Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Egészség, házi praktikák

• Please log in to reply
1306 válasz a témához

#1081 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 január 7. - 9:43

ja és a vicc az egészben, hogy az én ötletem volt, hittem benne, hogy jó lesz, a barátom mondta, hogy ez baromság, semmi értelme. én 3x voltam, ő vagy 10x... ja és ahova én mentem ott nem 3000 volt, hanem 7000 :(

Rontó! Köszi a saját tapasztalatokat, kb. erre számítottam. 

Remek ötlet. Veszek én is egy ilyen kütyüt, aztán hétezerért jöhetnek a delikvensek. Senki nem fogja számonkérni a hatásosságot, pedig fizet, mint a katonatiszt, legfeljebb nem jön többet. Ez ám a biztos üzlet! :rockon:

Gondoltam rá én is. Tök jól meg lehetne belőle élni. Azért kérdeztelek titeket, mert orr-fül-gégész ajánlotta, hogy egy konferencián meggyőzték a hatásosságáról. "Kissé" hitetlenkedtem. 

#1082 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2015 február 2. - 20:15

December elején beoltattam magam influenza ellen.

Múlt csütörtökön telefon, családtag influenzás lett.

Megyek ápolni, bevásárolni, segíteni, hiszen be vagyok oltva, rajtam már nem fog.

Péntek este elkezd kaparni a torkom.

Szombat reggel úgy ébredek, hogy ég a tüdőm.

Influenza nem lehet, láz nincs, izületi fájdalom nincs, 

Szombatról vasárnapra éjjel már full köhögök, nyomatom az ambroxolt, amit találtam itthon, hogy felszaggassa. Hat is.

Mellé tolom az acc 200-at, strepsilst, kettesével az 500 mg-os c vitamint, vödör számra a teát.

Hétfő reggelig, konstans állapot kialakul, se jobb, se rosszabb.

Hétfőn doki, ír még algopyrint ha belázasodnék, mixtura pectoralist, valami köhögéscsillapítót amit nem szedek, mert jobbnak tartom felköhögni ha már felszakadt, mint hogy bentmaradjon.

Délután faszául megjött a láz is, vödörszámra teák, izzadás az ágyba, fáj a hátam.

Pedig beoltattam magam.

Asszony oltása még a hűtőben, mert nem akart elmenni,és kutya baja.

Issza naponta a házi kefírt, amit én szüneteltetek fél éve.

Azt sakkoztuk ki, hogy neki nincs kivéve a mandulája, ezért mivel az nyirokszerv, talán ez fogja meg a beinduló bacikat, vírusokat, meg a kefír...

#1083 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2015 február 2. - 23:06

A mandula valóban szerepet játszhat. Az pedig, hogy az oltás ellenére megkaptad, azért lehetséges, mert az influenzaoltás mindig az előző évi három legfontosabb vírustörzs keverékéből készül, és mivel az influenzavírus nagyon gyorsan változtatja a szerkezetét, ez már nem biztos, hogy használ. Mindazonáltal érdemes az oltást beadatni, mert a különböző törzsek keresztimmunitást adhatnak, tehát az egyik elleni ellenanyag, ami az oltás hatására termelődik benned, védhet kicsit a másik ellen is, csak nem mindig kielégítően. Ilyenkor január táján talán már van az új törzsek ellen is, de ebben nem vagyok biztos.

#1084 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2015 február 3. - 17:52

Moon, szerintem nem influenzásvagy. Van valami új brutál köhögtetős vírus, az lesz az.
  • Ernest kedvelte

#1085 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2015 február 3. - 18:04

Lehet, hogy a brutál köhögtető vírus pont egy influenzavírus :)

• Ernest kedvelte

#1086 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2015 február 3. - 19:34

Vagy csak táposak vagytok. :D Meg én is, december vége óta. Azóta is köhögök, orrot fújok, és jön is mindig valami. Most van az, hogy már kezdem jobban érezni magam, van egy kis energiám csinálni valamit. Gyógyszert csak acc600-at toltam, azon kívül csak teát meg csokit. :D 

• Ernest és Kistáltos kedveli

#1087 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2015 február 4. - 9:48

Hétfő délután és este volt a csúcs asszem, kedden napközben már alábbhagyott a slejmtermelés, így be mertem venni a köhögés csillapítót amit a doki felírt. Akkorra már úgy tűnt ki akar lyukadni a tüdőm alul inden egyes köhögésnél.

Aztán kedd nap közben más irányból próbálkozott, mintha csőfogóval tekergették volna az orrom, hirtelen kellett nagyokat tüsszenteni, és ha nem voltam elég gyors, hogy orr nyomogatással visszafogjam, akkor a tüsszentés miatt mintha ásót vágtak volna a hátamba, de kedd estére szerencsére ez is alább hagyott.

Gyerek és fiatal koromban ilyesmire írt fel a doki sumetrolim-ot, mellé paxirasolt, hatott is mindig, most már viszont csak ilyen mixtura pectoralis nevű cuccot kap az ember ami úgy sejtem az ízével próbálja megölni a bacikat. 

• Ernest kedvelte

#1088 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 február 4. - 11:49

Szerintem a mixtura pectoralis nem a bacik megölésére való (hacsak halálra nem itatod őket), hanem köptető, a fokozott váladékképződés esetén a váladék könnyebb ürülését teszi lehetővé.

Mixtura pectoralis házilag, avagy gyógyfüves likőr

A sumetrolim antimikróbás hatású készítmény (antibiotikum).

"A kombinációra fogékony kórokozók okozta fertőzések kezelésére szolgál, mint például
- légúti fertőzések: hörghurut, arcüreggyulladás, középfülgyulladás, egyes tüdőgyulladások, krónikus hörgőgyulladás heveny szakasza,
- emésztőrendszeri fertőzések: bélgyulladás, utazók hasmenése, hastífusz,
- vese- és húgyúti fertőzések: bakteriális, nem komplikált húgyúti fertőzések, mint például heveny és krónikus hólyaghurut, visszatérő hólyaghurut megelőzése, húgycsőgyulladás
- nemi szervek fertőzései: nők kismedencei gyulladása, prosztatagyulladás, egyes nemi úton terjedő fertőzések
- bőrfertőzések: furunkulus (szőrtüsző gennyes gyulladása), tályog, sebfertőzés.
- egyéb fertőzések: pl. toxoplazmózis megelőzése és kezelése, nokardiózis, meliodozis, macskakarmolási betegség, alacsony fehérvérsejtszámmal járó betegség esetén a fertőzések megelőzése, száj-garat- és bélflóra fertőtlenítése, kutya és macskaharapás után."

/betegtájékoztató/

#1089 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 február 13. - 19:43

Pedig beoltattam magam.

Úgy köll neked.  :gm:  No,azért jobbulást! :)

Én sosem valék influenzás. Nincs mandulám. Tavaly még a szokásos megfázás se volt. Pedig áztam-fáztam jó néhányszor. 

Ha krahácsolok, csakis Bisolvon. Jobb, mint a humán.

Edited by Kistáltos, 2015 február 13. - 19:44.

#1090 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2015 február 14. - 0:15

Milyen dózisban?

#1091 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2015 február 18. - 10:17

Én köhögésnél az Equimucinra esküszöm, ami ugyanaz, mint humánban a Fluimucil, csak 10x annyi hatóanyag van benne és nincs benne cukor.

#1092 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 február 18. - 11:18

Milyen dózisban?

Egy nyalintás. Édeske, nincs rossz íze.

#1093 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2015 február 21. - 20:06

Na, ez engem érdekelne :D

http://www.bumm.sk/t...tett-csodacsoki

• Ernest és Kistáltos kedveli

#1094 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 február 24. - 14:28

Hol lehet önkéntesnek jelentkezni? :D

• Ernest kedvelte

#1095 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2015 március 5. - 2:47

Pedig beoltattam magam.

Úgy köll neked.  :gm:  No,azért jobbulást! :)

Én sosem valék influenzás. Nincs mandulám. Tavaly még a szokásos megfázás se volt. Pedig áztam-fáztam jó néhányszor. 

Ha krahácsolok, csakis Bisolvon. Jobb, mint a humán.

Köszi, most már megmaradtam, hát papírforma szerint köllött neki a két hét. :)

#1096 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2015 március 9. - 15:35

Most szezonja lett a többműszakosok egészségi állapottyát vizsgáló tanulmányoknak. Engem, mint kiderült, mellékvágányon is érint a dolog, mert a melatonin termelés borul fel,  és pont ezt befolyásolja a bétablokkoló is, amiből egy raklapra valót fogyasztok. Némi búvárkodásból kiderül, hogy van melatonin tabletta akár recipe nélkül is, de egyes ételekben több van, mint másokban, a meggyben (meggylé) például sok. A triptofán nevű aminosav is segíti a termelést, az is van tablettában, de ha egy fokkal visszább lépünk, a spirulinában is sok van, alga meg végképp van tablettában vagy miben.

Ha valakit érdekel egészségének védelme.

Meg ha igazak vannak a neten írva. :)

#1097 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 március 25. - 12:29

Tudtam, hogy a nutella gyógyszer!!!

http://szivderito.hu...bitja-az-eletet

#1098 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 12. - 11:44

http://sportphysio.b...mpaign=blhshare

Pedig azon agyaltam, beszerzek egy forgószéket futószárazáshoz! :D

#1099 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 14. - 7:22

Úgy döntöttem, nekiállok gyógynövényeket gyűjtögetni. Kezdeném a galagonyával. 

Az lenne a kérdésem, szerintetek a szárítmányt lehet "csak úgy" fogyasztani, vagy fontos teát készíteni belőle? Nem vagyok nagy teakedvelő...

#1100 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 14. - 8:17

Lelki szemeim előtt megjelent, ahogy egy vezeték lóval állsz a galagonya mellett, szeded a virágos ágvégeket, majd a ló lehrap egyet és két kézmozdulat között egyet-egyet Te is.

A virágos ágvéget nem tudom, hogy összerágni és lenyelni milyen, de a galagonya termését szoktam bokorról enni (szívműködésre van jótékony hatása).

A csipkebogyót is eszem bokorról. A köhögős lógyógyfüvet egyszerűsítve szoktam úgy gyógyteásítani, hogy három kiskanállal bekapok, majd iszom rá teát. Működik.

#1101 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 14. - 8:34

Nem mondtad, hogy rejtett kamerád van a környéken! :D Tegnap pont ez történt. :D

Megkóstoltam, ehető. 

A lovaim meg eszegetik, más zöld híján a galagonya, csipke hajtásokat fáról. 

A galagonya hajtás most pont jó, portól, egyéb kosztól mentes, a virágkezdemények kibújtak. Ha tudnék eleget szárítani, kitart, míg termés lesz. 

A köhögős lógyógyvüvet kipróbálom én is, bár nem nagyon köhögök. :D De mentolos, és azt szeretem. 

#1102 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 14. - 8:50

Én az alkoholos tinktúrákra esküszöm. :)  Jó kis házi pálinkába áztatva a gyógyhatású növényi részeket.

Lassan hajtanak a fenyők is. A friss hajtásoknak állítólag köhögést csillapító hatása van, és elrágcsálva még kellemesnek is mondható az íze. Sok felé szirupokat, lekvárt készítenek belőle.

#1103 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 14. - 9:00

Itt a patakparton szokta szedni egy ember a bodza érett termését pálinka készítés céljából. Az apjának infarktus után kezelés képpen. De ilyen formában megelőzésre is jó (zsémbes asszonyok párjainak, anyósok vejeinek, fafaragó figyelmébe ajánlom, mint a hosszú együtt töltött idő titkát, mivel elsősorban nyugató hatású és a szívet is megerősítő békéltető gyógykészítmény).

#1104 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 14. - 9:07

Most akkor a zsémbes asszonnyal kell itatni, vagy a párjának kell kortyolgatnia?

#1105 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 14. - 9:09

Akkor nekem kincsek vannak a birtokomban. :)  Tavaly készítettem dupla bodza ágyas pálinkát. Házi körte pálinkát raktam tavasszal bodza virág, nyár végén pedig bodza bogyó ágyra. Lefekvés előtt beveszek majd egy-egy kupicával.

Fifikusz!

Ha az ember issza, magán segít, ha az asszonynak adja, akkor többeken.

#1106 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 14. - 9:11

Ez nagyon jó.... :D

#1107 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 14. - 10:48

Én kénytelen vagyok magam meginni, mert az asszony áldott állapotban van. :)

#1108 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 14. - 11:02

Most akkor a zsémbes asszonnyal kell itatni, vagy a párjának kell kortyolgatnia?

Több lehetőség is van. Kiindulás, mennyi gyógyszer áll rendelkezésre.

A zsémbes asszony sem tilthatja meg a gyógyszer fogyasztását (annyira nem haragszik magára, hogy a párja gyógyszer nélküli megrövidített életét utána ne hiányolná, mert onnantól már nincs kivel zsémbelődni), melyből bizonyos mennyiség elviselhetővé teszi a zsémbelődést is a párjának.

Az asszony kezelésére használva: "Ha az ember issza, magán segít, ha az asszonynak adja, akkor többeken."

Ha mindkettőre, akkor van igazi kánaán a flaska aljáig.

#1109 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 14. - 11:10

Fafaragónak pedig gazdaságosabb ha maga issza, mert így védve van a kedves neje, és a mama zsémbelődése ellen is, egyébként meg itathatná mindkettőt.

#1110 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 14. - 12:07

Szépen elosztottátok! :D

#1111 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 14. - 12:38

Én kénytelen vagyok magam meginni, mert az asszony áldott állapotban van. :)

Gratula! Aludj előre sokat :gm:

#1112 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 14. - 13:04

Köszi! No ehhez kell a nyugipálesz esténként. :)

#1113 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 14. - 13:58

Ne izgulj! Ahhoz nem kell gyógyszer. Ha a csemete is úgy akarja 4-5 hét után simán tudsz aludni. Vagy az ágyban éjjel vagy ülve, állva, utazás, fürdetés, mosogatás, munka... közben bármikor, kivéve az éjszakát.

#1114 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 14. - 14:41

Köszi, már van tapasztalat, kettő is.  :)  Az előre alvásra írtam, mert mostanában nem nagyon megy. Lehet azért, mert likvidálták a pajzsmirigyemet, a hormonbeállítás pedig még nem történt meg. 

Edited by furiosojr., 2015 április 14. - 14:44.

#1115 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 14. - 15:05

Köszi, már van tapasztalat, kettő is.   

Innentől már rutin munka.

#1116 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 május 19. - 7:17

Újabb csodaszert javasolt egyik ismerősöm az ízületi gyulladásomra, a vörös köleslisztet. Van valakinek tapasztalata? 

Utána olvastam: "A többi gabonához hasonlóan a köles élettani hatásai is csodálatosak." Ha így van, miért preferáljam a vörös kölest???

#1117 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2015 május 29. - 10:59

Ez egyre viccesebb, remekül szórakozom :D

http://index.hu/mind.../28/homeopatia/

• Ernest kedvelte

#1118 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2015 május 30. - 11:34

Kistáltos, van erről egy cikkem, de angolul, elküldjem?

#1119 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 2. - 12:47

Én csak transzléttel tudnám fordítani, az meg inkább a humor kategória lenne. :D

Mit ír, érdemes vagy nem? Nekem ennyi elég.

#1120 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 2. - 13:38

.

Edited by Fifikusz, 2015 június 2. - 13:39.