Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Misztika, Mágia, Paranormális és természetfeletti

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
1285 válasz a témához

#1121 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 18. - 19:44

Szombaton gondolom nem érsz rá a gyógyítónapra eljönni :)

Sajnos nem, elég messze vagyok onnan és ráadául egy nagyon kedves rég nem látott távoli ismerős jön hozzánk hétvégére.

Forkissima: a prána az egyetemleges, univerzális energia. http://www.prananadi.hu/

A prana nadi egy energetikai irányzat amit emberek hoztak létre (bővebb leírás link fentebb).
Ő a prana nadit rövidíti prananak, mi nadinak szoktuk rövidíteni, máskor meg a pranaról mint univerzális energiáról ír, én értem mikor melyikre gondol, de neked ezért tünhet ellentmondásosnak a dolog.

A vizes témához meg ajánlom:

Edited by tipara, 2012 szeptember 18. - 19:48.

#1122 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 18. - 22:02

A vizes témához meg ajánlom:

Emoto 'kísérletei' a hoax kategória sajnos, de mondjuk sokat nem vártam attól, aki diplomagyárból szerzett doktorit (akkreditálatlan képzésben) és a kettõs vaktesztet hírbõl sem ismeri. :eek:

Hogy mérik a pránát?

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#1123 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 18. - 22:11

Ha ez egy kísérlet, akkor az dokumentálva van, adatsorral, nyomelemekkel, hol a link? Ja, és kettõs vak tesztes módszerrel kell készüljön. Mert amit írsz az egyelõre anekdota. Ha ez ekkora felfedezés, akkor kell róla legyen egy csomó írás.

A prána most az univerzum energiája vagy régebben emberek által létrehozott valami? Némi önellentmondás vélek felfedezni abban, amit írsz.

A linkkel kapcsolatban már föntebb válaszoltam....

A prána egy több ezer évvel ezelõtt létrejött tanítás. Az Univerzum Energiája pedig az elmúlt 30 évben lett kifejlesztve. Elnézést, ha félreérthetõ voltam.

Edited by pszihopata, 2012 szeptember 18. - 22:15.

#1124 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 18. - 22:20

Oké, de ha nincs link, akkor ez csak süket, hiteltelen duma, mesélni én is tudok. Hogy lehet mérni az univerzum energiáját?

#1125 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 18. - 22:36

Örülök hogy ennyire mindenttudó vagy :) Csöndesen emlékeztetnélek, hogy az elektromos áram létezéséről is jóval hamarabb tudtak, mint rájöttek a mérési lehetőségeire. Mellesleg aurafotó készülékkel kimutatható a szervezetben történt változás energiával való feltöltés előtt és után. Többször kipróbáltuk és minden esetben kimutatható volt. De kár hogy mindezt nem egy nemzetközileg elismert laboratórium rendszerben tettük párszáz túlképzett tudós jelenlétében :D Mondjuk engem nem igazán érdekel, ki hisz benne és ki nem, nem ezen múlik az egész. Aki nem fogadja el... az ő dolga, ő élete, az ő realitása. Szerencsére az energia működése és eredményei a mélyentisztelt tudóstársadalom beleegyezése és elismerése nélkül is működik :dev:

#1126 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 0:31

Nézd, te beszéltél egy kísérletrõl ami állítólag nagyon meglepte a tudósokat, de amikor rákérdeztem a konkrétumokra, akkor kiderült, hogy nincsenek. Innentõl kezdve ez szerinted hiteles? Kb. pont annyira nem, mint az aurafotózás, aura hiányában. Az ugyanis nem létezik. Az auralátókról viszont elég gyakran kiderül, hogy szinesztéziások, ami egy elég jól kutatott jelenség. Kicsit több tiszteletet a tudósoknak...

#1127 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 7:43

Ne haragudj Forki, nem értelek... A történelem során rengeteg példa van arra, hogy a mainstream tudomány hogy nem fogadta el az új felfedezéseket, küzdött ellenük sokáig. Az õsemberek még a villámot valamiféle istenségnek hitték, aztán szép lassan rájöttünk, mi is ez. Sokáig tartotta magát a nézet, hogy a Föld lapos, majd, hogy a Nap forog a Föld körül, stb, hadd ne soroljam. Szóval, ilyen nyíltan szerintem senki sem jelentheti ki, hogy mi az, ami létezik, és mi az, ami nem. A tudósok meg részemrõl akkor kapnak több tiszteletet, amikor õszintén nyitottak új dolgokra. (Én személy szerint pl az energiában azért hiszek, mert tajcsiztem és csikungoztam évekig és saját tapasztalataim vannak. Szeretnék majd a prána nadival is megismerkedni. És az aurát se tartom ördögtõl valónak.)

#1128 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 11:49

A prána most az univerzum energiája vagy régebben emberek által létrehozott valami? Némi önellentmondás vélek felfedezni abban, amit írsz.

Kérdésedre a válasz már ott volt egy korábbi hozzászólásban: :)

Energia egy van, tehát nevezhetjük pránának, reikinek, isteni energiának, csínek, életerõnek... mindegy, a teremtõ erõrõl beszélünk és a valódi különbség csak a hozzáférés módjában van.

Tudom-tudom, azóta már többen is válaszoltak neked, csak ez a mondat olyan jól összefoglalja.. :)

Az egybõl 2 nap alatt megkapsz mindent, nekem kicsit gyors. Olyan fogyasztói társadalmas szemléletes.

Nem fogyasztóis. :) A két nap alatt a lehetõséget kapod meg az energia megismerésére, használatára. Hogy ezzel hogyan élsz, az már a te dolgod.
Nem is tudom, talán két-három éve mentem el az elsõ szintes elõadásra, azóta is jól elvagyok vele. Tudok segíteni a családomon, a szeretteimen, a barátaimon, ha rosszul érzik magukat, "kifüstöltem" a lakókörnyezetünket, egyebek. Lehetõséget kaptam arra is, hogy lássak egy-két olyan dolgot, amit forki nemlétezõként definiálna, de mivel kissé berosáltam tõle, az Energia volt olyan kedves, és nem terhelt tovább olyasmivel, amire nem vagyok kész. :)
Az elhatározás megérett a következõ szintre, s bár a szokott módon gördülnek elém az akadályok, szépen leküzdöm õket, és megyek. Mert ez egy jó dolog, amivel sokat lehet segíteni - magamnak éppúgy, mint másoknak.

Nézd, te beszéltél egy kísérletrõl ami állítólag nagyon meglepte a tudósokat, de amikor rákérdeztem a konkrétumokra, akkor kiderült, hogy nincsenek. Innentõl kezdve ez szerinted hiteles?

Kb. pont annyira nem, mint az aurafotózás, aura hiányában. Az ugyanis nem létezik. Az auralátókról viszont elég gyakran kiderül, hogy szinesztéziások, ami egy elég jól kutatott jelenség. Kicsit több tiszteletet a tudósoknak...

Forki, vitázni jöttél? :) Arra is szükség van, sok jó témát felvethetsz, amiket együtt kivesézhetünk.

Kísérletek: sosincs olyan kísérlet, amely eredményeit egyöntetûen elfogadná mindenki. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy ha szeretnél tartani egyet, találnánk olyan személyt, aki közremûködne benne.

Az auráról eltér a véleményünk. Mennyire vannak megérzéseid? Van olyan, hogy valaki, akinek a személyes higiéniája rendben van, és normálisan társalog veled, megmagyarázhatatlan módon taszít? Az aurádba került, és nem "kompatibilis" vele - szerintem. Ahogy a nagy klasszikus mondja: "Ne bombázz a negatív hullámaiddal!" :D

Mindenesetre nem szeretnélek "megdumálni", nem hiszem, hogy fórumon írott szóval átreszelhetõ lenne a világnézeted, vagy hogy egyáltalán gond lenne azzal. :) Ha érdekel a téma, ez a monori összejövetel jó alkalom, hogy bepillants ebbe a Világ-szeletbe is. Hogy szörnyülködni, mulatni vagy ismerkedni, az rajtad múlik. Semmit sem érdemes megszemlélés nélkül a kacat-dombra dobni. ;)

#1129 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 18:04

Sokáig tartotta magát a nézet, hogy a Föld lapos, majd, hogy a Nap forog a Föld körül, stb, hadd ne soroljam. Szóval, ilyen nyíltan szerintem senki sem jelentheti ki, hogy mi az, ami létezik, és mi az, ami nem.

Két dolgot keversz össze. Az egyik az, hogy az embernek, beleértve az ősembert is, mindig is teljes világképe volt, mindig és mindenre volt valamilyen magyarázata. Pl. csak teremtéselméletből van vagy egy tucatnyi, és senki sem tudja, melyik az igazi. (Aztán jött Darwin, és bebizonyította, hogy egyik sem.)

A másik dolog a tudományos vizsgálat. A mai, modern tudósok szándékosan zárják ki a szubjektív érzeteket, nem reprodukálható kísérleteket, műszerekkel, érzékszervekkel nem észlelhető dolgokat, mondván azt, hogy ha ilyeneknek helyt adnának, azzal a lehetséges magyarázatok számát végtelenre emelnék. A tudományos vizsgálat alapja tehát a tagadás, de a tagadás alapja többé nem egy dogmarendszer, mint a középkorban, hanem az objektív vizsgálatok, reprodukálható kísérletek, az elkövetkező események biztos megjövendölésére alkalmas elméletek, érzékszervi észlelés, matematikai statisztika. Ha ezek próbáját kiállja egy elmélet, akkor a tudomány elfogadja ténynek. Addig legnagyobb jóindulattal is csak egy munkahipotézis lehet, kicsit kevésbé jóindulatú megközelítésben egy vallás.

Edited by Kocalovas, 2012 szeptember 19. - 18:04.

#1130 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 18:47

Forki elég könnyelmû kijelentés részedrõl az aura nemléte :) Mellesleg létezik (nemlétezõ)auralátó tanfolyam, pénz visszafizetési garanciával, amennyiben nem látnád a végére...könnyelmû dolog az oktató részérõl, nem? :dev: Mint írtam, KÖNYVBEN van a kísérlet leírása és próbálom elõkeríteni. Érdekes és nagyon tudományos hozzáállás, csak link alapján elfogadni valaminek létezését. Ez a kanapétudomány? :D A net elõtt hogyan létezett bárminek a bizonyítása? :D Maugly holnap is oktatok közép1-et ,még csatlakozhatsz :ang:

#1131 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 19:04

Érdekes, tudósabb embert nem igen ismerek perpill, mint kedves barátnõm férjét, aki asztrofizikus a hamburgi egyetemen. Csillagokat kutat és épp most fejlesztenek egy új fajta távcsövet. Õ nem merte ilyen élesen kijelenteni ám, hogy nincs egy nagyobb rendezõ elv/ energia/ Isten ki hogy hívja. :ang: De úgy látszik a pacin akkora tudósok írogatnak, aki már megtehetik ;)

#1132 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 19:22

Tipara ott a pont :D

#1133 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 19:23

Színtévesztõ is láthatja az aurát? Na, egy ilyen tanfolyamra befizetek.

#1134 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 19:28

Nagy arc, kérdezd meg tőle . :)

#1135 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 19:29

Forkissima: Nem kötekedés, komolyan kérlek, ha van idõd, nézz utána ezen források hitelességének, neked ez sokkal jobban megy. Van rengeteg hivatkozás menet közben.
De nekem ezek "nem mondanak" semmit.

http://www.rexresear...rev/gajarev.htm

Annak aki nem ért külföldiül ( mint én sem sokat :ang: ) Ebbõl kiindulva linkeltem be:
http://www.termeszet...olyasoljak.html

#1136 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 19. - 19:55

Nagy arc, kérdezd meg tõle . :)

Õt adta ki a google elsõnek, de az az igazság, én mellékes jelekbõl vonok le következtetéseket. Ezen a honlapon hirdetnek egy 2009-es tanfolyamot. :gm: Ha a többi információ is ennyit ér... :gm:

#1137 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 20. - 10:18

Tudod, az ezósok többsége nem túl koczka... :gm: Nem tartom kicsukottnak, hogy nem igazán frissítette a honlapját, én is elhanyagolom az enyémet. A múlt évben is tartottunk együtt előadást, tudok oktatásairól is, tehát működik a srác :)

#1138 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 20. - 19:09

Miért vitáztok Forkissimával? Teljesen fölösleges, bármilyen témában, bármirõl, bármit jobban tudja. (az más kérdés, hogy a prananadi mûködik teljesen hitetleneknél is, pl lovaknál-akik szintén nem ismerik a kettõs vaktesztet-viszont láttam, tapasztaltam, csináltam)

#1139 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 20. - 19:10

Denagyonigazadvan :) És a kisgyerek se HISZ benne hiszen fogalma sincs róla, még is működik :)

#1140 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 21. - 7:25

Nem kérnéd meg az illetőt, hogy higgyjen egy kicsit abban is, hogy kihúzzák a lottószámaimat? ;)

#1141 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 21. - 8:21

Nem kérnéd meg az illetõt, hogy higgyjen egy kicsit abban is, hogy kihúzzák a lottószámaimat? ;)

KIT is? :) Az auralátó tuti nem... én energiával dolgozok és csontkovácsolok, tehát én se a jövõt fürkészem... a lottó meg amúgy is egy nagy kamu manapság, "tudok" róla hogy lehet nyertes szelvényeket venni mindenféle szerencsejátékon, a vagyonod tisztára mosásáért... mit is szeretnél a lottószámoktól? :)

#1142 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 24. - 21:54

Maugly nem jöttél.... pedig nagy buli volt, az esti parázson háromszor mentem át :) Majd mutatok pár képet :)

#1143 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 13:09

Hát, be kell valljam, a vízagyam az elsõdleges indok, elkevertem a dátumokat.. :/ Valamennyire nyugtatja a háborgó lelkiismeretemet, hogy leánykám nem volt elmenõs kedvében, ráadásul befutott egy kalap vendég is. Gondolom, jövõ ilyenkorig nemigen lesz hasonló összejövetel..? A képeket kíváncsian várom!

#1144 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 22:54

ez most a napfordulóra volt optimalizélve, érdekes módon épp 21-en voltunk a tűz körül is.... idén már nem várható, a hideg miatt. Tavasztól több alkalommal megint.

#1145 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 27. - 8:09

Megígértem, itt vannak a képek. :)

#1146 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 27. - 11:47

Jó lehetett.. :)

#1147 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 27. - 12:09

Legközelebb nem úszod meg :gm:

#1148 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 28. - 11:38

A történelem során rengeteg példa van arra, hogy a mainstream tudomány hogy nem fogadta el az új felfedezéseket, küzdött ellenük sokáig. Az õsemberek még a villámot valamiféle istenségnek hitték, aztán szép lassan rájöttünk, mi is ez. Sokáig tartotta magát a nézet, hogy a Föld lapos, majd, hogy a Nap forog a Föld körül, stb, hadd ne soroljam. Szóval, ilyen nyíltan szerintem senki sem jelentheti ki, hogy mi az, ami létezik, és mi az, ami nem. A tudósok meg részemrõl akkor kapnak több tiszteletet, amikor õszintén nyitottak új dolgokra.

(Én személy szerint pl az energiában azért hiszek, mert tajcsiztem és csikungoztam évekig és saját tapasztalataim vannak. Szeretnék majd a prána nadival is megismerkedni. És az aurát se tartom ördögtõl valónak.)

Európa arab közvetítéssel fedezi fel újra a tudományt a középkor végén. Küzdeni éppen az egyház és nem más tudósok ellen kellett Galileinek. Azóta azért elég jól sikerült megismerni a világot, és ha valaki azt állítja, hogy kering egy életenergia vagy van aura, akkor azt lehet mérni, mert fizikai jelenség. Tehát hogyan lehet mérni az életenergiát és az aurát?

'Auralátókról' gyakran kiderül, hogy szinesztéziások. Az aurafotózásról és hogy mennyire nem bizonyít semmit itt egy link http://forum.szkepti...?f...otó#p47539 Ugyanezen a fórumon van pránanadi topik is. A neurológiának van magyarázata a testen kívüli élményre például, csakúgy mint a chi kungnál tapasztalt érzetekre. Chi kungot és tai chit is tanultam, mindkettõ nagyon harmonikus, megnyugtat és átmozgat. Szép példái az önmagunkkal való törõdésnek, nekem ennyi.

'Mit kellene vizsgálni egy aurafotó masinán? Annak a képalkotó algoritmusnak nagyjából az a funkciója hogy az xy számú megkérdezett auralátó elmondása alapján egy átlagot számít, a végeredményt megy egy színpacal formájában közli amit a fényképezett ember köré rak a monitoron. Ha eme funkciója hibátlanul mûködik is, az még mindig nem bizonyítja hogy aura létezik, csak annyit hogy az a gép jól tud vélemények alapján, átlagot számolni. Kb ugyanolyan, mintha 100 szinesztéziást megkérdezel hogy milyen színûnek látja a basszus hangokat, azután 70 emberke ebbõl azt mondja hogy sötétes barnás színe van, akkor abból számolhatunk már egy átlagot hogy milyen színe is van sok szinesztéziás számára a basszus hangnak. Attól a basszusnak valójában még nincs színe.'

A tudósok nyitottak az új dolgokra, hiszen így mûködik a tudomány módszertana (valószínûséget számítanak, kivéve a matematikát, ahol bizonyítás van), amit egyébként nem ártana tanítani az iskolában.

Forki, vitázni jöttél? :) Arra is szükség van, sok jó témát felvethetsz, amiket együtt kivesézhetünk.

Az auráról eltér a véleményünk. Mennyire vannak megérzéseid? Van olyan, hogy valaki, akinek a személyes higiéniája rendben van, és normálisan társalog veled, megmagyarázhatatlan módon taszít? Az aurádba került, és nem "kompatibilis" vele - szerintem. Ahogy a nagy klasszikus mondja: "Ne bombázz a negatív hullámaiddal!" :D

Mindenesetre nem szeretnélek "megdumálni", nem hiszem, hogy fórumon írott szóval átreszelhetõ lenne a világnézeted, vagy hogy egyáltalán gond lenne azzal. :) Ha érdekel a téma, ez a monori összejövetel jó alkalom, hogy bepillants ebbe a Világ-szeletbe is. Hogy szörnyülködni, mulatni vagy ismerkedni, az rajtad múlik. Semmit sem érdemes megszemlélés nélkül a kacat-dombra dobni. ;)

Engem érdekel a mágia, mint az emberi kultúra része persze (mûvészek tarot kártyáit gyûjtöm például), a nem könnyen magyarázható jelenségek kapcsán pedig utánanézek, hogy mit ír a tudomány.

Mit keresek itt, nos részlet a topik indító hozzászólásából:

"Nos, gondolom a cím elég beszédes...
Ilyen témákban várok bármien hozzászólást, kérdést, és ha jut idõm, örömmel válaszolok.
Babonásokat és hitetleneket, misztikusokat és materialistákat egyaránt várok!"

Mivel Skóciában élek, nehezen jutnék el a monori találkozóra, és voltam már elég ilyenen amúgy is. Egy kedves barátnõm energiagyógyászattal foglalkozik, és minden új tanult módszert ki szokott rajtam próbálni a csoportjain (hatásfok pont nulla) tudja, mit gondolok ezekrõl, de nem is ezért vagyunk barátok.

Forki elég könnyelmû kijelentés részedrõl az aura nemléte :) Mellesleg létezik (nemlétezõ)auralátó tanfolyam, pénz visszafizetési garanciával, amennyiben nem látnád a végére...könnyelmû dolog az oktató részérõl, nem? :dev: Mint írtam, KÖNYVBEN van a kísérlet leírása és próbálom elõkeríteni. Érdekes és nagyon tudományos hozzáállás, csak link alapján elfogadni valaminek létezését. Ez a kanapétudomány? :D A net elõtt hogyan létezett bárminek a bizonyítása? :D

Talán fordítva, nem? Elég könnyelmû kijelentés az aura léte, attól, hogy van tanfolyam még nem bizonyítja semmi, hogy aurát látsz, tegyük hozzá, hogy erõs csoportkésztetés van, hogy láss valamit és már eleve látni szeretne jönni a résztvevõ. Ennek is megvan a maga pszichológiája. Szinesztéziás vagyok, ezt 'auralátó' tanfolyam nélkül is tudom, színek látását meg magam is elõ tudom idézni.

Megtaláltad a könyvet? Tényleg érdekelne a kísérlet. Nem, nem linkekrõl van szó, hanem arról, hogy a tudományos cikkek igen nagy hányada fenn van a világhálón, pl. a pubmeden vagy az elsevieren, tehát ha sikerül a könyvbõl elõkeríteni a forrást, akkor le tudom hívni a cikket az egyetemi hozzáférésemen keresztül. A net elõtt tartottak könyvtárak szakfolyóiratokat, volt katalógus, és könyvtárközi kölcsönzés, illetve leveleztek az emberek egymással. Hát így. :) Utóbbi szép példája Péter Rózsa: Játék a végtelennel címû könyve, ami Benedek Marcellel folytatott levelezése, a matematikát magyarázza el irodalmár barátjának közérthetõen. http://www.typotex.h...k_a_vegtelennel

Érdekes, tudósabb embert nem igen ismerek perpill, mint kedves barátnõm férjét, aki asztrofizikus a hamburgi egyetemen. Csillagokat kutat és épp most fejlesztenek egy új fajta távcsövet.
Õ nem merte ilyen élesen kijelenteni ám, hogy nincs egy nagyobb rendezõ elv/ energia/ Isten ki hogy hívja.
:ang:
De úgy látszik a pacin akkora tudósok írogatnak, aki már megtehetik ;)

Az általam ismert részecske- és asztrofizikusok a leuveni és madridi egyetemekrõl a világegyetem keletkezését kutatják és nem hisznek Istenben. Értelmét sem látják a létét vagy nemlétét bizonyítani, tudományosan nem lehet a kérdést ugyanis eldönteni (Dawkins szerintem feleslegesen ölt bele egy csomó idõt és pénzt a kreacionistákkal való meddõ vitatkozásba). Az energia meg mérhetõ és mérik is.

Miért vitáztok Forkissimával?
Teljesen fölösleges, bármilyen témában, bármirõl, bármit jobban tudja.

(az más kérdés, hogy a prananadi mûködik teljesen hitetleneknél is, pl lovaknál-akik szintén nem ismerik a kettõs vaktesztet-viszont láttam, tapasztaltam, csináltam)

Maradjunk annyiban, hogy úgy tûnik eltérõ irányú a kíváncsiságunk. :gm: Engem egyébként meglehet gyõzni, érvekkel, és sokaknak sikerült már. Érzelmi manipulálással nem...

A hátamat kezelgette az egyik kollegám pránanadival, eredmény nulla.

#1149 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 28. - 12:41

A hátamat kezelgette az egyik kollegám pránanadival, eredmény nulla.

Majd megmagyarázzák, hogy ez azért volt, mert nem hittél benne. :D

#1150 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 29. - 0:28

Forki én már kinõttem abból hogy bárkit bármirõl meg akarjak gyõzni. Az elõadásaimat is sokszor azzal kezdem, ne higgyenek el nekem semmit :dev:

#1151 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 29. - 8:43

Forki én már kinõttem abból hogy bárkit bármirõl meg akarjak gyõzni. Az elõadásaimat is sokszor azzal kezdem, ne higgyenek el nekem semmit :dev:

Az nem baj, nem is hittem el neked a kísérlettel példálózást. :)

Arra próbáltam rávilágítani, hogy attól, mert emberek éreznek vagy látnak olyasmit, amit régebben nem, még létezik rá racionális magyarázat, és szerintem a tudomány nagyon izgalmas formája a megismerésnek. Az elõadásodat hallgatva a spirituális házaló és egy amway ügynök képe ugrott be (már bocs), mert pont arra épül az egész, hogy higgyjenek neked. Erre ma nagy igény van, az emberek nulla képzettséggel és némi internetes olvasgatással okosabbnak képzelik magukat orvosoknál, mikrobiológusoknál, antropológusoknál stb. (lásd pl. az õszi kötelezõ oltások körüli mizériát). Egyik kedvenc idézetem, Asimovnak igaza volt:

"Politikai és kulturális életünket áthatja az anti-intellektualizmus, melyet a demokráciának az a téves felfogása táplál, hogy "az én tudatlanságom ugyanannyit ér, mint a te tudásod"."

A tarot például képzett terapeuták használják sikerrel pszichoterápiában, mások meg jósolnak vele (és egy rakat pénzt kiszednek az emberekbõl). Érdekes egyébként, hogy ha kizárjuk a pénzért sosem tanítókat, gyógyítókat, szinte alig marad akihez fordulni lehet.

