Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#10121 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 9:48

Akkor másképp kérdezem: Kik fognak megpróbálkozni a bejutással? (Azt nagyjából felfogtam, hogy elõszûrés van, a tavalyiak fényében nagyon helyesen).

Edited by ori, 2010 július 27. - 9:50.

#10122 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 10:08

Most került fel a kiírás, még túl korai a kérdés. De szerintem az Egyesületnek kellene "súgni", vagy koordinálni...

Edited by furioso, 2010 július 27. - 10:09.

#10123 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 10:09

Jó lenne, ha lehetne ismerõs lovasnak, lónak ;) szurkolni!!!

#10124 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 10:16

De szerintem az Egyesületnek kellene "súgni", vagy koordinálni...

Szerintem is. Csak mivel az Egyesület prominense* itt is jelen van, gondoltam, hátha súg nekünk is. ;) Biztosan nem érte váratlanul a kiírás, voltak jelzések, hogy idén - kicsit jobb elõkészítéssel - ismét meghirdetik a versenyt.
* ha éppen kiveszi a fejét a zsíros bödönbõl. ;)

Edited by ori, 2010 július 27. - 10:40.

#10125 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 11:23

Qkesz!

Köszönöm a felajánlást :) Valószínûleg jövõ tavasszal kezdenénk körbejárni az állatorvosommal a tenyészeteket. Ettõl függetlenül, ha lesz õsz táján szabad napom, megkeresnélek és szétnéznék nálatok. De az még csak nézelõdés lesz :)

Rozzanty!
Szívesen látunk! Valószínûleg október elején lesz egy regionális tenyészszemle itt nálunk Füzesgyarmaton, ha gondolod ott is lehet majd látni ezt azt. A pontos idõpontot azért nem tudom megmondani még mert az Üllõn megrendezésre kerülõ szemléhez lesz igazítva, annak az idõpontja meg még most sem fix. Így meg kell várnunk annak az idõpontját, és úgy kitûzni a miénket! ;) Valamilyen "sánta-birka" vagy valami hasonló megint kerül a bográcsba, így a kilátogatók nem maradnak éhen az biztos.
Debrecenben a FarmerEXPO-n is jelen leszünk 4 lóval és 4 csikóval, így ha arra jársz akkor is megnézheted az állomány egy részét. (ha minden igaz ez augusztus 25-28. közt lesz az Agrár egyetemen)

Ez a versenykiírás szimpatikusnak tûnik! Hajrá nevezõ KISBÉRISEK! :yeah: :yeah: :yeah:

#10126 Rozzanty

Rozzanty

Új vendég

• Kizárt tag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 12:06

OZORA II GYARLÓ : lovasa jelenleg : Horváth Alexandra (Kincsem lovaspark SE), edzõ : Kirchner Szilvia Tud itt valaki a tulajról vagy edzõrõl valamit?

#10127 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 13:09

Most került fel a kiírás, még túl korai a kérdés. De szerintem az Egyesületnek kellene "súgni", vagy koordinálni...

Szerintem Furioso barátunknak még nálam is jobban kell tudnia, hogy ki lehet egyáltalán esélyes. Az eredmények láttán egyenlõre kb. 3 kisbérit és 3 gidránt látok, Mráz Tamással (Maxim Mokka, Rakéta Remény, Maxim Mimi), Kaizinger Balázzsal (Gidran XXIV Széptevõ és Razbeg Gidran Sobri?), és a militaryból esetleg átugró Pintér Vandával (Gidran Sovánka). Persze még leporolhatnak egy párat, akárcsak tavaly.

#10128 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 13:21

Kérdésem lenne, hogy Sarkcsillag elfogadott mén volt e kisbériben, vagy csak sportlóban fedezett?

#10129 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 13:55

Hát, kapásból néhány páros pluszban az elõzõekhez: Füri Milán - IQ II.; Scnheider Márton Benedek - Szélvész, kisbériek; Páli Diána - Gidran Sebes; Balogh Dániel - Gidran Zámoly, meg említhetném Logoszt (Andor Gidran-20 Logosz). És ezek rendszeresen versenyzõ lovak, nem nagyon kell leporolni õket. Lehetne még tippeket adni... De én csak mûkedvelõ vagyok a partvonal mellõl. :)

Edited by furioso, 2010 július 27. - 13:57.

#10130 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 14:27

Köszönöm! Jó lenne látni Mokkát....

#10131 Holló

Holló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 14:33

Sziasztok Kisbérisek! Nagyon komoly dologban kérném a segítségeteket. Keresek egy talán létezõ lovat. Egy Tóth Gábor nevû, Lakhegyen lakó illetõ ajánlotta nekem õsszel ezt a vemhes kancát, de többszöri kérésemre sem volt hajlandó megadni a ló adatait. El meg nem mentem megnézni mert 400 km-re van tõlem, meg január 2.-án szültem, nem igen volt ekkora úthoz kedvem. Úgyhogy lemondtam a lóról, bár a fickó néha felhívott, jókat mesélt.....Most követeli hogy vigyem el a lovat, vételárként 4x annyit kér mint õsszel, ja meg a ló "speciális panzióztatásának" a díját, potom 500e ft-ot. Jelenleg már peres úton járunk, mert van a fickónál egy szeptemberben kiválasztott és kifizetett shagya kancánk is( a vételára tartalmazta a szállítás költségeit is), amit a mai napig nem hozott, de az is "panzióban" lakott eddig 500e ft-ért. Keresek esetleg olyan lovasokat akik ugyanígy jártak ezzel az emberrel, mert úgy tûnik nem én vagyok az egyetlen.!!!!!Az se biztos hogy egyáltalán áll nála ló.(hidegvérû fedeztetõ állomáshely volt de bevonták az engedélyét zugfedeztetésért). Szóval az általam keresett lóról csak annyit tudok hogy (ha igaz?) nyereghelyen sütött kisbéri, 8 éves, jegytelen fekete kanca. Szelíd, lovagolható, kocsizik, és a gazdájától tartozás fejében vitte el a Tóth Gábor Lakhegyre (Zala megye) októberben, vemhesen egy kibéri csõdörtõl. Januárban ellett a kanca, deres csõdörcsikót, Holló a neve. Az anyja neve is talán H betûvel kezdõdik. Ha esetleg valaki ráismer a saját vagy ismerõse lovára, kérem írjon ide vagy privátba mert a peres eljáráshoz sürgõsen kellene valami..... Nagyon köszönöm hogy elolvastátok levelem és ha tudtok, kérem segítsetek!

#10132 Holló

Holló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 14:48

Kedves Kisbérisek! Légyszives olvassátok el a segítségkérés témát! Kérném aki tud segítsen!

#10133 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 14:58

Kedves Kisbérisek! Légyszives olvassátok el a segítségkérés témát! Kérném aki tud segítsen!

Ööö... az melyik? Egy linket legalább vagy pontos topikcímet írj be, légyszi!

OFF
Megvan... Van jogászod, õ mit mond? Mi volt a szerzõdésben, mit nem teljesített õ és Te mit nem? Ez zsarolásnak tûnik, de jogásszal kell beszélni. ON

Edited by messi, 2010 július 27. - 15:01.

#10134 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 15:55

Mindenkinek sok sikert kívánok az arénás megmérettetéshez. De kérlek benneteket, a tavalyihoz képest szebben készítsétek elõ a lovakat, megmutatva, hogy nem csak jók, de szépek is. Ne legyen nagy a kontraszt, mint tavaly.

#10135 Holló

Holló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 16:43

Ööö... az melyik? Egy linket legalább vagy pontos topikcímet írj be, légyszi!

OFF
Megvan... Van jogászod, õ mit mond? Mi volt a szerzõdésben, mit nem teljesített õ és Te mit nem? Ez zsarolásnak tûnik, de jogásszal kell beszélni. ON

Kedves Messi!

Brit és skót lógófülû macskákat tenyésztek. Tavaly nyáron hozott össze az ördög ezzel az emberrel, 3 tenyészcica kölyköt vitt el egy általam kiválasztott Shagya kancáért cserébe. Rendes szerzõdést írtunk, a fickó vállalta a következõ hétre a szállítást. Azután jöttek a kibúvók, idõhúzások, de olyan ügyesen hogy még én sajnáltam az ürgét. Azután pici pénzért beajánlotta a kisbérit és én meg belementem,de hiába kértem nem adott róla semmi adatot. Szerzõdést nem írtunk mert nem vettem meg látatlanba. El meg nem tudtunk nagy pocakkak, majd pici babával menni. És az idõ csak telt. Nem volt olyan hét hogy ne hívott volna hogy jön, hozza a lovakat. De elkérték a lószállítót,... lesántult a ló... Azután azért nem hozta mert összzetörte az autót, ... nem mentek fel és szétrugták a lovak a lószállítót. Majd a kisbéri mindenórás lett, leellett, stb.......A múlt hónapban felszólítottam hogy a szerzõdésben szereplõ lovacskámat hozza le mert következményei lesznek. Egy telefont kaptam az "úrtól" hogy hétvégén hozza! Ja, mint addig. Aztán ügyvédi felszólító levelet kapott, arra volt a válasz hogy mi úgy állapodtunk meg hogy tartja a kisbérit is nekem, de érdekes módon a ló ára a4xesére ugrott, meg hogy õ tartotta a lovakat, mehetek értük és fizessem meg a panzióztatásukat szeptember óta. Hát mostmár ügyészségen vannak a papirok....Meglátjuk hogy mi lesz. Bízok a jó végkifejletbe, de azt se tudjuk egyáltalán létezik e kisbéri és hogy megvan e még egyáltalán a shagya kancám. De ha találnék olyat aki járt már így, sokat segítene az ügy kimenetelén. Tanulság: nemcsak becsületes emberek vannak.
Bocsánat hogy untatom a fórum olvasóit a nyûgömmel, de nem tudom hova fordulhatnék.
Köszönöm a türelmeteket.

#10136 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 19:31

Én ebben egyetlen dolgot nem értek. Ha a "Kisbéri" semmilyen okiraton (megállapodás, adás-vételi szerzõdés, szándéknyilatkozat, szalvéta, akármi) nem szerepel, akkor milyen jogalap van az igényekre ez ügyben. A Shagya más tészta, ott a vavõ követett el hibát, hogy a szerzõdésen nem szerepel szállítási határidõ....

#10137 Holló

Holló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 20:11

Én ebben egyetlen dolgot nem értek. Ha a "Kisbéri" semmilyen okiraton (megállapodás, adás-vételi szerzõdés, szándéknyilatkozat, szalvéta, akármi) nem szerepel, akkor milyen jogalap van az igényekre ez ügyben. A Shagya más tészta, ott a vavõ követett el hibát, hogy a szerzõdésen nem szerepel szállítási határidõ....

Szia Kedves!

Köszönöm válaszod!
A szállításról és a határidõrõl is csak szóban egyeztünk meg, bár a felszólító levélben kapott utolsó határidõt, ami már letelt 1 hónapja. Erre õ is hivatkozik, hogy szóban megegyeztünk a tartásról és a kisbérirõl. Én tudom mi az igazság, de a bíróság nem. Bár tanukkal tudom igazolni. Kérdés hogy õ hány hamis barátot hoz!
Köszi, szia!

#10138 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 21:12

Hát érdekes egy történet az biztos! :kir:

#10139 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 21:45

OFF, bocsánat: Holló, ehhez mi itt kevesek vagyunk. Ami nincs leírva - az nem létezik ugyebár. (Pl. a kisbéri ló). A szóbeli megállapodás - nem megállapodás vagyis a tövény elõtt asszem nincs ereje, súlya, mivel bárki bármit mondhat.
Jó kemény ügyvéddel kicsit meg kell fingatni a bácsit, ahogyan csak lehet. Hiába hoz tanúkat, azokra rá lehet fogni, hogy elfogultak, satöbbi, de nem vagyok ügyvéd, sajna. Kitartás és semmiképpen ne adjátok fel, bár nem lesz könnyû, mert ez egy fér3g, az elmondottak alapján. Pluszpénzt egy forintot sem szabad fizetni, csak ami a szerzõdésben le van írva. De gondolom jó ügyvédetek van. Tulképp a bácsi a TE tulajdonodat jogtalanul tartja magánál. Szerzõdéssel, rendõrrél, lószállítóval odamenni, a kifizetett lovat futóra fel és haza. Gondolom némi harc árán :(. Ha még megvan egyáltalán a ló... :rolleyes: Gondolom per lesz belõle, nagyon sajnálom... :( Egyébként nem is tudom van-e itt a pacin jogi vagy érdekvédõ topik.
.ON

Mindenkinek: annyi rossz történetet olvastam mostanság lóvétellel kapcsolatban mind az eladó, mind a vevõ oldaláról. Mindneki legyen nagyon-nagyon elõvigyázatos, következetes. Mindent írásban rögzíteni, 2 tanúval aláiratni. Nincs sajnálat, nics kivétel, az üzlet az üzlet. Muszáj megvédeni az érdekeinket!

#10140 Holló

Holló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 7:23

OFF, bocsánat: Holló, ehhez mi itt kevesek vagyunk. Ami nincs leírva - az nem létezik ugyebár. (Pl. a kisbéri ló). A szóbeli megállapodás - nem megállapodás vagyis a tövény elõtt asszem nincs ereje, súlya, mivel bárki bármit mondhat.
Jó kemény ügyvéddel kicsit meg kell fingatni a bácsit, ahogyan csak lehet. Hiába hoz tanúkat, azokra rá lehet fogni, hogy elfogultak, satöbbi, de nem vagyok ügyvéd, sajna. Kitartás és semmiképpen ne adjátok fel, bár nem lesz könnyû, mert ez egy fér3g, az elmondottak alapján. Pluszpénzt egy forintot sem szabad fizetni, csak ami a szerzõdésben le van írva. De gondolom jó ügyvédetek van. Tulképp a bácsi a TE tulajdonodat jogtalanul tartja magánál. Szerzõdéssel, rendõrrél, lószállítóval odamenni, a kifizetett lovat futóra fel és haza. Gondolom némi harc árán :(. Ha még megvan egyáltalán a ló... :rolleyes: Gondolom per lesz belõle, nagyon sajnálom... :( Egyébként nem is tudom van-e itt a pacin jogi vagy érdekvédõ topik.
.ON

Mindenkinek: annyi rossz történetet olvastam mostanság lóvétellel kapcsolatban mind az eladó, mind a vevõ oldaláról. Mindneki legyen nagyon-nagyon elõvigyázatos, következetes. Mindent írásban rögzíteni, 2 tanúval aláiratni. Nincs sajnálat, nics kivétel, az üzlet az üzlet. Muszáj megvédeni az érdekeinket!

Kedes Messi!

Hát igen, köszönöm hozzászólásod, bátorításod, kell. Jó, lelkes ügyvédem van, reméllem a legjobbakat. El még azért nem hoztuk Koheilan Kyrát, mert tõlünk 400 km-re vannak, se lószállítónk, se jogsink hozzá, se 80 e ft-unk bérszállításra, fõleg úgy nem hogy azt se tudjuk ott van e a ló. Meg a lószállítás ára a fickó költsége. És be se mehetek a portájára. Ki jön velem, a körzeti rendõr haverja???? Tudod az egészben az a szomorú hogy életem elsõ saját lováról van szó!!! 34 éves vagyok, mindíg arra a pillanatra vártam amikor az én saját lovam az udvarunkban lejön a lószállítóról!!!!!!!!De szerzõdésügyileg sokat tanultam, tényleg olyan dolgokon csúsztunk mi is el, ami kivédhetõ ha nem bízunk meg a másik félben és leírjuk!!!
Leginkább olyan személyeket keresek akik így jártak ezzel az emberrel. Ketten már vannak, az õ ügyük is folyamatban van! Lehet hogy vannak olyanok akik nem mertek lépni semmit, hagyták a fenébe az egészet mert meg lettek fenyegetve!!!
Ja tuti hogy nem létezik a kisbéri, legalábbis a nekem elmondott adatokkal, mert a kisbéri kancaregiszterben nincs benne. Az éjjel átbúlytam, nem találtam ilyen korú, színû nyereghelyen sütött lovat....
Köszönöm a bátorítást.

#10141 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 7:30

Kedves Holló! Kitartást Nektek! Remélem nem húzódik el nagyon... A kancaregiszterben csak az egyesületbe belépett kancák adatai szerepelnek. Az enyém sincs benne, majd jövõre belépek, akkor benne lesz. Szóval akár létezhet is, bár ha papír nincs róla, akkor szerintem ez a szál hamar tisztázódik...

#10142 Holló

Holló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 50 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 8:16

Kedves Holló!

Kitartást Nektek! Remélem nem húzódik el nagyon...

A kancaregiszterben csak az egyesületbe belépett kancák adatai szerepelnek.
Az enyém sincs benne, majd jövõre belépek, akkor benne lesz.
Szóval akár létezhet is, bár ha papír nincs róla, akkor szerintem ez a szál hamar tisztázódik...

