Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Szentendre & Pilis régió

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
11497 válasz a témához

#11441 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 19. - 15:12

Ilus, nem olvastál szelektíven, csak én nem vertem nagy dobra. :) Többnyire azok tudtak róla, akikkel személyesen is találkozok.

#11442 Sybelle

Sybelle

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 435 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 22. - 11:11

Meg aki rendszeresen nézi a fácsét :kir:

#11443 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 25. - 15:26

Na igen. :D Egy darabig ott is türtõztettem magam (mondjuk nem volt nehéz, mert otthon nincs net), de már sokan kérték, hogy tegyek fel képeket a pöttömrõl. Persze, ahelyett, hogy eljönnének meglátogatni, egyszerûbb fácsén lecsekkolni oszt jóvan... :o :(

És az aktuális kedvenc képem: adj egy puszit :ang:

Edited by Palomino, 2011 november 25. - 15:27.

#11444 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 25. - 15:36

Jajj, kis porcelánbaba! Nagyon édes! :ang: :)

#11445 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 26. - 0:55

Lilian, nagyon szép! :ang: Mi megyünk látogatni, nem csak virtuálisan gratulálunk, tudod, ahogy megbeszéltük, csak szólj, mikor vagyunk alkalmasak! ;) :kv:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 26. - 9:54

Nekem is ez a kedvencem! :D
Már lehet látogatni?
Én amúgy annak a bizonyos elmaradt fotózásnak a pótlására gyúrok nagyon veletek ;), most már úgyis minden szeeplõ látszik majd a képen teljes valójában! :D Bár gyanítom, ez inkább tavasszal lesz aktuális, amikor már melegebb van, és süt a Napocska... :ang:

#11447 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 26. - 11:02

Ja, itt még nem mondtam? Szeretettel várunk minden kedves ismerõst, aki élõben is kíváncsi a babára. :) Egyébként az elõbbi megjegyzésemet inkább a családtagjaimnak szántam, nem is tudom miért ide írtam. Meg volt benne némi közösségioldal-undoritisz is, mindamellett, hogy én is használom. :( Dé, arra a fotózásra én is nagyon gyúrok már! De ha így haladunk, lassan majd azt fotózhatod, ahogy lovagol a kiscsaj. :D De igen, sajnos nekem is az a gyanúm, hogy legközelebb tavasszal lesz esedékes a dolog. A május a kedvencem, amikor minden olyan gyönyörûen üdezöld és már a lovak is a szép nyári öltözékükben futkároznak. Óóó, hol van még az? Addigra már a kicsilány is egészen nagy lesz, de talán interaktívabb is lesz majd, ami a lovakat illeti. Most még nem sokat fog fel a kint töltött idõbõl, max annyit, hogy friss levegõn jókat lehet aludni, ez meg nem különösebben sokoldalú fotótéma. :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 26. - 19:21

Nem vettük magunkra szerintem, csak én mondjuk tényleg nem tudtam, hogy már lehet menni, azért kérdeztem!.. :ang: De ha jók az infóim, akkor kis szerencsével be is gyorsulhatunk e témában! :yeah: Akkor már most tegyünk egy Újévi Fogadalmat erre a májusi projektre!!! :ang: ;)

#11449 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 26. - 20:55

Anya tervez, gyerek végez, ami a programokat illeti, de remélem összejön. :yeah: Új Évi fogadalom megtéve! Május nem telhet el fotózás nélkül. :kocc:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 27. - 4:11

Ámen. :D Petra, boldogot itt is!

Edited by Dé, 2011 november 27. - 4:12.

#11451 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 27. - 15:33

Sybelle, juhuhu!!! Gratula!!! :yeah: :yeah: :yeah:

#11452 Sybelle

Sybelle

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 435 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 28. - 11:49

Köszi Gigi! :)

#11453 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2011 november 28. - 13:56

Petra, boldogot itt is!

Köszönöm szépen! :ang:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 25. - 1:49

Ugrás az idõben...

