Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#10041 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 19. - 15:34

Úgy tudom,hogy mielõtt Mátéhoz került lett kiherélve,hogy írják a nevét nem tudom,mert írva még nem láttam,csak mondva hallottam :)

#10042 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 19. - 15:50

De ez kell is, mert legalább elég széles közönség láthatja így, hogy hogyan teljesítenek a kisbériek, nem légbõl kapott "szarul ment" / "faszán ment", általában erõsen szubjektív verziók járnak szájról szájra.

Mikor lesz legközelebb a közelben verseny? Egyszer egy terepnapon szívesen megnézném Windyt. :)

Szabadegyháza, augusztus 14. Egynapos verseny, az egész terep kiválóan átlátható, és mindig jó móka. Remek alkalom egy laza fórumos találkozóra. Hátha Szabó Máté is indul az ifiben Milorddal (azért helyesbítettem a nevét, mert ha keresi valaki az interneten az eredményét, ezen a néven találhatja meg -- Mylord néven egész más ló van). Örülök, hogy az ifit is egy kisbéri nyerte!!! Gratulálok a lovasnak és a tenyésztõnek is, aki ugyan tudtommal nem fórumozik, de régi ismerõsöm.

#10043 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 19. - 20:41

Gratulálok a lovasoknak, lovaknak, tenyésztõknek! Szép sikerek!

Ha valaki véleményezné (netán ismerné) ezt a lovat, megköszönném ha írna pár mondatot:).
http://lovasok.hu/el...g...scs&fromfo=

#10044 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 9:00

Gratulálok a lovasoknak, lovaknak, tenyésztõknek! Szép sikerek!

Ha valaki véleményezné (netán ismerné) ezt a lovat, megköszönném ha írna pár mondatot:).
http://lovasok.hu/el...g...scs&fromfo=

Biztosan tudatlan vagyok, de ennyi furioso felmenõvel hogyan lett ez kisbéri? Vagy elírás?
Amúgy nekem tetszik, de elkélne rajta némi plusz súly, izom. De szép formájú a képek alapján, pláne, ha össze is lenne picit lovagolva, még mutatósabb lehetne. Összhatásában tetszik, származását majd mondja, aki szakértõ :)

#10045 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 9:18

Én sem tudom, mondjuk nem is értek hozzá:). Helyes kis jószágnak tûnik, nem vmi magas, és nem egy nagydarab, lehet hogy lehet még alakítani rajta....nekem elsõre nem is soványnak, hanem olyan finom csontúnak tûnik....mondjuk ez a két kép nem annyira mutatja, milyen nyereg nélkül pl. (én szeretem a kis lovakat, csak azért elbírjon, stramm legyen:)) Lehet h hétvégén elmegyünk kipróbálni..lovasiskolában van. jav: megnéztem, a kisbéri kancaregiszterben egy testvére benne van, ugyanettõl az anyától, gondolom le lett szemléztetve és elfogadva az anyja?...

Edited by Hajnal4, 2010 július 20. - 9:30.

#10046 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 9:30

Egyébként, ha nem akarod tenyészteni, tulképp mindegy is a származás vagy fajta. Nekem tetszik, kíváncsi vagyok, próba után mit mondasz majd. Ha tudsz csinálj róla jobb fotót (oldalról, felállítva, ha lehet) :) 9 éves, még simán alakítható, tanítható. :)

#10047 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 9:41

Nem kizárt, hogy a késõbbiekben szeretnék majd csikót.....ezért keresek kancát, olyat aki azért néminemû papírral/származással is bír.. De elsõsorban a lovagolhatósága, természete fog dönteni. (a sárga színtõl már eltekintettem:DDD) Képet készítek majd:). Ha minden igaz, vasárnap.

#10048 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 10:21

Hajnal, Baracs nincs messze Tõled, ha jól látom hol laksz, a Reáll-Szállban mindig találsz eladó kisbéri kancát, nagy a választék, a lovak jól lovagoltak, megbizható helyrõl, tenyésztõtõl származnak. ;) Meg nem utolsó sorban nem egy lovat tudsz megnézni, próbálni egy helyen, hanem elég sokat.Tenyésztésben is kipróbált kancák, csikókat is nézhetsz utánuk, igy már láthatod mit is örökitenek. ha érdekel, adok tel.számot. :)

#10049 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 10:33

Lilith, köszi! Pakson laktam, de most már XVII kerület, sokéve... De aug elején leszek Tolna megyében egy hetet, szóval megköszönném az elérhetõséget:).

#10050 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 11:00

:) felkerült a fórumra is, az eladó lovak közé:).

#10051 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 11:12

Biztosan tudatlan vagyok, de ennyi furioso felmenõvel hogyan lett ez kisbéri? Vagy elírás?
Amúgy nekem tetszik, de elkélne rajta némi plusz súly, izom. De szép formájú a képek alapján, pláne, ha össze is lenne picit lovagolva, még mutatósabb lehetne. Összhatásában tetszik, származását majd mondja, aki szakértõ :)

A fenti ló apja a Bobherceg-1 (Botrányhõs), a Bobherceg telivér után született egy 151 Ramzes IV Banga nevû kancából. Tehát egy Kisbéri ménrõl vann szó. A Furioso Kanca egy az egyesület által elfogadott kanca, tehát az utánna születõ csikó a Kisbéri fajtában bélyegezhetõ. Lásd a hírdetett kanca.

#10052 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 11:21

A fenti ló apja a Bobherceg-1 (Botrányhõs), a Bobherceg telivér után született egy 151 Ramzes IV Banga nevû kancából. Tehát egy Kisbéri ménrõl vann szó. A Furioso Kanca egy az egyesület által elfogadott kanca, tehát az utánna születõ csikó a Kisbéri fajtában bélyegezhetõ. Lásd a hírdetett kanca.

Köszi! Szuper, ma is tanultam valamit :) Pl. hogy nem szabad név alapján ítélni. :)

Amúgy "ha" a tenyésztõ szerette volna, lehetett volna furiosora is bélyegezni?

#10053 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 13:25

Köszi! Szuper, ma is tanultam valamit :) Pl. hogy nem szabad név alapján ítélni. :)

Amúgy "ha" a tenyésztõ szerette volna, lehetett volna furiosora is bélyegezni?

Alapban nem. Ez akkor lenne lehetséges, ha a mént a Furioso egyesület elfogadná, de errõl nem tudok, szerintem csak fajtába tartozó és telivér lovakat fogadnak el.

#10054 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 14:01

Á, értem, leesett, köszönöm! Hogy vagytok? Mikor jön a csikótok?

#10055 shutterfly

shutterfly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 347 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 14:10

Alapban nem. Ez akkor lenne lehetséges, ha a mént a Furioso egyesület elfogadná, de errõl nem tudok, szerintem csak fajtába tartozó és telivér lovakat fogadnak el.

Célpárosítási engedéllyel gyakorlatilag bármilyen mén után Furioso-ra bélyegzik a csikót, ha az anyja megfelel a tenyésztési szabályzatban foglaltatnak, és regisztrálva van az egyesületben.

#10056 tom the black

tom the black

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 14:28

Sziasztok. Tudnátok nekem információkat adni a Szikrázó I. Zorán-tól nézve a harmadik generációban lévõ Szikrázó xx mén anyjáról, Kings Well-rõl?

Szia!
Az allbreedpedigree.com mindent megtalálsz.
Egyébbként a Szikrázó xx telivér elképesztõ genetikai háttérrel rendelkezik és valószínûleg az ugróló tenyésztés szemponjából a legjobb behozatal volt a múlt században. Apja: Supreme Court-Precipitation anyai nagyapja Nasrullah-Nearco.

#10057 frutty

frutty

Új vendég

• Fórumtag
  • 26 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 15:27

Szia!
Az allbreedpedigree.com mindent megtalálsz.
Egyébbként a Szikrázó xx telivér elképesztõ genetikai háttérrel rendelkezik és valószínûleg az ugróló tenyésztés szemponjából a legjobb behozatal volt a múlt században. Apja: Supreme Court-Precipitation anyai nagyapja Nasrullah-Nearco.

És ezen az oldalon információkat is megtudhatok Kings Well-rõl mert nekem az kéne meg ránéztem az oldalra ha angolul jellemezné egy kukkot nem értenék. Nincs olyan oldal magyarul bennelenne?

#10058 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 15:55

Posted Image

Qkesz! Nézd mit találtam neked egy régebbi könyvben (négy Kisbéri kanca négy csikóval. Ez a ti specialitásotok ;) )

Posted Image

Ezt meg egy BM könyvben találtam a Fenék VI-5-ösrõl. Ugyan abból a sorozatból való kép, mint ami a www.kisberigidran.hu-n van, de ez egy másik kép.

Edited by kedves, 2010 július 20. - 15:57.

#10059 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 17:11

Jól néz ki ez a Fenék összességében is, de leginkább a nyaka és a feje tetszik...

Edited by furioso, 2010 július 20. - 17:12.

#10060 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 20. - 19:37

Szabadegyháza, augusztus 14. Egynapos verseny, az egész terep kiválóan átlátható, és mindig jó móka.

Miért rendeznek MINDENT a Dunántúlon?! :mad: Hidegség, Szabadegyháza, Sóskút, Páty, Nagykanizsa....mintha az országnak ez a fele nem is létezne. :(

#10061 tom the black

tom the black

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 21. - 6:00

És ezen az oldalon információkat is megtudhatok Kings Well-rõl mert nekem az kéne meg ránéztem az oldalra ha angolul jellemezné egy kukkot nem értenék. Nincs olyan oldal magyarul bennelenne?

Ha Kedves vagy Qkesz nem talált róla semmit magyarul, akkor az valószínüleg nem is létezik, az angol nyelvû telivéres oldalakon mélyebb információt nem találtam 7 szer futott és nyert. A fizetõs oldalakat értelem szerûen viszont nem turtam fel.

#10062 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 21. - 9:12

Miért rendeznek MINDENT a Dunántúlon?! :mad: Hidegség, Szabadegyháza, Sóskút, Páty, Nagykanizsa....mintha az országnak ez a fele nem is létezne. :(

Elég borzalmas, amikor Mátészalkán van military-verseny, és a résztvevõk 95%-a dunántúli. Kaposvárról Mátészalka kb. 450 kilométer. De hát állítólag Magyarországon nincsenek távolságok... Amúgy a mátészalkai verseny nagyon jó: klassz talaj, jól belátható tereppálya.
De téged úgyis a díjlovagló versenyek érdekelnek inkább, a felsorolásból ítélve (meg úgyis tudom :D ).

#10063 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 21. - 9:20

A military is érdekelne, de a lovastusa honlapján a legújabb bejegyzés 2008-ban született, és +Ferinek is hiába rimánkodok, hogy szóljon, ha Szalkán verseny lesz. Mindig lemaradok róla valahogy. Díjlovaglás, na az végképp nincs errefelé. Legalábbis rangos verseny, szerencsére olyan nekünkvaló lesz majd kis csúszással.

#10064 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 21. - 12:07

A military is érdekelne, de a lovastusa honlapján a legújabb bejegyzés 2008-ban született, és +Ferinek is hiába rimánkodok, hogy szóljon, ha Szalkán verseny lesz. Mindig lemaradok róla valahogy.

Díjlovaglás, na az végképp nincs errefelé. Legalábbis rangos verseny, szerencsére olyan nekünkvaló lesz majd kis csúszással.

Ori!
Csak Neked, csak most... :D
http://www.lovasszovetseg.hu/
Itt a honlap bal oldalán vannak a különbözõ szakágak (díjugratás, díjlovaglás, stb.) linkjei egymás alatt. Amire kíváncsi vagy, rákattintasz. Az ennek következtében feljövõ lap jobb felsõ sarkában van egy "Nevezés" felirat. Arra kattintva megint egy lap jön fel, amin van egy Magyarország térkép, megyékre felosztva. Ezen a térképen piros lóval van jelezve, ahol abban a hónapban ebbe a szakágba tartozó versenyt rendeznek. Játssz el ezekkel az oldalakkal, több mindenre rájössz, amit most nem írtam le (eredmények, versenykiírások, stb.). Így nem vagy senkire sem utalva a versenyek dógában, még Megferkére sem, pedig az nagy :kir: .

No, ennyit tudtam tenni az érdekedben. :D

Edited by furioso, 2010 július 21. - 12:31.

#10065 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 21. - 12:19

Ori!
Csak Neked, csak most... :D
http://www.lovasszovetseg.hu/
Itt a honlap bal oldalán vannak a különbözõ szakágak (díjugratás, díjlovaglás, stb.) linkjei egymás alatt. Amire kíváncsi vagy, rákattintasz. Az ennek következtében feljövõ lap jobb felsõ sarkában van egy "Nevezés" felirat. Arra kattintva megint egy lap jön fel, amin van egy Magyarország térkép, megyékre felosztva. Ezen a térképen piros lóval van jelezve, ahol abban a hónapban ebbe a szakágba tartozó versenyt rendeznek. Játssz el ezekkel az oldalakkal, több mindenre rájössz, amit most nem írtam le (eredmények, versenykiírások, stb.). Így nem vagy senkire sem utalva a versenyek dógában, még Megferkére sem.

No, ennyit tudtam tenni az érdekedben. :D

A fenti hozzászólást véssük kõbe, mert átlagember képtelen valamit elsõ (tizedik) olvasatra megtalálni a Lovas Szövetség honlapján. Lassan külön tanfolyam kell hozzá. A számítógépek általában igyekeznek logikusan mûködni, de hol abban a logika, hogy pl. a lovad 2007. évi versenyeredményeit a "Nevezések" menüpont alatt tudod elõbányászni?

#10066 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 21. - 12:34

Köszi, de én az általam korábban böngészett díjlovas térképet kicsit hiányosnak találtam, úgyhogy megrendült a hitem. Pl. szeptember egy nagy vakfolt, pedig Fóton* komoly verseny lesz, meg mifelénk is egy kisebb rangú. szerencsére ebben a szakágban van beépített informátorom (az edzõm bíráskodik). Sajnos + használhatatlan. *Fót nincs annyira messze...

Edited by ori, 2010 július 21. - 12:36.

#10067 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 21. - 12:39

Köszi, de én az általam korábban böngészett díjlovas térképet kicsit hiányosnak találtam, úgyhogy megrendült a hitem. Pl. szeptember egy nagy vakfolt, pedig Fóton komoly verseny lesz, meg mifelénk is egy kisebb rangú. szerencsére ebben a szakágban van beépített informátorom (az edzõm bíráskodik).

Hogy a bizalmad kicsit helyrebillentsem, a szeptemberi versenyek általában augusztus vége felé kerülnek fel a honlapra, amikor a verseny engedélyeztetési dokumentumai (és díjai) megérkeznek a szövetségbe. Tehát januárban még ne keresd a szeptemberi versenyeket...
Meg ezeken a honlapokon valahol a "Versenynaptár" címszó alatt megtalálhatók a versenynaptár tervezetek is az adott évre (ezek a rendezni szándékozók vágyai). Hogy ebbõl mi konkretizálódik, az található meg az adott hónap elõtti hónap vége felé a Magyarország térképen...

Edited by furioso, 2010 július 21. - 12:55.

#10068 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 21. - 12:44

Olyan régen voltam díjlovas versenyen, legalább 2 éve, az is külföldön volt. Én is nézegetem, hol lesz Bp közelben (nekem könnyû, tudom), ahová érdemes menni legalább fél napra leskelõdni. :)

#10069 frutty

frutty

Új vendég

• Fórumtag
  • 26 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 21. - 13:00

Ha Kedves vagy Qkesz nem talált róla semmit magyarul, akkor az valószínüleg nem is létezik, az angol nyelvû telivéres oldalakon mélyebb információt nem találtam 7 szer futott és nyert. A fizetõs oldalakat értelem szerûen viszont nem turtam fel.

