Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#10081 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 25. - 13:01

Gratulálok Kedves! Ha jobb idö lesz,remélem látunk egész alakos képet is!

#10082 Luigi

Luigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 438 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 25. - 13:02

Olyan régen voltam díjlovas versenyen, legalább 2 éve, az is külföldön volt. Én is nézegetem, hol lesz Bp közelben (nekem könnyû, tudom), ahová érdemes menni legalább fél napra leskelõdni. :)

Volt egy Sóskúton a hónap elején. Díjlovas. Ha normálisan mentél lepontoztak, ha véresre tépted a ló száját, jó pontokat kaptál. De amíg lovagolni nem tudó díjlovasbírák születnek, nem vagyok meglepve. A zugrás és a militari ezért szimpibb.

#10083 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 25. - 15:10

Köszönjük a dícsérõ szavakat. Ez még egy tegnap délutáni kép, széklet, vizelet evés mind a kancánál, mind a csikónál rendben.

Posted Image

Edited by kedves, 2010 július 25. - 15:33.

#10084 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 25. - 17:25

Köszönjük a dícsérõ szavakat. Ez még egy tegnap délutáni kép, széklet, vizelet evés mind a kancánál, mind a csikónál rendben.

Most már látszik valami. Hát ez a csikó nagyon jó!

Luigi, felejtsd el, hogy a mai díjlovaglásnak bármi köze is van ahhoz, amit a klasszikusoktól a lovaglásról valaha tanultál.

#10085 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 25. - 18:54

Szívesen máskor is a képeket, bár van mit még gyakorolni :) Az elsõ képen én is gondolkodtam, de annyira tetszik a nyaka :D eddig még nem láttam élõben, de már messzirõl kiszúrtam a melegítõben, hoyg Õ az, nekem nagyon tetszik :yeah:

#10086 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 25. - 20:53

Ejha, Kedves! :yeah:

#10087 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 25. - 21:06

Kedves, gratulálok a csikóhoz! :yeah: :) :kocc:

#10088 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 7:36

Kedves, bár én egy ennyi idõs csikóról még félve mondok véleményt, de mintha a magánokban vázolt tenyészcél visszaköszönne a csikóban, és ez nagy dolog. gratulálok!

#10089 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 13:35

Kedves, bár én egy ennyi idõs csikóról még félve mondok véleményt, de mintha a magánokban vázolt tenyészcél visszaköszönne a csikóban, és ez nagy dolog. gratulálok!

Köszönjük a gratulációkat az anyuka nevében is. A csikó eddig valóban azt mutatja amit szerettünk volna. De, hogy a tenyészcél beteljesül e, az majd 3-4év múlva eldõl. ;)

Edited by kedves, 2010 július 26. - 13:36.

#10090 Rozzanty

Rozzanty

Új vendég

• Kizárt tag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 13:59

Mi a vélemény kisbérirõl díjlovaglásban?

#10091 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 14:02

Rozzanty, üdvözlünk a topikban, bemutatkoznál pár szóban?

#10092 Rozzanty

Rozzanty

Új vendég

• Kizárt tag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 14:10

Kisbéri csikót keresek és csak az érdekelne, hogy melyik vérvonal jó (mozgásra, küllemre, idegrendszerre). Pl OZORA II GYARLÓ vagy FERNANDO ZSEBTOLVAJ? Köszönöm.

#10093 Gabi75

Gabi75

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 282 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 14:19

Nemrég ültem egy 4 éves zsebtolvaj csikón fát lehetett volna hasogatni a hátán :) Úgy értem nyugodt paci:)

Edited by Gabi75, 2010 július 26. - 14:44.

#10094 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 14:22

törölhetõ

Edited by KisbérisDíjlovas, 2010 július 26. - 14:23.

#10095 Rozzanty

Rozzanty

Új vendég

• Kizárt tag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 14:33

Ok, Zsebtolvaj elfelejtve. OZORA II GYARLÓ?

#10096 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 14:44

Qkesz tájékoztat , jobban ismeri a mént mint akármelyikõnk . ( Fernando Zsebtolvaj ) Kérdezz egy tenyésztõt aki / akik használják a mént . :yeah: ;) A mén jól örökíti eleganciáját , és rendkívül nyugis csikói vannak. Könnyen kezelhetõek , és könnyen tanulnak .

Edited by KisbérisDíjlovas, 2010 július 26. - 14:40.

#10097 Rozzanty

Rozzanty

Új vendég

• Kizárt tag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 14:44

Ok, köszi. Füzesgyarmat, Galambos János? Ott van még? Na meg holnap van OZORA II GYARLÓ (Tejföl)? Nem tud róla valaki valamit? Ismertem, de elkerült a gazdájától és érdekelne kinél van!

Edited by Rozzanty, 2010 július 26. - 14:45.

#10098 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 14:45

Igen.

#10099 Gabi75

Gabi75

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 282 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 14:45

Igen Füzesgyarmaton van.

#10100 Rozzanty

Rozzanty

Új vendég

• Kizárt tag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 14:46

Nem holnap, hanem hol... elírtam, bocs. Szóval: tud róla valaki valamit?

#10101 Gabi75

Gabi75

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 282 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 14:49

A 2010 ménkatalógusba nincs benne. :(

#10102 Rozzanty

Rozzanty

Új vendég

• Kizárt tag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 14:53

Júniusig Pesten volt, aztán eladták, mert befejelt egy kislány alatt (lehet nem kellene egy 16 éves lóval minden nap ugróedzést tartani egy lovastudásban hiányos edzõvel, de ez most lényegtelen, csak hallottam róla). Szal júniusban még megvolt, aztán elvesztettük a fonalat, eladták valami rém röhejes összegért :(

#10103 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 14:56

Futó Orsolya a tulajdonos ( úgy tudom ) , a ló díjugratásban versenyzik .

#10104 Rozzanty

Rozzanty

Új vendég

• Kizárt tag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 14:57

Már nem.

#10105 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 15:49

Ok, Zsebtolvaj elfelejtve. OZORA II GYARLÓ?

Ööö... csak egy "láma" kérdés: Zsebtolvajjal az a baj, hogy nyugodt csikója van? (Mármint ez jön le itt az írásokat olvasva.) ;)

Füzesgyarmaton van Fernando Zsebtolvaj és Hadfi II Hadnagy is, továbbá jóóópár csikójuk Galambos Jánosnál (GJani a fórumon, de Qkesz is a tûz közelben van :D ) és a környéken is elszórva.

Egyébiránt van más tenyésztõ is a fórumon. :) Egyébként khm, lehetne kérni, hogy ha már esetleg kisbérit keresel pontosítsd az elképzeléseidet a leendõ lóról? Talán könnyebb lenne találni, ajánlani, ha lennének ismert kritériumok/elvárások (kor, nem, képzettség, felhasználási terület, mifene). Köszi! :)

#10106 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 16:58

Sziasztok Kisbérisek!

Látom zajlottak az események míg egy kicsit magatokra hagytalak benneteket! :) (helyes)

Mindenek elõtt Kedves!
Gratulálok sok sikert a "kis jövevényhez"! :)

Rozzanty!
Milyen lovat szeretnél? Vagy mik az elképzeléseid! Rólad és a te képzettségedrõl (lovaglótudásodról) mit érdemes tudni. Én egy maximálisan elégedett vagyok a Zsebtolvaj ivadékokkal! Ha bõvebbet szeretnél tudni akkor kérdezz bátran itt a fórumon, vagy ha szégyenlõsebb vagy privátban.

Egyébként igazságtalanul kevés a díjlovas és military verseny az ország keleti szegmensében, bár igaz a lovas is kevesebb! Szóval hajrá K-Magyarország! Irány a felzárkózás! ;)

#10107 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 19:40

Júniusig Pesten volt, aztán eladták, mert befejelt egy kislány alatt (lehet nem kellene egy 16 éves lóval minden nap ugróedzést tartani egy lovastudásban hiányos edzõvel, de ez most lényegtelen, csak hallottam róla). Szal júniusban még megvolt, aztán elvesztettük a fonalat, eladták valami rém röhejes összegért :(

Nem akarok beleszólni, de úgy láttam, hogy Tejfölke már az új tulajdonossal versenyzik. Érdemes lenne vele felvenni a kapcsolatot.
(Az új tulajt nem ismerem, májusig egy helyen voltunk a lóval)

#10108 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 20:35

Sziasztok, Kedves, ez a kiskanca hihetetlenül bájos:). Remélem beváltja a hozzá fûzött reményeket! Zsebtolvaj csikót nekem is volt szerencsém látni, valóban nagyon nyugodt, kezelhetõ volt. Lovaglásilag nem tudom milyenek. Nekem szimpatikus mén:). Van díjlovaglásban versenyzõ fedezõmén is, ha jól tudom, hát nem én vagyok itt a lexikon, de talán Széplak Szerecsen? Õ nem jött szóba, mint apajelölt? Tényleg, 2-3éves csikót keresel, vagy fedeztetni tervezel? És tadaaaammm, a végére hagytam a (nekem) nagy hírt. Kint a lovardában van egy kedves, sárga kanca, fehér csillaggal a homlokán, nagy fülekkel, kicsike sörénnyel, szépséges szemekkel, és az enyém:). Még ismerkednünk kell, biztos nem lesz könnyû, de bízom benne és magamban, meg a jószerencsében.. 10 éves, Ozora Sába a hivatalos neve. (Apja: Ozora Árvácska I Szikra ,Anyja: Furioso Flóra, Anyai nagyapja: Furioso VI-27. pont nemrég volt szó róla, bár egy másik kanca kapcsán, hogy a furioso is elfogadott. így már nem volt olyan meglepõ számomra, hogy õ is félig furi:)) Majd ha világosban is kijutok, hozok képet is.. Ja meg valahogy fel kell töltenem:). H.

#10109 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 21:41

Széplak Szergely szombaton versenyen .

Posted Image Posted Image

Posted Image
Származása :

Anya : SZIKRÁZÓ I. SZELLÕ
Apa : 2976 SZÉPLAK SZILAJ

Lovas : Tóróczy Alexandra

Edited by KisbérisDíjlovas, 2010 július 26. - 21:45.

#10110 tom the black

tom the black

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 22:20

Kisbéri csikót keresek és csak az érdekelne, hogy melyik vérvonal jó (mozgásra, küllemre, idegrendszerre). Pl OZORA II GYARLÓ vagy FERNANDO ZSEBTOLVAJ? Köszönöm.

Szia!

Ha Zsebi csikót keresel akkor Qkesz a megoldás kulcsa.
Láttam a hétvégén az állományt, irigylésre méltó, egyöntetû, kiváló anyai vonalakból. De igyekezz mert, hál istennek jól fogynak.

#10111 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 26. - 22:22

Egyetértek ... ;)

#10112 Rozzanty

Rozzanty

Új vendég

• Kizárt tag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 7:29

Egyelõre csak érdeklõdök és nézelõdök kisbéri-ügyben. A fedezõméneket átnézve Zsbetolvaj volt, aki megfogott, vagy esetleg még OZORA II ARAMISZ. OZORA II GYARLÓ-t ismerem, és kifejezettem tetszik, azért keresem. Díjlónak kellene, úgyhogy hosszú hát, "hosszú láb", nagy mozgás. 1-2-3 éves csikót keresek, ami teljesen nyers. És tudom, hogy ez nehéz kérés, de nem bánnám, ha nem lenne sárga. De ha mindenben megfelel, még akár az is lehet. Néztem egyébként hannoveriket meg oldenburgikat, de maradnék egyelõre a magyar fajtáknál, szerintem itt is lehet találni olyan díjlónak-valót, ami megállja a helyét versenyeken. Olyan kategóriáig, ami a lótól telik (MA-ig kb).

#10113 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 7:44

Sziasztok Kisbérisek!

KisbérisDíjlovas!
Gratula a barátnõdnek. A ló valószínûleg Nagy Imre (Gyöngyös) esetleg Krizsó Dezsõ (Tiszanána-Budapest) tenyésztõtõl származik. Nekem is volt ebbõl a vérvonalból származó kancám (Széplak Szindi) amely egyébként kiváló díjló õsökkel is rendelkezett, hiszen sokáig az egyik legeredményesebb KISBÉRI díjló (Üde) is ebbõl a családból és tenyészetbõl került ki.

Igen tom the black szombaton eltöltött egy kellemes délutánt Füzesgyarmaton. Nem rövid autókázást megtéve Budapestrõl. Szerintem csak az a tudat éltette, hogy én Tatáról jöttem és csatlakozott a konvojhoz. ;) Majd este 1/2 9-kor is alig akart beülni a kocsijába és visszaindulni. :) :yeah:

Rozzanty!
Nem nagyképûségbõl mondom, de szerintem lenne mibõl válogatni! ;) Ha egyeztetünk egy napot és lejössz szívesen látunk és körbekalauzolunk a környéken, mivel nem csak a sajátunkat, hanem a barátaink lovait - csikóit is szívesen megmutatjuk. 30-40 Km-es környékben van egy jó kis tenyészkörzet ahol akadnak figyelemreméltó csikók szép számmal. :)

#10114 Rozzanty

Rozzanty

Új vendég

• Kizárt tag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 8:01

Qkesz! Köszönöm a felajánlást :) Valószínûleg jövõ tavasszal kezdenénk körbejárni az állatorvosommal a tenyészeteket. Ettõl függetlenül, ha lesz õsz táján szabad napom, megkeresnélek és szétnéznék nálatok. De az még csak nézelõdés lesz :)

#10115 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 9:06

"A Magyar lóért Kupa" versenykiírása:

http://www.lovasszovetseg.hu/

#10116 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 9:16

:yeah: :yeah: :yeah: Kik indulnak a Kb-ek közül?

#10117 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 9:36

És tadaaaammm, a végére hagytam a (nekem) nagy hírt. Kint a lovardában van egy kedves, sárga kanca, fehér csillaggal a homlokán, nagy fülekkel, kicsike sörénnyel, szépséges szemekkel, és az enyém:).
Még ismerkednünk kell, biztos nem lesz könnyû, de bízom benne és magamban, meg a jószerencsében..
10 éves, Ozora Sába a hivatalos neve. (Apja: Ozora Árvácska I Szikra ,Anyja: Furioso Flóra,
Anyai nagyapja: Furioso VI-27. pont nemrég volt szó róla, bár egy másik kanca kapcsán, hogy a furioso is elfogadott. így már nem volt olyan meglepõ számomra, hogy õ is félig furi:))

Majd ha világosban is kijutok, hozok képet is..
Ja meg valahogy fel kell töltenem:).

Féltesó, féltesó!!! :)))) Apáról Szamival (Ozora Szamóca, 1999.) féltesók, egy év különbséggel. :) Jó választás, nagyon várom a képeket!

Végre! :yeah:
Viszont a salgótarjáni Kakuk-féle az tökkülön esemény, ezek szerint? Igaz, az eddig is volt 1-1 versenyszám.

#10118 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 9:39

Messi, tényleg?! De jó!:)) (mindig is tetszett a lovad:)) Voltam kint, csak ránéztem, körbevezettem a pályán, kicsit tartott a számára idegen dolgoktól, de nem volt hiszti, szépen jött. Délután talán sikerül pár fotót is csinálnom.

#10119 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 9:44

Köszönjük! Ez már jobban hasonlít versenykiírásra, mint a tavalyi. És idõben érkezett.

#10120 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 27. - 9:46

:yeah: :yeah: :yeah:

Kik indulnak a Kb-ek közül?

Akik vállalják a próbaversenyeket, és ennek révén bejutnak... ;)