Boldog Karácsonyt Mindenkinek! :)

#11455 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 25. - 20:05

Boldog Karácsonyt :ang:

#11456 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2011 december 25. - 23:01

Boldog Karácsonyt Mindenkinek! :ang:

#11457 lovas437

lovas437

Új vendég

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 1. - 13:59

Sziasztok! Valaki tud valamit róla esetleg ismeri a Rose Lovardát Szigetmonostoron?:) Gondolkozom hogy 2 pacimat odaviszem, még csak a honlapot láttam az alapján szimpatikus helynek tûnik. Elõre is köszi a segítséget! Tyler

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 7. - 0:12

Részemrõl most hallottam róla elõször. :)
A holnapot - http://www.roselovarda.hu/ - megkeresve és belekukkantva, ha csak legalább nagyjából igaz, amiket ott írnak :), akkor ez egy jó hely lehet!.. :kocc:
A képeken rendezett környezet, és kövér lovak, a leírásban pedig nagyon szimpatikus lótartási és lóval való bánásmód-béli koncepció tûnik fel. :)
Ha oda költöztök, és megismered a helyet, majd számolj be esetleg, hogy milyen a mindennapokban! :)

#11459 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 7. - 9:11

A honlap alapján ideális helynek tûnik! :) Tényleg mesélj, ha odavitted a lovakat! :)

#11460 lovas437

lovas437

Új vendég

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 7. - 10:34

Köszi! Én is valahogy így látom, tényleg nagyon szimpatikusak!:) Mindenképpen beszámolok, szerintem tavasz körül kültözünk, de elõtte meg is nézem szóval tudok majd róla nyilatkozini:)

#11461 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 7. - 22:15

Várjuk :)

#11462 lovas437

lovas437

Új vendég

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 12. - 12:42

Na megnéztem és azt kell mondjam hogy komolyan az egyik legjobb hely ahol jártam! Nagyon lóbarát és családias és NEM LEROBBANT, igénytelen!!!! Pedig az átlaglovardák 45.000-60.000-ig ahol már jártam..hát mondjuk úgy hogy nem kizárólag pénzbõl fakadó hiányosságokkal voltak tele, igénytelenség a köbön....:S szerintem attól mer még lovazik valaki nem kell igénytelennek lenni....de hagyjuk ezeket, örülök hogy végre találtam egy ilyen helyet! Ráadásul lovászok sincsenek, a 2 tulaj gondozza a lovakat, akik itt is laknak és este rálátnak a nappalijukból a lovakra.(estére rendes kerítéssel körbevett területen belül, tágas karámokban vannak 4-esével, nappal legelõn, de arra is rálátni, mellettük van) Tiszta, rendes, a takarmány az várakozáson felüli volt számomra ( sajnos az eddigi helyek ahol voltam...........), tetõ alatt van tartva nem penészedni kinnhagyva....) és nagyon jó minõségû! egyénileg bármilyen abrakot odaadnak a lovaknak ( nem csak igérgetés, látszott rajtuk!). Van körkarám ami fedett de van mellete egy kisebb pálya is. Szóval összegezve csak jót tudok mondani a helyrõl....és mindez 40.000-ért ami azért sztem elég jó, én eddig fizettem már 45, 48, 56, 60-at is és hát a felét nem kaptam meg ezeknek a dolgoknak. Megközelítése sem vészes! Csak ajánlani tudom.

Edited by lovas437, 2012 január 12. - 12:45.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 12. - 22:02

De szuper! :ang: Ezek nagyon jól hangzó hírek, köszi az infókat! :kocc: Nem árt tudni a színvonalas helyekrõl is a környezetünkben. A rossz hírek mindig hamarabb terjednek... :cool: Ezek szerint akkor a te lovaid odaköltöznek? :yeah:

