13. - 7:52

Szemi, Trükk, boldog szülinapot nektek! :ang:

#12264 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 13. - 8:40

Isten éltesse a két szülinapost! :kocc:

#12265 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 13. - 13:09

Sok sok boldogot!

#12266 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 14. - 5:45

Köszönöm szépen :)

#12267 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 17. - 13:55

Mitután senki nem akart eljönni velem így egyedül mentem a III: Összefogás napjára azaz a helyi hagyományõrzõ napra. Kellemes csalódás volt! Eddigi legjobb szervezés!!!!! A parkoló tágas, sima, lekaszált gyep, ahol örök vigyáztak, irányítottak. Az út mentén árusok, majd a réten maga a kijelölt lovas viadal területe. Nagy tágas hely, körbe erdõvel, sok sok árnyékkal. A programok zökkenõ mentesen idõben kezdõdtek és végzõdtek. A lovak és lovasok korrekten felöltözve, baleset, szájtépés nélkül lovagoltak. Nagyon élvezetes szép mûsor volt, s több mint amit a nyeregszemle most felvonultatott a 3 nap alatt! Kifõzdék kedvezõ áron, meleg ételt árultak, volt rétes, nagymama sütije, no meg csapolt sör. A hangulat barátias, családias, mindenki ismerkedett, beszélgetett, sok sok ismerõssel találkoztam. az emberek egy része hagyományos ruhákban, csikós gúnyában, meg ami volt a szekrénybe öltözött, volt aki kisruciban-kobakban és szandiban lovagolt, de egy rossz szó sem ért senkit. Semilyen politikai irányzat nem volt jelen, sem zászló, mindenki élvezte a napot, olyan volt mint egy falusi majális, szerencsére cirkusz és vidámpark nélkül :) - viszont sok sok régi és új csoda motorral! Ugyanis ez a rendezvény szeretettel látja a motorosokat is!!!!! Jövõre gyertek át, ha kedvet kaptatok! Amennyiben majd felteszi a párom a videókat akkor megmutatom. Képet nem túl sokat csináltam, mert valahogy nem vagyok fotomanó...inkább élvezek, nézek, tapsikolok, beszélgetek.

#12268 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 17. - 14:40

Ez nagyon jól hangzik! :) Kíváncsian várom a videókat! Utólagos sokboldogságot a szülinaposoknak!

#12269 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 17. - 15:10

ilyen kéne sokkal több....kedvet csináltál. :)

#12270 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 17. - 16:44

Remélem is! Majd jövõre idõben jelzek aztán gyertek!

#12271 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 22. - 5:35

az Isten éltessen béééééjbi! :kocc:

#12272 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 22. - 17:20

:D Köszönöm! :)

#12273 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 22. - 19:11

Boldogságosat, Minó! :kocc:

#12274 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 22. - 20:38

Az Istenke éltessen sokáig!

#12275 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 22. - 21:32

sok boldog szülinapot,Minó!! :yeah: :kocc:

#12276 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 24. - 8:30

Köszönöm szépen! :)

#12277 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 24. - 17:36

BoldogMinót! :kocc:

#12278 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 25. - 7:31

Köfönõm! :ang: Az vagyok. :D

#12279 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 28. - 22:34

A jövõben kizárólag emailben és telefonon vagyok elérhetõ....

#12280 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 29. - 5:01

:hupp: :hupp: