Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Haflingi

• Please log in to reply
1373 válasz a témához

#1121 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 6. - 21:06

én eddig mindkét hafinkban ink a karakán, önálló, spontán és érzelemmentes részét fedezem fel inkább, bár lófüggõ :ang:
ha holland származású, itt sztem találsz vmit: http://www.hethaflin...nl/hengsten.php

#1122 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 6. - 22:11

én eddig mindkét hafinkban ink a karakán, önálló, spontán és érzelemmentes részét fedezem fel inkább, bár lófüggõ :ang:
ha holland származású, itt sztem találsz vmit: http://www.hethaflin...nl/hengsten.php

Jaj, nagyon köszönöm. Átnézem. :)

#1123 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 7. - 22:09

Megnéztem, megtaláltam az apját Kellynek. Haron van de Milt Hf.K.209 Geboortedatum: 1996 Stokmaat: 1.48 Hoogst behaalde premie: onbekend Eigenaar: Renee Leenders Haron van de Milt Hf.K.209 Hemingway Hf.K.146 Hofprinz D420176281 Melanie 21292782 Midha (ster) Õ pedig az anyjának az apja: Wreker van de Milt Hf.K.78 Geboortedatum: 1978 Stokmaat: onbekend Hoogst behaalde premie: onbekend Eigenaar: onbekend Wreker van de Milt Hf.K.78 Winner Hf.K.49 Were-di van de Vrijthof Hf.K.13 Pallas Hf.K.419 Cora Hf.K.1723 Milord Hf.K.25 Lana Hf.K.4781 Midas-Clarina D021208583 Haila 420050578 Azt írták, nagyon szelíd mén. Jó a mozgása. 1. prémiumos.(ez mit jelent?)milyen minõsítést? Kipróbálták mindenben. Ez Kelly apjára vonatkozik.

Edited by Backnight, 2011 augusztus 7. - 22:13.

#1124 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 7. - 22:41

Kelly paci munkában. Végül is tegnap hoztuk haza,most sikerült a szállítást rendezni. Elég ideges volt , többször megugrott. De a foglalkozás végére mégis megnyugodott. Tetszett neki a lótársaság, kifejezetten örült nekik. Érdeklõdve szimázgatta a többieket. Hát a munkát nembírta,azonnal kiverte a víz, lihegett, járt az oldala, eddig kukoricával abrakolták. Rettenetesen kövér. Egy q-t kell legalább ledolgozni róla. Futószáraztuk egy kicsit aztán Ágil ányom ,kicsi Csengével felült és vezetgettük, késõbb Csenge egyedül is . De nem mertem futószárra engedni a gyerekkel, pedig a másik lovon Csenge már 2 éve egyedül futószáron "lovagol" Az biztos hogy rendkívül jóindulatú, megkörmöltük, rettenetesen nézett ki a patája, egy éve kovács nemlátta. Remélem 1 hónap alatt megnyugszik és meg is szeret minket. Bánata van valszeg mert futkosott a karámban nem nagyon legelt, pedig amúgy a nap 24 órájában eszik. Vagy csak az új hely miatt izgatott? Ami viszont aggasztott hogy tegnap óta nem ivott, ott a vize éintetlenül, egy hordóban van a kifutójában. De nem iszik. Remélem a természet csakmegoldja vagy a hafikennyire lelkizõs állatok?
A holland útlevélben 3 õsös származás van feltüntetve, majd beszkennelem, hátha mond valakinek valamit.Honosítás után a csikó ha Ausztriában fedeztetek hogy lesz bélyegezve? Kelly chippelve van.

Kelly paci:

Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Posted Image

Micsoda has! Neno is hasonlóan nézett ki, amikor elhoztuk. Iszonyat kövéren, kukoricán-zabon felhízlalva, ramaty patákkal. Õ nem volt az a lelkizõs fajta, bement az istállóba, másnap pedig úgy járkált ki-be a kifutóban, mintha egész életében itt lett volna.
Sok sikert hozzá! :ang:

#1125 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 8. - 8:37

Köszönöm.Egész éjjel Kelly õseit kutattam a neten. Találtam fotókat is,de nem tudtam megnyitni. Pedig Haran van de Milt-rõl mivel versenyzett több helyen is volt. Lovasbetti te nagyon ügyes voltál a saját csikód tekintetében ha esetleg neked sikerülne, tedd be ide kérlek. Ma beszéltem Simon Gáborral a lótenyésztési felügyelõvel,2 hét múlva jön kb. hozzánk és honosíttatjuk.Azt mondja már csak azon izguljunk hogy a chip egyezzen a lóútlevéllel. Remélem ezzel nem lesz probléma. Már akkor csak az érdekel hogy a csikó papírjai hogy lesznek intézve ha Ausztriában fedeztetünk. Kelly tegnap már teljesen nyugodt volt,jött, barátkozott. Pedig nagy számú vendégsereg vette körül sok gyerekkel. Barátaink jöttek látogatóba mindenki rá volt kíváncsi. Mindenki lovagolt rajta. :) Ha kefélgetjük, gondozzuk azt kifejezetten élvezi. Viszont a bogarakat nehezen viseli, mindig le kell fújni rovar riasztóval.

#1126 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 8. - 9:28

Haron van de Milt:
http://www.hethaflin...aron-border.jpg
http://www.stalbolde...o...(Small).jpg
http://www.kvth.nl/r...8-test/7230.jpg
Wreker van de Milt
http://img.photobuck...vandeMiltkl.jpg
http://members.multi...i....k 4cm.JPG
:kir:

#1127 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 8. - 10:09

Köszönöm, na ugye mondtam én, csak neked kell a netre menni!!!!!! :) Ahogy néztem az egyesület honlapján ez a vérvonal nincs nyilvántartásban Magyarországon. Tehát ha lenne egy fed mén utód akkor vérfrissítés történne a magyar állományban. Nem mintha ez lenne a célom, csak úgy felmerült bennem. Bejelentkeztünk az egyesületbe, még nem kaptam választ. Ja igen, még valamit akartam kérdezni,ahogy visszaolvastam sokat szerepelt Haflingerudvar. Ebben az évben eltûnt,pedig õ tájékozott volt hafik terén. Tudtok róla valamit? Miért tûnt el?

Edited by Backnight, 2011 augusztus 8. - 10:11.

#1128 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 22. - 8:04

naaa milyen volt??? :D

#1129 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 22. - 9:06

naaa milyen volt??? :D

Sajnos nem tudtam elmenni.De a honosítás már folyamatban van, és bejelentkeztünk az egyesületbe is. De mivel tudom hol a mén egyik hétvégén vagy hétköznap is elmegyünk megnézni. Küldtem magánt.

#1130 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 4. - 19:56

Posted Image

Szofi és Arany

Semmi papír, semmi infó, származás nélküliek...
Sose lesznek Haflingiak :(

#1131 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 4. - 21:02

Nem baj.Azért nagyon szépek. És végül is nem a papíron lovagolunk, hanem a lovon. Lényeg hogy jól dolgozzanak, használhatóak legyenek. Ezzel meg azt mondtad nincs baj.

#1132 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 4. - 21:18

Köszi, hát Haflingi-találkozóra nem kell menniük így, de lehet õk úgyse bánják. :gm: Majd igyekszem 'fényképészt' keresni, hogy munkában is legyen róluk kép. Mindig lenyûgöz, mennyire jófejek. :)

#1133 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 5. - 5:41

Hát igen, az ember szívesen megmutatná gyönyörû kedvencét. Ismerem az érzést. De mi szívesen elnézegetjük itt a fórumon is a képeket meg ha lesz esetleg a róluk készült videokat is. És sokan fogják szeretni õket akik lovagolhatnak majd rajtuk. Ez is jó érzés. :) Kérdeznék valamit régi hafisoktól, ti adtok e abrakot , zabot a lovaitoknak?Kelly nagyon kövér, most egy ideje nem adok abrakot neki, helyette almát , sárgarépát kap. Ennek ellenére nagyon élénk, mozgékony, megy mint a golyó és ami hafira nem jellemzõ ijedezik a semmitõl, õ tudja mitõl és ugrik oldalt majd elvágtázik. Nehezen viseli hogy azt kell csinálnia amit mi akarunk, kemény kéz kell hozzá. Gyorsan megérti mit akarok tõle, de komolyan rá kell szólnom hogy meg is csinálja. Azt hittem könnyebb lesz vele. Így gyerek nem fog boldogulni vele. Vettünk egy lovas kocsit, most újítják fel, állítólag megy abban is,majd meglátjuk, ha igen,az lesz az elõnye hogy szinte minden nap le lesz mozgatva, igényli a mozgást .Sokkal nyugisabb,kezelhetõbb.

#1134 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 5. - 7:37

Hát nekem annó volt HAfi ménem, kapott kicsi abrakot, úgy egy fándli zabot, soha nem kellet lemozgatni, szörén kancák között is lehetett vele terepezni, rém jó fej kis állatka volt. Azóta is nézegetem õket, mert egy jó hafi bárhova elmegy, nem túl gyors lovak, de kényelmes, megbízható társak, rém jó idegrendszerrel. Kocsiban kiválóan tanította a másikat pedig õ is csak 3 éves volt. Az elhízásra meg hajlamosak, de inkább a jó szénától mint az abraktól, no meg a legelõtõl :) .

#1135 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 5. - 8:26

Én munka után adok nekik 3-4 marék zabot, elõtte kicsit vízbe áztatva. De csak ha komoly munka volt, lötyögés után alma, répa, jutalomfalatként. Szénájuk van non-stop, el is kezdett meglátszani a pocakjukon. Amennyit kiteszünk, annyi el is fogy. :D Ismerek pörgõs egyedet én is - egy kanca és egy herélt - köztük is van vérmesebb. De a napi szintû munka megold mindent. Szerintem Backnight a te lovadnál is fontos a személyes kapcsolat, bizalom kialakítása, menjetek el sétálni, mutass neki új dolgokat, legeltesd, állj úgy hozzá, mintha egy tudatlan csikó lenne és kezdj el építkezni az alapoktól. Futószárazd, dolgozz vele körkarámban ha van rá lehetõség. Ha jól emlékszem azt írtad, sokáig nem 'használták', most meg lehet sok neki hirtelen a követelmény? Meg az elõzõ helyén el is kényeztethették, hogy ilyen szép nagy lett. :ang:

#1136 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 5. - 8:51

Hát az a gond hogy 2,5 hónappal ezelõtt eltört a jobb kezem csuklóban, több helyen is, össze is csúszott stb. Nem engedtem mûteni, aztán rá 9 napra újra eltörték, most már ok, gipszet is levették stb. De...nagyon fáj még mozgatásra, egy kicsit elgörbült a kezem, szóval azt mondták kb. 1 év mire jól fogom tudni használni.1 kg súlyt már nem bírok el vele, leesik a kezem. Használom, de a lovat ezzel a kézzel nem tudom megfogni, magyarul csak 1 db bal kezem van amit használni tudok.Így a lóval való foglalkozásaim korlátozottak. Kelly-t egyedül kivezetni nem merem, mert elránt, már a karámban simán tudok vele foglalkozni. De ha nincs senki kivezetni nem tudom. Csak az abszolút megbízható lovakat tudom egyedül. Kelly-t és a fed ménemet csak segítséggel. Elég ha csak véletlenül megüti a jobb kezemet. A kezemmel együtt a jobb oldali bordák is eltörtek akkor, a fejemet varrták és mindenütt zúzódás voltam, nem volt egy tenyérnyi ép terület a testemen a baleset után. Még friss a trauma, így óvatos vagyok. De azért rendszeresen foglalkozom vele , de túl élénk egy hafihoz képest. És az az érdekes hogy amikor ott voltunk megnézni (ahonnan vettük)rendíthetetlen volt,nem ijedt meg semmitõl. Egyébként igen, nagyon el volt kényeztetve. Látom rajta hogy nehezen fogad el minket, ha csikó lenne könnyebb lenne. Végül is ha nem kap abrakot de vitaminokat igen, akkor nem szenved hiányt semmiben? Igaz?

#1137 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 6. - 8:36

Így tényleg nehéz, akármilyen megbízható is egy ló. :( Amúgy a száraz kórón nevelkedett Hafi is tud kerek lenni, mint a tök. :gm: Nem hiszem, hogy félteni kéne õket ezen a téren. Persze ha vitaminban dús a kaja, legalább szép fényes lesz a szõre, rendben lesz a patája és kiegyensúlyozott lesz. :) A te hafidat kell vasalni Backnight?

#1138 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 6. - 13:10

Így tényleg nehéz, akármilyen megbízható is egy ló. :(

Amúgy a száraz kórón nevelkedett Hafi is tud kerek lenni, mint a tök. :gm: Nem hiszem, hogy félteni kéne õket ezen a téren. Persze ha vitaminban dús a kaja, legalább szép fényes lesz a szõre, rendben lesz a patája és kiegyensúlyozott lesz. :)
A te hafidat kell vasalni Backnight?

Hát eddig nem volt. De mi nagyon csúnya lenõtt,szétrepedezett patákkal hoztuk el. Mi magunk körmöltük meg, még mindig nem szép, most ugye arra várunk hogy nõjön. Érdekes hogy ez a ló mindent megkapott ott ahol volt, kaja-szabadság, szeretet, de se oltásokat, se féreghajtást, se körmölést -nem. Mi azonnal leoltottuk, megkörmöltük és féreghajtóztuk. :) Egyébként imádjuk. Viszont Kelly bizalmatlan velünk szemben. Nem tudnám megfogalmazni pontosan miért érzem így, de biztos hogy így van.Másképp viselkedik velünk mint ott az eredeti helyén. Ott teljes bizalommal fordult felénk. Most nem szereti ha simogatjuk, bár jön oda és szimatol , keresi a nasit amit szoktunk adni neki. De ha megsimogatom elfordul és sokszor sunyít is. Akkor is amikor viszem neki a szénát pl. Nincs egy rossz mozdulata sem, csak éppen tartja a távolságot. Mintha azt mondaná- hiába ugráltok körbe akkor se szeretlek benneteket.-Azért persze én remélem hogy elõbb utóbb enged és csak összebarátkozunk. Ha elkészül a kocsija és kivisszük akkor derül majd ki kell e patkolni. Itt köves,kavicsos a talaj. Ti patkoljátok? Nekem azt mondták egyébként a hafikat nem kell.

#1139 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 7. - 22:01

Nálunk a Szofi bizalmatlan. Ha meg akarják fogni, inkább elfut, vagy ráfordul az emberre. Én általában leguggolok mellé és megvárom míg érdeklõdve odajön. :D Elsõ lábra meg lettek vasalva, folyamatos munka mellett azért kell. Van sóderes út is, az is csak koptatja, meg amíg nem volt patkójuk, mintha tûsarkúban tipegtek volna csak rajta. Meg amúgy is tereplónak lettek szánva. Az Aranynak meg elég szétterült patája van, tenyeres-talpas a drága. :gm: (De pl a Baronra soha nem kellett vas.)

#1140 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 8. - 8:09

Valószínûleg mi is megpatkoljuk ha már kijár majd terepre, de itt a karámban nem fontos. Kelly odajön hozzám ha hívom. a karámban is, hagyja magát megfogni. Szimatol meg minden magától, de ha megsimogatom elfordul. Egyébként nagyon okos, értelmes, gyorsan megérti mit akarok tõle ha foglalkozom vele, ha van kedve hozzá szó nélkül jókedvûen csinálja, de ha nincs látszik rajta hogy mennyire szenved attól hogy azt kell csinálnia amit én mondok, nem az õ akarata érvényesül. Érdekes.Érdekes az egyénisége. Egy biztos rendkívül értelmes ló és nem tudom hogy ez a fajtájára jellemzõ vagy pedig csak rá. Nem volt dolgom még hafival. Csak láttam õket és nagyon tetszett. :) Persze közben múlik az idõ és remélem hogy sok kérdésemre választ ad majd a kis kanca. Gondolom ha fiatalabb lenne akkor képlékenyebb, de így 10 évesen már kialakult egyéniség. Szép a mozgása és azt is bebizonyította hogy tud ugrani......ha akar..... :) Végül is az apja díjló volt. Te lovagolod a ti hafiaitokat? Még egy kérdés, a lányomnak nem tetszett a western nyereg amit a hafival együtt megvettünk. Ill. rosszul fogalmazok, tetszeni tetszett, de nem tudta benne Kelly-t kellõképpen idomítani és angol nyerget szeretne, eladtuk a western nyerget. Szóval hol tudunk rá megfelelõ angol nyerget venni, használtan is jó.Hát olcsó nyeregre gondolok. Ausztriában és Németországban találunk a neten, de azok messze vannak, itt a közelben nem találtunk, tudtok ez ügyben tanácsot adni? Mire figyeljünk?

#1141 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 8. - 11:16

Daslö díjlovas/univerzális állítható markamra? Szerintem tök kényelmes és a KLP-nél eleve kérheted a megfelelõ marvassal. Mi a hafikat a nagylovasból vásárolt nyereggel lovagoljuk (100 e ft feletti kat.) , felvonultunk egy meghajlított dróttal és ahhoz mérve kerestünk nyerget nekik. De a KLP-hez ha elküldöd a méretet (drótot fogod körberajzolod egy papirra - oda kell meghajlitani a ló hátán ahova felfekszik a nyereg elõl) és elküldöd nekik akár faxon, segiteni fognak a méretválasztásban. :)

Edited by chyki, 2011 szeptember 8. - 11:18.

#1142 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 9. - 8:32

Méz -nek van egy hafira is jó eladó nyerge, érdeklõdd meg! Nem drága. :) Ha a fõnökség úgy döntött volna, hogy beruház mi is megvettük volna, mert egyenlõre 1 nyereg van a 2 hafira. De amíg csak én lovagolom õket úgyse tudok egyszerre kettõn ülni. :gm: A cél, hogy a lovasiskolában tudjuk bevetni õket, de ahhoz még tanulniuk, nyugodniuk kell, 3 évesek, még gyerekek. :ang:

#1143 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 9. - 9:03

Hát igen, az ember szívesen megmutatná gyönyörû kedvencét. Ismerem az érzést. De mi szívesen elnézegetjük itt a fórumon is a képeket meg ha lesz esetleg a róluk készült videokat is. És sokan fogják szeretni õket akik lovagolhatnak majd rajtuk. Ez is jó érzés. :)
Kérdeznék valamit régi hafisoktól, ti adtok e abrakot , zabot a lovaitoknak?Kelly nagyon kövér, most egy ideje nem adok abrakot neki, helyette almát , sárgarépát kap. Ennek ellenére nagyon élénk, mozgékony, megy mint a golyó és ami hafira nem jellemzõ ijedezik a semmitõl, õ tudja mitõl és ugrik oldalt majd elvágtázik. Nehezen viseli hogy azt kell csinálnia amit mi akarunk, kemény kéz kell hozzá. Gyorsan megérti mit akarok tõle, de komolyan rá kell szólnom hogy meg is csinálja. Azt hittem könnyebb lesz vele. Így gyerek nem fog boldogulni vele. Vettünk egy lovas kocsit, most újítják fel, állítólag megy abban is,majd meglátjuk, ha igen,az lesz az elõnye hogy szinte minden nap le lesz mozgatva, igényli a mozgást .Sokkal nyugisabb,kezelhetõbb.

Neno nem eszik zabot, szénán és füvön él, mégis szinte szétreped rajt a bõr. Arról nem is beszélve, hogy így is rengeteg energiája van, nemhogy még ha zabot is enne. Kelly leírása pont illik Nenora, õ is ezt csinálta régebben, rendszeresen feszegette a határokat, ha túl unalmas volt a lovaglás akkor ijedezett, stb...

#1144 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 9. - 9:23

Neno nem eszik zabot, szénán és füvön él, mégis szinte szétreped rajt a bõr. Arról nem is beszélve, hogy így is rengeteg energiája van, nemhogy még ha zabot is enne. Kelly leírása pont illik Nenora, õ is ezt csinálta régebben, rendszeresen feszegette a határokat, ha túl unalmas volt a lovaglás akkor ijedezett, stb...

És megváltozott késõbb?
Köszönöm a tanácsokat.

Edited by Backnight, 2011 szeptember 9. - 9:26.

#1145 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 9. - 11:46

És megváltozott késõbb?
Köszönöm a tanácsokat.

Igen, sokkal könnyebben lovagolható, az elején még sokszor próbálkozott, vágta közben bakolt-ugrált, húzott, menni akart. Rendszeres lovaglásra és határozott kézre ezeket elhagyta (no meg sokat segített, hogy zabla nélkül lovagolom, szõrén), bár ha olyan ül a hátán, akinél érzi, hogy próbálkozhat, ott próbálkozik is és általában sikerrel jár sajnos... Lényeg, mint minden lónál, hogy nem szabad hagyni, hogy az õ akarata érvényesüljön.

#1146 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 9. - 15:19

Akkor nem hiába reménykedem. Kelly nem bakol ,csak mondjuk oldalt ugrik. És elvágtázik. A lányomnál nem tudott elvágtázni, de más is ült rajta ott megcsinálta. Csak azért állt meg mert ott volt a karám vége. Ági lányommal hiába próbálkozik. De ha egymás után 2-3 nap ki tudjuk vinni akkor már másnap nem csinál ilyeneket. Vagy vezettük,rajta gyerekekkel, bizony akkor is meg-meg ijedt néhányszor.De akkor keményen fogták nem volt mese neki, egy 200 g-lós vasöklû manus vezetgette. :kir: Azért választottuk ezt a fajtát mert hogy nyugodt lovak, nem félnek semmitõl. Egy kicsit csalódott vagyok. De lehet csak idõ kérdése és ha megszokja itt nálunk a dolgokat, beilleszkedik akkor nem lesz probléma vele.

#1147 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 9. - 23:42

Ma délután :

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#1148 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 10. - 8:45

Nagyon jó az az egész alakos kép Kellyrõl! Biztosan jól mozog. Idõvel alakulni fog, csak türelemmel. :)

#1149 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 10. - 12:29

Igen jól mozog, úgy tûnik örökítette az apja a jó mozgást. És ami érdekes hogy kényelmes. Mi attól féltünk, a nagy lovak után hogy ez a kicsi az apró lábaival kényelmetlen lesz ügetésben, de nem az. Tudod azt hittük hogy olyan lesz mint a varrógép, de nem. Nagyon kényelmes a háta. És hát azért tegnap volt egy kis sikerélményem is. Aprócska, de mégis. Mint az a képeken is látszik jó néhányan sürögtek-forogtak Kelly körül. Mindenki õt szépítette. Mindannyiunk közül Kelly velem és Csengével a kicsi lánnyal találkozik minden nap, de többieket is ismeri. Csenge állandóan ott sertepertél körülötte és dédelgeti, sárgarépát, almát visz neki állandóan, simogatja, puszilgatja, amit Kelly változó türelemmel visel. Mégis tegnap amikor a csapat körbevette vagy Csengéhez bújt vagy engem keresett. Amerre léptem jött oda. Szóval akkor a kis gané mégis csak tudja hogy hozzánk tartozik csak szívat minket és játssza a dacos kisasszonyt. Igazi nõ. Na mindegy, örültem neki. :)

#1150 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 10. - 14:06

Itt jobban látszik:
Posted Image

#1151 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 14. - 20:36

Méz -nek van egy hafira is jó eladó nyerge, érdeklõdd meg! Nem drága. :) Ha a fõnökség úgy döntött volna, hogy beruház mi is megvettük volna, mert egyenlõre 1 nyereg van a 2 hafira. De amíg csak én lovagolom õket úgyse tudok egyszerre kettõn ülni. :gm: A cél, hogy a lovasiskolában tudjuk bevetni õket, de ahhoz még tanulniuk, nyugodniuk kell, 3 évesek, még gyerekek. :ang:

Köszi,megvettük Méz nyergét és pont jó. Határeset mindenben, de jó.

#1152 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 14. - 21:43

Kittu jelenleg sajnos a kórházi ágyat nyomja pár bordatöréssel az egyik hafink jóvoltából... aki vágtában nem vette be a kanyart és szó szerint átdobta Kittit a palánkon. sajnos nem ez volt az elsõ eset hogy nekiviszi az embert a karámnak. sajnos az mostmár érzek benn némi szándékosságot,mert a Kittin kivül már egy ügyes lovast ugyanigy letett a hátáról az egyik... pedig elõzõ nap terepen voltunk velük semmi gond nem volt egyikkel sem. ugylátszik a szofi nem szeret korlátok közé szoritkozni. azota nem lett foglalkozva vele semmit. akkor kellett volna visszaülni és jol megagyalni, de akkor mindenki a Kitti körül volt, nagyon megijesztett minket. egy darabig rám marad a két jószág, de nem tudom ilyen tapasztalatokkal hogy fogjak hozzá. terepen okés, kiviszük a nagyrétre fulladásig ki van hajtva, utánna már nincs kedve rodeózni ottbenn sem. de a cél hogy kisgyerekek lovagolják õket még nagyon nagyon távoli.......... ui: ha kijön a korházbol és meglátja hogy ezt kiírtam ki fog nyírni... már azért is mert én a kevésbé fényesebb oldalát is feltüntettem a 2 jómadarunknak.

Edited by hajnalstar, 2011 szeptember 14. - 21:44.

#1153 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 15. - 6:08

Én viszont nagyon köszönöm hogy ezt megírtad. Két okból is. Kittu-nak gyógyulást kívánok. Sajnálom ami történt, remélem nem vette el a kedvét a hafiktól. A másik ok, mert mint írtam a mienk is nagyon kedves, szelíd, de idõnként megcsinálja hogy a semmitõl megijed,megugrik és elvágtázik a lovassal, pont ugyan úgy mit ahogy azt te leírtad a tietekrõl. Mi is karámban dolgozunk és én is azon töröm a fejem hogy hogyan tanítsuk. Mint azt korábban írtam a lányommal nem tudja megcsinálni, de én is ültettem rá más lovasokat is, nem kezdõket és másokkal többször elõfordult. Mi is gyerekeknek vettük de egyenlõre kiképzés alatt áll. Kelly-nél annyival rosszabb a helyzet hogy õ már kialakult egyéniség 10 éves, de remélem hogy eredményesek leszünk. Én sokat foglalkozom vele földrõl, a lányok meg lovagolják. Úgy látom hogy minden nap igényli a foglalkozást. Egy biztos, rendkívül értelmes lovak. Nem szabad hogy megrögzõdjön benne hogy a lovast el lehet repíteni. Próbáljátok meg ti is egy darabig karámban futószáras hevederrel,terepen meg lovagoljátok. Meg karámban lehet tanítani mindenfélére. Mióta is van nálatok?

#1154 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 15. - 7:37

Én viszont nagyon köszönöm hogy ezt megírtad. Két okból is. Kittu-nak gyógyulást kívánok. Sajnálom ami történt, remélem nem vette el a kedvét a hafiktól. A másik ok, mert mint írtam a mienk is nagyon kedves, szelíd, de idõnként megcsinálja hogy a semmitõl megijed,megugrik és elvágtázik a lovassal, pont ugyan úgy mit ahogy azt te leírtad a tietekrõl. Mi is karámban dolgozunk és én is azon töröm a fejem hogy hogyan tanítsuk. Mint azt korábban írtam a lányommal nem tudja megcsinálni, de én is ültettem rá más lovasokat is, nem kezdõket és másokkal többször elõfordult. Mi is gyerekeknek vettük de egyenlõre kiképzés alatt áll. Kelly-nél annyival rosszabb a helyzet hogy õ már kialakult egyéniség 10 éves, de remélem hogy eredményesek leszünk. Én sokat foglalkozom vele földrõl, a lányok meg lovagolják. Úgy látom hogy minden nap igényli a foglalkozást. Egy biztos, rendkívül értelmes lovak. Nem szabad hogy megrögzõdjön benne hogy a lovast el lehet repíteni. Próbáljátok meg ti is egy darabig karámban futószáras hevederrel,terepen meg lovagoljátok. Meg karámban lehet tanítani mindenfélére. Mióta is van nálatok?

hát mostmár lassan 2 hónapja. Kitti biztosan irta hogy mikor elhoztuk õket akkor még csak 1 hónapja voltak lovagolva. mindenre felkészültönk, hogy esetleg bakol majd stb.... vagy terepen rohan el. de nem... terepen kisangyal. még nem ismer semmit és ránk van utalva. fõleg ha egyedül van kinn. a másik hafi az Arany õ azért könnyebben kezelhetõ, de õ meg engem vitt neki egyszer az akadály kitörõjének, pedig nem állt szándékomban ugratni. eszeveszetten megindult, pár kör után azért meg lehetett állitani. nem igy a szofit akivel a Kitti igy járt. többször nekirohant az elég stabil karámnak oldalról, azt még kiülte A Kitti, aztán full vágtábol frontálisan neki. körkarámban is kicsit sodródnak még, de ez durva volt. és ugy van ahogy írtad, a semmitõl pánikolt be...elég félelmetes hogy nem lehet megállitani. a fõnökeink nem tudom mit gondolnak hogy nem biron el egy alig 140 cm-es kis lóval, de egyikünk sem belovagló, és valamit viszont kezdeni kell velük. sztem én okitom majd õket futószáron, párom meg kijár velük terepre. páromat még nem sok ló tudta letenni, szofi hasonló modszerrel nála is probálkozott és õ is kivitte inkább terepre mielõtt megismétlõdik a szitu. õ ilyen parasztweszternbe lovagló lovas, de ha más nem, majd akkor õ megfegyelmezi reméljük

#1155 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 15. - 8:48

Hát sok sikert hozzájuk és persze türelmet. Azért ha ilyenek legyetek óvatosabbak, ne legyen még egy baleset. Kittinek gyógyulást mihamarabb!!! Ja és arra kérlek hogy idõnként számoljatok be az esetleges fejlõdésrõl.

Edited by Backnight, 2011 szeptember 15. - 8:49.

#1156 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 17. - 18:47

szert tettem egy jó állapotú, 17,5-es nagyon lapos markamrájú, tehát hafira,fjordra sodrott lovakra, kiváló nyeregre. mi már ki is próbáltuk. árat képet magánban akit érdekelne...

Edited by hajnalstar, 2011 szeptember 17. - 18:48.

#1157 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 18. - 11:09

Üdv, már itthon. :D A két ló még csikó. 3 éves. Ridegen nevelkedett. Stresszes az emberi világhoz alkalmazkodniuk. Mint írtam, fõleg a Szofi tartózkodóbb, fél. Ez látszik pucoláskor, nyergelésnél. A fülei mindig hátramerednek, a hátát a nyeregalátét láttán már bemerevíti. Egy profinak nem okozna lovaglási nehézséget, de még én is elbírtam vele. Iszonyat szél volt, mikor felültem, csak 10 percet futószáraztam elõtte, munkagépek dolgoztak. Sok volt neki. Elragadott, semmi segítséget nem engedett át. Végül is menekülõ állat vagy mi... Ki kell még építeni a bizalmát, õt nem lehet egy futószalagra tenni. Befelé forduló típus. Nem én vagyok az elsõ akit elragadott a ló. Csak az esik le, aki felül.

#1158 hajnalstar

hajnalstar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 259 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 18. - 17:26

Üdv, már itthon. :D
A két ló még csikó. 3 éves. Ridegen nevelkedett. Stresszes az emberi világhoz alkalmazkodniuk. Mint írtam, fõleg a Szofi tartózkodóbb, fél. Ez látszik pucoláskor, nyergelésnél. A fülei mindig hátramerednek, a hátát a nyeregalátét láttán már bemerevíti.
Egy profinak nem okozna lovaglási nehézséget, de még én is elbírtam vele.
Iszonyat szél volt, mikor felültem, csak 10 percet futószáraztam elõtte, munkagépek dolgoztak. Sok volt neki. Elragadott, semmi segítséget nem engedett át. Végül is menekülõ állat vagy mi...
Ki kell még építeni a bizalmát, õt nem lehet egy futószalagra tenni. Befelé forduló típus.
Nem én vagyok az elsõ akit elragadott a ló.

Csak az esik le, aki felül.

á igy már nem is kell aggódni érted nem???? azért ennyire nem kell védeni, attól hogy csikó még lehet rosszindulatú. egyszer már megtette, megtette még 1x, és megteszi még majd párszor, mert meg tudja tenni.nem értem egyet veled. elõzõ nap terepen volt, tehát még le is lett mozgatva elõtte. te nem ülsz rá én nem ülök rá. akkor ki ül rá? na de mind1 mindenki mond amit akar, én egy ilyen kis genyó miatt nem töröm össze magam. sose lett bántva és mikor megy felé az ember akár kajával, ráfordul és megfogni se lehet.

#1159 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 18. - 19:38

én ezt egyelõre letudom a csikóságának. mondjuk gondolom, h 10 évesen lesz húdeközvetlen, de kitartás, és csak fog javulni :) mi tegnap szüretiztünk. az elején kicsit be volt zsongva, de aztán még egy csomó gyereket is lovagoltatott a végén . majd még jövök képekkel is.

#1160 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 19. - 9:18

Várjuk a képeket. Kittu,ne izgasd magad, mindannyian estünk már lóról, lóval stb. Idõ és türelem kell a csikókhoz. Én 1985.-ben vettem meg életem legnagyobb lószerelmét 3 évesen Feminát Somogysárdról. Ne tudd meg miket csinált velem az elsõ egy évben! Késõbb õ lett a gyerekek kedvence, a legmegbízhatóbb gyerekló. Hát csak kitartás és próbáljatok meg vele földrõl sokat foglalkozni, elõbb utóbb kialakul a bizalom. Én mindig összevágott almát és sárgarépát viszek magammal és simogatás meg nasi a jutalom a jól megoldott feladatokért. Kelly ilyen értelemben igen jó alany, mert imádja a hasát és a kajáért mindent.