Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Csömöri pampák és mogyoródi dombok...

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
1312 válasz a témához

#1121 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 19. - 21:53

Szia!Jó hallani felõletek is!

#1122 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 13:39

Engem kellemes meglepetés ért legutóbb a terepen. Jött egy motoros, látta hogy jön egy csapat lovas. Leállt és leállította a motort is. Megvárta meg elmegyünk mellette, megfordult a motoron és megvárta hogy kellõ távolságba legyünk a motortól és akkor fordult vissza és indította újra a motorját.Persze mindannyian hangosan külön külön megköszöntük neki ahogy elmentünk mellette és tényleg õszintén jó volt megtapasztalni, hogy vannak még figyelmes, jóindulatú emberek.

#1123 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 20. - 14:21

Vannak!Egyik barátnõm egyedül volt terepen. Egy motoros leállt, megvárta míg elmegy mellette és csak utána ment tovább, egy teherautó pedig lehúzódott a viszonylag keskeny útról a szántásba, hogy a lóval az úton elférjenek. Azért ilyen is van még!(Meg olyan is, hogy a nemnormális kvadosok döngetnek ezerrel a szántóföldön, bejönnek az éppen lótlan homokos pályára, felmennek a pálya melletti kis töltésre, ott végig, még cikornyáznak is rajta, aztán ki onnan ezerrel a szomszéd lovarda karámjai mellett a benzinkútig. Én csak futószáraztam a lovat még gyerekek nélkül, de örültem, hogy nem ugrott a nyakamba, meg hogy a másik lovardában sem gajdult meg teljesen egyik ló sem, csak rongyoltak szegények mint az õrült. A visszafelé irányt is így gondolták, de két férfiember lement tõlünk szólni nekik, hogy ezt azért már nagyon nem kéne... Ezerrel elhúztak, de legalább nem jöttek vissza.)

#1124 binag

binag

Új vendég

• Fórumtag
  • 19 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 28. - 16:53

Hermész mama!Megdöbbentõ, amit írtál. Nem jutottam elõször szóhoz sem.Azt hiszem nem is szabad nagyon belegondolni, hogy csak egy kis véletlenen múlik, hogy valakinek szerencséje van a másiknak meg ezzel szemben pechhe.A quadosokkal kapcsolatban a férjemnek is volt a minap pozitív élménye. Egyedûl bandukolgatott a terepen és jött szembe egy nagyon fiatalka lány egy hiper-szuper quaddal. Mikor meglátta a lovast megállt, lakapcsolta a motort és megvárta, amíg elhalad mellette, majd várt még egy kicsit, hogy megfelelõ távolságba kerüljenek és csak akkor indította újra a gépet. A férjem arra gondolt, hogy lehetett valami köze a lovas társadalomhoz, vagy a szülei értelemesek és felvilágosultak és megtanították neki a kultúrált viselkedést. Le a kalappal az ilyenek elõtt. Csak az a baj, hogy belõlük van kevesebb. Sajnos sokkal kevesebb! De van! És ez nagyon jó. Rajtuk is múlik, hogy szép lassan talán többen is lesznek, akik figyelnek a körülöttük élõkre.Azt hiszem kicsit szájmenésem volt, de a kisbabám a hasamban néha érzelmi kitörésekre késztet.

#1125 Hermes

Hermes

Új vendég

• Fórumtag
  • 24 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 30. - 18:57

Hogy ne csak másokat szidjunk, vagy dícsérjünk, saját köreinkben is vannak jóindualtúak. Közelmúltban történt, barátnõm mesélte: Egyedül volt terepen, az alapjáraton baromi higgadt lova, fene jókedvû volt. Két leányzó lóháton ezerrel vágtatott vele szemben, miközben barátnõm pacija már a susnyásban keringett. Üvöltött, hogy álljanak már le, mire azok kedvesen felvették lovukat. Melléértek, egymásra néztek, majd full rotyóban elvágtattak. Legalább egymásra figyeljünk, emberek!

#1126 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 20:20

Rettegjetek, kijutottam terepre!A száguldozás hála az égnek elmaradt, de nem is szürke lovon mentem ki, hanem pejen. Õ jobban bírta. Én már az elsõ mászatásnál csúsztam szépen hátra a nyeregben, õ csak a harmadiknál kezdett izomból menni. Addig vitte a lendülete, pedig én próbáltam visszafogni a sörényébe kapaszkodva. :D Ha valaki látott két lovast - elöl egy szürkével -, hátul egy falhehér lánnyal, akkor azok mi voltunk. Hiába, elõtte másik lovon ültem a pályán és a majré is felült mögém akkor sajnos.

#1127 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 20:39

:)Én is tök jót lovaztam ma, hála egy Angyalnak. :ang:

#1128 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 8. - 7:47

MEGHÍVÓSok szeretettel és májaszsíros kenyérrel, pogácsával, süteménnyel várunk minden lóbarátot a 2006. május 13.-án, szombaton 10 órától tartandó második jótékonysági bolhapiacra!Helyszín: Aranypatkó lovasbolt Budapest Üllõi út 433.Szinte mindenkinek van otthon megunt, felesleges, de még használható lovasfelszerelése, szobanövénye, könyve, egyéb használati tárgya, vagy házilag készített lekvárja, süteménye, vagy bármi olyanja, amit jótékonysági célra felajánlana. A felajánlott holmik árából befolyt összeg egy olyan összefogás tõkéjét gyarapítaná, amely segítségre szoruló lovak gyógykezelésében, elhelyezésében, szállításában stb. segédkezne.Sok kicsi sokra megy!!!Tehát várunk mindenkit, aki eladni, venni, segíteni szeretne, illetve mindazokat, akik szívesen találkoznának, beszélgetnének lovasokkal egy finom harapnivalók mellett…Információ:Lukácsi Vera 06 70 385 02 72

#1129 Jedy

Jedy

Új vendég

• Fórumtag
  • 17 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 9. - 9:15

Sziasztok!Lehet, hogy nem a megfelelõ helyre írok, de hátha tudtok segíteni.Azokat a lovasokat keresem, akik Pécelen a Fáy lovas suliban tanultak.Tavaszi Veronika volt az osztályfõnökünk./ Petruska Viktória, Mihalik Pál, Bíró Anita, Veres Krisztina stb......./Aki tud Róluk valamilyen infót kérem jelezze.Osztálytalit szeretnék. :kocc:

#1130 Niké13

Niké13

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 10:50

Sziasztok! Ki jön a hétvégi versenyre a Kis Attiláékhoz közületek? És mit tudtok róla? Puszika

#1131 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 11:39

Niké!Én valószínüleg technikai okokból csak késõbb érek ki (s így idén nem indulok :( ), de ott leszek legkésõbb 1-tõl. A fórumról Jucuus biztosan ott lesz, õ ma este már, ha írsz neki magánt tuti tud részleteket.Ha a versenyrõl azelõtt is kellene és minél hivatalosabb infó, akkor az a legjobb, ha felhívod Attilát. Ha kell írj magánt, küldök este telefonszámot.Amit én az elõzõ évek tapasztalataiból tudok, hogy nagyon jó hangulatúak szoktak lenni a versenyek és finom az ebéd!!! (--> ami legalábbis eddig a nevezetteknek ingyen volt, gondolom most is így lesz)

#1132 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 12:11

Ki jön a hétvégi versenyre a Kis Attiláékhoz közületek?

Mi ez a verseny?Lehet róla tdni valamit?Kiváncsi Plutó

#1133 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 14:22

Pluto!Sajnos versenykiírásom nincs, de maga a verseny, már nem elõször kerül azonos helyszínen megrendezésre. Ugróverseny és +1 versenyszám.Az elõzõ versenyek trendje azt sugallja, hogy több kisebb akadály és egy nagyobb (az is 1 m alatt, és csak az egyik kategória számára van) alkotja a pályát, ahol igyekszik a szervezõ minél inkább a technikásságot erõltetni (egy példa, tavaly csupán a fordulékonysággal lehett másodperceket nyerni). Annyit tudok, hogy idén a tavalyitól eltérõen kevésbé fog számítani a ló "végsebessége". Evvel tavaly nyerni lehetett.Szóval érdemes eljönni, megnézni, esetleg indulni. Részletes infót telefonon lehet kapni, telefonszámot adok magánban.(igyekszem kiírást szerezni még ma, de nem ígérek semmit)(Javítás: Nem két kategória ugró, hanem délelõtt ugró, délután más, de arról pontosabb infóm nemigen van.)

Edited by Artin, 2006 május 10. - 21:22.

#1134 Niké13

Niké13

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 10. - 19:41

Artin! Köszi szépen az információt. Meg is jött a kedvem a dologhoz :kocc:

#1135 KisAni

KisAni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 66 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 12. - 17:44

Sziasztok!Szeretnék nyáron lovak körül dolgozni, megköszönném, ha valaki segítene nekem ebben! Ha lehet, westernes helyen, de ez nem fontos! Fóton lakom, 16 éves lány vagyok, van lovas tapasztalatom és nagyon szívesen csinálnám, ha lenne rá lehetõségem!! (lepucolás, nyergelés fel-le, istálló takarítás, etetés stb...)Ha tudsz ilyen helyet, ahová mehetnék, légyszi szólj magánban, nagy a biroanita@fotnet.hu címen! Köszi! :)

#1136 Niké13

Niké13

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 13. - 17:32

Sziasztok! A mai verseny felvételeit kitõl lehetne elkérni? Ha esetleg valaki tud valamit a cameraman-ról,kérlek jelezze!!! Köszi,puszi

#1137 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 14. - 12:30

A csömöri versenysorozat elsõ versenye május 20-án lesz a Szedervölgyi Lovardában.A rendezõk kérik azokat a lóbarátokat akik ráérnek és kedvük van hozzá, és nem indulnak a versenyen, segítsenek a verseny rendezésében. Pl. pálya bíró, pálya kapu kezelõ, információ adás stb. Gondolom kaja, pia, ingyen. Jelentkezés: Jankovits Mónika 0630/2530310 További infó a Lovastúrák topicban. Köszi. :)

#1138 Pálca

Pálca

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 5. - 18:49

Sziasztok!ELADÓÓ!EGY UNIVERZÁLIS NYEREG! 8 HÓNAPOS. KEDVEZÕ ÁRON!

Edited by Pálca, 2006 június 5. - 18:56.

#1139 túrórudi

túrórudi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 45 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 8. - 16:54

Sziasztok érdeklõdni szeretnék, hogy nem tudtok-e valamit egy Samu nevû kislóról, állítólag Csömörre került iskolalónak gyerekek alá a Szemes tanyáról, nos? Szeretném tudni, hogy valóban ott kötött-e ki és jól van-e? elõre is köszi!

#1140 Pálca

Pálca

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 8. - 19:11

Sziasztok!ELADÓÓ!EGY UNIVERZÁLIS NYEREG! 8 HÓNAPOS. KEDVEZÕ ÁRON!UNIVERZÁLIS NYEREG !!!!!

#1141 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 10. - 8:42

Sziasztok érdeklõdni szeretnék, hogy nem tudtok-e valamit egy Samu nevû kislóról, állítólag Csömörre került iskolalónak gyerekek alá a Szemes tanyáról, nos? Szeretném tudni, hogy valóban ott kötött-e ki és jól van-e? elõre is köszi!

Hozzászólás megtekintése

Képed nincs róla véletlenül?

#1142 túrórudi

túrórudi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 45 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 10. - 13:08

Szia! Sajnos nincs, de sötétpej és herélt a paci a két hátsó lábán kesely és pont úgy néz ki, mintha hucul lenne, sütése nincs!

Edited by túrórudi, 2006 június 10. - 13:09.

#1143 csömör

csömör

Új vendég

• Fórumtag
  • 13 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 25. - 11:01

sziasztok! Milyen volt a tegnapi verseny a Megaronban? Sajna nem tudtam menni :(, mert lesántult a pacim. csak annyit hallottam, hogy jó volt a zene :D

#1144 Gilrohir

Gilrohir

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 27. - 13:10

sziasztok! Milyen volt a tegnapi verseny a Megaronban? Sajna nem tudtam menni :(, mert lesántult a pacim. csak annyit hallottam, hogy jó volt a zene :D

Hozzászólás megtekintése

Szia! Szerintem nagyon jó volt a verseny én legalábbis nagyon élveztem. Csak ne lett volna olyan meleg... de azért jó volt.Gyere a lovastúrák - csömöri amatõr díjlovas és díjurgó topicba. Ott meghallgathatod a többiek véleményét is és képek is vannak.

#1145 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 20. - 9:01

Sziasztok!Igaz az a "hír" miszerint a gyújtogatót kiengedték és szabadlábon védekezhet?Pár napja mondták a lovardában, hogy állítólag kiengedték, és még azt is hallottam, hogy már megpróbált valahová megint betörni....Ti is hallottatok errõl? Pletyka ez, vagy tényleg igaz?

#1146 Gilrohir

Gilrohir

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 20. - 17:10

Sziasztok!Igaz az a "hír" miszerint a gyújtogatót kiengedték és szabadlábon védekezhet?Pár napja mondták a lovardában, hogy állítólag kiengedték, és még azt is hallottam, hogy már megpróbált valahová megint betörni....Ti is hallottatok errõl? Pletyka ez, vagy tényleg igaz?

Hozzászólás megtekintése

Helló! Én is hallottam a hírt egy csömöri lakos barátnõmtõl. Tõlüktõl két házzal arrébb akart betörni, de hála a barátnõm apjának nem sikerült, mert elkapta és visszavitte az örsre. De állítólag megint kiengették, merthogy nem vitt el semmit... :rolleyes:

#1147 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 9:58

Beteg.

#1148 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 12:40

Valamikor mondta a lovászunk, hogy még látta is. Csömörön van, és megint járkál be házakhoz. Éjjel elkapták egy olyan helyen, ahova betört régebben és azt mondta állítólag, hogy csak bocsánatot akar kérni... Aha, éjjel meg hajnalban...És csodálkozik, miért nem akarják sehol alkalmazni mint munkaerõ.Persze lehet, hogy az elõbb írtaknak fele sem igaz, nem a saját fülemmel hallottam, nem saját szemmel láttam.Az biztos, hogy nem alszunk mélyen, bár a rémálmom, hogy nem napközben csörren meg megint a telefon. Nem szeretek ilyenre ébredni, eddig ez mindig rosszat jelentett.

#1149 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 15:29

Én azt csodálom , hogy még nem kapták el egy jó kis elnáspángolásra.....Fura, hogy simán mozog a környéken, pedig jó pár embernek lenne oka jól arcon csapni vagy belerúgni és ez az ember nem hogy nem fél, de még simán folyatja a dolgokat.

#1150 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 15:48

Pluto!Arconcsapni semmi értelme, csak feldühödhet és lecsaphat ismét. Oké, túléltük egyszer, de nem hiányzik mégegyszer. Meg aztán így még a végén valami oknál fogva csökkentenék a szerintem amúgy sem túl nagy várható büntetését, és még valami normális embert is megejnyebejnyéznének miatta.Én csak az arcára lennék kíváncsi, hogy tudjam, ki volt az. Hozzá sem szólnék.Viszont azt álmondtam, hogy a lovásszal állunk az istálló végénél és nézzük a pályát, amikor egy sötétszõke hajú hapsi megjelenik, téblábol, a lovász odasúgja nekem, hogy õ az. Én meg teljesen normálisan odamegyek a hapekhoz, mintha nem tudnék még semmit, és megkérdezem, mit akar. Munkát szeretne.Ezt álmondtam most délután, amikor ledõltem kicsit szunyálni (hiába, fárasztó dolog a lovaglás :D). Így, hogy elmondtam az álmonm, már nem fog teljesülni.

#1151 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 25. - 19:24

Igaz az a "hír" miszerint a gyújtogatót kiengedték és szabadlábon védekezhet?

Hozzászólás megtekintése

Itt-e...

#1152 *Lilu*

*Lilu*

Csikó

• Fórumtag
  • 232 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 4. - 21:24

Én új Fõnixes vagyok, hallottam, hogy már hétvégeken késülnek a versenyre vagy valami ilyesmi. Tud valaki valami bõvebbet???

#1153 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 8. - 13:08

http://video.hirado....0807/01_100.wmv

#1154 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 12. - 20:33

Csak nekem tûnt úgy, hogy kissé megkavarodtak a dolgok a riportban? Ugyan csak egyszer hallgattam végig, de kétszer is úgy értettem, mintha rossz sorrendet állítottak volna fel a tüzek között. :rolleyes: Azon viszont továbra sem tudok napirendre térni, hogy megint aktualitást kellett nyernie Csömörön a félelemnek. :(

#1155 Nedi

Nedi

Új vendég

• Fórumtag
  • 26 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 16. - 11:10

Szerintem nem lett volna hülyeség a lovas nemzetõrség kialakítása. Most pedig szerintem is lehet ok a félelemre és jól jönne. Bár a bajt a nemzetõrök sem tudják megakadályozni közvetlenül, de azért egy egyenruhás mégis csak tiszteletet parancsol.

#1156 Jedy

Jedy

Új vendég

• Fórumtag
  • 17 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 13. - 22:12

:confused:

Pluto!Arconcsapni semmi értelme, csak feldühödhet és lecsaphat ismét. Oké, túléltük egyszer, de nem hiányzik mégegyszer. Meg aztán így még a végén valami oknál fogva csökkentenék a szerintem amúgy sem túl nagy várható büntetését, és még valami normális embert is megejnyebejnyéznének miatta.Én csak az arcára lennék kíváncsi, hogy tudjam, ki volt az.[/color] Hozzá sem szólnék.Viszont azt álmondtam, hogy a lovásszal állunk az istálló végénél és nézzük a pályát, amikor egy sötétszõke hajú hapsi megjelenik, téblábol, a lovász odasúgja nekem, hogy õ az. Én meg teljesen normálisan odamegyek a hapekhoz, mintha nem tudnék még semmit, és megkérdezem, mit akar. Munkát szeretne.Ezt álmondtam most délután, amikor ledõltem kicsit szunyálni (hiába, fárasztó dolog a lovaglás :D). Így, hogy elmondtam az álmonm, már nem fog teljesülni.

Szia Neduddki!Még mindig kiváncsi vagy anna a szemétnek a képére?Nekem van róla egy képem.Igaz sapkában van, de azért felismerhetõ.Ha szeretnéd akkor átküldöm. :confused:

#1157 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2006 szeptember 14. - 16:01

Feltúrták a Timur utcát, így Csömörre menet terelés van. Szlovák út - Állás utca - Menyhért utca - Monoki utca -Bekecs utca - Timur utca. Ki van táblázva szépen, ma direkt figyeltem. Sárga alapon fekete nyilas táblákkal.Csömörrõl jövet a Szlovákig lehet menni az egyirányúsított Timur utcán.Jedy!E-mailben el tudod küldeni?Köszi!

#1158 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 2. - 12:40

A most szombati szüreti felvonulásról tud valaki valamit?Esetleg mentek néhányan?

#1159 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 2. - 12:43

aha, most már tudom, hogy lemaradok róla :( pedig sokszor voltam már. talán jövõre, ha idõben megtudom.

#1160 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 2. - 13:19

pedig sokszor voltam már.

Én még sose voltam ilyen felvonuláson.Az eddigi tapasztalatok alapján milyen szokott lenni a Csömöri felvonulás? Nerre megy a menet? Mennyi ideig tart?Sok lovas szokott lenni?