#1152 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 29. - 9:00

Vannak ebben témakörben a jelenlegi minimális tudásunkkal is mérhetõ jelenségek és vannak amik nem, ezért megkérdõjelezhetõek. Minden élõlény mérhetõen valamilyen frekvencián rezgésben van. Minden a világon, emiatt is kölcsönhatásban van. Tehát létezik valami, amit nem kell istennek, nagyszakállú öreg bácsinak képzelni, hanem egy kozmikus rendnek. Ha ezt, vagy egy bármilyen kicsinyke pontját kimozdítod, annak következménye lesz, ezt tapasztaljuk magunk körül. Ehhez a témakörköz kapcsolható a pozitív tudat, az építõ elme, vagy a romboló negatív tudat. Ezek az alapok, aztán hogy valaki mi alapján, ( tarot, horoszkóp, vagy feng shui), irányítja a saját életét, ha ettõl boldog és más emberek felé tudja ezt átadni, akkor hajrá. Nap mint nap tapasztalom az abszolút reál emberek okoskodását, miközben a közelében sem jó lenni, mert félelmetesen rossz a kisugárzásuk. Ez nem hit, nem vallás, csak legyen valami az életében, amitõl boldog lehet. Ha ez a teddy mackó imádata, vagy a paradicsomkapálás, akkor tegye. Kis szabadságot az pozitív õrületnek. Ha mûvészetrajongó valaki, akkor valahol õ is ebben él. Ha hiszi magáról hogy ateista, akkor is.

#1153 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 29. - 11:01

Megnéztem volna, de ezt írta ki nekem: Ez a tartalom jelenleg nem elérhetõ :(

Az általam ismert részecske- és asztrofizikusok a leuveni és madridi egyetemekrõl a világegyetem keletkezését kutatják és nem hisznek Istenben. Értelmét sem látják a létét vagy nemlétét bizonyítani, tudományosan nem lehet a kérdést ugyanis eldönteni (Dawkins szerintem feleslegesen ölt bele egy csomó idõt és pénzt a kreacionistákkal való meddõ vitatkozásba).

Hát már bocsánat, de amit tudományosan nem tudunk eldönteni, az nincs is? :o :o :confused: Ezt még Te sem gondolhatod komolyan... :)

Az emberiség jelenlegi tudománya oly mértékben korlátolt, hogy csak egy ugyanolyan mértékben korlátolt tudós állíthatja, hogy mindent tud... :)

#1154 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 29. - 14:53

...Az általam ismert részecske- és asztrofizikusok a leuveni és madridi egyetemekrõl a világegyetem keletkezését kutatják és nem hisznek Istenben.

No, akkor azok, akik ellenkezõleg nyilatkoztak, vagy nem a leuveni, vagy nem a madridi egyetemeen dolgoznak, vagy az általad nem ismert részhalmazba tartoznak.

#1155 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 30. - 0:10

Hát már bocsánat, de amit tudományosan nem tudunk eldönteni, az nincs is? :o :o :confused: Ezt még Te sem gondolhatod komolyan... :)

Az emberiség jelenlegi tudománya oly mértékben korlátolt, hogy csak egy ugyanolyan mértékben korlátolt tudós állíthatja, hogy mindent tud... :)

"[...] és nem hisznek Istenben. Értelmét sem látják a létét vagy nemlétét bizonyítani, tudományosan nem lehet a kérdést ugyanis eldönteni."

Senki nem mondta, hogy amit tudományosan nem tudunk eldönteni, az nincs is (hibás a következtetésed), csak azt, hogy tudományosan nincs értelme Istent vizsgálni. Tudod, alkalmatlan eszközzel alkalmatlan tárgyon. Mivel a hamburgi egyetemen dolgozozó tudós volt felhozva érvként (aki nem meri kijelenteni, hogy nincs Isten), bátorkodtam megemlíteni a világegyetem keletkezését kutató általam ismert profokat, akik nem hisznek Istenben és nem gondolják, hogy létét vagy nemlétét a tudománynak kellene vizsgálnia. A tudomány tudásra törekszik, Istenben meg hinni szoktak.

Azt sem állította senki, hogy egy tudós mindent tud, nem tudom honnan vetted. Annyira egyébként nem korlátolt az emberiség jelenlegi tudománya, az emberiség egy része annál inkább.

No, akkor azok, akik ellenkezõleg nyilatkoztak, vagy nem a leuveni, vagy nem a madridi egyetemeen dolgoznak, vagy az általad nem ismert részhalmazba tartoznak.

Pontosan. Ezért nincs értelme azt hozni érvként, hogy "a tudós ismerõsöm szerint", és ezért írtam vissza, hogy az én tudós ismerõseim pedig teljesen mást gondolnak a kérdésrõl. A le nem írt következtetés az volt, hogy felesleges a kérdésrõl vitatkozni.

#1156 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 30. - 1:57

Bokor nekem megjeleníti, az épp valami kapcsolódási gubanc lehetett.

#1157 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 30. - 10:30

Ez egy szuper múzeum a boszorkányokról egy gyönyörû kis faluban Cornwallban.

http://www.museumofw...t.com/index.php

#1158 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 4. - 21:18

Noakkor néhány laikus kérdés. :D
Nem fájt? Valahogy minden eddigi energiás tapasztalatom ellenére (vagy a mindennapiak miatt :) ) nem tudom elképzelni, milyen érzés ez. Szinte orromban az égõ bõr szaga. ;)
Nincs kedved mesélni a parázson járás hátterérõl, miértjérõl? Nagyon keveset tudok a témáról. :)

#1159 pszihopata

pszihopata

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 685 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 5. - 12:06

Noakkor néhány laikus kérdés. :D
Nem fájt? Valahogy minden eddigi energiás tapasztalatom ellenére (vagy a mindennapiak miatt :) ) nem tudom elképzelni, milyen érzés ez. Szinte orromban az égõ bõr szaga. ;)
Nincs kedved mesélni a parázson járás hátterérõl, miértjérõl? Nagyon keveset tudok a témáról. :)

A legtöbb természeti vallás-ritus része a parázson járás. Ez egy beavatás, egy megtisztulás. Jó esetben egy komoly szertartás elõzi meg, ami felkészíti a résztvevõket az eseményre. Ez lehet meditáció is, de általában kollektív éneklés-táncolás, egy vezetõ általi mentális felkészítés . Mielõtt elindul valaki magában eldönti, mit szeretne. Elengedni egy negatív eseményt-érzést, megbocsájtani, felajánlani... Amennyiben erre sikerült jól felkészülnie, gond nélkül átsétál a parázson. Ha megsérül, úgy a sérülés helyébõl-formájából-mértékébõl lehet tudni hol van a hiba, mi nem sikerült elég jól a felkészülésben, "mivel kell még dolgozni".
A magyaroknál létezik rá a mondás is: "a tûzön is átmegyek érted". Ha egy közösségben haragba került két ember, a szertartás alkalmával a szakrális vezetõ (táltos,bácsa) segítségével feloldották ezt, majd EGYÜTT átmentek a parázson, ezzel mintegy megpecsételve a békét. Párok is egyfajta fogadalomként, összekovácsoló erõként élték át a közös átkelést a parázson.

A parázson járást nem szabad egóból, dacból, márcsakazértis alapon csinálni. Érezni kell, hogy felkészültél-e rá. Senki sem néz Rád ferde szemel, ha végig csinálod a szertartást és a végén mégsem mész át, így is hatalmas élmény. Majd legközelebb sikerül. Általában az elsõ "húzás" egészen vékony parázsréteget produkál, kimondottan a kezdõknek, aztán haladóknak, bátrabbaknak rá van húzva második-harmadik réteg is.

#1160 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2012 október 5. - 20:50

A három átmenetelbõl tippelve nem sérültél meg. :) Elengedtél, felajánlottál, megbocsátottál, mindhárom? (Márha ez publikus..) A fizikai érzetekrõl elvonódik a figyelem? A leírásod alapján egyféle eufoikus-katarktikus fíling lehet. :) Tehát ha valaki kellõképp felkészül rá, SEMMI nyoma nem lesz a sétának? Fuúú. Van még mit látni-tapasztalni bõséggel. :)