Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Jogszabályok, rendeletek... lakott területen belüli (városi) lótartás. Segítsetek!:(

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
245 válasz a témához

#81 Fõnix

Fõnix

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 753 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 7. - 10:44

Tudom,mondtad hogy hosszú idõ lenne,de ha már hárman aláírták volna,akkor a többi is aláírja,és most kuss lenne.Ettõl még idõben hazahozhattad volna a lovad.A kútnál nem az a gond,hogy senki nem használja,hanem az,hogy majd mondják,hogy azért nem tudják használni,mert belemosódik a trágyalé. Az jó hogy egy helyre piszkít mindig.Próbálj meg oda fûrészport keverni a talajba,és azt is rendszeresen cserélni.Tudom ez plusz meló,de a békesség kedvéért megéri,és szag sem lesz annyira. Mint írtam már,innentõl nem egyszerû a dolog,de szorítok én is,hogy békében elrendezõdjön. Kérdezd meg a kedves szomszédokat,hogy milyen összeggel tudnának a bértartás költségébe beszállni :) akkor lehet már nem is zavaró a lovad annyira nekik :gm:

#82 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 7. - 11:09

Az bezony nagy szó! A sertések ilyen kultúráltak genetikailag.

A mi lovaink nem. Hivogatja õket az új széna, szalma üríteni. Egyébként ridegtartás van. De amikor mindenkinek volt istálló és állandó karám, akkor sem volt olyan megfigyelésünk, hogy "szobatiszták" lennének.

Jaaa, ha bealmozok neki a beállóba azonnal belepisil! :) Most homok van benne, azt nem piszkitja össze!
Beszéltem telefonon az épitési osztállyal, õk az illetékesek. 70 éves faszkalap ül ott. Felolvasta a rendeletet, szóhoz se hagyott jutni majd letette! Pedig csak idõpontot akartam kérni! :mad:
Deszép az élet!!!

Tegnap találkoztam egy helyi ismerõssel. Már a vasárnapi mise után is mi vagyunk a téma! :yeah:
Kedves román szomszédom szórja az igét! lol
A srác mondta neki, hogy vidéken vagyunk és különben is Õ örülne ha valaki a szomszédjában tartana lovat! :kir:

A kútnál nem az a gond,hogy senki nem használja,hanem az,hogy majd mondják,hogy azért nem tudják használni,mert belemosódik a trágyalé.

De kik nem tudják használni? Az az én kutam! Mellesleg mindenhol van vezetékes víz...

#83 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 7. - 11:21

Az nem baj hogy a te kutad és nem használod ,de azt fogják mondani hogy szennyezed a környezetet.Az a baj hogy csak akarás kérdése és mindenbe bele lehet kötni,ezek ilyenek.Sajna tudom. :mad:

#84 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 7. - 11:21

Körbejártam de sajnos papírt nem irattam valóban. :( Ha megvárom, hogy mindenki aláírja, tavaly õsszel tudtam volna hazahozni a lovamat.
Az, hogy a saját kutam közel van a ló helyéhez miért zavar bárkit is? Más nem használja csak max. én! (de én sem...)

Sajnos a papir sem jelent biztonságot. Aláirja a szomszéd, hogy nem zavarja a lótartás, aztán jön olyan kifogás, hogy sok a légy (ami mindenhol az nyáron, de ott csakis a TE lovaid miatt, akkor is, ha körbeszalagozod a fél világot légyirtóval), poros a veteményes (mert csak a TE lovad porolhatja össze, ahogy mozog), nyerít (egy szökõévben egyszer).
Kifogás mindíg van, ha bekóstoltak, ezt fogják csinálni, amíg csak élsz.
Én már ezt játszom évek óta (mit évek! évtizedek :D ) de nem bír velem a drága jó szomszédom :gm:
Mikor már nem lehetett a kutyával/lóval, jött a rágcsálósztiori, aztán a falevél, szerintem a következõ a fülemüle lesz. :D
(ja, én bekeményitettem, hogy véletlen az a pech tudni fogja, mikor ki béreli a házát. Rosszul tettem, hazaköltözött, és a másik házát adja ki :D Az ilyen ember amig él, kötözködni fog. )

#85 betyár

betyár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 7. - 11:25

Ez bizony szar helyzet,én nálam már biztos elszakadt volna a cérna,azt lenne cudar világ az biztos :yeah: Na de neked kitartást kívánok! :yeah:

#86 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 7. - 12:11

Bárcsak tudnám miért ilyen rosszindulatuak az emberek... :( Miért kell egymás életét megnehezíteni??? Rohadt egy világ ez!!!

#87 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.802 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 7. - 13:27

Bárcsak tudnám miért ilyen rosszindulatuak az emberek... :(

Magyarországon vagyunk. Megdöglött a tehenem, dögöljön a szomszédé is. Ha nekem nincs lovam, a szomszédnak se legyen. Az én házamon akkor is egyel több ablak legyen, mint a szomszédén.

Miért kell egymás életét megnehezíteni???

Ilyen irigy, kivagyi és egoista nép nem sok van.
Rohadt egy világ ez!!!

Tisztelet a kivételnek!

#88 Rontó

Rontó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 632 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 7. - 23:17

Még arra is vigyázz Hilfigers, hogy ha rádküldenek egy "kivizsgálást" rendben legyenek a ló papírjai. Lóútlevél, oltások, stb. Mert ha azok nincsenek renben még abból is baj lehet! Szóval, ha eddig az állatorvos az oltásokat nem vezette a lóútlevélben, ezentúl kérd meg, hogy tegye!

#89 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 8. - 20:19

Még arra is vigyázz Hilfigers, hogy ha rádküldenek egy "kivizsgálást" rendben legyenek a ló papírjai. Lóútlevél, oltások, stb. Mert ha azok nincsenek renben még abból is baj lehet! Szóval, ha eddig az állatorvos az oltásokat nem vezette a lóútlevélben, ezentúl kérd meg, hogy tegye!

Oké, köszi az infót!!!

#90 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 5:29

Körbejártam de sajnos papírt nem irattam valóban. :( Ha megvárom, hogy mindenki aláírja, tavaly õsszel tudtam volna hazahozni a lovamat.
Az, hogy a saját kutam közel van a ló helyéhez miért zavar bárkit is? Más nem használja csak max. én! (de én sem...)

Mert a kutat tápláló forrás, talajvíz egy földalatti hálózatot képezve összeköttetésben van a környék többi kútjával.

#91 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 5:55

...és az összes kút meg az összes forrás összeköttetésban van a föld összes vizével! Ennek alapján soha ne tartson sehol, senki, semmit!

#92 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 7:02

abba bele se gondoltok, hogy valakinek a ló esetleg tényleg büdös? én ha hazamegyek a lovazásból, már fújjognak, hogy milyen lószagú vagyok, tegyem ki a teraszra a ruháim, meg azonnal a mosógépbe stb. pedig õk is simogatják a lovakat meg eteteik almával, de a lakásban már nem szeretik érezni ezt a szagot. mi szeretjük, de valakinek lehet hogy tényleg bosszúságot okoz, ebbe is bele kell gondolni! nem biztos, hogy csak szivatásból szórakoznak!

#93 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 7:19

Ebbe azért nem tudok belegondolni mert trágyaszagra panaszkodnak, ami ugye nincs tárolva és össze van szedve. Tavaly nyáron is volt lószag, akkor nem volt büdös. Aki vidékre költözik, annak azt gondolom ezzel számolnia kell! (Rózsadombon is van kertesház, viszont kellemes szmog van. Oda kell költözni...) Azóta van büdös, mióta új terasz épült és pont az én paripámra néz! Hmmm... fura! Az én kedvesem se lóbuzi és állatmániásnak is csak nagy jóindulattal nevezném, de nem panaszkodott sosem. (biztos nem mer!(: )

#94 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 7:32

Aki vidékre költözik, annak azt gondolom ezzel számolnia kell!

vidék és vidék között is van különbség. fõleg ezek az új lakóparkos falvak stb.
én se Bp-n szeretném leélni az életem, biztos kijjebb költözök majd, de én se szeretnék se disznót, se tehenet se tyúkot a szomszédba. (fõleg ha úgy költöztem oda, hogy korábban nem volt)
valakinek a ló is egy kategória ezekkel.

nem tudom elképzelni, hogy vki hobbiból pereskedjen. valószínûleg tényleg zavarja, és szeretné, hogy ne legyen ott.

