Egészség, házi praktikák
Közzétéve 2015 szeptember 16. - 6:41
Közzétéve 2015 szeptember 16. - 6:41
Edited by Ernest, 2015 szeptember 16. - 6:44.
Közzétéve 2015 szeptember 16. - 7:26
Ezt az utolsó hozzászólásodat hogy kell érteni?
Közzétéve 2015 szeptember 16. - 7:32
"Ezeknek az oldalaknak az olvasói olyan hatalmas erővel akarnak hinni, hogy gyakorlatilag bármi megteszi nekik erre a célra, amit csak eléjük tesznek."
A hit és tudás ereje. Ez nem csak az említett területen működik így.
A placebo hatás is két részre osztható: szubjektív és objektív. A pszichológia és a fiziológia határvidékén hol innen, hol onnan hasít egy kis részhalmazt ki magának. Mind a két ág része a tudománynak, az orvostudománynak.
Közzétéve 2015 szeptember 17. - 13:37
A 1162-t? Azt át kell ugrani.
Közzétéve 2015 október 12. - 8:59
A kétkedőket arra kérem, ne a cikk (egyébként szerintem vicces) hangnemét, hanem a tartalmát figyeljék, mert érdemes. Minden más csak struccpolitika, amikor nem veszünk tudomást arról, amit nem akarunk hallani...
http://index.hu/tudo...atia_vedooltas/
Közzétéve 2015 december 5. - 9:55
Közzétéve 2015 december 5. - 11:20
Gondolom a 1161-est kérdezted, elég sokáig vártam, hogy valaki beírja, hát Ernest csak tréfálkozott, de hát hiába vártam.
Közzétéve 2015 december 6. - 9:08
Azt hiszem, elég kevesen járnak errefelé.... Amúgy is megfogyatkoztunk, hála a facebook-nak, az egészség téma meg nem érdekes, mióta kiderült, hogy a homeopátia egy nagy lehúzás és sarlatánság
Közzétéve 2015 december 9. - 11:33
Kevés kardiológus jár errefelé, de mi az oka, hogyha vízszintesbe kerülök, a ketyegőm dzsesszritmusban nyomja? Függőlegesben meg nagyjából oké.
Szedjek homeopátiás bogyikat?
Edited by Kistáltos, 2015 december 9. - 11:34.
Közzétéve 2015 december 9. - 12:32
Ha hiszel benne.... (és ha pszichés eredeű a problémád ). Egyébként meg irány a kardiológus!
Edited by Fifikusz, 2015 december 9. - 12:32.
Közzétéve 2015 december 12. - 14:54
"A megoldás egyébként nem túl bonyolult, a megbetegedett állatokat egyszerűen el kéne különíteni a többitől, és kizárólag indokolt esetekben gyógyszerezni. Az antibiotikumokkal ugyanis az a helyzet, hogy minden esetben, mikor alkalmazzák, tesznek egy újabb lépést a rezisztencia kialakulása felé. Ha ezt azért teszik, mert valódi betegséget kell leküzdeni, a használat nem is kérdéses. A probléma része viszont az is, hogy nemcsak, hogy az emberek megeszik az antibiotikummal kezelt húsokat (amúgy ez minden húsra vonatkozik, még a halakra is), hanem hogy az így elfogyasztott húsokban lényegében ugyanazok a típusú antibiotikumok találhatóak meg, amelyeket az embereknek is felírnak az orvosok. Ez tehát azt jelenti, hogy úgy alakulhat ki az emberekben az antibiotikum-rezisztencia, hogy nem is tudnak róla."
Közzétéve 2015 december 21. - 12:02
Közzétéve 2016 február 2. - 19:11
Azért én pontosítanék, vigyázat a gyógyteát ajánló forrásokkal - éppen úgy, mint vigyázat a gyógyszerekkel, éles késekkel, és bármi mással.
Közzétéve 2016 február 2. - 19:59
Jó, nem bánom
- Ernest kedvelte
Közzétéve 2016 február 13. - 11:17
Közzétéve 2016 február 17. - 19:13
"Kaptak egy kézikönyvet, amiben felsorolták az összes gyógynövényt és kezelési módszert, amit egy orvos megfelelő gyógyszerek híján használhatott. Aztán a kézikönyv végül eljutott Nyugatra, ahol mindenki totálisan félreértette. Azt hitték, ez az ősi kínai orvoslás titkait feltáró könyv, ami kíméli a betegeket, és nem tömi őket a gyógyszerlobbi által gyártott mérgekkel."
Azért az érdekes, hogy ha kettővel odébb megyünk (> angol cikk > angol cikk forrása), már azt olvashatjuk, hogy a kézikönyvben minden bajhoz a fehérköpenyes módszer volt leírva, és - mintegy csak - ezen gyógyszerek, stb hiányában a népi gyógymód. (Throughout the manual, almost every disease listed includes the conventional medical treatment that should be given whenever available, and the traditional treatment to be given otherwise.)
Edited by Ernest, 2016 február 17. - 19:14.
Közzétéve 2016 február 17. - 19:36
Nem látok ellentmondást, benne volt a csúnya gyógyszerlobby-orvoslás, meg a varázslatos ősi gyógymódok. Ez utóbbiról hitték hogy megvan a bölcsek köve... Annyi köze van a modern medicínához, mint a geocentrikus világképnek a gravitációs hullámokhoz....
Közzétéve 2016 február 17. - 19:40
Na, már te is ferdítesz. Dehogy volt csúnya meg varázslatos. Elsősorban volt benne a gyógyszerlobbys.
Közzétéve 2016 február 17. - 22:35
És mégis mozog
Közzétéve 2016 február 25. - 6:35
Jó pár hónapja kezdődött a kézzsibbadásom, majd éjszaka kézdagadás, erős fájdalommal. Ami odáig fajult, hogy éjszaka már aludni sem tudtam, folyamatosan kínzott, éjjel semmi nem hozott változást, csak ha felkelek és mászkálok. Úgy meg nehéz aludni.
Kipróbáltam mindent, fájdalomcsillapítót, esti tornát, nyakmasszást, kinetapaszt, mind segített valamennyit, de az éjszakai kínlódás maradt.
Mi változhatott az életemben? Kevesebbet lovagolok, viszont többet emelek. Gyakran még a heti egyszeri lovaglás sem jött össze.
Most megerőltettem magam, és elhatároztam, legalább napi egyszer lóháton.
Láss csodát, használ. Még nem teljesen mentes a zsibbadástól az alvás, de sokkal jobb.
Közzétéve 2016 február 25. - 9:01
Magdi, nekem nagyon hasonló tapasztalatom van a gerincsérvemmel. Ha nem lovagolok, időnként nagyon kínoz, mikor rendszeresen lóra ülök (sajnos én már amolyan "szépidő" lovas vagyok) akkor mindig elmúlik. QarterSisters is teljesen hasonlóról számolt be.
Közzétéve 2016 február 26. - 10:09
Jajdejó, hogy ezt írod!!!!!! Kedves fórumos társunk azért nem jön, mert gerincsérvet állapított meg nála a doki. Emiatt nagyon maga alatt van, és én nem tudtam, mit tanácsoljak neki. (az tuti, engem még a tolószék se tántorítana el! ) Összehozlak benneteket, adj neki hasznos tanácsot!
Közzétéve 2016 április 13. - 13:44
http://index.hu/inde...zne_a_gyomirtot
" ..Nemrégiben a magyar sajtó is hírt adott arról, hogy az összes vizsgált német sör tartalmazott glifozátot, több esetben is az ivóvízre megengedett határérték sokszorosát. A kaliforniai borok glifozátszennyezettségét is bemutatta egy teszt. Ami viszont aggasztóbb, hogy egy pár hete bemutatott német vizsgálat szerint a teljes német lakosság szennyeződött glifozáttal: a vizsgált 2009 ember 99,6%-nak kimutatható volt a vizeletéből. A minták 75%-ában a glifozát szintje 5-szöröse volt az ivóvízben megengedett határértéknek! A legmagasabb értékeket a 0 és 9 év közötti gyermekek esetében mérték..."
Közzétéve 2016 április 13. - 14:21
Nem csodálkozom Hopfenland kellős közepén lakom, amerre ellátok, mindenütt komló. Na ezt rendszeresen kell permetezni, főleg akkor katasztrófa, mikor már több méter magas a komló, mert akkor teljes magasságban permeteznek, ha csak egy kis szél is van, viszi mindenfele... Nem kérdeztem a parasztokat, mivel permeteznek, nem akarom tudni
Közzétéve 2016 április 14. - 15:17
Sajnos itt is az a "divat" a modern (fenntartható ) gazdálkodásban, hogy nem szántanak, hanem csak megbirizgálják a talaj tetejét, (ami sok szempontból biztos tudományosan nagyon jó), és a kikelő árvakelést és a gazokat kigyomírtózzák. Sokszor.
Melletünk egy nagy táblában tavaly kukorica volt, most napraforgó lesz. Év közben nem tudom, mennyi gyomírtót fújtak rá, de az aratás utáni tarlóhántás (október) és a március közepi első talajmunkák között egy árva szál gaz nem volt a táblában. Pedig még akkora tél sem volt, hogy kifagyott volna.
Aztán most, vetés előtt, meg közvetlenül utána már kétszer írtották a kikelni készülő gazokat.
Közzétéve 2016 április 25. - 8:27
A kaliforniai borok glifozátszennyezettségét is bemutatta egy teszt.
Amikor legközelebb palackos bort vesztek a boltban, jusson eszetekbe, hogy így néz ki egy kis családi gazdaság szőlője április végén.
Már másodszor kap az idén gyomírtót, ami "természetesen" nem árt a szőlőnek, és tudom, hogy az a propaganda szöveg, hogy a vegyszer lebomlik, de mivé???
És attól még, hogy maga a vegyszer direktben nem kimutatható, amivé lebomlik, azt a szőlő felszívja, és mivel kipisilni nem tudja, ez mind benne lesz minden szem szőlőben és liter borban. Sok más egyébbel együtt.
- N.C. kedvelte
Közzétéve 2016 április 29. - 8:11
Öööö, amikor ki tudja, milyen számban vándorolnak az emberek "azonosítatlanul" szerte a világban, köztük gyerekek is, nem tudom, hogy valós lehet-e ez az optimizmus....
(pl. aki éppen papírok nélkül menekül országokon meg tengereken keresztül, az hol adatja be a gyerekének a vakcinát? vagy hányadik dolog lesz a "sorban", hogy eszébe jusson majd valahol beadatni?)
És mielőtt: persze, hogy hatalmas dolog, amit eddig is elértek, csak kicsit merésznek tartom a címben szereplő állítást, főként úgy, hogy mi is közelről látjuk, hogy milyen folyamatok zajlanak éppen.
Közzétéve 2016 április 30. - 11:45
Közzétéve 2016 április 30. - 11:57
EÜ. könyv, éves tüdőszűrés?
Közzétéve 2016 április 30. - 21:49
Az a baj, hogy az is csak olyan mint az fkv szűrés, hogy azt igazolja, hogy a vizsgálat időpontban nem kimutatható a betegség. A következő vizsgálatig tartó 364 napban bármi is történhet. A másik fele, hogy vendéglátásban pl egyre gyakoribb sajnos, hogy érvényes eü-könyv nélkül foglalkoztatják (olcsóért persze) a munkavállalót. Oktatási intézményben persze kiemelten nem kéne; de ha igazolatlan eredetű húst fel lehet dolgozni a menzán, akkor a tbc-s konyhásnéni se túl meglepő :(
Egyébként mostanában mintha halmozódnának az ilyen esetek, ez most volt hó elején:
http://www.origo.hu/...-ovoda-tbc.html
Amire kíváncsi lennék, hogy Szatymazon is csak bőrpróba-oltás lesz (aki nincs képben: ez nem tényleges védőoltás, hanem a babakori BCG hatékonyságát vizsgálja), vagy frankón oltani kell a gyerekeket.
Közzétéve 2016 május 2. - 9:05
"A tuberculosis (TBC-tüdőbaj) baktérium által okozott, krónikus terápia nélkül gyakorta halálos betegség. Veszélyeztetettek a rossz szociális körülmények között élők vagy a krónikus, legyengült betegek. A BCG oltás a csecsemőket és kisgyermekeket védi meg a TBC kórokozója által okozott gennyes agyhártyagyulladástól és a miliáris (egész testre kiterjedő) TBC-től. A TBC későbbi formáitól nem véd meg az oltás, ezért igen fontos a tüdőszűrésen való részvétel."
Közzétéve 2016 május 2. - 9:10
Nem egészen praktika, inkább a Mitől lehetne jobb... kategória. A Mitől lehetne jobb... alapfeltétele, hogy tudjuk, mitől nem jó. Nem a több pénz a mindenható (de nem is megvalósítható) megoldás. Ez is optimum feladat.
"A korlátozott javakhoz való korlátlan hozzáférés természetesen közgazdasági nonszensz, sehol a világon nem működik. A közgazdaságtanban ezt nevezik a közlegelők tragédiájának. Ez a tantörténet arról szól, hogy a mohó gazdák több marhát engednek rá a legelőre, mint amennyit az el tud tartani. Emiatt először elsatnyul a fű, majd tönkre is megy, és végül mindenki marhája éhen döglik."
- N.C. kedvelte
Közzétéve 2016 május 14. - 11:08
Ennyi erővel a hipót is be kellene tiltani, mert volt, aki már beleivott. A farkasalma nagyon jó sebgyógyító hatású, de szigorún tilos belsőleg használni.
Közzétéve 2016 május 14. - 11:30
Nem betiltásról van szó, hanem bevizsgálásról és szabályzásról. Mint a hipónál. Azt sem árulhatja senki gyógyszernek rák ellen, csakis tisztító/fertőtlenítőszerként..... Számomra felfoghatatlan, hogy boldog-boldogtalan kinevezheti magát ennek-annak, és tudatlan embereket veszélyeztethet foglalkozásszerűen. Mintha valaki kitalálná, hogy ő pilóta, és turistákat akar reptetni. Anélkül, hogy tudna repülőt vezetni
- Eva és Kistáltos kedveli