Jolvan. Még Kedvest is megkérdezem Kings Well-rõl aztán ha õ se tud semmit akkor passz. De azért köszi. :)

#10070 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 21. - 13:01

Hát, július (közepe) van, nem január, és azért számomra egy szeptember elsõ hetében* lezajló versenyrõl kicsit késõ aug. végén értesülni még akkor is, ha csak nézõnek megyek, nemhogy versenyzõnek. De mindegy, van telefon, és a hírek közül is sok mindent ki lehet mazsolázni.

Megnéztem azért a lovastusa lapját is (ott térképet nem találtam csak letölthetõ táblázatot), elvileg lesz még egy verseny õsszel Mátészalkán. Szabadegyháza nagyon messze van, nem is km-ben, hanem idõben (mire a MÁV odazötyögtet kb. fordulhatok is vissza).

Messi, menjünk együtt Fótra!
*ezt a honlapot is érdemes böngészni, a debreceni verseny lehetõsége csak itt szerepelt, igaz, azóta változott az idõpont, de legalább tudtam, hogy valami, valamikor lesz.

Edited by ori, 2010 július 21. - 13:11.

#10071 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 21. - 13:14

Messi, menjünk együtt Fótra!

Az jó lesz, meglesem a kiírást. Vesszek meg, de nem találom... :rolleyes:

Megvan :) A másik honlapon :)

#10072 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 21. - 14:05

Jolvan. Még Kedvest is megkérdezem Kings Well-rõl aztán ha õ se tud semmit akkor passz. De azért köszi. :)

Én is csak annyit tudok, mint a többiek, ezért nem írtam le mégegyszer. A Kisbéri tegyésztõk honlapján egyébként van fent kép Szikrázó xx-ról.

#10073 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 24. - 1:02

Posted Image
Posted Image

Jegytelen pej kanca csikó. Született:2010.07.24. 00.15-kor

#10074 Gabi75

Gabi75

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 282 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 24. - 4:30

Gratulálok kedves! :)

#10075 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 24. - 7:27

Nagyon szépek, gratulálok!!! (húdejólehet:)) (sajna mi nem megyünk a 7végén lónézõbe, a zuram lesántította magát rendesen..)

#10076 enying20

enying20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 126 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 24. - 16:06

Szia Kedves! Nagyon örülünk a kis jövevénynek, reméljük minden rendben volt. A csikónevelés csodálatos dolog, élvezzétek ki minden pillanatát. Neve???

#10077 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 25. - 7:16

Szia Kedves!
Nagyon örülünk a kis jövevénynek, reméljük minden rendben volt. A csikónevelés csodálatos dolog, élvezzétek ki minden pillanatát. Neve???

Üdv!

Még nincs neve, igazából a "rosszabb" verziótra készültünk és csupa mén nevünk volt. Most úgy döntöttünk pár napig Csikó marag a megszólítás, és majd az egyénisége segít dönteni. Remélem ti is jól vagytok! Lassan intézkednem kéne, mert feléd még komoly tartozásaim vannak "évkönyvek" formájában. A kis Fernando növekszik? Sikerült?

#10078 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 25. - 10:49

kedves gratulálok a csikóhoz! ki az apja?
hoztam egy pár képet egy tegnapi versenyrõl:
Formás Rubint
Formás Rubint2

és egy párat Hermanról:
1
2
3
4
5
6

#10079 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 25. - 11:40

kedves gratulálok a csikóhoz! ki az apja?
hoztam egy pár képet egy tegnapi versenyrõl:

Bazsi, nagyon aktív vagy a fotózás terén, köszönjük!
Hú, ez a Herman... Nekem nagyon lovam.

#10080 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 25. - 11:53

Kedves gratula a csikóhoz! Sok örömöt benne! :) Herman tetszik nekem is nagyon, bár az 1. képet én cenzuráztam volna :dev: