Derékfájásról:
http://porckorong.hu...talom/ebook.pdf
(A 22. oldalon kezdődik a nem gerincsérveseknek miért fáj c. rész, mielőtt valaki bele se néz a címe miatt.)
Fifikusz, vélemény?
Közzétéve 2014 február 19. - 19:28
Derékfájásról:
http://porckorong.hu...talom/ebook.pdf
(A 22. oldalon kezdődik a nem gerincsérveseknek miért fáj c. rész, mielőtt valaki bele se néz a címe miatt.)
Fifikusz, vélemény?
Közzétéve 2014 február 19. - 21:24
Az önreklámtól eltekintve (miért is ne) egy korrekt, és szerintem laikusoknak is érthető összefoglaló, főleg, hogy nem mondja, hogy egyedül üdvözítő módon megszabadít a fájdalmaidtól. A dekompresszió egyébként nem új dolog, régebben súlyfürdőnek hívták Amiről nem beszél, az a negyven felett szinte mindenkit érintő elmeszesedésből, elmerevedésből származó tünetegyüttes, meg néhány fiatalkori gerincbetegség, aminek a következménye a gerinc megváltozott statikája. Ezt nem azért tudom, mert olyan okos vagok, hanem mert a férjemnek 14 éves kora körül egy akkor fel nem ismert Scheuermann-kórja volt, aminek későbbi következménye két gerincműtét lett (a második tök felesleges).
Van még néhány módszer, ami nagyon jó, a (férjemet sok-sok évre munkaképessé konzerválta), de a lényeg valóban a gerinc természetes görbületeinek fenntartása. A gyógytornához pedig egy gyógytornász barátnőm szerint nem csak a hátizomzat erősítése tartozik (ami a cikkben ellenjavalt), hanem a megfelelő hasizomzat fejlesztése is, ami logikusnak hangzik, ha egyensúlyi helyzetről beszélünk.
Közzétéve 2014 február 21. - 10:30
Előbb délen, majd máshol is...
http://baranyatermes...vehagyma-szezon
Szerintem jobb másoktól venni, akkor az olyan, mint a gomba, hogy ha bele is halok, a felelősség nem az renyém.
Akit érdekel medvehagyma eszencia vagy paszta, adok neki telefonszámot (bár egy rendezvényen árulta, de nem kérdeztem tőle, hogy reklámozzam-e).
A hagymafélék hatása nem ugyanaz a férfiakra és a nőkre, de ez más szerekkel is így van, például a koleszterincsökkentőkkel.
Közzétéve 2014 február 21. - 10:44
Lónak lehet adni?
Közzétéve 2014 február 21. - 10:51
Nekem itt a kertben terem dögivel. Anyukám irígyel is érte, de én eddig még nem használtam, ő mindenbe tesz, ami elbírja. Vigyázni kell a szedésnél, ne kerüljön bele gyöngyviráglevél, mert az mérgező!
Közzétéve 2014 február 21. - 14:41
Köszvényre van valakinek házi praktikája, ami bevált? A családban van valakinek, nem eszik olyasmit, ami köszvényt okoz, a doki szerint az egyik nagyszülőtől örökölte és lassan folyamatos gyógyszerre szeretné rakni. Ő még odázná a gyógyszert, amíg lehet.
'Everything that is done for us, without us, is not ours.'
Közzétéve 2014 február 22. - 3:40
Hogy beválik-e a konkrét esetre, az vagy igen vagy nem. Általában igen, az öreg tud valamit.
Kipróbálása nem nagy kockázat.
Közzétéve 2014 március 9. - 11:45
Kedves Ernest, ha nem tetszik a link, amit beteszek, ne olvasd. De csak azért, hogy téged ne zavarjalak, nem fogok elkotródni innen, ha úgy érzem, megoszthatok valamit, ami talán valakinek hasznos lehet. Mivel az emberek lehúzása nagyüzemi méretekben, profi reklámcégek segítségével zajlik a világban, engedtessék már meg, hogy ha valakinek értelmes érvei vannak ez ellen, akkor az itt, a lóbarátok között is nyilvánosságot kaphasson. Mivel ez a topik az egészségről és a házi praktikákról szól, jobb helyet keresni sem lehetne neki. Megint azon gondolkodom, mi a fenéért véded ilyen vehemensen a sarlatánságot? Mert te nem egyszerűen nem értesz az olvasottakkal egyet, te egyenesen gyűlölöd, ha valaki ezügyben megszólal. Méregtelenítés, immunerősítés, lúgostás...., melyikben vannak a részvényeid?
Ezek hülyeségek. Ha nem vetted volna észre, visszafordítottál mindent. Jó taktika...
Én a közösség hasznáról írtam, te meg megvádolsz azzal, hogy önző érdekekből.
Sarlatánság? Védem?
Én nem értek egyet?
Ha nem vetted volna észre, én semmivel sem értek egyet (én még itt emlékeim szerint csak idéztem másoktól, hiszen nem vagyok egészségügyes), illetve eggyel nem értek egyet, amikor valaki vak, és még ráhúz egy szemellenzőt.
Mert azt azért még annak ellenére is felismerem, hogy sem szemész, sem lelkész nem vagyok.
Most is csak azért kerestem vissza (bejegyzésem után láttam, hogy hozzászóltál, és mivel világos volt, hogy úgysem érted, miről beszéltem, el sem olvastam), hogy alapként beidézhessem: Tehát méregtelenítés szerinted így nincs. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének vezetőségi tagja, a főiskola után, egy csomó certifikáttal, akkor miért beszél róla?
Nem, nem linkelem be, csak annak, akit valóban érdekel.
Közzétéve 2014 március 9. - 13:23
Na, már megint a régi nóta.... Nekem nem linkelsz, mikor pont te nem olvasod, amit beteszek, de azért véleményt mondasz róla. Nem vádoltalak, kérdeztem. A közösség érdeke meg az, hogy tisztán lásson. Ehhez mindenképpen szeretnék hozzájárulni, mert túl sok embert ismerek, akik jóhiszeműen bedőlnek minden sarlatánnak. Nem, nem a te dietetikusaidnak, de azok véleméynét - ugye- nem ismerjük. Mert nem linkeled be. Jusztse. Ha pl. méregtelenítésről beszélünk, akkor szeretném tudni a molekuláris mechanizmist, és a fiziológiai történéseket, ami a háttérben meghúzódik. Anélkül csak hit kérdése már megint az egész, az meg maradjon a templomban.
Jut eszembe, a minap hallottam, hogy létezik homeopátiás malária-profilaxis. A doktornő, aki egyébként egyéb gyógyszerekkel felszerelve érkezett a trópusokra, így más baja nem lett, röviddel hazaérkezése után meghalt maláriában.
Ha nem is olvasod, amit írok, akkor tényleg nehéz vitázni.
Közzétéve 2014 március 9. - 21:53
Mint tudjuk, bárki mást, ha érdekel, belinkelem. Téged forráskutatásra nevelnélek, látókörszélesítés céllal (tudod, kereső, beüt, enter, első oldalt végignéz...), de hát ha ellenállsz, ellenállsz.
Én nem vitázok, ha nem érted, hogy hittérítői komplexusaidnak én nem szabok gátat, csak szerintem nem itt van a helye, akkor nem érted.
Egyébként már rájöttem a működési mechanizmusodra. "Mindig az általam olvasott legfrissebb megjelent értekezés az igaz."
Közzétéve 2014 március 10. - 10:14
Ha ettől boldogabb vagy.....
Közzétéve 2014 március 10. - 10:47
Köszvényre van valakinek házi praktikája, ami bevált? A családban van valakinek, nem eszik olyasmit, ami köszvényt okoz, a doki szerint az egyik nagyszülőtől örökölte és lassan folyamatos gyógyszerre szeretné rakni. Ő még odázná a gyógyszert, amíg lehet.
Egy ismerősnek bevált: 2 liter vízben 20 szál petrezselyem-zöldből tea, és egész nap ezt itta. Izgalmas íze van, de használt. Illetve a húsfogyasztás csökkentése.
Kérdeznék én is egyet:
van két kolleganőm, akiknél az elmúlt időszakban derült ki, hogy liszt és tej (cukor)-érzékenyek. 40 illetve 50 körüliek. Eddig ettek mindent, amit tejes, lisztes volt, sosem volt heves tünetük (hasmenés vagy ilyesmi). Évek óta tartó emésztési zavarok (pl. puffadás) miatt jutott el a vizsgálat idáig, és most derült ki az érzékenység, ennyi idősen.
Ezek az intoleranciák (allergia?, betegség?) csak úgy kialakulnak akár ennyi idősen, vagy mindig is lehetett nekik születésük óta? Vagy most "unta meg" a szervezet valami más ok miatt?
Közzétéve 2014 március 10. - 12:11
A korral az emésztés és az emésztő képesség is változik. Az is, amit megeszünk. Meg kell próbálni alkalmazkodni.
Közzétéve 2014 március 11. - 9:57
Simán valószínű, hogy korábban is érzékeny volt, csak erősebb volt a szervezete, mostanra "fáradt el", jöttek ki a tünetek...