#11464 lovas437

lovas437

Új vendég

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 13. - 9:43

Igen, nagyon valószínû hogy odamegyünk én+lovam , ismerõs +lova:) Viszont abban esetleg tudtok tanácsot adni hogy ha eddig éjszakára boxban volt félridegben, (de elõtte 2 éve kb ridegben is volt tartva) , akkor mennyi idõ amíg visszaszokik arra hogy estére is kinn legyen? mert nemtudom eldönteni hogy mikor vigyük át :S január vagy február, vagy várjam meg a tavaszt szerintetek? állítólag hétvégétõl jön a tél :( mert eddig 6-7 fokok voltak. egyrészt attól félek hogy lószállítás közben fázik meg, nemtudom tegyek e rá lótakarót, nehogy beizzadjon alá :... meg nemtudom ha átviszem és jönnek a nagy hidegek mennyi idõ lenne amíg megszokja hogy éjszakára nincs boxban. nem nagyon van ezügyben tapasztalatom, mindig csak átlovagoltam egyik helyrõl a másikra plusz mindig tavasszal költöztünk, nem télen. úgyhogy esetleg ha tudtok tanácsot adni akkor azt köszönöm szépen!! :) (kicsit túl aggódós is vagyok, de akinek van pacija az lehet hogy megérti:)

Edited by lovas437, 2012 január 13. - 9:44.

#11465 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 13. - 13:54

Tényleg biztató helynek tûnik! Jó tudni! Engem is érdekelnek az ottani tapasztalatok. A megszokással az a gond, hogy a többi egy ideig nem engedi fedél alá, addig elvileg fázhat. Már, ha közös karámba tennék valamelyikekkel. Én maradnék az enyhébb idõnél, mikor átvinném.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 13. - 19:20

Nem vagy túl aggódós, sokaknak ez eszébe sem jutna, pedig tényleg helyén való kérdés! :) Én is úgy gondolom, hogy ha eddig boxban volt, ne tél közepén tedd ki ridegbe. Igaz, eddig nagyon enyhe volt a tél, de most talán "igazibb" lesz egy kicsit, és valóban esélyes, hogy kevésbé legyen ez számára komfortos, esetleg (meg)fázzon. Tavasszal ezzel nincs gond, amikor már melegebbek az éjszakák, akár egyedül lesz, akár nem, könnyebben átáll a kinti éjszakázára, ha nincs akkora hőfok-különbség. Ha ráér még a költözés, én is megvárnám az enyhülést, az a biztosabb. :)

Edited by Dé, 2012 január 13. - 19:22.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 január 25. - 5:48

Csajok, ha valakit esetleg érdekel, hát beteszem ide is. :)
Van pár használt ezem-azom... :kv:

#11468 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 17. - 10:15

Csaba, Isten éltessen sokáig! :kocc:

Edited by Minó, 2012 február 17. - 10:15.

#11469 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 17. - 17:57

Szellemlovasnak boldog szülinapot kívánok! :kocc:

#11470 lovas437

lovas437

Új vendég

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 24. - 11:57

Sziasztok! Felesbértartót keresek a pacimra, egyetem miatt sajnos ritkábban tudok kimenni, de szeretném azért ha edzésben maradna illetve nem kanászodna el teljesen:)) A lényeg hogy megbízható gyakorlott lovas legyen!:) ha esetleg tudtok valakit akit érdekel, vagy tud ezügyben segíteni, akkor pü-ben vagy a lovacska@velvet.hu-n lehet érdeklõdni! köszi!!!

Edited by lovas437, 2012 február 24. - 11:58.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 15. - 8:49

Lovas437, ezt sajnos passzolnám, csak olyanokat tudok inkább, akik olyan helyzetben vannak, mint te, olyat nem igazán, aki fél lovat keres, sajnos...

Lilian!!!
Itt is, mert abból baj nem lehet ;):

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
:ang:

#11472 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 15. - 21:42

Itt is köszi, köszi, nagyon boldog nap volt! :yeah:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 16. - 14:28

Ennek örülök! :)

Hirdetmény

Májustól háznál tartott két lovacskám mellé keresnénk társbérlõt.
Herélt csikóm nemsokára egyedül fog maradni az öreganyjával, aki sajnos nem képes felvenni a fiatal energiákkal a versenyt, amikor játékról, mókáról van szó, így aztán nincsenek meg ketten együtt igazán jól. Nem szeretném szeparáltan tartani õket ezentúl, így az elköltözõ harmadik lószág helyére keresnék új szereplõt a miniménesünkbe.
Mindkét ló rendben van, szocializált, egyikük sem vadállat. Az öreg kanca nyugdíjas, lábproblémás, így õt már nem tenném ki kergetõzõs buliknak, a csikó 4 éves, igényli a társasjátékokat, emellett abszolút nem rosszindulatú. Melléjük keresnék jól szocializált, idõsekkel toleráns, fiatalokkal is kijövõ, elsõsorban herélt jószágot, aki a fiatalt nevelgetni, "szórakoztatni" tudja, hogy ne az öreglányra háruljon ez a feladat, mert fizikai állapotánál fogva már nem tudja azt ellátni.
Félrideg tartásban vannak; nagy karámban, beállóval, télen mélyalommal, nyáron nem túl nagy, de napi néhány órás ilyen jellegû elfoglaltságra alkalmas kis legelõvel. Ha esõ esik, sár van, ha tél van, hó van, nyáron meg meleg van. :) Állatorvos, kovács rendelkezésre áll.
Mivel egy elhúzódó építkezés közepén élünk, a körülmények nem luxusok, de van hová eltenni a holmit, van hol átöltözni, lovat elõkészíteni, és van egy kis pályácskánk is, ami ugyan nagydíjra való felkészülésre nem alkalmas, de alapvetõ dolgokra azért igen. :) Tereplehetõség is akad, szép tájakon.
A lovak és más állatok ellátása bõven a saját magunk dolga elõtt van a fontossági listán, aki ismer minket, az tudja ezt. Így a külcsín hiányosságai mellett is talán mondhatom, hogy a lovak mindent megkapnak, amit kell; megfelelõ takarmány és víz, fedett hely rossz idõ esetére, és a háztáji nagy elõnyeként megfelelõ odafigyelés.
Hát ennyi...
Ha tudtok esetleg valakit, akit ilyesmi, ilyen formában érdekelne, esetleg továbbítsátok neki az infót, vagy érdeklõdjetek, itt pü-ben is akár.

Köszönettel,
Edina

#11474 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 19. - 14:22

...a lovak mindent megkapnak, amit kell...

Megerõsítem, abszolút így van! :ang: Jó szívvel tudom ajánlani Edináékat, és remélem, hogy hamarosan új pacóval bõvül a miniménes. ;)

Titán pedig hazaköltözik hozzám, ami nagyon régi álmom volt már. Mondjuk szívesen adtam volna még idõt magunknak, hogy élvezzük ezt a kényelmes helyzetet és a minden jót Dé és Csaba tényleg több mint korrekt gondoskodása révén, de a benzinár féktelen emelkedése miatt - és mert most úgyis lehetõsegem van rá, hogy otthon lakjon a lovam - megszületett ez a döntés.
Ezúton is nagyon köszönöm nekik az eddigi segítségüket, és hogy annak idején befogadtak minket! :ang:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 19. - 20:39

Köszi. :ang: Örülünk, ha jól éreztétek magatokat. :) Kicsit furcsa lesz majd Papi nélkül az udvar.

#11476 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 20. - 8:54

Jól, jól! :) Papinak/nekem is hiányozni fog az udvar, és az udvartartás...

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 3. - 20:53

Ezt átlinkelem ide is, hátha valakit esetleg érdekel, aki erre jár...

Pomáz-Esztergom kétnapos lovastúra áprilisban

#11478 lovas437

lovas437

Új vendég

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 21. - 12:55

Sziasztok! Valaki tud ajánlani legelőn tartott pacinak tápot? Kap takarmányt tehát nem csak füvön él:) viszont mindenképpen biotin tartalmú kellene. Előre is köszi!

Edited by lovas437, 2012 május 21. - 12:56.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 23. - 17:19

Biotinos készítmény pl. az Equistro Kerabol, nálunk bevált, bár nem mindenki szereti adni, mert némely lovak kiszagolják az abrakban (folyadék állagú, és tényleg van egy kis illata), aztán finnyognak rá. Mondjuk nálunk elfogyott gond nélkül. :) A Salvana-nak meg van biotin drazséja, amit lehet kézbõl adagolni, az is jó. :) Ha kifejezetten a biotin kell a lónak, akkor inkább ilyesmiket gondolnék adni, mint bármilyen tápot, abban arányaiban sokkal kevesebb a biotin, ha van is benne. Ezek meg koncentrált készítmények.

#11480 lovas437

lovas437

Új vendég

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 30. - 9:19

Köszönöm szépen a tanácsokat!! :)