Vááááááá....., tudtam, hogy ugrani fogsz

Egészség, házi praktikák
Közzétéve 2014 augusztus 8. - 15:32
- Ernest kedvelte
Közzétéve 2014 augusztus 8. - 15:51
Ez ám a sport!
- Ernest kedvelte
Közzétéve 2014 augusztus 8. - 16:54
Vááááááá....., tudtam, hogy ugrani fogsz
Tévedtél. Ülj le egy csendes sarokba, és gondolkozz el az életeden, mert ez nagyon Forkissimás lett.
Ő névértéken nem tudta volna elfogadni, amit írok. De tegyük fel, a rosszindulatot az idő folyamának 50%-ában félretéve, hogy a cikkről nekem ez jutott eszembe.
Közzétéve 2014 augusztus 8. - 17:55
Szerinted hány sárgabarackmag-belsőt lehet veszélytelenül elfogyasztani?
Egy hatvan kilós embernél kb. 40 db sárgabarackmag halálos lehet (0,57mg/ttkg)
Egy felnött ember óránkén kb. 6 mg cianidot tud lebontantani, ez óránként 7 magot jelent.
A szakirodalom tele van halálesetekkel, ami az étkezési és a "terápiás" felhasználás következménye.
Egy 2006-os összefoglaló tanulmány átvizsgált 32 db addig megjelent értekezést, és megálapította, hogy semmiféle pozitív terápiás hatás nem igzolható.
Egyébként az ötlet az lenne, hogy a rákos sejtekben több béta-glükozidáz enzim van, ami a cián aktív alakjához kell, így ott helyileg felszaporodik a méreg, ami megöli a rákos sejtet. Sajnos az egészséges sejtekben ugyanannyi van, tehát azok is meghalnak. Az persze igaz, hogyha meghal a beteg, akkor a rákja is meghal
Közzétéve 2014 augusztus 8. - 19:56
Kiskoromban azért 10-20 darab lement egy törögetésre... Akkor szerencsénk volt. Az egész korosztályomnak.
Ami a rákot illeti, ha úgyis belehal a rákba, akkor vesztenivalója nincs.
Közzétéve 2014 augusztus 8. - 20:07
Valószínü nem mindegyikben azonos a mennyiség. A keserüekben több van, azt meg a gyerekek kiköpik. Egyébként meg addig jár a korsó a kútra....
Közzétéve 2014 augusztus 8. - 21:58
Ami a rákot illeti, ha úgyis belehal a rákba, akkor vesztenivalója nincs.
Ezzel két probléma van, úgy általánosságban:
1.) akadnak rák-típusok amikre van jól működő kezelés, ha valaki e HELYETT alternatívkodik, azzal nem annyira használ magának
2.) a komplett család ingét-gatyáját rákölthetik a hatástalan gyógymódra, mert valahogy egyik ilyen alternatív-gyógymód-cég sem a beteg két szép szeméért adja az alternatív gyógymódját.
Közzétéve 2014 augusztus 9. - 8:15
Bocsánat, ez a kettő nem probléma, mert:
1. Általában természetesen nem azoknál fordulnak az alternatív gyógymód felé, hanem a fehérköpenyes tudomány csődöt mondása esetén, és
2. Biztosan van drága is, de a sárgarépalé szerintem nem drágább, mint bármilyen gyógyszertári cikmány
Ezzel együtt persze én senkit sem bátorítok sem egyik, sem másik irányba. Mindenki saját maga döntsön információi és érzései alapján. Az nem is rák, amit példának hoznék fel, de azt hiszem, már felhoztam az évek során, a petefészek-eltávolítás és nem-eltávolítás esetét nem Tóth Marival.
Amiket Fifikusz belinkel, a friss cáfolatokat, azokkal meg az a baj, hogy azt meg nem tudjuk ellenőrizni, hogy amikor 50-100 éve híres pasasérok az ellenkezőjét üstökös jelleggel közölték a szaklapokban, akkor azokat is belinkelte volna. E. Mert azért a B17-et is fehérköpenyes vezette be. A C vitamint is.
Edited by Ernest, 2014 augusztus 9. - 8:20.
Közzétéve 2014 augusztus 9. - 10:15
Száz éve még nem éltem, (ötven éve sajnos már igen ), de ha valamiröl kiderül, hogy baromság, akkor azt tudni kell minél több embernek, függetlenül attól, hogy ki vezette be. Azért, mert a C-vit. jó, nem biztos, hogy a cián is jó ötlet.
Mi volt ez a petefészek dolog, lemaradtam azt hiszem?
Közzétéve 2014 augusztus 11. - 13:33
"Azért, mert a C-vit. jó, nem biztos, hogy a cián is jó ötlet." Bocsánat, már megint túl bonyolult lehettem, ebből ugyanis arra következtetek, nem sikerült megértetnem magamat. Legalábbis, amit én akartam mondani, arra ez a mondat nem tud reakció lenni.
Közzétéve 2014 augusztus 11. - 13:43
Kemo vs alternatív terápiák kapcsán egy írás egy kedves ismerősömtől. Nem vitaindító, csak érdekesség.
http://haromhonap.bl...mutat-azon.html
Közzétéve 2014 augusztus 11. - 19:46
Remélem, nekem nem lesz annál közelebbi kapcsolatom vele, minthogy kedves ismerősök életét tette gallyra pár évre családtagjuk betegsége.
Azonban, érdekes dolgok vannak, mert ugye én egy izraeli orvoskettős által közötl észrevétel
http://www.ncbi.nlm..../pubmed/9109708
alapján működő készüléket használok allergia (szénanátha) ellen, elég jó eredménnyel. Azonban a magyar állam megbüntette a forgalmazó céget (kétszer! ), mert a cég azt mondta, hogy ez jó - és közben meg a két szerencsétlen orvos tanulmánya nem elégítette ki Fifikusz követelményeit (A tanulmány megállapításai ugyanis olyan vizsgálatokon alapulnak, amelyeket tíz évvel ezelőtt, más klímával rendelkező országban, kevés beteg bevonásával készültek.). A készülék nálam működik.
Annyira, hogy mivel 10 év alatt kissé meghibásodott, már látszik a vége, inkább vettem még egyet használtan.
Edited by Ernest, 2014 augusztus 11. - 19:47.
Közzétéve 2014 augusztus 22. - 8:59
Közzétéve 2014 augusztus 22. - 19:45
Ostrom közben "várnyomás"!
Lehet szövegelni a rossz fogalmazásról, de akkor fokozottan figyeljen a saját helyesírására.
Igazából:számít ez már?
Közzétéve 2014 augusztus 29. - 9:00
Tavasszal volt bennem egy kullancs. Azért maradt emlékezetes, mert a feje bennszakadt, és semmi áron nem akart kijönni magától. Figyeltem, nem volt se piros, se gyulladt, semmi. Vártam kb 2 hetet, végül kipiszkáltam. Utána sem volt semmi gyanús a helye körül.
Augusztus elején lett egy kis piros folt a combomon, ami eléggé viszketett. Kb egy 200-as méretű, alapból apró pontokból álló, enyhén piros (kb mint a csaláncsípés), viszont ha vakartam, akkor lángvörös lett és nagyon csúnya. Eleinte nem zavartattam magam, elég sok minden csipkedett össze ezen a nyáron, viszket – viszket, majd elmúlik. De nem múlt, sőt, egyre nagyobb lett. Érdekes módon egy szabályos csíkban terjedt, pár nap múlva olyan lett, mint egy piros, kb 5 cm széles szalag, körben a combomon. És változatlanul rohadtul viszketett, szét tudtam volna kaparni a bőröm.
Mivel nem múlt, és lövésem se volt, hogy mi lehet, meg a házi próbálkozásokra sem javult (Fenistil és társai), elmentem egy bőrgyógyászhoz. Ő vetett rá egy pillantást, és közölte, hogy Lyme-kór.
Nagyon lelkes volt, hogy milyen szép, lángcsóva (?) alakú bőrtünetem van, fel is írt 20 napra való antibiotikumot (lórúgás naponta 2x), és hogy menjek el azért a háziorvoshoz is, és hogy örüljek, hogy ilyen szép tüneteim vannak, mert így az elején el is kaptuk a betegséget, és tökjól ki lehet kezelni, hurrá.
Másnap elballagtam a háziorvoshoz, vettek vért, meg szedjem a gyógyszert.
Ma jött meg az eredmény (2 hét… A marhák véreredménye is hamarabb megjön…
). A diagnózis viszont beigazolódott.
Ráadásul a vér alapján volt egy régebbi fertőzés, meg egy frissebb, bár a viszketés helyén tuti biztosan nem volt kullancs.
Csak azért írtam ezt le Nektek, hogy ha volt bárkiben is kullancs, akkor ne csak közvetlen akkor nézzétek, hogy piros-e körülötte vagy van-e kokárda alakú folt, hanem akár hónapokkal később, akár kicsit máshol, akár viszkető folt is lehet Lyme-fertőzés jele.
Edited by izland, 2014 augusztus 29. - 9:07.
Közzétéve 2014 augusztus 29. - 11:21
Hülyén hangzik, de tényleg mázli, hogy ilyen korán felfedezték, vanak, akiknél a tünetek nem egyértelműek és össze-vissza kezelgetik őket, mire kiderül, mi bajuk. Az antibiotikum-kúrához kitartást
- Ernest kedvelte
Közzétéve 2014 augusztus 29. - 13:14
Jó, hogy leírtad.
Kolléganőmnek is így visszapirosodott, soká ment orvoshoz és elég rossz állapotban volt már, mire kezelni kezdték.
Te a bőrpírtól eltekintve jól vagy?
Edited by ori, 2014 augusztus 29. - 13:15.
Közzétéve 2014 augusztus 29. - 13:40
Igen, köszi. Az antibigyót is várakozáson felül jól bírom.
A viszketésre kaptam krémet, a pirosság meg apránként már el is múlt.
(Illetve hogy ez okozza/okozta-e, hogy néha hulla fáradt voltam/vagyok, meg néha itt fáj-ott fáj, vagy éppen csak a szokásos nyári hajtás, ki tudja. Az biztos, hogy mondjuk izületi fájdalommal vagy fáradtsággal nem mentem volna orvoshoz.)
Most éppen az orvosok közötti "társastáncban" vesztettem el fonalat. Ugye bőrgyógyásznál voltam először, ráadásul magánrendelésen, egy másik megyében. De addig nem is váltottam ki a gyógyszert, amig a háziorvos rá nem bólint. Ő hümmögött egy sort, végül jóváhagyta ("ha már a szakorvos ezt mondta, akkor ő nem bírálja felül a bőrtünet alapján"), vett vért, de annak az eredményére ugye várni kellett. Közben elkezdtem szedni a gyógyszert, mert aszonta a házi doki, hogy inkább szedjem ok nélkül, minthogy késlekedjünk az antibiotikummal.
Erre most megvan az eredmény, és aszongya a házi doki, hogy menjek vissza a bőrgyógyászhoz, mert ő kezdte el az egészet, és ő mondja meg, hogy akkor hogyan tovább.
De sztem a bőrgyógyász szelíden elhajt, mivel bőrtünetem már nincs, ő már akkor megmondta, hogy oda nem kell visszamennem, csak ha nem múlik a pirosság.
Szóval passz. Mindenesetre majd felhívom, elmondom neki a fentieket, aztán majd kiderül mit mond rá. Aztán majd azzal visszaügetek a háziorvoshoz.
Edited by izland, 2014 augusztus 29. - 13:41.
- Ernest kedvelte
Közzétéve 2014 augusztus 29. - 20:49
Jobbulást.
Volt kullancscsípéshely, ami véletlen kis dörzsölésre egy év múlva is pirosodott, és beindult jobban viszketni
De szerencsémre eddig nem volt csóva és társai.
Az egyik anyuka járt majdnem így, alig volt kint tanyán, kullancsot se vett észre, csak egy nagy piros foltot a karján. Ő egy hónapnyi antibigyót kapott.
Közzétéve 2014 augusztus 29. - 21:18
Magdi, ennek ellenére csináltatnék egy szerológiát. Nem mindenkinél jelentkezi a tipikus börtünet. Feltétlenül csináltasd meg, mert a krónikus szakaszban már nemigen lehet segíteni. Nekem szerencsém volt, marha nagy folt keletkezett, de van, akinek börtünet nélkül zajlik az akkut szakasz, aztán nyugalom van, majd késöbb jön az idegrendszeri, és az izületeket tönkretevö fázis. Menj el, inkább egy út feleslegesen....
Közzétéve 2014 augusztus 30. - 6:04
Köszönöm, de ezek már 2-3 éves történetek. Gondolom, már túl vagyok a lappangási szakaszon.
Idegrendszeri tüneteim vannak, de ahhoz inkább a szomszédomat kellene eltávolítani.
Közzétéve 2014 augusztus 30. - 8:54
Közzétéve 2014 szeptember 2. - 12:38
1. Általában természetesen nem azonnal fordulnak az alternatív gyógymód felé, hanem a fehérköpenyes tudomány csődöt mondása esetén, és
Mint ahogy ezen esetben is.
http://szinhaz.hu/sz...l-monika-levele
Azért kivi lennék, neki mit mondanátok? Hiszen itt látszik, hogy az orvostudomány megállt habozva. Én ugyan nem hiszek a kurkumában ennnyire (amúgy szépen sárgítja a kaját, de az is kérdés, hogy minden kajának szüksége van-e erre ), de én nem mondanám neki, hogy ne kezeltesse magát ezzel (mivel mindegy már szegénynek). De persze tudom, mit mondanátok utána. Ha nem kurkumázik, akkor azt mondanátok a sírjánál, hogy: hát, a rák sajnos így fejeződik be. Ha kurkumázik, akkor meg azt: na persze, téveszmék zsákutcájában bóklászott, pedig amúgy biztosan meggyógyították volna.
Közzétéve 2014 szeptember 2. - 18:59
Elnézést, hogy nem lovas, hanem lovas anyuka:
Segítséget kérek tőletek! Mint azt sokan közületek tudjátok, Édesanyánk súlyos beteg. (COPD) Jelenleg a Törökbálinti Tüdőkórházban ápolják. Szeretnélek titeket megkérni, hogy ha van olyan egészségügyben dolgozó ápoló ismerősötök, aki szívesen besegítene az ápolásába a kórházban, természetesen megfelelő díjazás ellenében, adjátok meg neki az elérhetőségemet! Ötleteket is szívesen fogadok, és kérlek osszátok meg azokkal az ismerőseitekkel, akik esetleg tudnának ebben segíteni. Nagyon köszönöm! Heni
Közzétéve 2014 szeptember 5. - 19:28
Hűha! Zacher Gábor ezt nyilatkozta, gyilkos galóca mérgezés után ez marad: Vérplazmacsere, penicillines kezelés, méregtelenítés máriatövis-kivonattal. Méregtelenítés? Ejnye! Ha ezt Fifkusz és Forkissima hallaná...
Közzétéve 2014 szeptember 5. - 20:26
http://filantropikum...meregtelenites/
http://hvg.hu/egeszs...egtelenito_kura
http://fem3.hu/musor...gy_atveres.html
http://rtlklub.hu/mu...tto/cikk/340651
http://www.life.hu/e...em-letezik.html
stb, stb.....
- Ernest kedvelte
Közzétéve 2014 szeptember 8. - 6:18
Én nem, de ez az értekezés a fészbukról, szép szösszenet: Furfangos dolog az allergia és még inkább az, ami a hatékony és ártalmatlan, de biztos kezelése mögött van. Ugyanis kombinált kezeléssel kivédhető, csak a szereket más-más cég készíti, mindenik a sajátját dícsőíti, pedig csak együtt jók. Ráadásul a patofiziológiája se túl egyszerű és nem is egy rendszeren fut. Nem csak hisztamin-mechanizmus az allergia. A hisztaminreceptor ráadásul olyan ravasz, hogy antigén (pollen, stb.) nélkül is "alapjáraton" megy, vagyis intracellulárisan ATP termelést (energiafolyamatok szubsztrátja) tart fenn az allergiás-gyulladásos folyamatokban aktív sejtekben. Az antihisztamin ellenben ezt blokkolja, és az "alapjárati" aktivitás is leáll. A legjobb antihisztamin jelenleg a levo-cetirizin (Xyzal), mert az eozinofil sejtekben lévő mediátor-vakuólumok degranulációját is fogja. Nyugi, van tovább és bonyolultabb is. A cetirizin (Zyrtec) a legújabb generációs antihisztaminok egyike, de hipno-szedatív hatású, akár a régiek (klórfeniramin, ciproheptadin, stb.), a cetirizin előtt lévő loratadin (Claritine) viszont nem volt hipno-szedatív, csak éppen az eozinofil sejtekben lévő mediátor-vakuólumok degranulációját nem fogja, ezért kellet kifejleszteni a cetirizint. Ezt így leírva sehol sem lehet olvasni, mert céges érdekeket sért! A cetirizin egy racém keverék (levogír és dextrogír enantiomérjeik aránya feles) ezért optikailag inaktív. Nem én tehetek róla, ez van! Eltérő oldódási paramétereik miatt sikerült a balraforgató komponenst kiválasztani, ez aktív antihisztamin, a dextro-cetirizin enantiomér pedig hipno-szedatív és ki lehetett szedni. Ezért amíg a Zyrtec adagja 10 mg (benne 5 mg levo-cetirizin enentiomér), addig a Xyzal adagja természetesen csak 5 mg, gondolom most már teljesen világos. Ha nem, noch ein mal előlről. Ez azért lényeges, mert az allergiában főszerepet játszó allergiás-gyulladásos folyamatok és a következményes nyálkahártya-remodelling (tessék utánanézni a PubMed-en, ez egy elfajulás, a pollenszezon előtt még tünetmentes, aztán meg durr, mert tele van aktíválódni képes célsejtekkel) jelensége részben hisztamin-mediált folyamatok, amelyeket a hisztamin-receptorral bíró sejtek aktiválnak - egyfelől. De, amiről nem így szól a fáma, mert vállalati ellenérdekeltség és kartell megegyezés miatt kussolnak, az minden nagy tankönyvből elolvasható (Harrison, stb). Az allergiás-gyulladásos folyamatok és a következményes nyálkahártya-remodelling létrejöttében legalább a hisztamin mediálta folyamatokkal hasonló súlyú a leukotriének mediálta folyamatrendszer. Amíg a hisztamin-oldal a mediátorok és a szövetileg aktív molekulák világa, a leukotriének oldala a folyamatokban résztvevő sejtek migrációjában, odavonzásában, aktivációjában, specifikus klónok differenciálódásában játszik szerepet. Érdekes, he? Pedig az! Ugyanis nyílvánvaló, hogy a leukotrién-antagonistát, ami a montelucast (Singulair) együtt és egyszerre kéne szedni a levo-cetirizinnel (Zyrtec) allergiás rhinitis esetén is (nagyfejek csak asztmára javasolják így a két teljesen ártalmatlan szert) mégpedig a kiváltó pollen (van aki másra allergiás, nem parlagfűre) megjelenése előtt legalább két olyan ciklusidővel, ami alatt egy széria ellenanyagot "legyártana" a humorális immunitás, ami kb. 2-3 hét, vagyis a biztonsági ráhagyással 2 hónap előtte! A pollenek megjelenésekor orrba-felső légutakba a szintén ártalmatlan dinátrium-kromoglikát (Taleum, Intal) aeroszol alkalmazását kell elkezdeni, de ez szembe semmit sem ér, mert a conjunctiván az érzékeny sejtek membránreceptor-struktúrája eltérő és itt a kromoglikát nem stabilizálja a sejtmembránt a hisztaminkibocsájtás ellen. Szembe jelenleg legjobb a szintén ártalmatlan azelastin (Allergodil) szemcsepp. Így kortikoszteroid szedés (mellékhatás a köbön) és rebound-hatású (egy idő után még jobban bedugul) béta mimetikumok mellőzésével megoldható az allergiás rhinitisz. Ismétlésül: Singulair tabletta 1, Xyzal tabletta 1 per nap (2 hónappal előtte kezdve), Taleum orrspray 6 óránként (8 óránként nem elég), Allergodil szemcsepp 6-8 óránként (a pollenek megjelenésétől kezdve) a pollenszezon vége után még egy hétig, így mind a négy, teljes tünetmentesség estén is. Mert a lényeg az egészséges, de allergiahajlamos nyálkahártya egészségesen tartása a gyógyszerekkel, tünetmentesség esetén is. Az immunológiai laboratóriumi pozitivitás vagy az egy évvel korábbi epizód már elég indok a négy szer szedésére tünetmentesen is, ahogy írtam, és aki nem hiszi, hogy ez a négy szer így együtt ártalmatlan és addig jó amíg tünetmentesen kezdik és tünetmentesen tartja az embert, az szúrkáltassa a segggit Diprophos retard szteroiddal, vagy olvasson utána (ha nem volna a kereskedelmi ellenérdek, egy kombinált montelucast-levocetirizin pici tabletta esti napi egyszeri bevétele az allergiások 2/3-át tünetmentesen tartaná). Ha meg már létrejött a remodelling és a kuncsaft taknya-nyála egybe folyik, még mindig van kényelmes megoldás: orrmosás óvatosan, tenyérből felszívott, pontosan 37 fokos tiszta tengervízzel. El ne felejtsem, közben derékig a pontosan 37 fokos tiszta tengerben kell állni
- Ernest kedvelte
Közzétéve 2014 szeptember 8. - 6:31
Én nem tudom ilyen szépen körülírni, de szerintem igazán komoly tünetek ellen a fent említett recept nélkül kapható szerek nem elég jók. A Xyzal valóban elég jó, de álmosít, a vényköteles Aerius sokkal hatékonyabb és nem álmosít. Ha meg mindn kötél szakad, akkor a szintén vényköteles Nasonex orrspray.
Amiben egyetértek a cikk szerzőjével: minden gyógyszernél jobb a tengerparti vagy a magashegységi levegő, mert ott nem él meg a parlagfű
- Ernest kedvelte
Közzétéve 2014 szeptember 8. - 8:27
A kombináció a lényeg, mert az allergiás reakció összetett jelenség. Ami külön-külön nem hat, kombinálva hatásos lehet. Az említetteken kívül is van még sajnos egyéb mechanizmus közvetítette (pl. bradykinin) jelenség, rádásul ezek kaszkádreakció formájában játszódnak le, ezért valóban az idözítés is fontos lehet, meg, hogy a kaszkád melyik lépését akarjuk befolyásolni. A lányomnál, aki asztmás, neurodermitíszes, már semmi nem használt, most egy méregdrága (itt a tb fizeti) anti-igE kezelés tünik hatásosnak, de ez azt jelenti, hogy kéthetente négy injekciót kel belebökni évekig.
Senki ne engedjen Diprophos-t szúratni magába, kutyáknál is csak azoknak adtuk, akik már nagyon öregek voltak, mert nagyon brutál mellékhatásai vannak hosszú távon. Èn elöbb fulladnék bele a taknyomba, minthogy ilyenre vetemedjek. Persze a körzeti orvosnak ez gyors, egyszerü és abszolut "sikertörténet".
Közzétéve 2014 szeptember 8. - 8:35
Ez az a kezelés, amikor az allergént kapja kis adagokban és ezzel érzéketlenítik rá a szervezetet? Mostanában egyre többet hallan erről itthon is, sokáig csak természetgyógyászok ajánlgatták a parlagf rendszeres fogyasztását allergia ellen, mostmár van rá orvosi terápia, de többszázezer Ft, 3-5 év és álltítólag a páciensek egy részénél hatástalan, de nem tudják előre, hogy kik lesznek azok.
A kezelés alatt is vannak allergiás tünetek? gondolom, ilyenkor nem lehet rájuk gyógyszert szedni.
szerk.: én a magam részéről a sok allergiás beteg kezelése helyett igen erősen támogatom a parlagfű irtását, még ha "szegény növény is Isten teremtménye"
Edited by juice, 2014 szeptember 8. - 8:36.
Közzétéve 2014 szeptember 8. - 13:05
Juice, nem, ez nem az. Amiröl te beszélsz, az a hyposzenzibilizálás, és ösidök óta az orvostudomány részét képezi. A férjem tüdöorvosként, de föleg az allergológusok évtizedek óta használják eredménnyel az allergiás betegeiknél.
Amit Juli kap, az az ellenanyag ellenanyaga. Vagyis nála az egyébként antigénhatásra termelödö normál igE ellenanyag a normális százszorosát is meghaladja, ezért ez ellen az ellenanyag ellen elöállítanak egy ellenanyagot (az ellenanyag ellenanyagát, akasztják a hóhért, ellenanyagl itt antigénként szerepel), és ezt kapja Juli injekció formájában, hogy kösse le a rettenes magas igE-szintjét, ami müködik is nála.
Edited by Fifikusz, 2014 szeptember 8. - 13:07.
Közzétéve 2014 szeptember 8. - 13:57
Nem százszorosát, csak a tízszeresének többszörösét (utánaszámoltam)
- Ernest kedvelte
Közzétéve 2014 szeptember 9. - 8:03
Furfangos dolog az allergia és még inkább az, ami a hatékony és ártalmatlan, de biztos kezelése mögött van. Ugyanis kombinált kezeléssel kivédhető
Hát ez... ez... valami csodálatos. Bár lehetne háromszor ilyen hosszú is.
Vajon igaza van? Nagy felfedező lehet, mert ugyan szerinte ezek nyilvánvaló dolgok, de még sosem mondta senki, nincs egy allergiaügyi Semmelweis vagy Szendi Gábor. Mondjuk ez szerintem ott bukik meg, hogy 2 hónappal előtte el kell kezdeni enni, mert az emberiség igen kis része képes ilyen önfegyelemre. Volt régen injekciókúra is, amit fél évvel előtte kellett volna elkezdeni, sosem jutott eszembe novemberben, hogy majd májusban prüszkölni fogok... Ha egy szezonban kétszer kell fújni Nasonexet, a két fújás közben eltelik egy hét, akkor akár ártalmas a szteroid, akár nem, az a legegyszerűbb, ez tény.
Az Intal minek ehhez? Annál kicsit pongyola lett. És a szemcseppet is használni kéne két hónappal előtte? Azt minek vajon?
Vajon ez a balra forgatás a polarizációra vonatkozik? Vagy keringőre.
Van egy ismerősöm, akinek kiterjedt rokonsága volt és van az NSZK-ban, ő már negyven éve kap olyan kezeléseket, amik itthon elérhetetlenek, drágák, csak egyszer alkalmazhatóak az életben, végleges elmulasztók, stb. Allergiája töretlen.
Közzétéve 2014 szeptember 9. - 8:05
A Xyzal valóban elég jó, de álmosít
Isteni kombináció, köszi, ki fogom próbálni, ahogy öregszem, egyre rosszabbul alszom. Kiveszek egy hét szabadságot és allergiamentesen horkolászok.
Paradicsom.
Közzétéve 2014 szeptember 9. - 8:10
Nem százszorosát, csak a tízszeresének többszörösét (utánaszámoltam)
Még nem elég precíz. Párszor tíz, vagy 3-5-szöröse, ha már szűkebb tartományt akarsz. A többszöröse elmehet a kilencszereséig, és már ott is vagyunk a száznál.
Közzétéve 2014 szeptember 9. - 8:24
100 helyett 3000.
Közzétéve 2014 szeptember 14. - 18:08
De. Egészen olyan. Abból a szempontból, hogy ugyanaz a gyilkos kuruzsló réteg hisz bennük és ajánlgatja azokat.
Közzétéve 2014 szeptember 14. - 18:35
Na ez az előítéletesség lényege. Igyekszem távoltartani magam tőle. Engem a konkrét dolog érdekel, nem keverem a szezont a fazonnal. A farkalsalmának semmi köze a rákos emberek elkeseredését kihasználó gonosztevőkhöz. (kivéve, ha rákgyógyító csodaszerként ajánlják )
Közzétéve 2014 szeptember 14. - 19:05
Ezt magyarázhatod. Mint eggyel felettebb írom, ugyanazok a gyógyítók (és semmi közük a rákos emberek elkeseredését kihasználó gonosztevőkhöz) alkalmazzák mindkettőt.
Te most kényre-kedvre kiválogattad a farkasalmát abból a sorból, amibe beleillene - mármint szerinted. Mármint abba, hogy megjelennek róla fehérköpenyes cikkek, miszerint mérgező. Ez logikátlan viselkedés, figyelmeztetlek barátilag.
."
Edited by Ernest, 2014 szeptember 14. - 19:06.
Közzétéve 2014 szeptember 14. - 19:20
Nem enni kell. Egyébként a sebgyógyulást elősegítő hatása - ha van ilyen - nyilván magyarázható, talán fogják is, ha látnak benne fantáziát. Én mindössze csak azt akartam megtudni, hogyan kell alkalmazni sebek esetén. De majd kikeresem valahol. Ha Zengőnél ilyen látványos volt a hatás (lehet véletlen egybeesés is, mert a dokik is próbálkoztak), akkor szívesen kipróbálom, ha szükség lesz rá.