Közzétéve 2014 március 11. - 9:59
(A lisztérzékenység korai tünete lehet pl a nagyon erős pattanásosság.)
Közzétéve 2014 április 5. - 18:03
Leginkább tapasztalatokért írok:
Eddig bármit ehettem, bármikor és bármilyen mennyiségben, a legnagyobb bajom az volt, hogy nem tudok hízni. Stressz hatásokra kb 1 hónapja megjelentek a reflux tünetei. Teljesen random, hogy mikor, mitől leszek rosszul. Quamatelt írt fel a doki, szedem is, de eléggé úgy tűnik, hogy nem elég erős.
Akik szintén refluxszal küzdenek: milyen gyógyszer vált be és milyen étrend?
Közzétéve 2014 április 5. - 18:52
Pantoprazol hatóanyag. Sose edd tele magad, ne feszüljön a gyomrod. Egy hétig 2x40mg, utána két hétig 1x40mg. Fél órával evés előtt.
A Quamatel sem rossz, lehet, hogy túl alacsony a dózis.
Esetleg, ha erre sem múlik, Helicobacter pylori vizsgálat, de nem a légzéses teszt, hanem le kell dugni a csövet.
Közzétéve 2014 április 6. - 6:25
nekem is refluxom van...csomó kajáról le lettem tiltva, paradicsom és a paradicsomos ételek, hagyma és a hagymás alapú ételek, ketchup mustár majonéz, alkohol, dohány, füstölt húsok, csokoládé, huhh hirtelen ennyi jut eszembe. meg este 5 után semmi kaja... ja igen minden szénsavas víz-üdítő. én ezek mellett csökkentettem a glutén és a laktóz bevizelt is... nálam is lehet h a stressz a kiváltó ok de egyenlőre az ellen nem tudok mit tenni. Szerintem figyeld meg mitől jön ki és azt az ételt zárd ki...
és ha szereted a gyógyteákat akkor esténként lefekvés előtt igyál meg egy csésze fehérakácvirág teát, ez nyugtatja a gyomrot, jó a refluxra állítólag.
Közzétéve 2014 április 6. - 15:19
Nem vidám dolgok ezek. No de amit Fifikusz mond? Hogy bőven előtte álljatok meg (kissé átfogalmaztam)? Szerintem annak van a legtöbb értelme. Aki meg nem szeret karcsúan benneteket, az nyaljon rézgálicot.
A pantoprazollal kapcsolatban egyszer valaki fintorgott nekem (egy ideig szedették velem), de igazából semmi rosszat nem írnak róla sehol - legalábbis nem találtam.
Közzétéve 2014 április 6. - 18:47
egészséges embernél is visszaáramolhat a gyomorsav ha túleszi magát szóval az senkinek sem jó... inkább többször de keveset mint egyszer pukkadásig...
Közzétéve 2014 április 6. - 21:25
Nekem is bővül a lista, hogy mit nem bírok. Odafigyelek, hogy ne egyem tele magam, napi 5-6x eszek, de mostmár miniadagoktól is képes hányingeres-savas tüneteket produkálni. És ígyis necces a súlytéma nálam, és újra fogyok :S
A gyógyteát ki fogom próbálni, most a salvus vizet javasolták, de számomra az undorító kategóriás.
Közzétéve 2014 április 6. - 21:46
Annie, szedj Pantoprazolt. Azt hiszem Pantozol néven fut. Abban a dózisban, amit írtam. Ne tedd tönkre magad.
Közzétéve 2014 április 6. - 21:59
Nolpaza. Vagy az is.
Közzétéve 2014 április 8. - 8:27
Tegnap reggelre semmit sem aludtam és brutál sz@rul voltam, így munka után átmentem a Péterfybe a gasztroenterológiai ügyeletre. Csináltak vérvételt, ekg-t és Uh-t (kizárva az epekövet). Kaptam erősebb gyógyszert, Controloc, szintén pantoprazol hatóanyagú. Meg gaviscont-t ajánlott a dokinő, így elkezdtem ezeket szedni.
Közzétéve 2014 április 9. - 18:18
Sziasztok! Tud valaki szakmájához értő bőrgyógyászt Pesten (vagy inkább Budán)? Aki kivizsgál, legalább elküld egy vérvételre és nem csak felír ilyen-olyan gyógyszereket vaktában.
Közzétéve 2014 április 9. - 19:51
Szerintem ez a szakma a találgatásról szól.
Közzétéve 2014 április 9. - 21:03
Szóval a lényeg az, hogy légy türelmes.
Közzétéve 2014 április 9. - 23:42
Oké, de azért javaslatot szívesen fogadok, mert nem vagyok orvos ügyben jártas a fővárosban szerencsére.
Közzétéve 2014 április 10. - 8:24
Tapasztalaton szerint nincs ilyen bőrgyógyász sem gyermek sem felnőtt rendelésen (leginkább az ajtóból diagnosztizálnak).
Ha elég makacs vagy és kerek-perec megmondod, hogy te ezt meg ezt szeretnéd, akkor nagy kegyesen elküld ilyen-olyan vizsgálatra.
Keress egy számodra szimpatikus magán dokit (neten rengeteg van és vélemények is vannak) és ott ugyan fizetősen, de legalább hosszas várakozás nélkül, mosolyogva néznek hülyének.
Mi amúgy a gond?
Közzétéve 2014 április 10. - 9:03
Ernestnek és Evanak is igaza van, a bőrgyógyászat nagyrészt találgatás és a folyamat magánrendelésen rövdíthető.
Amikor rajtam tavalyelőtt kijött a dermatitisz (klasszik bőrbetegség: nem tudják, mitől van, nem fertőzés, de az antibiotikum gyógyítja és bármikor visszajöhet) én itt voltam, dr. Nagy Évánál (ide járok nőgyógyászhoz is)
http://www.viranyosklinika.hu/
Nem olcsók, de a dokinő elég hatékonyan gyógyította a nyavajámat, amivel a net szerint mások évekig küzdenek. Több bőrgyógyász is dolgozik itt, különböző szakterületekkel, ki tudod választani, a problémádhoz melyik passzol leginkább.
Közzétéve 2014 április 10. - 16:37
Közzétéve 2014 április 16. - 18:49
Sziasztok! Nekem elég érdekes kérdésem lesz, remélem tudtok válaszolni is rá. szóval, kezdjük azzal, hogy én nem, vagy rettenetesen nehezen tudok böfögni... Hiába próbáltuk, sok szénsavas üdítővel, helyette egész délután úgymond "morgott" a torkom. (ezért sem iszom egyáltalán szénsavasat) Erről a morgásról szeretnék érdeklődni, a gugliba már mindenfélefajtamódon beírtam és nem hiszem el, hogy csak én vagyok ilyen gyökér, aki ezzel a problémával küzd, mert nem hoz ki semmit. Általában kaja után, vagy ha a torkom "kezd fájni". Mintha a gyomorszájamból jönne, és a torkomban fejeződne be, fura, morgó hang... Nem tudom máshogyan elmagyarázni. :( Jelenleg megfáztam és most folyamatosan morgok, eléggé kellemetlen, főleg a munkahelyen, a nagy csendben mást nem hallani csak az én "gépezetem"... Egy idő után pedig kezd kellemetlen érzés is lenni. Nem fáj, de azért nem is jó érzés. Valakinek valami ötlet?
Közzétéve 2014 április 17. - 7:09
Nem vagy egyedül. Szerintem nem gáz, ha valaki nem tud böfögni.
a megoldást is leírtad, nem kell szénsavasat inni, és olyasmit enni, amitől böfögnöd kell.
Vacakabb emésztéskor segíthet pl.a Rennie.
Közzétéve 2014 május 2. - 15:17
Közzétéve 2014 június 1. - 13:38
Ezt itt többeknek a figyelmébe ajánlom, főleg a természetgyógyászat affinitású kismamáknak, nehogy később késő legyen a bánat, nagy az önvád:
http://index.hu/tudo...aro_az_usa-ban/
Közzétéve 2014 június 24. - 14:27
Na mégegyszer hasonló téma:
http://index.hu/tudo...ozott_jarvanyt/
Anyukák, ne kövessétek Szomáliát!!
Közzétéve 2014 június 27. - 15:28
Azaz jól elhasználódik, elkopik, kinyúlik, eltörik, összeomlik?
Közzétéve 2014 június 27. - 17:17
Azaz jól elhasználódik, elkopik, kinyúlik, eltörik, összeomlik?
Sokszor ez is előfordul. De edzhető is.
Közzétéve 2014 augusztus 8. - 9:03
Nesze neked "természet"-gyógyászat: (félreértés ne essék, a megjegyzésem annak szól, amikor ellenörizetlen, be nem vizsgált módszereket vetnek be a nagy varázslók)
http://index.hu/tudo...s_cianmergezes/
Közzétéve 2014 augusztus 8. - 10:40
Szerinted hány sárgabarackmag-belsőt lehet veszélytelenül elfogyasztani?