Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Szentendre & Pilis régió

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
11497 válasz a témához

#11361 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 7. - 17:36

Méz, szerintem Ilus megválaszolta az összes kérdést :D

Érdekesek voltak a fehér golyóbisok...

Igen. :D

Gyorsan le kellett volna cserélned a teniszütõt golfütõre. ;) :D

Méz, jól idõzítettél! :kocc: Délután nálunk is szerencséje volt Krisztinek, Mithras pont megszáradt, mire kiért, és lovaglás után estére jött csak meg a következõ csapadék-hullám. :) A pálya meg nálunk is nagyon fincsi lett, pont annyira áztatta meg az esõ, nem lett sár rajta. :)

Ó, akkor Kriszti is ügyes volt. :)
Igen, van valami jó is ebben a változékony idõben. Csak a nagy pára a zavaró olykor. De legalább nõl a fû. :D

#11362 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 7. - 19:05

Igen. :D

Gyorsan le kellett volna cserélned a teniszütõt golfütõre. ;) :D

Annál kisebb bogyók voltak :D Meg valószínûleg nem díjazták volna, ha felásom a teniszpályát a vasakkal :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 22. - 1:28

Krisztiiii!!! :ang:
Nagyon boldog szülinapot!.. ;) :ang:

Posted Image

Edited by Dé, 2011 június 22. - 1:31.

#11364 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 22. - 8:46

Vov! :D Köszönöm Dé! :ang:

#11365 vgigi

vgigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.746 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 22. - 20:36

Én is boldog szülinapot kívánok, Kriszti!

#11366 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 22. - 22:01

Na még jó, hogy bekukkantottam ide :rolleyes: Nagyon boldog szülinapot kívánok Kriszti! :) :ang:

#11367 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 22. - 23:38

Éljél Kriszti de nagyon sokááá! :yeah: HB2U!

#11368 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 23. - 8:13

Köszönöm szépen! :ang:

#11369 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 23. - 17:54

Boldog szülinapot Minó! :kocc:

#11370 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 24. - 9:12

Köszi Ilus! :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 9. - 14:07

Folytatva a sort... :)

Daraby, (itt is)

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT

kívánunk Neked! :ang:
Dé & Sava ;)

#11372 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 11. - 8:21

Ildi, Isten éltessen sokáig! :ang:

#11373 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 15. - 10:09

Boldog szülinapot Dé!!!! :ang:

#11374 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 15. - 11:58

Dé, nagyon sok boldogságot kívánok! :ang:

#11375 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 15. - 15:34

Boldog szülinapot, Dé! :yeah: :kocc:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 15. - 16:23

Köszi csajok! :ang:

#11377 lovasxy

lovasxy

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 18. - 21:45

Valaki tud azzal kapcsolatban infoval szolgálni h az itteni bányatavakban lehet fürdeni, mondjuk pacival?:)(amik vörösváron vannak, azokra a tavakra gondolok) kösziii, üziben vagy itt!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 19. - 8:17

Konkrétan melyikre gondolsz?

#11379 Daraby

Daraby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 460 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 19. - 10:19

Enyhén megkésve :gm: köszönöm szépen a köszöntéseket! :) És itt is viszont kívánom Dé-nek és Sava-nak is. :) Egyúttal szomorúan jelentem, hogy körülbelül egy hónapja már nem tartózkodunk a régióban, délebbre kellett költözni. :( (Úgyhogy ha most konkrétan kiderül, hogy van olyan tó, amiben lehetett volna lóval fürdeni, akkor nem lesz õszinte a mosolyom. :gm: ) Azért vissza fogok járni ha tudok, és mivel itt töltöttük az elsõ közös éveinket a lovammal, azt hiszem valahol mindigis pilisi lovas maradok. :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 19. - 15:12

Nyugi, szerintem egyikben sem igazán lehet lovat fürdetni... :) Horgásztavak, úgyhogy a part kialakítása sem olyan, a Háziréti "hozzáférhetõ" része be is van kerítve, a Határréti meg ugyan nincs, de sehol sem alkalmas a belegázolásra. Szentivánon a Slötyire vannak, akik lejárnak, vagy lejártak régebben, ott van olyan partszakasz, ami erre alkalmas fizikailag, de nem szeretik a lovasokat általában ott sem. Nem jut eszembe most több, nem tudom hirtelen, mi van még Vörösváron, v a környékén, lovasxy, jelentkezz, és szólj hozzánk. :cool: Daraby, nagyon sajnálom, hogy sor került erre, de majd jól meglátogatlak titeket (csak érjük meg)! :ang:

