Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Haflingi

• Please log in to reply
1373 válasz a témához

#1081 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 22. - 19:33

Szerintem ez nem fajta tulajdonság, bármikor történhet valami, ami miatt a ló nem a legmegfelelõbb lelkiállapotban lép a pályára. Én sem gondoltam hogy végigfutom a D1-et... :D

#1082 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 23. - 20:11

mindenesetre a díjátadást már remekül végigállta :gm: az ügyességire épp elõjött volna a kellõ hangulata :D majd képeket töltögetem holnapra.

#1083 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 23. - 21:06

Ááááh, épp ez volt a gond.. a dijlovas pályán is inkább álldogált volna.... :D :kir:

Itt vannak a képek:

http://hafik2011maju...2.fotoalbum.hu/

#1084 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 26. - 7:46

Sajnos nem tudtam elmenni, de a Robiék( Nico, Nelson) képviselték a lovardát. Meséltek egy nagyon szép kancáról (Nico apaságú) és többi nagyon szép haflingirõl, de a balgák nem fotóztak. Ahogy hallottam lehetett volna több résztvevõ is, de hát nem volt ez agyon reklámozva. Vajon mennyi haflingi van az országban? és félvér?

#1085 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 26. - 20:00

igen, az a kanca valóban jól nézett ki. pont az ideális, se nem túl sportos, se nem a régi típus.
amúgy tényleg nagyon kevesen voltak, pláne, h egyre több lovarda honlapján látok hafikat. a szervezõség pedig engedményt is tett, h nem kell egyesületi tagnak lenni. mondjuk azt nem értem, h pl egy díjlovaglásra miért ne lehessen heréltet vinni :gm: meg gondoltam rá, hogy kéne egy külön hafis honlapot, fórumot létrehozni, ahol egy év alatt gyújtögetni kéne hafisokat...
pár jobb kép : http://haflingitalal...9.fotoalbum.hu/

Edited by lovasbetti, 2011 május 26. - 20:02.

#1086 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 26. - 20:23

Sziasztok, egy kérdésem lenne. Van egy hafim, aki Ausztriából származik...na aztán itt vége is a ló elõéletének... Szal se sütés, se semmi...hogy lehet ez??? Az Ausztria az tuti... most mitévõ legyek? süttessem be itthon nullásra???, mivel kiscsikót szeretnék neki. M

" Félj, de légy bátor! "

www.szolohegyilovastanya.hu

#1087 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 30. - 9:26

Hú, Bettike szép órát hoztál össze ezekkel a képekkel! Köszi. (fórumot létrehozni, hát itt vagyunk......) Nem lehet, hogy chipelve van?

#1088 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 31. - 11:14

Ma hajnalban világra jött (Akiró és Ugri frigyébõl) egy még nevesincs méncsikó. Gazdagítva ezzel az úrhidai ménes létszámát. :yeah: :yeah: :yeah:

#1089 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 31. - 19:39

gratulálok! majd várunk képeket. na és ezzel nemcsak a ménest gyarapította, hanem Akiro haflingi méncsikóit is :gm:

#1090 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 31. - 20:15

Elvileg nem chippelnek a sógorok:(

" Félj, de légy bátor! "

www.szolohegyilovastanya.hu

#1091 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 5. - 20:45

útban esztergom felé, leányvár elõtt az út ba oldalán gyönyörû haflingik legelésztek. 3 kanát számoltam, és egy gyönyörû szép mént. ahogy elnéztem, a modernebb vonalat képviselték. :)

#1092 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 6. - 21:39

A minap mi is arrajártunk ( a kanca nagy örömére :gm: ) Akiró kint volt, meglátta a futót és már pompázott is a legelõn :D

#1093 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 12. - 20:57

hh? nem volt sikeres az elõzõ akció? :)

#1094 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 12. - 21:10

Visszasárlott, most szombaton hozták vissza, ma már tegnap a gyerkõccel mentek. :)

Edited by chyki, 2011 június 12. - 21:10.

