Sajna úgy néz ki, nekem ez a lóvásárlás nem jött össze, doki megvizsgálta, nem okés egyik lába.
Tudja valaki a szavatossági hibákról szóló törvény lelõhelyét?
(eladó szerint nincs semmi baja, és csak az õ dokijának hiszi el, de nincs pénze megvizsgáltatni :eek: , ja és már vett másik lovat..)
Mit jelent pontosan, hogy nem okés a lába? Maradandó a gebasz? Lehet kezelni?
Mondjuk én sem orvossal mentem és késõbb derült ki - innen a fórumról, Qkesz remek memóriájának köszönhetõen :yeah: -, hogy a lovam lába (térde) mûtve volt. Utánajártam elõzõ elõtti tulajnál és valóban mûtve volt, meg is kaptam róla a papírokat. Akitõl már én vettem, õ direkt nem mondta el, mert nem vettem volna meg, vagy megvettem volna, de jóval kevesebb pénzért és hát ugye... Mondjuk nekem ehhez nem lenne pofám, mert naiv, becsületes hülye vagyok, de legalább nem gond tükörbenézni reggelente.

Azóta sokat tanultam a lóvételrõl, melynek egyik alapszabálya lett, hogy lovat csak saját orvossal veszünk, illetve, ha van mód, akkor inkább csikót, azt is csak tenyésztõtõl, rendes papírokkal. De szerencsére nem fenyeget lóvétel veszélye, a csikó meg saját tenyésztésû lett (ami kissé nagyképûen hangzik, mert nem vagyok tenyésztõ, de nincs jobb szó).
Qkesz, kérünk majd fotót a tesóról!

Gratula Janinak