Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

(Vad)nyugaton a helyzet változatlan

• Please log in to reply
12215 válasz a témához

#12121 jeansgirl

jeansgirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 160 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 22. - 10:23

Ha jól tudom, akkor a tiszta vérvonalú ázsiai arab lovakat nevezik asilnak (de persze lehet, hogy tévedek).

#12122 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 22. - 11:29

Jól tudod, és Baraka pont ilyen!

#12123 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 11. - 9:20

Cikória Így hívják Capuccino csacsink kis szamár kancacsikóját, aki tegnapelõtt született. A mamája példásan bevezette a társaságba. Megismerkedett 5-600 kilós lovakkal, barátságot kötött a három hónapos quarter horse csikóval. Illedelmesen megszaglászta az öreg, vak, s emiatt mindenkivel bizalmatlan komondort, Bitangot. Engedi magát simogatni, dögönyészni. Majdnem akkor mint az erdélyi kopónk. Kulcstartó mütyûrnek egy kicsit nagyocska, de nem sokkal haladja meg azok méretét. Aranyos pofa.

#12124 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 11. - 10:57

Kép?

#12125 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 11. - 12:36

Kép?

Lesz!

#12126 Sac

Sac

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 15. - 13:20

Western forever, szépségkirálynõ választáson ;)
http://galeria.velve...mp;image_size=l

Edited by Sac, 2011 július 15. - 13:22.

#12127 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 15. - 17:03

Ezek a trenerek nem kritizalnak, nem veszekednek, nem atlepnek egymason erre a versenyre keszulve, hanem osszedolgoznak, nap mint nap, rengeteg idot toltenek egyutt, nevetnek, , megosztjak a tapasztalataikat, atbeszelik, egyutt kiprobaljak ezt vagy azt, tamogatjak egymast!

Ezt magyar ember nem érteni.. :o

(QS, rég hallottam felõled. :) )

#12128 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 17. - 18:44

Munka.. munka.. munka.. es munka van.. szerencsere rengeteg munka van.. S az utobbi hetekben sokan nyaralnak, meg korhaz meg ez meg az.. igy pl most en viszem 3 farm munkajat osszesen 51 paccal, 35 macskaval stb etc balbla.. :) A marhakrol nem is beszelve :dev: :D A szunyogokat iden ki sem lehet torolni a szotarunkbol.. a sok eso miatt szunyog-takaroban terelunk... nincs az a spray, ami tavol tartja oket.. arrol nem is beszelve, hogy ugy neztunk ki egy hete, ket hete, mint a baranyhimlosok... olyan suru szunyogcsipesekkel jartunk haza a hajtasokbol :dev: :D

#12129 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 17. - 22:33

Van két fecském, küldjem? :) (tudod, csak párosával, mert egy fecske nem csinál. :D )

#12130 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 20. - 11:22

Érdekes, még általam sem látott versenyszámok western versenyen. (Augusta '2011)

#12131 Jimi

Jimi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 159 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 22. - 9:09

Szenzációs!!! Fõleg a tehén fejés. :-)

#12132 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 3. - 8:00

http://www.cowboysandaliensmovie.com/

Már várom!

#12133 Gumilovas

Gumilovas

Halasi Vénusz

• Fórumtag
  • 2.159 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 8. - 15:53

Szevasztoook! Voltam Sanchoéknál, Sheriff, mé nem vetted fel a telefont, most nem láttad a kis puruttyinát.
Csók az összes kobbojnak!
Jeszõ, Gumi, Gumibaba és az õ fodron üldögélõ, lábat lógató képzeletbeli barátja

Posted Image

#12134 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 8. - 16:04

Ez a gyerek gyönyörû!!! :ang: :ang: :ang:

#12135 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 8. - 17:27

Bocsesz Gumi, de nem tudtam felvenni. Hú, de sajnálom, hogy nem láttam a Kisgumit! :( Ha ezt tudom! Nem is mondta Sancho, hogy itt voltatok. Igaza van Anikónak, tényleg csodaszép a csöppöd. Nem írsz kismama blogot? Szívesen olvasnám rendszeresen az írásaidat, amiket kisbabás anyukaként szülsz. Írjál blogot, lécciii! :)

#12136 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 8. - 20:48

Tényleg csodaszép kisbaba. Köszönjük a fotót :) Kire hasonlít vajon? :ang: :P Hallgat hallgat már tikirikitakarakot?

#12137 Sancho

Sancho

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 9. - 11:41

Szevasztoook! Voltam Sanchoéknál, Sheriff, mé nem vetted fel a telefont, most nem láttad a kis puruttyinát.
Csók az összes kobbojnak!
Jeszõ, Gumi, Gumibaba és az õ fodron üldögélõ, lábat lógató képzeletbeli barátja
Posted Image

nagyon aranyos olyan nevetõs mint az anya
de itt volt Anita és a kislánya panka is
sancho babusgatta õket
nagyon meg örültünk amikor jöttek.

#12138 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 9. - 13:11

Mi az az asil?

Már elnézést, hogy egy majd' kéthónappal elõbbi kérdéssel foglalkozom, de csak most láttam, és a rá adott válasszal úgymond elégedetlen voltam. :)

Az tisztavérû arab lovak (telivérek) egy csoportját nevezik így. Ellentétben a fentebb válaszként írt ázsiai tisztavérû arabokkal, az azil ma is egy külön kategória.

"A legenda szerint Mohamed próféta egyszer egy egész napig szomjaztatta ménesét. Mikor kinyitotta a kaput, a lovak vad vágtában törtek a kút felé. A próféta ekkor belefújt harci kürtjébe. A lovak zömének a kút fontosabb volt, mindössze öt kanca akadt, amely kivált a hívásra, és azonnal Mohamed mellett termett, elfelejtve gyötrõ szomjúságát. Ez az öt kanca: HADBAH, SAGLAWI, KUHEJLAN, HAMDANI és ABBAJAH lett az arab telivér fajta alapítója.
Mohamednek kiváló érzéke volt a lovak tenyésztéséhez. Saját szavai szerint csak «tiszta» vérû lovakat szaporított, amelyeket arab szóval «azil-arab»-nak neveznek. Valamennyi, ezzel a névvel illetett ló származását a fent említett öt kancaõsre vezetik vissza. Ez az elmélet az «al khamsa».

Tehát nem elég a tisztavérû arab származás, az öt õskancára való származás visszavezethetõségnek is teljesülnie kell.

Az AL Khamsanak Amerikában ezen a néven szervezete mûködik, Európában "Asil Club" néven tömörülnek az azil arab tenyésztõk. Jellemzõ, hogy a kb. 600 000 arab telivérrel szemben az "Asil Klub"-ba felvett egyedek száma kb. 10 - 12 000. (XX. sz. végi adat)

#12139 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 9. - 13:25

- Köszönöm! Én sem tudtam.(Vagy nem tudtam volna jól :hupp: )

#12140 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 9. - 13:50

Köszi!

#12141 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 9. - 14:51

Nincs mit... ;)

#12142 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 9. - 21:00

Furioso - mindíg meglepsz a tájékozottságoddal, a ló bele tartozik ebbe a kevéske kis csoportba és gazdija is let.

#12143 vucsi

vucsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 89 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 10. - 5:56

nagyon aranyos olyan nevetõs mint az anya
de itt volt Anita és a kislánya panka is
sancho babusgatta õket
nagyon meg örültünk amikor jöttek.

Nagyon tündéri a kis Gumi!

#12144 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 10. - 6:30

Furioso - mindíg meglepsz a tájékozottságoddal, a ló bele tartozik ebbe a kevéske kis csoportba és gazdija is let.

Szevasz Csikasz! Nem vontam kétségbe a hovatartozást, ami nem tetszett, az a szimpla tisztavérû ázsiai arabként való meghatározás. Azért írtam, hogy azon belül egy szûkebb csoport az asil araboké. Gondolom - szokásommal ellentétben - nem bántottam meg senkit... :) Már én sem vagyok a régi. :D

#12145 jeansgirl

jeansgirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 160 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 10. - 8:22

Nem vontam kétségbe a hovatartozást, ami nem tetszett, az a szimpla tisztavérû ázsiai arabként való meghatározás. Azért írtam, hogy azon belül egy szûkebb csoport az asil araboké. Gondolom - szokásommal ellentétben - nem bántottam meg senkit... :) Már én sem vagyok a régi. :D

Nos, valóban nagyon egyszerûen/tömören írtam le a szó jelentését, de egyébként nekem is a Mohamed próféta legendájából ugrott be. A legendát még akkor olvastam, amikor egy könyvesboltban dolgoztam másodállásban, és imádtam, mert sok könyvbe bele tudtam olvasgatni, csak nem akartam magát a legendát is leírni. Bár én úgy emlékszem a történetre, hogy a sivatagon átvezetõ hosszú út után Mohamed visszafordította a ménesét, és azok elszabadulva versenyezni kezdtek egy ozáis felé a szomjukat oltó vízért. Mielõtt a ménes elérte volna a vizet megfújta a harci kürtjét, mellyel figyelmeztette a lovakat, hogy térjenek vissza hozzá. Azonban csak 5 kanca, állt meg, és fordult vissza, ezek lettek a kedvencei, Al Khamsa-nak hívta õket, mely jelentése az öt. Állítólag ezek lettek a tiszta vérvonalú arab lovak családjának az alapítói, de én az 5 kanca nevét például nem tudtam, nem emlékszem, hogy olvastam volna, tehát most én is tanultam, köszönöm. :D

Egyébként van egy másik legenda is, amely úgy tartja, hogy Allah volt az, aki megteremtette az arab lovat a déli szélbõl, miközben azt mondta, hogy "Megteremtelek téged, ó arab ló, hogy üstõködet megmarkolva gyõzelmet arassak a csatában. Szelek nélküli szárnyat adok néked, Lónak nevezlek téged, Arabnak teremtelek, és neked adom a hangyák sárga színét..."

Illetve, ha jól emlékszem, még talán Salamon király híres ménjével kapcsolatban is olvastam, hogy Õ volt a fajta alapítója...
Nos lehet válogatni, kinek melyik tetszik... :D

#12146 jeansgirl

jeansgirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 160 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 10. - 8:50

Még valami az eszembe jutott, bár ez nem igazán ide való történet, de azért leírom :D Az ázsiai arab lovak egyesülete, az Asil Club H.H. Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan és az Egyesült Arab Emirátusok Elnökének védnöksége alatt rendezték meg 2000-ben az Asil World Cup-ot. 150 arab szépséget vonultattak fel a hanniveri Udvarház gyönyörû kertjében. A találkozón a világ legnemesebb lovai vettek részt, az ázsiai arabok. A csodálatos arab lovakat 3 napon keresztül mutatták be különbözõ osztályokban, Magyarországról a bábolnai ménes vezetõje, Rombauer Tamás vett részt a bírálatban. A szemléken kívül volt díjugrató verseny, és távlovaglás is több kategóriában. A csúcspont azonban a ménparádé volt, amelyen az Ausztráliában született fekete mén, Simeon Sadik is részt vett, ami Charli Watts, a Rolling Stones együttes dobosának a tulajdonában van. Amikor az akkor 11 éves csillogó fekete mén elegánsan bevonult a nézõtér elkezdett morajlani. Állítólag igazi ritkaságszámba megy, hogy ez a gyönyörû mén szürke szülõktõl származik. Apja, Asfour és anyja, Simeon Safonad szintén szürke volt. Sadik 1996-ban, Párizsban reserve-champion lett. Hannoverben nem vett részt a versenyen, csak a ménparádén tett egy tiszteletkört, nekem az egyik legszebb ló, amit valaha láttam. Talán innen lehet keltezni azt, hogy álmaimban egy fényes fekete lovon vágtázok hihetetlen összhangban...

#12147 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 11. - 8:17

Kedves Furioso szerintem senkit nem bántottál meg :) . Simeon Sadik ma a világ legdrágább lova, azaz még mindíg!

#12148 jeansgirl

jeansgirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 160 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 11. - 12:56

Azt nem tudom, hogy Simeon Sadik tényleg a világ legdrágább lova-e még ma is, én inkább úgy fogalmaznék, hogy a világ legdrágább lovai között van, de nem olyan régen olvastam egy cikket, amiben arról írtak, hogy Miamiban volt egy árverés, és egy dubai sejk tulajdonába került egy 2 éves andalúz csikó 16 millió dollárért, és állítólag ez rekordár, ezzel a csikó elényerte a világ legdrágább lova címet. (Mindezt azért mert a nagyapja a híres Storm Cat) Állítóleg ezzel az összeggel a csikó átvette a vezetést, eddig, 21 éven át egy 13 millió dollárért elkelt ló volt ennek a címnek a birtokosa, arról nem írtak a cikkben, hogy ez melyik ló volt, mármint amelyik anno 13 millióért kelt el. Ja, és úgy tudom, hogy pl. Totilas is ott van a világ legdrágább lovai között. Legalább is amikor a sérülésérõl írtak, a világ legjobb és legdrágább lovának titulálták.

#12149 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 11. - 16:06

Én valahol 21 millát olvastam Simeinért, de ez nem most volt.

#12150 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 12. - 14:15

- Totilasról az egyik újságban azt írják (Szebényi), hogy vételárát 10 és 14 millió euró között becsülik.

#12151 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 12. - 21:49

Visszatérve az Asil arabokra... Csak az nevezhetõ Asil arabnak, amelyiket az Asil Club elismer annak. Nem elég a tiszta Asil származás, mind küllemében, mind temperamentumában meg kell felelnie a Club elõírásainak. Ezek figyelembe vételével regisztrálják a lovat, elismerik Asil arabnak.

#12152 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 16. - 16:08

http://index.hu/bulv...1/08/16/yvonne/

Na Sheriff?

#12153 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 16. - 16:55

Indulhatunk. :)

#12154 Varázsló

Varázsló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 22. - 22:29

"Szolgálati közlemény" :) Még soha eddig nem tudtam olyan szép szénát beszerezni, mint az idén. Izsákon találtuk, nagy körbálás, 3.500 Ft/db. A gazdának van még kb. 200 bálája eladó, ha valakit érdekel, megadom a telefonszámát magánban.

#12155 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 7. - 9:49

Tegnap koncerten voltunk, az elõzenekar a Zanzibár volt. Jó volt hallani a Mátra indulót :D

#12156 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 27. - 20:07

Halló, van itt valaki?

#12157 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 27. - 20:26

Csapos, ha van is, minek. Ez a topic már rég nem az a topic.

#12158 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 28. - 20:14

Adrienn, mi ez a pesszimizmus? Ez rád nem jellemzõ! Mizu Csapos? Én épp a Pata-csatát nézem, annyira jó film! Valamiért Pende jut eszembe a zebrákról... :D

#12159 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 28. - 20:29

Ez a topic már rég nem az a topic.

"Ez" a Silverado már rég nem "az" a Silverado :ang: azért az emlékek megmaradnak ;)

#12160 Menches

Menches

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 798 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 28. - 20:35

ja