Köszi Hajnal4!

Akkor még mindíg keresem a ló tényleges gazdáját vagy aki ráismer a szomszéd lovára!!!!
Igazából attól félek hogy elõáll most egy lóval, ami azért ilyen árú mert most ennyiért vette! Eddig csak kamuló volt. Remélem nem festem az ördögöt a falra......Az állat adás-vételben létezik a szóbeli szerzõdés, ha tanú van rá, elfogadják, szinte egyenértékû az írott szerzõdéssel. Erre hivatkozik.

#10143 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 8:26

Szerintem nincs ilyen, hogy állatoknál szóban is létezik adás-vétel, meg tanúkkal - az ügyvéd mit mond? A szerzõdés és bármi - leírva hiteles. Jól megvezet Titeket a fickó. :( Sajnos amit papír nélkül fizettél ki - azt szerintem elbuktad. Amit viszont dokumentáltatok azért lehet harcolni. Örülök, hogy került még lovast, akit ez a pacák átvert, együtt talán könnyebb lesz s*ggberúgni a végén. Pardon... Amúgy jó lenne, ha elterjedne ezeknek az embereknek a neve, elérhetõsége, hogy nehogy valaki a közeljövõben megint belefusson és így járjon. (Gondolom, ha van már eljárás ellene, akkor ezek az infók már nem rágalmazásnak minõsülnek, hiszen igaz, hogy inkorrekt.) A kancaregiszterbe csak azok a kancák kerültek, akiknek a gazdája az egyesületbe belépett vele, hogy kisbériben elfogadott csikót tenyésszen. Annyit ki lehet deríteni, hogy ki tenyésztette a csikót (a bélyegzése alapján), de ennyi, az meg neked nem infó. Soha, sehol, senki nem fog tudni neked a jelenlegi gazdáról infót adni, hála a nem mûködõ és nem következetes lóútlevél-rendszernek (ami sajnos ugyanúgy nem ad senkinek biztonságot, mint annakidején a jobban hamaisítható marhalevél). :(

#10144 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 8:44

Nagy átverések topic? Hmmm?

#10145 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 8:49

Nagy átverések topic? Hmmm?

ITT van, tényleg! Holló, ide is beírhatod a sztorit, hadd okuljunk mind!

#10146 Szikrababy

Szikrababy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 643 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 9:17

Hát, ez nem semmi! Kitartást, és sok sikert! :yeah:

#10147 Langibaba

Langibaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 797 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 9:25

Huhh, nos végre egy része kész a széna behordásnak, így sikerül már ide jutnom. Kedves! Gratula a csikóhoz! Már most nagyon sok örömet tud okozni,de késõbb! :D Hajnal4! :yeah: :kir: Köszöntelek az Ozora I vonalú lovak tulajdonosa között!! Sajnos nálam már beteges ez a rajongás. A jellemük, a kezelhetõségük a ..... Sok boldog percet együtt!!! :D

Edited by Langibaba, 2010 július 28. - 9:51.

#10148 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 10:00

Sziasztok! Mi is mentünk egy B/O pályát megint a kispacimmal, de sajnos most nem jól sikerült, mert az 5. ugrásnál kizártak minket! Hát ez van! Most meg az idõ már megint elromlott, így már megint kimaradunk egy versenybõl a hétévégén az idõ miatt úgy tûnik. :( A magyar ló versenynek én is nagyon örülök, remélem jól szerepelnek majd a kisbéri pacik. Mennék én is ha ott tartanánk már, dehát mi még oda nagyon kevesek vagyunk. :) Kedves! Gratula a csikóhoz! Kisbéridíjlovas! Az én kancám is Széplak Szilaj apaságú, úgyhogy féltesók vagunk akkor! Tiéd a ló? Most került hozzád? Mit lehet tudni róla?

#10149 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 11:11

Csepebaba, fel a fejjel! Lesz még sokkal jobb is az eredmény! :)

#10150 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 11:27

Langi, köszi neked is. Szóval jó vonal ez? Én nem ismerem, nem volt dolgom még Ozorákkal... A természetérõl majd kis idõ múlva nyilatkozok:), ha jobban megismerem. Tegnap csak földrõl dolgoztunk, egy dolgot (patamosó) kivéve sikerrel. ma felülök rá. Ki kell találnom vmi másik nevet neki, mert már van egy sárga, kisbéri kanca csillaggal, Sába névvel az istállóban.... (hívtam a dokit, hogy végezze el a sántaság és egyéb vizsgálatot, hogy minden okés-e, kérdezi, ,amelyiket tegnap raktuk? neeem...az a másik Sába....végülis jobb mintha az enyémet rakták volna tévedésbõl:D) Eddig a Fülemüle vezet:D. (a nagy fülei miatt :ang: :rolleyes: ) Csepebaba, legközelebb még jobban odateszitek magatokat és jól fog menni! Drukkolok!

#10151 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 16:21

- A lóvásárláshoz:( mielõtt a francba küldenétek, K B-st vettünk!) A botnak is két vége van. Ismerõsömnek kerestek lovat, vittek megnézni pl 193 cm(bot) magasnak írt Keoma ivadékot, meg még sok érdekeset. Kicsit untam már, felhívtam egy ismerõsöm, aki lókereskedéssél is foglalkozik, elmondtam szerintem milyen ló kellene. Jó. Mehetünk. Nézzük meg. Próbáljuk ki.Elhozza, lovagolja nálam is a leendõ gazda, egy hét-kettõ, majd szóljunk : kell-nem, semmi gond oszt viszi haza. A ló bevált... Azt hiszem az írásnál fontosabb, kihez megyek oda: megbízható tenyésztõ,vagy más lovasember. (egyébként úgy tanultam: a szerzõdés köthetö írásban , szóban, ráutaló magatartással)

#10152 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 16:40

(egyébként úgy tanultam: a szerzõdés köthetö írásban , szóban, ráutaló magatartással)

Remélem ez nem így van, mert akkor igen sok Porsche kéne hogy álljon az udvarunkban! :dev:

(A ráutaló magatartást gyakorlatilag lehetetlen bizonyítani, ha az egyik ezt mondja, a másik azt. Még a szóbeli megállapodás sem igen bizonyítható, ha ellentmondó tanuvallomások születnek.)

#10153 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 17:30

-Nem okoskodni akarok: leinted a taxit, fölemeled az árverõtárcsát, tõzsdén integetsz... ( de nem ezt szerettem volna elsõsorban elmondani )

#10154 Zemann

Zemann

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 661 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 18:57

Sziasztok! Keresek olyan tenyésztõket,akiknek van zsebtolvaj csikójuk.

#10155 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 19:19

-Nem okoskodni akarok: leinted a taxit, fölemeled az árverõtárcsát, tõzsdén integetsz...
( de nem ezt szerettem volna elsõsorban elmondani )

Természetesen. Csak szerettem volna egy kis humort csempészni a dologba! :gm:

Sziasztok!

Keresek olyan tenyésztõket,akiknek van zsebtolvaj csikójuk.

Megtaláltál párat!

#10156 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 20:54

Sziasztok!

Keresek olyan tenyésztõket,akiknek van zsebtolvaj csikójuk.

Gyere át Füzesgyarmatra és nézhetsz is párat (tenyésztõt és csikót is), továbbá láthatod az ereje teljében levõ vemhes Formás III Pirit is aki csodálatosan megy nyereg alatt!

Edited by Qkesz, 2010 július 28. - 20:55.

#10157 Zemann

Zemann

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 661 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 28. - 21:07

Qkesz! Laci csikójának is fordul kifelé a lába.... Jó lenne körülnézni,hogy mi a szitu a többiekkel.

#10158 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 29. - 8:21

Ha Kedves vagy Qkesz nem talált róla semmit magyarul, akkor az valószínüleg nem is létezik, az angol nyelvû telivéres oldalakon mélyebb információt nem találtam 7 szer futott és nyert. A fizetõs oldalakat értelem szerûen viszont nem turtam fel.

Ebbe botlottam. Egyébként ami benne van, az viszonylag jó.

www.sporthorse-data.com

#10159 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 29. - 8:50

Híreim vannak! Lucnaor után Master is megérkezett a Sárvári Ménesbe, ezentúl ott állomásoznak.

#10160 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 29. - 12:19

Híreim vannak!
Lucnaor után Master is megérkezett a Sárvári Ménesbe, ezentúl ott állomásoznak.

Jaj de jó. Ennyit a kisbéri-tenyésztésrõl.