Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#10161 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 29. - 12:29

Híreim vannak!
Lucnaor után Master is megérkezett a Sárvári Ménesbe, ezentúl ott állomásoznak.

Ez igen! Hajrá KISBÉRI tenyésztés! Igaz Sárváron már elég régen született KISBÉRI csikó....sajna.
Bár Mastert nem ismerem teljesen...de...de...de... :( :( :(

Edited by Qkesz, 2010 július 29. - 12:43.

#10162 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 29. - 12:40

Hát, sajnos nem a Gyulán múlt....

#10163 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 29. - 12:44

Hát, sajnos nem a Gyulán múlt....

Hát nem is rajtam! :kir: (bocs Gyuszi)

#10164 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 29. - 13:15

Valaki mutat képet, mond infót errõl a Masterrõl? :)

#10165 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 29. - 13:33

Ezek kb-ben engedéllyel rendelkezõ mének? Nem hallottam még róluk, de ez nem jelent semmit.

#10166 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 29. - 14:25

Ezek kb-ben engedéllyel rendelkezõ mének? Nem hallottam még róluk, de ez nem jelent semmit.

Nem, tudtommal nem elfogadott (még célpárosításra sem!) Kisbériben. Amiért Mókus 77 (egyébként érthetõ) szarkazmossal "üdvözölte" a két mén Sárvárra kerülését, az az, hogy mind a két mén Holland félvér. 3747 Master 1994 évi pej, 3105 Lucnaor 1993 évi fekete. Semmi közük a Kisbéri fajtához.

Edited by kedves, 2010 július 29. - 14:28.

#10167 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 29. - 15:28

Aha. Csak találgattam, hogy került a csizma az asztalra, és hogy ez most "jó a zsidóknak, vagy rossz a zsidóknak". * *Ezt õk szokták kérdezni bármilyen hír hallatán, aminek semmihez semmi köze. :)

Edited by ori, 2010 július 29. - 15:31.

#10168 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 29. - 16:21

Sajna úgy néz ki, nekem ez a lóvásárlás nem jött össze, doki megvizsgálta, nem okés egyik lába. Tudja valaki a szavatossági hibákról szóló törvény lelõhelyét? (eladó szerint nincs semmi baja, és csak az õ dokijának hiszi el, de nincs pénze megvizsgáltatni :eek: , ja és már vett másik lovat..)

#10169 Alex

Alex

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 54 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 29. - 17:51

Mi a vélemény kisbérirõl díjlovaglásban?

Szia Rozzanty és mindenki más!

Bár én nagyon ritkán szoktam írni, de azért nagyjából követem az eseményeket itt a fórumon.
Most is így tettem és láttam, hogy a DÍJLOVAGLÁS szóba jött. Szóval én egy Bûvölõ utóddal versenyzek díjlovaglásban (amennyire anyagi keretem engedi :( ). még idén keztük hivatalosan -2009-ben LF mentünk csak.
Egy kis ízelítõ az eredmények terén (eddig kb): 7., 2., 5., 3., 1., -persze ez nem sorrend tartó -csak felnéztem a szallagokra és kupákra a polcon :yeah: ... szóval még rutintalan a szépségem, de nagyon szépen dolgozik -ugróba is dolgozgat már-de csak jövõre indítom abban is -reményeim szerint. Ott is nagyon szépen dolgozik.

Bár nincs sok egyed e fajtában akik díjlovasban mennek -de azért akad- akad -és persze még kevesebb, akik magasra jutnak. -ez egy nehéz sportág :D . Nagyon megköveteli a kiemelkedõ mozgást. Mi azért törekszünk elõre a négyszögben. Mondjuk nem panaszkodhatoma a pacim mozgására.

Üdv mindenkinek !!!

#10170 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 29. - 21:44

Sziasztok Kisbérisek!

Látom zajlanak az események!

Sajnálom, hogy a sárvári KISBÉRI állomány holland sportlóval hígul.... :gm: mivel hasonló elképzeléseket láthattunk már az elmúlt 10-20-30-40 évben...hát nem volt egy sikertörténet...(pont)

messi, Hajnal4!
GJani is csatlakozott az Ozora I Szikra mén ivadékok tulajdonosainak köréhez. ;) Mivel ma került a tulajdonába egy létavértesi 2002-es Szikra csikó egy telivér anyából (Mandulavirág xx, melynek apja az Andor xx). Nem egy nagy ló, ami szinte elmondható az egész vonalra, de tetszetõs, finom, kezelhetõ. A használati tulajdonságok meg majd eldõlnek az elkövetkezõ napokban.