#1095 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2011 június 24. - 20:19

(: még a hafitaliról ... sajnos Nicoékról nem csináltak nagyon képet...

#1096 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 3. - 13:35

Sziasztok! Nem gondoltam volna, hogy még fogok ide írni. Egy idõre megszûnt a kapcsolatom a Hafikkal, de az új munkahelyemen vettünk két 3 éves csikót. :) Szeretném kideríteni a származásukat. Anyjuk-apjuk is tisztavérû osztrák import. Jól sejtem, hogy vérvizsgálattal lehet igazolni a származást? Mennyibe kerülne az egész procedúra? A Vp megyei lótenyésztési felügyelõt tudom ez ügyben zaklatni? (Simon Gábor?) Ha valaki belevágott már ilyenbe megoszthatná a tapasztalatait. Elõre is köszi

#1097 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 23. - 7:50

Sziasztok!
Nem gondoltam volna, hogy még fogok ide írni. Egy idõre megszûnt a kapcsolatom a Hafikkal, de az új munkahelyemen vettünk két 3 éves csikót. :)
Szeretném kideríteni a származásukat. Anyjuk-apjuk is tisztavérû osztrák import. Jól sejtem, hogy vérvizsgálattal lehet igazolni a származást? Mennyibe kerülne az egész procedúra? A Vp megyei lótenyésztési felügyelõt tudom ez ügyben zaklatni? (Simon Gábor?)
Ha valaki belevágott már ilyenbe megoszthatná a tapasztalatait.
Elõre is köszi

Nem hiszem hogy itthon tudod igazolni, ha Ausztriából származnak a csikók. Magyarországon csak az itthon nyilvántartott fed mének DNS eredménye van meg. Ha tehát a csikóktól vért vetetsz és meg van a DNS eredmény szerintem Ausztriában tudsz csak utána érdeklõdni. De miért nem ott érdeklõdsz ahonnan hozták a csikókat?
És ezennel már én is csatlakozm hozzátok ugyanis családunk gyarapodott egy gyönyörû 10 éves haflingi kancával Kelly-vel.
Kelly Hollandiából származik, papírjai is vannak, majd bemásolom a származását késõbb ,mivel a hafi származásokat nem ismerem. Talán akik régebb óta foglalkoznak ezzel a fajtával többet tudnak mondani róla. Kelly igazi kis dömper. Még hafiban is rettentõen kövér, egy belga hidegvérû is megirigyelné olyan fara van, a hasáról már nem is beszélek. De nagyon kedves és kipróbálása során kiderült hogy képzett ló. Ismeri a segítségeket, bár az elmúlt 2 évben nem foglalkoztak vele. Kelly családi összefogással lett társa közel 4 éves unokámnak Csengének. Remélem sokáig fognak együtt lovagolni. :)

Posted Image

Posted Image

Most látom figyelmetlenül olvastam. Azt hittem a csikók osztrák import, de látom az anyjuk, apjukról írsz. Ott érdeklõdj az anyjuk-apjuk után abban a megyében ahonnan a csikók származnak. És kideríteni csak akkor tudod ha ismert fed ménrõl van szó, vagy ha tudod konkrétan kik a szülõk és azoktól is tudsz vért vetetni. A fed mének DNS eredménye benne van az adatbázisban, így ha nem zugmén az apjuk akkor ez könnyû lesz. Az anya kanca DNS eredménye csak akkor van az adatbázisban ha valamilyen oknál fogva korábban már kellett ilyen vizsgálat. A lótenyésztési felügyelõk elérhetõségei a honlapon megtalálhatók.

http://www.mlosz.hu/...felugyelok.html

Edited by Backnight, 2011 július 23. - 8:11.

#1098 kicsilovas

kicsilovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 123 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 23. - 8:40

Sziasztok!
Nem gondoltam volna, hogy még fogok ide írni. Egy idõre megszûnt a kapcsolatom a Hafikkal, de az új munkahelyemen vettünk két 3 éves csikót. :)
Szeretném kideríteni a származásukat. Anyjuk-apjuk is tisztavérû osztrák import. Jól sejtem, hogy vérvizsgálattal lehet igazolni a származást? Mennyibe kerülne az egész procedúra? A Vp megyei lótenyésztési felügyelõt tudom ez ügyben zaklatni? (Simon Gábor?)
Ha valaki belevágott már ilyenbe megoszthatná a tapasztalatait.
Elõre is köszi

Szia!

Simon Gábor nyugodtan hívhatod, segít mindenben. Ha a szülei importok is, de ha honosították az útlevelüket, akkor benne vannak az OLIR adatbázisban.
Le vannak sütve a csikók? Akkor a bélyegzés alapján is ki tudja Gábor deríteni és származási lapot is ki tud állítani.
Ha nincs lesütve, de tudjátok kik a szülõk és élnek, akkor a méntõl és a kancától is vesznek vért és igy le lehet sütni rendesen. Ez kicsit többe kerül, de nem tudom mennyi. Ezt is meg tudja mondani Gábor.
Ha felhívod megmondja mikor jár arra, megnézi a lovakat ha pl. Te nem tudod leolvasni a sütést mert nem jól látható, de lehet, hogy a tenyésztõt is ismeri.

Nem tudom mennyiért vettétek a lovakat, de minden papír nélkül lovat venni ma már nem túl szerencsés.
Ha viszont van papírja, csak a származását nem ismered, mert ez az írásodból nem derült ki, akkor a fentebb írtak segítenek.

Nem bonyolut, a vérvételhez kell a doki és Simon Gábor. Kitöltik a papírokat, elküldik a vért és várni kell.
A procedura ennyi.

Edited by kicsilovas, 2011 július 23. - 8:48.

#1099 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 24. - 11:00

Köszi a válaszokat a csikókkal kapcsolatban.

Kelly tényleg óriási nagy! :eek: :D

A gondom az, hogy a hafik nincsenek lesütve. Papírjuk is csak a nemrég megkapott oltásokról/féreghajtásról van. Igazából a használhatóságuk a lényeg a lovardának. De mindenképp le kéne õket süttetni, de tisztavérûnek így visszamenõleg marha bonyolult és drága, fõleg hogy az apjuk nincs honosíttatva. Ménesben nevelkedtek, ridegtartásban, valószínû már a tulaj se tudja melyik kancától valók. :rolleyes: Innen elkerültek belovaglásra, ahonnan mi megvettük õket.
A doki azt mondta nullásra lehet õket süttetni, de mivel nem mutatna túl jól a két nagy 0 ilyen szép lovak nyakán, szóba került a chippelés lehetõsége, akkor legalább nem szembetûnõ.

Most nézem Vp megye Suvada Jánoshoz tartozik. Õt nem ismerem.
De ha már ennyit beszéltem róluk mutatok képet is :)

Arany
Posted Image

Szofi
Posted Image

#1100 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 24. - 12:15

Nagyon szép mind a kettõ, elhiszem hogy sajnálod, hogy csak nullásra süthetik. :( Amikor mi Kelly-t néztük, volt több ajánlat is, nekünk is elsõsorban a használhatósága volt a lényeg. Szerencse hogy rátaláltunk Kelly-re mert vele végül is minden rendben volt. Fogyókúrára kell fognunk ez az egyetlen negatív dolog vele kapcsolatban. De mikor megláttuk szerelem volt elsõ látásra. Jövõre mi is szeretnénk befedeztetni, így szívesen olvasnék ménekrõl. Kelly egyébként chippelve van. Most hogy megjelent a rendelet, ti is elég ha csak chippelitek. Kelly sincs honosítva, nekünk kell majd ezt is rendezni.

http://www.lovasok.h...dex.php?i=61011

#1101 Timsili

Timsili

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.326 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 24. - 12:25

Kittu, nem Kõvágóõrsrõl valók véletlenül a csikók? vagyis ahol belovagolták õket. annyira talán nem bonyolult, ha jól tudom (és ezek azok a lovak), akkor nincs olyan sok kanca a ménesben. és (ha szintén jól tudom), akkor az apjuknak valaha volt fedengedélye.

#1102 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 24. - 13:08

Sümeg mellett, Tótvárból vettük õket. Ott mondták, hogy a Baracskay-féle ménesbõl valók (Nemesgulács). Neki vannak szürkemarhái is, állítólag egy legelõn voltak velük.
Kõvágóörsön kinek vannak hafijai? És azok melyik méntõl valók?

Backnight, ha érdekel a Baron nevû mén, Róla tudok mesélni. :) Ha visszaolvasol, van kép is feltöltve róla.

Posted Image

Baron a pilisjászfalui ménszemlén.
A fotóért köszönet Haga Zsuzsának.

Íme.

#1103 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 24. - 15:03

Érdekelni , érdekel Baron. De hol fedez? Mit tud? Milyenek az utódok? Ami nekem fontos: az utód legyen nyugodt, rendíthetetlen, kezelhetõ, szép küllemû, nem baj ha finomít a mén egy kicsit ezen a döperen, :) és a csikóval lehessen díjlovagolni és fajtájához mérten ugratni. Szóval olyan mént szeretnék aki mindezeket a tulajdonságokat örökíti. Kelly nagyon el van hízva, de vele ugrattak anno. Szerintem nagyon jó kiképzést kapott a kanca, legalábbis erre utalt ahogy reagált a segítségekre.Ahonnan vettük ott hobbira volt, csak hogy legyen, mert megsajnálták mert az elõzõ tulaj tönkrement és éheztek a lovak. Tehát az elõzõ tulaj foglalkozott vele szakszerûen, itt csak volt és szerették, kényeztették. Tehát hol fedez Baron? Esetleg tudod mennyiért? Így képrõl szép a mén. No akkor mesélj róla. Minden érdekel. És köszönöm a segítséget. Közben visszaolvastam. Tehát Baron Mihályfán fedez?

Edited by Backnight, 2011 július 24. - 15:23.

#1104 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 24. - 19:59

nekem két ménrõl van személyes információm, a leányváriakról. anno minden mént végiginformálódtam, de hely szempontjából ez volt számunkra a legjobb. meg szerettem volna a csikót is közelebb hozni az elvárt típushoz. Most egy Akiro egyéves csõdör van nálunk, õ teljes mértékben az apjára ütött. mondjuk kicsit nagypofájú, de ez anyai, vmint fiús tulajdonságaiból is jöhet. neki az eleje jó erõs, a fara is tipikus akiros. de tõle mostanában voltak eladóban is csikók, ott is láthatod. Mondrian most kezdi a karrierjét. német õsökkel rendelkezik, rendkívül nyugodt. a haflingi találkozón is nagyon intelligens volt :) dióhéjban ennyi, ha érdekel, akk tudok berakni képet, videót róluk és elõdeikrõl :kir:

#1105 Timsili

Timsili

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.326 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 24. - 21:21

Sümeg mellett, Tótvárból vettük õket. Ott mondták, hogy a Baracskay-féle ménesbõl valók (Nemesgulács). Neki vannak szürkemarhái is, állítólag egy legelõn voltak velük.
Kõvágóörsön kinek vannak hafijai? És azok melyik méntõl valók?

Hajdú Jánosnak, de akkor nemtom, hogy az õ két kancája honnan van. Azt hittem a tieitek azok. De valószínûleg az övéi is onnan. bár, tudja a fene... :D én úgy tudom a pletykákból, hogy a Baracskay-féle ménnek volt régen fedengedélye, csak késõbb kilépett a tenyésztõ egyesületbõl. de ne vedd készpénznek, mire az ilyen infók eljutnak az emberhez... :rolleyes: :)

#1106 kicsilovas

kicsilovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 123 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 24. - 21:28

Köszi a válaszokat a csikókkal kapcsolatban.

Kelly tényleg óriási nagy! :eek: :D

A gondom az, hogy a hafik nincsenek lesütve. Papírjuk is csak a nemrég megkapott oltásokról/féreghajtásról van. Igazából a használhatóságuk a lényeg a lovardának. De mindenképp le kéne õket süttetni, de tisztavérûnek így visszamenõleg marha bonyolult és drága, fõleg hogy az apjuk nincs honosíttatva. Ménesben nevelkedtek, ridegtartásban, valószínû már a tulaj se tudja melyik kancától valók. :rolleyes: Innen elkerültek belovaglásra, ahonnan mi megvettük õket.
A doki azt mondta nullásra lehet õket süttetni, de mivel nem mutatna túl jól a két nagy 0 ilyen szép lovak nyakán, szóba került a chippelés lehetõsége, akkor legalább nem szembetûnõ.

Most nézem Vp megye Suvada Jánoshoz tartozik. Õt nem ismerem.
De ha már ennyit beszéltem róluk mutatok képet is :)

Arany
Posted Image

Szofi
Posted Image

Szia!

Kár lenne, ha nullás chipet kapnának, szép tipusos haflingik.
Suvada nem egy precíz ember, de próbáld meg felhívni Mihók tanárurat Debrecenben, vagy írj neli e-mailt a póni és kisló egyesület címére.
Ird le amit tudsz a lovakról, hol ( jó lenne ponosan tudni a tenyésztõ nevét) mikor születtek stb és küldjél szép képeket, ha lehet felállítva.

A tanárúr szinte lexikon, és ha van rá lehetõség szerintem segíteni fog.

Van még egy másik ötletem, hogy kérdezd meg Suvadát, ha nem segít , akkor írj e-mailt a lóútlevél irodába.
Ott ha a tenyésztõ regisztrálva van, már elmondják a lehetõségeket.

Ez eddig csak pár e-mail, és még nem került pénzedbe.
A lóútlevél irodában akkor is írj, ha úgy döntötök, hogy jó a nullás chip, hogy tud, mit kell nézned ha kihívod Suvadát és a dokit.

#1107 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 25. - 9:40

nekem két ménrõl van személyes információm, a leányváriakról. anno minden mént végiginformálódtam, de hely szempontjából ez volt számunkra a legjobb. meg szerettem volna a csikót is közelebb hozni az elvárt típushoz. Most egy Akiro egyéves csõdör van nálunk, õ teljes mértékben az apjára ütött. mondjuk kicsit nagypofájú, de ez anyai, vmint fiús tulajdonságaiból is jöhet. neki az eleje jó erõs, a fara is tipikus akiros. de tõle mostanában voltak eladóban is csikók, ott is láthatod. Mondrian most kezdi a karrierjét. német õsökkel rendelkezik, rendkívül nyugodt. a haflingi találkozón is nagyon intelligens volt :) dióhéjban ennyi, ha érdekel, akk tudok berakni képet, videót róluk és elõdeikrõl :kir:

Persze hogy érdekel. :) Jöhet kép video minden. Tavaszra szeretném megismerni valamennyire ezt a fajtát, a választékot ménekbõl. Valószínûleg addig több mént is meglátogatunk, hogy élõben is lássuk õket, így könnyebb választani.
Kittu, itt van a mikrochippes jelölésrõl minden:
http://www.lovasok.h...dex.php?i=61011

#1108 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 25. - 20:56

Köszi mindenkinek a további infókat. Meg fogom keresni Mihók profot, amint felhívtam a Baracskayt, hátha ki lehet húzni belõle vmi konkrétat. De jól tudom hogy Mihók helyét átvették a Póni és Kislótenyésztõknél? Talán Németh Zoltán? Már csak a fõnökséget kell rávennem, hogy a lovakat be kell sütni. Egyenlõre az a válasz, hogy nem akarják õk tenyészteni.. :/ Köszi a chippes cikket, elolvastam. :) Azért az a havasi gyopár szerintem szép, kövezzetek meg érte. Kíváncsi leszek a végkifejletre. A héten jön a kovács, kapnak patkót a mellsõ lábukra a kancák. A murván alig bírnak menni, nagyon szét van terülve a patájuk, nem tudom ez minek köszönhetõ, remélem lehet rajta idõvel igazítani. Baron-ról: Igen, Mihályfán fedez. Tavaly még ugyanabban az árban, mint az állami mének. Külleme, lábszerkezete kifogástalan. Soha nem kellett patkolni. A tavalyi póniszemlén kiemelték a vitalitását, nem néz ki az öreg 17-nek. Nagyobb termetû, rámásabb kancákra ajánlják, mivel marmagassága 'csak' 140 cm. A Simon Gábor mindig dícsérte a tekintetét, hogy ennek a ménnek kisugárzása van. Hihetetlenül intelligens, nagyon kultúráltan fedez és udvarol, abszolút problémáktól mentes. Lábait könnyedén adja. Soha egy rossz mozdulata nem volt, nyereg alatt sem, de sokáig egy helyben állni nem szeret. Van menõkedve, de könnyen kezelhetõ, kiegyensúlyozott, egyedül is ellovagolható terepen. Ugróstílusa gyönyörû, mintha valamilyen sportló lenne, átugrik bármit, velem 1 métert simán ugrott, holott nem vagyok egy díjugrató. :gm: És iszonyat kényelmes. Ennyit hirtelen róla. Személyesen 4 csikóját ismerem. Egy gyönyörû kancát, aki nem került belovaglásra még, õ Luna, róla is van kép visszamenõleg. Báró és Brendy, a két herélt nagyon jó hátasok. Bárón gyerekek tanultak, futószártól a terepig. Brendy temperamentumosabb, felnõtteknek kiváló. Ménjelölt csikója Bernhard (Berci). Ott voltam a kezdeteknél, intelligens mén, könnyû szájú, egyszerû lovaglású. Késõbbiekben képet még tudok mutatni, de mára legyen elég ennyi. :ang:

#1109 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 7:03

Akiro:
http://static.fotoal..._064_105545.jpg
http://static.fotoal..._068_150607.jpg
http://static.fotoal..._079_145428.jpg
Akiro apja Amethist
https://picasaweb.go...429537946301250
https://picasaweb.go...603482640104434

Mondrian:
http://static.fotoal..._067_105704.jpg
http://static.fotoal..._072_105837.jpg
Mondrian apja Maestro:
http://www.haflinger...estro_05716.jpg
http://www.reinzucht...Maestro1323.jpg

Haflingi találkozó, ahol mindketten láthatóak:

Csikóm származása (Akiro apaságú)

#1110 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 8:06

Nagyon köszönöm mind a kettötöknek a segítséget, Baron-ról még várom akkor a képeket, esetleg videot. Lovasbetti, nagyon tetszett a kép- összeállításod. Nem kis munka lehetett összeszedni az õsöket. :) De így sokkal érdekesebb egy mén ha ismeri az ember a származását. Õszintén szólva, mindegyik szép, így nem tudnék választani, most már biztos hogy személyesen is meg fogok ismerkedni velük. Sajnálom hogy nem tudtam a hafi találkozóról , érdemes lett volna elmenni oda. Hát majd a következõre. Mi itt lakunk az osztrák határ mellett, sajnos ott most nem lesz ilyen találkozó, pedig nagy siker volt az elmúlt években, ismerõsök mondták hogy már nem lesz. Régi vágyam teljesült ezzel a hafi kancával. Fokozatosan munkára fogjuk és ez lesz a fogyókúra számára. Legalább 2 q hájt kell ledolgozni róla.

#1111 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 8:44

Akkor nosztalgiázok kicsit én is. :)

Itt van két link, így a legegyszerûbb:

képek

videó

#1112 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 21:11

nem nézném ki ennyinek ezt a csõdörkét :gm:
hát a vemhességi idõ hosszú, úgyh volt idõm. meg nagyban segített egy német haflingis fórum, ééés Aramis nagyapja( Amethist) volt az elsõ hafik között, akit simogathattam :dev:
kiscsikóm feszt ugrál mindent :ang:

#1113 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 31. - 16:06

Lovasbetti egy hirdetést találtam vélelenül, belinkelem az apja Amethist.

http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo=
Mi a véleményed a ménrõl? Nem a fedeztetés miatt kérdezem, hanem a származása
miatt?
Mégis lesz : http://www.schaglhof.at/
Aug. 20.-án én ott leszek. És itt fedez Amethist, ne haragudjatok de már el is döntöttük vele fedeztetjük be Kelly-t. Egyszerûen beleszettem a ménbe. Addig nézegettem.

Edited by Backnight, 2011 július 31. - 16:33.

#1114 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 31. - 20:23

mi voltunk itt kétszer, tavaly meg 2004-ben. Acapulcot élõben nem láttam, de kiindulva abból, h Akiroval szoros rokon, nem lehet rossz. jobban szeretem a nagyjegyeû lovakat :gm: . ahogy kép alapján hasonlítgattam, farban hasonlóak, de Acapulconak nincs olyan nagy eleje... persze ez egy-egy kép. és hafiknál mindenki mást szeret :)
a tavalyi annabergirõl:
https://picasaweb.go...lingermarkt2010
https://picasaweb.go...marktHannesNutz
http://haflingermark...9.fotoalbum.hu/
tavaly nagyszerû idõ volt, osztrákoknál olyat ritkán lehet kifogni sztem, de az elsõnél kellemetlen hideg, bõrigázás, nem megfelelõen felszerelve :)
Amethist kiválóan örökít, híres kancák csõdörök mindenhol tõle. majd érdemes lesz megfigyelned, h milyen sok Amethist x Natural összeállítású felvezetett szépség lesz ( két csõdörüket kombinálták) Pl a mostani német haflingis újságban is van több Amethist apaságú helyezett kanca.
de h megéri e fedeztetni, azt nemtudom... mennyibe kerülhet? mert azért a szomszédaink rafináltak tudnak lenni ;)

#1115 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 1. - 8:41

Erre még nem is gondoltam, ha a mén annyira felkapott,akkor drága lehet a fedeztetés. Nem ír árakat, sõt fedeztetésrõl sem ír. Majd felhívjuk õket telefonon. A képek alapján nagyon szép helyen nagyszabású rendezvény lehetett. :) A születendõ csikót nem eladásra szánjuk, hanem a gyereknek elsõ versenylónak. Itt a mi megyénkben versenyzik valaki hafival 120 cm-en. Kellyvel is ugrattak,ez biztos mert kipróbáltuk és az elején makacskodott,de hamar engedett és szépen engedelmeskedett,csinált mindent mintaszerûen, holott 2 éve csak volt,nem foglalkoztak vele. El van hízva , de majd fokozatosan munkára fogjuk. Szép kanca és jó papírjai vannak,majd beszkennelem. Gondolom a rendezvényen ott lesz Amethis élõben. Majd ha sikerül levideozom.

#1116 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 1. - 8:57

semmi köze a hafikhoz, bocs, hogy belevau, de lovasbetti, ausztriában sokszor jobb idõ van, mint itthon. ez egész évre érvényes. kint dolgozom hat éve.

#1117 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 2. - 8:20

mondjuk ahol nõvéremék vannak, ott kb minden nap esõ. persze helytõl is függ, de szinte olyan meleget, mint ott tavaly, egész nyáron nem éreztem. ménfelvezetés szokott lenni, úgyh ottlesz. meg az istállókba is be lehet menni :) a fedeles meg lenyûgözött, h mit össze nem hoznak :gm: Több hafi is versenyzik, pl Kunyik Barbi gyereklovasversenyeken, de Vidám Suttogó talán ment hivatalosba is. nálunk meg egyszer b1c-t nyert egy szlovák hafi. de a legfõbb h gyakoroljatok vele, h tudjon jönni hafitalira :dev:

#1118 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 3. - 9:04

Nekem régi vágyam volt egy hafi, most sikerült, igaz nem az enyém,a gyereké,de én dolgozom majd vele. Én gondozom. :) Úgy néz ki biztos hogy megyünk 20.-án és megkukkantjuk Amethist. Ha lehet akkor megbeszéljük a fedeztetést, jó lenne ha mesterségesen lehetne. Oda simán el tudunk menni a spermáért. Kb. 140-150 km. Nem távolság. Nagyon izgulok. Hogy mi Kelly-t hafi talira vigyük az kicsit odébb van. Nálun nincs aki bemutassa. Mi már vének vaggyunk,a gyerek meg még kicsi.Talán 2-3 év múlva 5-6 évesen már elvisszük. Hétfõn ügetett a gyerek elõször úgy hogy most tudta is hogy üget és nagyon megijedt. Most nem akar ügetni. De néhány nap múlva újra megpróbáljuk,lehet úgy mint régen, hogy terepen futottunk, akkor is ügetett a ló csak nem tudatosult benne, most meg futószáron próbálkoztunk. Nem szeretném elijeszteni egy életre, mert most imádja a lovaglást a lovakat és Kelly-t különösen.

#1119 lovasbetti

lovasbetti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 224 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 4. - 10:36

egyébként nem tudom, felétek mennyi lóbolond gyerek van,de ha esetleg van egy tizenvalahányéves lovagolni tudó gyerek, akk sztem jót tenne a lónak is,h feleleveníthetnék benne a dolgokat :) Annabergbe jó utat, már maga a táj is csodás . a pálya mögötti hegyeket ahogy takarják a felhõk áhhh :ang:

#1120 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 augusztus 6. - 17:32

Kelly paci munkában. Végül is tegnap hoztuk haza,most sikerült a szállítást rendezni. Elég ideges volt , többször megugrott. De a foglalkozás végére mégis megnyugodott. Tetszett neki a lótársaság, kifejezetten örült nekik. Érdeklõdve szimázgatta a többieket. Hát a munkát nembírta,azonnal kiverte a víz, lihegett, járt az oldala, eddig kukoricával abrakolták. Rettenetesen kövér. Egy q-t kell legalább ledolgozni róla. Futószáraztuk egy kicsit aztán Ágil ányom ,kicsi Csengével felült és vezetgettük, késõbb Csenge egyedül is . De nem mertem futószárra engedni a gyerekkel, pedig a másik lovon Csenge már 2 éve egyedül futószáron "lovagol" Az biztos hogy rendkívül jóindulatú, megkörmöltük, rettenetesen nézett ki a patája, egy éve kovács nemlátta. Remélem 1 hónap alatt megnyugszik és meg is szeret minket. Bánata van valszeg mert futkosott a karámban nem nagyon legelt, pedig amúgy a nap 24 órájában eszik. Vagy csak az új hely miatt izgatott? Ami viszont aggasztott hogy tegnap óta nem ivott, ott a vize éintetlenül, egy hordóban van a kifutójában. De nem iszik. Remélem a természet csakmegoldja vagy a hafikennyire lelkizõs állatok?
A holland útlevélben 3 õsös származás van feltüntetve, majd beszkennelem, hátha mond valakinek valamit.Honosítás után a csikó ha Ausztriában fedeztetek hogy lesz bélyegezve? Kelly chippelve van.

Kelly paci:

Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu