valamint, hogy bár igyexik a lovak táplálási költségét a legminimálisabb összegbõl kitermelni, de talicska helyett Suzuki Samurai-t biztosít.C-R részletes, föltehetõen abszolút õszinte és tárgyilagos ismertetõjébõl pedig az derül ki, hogy NEM TIPIKUS lótartó...avagy TIPIKUSAN A TIPIKUS NAGYON KISSZÁMÚ LÓTARTÓ GAZDÁK reprezentatív mintában tartozik! :yeah:
![]()

Lovardatulajdonosoknak
Közzétéve 2007 február 15. - 21:58
Közzétéve 2007 február 15. - 22:03

Guest_feribácsi_*
Közzétéve 2007 február 15. - 22:39
Ne lég yigazságtalan, rosszindulatú! Mi az, hogy helyett! A spektrum teljes! A-tól Z-ig! Van talicska, van Samurai...Az egyik nem zárja ki a másikat! Samurai-jal nem mehetsz be a boxba trágyázni...Szerintem minden adat fontos, érdekes és figyelemreméltó! legtöbbûnk helyzete fényévnyire van C_R státuszától, lótartói potenciáljától...Tény viszont, hogy hozzá képest IS vannak több nagyságrenddel magasabb státuszúak (Borsóék, pátyi csoda, móri "ezerjó" a 7kútból, stb) Szerintem az a fõ, hogy ki milyen szellemben-céllal-módon él a lehetõségeivel...valamint, hogy bár igyexik a lovak táplálási költségét a legminimálisabb összegbõl kitermelni, de talicska helyett Suzuki Samurai-t biztosít.

Közzétéve 2007 február 15. - 22:51
Közzétéve 2007 február 16. - 0:45
Közzétéve 2007 február 16. - 8:01

Edited by PozitívFeri, 2007 február 16. - 8:04.
Közzétéve 2007 február 16. - 8:08
Közzétéve 2007 február 16. - 8:14
Ne irigykedjetek...nem szép dolog! :)u.i. Annál is inkább,mert szerintem amit C-R eddig irt az teljesen normális. Vagyis az én olvasatomban nem irt hülyeséget (még...de ami késik az nem múlik!akkor összegezve: Te ( C-R) egy dusgazdag lótartó lennél, aki belga! mintáju etetõben szénáztatod a lovaid. Kiegészitve (saját?) egytollú ingyán gyerekek rabszolgamód kihasználásával, akik megkapják jutalmuk egy japán harcos segitségével, és a parlagfû országos lótakarmány bevezetésével a lucerna hejettesitésére. nem jelentettek még fel kiskorú veszéjeztetése mijatt? sõõtt, szaporodó ingyán gyerkõcök!! netán gyerek munkatábor?

Guest_Pucca_*
Közzétéve 2007 február 16. - 8:39
Informatikusok sok pénzt?Arról meg nem tehet,hogy a XXI. században az informatikusok sok pénzt keresnek

Közzétéve 2007 február 16. - 9:16

Közzétéve 2007 február 16. - 9:37

Közzétéve 2007 február 16. - 9:48
Azért ennyire keményen ne hívasd meg magad vendégségbe.Egyszer megnézném ezt a "minta(lovas)gazdaságot".

Közzétéve 2007 február 16. - 9:54
Igazság az hogy én már más álmait (is) valósítom meg, olyanét akinek már nem volt lehetõsége rá önhibáján kívül és aki az én gyerekkori kezdeményezésem miatt lett lovas versenyzõ (túlkoros voltam és Erdõs papa eltanácsolt, õ viszont ottragadt s lett ami).A gyerekek 3 éves korukban ültek lóra elsõ alkalommal és sírtak ha le kellett szállni. Lovazni is miattuk kezdtünk el, aztán úgy alakult hogy a kis Sh kanca nem hagyta, hogy mindig otthagyjuk a lovardában. A dominó efektus elindult, és mostmár nincs visszaút, mert mindenki megtalálta azt amire vágyott. A folyamat közben kiderült részemre is hogy a számítógép elõtti ücsörgés helyett egészségesebb ha az eddig szokásos lovaglási mennyiség helyett annak tizszeresét adom elõ. Persze az internetet itt sem tudom nélkülözni de az marad az esti órákra. A munkám már teljesen kötetlen lett, így valószínüleg a lovak lábai között fogok dolgozni a legelõn egy laptoppal.Az már csak hab a tortán , hogy a suttogó módszer a lányoknál is beválik, ha valakit érdekel elmondom hogy hogyan )))Az is igaz hogy mivel nagyrendszerek menedzselése a szakmám idõnként próbálok tanácsot adni a lovas nagyembereknek is de a tanácsok befogadásának ideje még nem jött el, lehet az szövetség, vagy megrendülõ lovarda végnapjai átélése közben. Most azt csinálom hogy labor (mini) környezetben kipróbálom hogy mûködik e a dolog úgy ahogy elképzeltem és ha igen akkor próbálok neki kicsit nagyobb publicitást adni. Tehát a megtekintés ideje is eljön, de addig még sokat kell dolgoznunk és nekünk is tanácsot kérni attól aki már ezt régebben csinálja (én régebben csak felültem a lóra).Egyébként pedig nem zavarom meg a saját kisérletemet azzal, hogy pénzt döntök a rendszerbe, mert magamat és mást is becsapnék ezzel. A saját munka szerepe ezért fontos!!!, bár nem annyira szélsõséges mint Kuroszava "Kopár sziget" címû filmjében, de azért van rá eset hogy súroljuk a határt. Dolgozni egyébként nem szégyen, csak kellemetlen ha valaki lusta.Természetesen mindenkit szivesen látunk akkor ha eljön az ideje, és elõre mutató véleményével segíthet jobb megoldásokat találni. A Fórumoknak is ez lenne a szerepe de néha nehéz ellenálni a felpattanó labdáknak, ezért nem is reagálok olyan dolgokra mint elõzõekben már elõfordult.Irigykedni a munkára lehet, aztán a szerencsét is lehet irigyelni - mert az is kell azért - , különben is ki mondta hogy egy szép lánnyal megismerkedni nem szerencse?? pláne ha lovas, + még informatikus is?Nem tagadom, én is beirigyelõdtem... de csak pár pillanatra, aztán már küldtem is tovább az irigység ártó szellemét... Tény, hogy amit - és ahogyan - C.R. csinál, azt álmaim titkos bugyrában õrizgetem fiatal korom óta, s - ilyen az élet...
- már ott is maradnak az álmok a bugyorban. Tény, hogy nem indulunk (s haladunk) egyenlõ esélyekkel, de az mindenképpen pozitív dolog, ha valaki él a lehetõségeivel, nem herdálja el azokat.A magam szintjén/módján én is megteremtettem a magam kis lóparadicsomát, emellett örömmel, csodálkozva olvasom, hogy (ha a Balaton; - innen nem is olyan messze) valaki megvalósította az álmaimat. :)Egyszer megnézném ezt a "minta(lovas)gazdaságot".
Közzétéve 2007 február 16. - 9:59
Közzétéve 2007 február 16. - 10:07
Teljesen igaza van a dokinak, mert õ azokat a terméktipusokat ismeri amivel eddig találkozhatott. Kb fél évig kisérleteztem vele amíg rájöttem az egyszerû megoldásra. A dolog olyan mint a golyóstoll, - festék, csõ meg golyó volt régen is - csak nem jutott senkinek eszébe ezeket a megfelelõ irogatási célra összeszerelni.A "találmány" lényege a témával kapcsolatban pont abban áll, hogy egy egyébként jó dolgot hogyan lehet etetni. Mint a receptek általában.Ebbõl következik az is hogy nem kell állatorvosnak lenni, vagy ló takarmányozásból a Harwardon diplomázottnak lenned azért hogy feltaláld a melegvizet, - ha a dolog mûködik akkor lehet bosszankodni hogy nem neked jutott eszedbe (képletesen mondva). A lottó ötöst is ki tudja tölteni bárki, mégis irigyli azt aki nyer. Elismerem hogy borzasztó dolog eltölteni egy szakmában sok idõt, aztán jön egy laikus és megmutatja hogy mi a megoldás..a reakció általában az élbõl elutasítás. Kedvenc közmondásom, (én találtam ki, copyright C_R)"Ásni bárki tud, de kevesen tudják hol az arany."Maradok tisztelettel õszinte híve...............Azért ennyire keményen ne hívasd meg magad vendégségbe.
![]()
![]()
Megkérdeztem az orvosdoktort egyébként, az extrudált cuccokkal az a baj, hogy hajlamos a gyomorfalon megtapadni, ahogy az arcunkban is, ezért nem érdemes kísérletezni vele.
Közzétéve 2007 február 16. - 10:24
asszem tévedésben vagy. nem hiszem, hogy borzasztónak élné meg a szakmában eltöltött idejét, s a laikusról nem is tud. néhány éve én is kísérleteztem, de elõtte megbeszéltem vele, mert mindenhez még én sem érthetek ;)Elismerem hogy borzasztó dolog eltölteni egy szakmában sok idõt, aztán jön egy laikus és megmutatja hogy mi a megoldás..a reakció általában az élbõl elutasítás.
Közzétéve 2007 február 16. - 10:26
Edited by agrobe, 2007 február 16. - 10:37.
Közzétéve 2007 február 16. - 10:30
Kedves AgrobeHa tisztában vagyunk a számviteli törvénnyel, meg a mérlegkészítés szabályaival stb, igazad van, a magángazdaság esetében mégis árnyalni kell e a képet.Elõbb csak visszautalnék egy hsz.re miszerint az árokparton legeltetve is lehet lovat tartani. Persze, csak szerinted akkor (helyesen) a vezetõ szárat tartó egy tollú indián órabérét is hozzá kell számolni a lelegelt ingyen fû árához, és akkor máris a világ legdrágább füvénél tartunk a la Quvait.Szóval a beruházás örökölt és vásárolt értékét, az eszközöket, stb nem kel hozzáadni a széna értékéhez egy magán gazdaságban mert akkor az eltérõ vasvilla árakat is ki kellene mutatnunk az összehasonlításban.Az élõmunka értéke amit mi teszünk hozzá a dologhoz szintén nem számolandó fel, mert pont ez adja a kisgazdaság elõnyét, hogy nem munkabérrel (tb,nyugdíj) számol. A fûmag persze költség, de azt nem számolom fel szintén. A Te elképzeléseidet fokozhatnánk azzal is hogy Tb, Áfa, nyugdíj alap, egyéb közterhek sem terhelik azt hogy végighúzom a gereblyét a földön és összeszedem a szénát amit elhagy a gép.A széna eladók sem számolnak nekem közterheket a termék árában, sem gép amortizációját, pedig értelmes lenne, csak piac van és szükség a pénzre, a többi a veszteség listára kerül.Amit viszont írsz az teljesen igaz ha egy cég mérlegét veszed figyelembe. Az meg hogy közben pénzt is kereshetnék igaz, de ez a kvázi pihenõ idõben történik, és a munkaidõm meg van akkor is 10 óra ha nem napközben dolgozom hanem amikor kedvem van pld este.Egyébként én csak a takarmány bekerülési értékérõl beszéltem, és írtam többször is hogy a széna nekem kvázi ingyen van, az ingatlan termése (gaz helyett)!!! Közgazdaságilag sincs igazad, mert a tõzsdén jegyzett árak (zab) vizsgálatakor kit érdekel hogy mennyiért állították elõ? Van a piaci ár és kész. Így az a költség amit írtam olyan mintha a két termék tõzsdei árát vetíteném ki felhasználás szerint egy ló/napra.Igazad van tehát, de ez rész igazság.CR:az "baj", hogy nem számoltad a járulékos költségeidet: a munkád.pedig muszáj, mert abban az idõben, amit a betakarítással, alovak körüli munkával töltesz, pénzt is kereshetnél és ez igaz az ikrekre is. Függetlenül attól, hogy keresnének e pénzt, vagy sem.Nem számoltad az épületeket (ha vannak), amiben laknak a lovak, az amortizációt és a bekerülési költséget.hasonlóképpen ára van a villanypásztornak (bekerülés, amortizáció, üzemeltetés) kell vödör, vagy önitató, kút, vagy bármi amibõl isznak.kell takarmánytároló, mégha a szabad ég alatt van, akkor is van értéke!meg kell talicska, vasvilla, stb, stb.
Közzétéve 2007 február 16. - 10:31
Áj tink disz iz dö biginning dö bjútiful frendsip
Közzétéve 2007 február 16. - 10:37

Közzétéve 2007 február 16. - 11:06

Edited by Bundasb1, 2007 február 16. - 11:10.
Közzétéve 2007 február 16. - 11:17
Közzétéve 2007 február 16. - 11:27
Ugye nem azt akarod mondani, hogy a párod lova is ott van? És (fórumos társaktól) tudom, van olyan hely, ahol - ha két lovat tartanak - kedvezményes a bértartás összege. Ehhez képest a "bõven 40 fölött..." :eek: Eszem megáll, hogy mikek vannak Pesten, Pest-környékén...
Nekem senki ne mondja, hogy ezen nincs haszon! Jó, tudom, hogy fedeles, meg teniszpálya, meg angol-budi, meg öltözõ, meg miegymás... de ha én tizenakárhányezerbõl kijövök egy hónapban egy lóval, akkor ott azé' marad rendesen... akárhogy is nézzük! ;)
Mert ugye azt mondani, hogy mi a franc kerül egy tál éttermi spagettiban vagy egy cukrászdában vett süteményen annyiba amikor én itthon ingyen megcsinálom (végülis, a tûzhely megvan, az én ráérõ idõm megvan, az alapanyagok - mert még a múlt hónapban alaposan bevásároltam) ott ülnek a spájzban: messzelátszóan csacsiság. Akkor miért nem tûnik fel, hogy más szolgáltatásoknál ugyanez a helyzet??(...)E reklamációból idéznék most nektek,mely a következõ mondattal kezdõdött:"kiszámoltam a havi kõltségvetésed"(jelzem,egy gazdinak halvány lila gõze nincs egy tanya kiadásairól)."nem reális az emelés,mert a takarmányárak nem változtak,õ majd utánanéz a tõzsdén"(köztudott,hogy minden lovas a tõzsdén vesz takarmányt)"vegyetek még egy bálázógépet,azt is fizettesétek meg velünk"és a legkedvesebb:"ez a szinvonal 40 e-nél többet nem ér".Majd abban maradunk,fontolóra veszik,hogy keresnek egy másik helyet.De nem teszik.
Közzétéve 2007 február 16. - 11:33
nagy tévedés!az igazság odaát van!(by Murder és Sky ügynök)Bundásnál van az igasság! (Szigorúan szerintem!) :yeah:
Közzétéve 2007 február 16. - 11:40
Közzétéve 2007 február 16. - 13:10

Közzétéve 2007 február 16. - 13:16
Csatlakozom :yeah:No no! Azért Bundásak valóban igaza van. Szeretetbõl tarás olcsóbb. ;)
Közzétéve 2007 február 16. - 16:07
(Voltál már lenn az Alföldön?Filly Mo.-n a természetes záró társulás fás.Tehát ha magára hagysz egy területet, akkor ott elõbb utóbb valamilyen erdõféle lesz. sok sok növényfajjal.DE eleve a természetben nem a rend (egyforma dolgok egymás mellett szépen sorban) felé mutatnak a folyamatok. Mindenre igaz az entrópia törvény, nem csak a fizikára.Így nem fordulhat elõ, hogy egy területen (nyilván nem egy négyzetméteren, hanem pl egy hektáron, hogy egyszer csak minden beavatkozás nélkül csak egyféle fajt fogsz találni)rövid idõtartamig igen, de évekig nem, mert a természet beavatkozik, nem bírja a monokultúrát!

Közzétéve 2007 február 16. - 16:25
Voltál már vaddohányos helyen amikor virágzik? Valahol az akác és a hárs között helyezkedik el. Majd jelzem mikor gyere.(Voltál már lenn az Alföldön?
Én csak 3-4 éve járok arrafelé rendszeresen, de a vaddohány nagyon gáz...)Ja, és persze Bundáshoz csatlakozom, mert látom, hogy itt most ez a fontos
;) :kocc:

Közzétéve 2007 február 16. - 17:01

Közzétéve 2007 február 16. - 17:28
Pedig az az. Hivatalos nevén selyemkóró. És valóban egy borzasztóan agresszívan terjedő, és minden más őshonos növényt kiszorító fajta. Ahol egyszer megtelepszik(főleg homokos talajon), utána szinte kiírthatalan. Buta emberek hurcolták be. :mad:Kieg: dísznövénynekÉn nem tudtam, hogy EZ a vaddohány...

Edited by BoKa, 2007 február 16. - 17:35.
Közzétéve 2007 február 16. - 17:49

Guest_feribácsi_*
Közzétéve 2007 február 16. - 17:58
Ha bûn, ha nem, csakis egyeneseb és õszintén érdemes.... :yeah: :kocc:"Ásni bárki tud, de kevesen tudják hol az arany." by C_R....ez AZÉRT KIS MÓDOSÍTÁSRA SZORUL A TÁRGYILAGOSSÁG ÉS A TÉNYEK ISMERETÉBEN!!! Nem tudják a kevesekm csak szerencséjük van, és megtalálják...(a lá vak tyúk... :yeah: ) T.i.:a történeti esetleírások ezt a modellt igazolják... Kolombusz se TUDTA, HOL VAN aMERIKA, CSAK MEGSEJTETT VMIT, KIPRÓBÁLTA ÉS BEJÖTT NEKI... (jellemzõ, hogy Indiát kereste :yeah:Meg még tapasztalatlan is, és nem tudja, hogy az õszinteség nagyobb bûn tud lenni a fórumon, mint a lóevés. :mad: :eek:

Edited by feribácsi, 2007 február 16. - 18:08.
Közzétéve 2007 február 16. - 18:07
Kedves AgrobeNincs igazi ellentét a vélemények láttán, de azért tisztázódjanak a dolgok még jobban.Ha SZOLGÁLTATÓ valaki akkor más elbírálás alá esik, az már egy vállalkozás. Ilyenkor kezdenek a dolgok komolyodni és jó stratégiát kell alkalmaznia a szolgáltatás üzemeltetõjének. A lényeg hogy világos legyen milyen szolgáltatás mennyibe kerül az adott helyen. és ennek összhangban kell lennie a hely poziciójával. Remélem azon nincs vita hogy ugyanaz a szolgáltatás más értékkel bír a földrajzi helyzet függvényében, mert a hely az egyéb költségeket is tartalmaz (megközelítés, , presztizs, stb.) Ha a Spanyol királyi lovasiskolában tartom a lovamat akkor az kicsit más téma.A Honvéd Lovarda azért kerülhet többe a budai bértartónak mint a Pátyi Lovarda, mert nem kell utaznia a szolgáltatás igénybevétele miatt, és egyébként is magasabb a presztizse. (a színvonal az egy másik téma, lehet egy világvégi lovardában is jobb mint Párizsban de a hely az beárazza a szolgáltatásokat) Így nem is indokolják meg a széna stb árakat hanem eszi nem eszi ez van, - minek részletezni. Ezért írtam tehát a tõzsdei példát korábban, a termék árát kell piaci módszerekkel megítélni.FONTOS kérdés tehát a szolgáltatás minõsége mert a vevõnek ez a fontosabb. Ha olcsó valami de gyenge minõségû attól még lehet megfelelõ egy adott funkcióra (kínai cipõ), vagy ugyanaz a termék nem ér semmit hiába olcsó, mert a feladatra nem tudod használni. (Most ment tönkre egy katonai bakancsom, és nem is gondoltam volna hogy hasonló minõségû terméket csak milyen iszonyatosan drágán tudok megszerezni, az olcsókkal meg tapasztalatom szerint nem érek semmit.) A presztizs , image is érték, azt is be kell árazni.Akkor nézzül a másik igényelt szolgáltatási végletet:Volt nálam egy amerikai magyar , aki csikók felnevelésére keres helyet (ezek drága amerikai tenyésztésû egyiptomi arab csikók, három éves korukig kell nevelni õket). Azt hiszem csodálkozna mindenki ha azokat a követelményeket kellene teljesíteni amit õ kér. Megfizetné ugyan hihetetlenül jól, de a beruházási költségekkel nem foglalkozik az az én bajom, a szolgáltatás felépítése a kívánt szinvonalon (takarmány, felügyelet éjjel nappal, orvos, biztonság stb stb) szintén.Nyilvánvaló hogy világossá vált nekem is hogy a mostani állapotban egyenlõre nem vagyok képes erre a színvonalra, de ahogy meghallgattam a tapasztalatait a hazai helyzetrõl , - más sem. Mindenesetre jó volt megtudni hogy mi a kívánt színvonal. Célként ki lehet tûzni az elérését, mert van rá kereslet.Ebben az esetben aztán elszámolhatnál mindent ami létezik, csak - ha nem tudod végrehajtani, hiába. Természetesen felvehetek szakértõket, a teljes munka hierarchiára orvosostúl, lovászostúl mindenkit, magas fizetésért - van rá fedezet. Nem nekem kellene értenem hozzá, de én felelek azért hogy a követelmények teljesüljenek, - persze az amerikai költségeknél kedvezõbb áron. Egy lovász fizetése elérhetné a 400000 Ft -t netto. De - és kapaszkodj meg - alapkövetelmény a teljes láthatóság, kamera mindenhol és video éjjel nappal. Interneten megtekinthetik az ápolást, mozgatást, úsztatást, kiképzést bármikor úgy hogy nem is tudsz róla. A szerzõdés szerint kell teljesítened és ha nem akkor baj van.A magyar bértartó ma nem akarja még megfizetni a szolgáltatások árát (vagy nem tudja), ugyanakkor persze szeretné az állatkát jó helyen tudni. Ekkor jönnek a kompromisszumok a költség csökkentése érdekében, és a színvonal esik mint az esõ.Én is eljátszom azért a szolgáltatóvá válás lehetõségével, de csak speciális lehetõségek érdekelnek 1. csikónevelés (amerikai színvonalon)2. VIP lótartás a nálunk kialakuló feltételekkel és környezetben, (egy ló egy hektár, stb lásd. mint az elõzõek) hasonlóan az üdülési joghoz, eladható jogokkal (+területekkel) fogadva a résztvevõket3. Komoly kiképzése lónak és lovasnak külsõ szakértõk igénybevételével és garanciával.4. Nemzetközi lovastúrán való részvételre való felkészítés és utaskisérés külsõ szakértõkkel és kisérõkkel (Afrika, USA, Argentína,Spanyolország)Ha valamelyiket meg tudom valósítani (nem egyedül, hanem üzlettársak bevonásával akkor jól fogom érezni magam a szolgáltató cipõjében is).Ha nem , mert az üzleti feltételek nem adottak vagy ügyetlen vagyok stb, akkor meg maradok magán hobby lótartás szintjén, és átadom a staféta botot másnak (lásd utódok ha van kedvük rá.) Remélem adtam egy két témát a vitához, hagy virágozzék más virág isDE ezekért a rész igazságokért adják a kenyeret a boltban. Ezeket a rész és teljes igazságokat olvassák a többiek a fórumon.Akik pl. bértartók és most mennek és nekiesnek a lovukat eltartókank, hogy miért fizetnek 20-30-40-50-60 ezreket, ha ennyibe kerül kéremszépen itt a precíz számolás!Velem lehet vitatkozni, de inkább nekem van igazam (
), ha már Forintban számolunk, mert magángazdaságban is számolni kell!.vagy akkor írd meg, hogy akkora szerencsém van, hogy nekem minden ingyen van, volt, hogy mindenki tudja ezeket, így korrekt.anno nekem is 10-12 ezer volt a tartási költség. Csak éppen hoppá minden nap menni kell kiganézni és szívesen ettem, nem számoltam a munkám, de a kocsi csak benyakalta a benyát. meg kopott a gumi, fogyott az ablakmosó.áramot se számoltál.
Közzétéve 2007 február 16. - 19:23
Állítsátok meg a Földet, le akarok szállni!Én is eljátszom azért a szolgáltatóvá válás lehetõségével, de csak speciális lehetõségek érdekelnek 1. csikónevelés (amerikai színvonalon)2. VIP lótartás a nálunk kialakuló feltételekkel és környezetben, (egy ló egy hektár, stb lásd. mint az elõzõek) hasonlóan az üdülési joghoz, eladható jogokkal (+területekkel) fogadva a résztvevõket3. Komoly kiképzése lónak és lovasnak külsõ szakértõk igénybevételével és garanciával.4. Nemzetközi lovastúrán való részvételre való felkészítés és utaskisérés külsõ szakértõkkel és kisérõkkel (Afrika, USA, Argentína,Spanyolország)

Közzétéve 2007 február 16. - 19:25
Gyorsan, gyorsan! Valaki húzza meg a vészféket!Állítsátok meg a Földet, le akarok szállni!
Közzétéve 2007 február 16. - 19:28
Csak ennyi???? azt hittem péntek este gyorsabban megy fel az adrenalin.....Gyorsan, gyorsan! Valaki húzza meg a vészféket!
Közzétéve 2007 február 16. - 19:33
Nálam???????? Rc akar leszállni a Földrõl...Csak ennyi???? azt hittem péntek este gyorsabban megy fel az adrenalin.....
Közzétéve 2007 február 16. - 19:36
tudod álmodni azt bátran kell, és akkor sikerülni fog- vágjunk bele azután meglátjuk hogy mi lesz - ))Állítsátok meg a Földet, le akarok szállni!
Közzétéve 2007 február 16. - 19:48