ha holland származású, itt sztem találsz vmit: http://www.hethaflin...nl/hengsten.php
Közzétéve 2011 augusztus 6. - 21:06
Közzétéve 2011 augusztus 6. - 22:11
Jaj, nagyon köszönöm. Átnézem.én eddig mindkét hafinkban ink a karakán, önálló, spontán és érzelemmentes részét fedezem fel inkább, bár lófüggõ
![]()
ha holland származású, itt sztem találsz vmit: http://www.hethaflin...nl/hengsten.php
Közzétéve 2011 augusztus 7. - 22:09
Edited by Backnight, 2011 augusztus 7. - 22:13.
Közzétéve 2011 augusztus 7. - 22:41
Micsoda has! Neno is hasonlóan nézett ki, amikor elhoztuk. Iszonyat kövéren, kukoricán-zabon felhízlalva, ramaty patákkal. Õ nem volt az a lelkizõs fajta, bement az istállóba, másnap pedig úgy járkált ki-be a kifutóban, mintha egész életében itt lett volna.Kelly paci munkában. Végül is tegnap hoztuk haza,most sikerült a szállítást rendezni. Elég ideges volt , többször megugrott. De a foglalkozás végére mégis megnyugodott. Tetszett neki a lótársaság, kifejezetten örült nekik. Érdeklõdve szimázgatta a többieket. Hát a munkát nembírta,azonnal kiverte a víz, lihegett, járt az oldala, eddig kukoricával abrakolták. Rettenetesen kövér. Egy q-t kell legalább ledolgozni róla. Futószáraztuk egy kicsit aztán Ágil ányom ,kicsi Csengével felült és vezetgettük, késõbb Csenge egyedül is . De nem mertem futószárra engedni a gyerekkel, pedig a másik lovon Csenge már 2 éve egyedül futószáron "lovagol" Az biztos hogy rendkívül jóindulatú, megkörmöltük, rettenetesen nézett ki a patája, egy éve kovács nemlátta. Remélem 1 hónap alatt megnyugszik és meg is szeret minket. Bánata van valszeg mert futkosott a karámban nem nagyon legelt, pedig amúgy a nap 24 órájában eszik. Vagy csak az új hely miatt izgatott? Ami viszont aggasztott hogy tegnap óta nem ivott, ott a vize éintetlenül, egy hordóban van a kifutójában. De nem iszik. Remélem a természet csakmegoldja vagy a hafikennyire lelkizõs állatok?
A holland útlevélben 3 õsös származás van feltüntetve, majd beszkennelem, hátha mond valakinek valamit.Honosítás után a csikó ha Ausztriában fedeztetek hogy lesz bélyegezve? Kelly chippelve van.
Kelly paci:
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Közzétéve 2011 augusztus 8. - 8:37
Közzétéve 2011 augusztus 8. - 9:28
Közzétéve 2011 augusztus 8. - 10:09
Edited by Backnight, 2011 augusztus 8. - 10:11.
Közzétéve 2011 augusztus 22. - 8:04
Közzétéve 2011 augusztus 22. - 9:06
Sajnos nem tudtam elmenni.De a honosítás már folyamatban van, és bejelentkeztünk az egyesületbe is. De mivel tudom hol a mén egyik hétvégén vagy hétköznap is elmegyünk megnézni. Küldtem magánt.naaa milyen volt???
Közzétéve 2011 szeptember 4. - 19:56
Közzétéve 2011 szeptember 4. - 21:02
Közzétéve 2011 szeptember 4. - 21:18
Közzétéve 2011 szeptember 5. - 5:41
Közzétéve 2011 szeptember 5. - 7:37
Közzétéve 2011 szeptember 5. - 8:26
Közzétéve 2011 szeptember 5. - 8:51
Közzétéve 2011 szeptember 6. - 8:36
Közzétéve 2011 szeptember 6. - 13:10
Hát eddig nem volt. De mi nagyon csúnya lenõtt,szétrepedezett patákkal hoztuk el. Mi magunk körmöltük meg, még mindig nem szép, most ugye arra várunk hogy nõjön. Érdekes hogy ez a ló mindent megkapott ott ahol volt, kaja-szabadság, szeretet, de se oltásokat, se féreghajtást, se körmölést -nem. Mi azonnal leoltottuk, megkörmöltük és féreghajtóztuk.Így tényleg nehéz, akármilyen megbízható is egy ló. :(
Amúgy a száraz kórón nevelkedett Hafi is tud kerek lenni, mint a tök.Nem hiszem, hogy félteni kéne õket ezen a téren. Persze ha vitaminban dús a kaja, legalább szép fényes lesz a szõre, rendben lesz a patája és kiegyensúlyozott lesz.
![]()
A te hafidat kell vasalni Backnight?
Közzétéve 2011 szeptember 7. - 22:01
Közzétéve 2011 szeptember 8. - 8:09
Közzétéve 2011 szeptember 8. - 11:16
Edited by chyki, 2011 szeptember 8. - 11:18.
Közzétéve 2011 szeptember 9. - 8:32
Közzétéve 2011 szeptember 9. - 9:03
Neno nem eszik zabot, szénán és füvön él, mégis szinte szétreped rajt a bõr. Arról nem is beszélve, hogy így is rengeteg energiája van, nemhogy még ha zabot is enne. Kelly leírása pont illik Nenora, õ is ezt csinálta régebben, rendszeresen feszegette a határokat, ha túl unalmas volt a lovaglás akkor ijedezett, stb...Hát igen, az ember szívesen megmutatná gyönyörû kedvencét. Ismerem az érzést. De mi szívesen elnézegetjük itt a fórumon is a képeket meg ha lesz esetleg a róluk készült videokat is. És sokan fogják szeretni õket akik lovagolhatnak majd rajtuk. Ez is jó érzés.
![]()
Kérdeznék valamit régi hafisoktól, ti adtok e abrakot , zabot a lovaitoknak?Kelly nagyon kövér, most egy ideje nem adok abrakot neki, helyette almát , sárgarépát kap. Ennek ellenére nagyon élénk, mozgékony, megy mint a golyó és ami hafira nem jellemzõ ijedezik a semmitõl, õ tudja mitõl és ugrik oldalt majd elvágtázik. Nehezen viseli hogy azt kell csinálnia amit mi akarunk, kemény kéz kell hozzá. Gyorsan megérti mit akarok tõle, de komolyan rá kell szólnom hogy meg is csinálja. Azt hittem könnyebb lesz vele. Így gyerek nem fog boldogulni vele. Vettünk egy lovas kocsit, most újítják fel, állítólag megy abban is,majd meglátjuk, ha igen,az lesz az elõnye hogy szinte minden nap le lesz mozgatva, igényli a mozgást .Sokkal nyugisabb,kezelhetõbb.
Közzétéve 2011 szeptember 9. - 9:23
És megváltozott késõbb?Neno nem eszik zabot, szénán és füvön él, mégis szinte szétreped rajt a bõr. Arról nem is beszélve, hogy így is rengeteg energiája van, nemhogy még ha zabot is enne. Kelly leírása pont illik Nenora, õ is ezt csinálta régebben, rendszeresen feszegette a határokat, ha túl unalmas volt a lovaglás akkor ijedezett, stb...
Edited by Backnight, 2011 szeptember 9. - 9:26.
Közzétéve 2011 szeptember 9. - 11:46
Igen, sokkal könnyebben lovagolható, az elején még sokszor próbálkozott, vágta közben bakolt-ugrált, húzott, menni akart. Rendszeres lovaglásra és határozott kézre ezeket elhagyta (no meg sokat segített, hogy zabla nélkül lovagolom, szõrén), bár ha olyan ül a hátán, akinél érzi, hogy próbálkozhat, ott próbálkozik is és általában sikerrel jár sajnos... Lényeg, mint minden lónál, hogy nem szabad hagyni, hogy az õ akarata érvényesüljön.És megváltozott késõbb?
Köszönöm a tanácsokat.
Közzétéve 2011 szeptember 9. - 15:19
Közzétéve 2011 szeptember 9. - 23:42
Közzétéve 2011 szeptember 10. - 8:45
Közzétéve 2011 szeptember 10. - 12:29
Közzétéve 2011 szeptember 10. - 14:06
Közzétéve 2011 szeptember 14. - 20:36
Köszi,megvettük Méz nyergét és pont jó. Határeset mindenben, de jó.Méz -nek van egy hafira is jó eladó nyerge, érdeklõdd meg! Nem drága.
Ha a fõnökség úgy döntött volna, hogy beruház mi is megvettük volna, mert egyenlõre 1 nyereg van a 2 hafira. De amíg csak én lovagolom õket úgyse tudok egyszerre kettõn ülni.
A cél, hogy a lovasiskolában tudjuk bevetni õket, de ahhoz még tanulniuk, nyugodniuk kell, 3 évesek, még gyerekek.
Közzétéve 2011 szeptember 14. - 21:43
Edited by hajnalstar, 2011 szeptember 14. - 21:44.
Közzétéve 2011 szeptember 15. - 6:08
Közzétéve 2011 szeptember 15. - 7:37
Én viszont nagyon köszönöm hogy ezt megírtad. Két okból is. Kittu-nak gyógyulást kívánok. Sajnálom ami történt, remélem nem vette el a kedvét a hafiktól. A másik ok, mert mint írtam a mienk is nagyon kedves, szelíd, de idõnként megcsinálja hogy a semmitõl megijed,megugrik és elvágtázik a lovassal, pont ugyan úgy mit ahogy azt te leírtad a tietekrõl. Mi is karámban dolgozunk és én is azon töröm a fejem hogy hogyan tanítsuk. Mint azt korábban írtam a lányommal nem tudja megcsinálni, de én is ültettem rá más lovasokat is, nem kezdõket és másokkal többször elõfordult. Mi is gyerekeknek vettük de egyenlõre kiképzés alatt áll. Kelly-nél annyival rosszabb a helyzet hogy õ már kialakult egyéniség 10 éves, de remélem hogy eredményesek leszünk. Én sokat foglalkozom vele földrõl, a lányok meg lovagolják. Úgy látom hogy minden nap igényli a foglalkozást. Egy biztos, rendkívül értelmes lovak. Nem szabad hogy megrögzõdjön benne hogy a lovast el lehet repíteni. Próbáljátok meg ti is egy darabig karámban futószáras hevederrel,terepen meg lovagoljátok. Meg karámban lehet tanítani mindenfélére. Mióta is van nálatok?
Közzétéve 2011 szeptember 15. - 8:48
Edited by Backnight, 2011 szeptember 15. - 8:49.
Közzétéve 2011 szeptember 17. - 18:47
Edited by hajnalstar, 2011 szeptember 17. - 18:48.
Közzétéve 2011 szeptember 18. - 11:09
Közzétéve 2011 szeptember 18. - 17:26
Üdv, már itthon.
A két ló még csikó. 3 éves. Ridegen nevelkedett. Stresszes az emberi világhoz alkalmazkodniuk. Mint írtam, fõleg a Szofi tartózkodóbb, fél. Ez látszik pucoláskor, nyergelésnél. A fülei mindig hátramerednek, a hátát a nyeregalátét láttán már bemerevíti.
Egy profinak nem okozna lovaglási nehézséget, de még én is elbírtam vele.
Iszonyat szél volt, mikor felültem, csak 10 percet futószáraztam elõtte, munkagépek dolgoztak. Sok volt neki. Elragadott, semmi segítséget nem engedett át. Végül is menekülõ állat vagy mi...
Ki kell még építeni a bizalmát, õt nem lehet egy futószalagra tenni. Befelé forduló típus.
Nem én vagyok az elsõ akit elragadott a ló.
Csak az esik le, aki felül.
Közzétéve 2011 szeptember 18. - 19:38
Közzétéve 2011 szeptember 19. - 9:18