Hajnal4!
Talán az az állatorvosi vizsgálat jöhetett volna hamarabb is! :(
GJani azt üzeni, hogy ha jól emlékszik a szavatossági hiba 9 napig áll....de ezt azért járd körbe! Sajnálom ami veled történt, talán van megoldás, de sok ilyenrõl hallani manapság is....

Alex!
további sok sikert! :yeah:

#10171 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 30. - 7:32

Hát igen, legközelebb tuti elõtte lesz vizsgálat. Bár a rejtett hibákra van szavatosság, egyszerûbb lett volna.... Remélem sikerül hamar, könnyen megoldani. Amúgy a ló csúcs jófej, nagyon kis szeretnivaló....sajnálom:(.. Janinak gratula a lóhoz!

#10172 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 30. - 8:03

Hát igen, legközelebb tuti elõtte lesz vizsgálat.
Bár a rejtett hibákra van szavatosság, egyszerûbb lett volna....
Remélem sikerül hamar, könnyen megoldani.
Amúgy a ló csúcs jófej, nagyon kis szeretnivaló....sajnálom:(..

Janinak gratula a lóhoz!

Nem értem,miért itt találgatsz. Én 2 éve kerültem hasonló helyzetbe, azonnal ügyvédhez fordultam. Az õ tájékoztatása értelmében a hiba felfedezésétõl számítva 2 hónap. 1 hónapig gondolkodtam, a végén az állatorvos tanácsát fogadtam meg, nem pereskedtem./dr. Drén Csaba/ Azt mondta Õ már több ilyen perben tanúskodott. Több szakértõt is felkérnek a bizonyítási eljárás során, a pert végig Neked kell finanszírozni és évekig is elhúzódhat. Ha meg is nyered jön a behajtás, ami nem egyszerû , vagy sikerül vagy nem. És pár szazezer forintból mindjárt lesz egymilliós veszteségem vagy több. Hát én hagytam a fenébe. Fordulj ügyvédhez és az állatorvosodtól kérdezd meg mennyire egyértelmû a diagnózis.

#10173 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 30. - 8:37

Nem csak itt érdeklõdöm, de tegnap annyira váratlanul ért a dolog, hogy rákérdeztem itt is. A továbbiakat majd szakemberek megoldják. (amúgy csak azért nem hagyom a francba, mert nekünk jelen állás szerint egy lóra van lehetõségünk, az meg azért már ne úgy induljon, h nem 100as...) Azért elég elkeserítõ, hogy ilyen ügymenetre/kimenetelre lehet számítani.... A 2 hónapot(60nap) kaptam válasznak én is.

#10174 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 30. - 9:12

Sajnos az utobbi idõben átestem én is egy szavatossági ügyön, illetve egyik bértartónknak most van folyamatban egy. A szavatossági idõ 60 nap.A hiba felfedezésétõl számitva 15 napod van, hogy jelezd IRÁSBAN(!) a hibát, és kérd a javitást, cserélést, visszafizetést. A rejtett hibákra a törvény elõir 2 év szavatossági idõt, hogy mit fogadnak el rejtett hibáknak, az biró, és orvosszakértõnként változik. Ha a Te irásbeli megkeresésedre nem válaszol, akkor küldj ügyvédi felszólitást, melyben a rosszhiszemüséget feltételezve ird le, hogy a ló árán kivül követelni fogod az esetleges perben az állatorvosi,szállitási, tartási, ügyvédi, birósági költségeket is.Erre azért általában már van érdemi válasz, egyezkedési hajlandóság. Ha nincs, akkor sajna biróság, keresetlevél.Itt Neked elõre kell fizetned az ügyvédet, a perköltséget, és az állatorvos szakértõ díját, ami fix 50 000ft.Maximum 1 év az ilyen perek lefolyásának ideje általában. Kicsit gyorsul, és javul az eljárási gyakorlat, nagy értékû lovaknál nem érdemes hagyni a fenébe, amugy pedig ÁLLATORVOS a vétel elött mindig! ;) Igazándiból azt kell majd bizonyitanod, hogy a hiba már a vételkor fennállt, csak számodra nem volt látható, észrevehetõ. ;)

Edited by lilith, 2010 július 30. - 9:27.

#10175 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 30. - 9:31

Köszi Lilith! Még bízom benne hogy kedvezõ választ ad mára az eladó. Ha nem, akkor ahogy leírtad..

#10176 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 30. - 9:49

Sajna úgy néz ki, nekem ez a lóvásárlás nem jött össze, doki megvizsgálta, nem okés egyik lába.
Tudja valaki a szavatossági hibákról szóló törvény lelõhelyét?
(eladó szerint nincs semmi baja, és csak az õ dokijának hiszi el, de nincs pénze megvizsgáltatni :eek: , ja és már vett másik lovat..)

Mit jelent pontosan, hogy nem okés a lába? Maradandó a gebasz? Lehet kezelni?

Mondjuk én sem orvossal mentem és késõbb derült ki - innen a fórumról, Qkesz remek memóriájának köszönhetõen :yeah: -, hogy a lovam lába (térde) mûtve volt. Utánajártam elõzõ elõtti tulajnál és valóban mûtve volt, meg is kaptam róla a papírokat. Akitõl már én vettem, õ direkt nem mondta el, mert nem vettem volna meg, vagy megvettem volna, de jóval kevesebb pénzért és hát ugye... Mondjuk nekem ehhez nem lenne pofám, mert naiv, becsületes hülye vagyok, de legalább nem gond tükörbenézni reggelente. :)
Azóta sokat tanultam a lóvételrõl, melynek egyik alapszabálya lett, hogy lovat csak saját orvossal veszünk, illetve, ha van mód, akkor inkább csikót, azt is csak tenyésztõtõl, rendes papírokkal. De szerencsére nem fenyeget lóvétel veszélye, a csikó meg saját tenyésztésû lett (ami kissé nagyképûen hangzik, mert nem vagyok tenyésztõ, de nincs jobb szó). :)

Qkesz, kérünk majd fotót a tesóról! :) Gratula Janinak :)

#10177 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 30. - 10:13

Hoppsz, ma is tanultam valamit. Tehát, ha a "hibát" pl 6 hónappal a vásárlás után fedezem fel és papírral tudom bizonyítani, hogy fennállt már a vételünkkor is, akkor még 2 hónapom lett volna pluszban, hogy reklamáljak? Hmmm. Igazából mindegy is így utólag, meg amúgy is szeretjük Szamit, szóval ez a tanulópénzem...

#10178 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 30. - 11:45

Mivel nincs elõttem a diagnózis (és még nincs teljesen kivizsgálva, egy sántaságvizsgálat, lóvételkor szokásos alapok voltak csak, szóval pontosat még a doki sem tud) nem tudok sokkal többet mondani. Idült, porcokkal kapcsolatos dolognak tûnik. Nem vészesen sánta(én nem láttam, doki futószáron igen), gyanítom inkább ilyen néha elõjön, pihen, kezelni kell eset lehet. De inkább nem találgatnék. Ha simán nem veszik vissza, akkor úgyis kikutatjuk a pontos okot, kezeljük ha kell, stbstb... Hát, gondolom is h Szamit már nem küldenéd vissza, ill huzamosabb ismertség után már nem akartad volna.... Én is sajnálom a lovat, de szeretném ha visszavennék hamar. Mert ha itt marad, akkor tutira megszeretem mégjobban.. (egyébként van még egy kis eltérése, amit hmmm..én láttam, csak nem tudtam nevén nevezni, és nem zavart különösen....pontyágyék....(láttam pontyhátú lovat, na ez nem olyan durva, néhány csigolya)....nekem ettõl még megfelelne....(bár nem tudom mennyire örökletes....)) Úgy látszik én vonzom a nem 100as lovakat..

#10179 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 30. - 12:46

(egyébként van még egy kis eltérése, amit hmmm..én láttam, csak nem tudtam nevén nevezni, és nem zavart különösen....pontyágyék....(láttam pontyhátú lovat, na ez nem olyan durva, néhány csigolya)....nekem ettõl még megfelelne....(bár nem tudom mennyire örökletes....))

Ezt nevezik úgy, hogy gyenge a kötése vagy az ágyéka.

#10180 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 30. - 13:52

Ezt nevezik úgy, hogy gyenge a kötése vagy az ágyéka.

Ezt lehet erõsíteni gimnasztikával? Bár erre asszem Landgraf mester tudna jót mondani...

Hajnal, sajnálom, hogy így sikerült, remélem megoldódik a dolog.
Szamit azért régebben sokszor akartam méregbõl eladni, kb 20 másodpercekig, amikor bénáztam vele valamit :dev: és a lóra voltam mérges . De istenõrizz, hogy eladjuk valamikor, ha mocskos anyagiak nem indokolják! Szupermamaló és mivel a mozgása csak félig olyan, mint egy break-táncosé :D így nekem, hobbira tökéletes. Ugrani nem akarok vele, síkmunkában meg szépen dolgozgat. Úgyis a csikóra gyúrunk most már, hogy vele lehessen karéjozni :D ;)

#10181 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 31. - 15:00

Sziasztok!

Köszönöm a bíztató szavakat, igyekszünk majd a további versenyeken bizonyítani!
Készítettem ma pár jó képet a kis Veganum csikómról, aki márciusban volt 1 éves már, és rengeteget változott, hogy rohan az idõ!
És van egy kép amin mind a két kisbéri csikónk szerepel éppen pancsolnak a tóban!

http://img1.tar.hu/c...e2/82028343.jpg
http://img1.tar.hu/c...e2/82028342.jpg
http://img1.tar.hu/c...e2/82028341.jpg
http://img1.tar.hu/c...e2/82028344.jpg

http://img1.tar.hu/c...e2/82028345.jpg
http://img1.tar.hu/c...e2/82028346.jpg
http://img1.tar.hu/c...e2/82028347.jpg

http://img1.tar.hu/c...e2/82028348.jpg

Na kinek hogy tetszik?

#10182 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 31. - 18:02

Én is hoztam képeket.
http://kep.tar.hu/ozorasaba
(talán most...?)

Elvileg így látható az album, ha nem, majd próbálom másként...

Ma volt rtg, holnapra többet tudunk. Ha durva az eltérés (hajlító próba után 3-4 nemtiszta ügetés van) akkor jogilag visszacsináljuk, na ez sem lesz rövid menet. Ha nem nagyon vészes, akkor marad, mert egy édestündér:).
Ma sikerrel abszolválta a jártatógépbe szoktatást, és végre nem csak boxon át ismerkedik karámtársával, szóval kint van ezentúl....két összeszagolás után együtt legelésztek a másik kancával. (lesz majd még egy herélt közéjük, kíváncsi leszek:))

Csepebaba :yeah:

Edited by Hajnal4, 2010 július 31. - 18:58.

#10183 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 31. - 19:04

Sziasztok!

Köszönöm a bíztató szavakat, igyekszünk majd a további versenyeken bizonyítani!
Készítettem ma pár jó képet a kis Veganum csikómról, aki márciusban volt 1 éves már, és rengeteget változott, hogy rohan az idõ!
És van egy kép amin mind a két kisbéri csikónk szerepel éppen pancsolnak a tóban!

Na kinek hogy tetszik?

Szia!

Bár nem hinném, hogy feltétlen az én véleményem érdekel, de nekem korának megfelelõ képet mutat, elegáns, szép küllemû csikó. Így képrõl jól is mozdul szerintem. Nekem kicsit talán lehetne dõltebb a lapocka, de mivel nincs nagy rutinom ebben, lehet hogy ez még változni fog. Ettõl eltekintve nekem tetszik. (Leszámítva a jegyességét, de ez az én heppem, én kevésbé kedvelem a sok jegyes lovakat. Ám õt kétség kívül különlegessé teszi a jegye, és a hogy Qkesz szokta mondani: Kinek a papné, kinek a lánya... Vagy valami ilyesmi! :gm: )

#10184 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 31. - 19:58

Sziasztok Kisbérisek!

csepebaba!
Kedves elmondott már pár dolgot! Egy szétnyúlt "kamaszról" egyenlõre többet nem nagyon lehet elmondani! Reményteljes! :)

Hajnal4!
Bizakodj!

#10185 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 31. - 20:29

Bizakodjak, hogy visszaveszik, vagy bizakodjak, hogy nem vészes a lába?:) (én hülye szentimentalista, ez utóbbit szeretném.....)

#10186 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 31. - 20:47

Bizakodjak, hogy visszaveszik, vagy bizakodjak, hogy nem vészes a lába?:)
(én hülye szentimentalista, ez utóbbit szeretném.....)

Ha tetszik, tudjátok az eredeményt és szeretnéd megtartani és megerõsíteni a derekát, lábát, csípõjét itt-ott, tudok majd vkit ajánlani, aki tud segíteni erõsítõ gyakorlatokat mutatni, ha érdekel. :)

Én az utóbbinak drukkolok :))) :yeah:

#10187 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 1. - 6:46

Köszi Messi, hamarosan meglesz az eredmény, ha maradhat, akkor érdekel:).

#10188 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 1. - 18:43

Hozok nektek én is pár, egy hetesen kimentünk a "legelõre" (kert aljába) képet, aztán ígérem jó idõre békét hagyok vele:
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#10189 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 1. - 18:49

Nagyon stramm kis csikó :) Biztosan már irtad,csak figyelmetlen voltam, ki az Apuka?

#10190 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 1. - 18:53

Elég stramm gyerek ;)

#10191 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 1. - 20:13

Szikrázó Száva ( Szári ) ma megnyerte a B1et .

Sajnos csak videó készült , de egy régebbi képet beteszek .
( 17 éves ) :yeah:

A videót majd megpróbálom betenni .

Posted Image

Edited by KisbérisDíjlovas, 2010 augusztus 1. - 20:49.

#10192 Gabi75

Gabi75

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 282 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 1. - 20:20

Gratulálok!! :)

#10193 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 1. - 20:41

Széplak Száva pár éve.

Posted Image Posted Image

Edited by KisbérisDíjlovas, 2010 augusztus 1. - 20:53.

#10194 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 2. - 9:20

Kedves, ne hagyj minket békén! Ez a csikó igen remek! Szávának és lovasának gratulálok! * Most akkor Széplak v Szikrázó?

Edited by ori, 2010 augusztus 2. - 9:21.

#10195 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 2. - 10:05

Szikrázó . Addig javítgattam a képeket , míg elírtam . Bocs

#10196 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 2. - 10:41

Kedves, továbbra is nagyon szép a csikó. Én örömmel látok képeket a kedves fórumtársaktól. :)

#10197 Szikrababy

Szikrababy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 643 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 2. - 10:53

Szikrázó Száva ( Szári ) ma megnyerte a B1et .

Sajnos csak videó készült , de egy régebbi képet beteszek .
( 17 éves ) :yeah:

A videót majd megpróbálom betenni .

Posted Image

:yeah: :kir:

#10198 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 2. - 11:10

;)

#10199 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 2. - 12:32

Kedves, ez a csikó csupa izom, nagyon jól néz ki! A kedves mama sem panaszkodhat, szépek!! És szerintem is hozd csak a fotókat, kíváncsian várjuk! Szávának és lovasának is gratula! Hát, nálunk vegyesek a hírek. Egy porckopást a csánknál, és egy levált kis porcdarabot a csüdnél talált a rtg szerint a doki. Most a csánknál levõ kopás miatt sántított a vizsgálaton (alapból nem sántít, csak a feszítõpróba után). Ez egyértelmûen idült, és szerinte ez alapján vissza kell venniük. A kimenetelét nem ítélte nagyon rossznak, viszont a csüdnél lévõ porcdarab (ami most semmi tünettel nem jár) okozhat még gebaszt, akkor endoszkóppal ki kell venni. (kb 200e..) Így állunk. Fogalmazódik az elsõ levél+szakvélemény.. (amúgy szívesen megtartanám, de mondjuk 400ezret nem adtam volna érte, sztem ezek a hibák erõsen értékcsökkentõek.) Plusz a pontyágyék miatt azt sem tudom, tenyésztésre egyáltalán alkalmas lehet? Ez öröklõdik? Szemlén kizáró ok? Na nem mintha rögvest tenyésztésbe akarnék kezdeni, de mivel még nem volt csikója, jó lenne megejteni pár éven belül, ha egyáltalán akarunk...mivel már 10 éves..saját részre egyébként nem tudom h akarok-e(Kata leszármazottat terveztem..), de azért mégis jobb, ha a késõbbiekben is megvan rá az esély... Messi, megírod, kit és milyen módszert tudsz az ágyék erõsítésére?

#10200 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 2. - 12:49

Hajnal, írtam privátban. :)