#95 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 7:49

Én meg azt szeretném, hogy ottlegyen! És hivatalosan lehet is. Akkor ilyenkor mivan? Énse szeretném ha a hálószobájából nézné amikor a kertemben serénykedek vagy éppen bográcsolok stb. Mégsem szóltam neki, hogy falazza be mert nem tettszik nekem. Neked azt ajánlom, ne költözz vidékre vagy ha mégis valami menő helyre menj mert óhatatlan, hogy állatokat tartsanak körülötted. Vidéken ez a szokás. Az emberek 70-80%-a aki vidékre megy vagy huzamosabb ideje ott él tart vagy fog tartani állatot. És nem azért, hogy a szomszédot idegesítse, hanem, hogy kímélje a pénztárcáját (többek közt). Az ember évezredek óta állattartó. Ezen nem változtathat néhány érzékenyorrú tápos pesti. 30 évet éltem pesten a 13.kerületben. Sosem voltak büdösek az állatok!

Edited by hilfigers, 2010 április 9. - 7:55.

#96 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 8:10

Az ember évezredek óta állattartó. Ezen nem változtathat néhány érzékenyorrú tápos pesti.

Ezt nekik is el kéne mondani :D Csak elképzelni tudom milyen kretén emberek vannak... Mondjuk nekünk is kijut a jóból, Bp legszélén lakunk, szép zöld övezet, de tényleg annyira a szélén, hogy ha kisétálok az utca végére, ott a puszta kb (meg most már az M0 :D)

Lényeg, hogy építettek a mellettünk lévõ üres telekre egy 6 !!!! lakásos társasházat.... Szerencsére a többség aki beköltözött normális, de van 1-2 õrült, aki kb kivágatná a több évtizedes fûzfáinkat a kert hátsó részébõl mert rászemetel a suzukijára :D (egyszer láttam, amint látványosan, kézzel, egyenként szedegette a leveleket a kocsiról meg a pár négyzetméteres gyeprõl :rolleyes: ) Attól is megvadul, hogy kb 100méterre innen egy üres önkormányzati telken van egy db nyárfa és az is szemetel :D Tény, hogy be szokott borítani mindent a fehér pihékkel, de bakker, költözzön akkor panelba... Meg itt persze szinte minden háznál van min. 1 kutya, az is zavaró. Úgyhogy, ha ilyen dolgokon ennyit tudják emberek verni magukat, hát nem irigyellek a ló miatt :(

#97 betyár

betyár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 8:17

Felénk a liba,kacsa disznó nevelõs idõszakból se volt ilyen majomkodás pedig házaknál nevelték ki kis mennyiségben ki nagy mennyiségben libát kacsát disznót azt ha valami büdös az bizony az .Lás csodát békeségben meg tudtak élni az emberek,nem jelentgették nem piszkálódtak egymással,néha volt 1-2 megtévelyedett azt elküldték a Q va anyába azt kész :yeah: Akik így viszonyulnak hozzád azokkal csak úgy bírsz majd ha hasonló képen bánsz velük,neked is megkéne említened a szomszédnak hogy nem bírod ha állandóan sasól az ablakon keresztül,bele lehet itt mindenbe kötni nem bírsz aludni,hangosan ugat a kutya :) vagy akármi.

#98 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 8:45

Szerinted van kutyája? :D Amikor fût, a kazán olyan hangos, hogy a hálóban hallom a zúgását. De az is lehet, hogy az elszívó az, nemtudom. Sosem szoltam miatta. Lehet velem van a baj! :-)

#99 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 9:22

van aki csak happybõl kötözködik,meg azért mert rossz napja van,vagy azért mert alapból bunkó.De vidéken állatot tartanak,ez tény és el kell fogadni.Szerintem azt megteheted ha nálad minden oké,állattartás ,trágya egyebek,max mond meg neki hogy zaklatásért te is fel tudod jelenteni,és tényleg megteheted.Talán ez egy kicsit visszafogja majd.Itt nálunk is ez van,a köcsög átjött és megszagolta a lovakat a karámba hogy mennyire büdösek,hihi nem normális.

#100 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 12:33

Most akkor megint tisztázni kéne hogy mi az a vidék. Világvégi aprófalvakról beszélünk a mezõ közepén? tanyákról? 200 fõs településekrõl? Mert ott még oké természetes. Rengeteg kertes házas környéket ismerek, ahol nincsenek tehenek, libák. Csak kutyák és macskák. és ez egy egyre növekvõ réteg, aki szeretne nem egy nagyváros belsejében a szmogban élni, hanem szép helyen, jó levegõn, zöldben, kertes házban, de nem (szerinte) büdös-legyes haszonállatok között. lehet õket szidni, de szerintem egyre többen lesznek. (fõleg a fõváros körülötti falvak, nem fogják ezt megúszni) én egy lószomszédnak kifejezetten örülnék, de pl egy disznó esetén talán én is pereskednék, és mindent megtennék, hogy eltávolítsák. másnál meg máshol van a "szaghatár".

Edited by Nevzorov, 2010 április 9. - 12:39.

#101 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 12:40

Most akkor megint tisztázni kéne hogy mi az a vidék.
Világvégi aprófalvakról beszélünk a mezõ közepén? tanyákról? 200 fõs településekrõl? Mert ott még oké természetes.

Rengeteg kertes házas környéket ismerek, ahol nincsenek tehenek, libák. Csak kutyák és macskák.
és ez egy egyre növekvõ réteg, aki szeretne nem egy nagyváros belsejében a szmogban élni, hanem szép helyen, jó levegõn, zöldben, kertes házban, de nem (szerinte) büdös-legyes haszonállatok között.
lehet õket szidni, de szerintem egyre többen lesznek. (fõleg a fõváros körülötti falvak, nem fogják ezt megúszni)

Na akkor lehet választani!
Vagy szmogban élsz vagy a természet adta illatok (szagok) közepette.
Azért mert valakinek kényes az orra ne túrja ki az "õslakost" onnan ahol már évtizedek, évszázadok óta termel és mûvel. Ez nem helyén való! Semmivel sincs több joga elüldözni az állatot, mint annak aki ott szeretné tartani. Sõõõt...

A másik pedig, hogy nincs feltétlenül büdös azért mert állattartás van. Lehet kultúrált körülmények között is tartani. Nem lehet, kell is!!!
De azért álljon már meg a menet, amikor beszól a szomszéd, hogy ne égessek avart mert füst van!!! :nem:

#102 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 12:43

a vidék nekem a falú ahol van állattartási rendelet,hogy hogyan és mennyi nagy testû állatot lehet tartani .Innentõl a városiak meg a falúra költözött városiaknak csak a szívesség marad,amit tehetnek,a falún élõ embereknek,és akik szeretnének élni a lehetõséggel hogy kutyát lovat egyéb állatot tartanak.Na meg a kötözködés amit meg is tesznek,mert ugye õk a valakik,akik a tv-ben már láttak egyéb állat fajtákat.Sajna ez mindig így volt és nagy valószínûséggel így is marad.

#103 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 12:43

Vagy szmogban élsz vagy a természet adta illatok (szagok) közepette.
Azért mert valakinek kényes az orra ne túrja ki az "õslakost" onnan ahol már évtizedek, évszázadok óta termel és mûvel.

a topik címe városi lótartás, nem falusi.
pont egy kultúrált kisváros lehetne a szmog és szagok között a haramdik aternatíva.

#104 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 12:48

Szerintem mindegy falú vagy város,minden hol van állattartási rendelet,amit ha a gazda betart akkor csak a mosolygós seggnyalás lehetséges a többiek számára.

#105 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 12:51

én csak próbálom beleképzelni magam a másik fél helyébe.
õ azt AKARJA hogy ne legyen ott te azt AKAROD hogy ott legyen...
és mindkettõtök mindent meg fog tenni...
mi lesz ennek a vége?

ráadásul kisgyereke van egyesek olyakor meg fõleg megkattannak!

Szerintem mindegy falú vagy város

szerintem meg nem. de mindegy hagyjuk. :)

#106 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 12:56

én csak próbálom beleképzelni magam a másik fél helyébe.
ő azt AKARJA hogy ne legyen ott te azt AKAROD hogy ott legyen...
és mindkettőtök mindent meg fog tenni...
mi lesz ennek a vége?

ráadásul kisgyereke van egyesek olyakor meg főleg megkattannak!

Nekem is van kettő! Mi ezzel a gond? Nem fog felnőni a lószagtól? Az enyémek a karámban játszanak. Ülnek a földön! A LÓSZARBAN!!!! Úristen!

Makk egészségesek...

Remélem a vége az lesz, hogy rájön, egészen kellemes szaga van a lónak! :)
Különben megkeseritem az életét...(egy jól fejlett bakkecskével :P)

pont egy kultúrált kisváros lehetne a szmog és szagok között a haramdik aternatíva.

Azért mert állatokat tartanak, már nem kultúrált? ehhh....

Edited by hilfigers, 2010 április 9. - 12:56.

#107 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 13:05

Igazad van nem mindegy hogy falu vagy város,én csak a szabályozásra írtam hogy kell legyen itt is ott is.Azok a gyerekek akik állatok közt nõnek fel,sokkal kiegyensúlyozottabbak.A lószar meg belefér hihi :D

#108 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 13:06

nem tudom elképzelni, hogy vki hobbiból pereskedjen.

HEHEHE ... :D

Nincs értelme ezen rágódni. Addig, amig mindenki tartott valamilyen lábasjószágot, meg egész nap kaparta a földet, addig nem szólt.
-mert megszokta
-mert nincs rá ideje
-mert tudta, milyen munka állatot tartani, és megbecsülte a másikét.

Mostmár nem éri meg dolgozni semmivel, mert a tecsóban megkapod olcsóbban, mint amennyit ér a munka vele, ezért
-unatkoznak, mert nincs mivel foglalkozni
-irigykednek,mert neked van
-büdös(nek tartja), mert elszokott tõle.

Spec. én utálom az autó-olaj szagot, és nem sikerül betiltatni :gm:

#109 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 13:08

Spec. én utálom az autó-olaj szagot, és nem sikerül betiltatni :gm:

muhahahaha :D

#110 betyár

betyár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 13:34

Most akkor megint tisztázni kéne hogy mi az a vidék.
Világvégi aprófalvakról beszélünk a mezõ közepén? tanyákról? 200 fõs településekrõl? Mert ott még oké természetes.

Rengeteg kertes házas környéket ismerek, ahol nincsenek tehenek, libák. Csak kutyák és macskák.
és ez egy egyre növekvõ réteg, aki szeretne nem egy nagyváros belsejében a szmogban élni, hanem szép helyen, jó levegõn, zöldben, kertes házban, de nem (szerinte) büdös-legyes haszonállatok között.
lehet õket szidni, de szerintem egyre többen lesznek. (fõleg a fõváros körülötti falvak, nem fogják ezt megúszni)

én egy lószomszédnak kifejezetten örülnék, de pl egy disznó esetén talán én is pereskednék, és mindent megtennék, hogy eltávolítsák. másnál meg máshol van a "szaghatár".

Én se a világvégén lakom :) 1500 lélekszámú település,és itt is OK a termesztés :D
Inkább ne éld bele magad a másik fél szerepébe mert az itt mumus rossz szomszéd :dev:
Remélem felénk ilyen városról kiköltözõ parizer betyár nem jön :dev:

#111 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 13:55

Azért mert állatokat tartanak, már nem kultúrált? ehhh....

hát hígtrágyás orrfacsaró disznókkal pl nem.

vittek kiskoromban disznóvágásra.
soha nem költöznék olyan helyre, ahol disznó van a közvetlen szomszédban. de pl egy jól összeszart baromfi udvar se kellemes. a hajnalban kukorékolót meg kilõném csúzlival szerintem.

szeretem a lovat, ezért ápolom, a szart is összeszedem, nincs ezzel az égadta világon semmi gond, de hát én SZERETEM, más meg nem. és aki nem szereti, az lehet hogy elviselni sem akarja.
hallottam amikor gyerekek beszélgettek, hogy juj a ló az milyen büdös. nem a lószar, a ló. mert láttak kocsiban egy lovat és megsimogatták, és hogy milyen büdösek lettek tõle. fuj. ennyitõl, hogy hozzáértek. na most akkor ilyenektõl mit vársz?

én azért remélem találok majd olyan helyet, ahol van átmenet a 6sávos autóút melletti panel és a farm között.

#112 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 13:59

Tuti, hogy találsz! Sorháznak hívják és akkora kertje van mint egy panelban az erkély! Na az sztem tök jó lenne neked. Én kivagyok tõlük!

#113 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 14:01

Tuti, hogy találsz! Sorháznak hívják és akkora kertje van mint egy panelban az erkély! Na az sztem tök jó lenne neked.
Én kivagyok tõlük!

jaja olyasmi, de abból is van már nagyobb kertes. ahogy változnak a piac igényei, úgy elégítik ki õket ;)

#114 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 14:06

A FÜLEMILE Hajdanában, amikor még Így beszélt a magyar ember: Ha per, úgymond, hadd legyen per! (Ami nem volt épen oly rég) - Valahol a Tiszaháton Élt egy gazda: Pál barátom, S Péter, annak tõszomszédja; Rólok szól e rövid példa. Péter és Pál (tudjuk) nyárban Összeférnek a naptárban, Könnyü nekik ott szerényen Megárulni egy gyékényen; Hanem a mi Péter-Pálunk Háza körûl mást találunk: Zenebonát, örök patvart, Majd felfordítják az udvart; Rossz szomszédság: török átok, S õk nem igen jó barátok. Ha a Pál kéménye füstöl, Péter attól mindjár’ tüszköl; Ellenben a Péter tyukja Ha kapargál A szegény Pál Háza falát majd kirugja; Ebbõl aztán lesz hadd-el-hadd, Mely a kert alá is elhat! Ez sem enged, az se hagyja, S a két ház kicsínye, nagyja Összehorgolnak keményen, Mint kutyájok a sövényen Innen és túl összeugat S eszi mérgében a lyukat. De, hogy a dologra térjek, Emberemlékezet óta Állott egy magas diófa, Díszeûl a Pál kertjének. A szomszédba nyult egy ága, Melyet Péter, minthogy róla A dió is odahulla, Bölcsen eltûrt, le nem vága. Történt pedig egy vasárnap, Hogy a fentírt fülemile Ép’ a közös galyra üle, Azt szemelvén ki oltárnak, Honnan Istent jókor reggel Magasztalja szép énekkel: Megköszönve a napot, Melyre, im, felvirradott. A sugárt és harmatot, A szellõt és illatot; A fát, melynek lombja zöld, A fészket, hol párja költ, Az örömet, mely teli Szivecskéjét elteli; Szóval, ami benne él S mit körében lát, szemlél, Azt a pompát, fényt és szint, Mely dicsõség - Semmi kétség - Õ érte Jött létre Csupán õ érette, mind! Elannyira, hogy Pál gazda, Ki gyönyörrel ott hallgatta, Így kiáltott örömében: „Istenem uram, Beh szépen Fütyöl ez az én madaram!” „Kendé bizony az árnyéka! Mert olyat mondok, hogy még a...” Hangzik átal a sövényen Egy goromba szó keményen. „Hát kié - pattogja Pál - Mikor az én fámra száll?” „De az én portámon zengett: Hogy illetné a fütty kendet!” Pál nem hagyja: õtet uccse! Péter ordit: õ meg úgyse! Többrül többre, szórul szóra, Majd szitokra, majd karóra, Majd mogorván Átugorván Ölre mennek, hajba kapnak; Örömére a szent napnak Egymást ugyan vérbe-fagyba, - Hanem a just mégsem hagyva. Pál azonban bosszut forral, És ahogy van, véres orral Megy panaszra, bírót búsit, S melyet a vérszenny tanúsit A bántalmat elõadja. Jogát, úgymond, õ nem hagyja, Inkább fölmegy a királyig Térden csúszva: de a füttyöt, Mely az õs diófárul jött, Nem engedi, nem! halálig. Nyomatékul egy tallért dob Az igazság mérlegébe, Mit a biró csúsztat a jobb Oldalon levõ zsebébe. Pétert sem hagyá pihenni A nagy ártatlan igazság: Nem rest a biróhoz menni Hogy panaszát meghallgassák. Így s úgy történt, - elbeszéli, Övé a fütty, õ azt véli: Nincs vármegye, Ki elvegye, Nincsen törvény, nem lehet per, Hisz azt látja Isten, ember! - De, hogy a beszédet össze Annál jobb rendben illessze, Az ütlegbõl sokat elvesz És a joghoz egy tallért tesz, Mely is a birói zsebben Bal felõl, a szív iránt, Meghuzódik a legszebben. Felderûle a kivánt Nap, mely a vitát eldöntse, Hogy a fülemile-pörben Kinek szolgál a szerencse. Ámde a birót most cserben Hagyja minden tudománya, És ámbátor Két prokátor Minden könyvét összehányja, S minden írást széjjeltúr is: Ilyen ügyrõl, Madárfüttyrõl, Mit sem tud a corpus juris; Mignem a biró, haraggal Ráütvén a két zsebére S rámutatván a két félre, Törvényt monda e szavakkal A szegény fülemilére: Hallja kendtek! Se ide nem, se oda nem Fütyöl a madárka, hanem (Jobb felõl üt) nekem fütyöl, (Bal felõl üt) s nekem fütyöl: Elmehetnek. * Milyen szép dolog, hogy már ma Nem történik ilyes lárma, Össze a szomszéd se zördül, A rokonság Csupa jóság, Magyar ember fél a pörtül... Nincsen osztály, nincs egyesség Hogy szépszóval meg ne essék, A testvérek Összeférnek, Felebarát Mind jó barát: Semmiségért megpörölni, Vagy megenni, vagy megölni Egymást korántsem akarja. De hol is akadna ügyvéd Ki a fülemile füttyét Mai napság felvállalja!? (Arany János, 1854.)

#115 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 14:06

jaja olyasmi, de abból is van már nagyobb kertes. ahogy változnak a piac igényei, úgy elégítik ki õket ;)

Kertes panel! Hallgathatod ahogy a szomszédot(mert ugye közös fal van), vagy kimehetsz a kertbe.
Szerintem naggggyon gáz!
Láttam pár ilyet mikor házat kerestünk. "EgoPark"

#116 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 14:08

egyébként meg mi a "természetes"? mi az elfogadott? ha egy olyan településre mész ahol mindenki tart állatot, akkor nyilván te leszel az akit hülyének néznek, ha neki állsz pattogni, hogy fuj büdös. de ha egyszer csak téged laknak már körbe olyan emberek, akik nem akarnak állatot tartani te meg igen és vagytok pl 9 az 1 ellen akkor... ? ha legszélre költözöl már az se megoldás, mert körbelaknak. 2 év alatt olyan új lakónegyedeket húznak fel, hogy ihaj. megnézném milyen lesz Bp környéke 5-10 év múlva.

#117 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 14:11

De ez nem kívánságmûsor,ha van rendelet akkor a 9 futhat a falnak és nyugodtan lehet állatot tartani. :)

#118 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 14:12

(mert ugye közös fal van),.

jaj akkor nem egyre gondoltunk. közös fal kizárva. :D

#119 Nevzorov

Nevzorov

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 987 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 14:29

félre ne értsd az eddigi írásaimat, nem ellened vagyok, mert hát látom a képeken, hogy ez a ló teljesen kultúráltan van tartva! a métereket ugyan nem látom, a szagokat megbecsülni nem tudom. de az ember szeretné hogy a lakhelye, ahol felkel reggel, lefekszik éjjel, ahol ebédel a teraszán, ahol élete nagy részét tölti, ott minden rendben legyen. a szomszédod is. ne építsenek oda sugárzó telefon vagy tv tornyot, ne építsenek hulladékégetõt a közelbe, jajj semmi csúnyaságot ne, na a szomszédodat meg a lovad szaga és a legyek zavarja. ha nem tudtátok megbeszélni, és fontolgatja hogy vmi hatósághoz vagy hivatalhoz fordul akkor már nagyon idegesítheti a lovad! a fülemülés verssel ellentétben szerintem manapság nem perelgetnek hobbiból. soha nem pereskednék feleslegesen, a szüleim se perelték be az orvost, aki miatt akár meg is halhattam volna kiskoromban, pedig hát gondolhatod mennyire idegesek voltak! a pereskedés nagyon gáz. ha eddig fajultak a dolgok, áhhh... hát legyél erõs.

#120 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 14:35

Nem is a közvetlen szomszédom a veszélyforrás. Õ nem hiszem, hogy pereskedni akar. Hanem az út túloldalán lévõ faszi, aki havonta egyszer jön ki és aki jóbarátja a szomszédomnak. Õ fenyegetõzött (pont õ akit a legkevésbé érint a dolog). Tõle van a legtávolabb a karám és úgy beszélt mintha a szomszédom védelmére kelt volna. Az ilyen ember merõ rosszindulat és hidd el, hobbiból pereskedik!