#11381 lovasxy

lovasxy

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 20. - 10:39

Hát én igazából Nagykovácsiban vagyok a pacimmal, csak nagyon fáj a fogam egy jó kis lovas úszásra, meg a lovam is szereti a vizet, nem kicsit:) és hát Gödön van egy ismerõsöm és csak pakolja a képeket facebookra ahogy a úsznak a pacijával, és sokszor amikor megyek ki terepre 80-90°C-ban akkor ez úgy eszembej jut :D:D és innen az ötlet. de igazából csak google maps-en néztema kék foltokat h merre van közelben víz, és vörösvár tûnt a legközelebbinek, de ha nem lehet benne fürdeni az kár:( csak kerestem én már csabán meg vörösváron lovardát mer az sincs nekem annyira messze, és mintha monták volna h lehet úszni közeli tóban. de lehet rosszul emlékszem:) mindegy azért köszönöm a segítséget nagyon!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 21. - 17:28

Hát, ha van olyan lovarda, ahonnan járnak valami bevett helyre, az nagy elõny! :) Ha valahol ismerõs az ember, akkor megengednek néha olyasmit is, amit csak úgy nem... :cool: Érdemes körbekérdezõsködni! Nagykovácsi környékén viszont a csodás, lombos erdõk is hûsítõen hatnak nyáridõben! :kocc: Ismerõs amúgy a dilemma, idén mi is pancsolóhely nélkül maradtunk, földcsuszamlás okozta megközelíthetetlenség okán... :( Pedig az enyémek is vízilovak! :) Így marad a slaggolás... Persze nem most, amikor 2. napja esik... :o

#11383 lovasxy

lovasxy

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 22. - 9:53

Slaggolás is jó megoldás:D Csak itt pl nem nagyon van patamosó, szal egy kicsit problémásabb ez is:)) Lombos erdõbõl nem szûkölködünk az biztos,, zsáktelepülés révén elég nagy a választék terepekben:))de azért egy tónak én nagyon örülnék!jó lenne ha valmilyen fölcsuszamlás révén kialakulna egy Nagykovácsiban :D:DTi tudtok valamit Hencz Vilmos patkolókovácsról? állítólag nagyon híres, én most õt néztem ki a pacimnak.gumipatkót!!:) sokan mondják h jobb.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 22. - 12:35

Na, hát az úgy tényleg bonyolítja a kérdést... :) Hol tartod amúgy a jószágot Nagykovácsiban? Ismerem a környéket, szeretem, szépek az erdõk, kellemes vidék... :kocc: Nem ismerem Hencz Vilmost, de tényleg dícsérik. Nem tudom viszont, szokott-e dolgozni felénk, meg honnan jár (kiszállási díj okán)... Egy kérdést megér. :) Ha lesz róla infód, oszd meg esetleg itt is. :yeah:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 22. - 17:02

Posted Image

#11386 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 22. - 20:24

:yeah:

#11387 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 23. - 10:30

Gratu Dé! Naggyon jó lett :) :ang:

#11388 lovasxy

lovasxy

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 23. - 13:13

Nekem van tõle névjegy:) és azt mondta ha jól emlékszem h kiszállást nem számol Nagykovácsiba :yeah: Nagyon megtetszett a gumipatkó, állítólag sokkal jobb, csak kicsit drágább. Hát ha kicsit ismerõs vagy erre akkor a Templom tértõl még egyenesen kifelé kb 5 perc, nagyon szép hely!! és hatalmas legelõn vannak. Tulajdonképpen ebben a lovardában végzõdik Nagykovácsi, a fõ út (Kossuth Lajos utca) Nagyon szép a naptár!!! Még lenne egy kérdésem lovasokhoz: Van tapasztalototok a hackamore-ral kapcsolatban?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 23. - 18:42

Komolyan, akkor õ környékbeli? :) Nem is tudtam. :) Akkor ez a (volt?) Napsugár?.. Köszönjük a dícséretet a naptár nevében is. :) Ha - és ez mindenkinek szól - valaki, vagy valaki valakije :kv: szeretne belõle, állunk rendelkezésre. :cool: Én az öreg kancámra évekig használtam hackamore-t terepen (most már nyugdíjas, ezért a múlt idõ). Mit szeretnél tudni? :)

#11390 lovasxy

lovasxy

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 25. - 8:10

Hát csak hogy érdemes-e, merén tuti nem húznám úgy hogy fájjon neki, de közbe tök jol tudna legelni terepen.kötõfékkel nem merek kimenni, mer rohanós lovacskám van:) már többen is monták ezt a Napsugárt...:S Nagykovácsi Lovastanya a neve. van egy Napsugár nevû ló, de mást nem tudok.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 25. - 22:04

Hát, hackamore-ból is van többféle. A rövid karú nem annyira erõs, ezzel nem tudod sztem mondjuk eltörni az orrát, ha nagyon húzod, akkor sem. De nem is annyira erõs a hatása. Van olyan ismerõsöm, aki szerint ez kb. olyan hatásfokú, mintha kötõfékkel lovagolnál. Szerintem ez nem igaz azért :), oda lehet vele nyúlni, fájdalmat is lehet okozni. Én ilyet használtam, és tapasztalataim szerint kb. ugyanannyira lehetett vele megfogni a lovat szükség esetén, mint a csikózablával. Ez egy rohanós lónál vagy jó, vagy nem... :rolleyes:
És vannak erõsebb hatásfokú, hosszú feszítõkarú hackamore-ok, amik élesebbek, könnyebb fogni, de ártani is velük.
Nem tudom, milyen szinten lovagolsz, de mindenképpen, a kis hackival kevesebbet tudsz ártani a lónak, viszont az fontos, h ha rohanós is, akkor pláne ne a feje legyen az a része, amin keresztül meg lehet fogni - akár zablás, akár zabla nélküli kantárral. :)

Nem tudom, még gimis koromban hívták azt a helyet Napsugár Lovastanyának, amire én gondolok, most már lehet, h nem az a neve, de helyileg egyrõl beszélünk... :)
(Keringõ nevû ló nincs ott véletlenül? :cool:)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 7:14

Ilus!!!
Nem valami hasonlót akartál te venni (western váz nélküli nyereg)?.. :)
Itt az apróban hirdetik ezt, sajnos megõrült a paci.hu nálam, ezért nem tudom a hsz-t linkelni, de Panni fórumtársunk hirdeti, nála megtalálod, ha érdekel... :)

#11393 lovasxy

lovasxy

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 10:44

Biztos ugyanarról beszélünk:) De van, a Noémi lova a Keringõ. :) Hát Hackamore-on még gondolkodom, amúgy nem vészesen szalad meg rég együtt vagyunk már .) köszi az infokat!!!meg a segítséget!!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 13:06

Szerintem, ha belevágsz, akkor inkább rövid feszítõkaros hackamore-t vegyél. "Ugró" hackamore-nak, "kis" hackamore-nak is szokták még hívni, de lásd a képet, elég jellegzetes a feszítõkarja, széles, lapos, azokkal a lyukkakkal - megtalálod a boltokban könnyen... :kv: Ha csikózablával kontrollálható a lovad, akkor vélhetõen (bár a puding próbája ugye az evés) ezzel is az lesz. A szoktatásnál kell óvatosan, odafigyelve, mert az érzékeny lovak képesek akár hanyatt is vágódni az orrukat érõ nyomástól - bár én még ilyet a környezetemben nem tapasztaltam egyáltalán, csak a "városi legendákból" hallottam (meg talán ez is inkább az erõsebb változatokra lehet érvényes, bár mindennel óvatosan kell bánni ugye a ló körül)... :) Aha, õket ismerem még régrõl, csak a még biztosabb lovarda-azonosítás végett kérdeztem. :)

#11395 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 29. - 10:48

Ilus!!!
Nem valami hasonlót akartál te venni (western váz nélküli nyereg)?.. :)
Itt az apróban hirdetik ezt, sajnos megõrült a paci.hu nálam, ezért nem tudom a hsz-t linkelni, de Panni fórumtársunk hirdeti, nála megtalálod, ha érdekel... :)

Köszi Dé! De igen. Már Adrienn is mutatott nekem ilyesmi képet (Õ is emlékezett, hogy akartam ilyet) de most egyelõre semmi pénzem nincs rá. Ha a gyerek majd jobban tud lovagolni, akkor megpróbálom a túranyergét majd hasonlóra cserélni (persze ráfizetéssel) de egyelõre nem megy. :(

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 30. - 7:24

Hát, meg tudom érteni... :( De drukkolok, h mielõbb újra aktuális lehessen az ügy! :ang:

#11397 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 29. - 7:40

Verus, boldog születésnapot! :ang:

#11398 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás