Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Csikó

• Please log in to reply
1299 válasz a témához

#961 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 25. - 22:20

Te jó ég,nagyon sajnálom!  :sad:

#962 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 2. - 7:26

4 hónapos a gyermek 

1379730_704111396284929_651927317_n.jpg

• mercedes79 kedvelte

#963 Demmy

Demmy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 72 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 5. - 15:42

Kis gyönyörűség! :)

#964 Ayeena

Ayeena

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 9. - 20:01

Kirlin: Őszintén sajnálom :(

Mocca: Play egyre szebb  :ang:

#965 kirlin

kirlin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 527 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 12. - 21:37

én is sajnálom szegénykét :( de majd jövőre :)

#966 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 5. - 19:43

5 hónapos  :happy:

1466202_725970134099055_732426878_n.jpg

1230038_725970250765710_1078389663_n.jpg

• chyki kedvelte

#967 Ayeena

Ayeena

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2013 december 23. - 23:33

Gyönyörűséges!!  :wub:

#968 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 1. - 22:11

Hol szaladt el ez a fél év...?
1545220_741332159229519_1742750073_n.jpg

1526795_741385489224186_1488503201_n.jpg

• fafaragó kedvelte

#969 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 2. - 17:39

Nagyon szépséges!

#970 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 2. - 18:14

Szia Mocca!

Nagyon szép a csikód! De az én szemem máson is megakadt :smile2: a háttérbe az nem egy gyári nagy szentendrei kocsi véletlenül? :biggrin:

#971 Ayeena

Ayeena

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 9. - 20:57

Mocca, tényleg egyre szebb a csikód! Igazi kis tünemény :)

#972 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 9. - 22:35

Fafaragó!

Sajnos nem tudom látod,ez egy nagyon jó kérdés!Bevallom hősiesen,a fogatolás az a része a lovazásnak,ami eddig teljesen kimaradt az életemből,szóval a maxmimum,amit egy lovaskocsiról meg tudok állapítani,hogy egy lovaskocsi.  :blush:

#973 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 11. - 20:44

Pedig a lovazáshoz nagyon is hozzá tartozik a kocsizás is. :smile2: Nekem a nagy szentendrei kocsi a gyengém :biggrin: Egyett már újjitottam fel de elég nehéz már gyári állapotban fellelni.Ha viszont egyszer láttad sose kevered össze mással.Nagyon jó arányokkal megépített kocsik voltak,nem hiába híresek a mai napig.A nagy kocsi 3méteres platóval készült bölcső vázas féderes ülés ,ülésláda két hátsó kereket fékez négyzet keresztmetszetü tengelyek osztott felnik ,U-alakú fellépő vas, elefántfül-szerü kapaszkodók .Hosszú nyelü kézifék,kereszt irányba deszkázás ezek  mind a szentendrei kocsi ismertetőjelei.Ja és gyárilag kék ! szinü volt :rockon: Nekem most egy szegedi gyümölcsös kocsim van amit szintén én raktam össze ,kis kocsi egy ló után való keresztféderes kb 1tonna teherbírással.De vágyam az hogy egyszer lecseréljem egy nagy szentendreire :smile2: van is egy eredeti amit megnéztem de az ország másik végében van :hupp: Meg aztán az elé már tényleg két ló kellene mert úgy mutat! :biggrin: De vágyakozni azért szabad meg kell is! :kir:

#974 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 28. - 10:03

4 éve volt csikónk utoljára (vagy már 5? ), így nagyon vártam, csúszott is pár napot, azt hittem, csődörcsikó lesz, de szerencsémre kanca. Bár tök mindegy, mert a saját gyerekét az ember mindenhogy szereti :D

Két hete esténként behoztuk a legelőről, igazából nem tudom, hogy ez jó volt a kancának vagy nem. Ugyanis a sok kutya zavaró tényező, az utóbbi napokban hajnalban bezártam őket, de hát mégis...

Tegnapi fárasztó nap után az estét otthon töltöttem, a fő segítségem üzent, hogy mindent ellátott este, így nem siettem vissza. 21 órakor értem ki, kiderült, hogy a kancát nem hozta be a legelőről. Abrakolok, a többiek megjelennek, kanca sehol. Megijedtem, hogy az eltűnés oka esetleg nem az ellés, hanem más... Ellopták...

A legelő nem belátható, dombos, a dombtetőn bokros, galagonyás, egy órát kerestem eredménytelenül, majd segítséget hívtam, és felnyergeltem egy lovat, úgy könnyebben kutatok.

Bár minden kis zugba benéztem, fogalmam se volt, hol lehet..

Éjfél felé járva egy halk böcögést hallottam, csendes patadobogással, aztán semmi... Tovább kerestük, megnéztük a vízmosásokat is, esetleg beleeshetett, sajnos a vak sötétben nyomokat nem lehetett látni. Mígnem az egyik segítőm kiabál, egy bokorban belelépett a magzatburokba!Nagyjából megnyugodtam, nem lopták el legalább.

Kerestük még egy fél órát, mígnem eszünkbe jutott, hogy a kanca a sötétben már megkerült minket és levezette a csikóját. De lent a többiek nem nyerítenek? Mindenki csendben...

Egy újabb segítőm érkezett a tanyára, elindult utánunk a dombra, mikor nekiszaladt a sötétben egy majdnem kutya IZÉ :D 

Mindketten előkerültek, egészségesen.

Meglepő, hogy mennyire ösztönös ez a dolog, bent nem ellett,mert a kutyák, a legelőn a társa, a herélt Dínó az utóbbi időkben többször bántalmazta, az egyébként nagyon félős ló (sose ment egyedül legelni) a sötétben egy tőlünk, kutyáktól, lótársaktól rejtett bozótost választott. 

Fárasztó éjszakánk volt, de az eredmény gyönyörű. :)

10245502_575718645877413_535905030496761

#975 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 28. - 19:55

Gratula, nagyon szépek mindketten, izgalmas lehetett, de hát vége jó, minden jó :rockon:

#976 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 29. - 15:15

Tovább is izgalmas. :)

Gondoltam, ma kirakom a legelőre, csak Lina, a fakó kancám maradt kint, ő ugyan alfa állat, de Majától fél (érdekes nálunk a rangsor..), gondoltam , nem lesz baj. A többiek külön karámban nyerítettek. (Linával kerestem éjjel a lovat, de akkor nem is jelzett, nem csinált semmit, pedig ő nyilván tudta, hogy hol vannak, jobb érzékszervei vannak.) Ma Lina odarohant Majához, és keményen el akarta rabolni a csikót, mikor nem sikerült elterelnie az anyától, nekiáll durván rugdosni a kancát. :unsure:  Erre nem számítottunk, hisz kettejük közül Maja az "erősebb", de most Maja nem csinált semmit, nem szaladt el, de nem rúgott.. Gondolom, ösztöne érezte, hogy ha rúg, a csikóban kárt tehet!

Szerencsére ketten voltunk, Linámat gyorsan elválasztottuk, elzavartuk, nehogy megrúgja a csikót. Nagyon durva volt a helyzet, nagyon meglepő, nem gondoltam volna...

10172721_576315829151028_772831936843074

#977 Ayeena

Ayeena

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 3. - 0:36

Gratulálok, Kistáltos, gyönyörű lett a csikó!!  :ang:

#978 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 3. - 7:35

Gratulálok a picilóhoz,sok erőt,egészséget neki,nektek!  :happy: 
Érdekes,amit írsz,már jópár éve lovazok,de én csak tavaly láttam ilyet,mint nálatok is volt.Mikor nekem Sona megellett,én megvártam,amíg a csikó egy hónapos lesz,utána mehettek a többiekkel egy karámba,addig külön jártak ki,ketten (igen,valószínűleg túlaggódás áldozatai lettek a lovaim,de Sona volt a rangsorban legalul,mindig rúgták,hajtották,és ettől féltettem a picit ).Szóval mikor aztán össze lettek engedve,a kis foltos póni (neki egy évvel előbb volt csikója utoljára) nagyon megörült,hogy végre visszajött a gyereke,a csikót seperc alatt leválasztotta az anyjától és bármikor közeledni mert,támadta elég csúnyán.Vártam kicsit,hogy majd csak lerendezik,de a végeredmény az lett,hogy Sona a karám egyik sarkában,Play meg a póni meg a túloldalon álldogáltak.Itt megkértem a tulajt,hogy talán ez így nem lesz túl jó,úgyhogy ő elmagyarázta a csikólopónak merre van az előre (elkergette és egy jó negyed órán át folyamatosan elhajtotta,ha a lovaim felé közeledett.Az is érdekes számomra,hogy ennyi elég volt neki,mert többet ilyen eset nem történt. (Na nem szerették meg sajnos Sonát...  :D )
A harmadik érdekesség,hogy 10264871_799836473379087_592103360734876mikor Play 5 hónapos lett,másik lovardába költöztünk,ahol 3 herélttel kerültek össze egy karámba.Na,azóta Sona rákapott a királylány-szerep ízére,azóta uralkodik rajtuk rendesen. :kir: 
Bízom benne,hogy nálatok is hamar rendeződik a helyzet és kérlek mesélj még a kislányról,mindent,mert idén csikóelvonási tünetekben szenvedek.  :D  (A fakóhoz is gratulálok,nagyon szép!)
Nálunk Play már 10 hónapos nagy lakli kamasz.Ez a kép is már lassan egy hónapos róla,de azóta csak mókázósak vannak,majd csinálok róla még  :ang: )

#979 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 4. - 8:51

Köszönöm a gratulációkat.:)

Szerettem volna kérdezni, ti mikor szoktatjátok villanypásztorhoz a csikót? Eddig nem volt benne áram, mert sajnáltam, de már módszeresen játszik vele, dörgölőzik, ki-be mászik és tépi. Ezért most nem rakom ki, de már a kancán is látom, közeledik a többhez, szeretett volna kimenni velük. Ezzel még várok én is, de a csikót jó lenne pásztorhoz szoktatni. Úgyis fog még elég galibát okozni :D

#980 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 4. - 10:13

A villanypásztor akkor villanypásztor, ha bekapcsolt állapotban van. Ha hol be- hol kikapcsolva lóg az oszlopokon, akkor rendes tisztelete sohasem lesz. Szerencsétlen jószágok nem tudják, hogy mi van, időnként semmi, máskor mennykő. Ha folyamatosan bekapcsolva tartod, akkor megtanulják tisztelni, nem játszanak vele. Ha tisztelik, akkor még a bálamadzagnak is van respektje. Nálam a nagylegelőt a lucernától két évig bálamadzag választotta el, mégsem mentek át rajta. Most az építkezés miatt sok helyen meg kellet szakítani, a szél hordta szemét és a szemét melósok sok helyen elszakították, sok már bent a toldozgatás, így nem igazán vezet és a virgoncabb fiatalok már próbálkoznak is. Mivel ki van kötve a hátsó rész, a vadak is elkezdtek bejárni, szakítanak és törik az oszlopokat. Hat év alatt nem volt ennyi gond a rendszerrel, mint most szeptember óta.

A csikó is megtanulja. Ha elmegyek anyától és át akarok menni a pásztoron, kapok egy nagy pofont, futhatok menedékért anyához.

A teljes társaság közé engedéssel várnék még. Külön egy-egy toleránsabb jószággal raknám először egybe, legyen ideje mindenkinek megszokni egymást.

#981 Pipsy

Pipsy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 301 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 5. - 9:16

Ugyan régebbi kép, de nálunk így asszisztált a többi kanca és herélt a csikópihihez. Nem a legelőn született, de pár naposan ment a többiek közé.

csik__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Edited by Cavalier, 2015 március 29. - 15:41.

• telivér és Kistáltos kedveli

#982 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 5. - 11:42

Mivel már hatodszorra kezdek neki, csak röviden. Reggelre megérkezett a másik is, 10 nappal korábban. Persze, hogy nem hoztuk be éjjelre (ráér még! felkiáltással) így kipottyant a legelőn. :) Megint bajban van az összes  az irigységtől. :D

• Csermely, juice és fafaragó kedveli

#983 Rontó

Rontó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 632 hozzászólás

Közzétéve 2015 március 28. - 18:57

Na mi a helyzet az idei csikóáldással?

Engem pontosan 4 éve ezen a napon ez a látvány fogadott:

197589_1800676790628_1165355_n.jpg?oh=a5

#984 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2015 március 29. - 15:42

Ugyan régebbi kép, de nálunk így asszisztált a többi kanca és herélt a csikópihihez. Nem a legelőn született, de pár naposan ment a többiek közé.

csik__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Rámész a képre a képfeltöltés oldalon, kinagyítod, majd a képen jobb gomb, a kép url-jének másolása, vagy valami ilyesmi. Aztán azt a linket illeszted be itt képként. ;) 

#985 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 20. - 20:11

Szíriusznak megy a hasa már több napja :sad: valószínü hogy sárlott az anyja ,de már elkellett volna múlnia.Holnap szerintem szólok a dokinak nehogy baj legyen ,van esetleg valakinek tippje hogy mit lehet tenni? Kakaspor estleg?Enni eszik .élénk,de akkor is nyugodtabb lennék ha már helyre állna a rend :smile2:

#986 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 21. - 6:26

Antibiotikumot ne adj neki szerintem, inkább valami bélflóra helyrerakó cuccot. 

• Kaiser kedvelte

#987 Árpád

Árpád

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 51 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 21. - 10:51

Szíriusznak megy a hasa már több napja :sad: valószínü hogy sárlott az anyja ,de már elkellett volna múlnia.Holnap szerintem szólok a dokinak nehogy baj legyen ,van esetleg valakinek tippje hogy mit lehet tenni? Kakaspor estleg?Enni eszik .élénk,de akkor is nyugodtabb lennék ha már helyre állna a rend :smile2:

Üdvözöllek

Nekünk van egy kancánk, amelyiknek nagyon durván ment a hasa. Rengeteg dolgot kipróbáltam, ami használt:

GASTROFERM

equine

Megrendelhető: Prémium Product KFT

Tel: 06 1 2266061

Ez por alakú szer, 100g tasakban van kiszerelve. Ára nem veszélyes.

Egy dologra kell odafigyelni: Egy tasak tartalmát 100kg takarmányhoz kell keverni, és ezt jó betartani, mert ha többet adsz (jelentősen) nem használ. Én egyébként már kitapasztaltam mennyit kell adni egy etetésre:Max egy gyenge mokkáskanálnyit minden etetéshez. Én 2x etetek naponta.

Remélem segíteni fog,sok sikert.

Ha valamiben még tudok segíteni nyugodtan írjál.

Üdvözöl

Árpád

#988 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 21. - 11:20

Nyugi Fafarag, a csikóknak ezen túl kell esniük. Füzérnek még a szőr is lekopott a kis fenekéről a sok létyó miatt. Ha amúgy jól van, nem lesz baj.

Lehet adni nekik bélflóra stabilizátort, de én valahol azt olvastam, hogy ilyen természetes tisztulási folyamat, hagyni kell, hogy kifusson. Mosd gyakran, esetleg kend le az érintett részt vazelinas kenőccsel, hogy ne kopacodjon meg.

• canossa kedvelte

#989 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 22. - 16:44

Régebben a szelidgesztenye-poros izét adtam, az létezik még? ( a nevére se emlékszem)

Főtt répa , olcsó.

#990 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 22. - 17:51

MIvan tesó, fosik még?

#991 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 22. - 19:35

Köszönöm a sok jó tanácsot ,úgy látszik stabilizálódik a helyzet  :rockon: Ma reggel már majd nem bogyós volt a trágyája.Adni nem adtam még neki semmit rendelni kellett volna a gyógyszertárba de a helyi üreg lovasok is azt mondták hogy várjak mert élénk a csikó eszik,nem fogyott le inkább csak figyeljem és ha nem múlik pár nap alatt  akkor lehet ,sőt kell gyógyszerezni.Ma egyébként kocsiztunk egy kicsit ,mert volt egy fuvarom ,meg nyergest is elvittük körmöltetni.nagyon szépen megy az anyja mellett :smile2:  

• canossa, Kaiser és Panka21 kedveli

#992 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 23. - 7:57

Na ugye! Örülök, hogy jól vagytok és okosodik a csikó.

• fafaragó kedvelte

#993 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 23. - 17:17

Egy barátom meg úgy járt a pónicsikójával hogy reggel mielőtt munkába indult nem akart felkelni a csikó,szólt a feleségének hogy hívja már ki a dokit mert valami nagy gond van vele ,de neki már menni kell ! :wot: Félórán belül csörög a telefon hogy menjen haza mert itt a doki,de a csikó úgy rohangál hogy nem tudják elkapni megvizsgálni :kir: Na szóval ennyit az aggódásról :smile2: legalább is jó esetben.

• telivér kedvelte

#994 astocki

astocki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 269 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 29. - 7:49

Emberek, én ilyen rossz csikót még nem éltem... Még csak 4 napos, de már nem bírunk vele. Olyan dolgokat talál ki, hogy gőzöm sincs hogy honnan veszi.

Pl. ha az anyja nem ad neki elég tejet, vagy éppen a másik csecsre akarja őt átvezetni, olyan cirkuszt csinál, hogy ihaj. Először döfködi, mint egy kis bikaborjú, utána ráfarol az anyjára és elkezdi püfölni. De úgy rúgja, hogy nem találok rá szavakat.  :wot: Aztán vissza a csecsre és szopik.

Szerintem lassan jönni fog a foga is, mert eszeveszettül rágni akar mindent. Illetve nem is csak rág, hanem olyan erősen megfog, mint egy kutya.

Borzasztóan kíváncsi, nem igazán fél semmitől, sőt. Ha valami erősebb zajt hall, először szalad egy kört a bokszban és utána megy és megnézi mi volt az.

Mániája, hogy az anyja fara és a fal közt jár át, még akkor is ha nincs elég hely. Addig taszigál és rugdosódik, míg az anyja arrébb megy, vagy végül átpréseli magát. Rettentően öntörvényű és néha már inkább erőszakosnak mondanám.

Másik példa: takarítom a bokszot és az anya és a fal között volt egy kupac, épp azt tettem lapátra. Erre jön a kis hülye, hogy ő most itt át akar menni. Finoman vissza tessékelem őt, de csak jön. Megint finoman kicsit hátrébb tolom, erre berág és jön lendületből! Besz*rok rajta. Persze végül nem hagytam hogy átjöjjön, ami nem tetszett neki. Visszament a másik oldalra és tombolt, ugrált, rohangált. Irtó zsivány.  :)

Na de legyen kép is róla, hogy tudjátok kiről van szó  :happy:

DSC_1988_083202.jpg

#995 astocki

astocki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 269 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 29. - 7:52

Na még egy. Anyával:

DSC_1980_082949.jpg

#996 Diamondka01

Diamondka01

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 57 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 29. - 8:34

Mééég a szeme állása is zsivány:D:D Egy igazi ördögfióka ;) Eddig idegeskedhettél, hogy rendben legyen az ellés és mikor jön a csikó.. mostmár idegeskedhetsz a csikó miatt:D:D

("Ajjjbárcsakittartanékmár")

• fafaragó kedvelte
,, because no one will ever understand, your love for that "Horse Smell" or the
peace it brings your soul"

#997 astocki

astocki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 269 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 29. - 8:47

Ne izgulj, visszasírod még azt az időt, amikor a pocakban volt!  :gm:

• fafaragó kedvelte

#998 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 29. - 19:32

Astocki,nagyon formás kis csikód van! :rockon:

A jelleme meg azt hiszem egyezik Szíriuszéval ,legalább is nagyon sok a hasonlóság!Ma kiraktam őket a nagy karámba ami gyakorlatilag két szomszédos portán belüli villanypásztoros rész.hely az van bőven,még legelni való is ,de viszont a konyhakertet is csak villanypásztor válassza el a lovaktól ami arra ösztönzött hogy egy órát legyek kint velük mikor szíriusz előszür találkozik a dróttal :dev: de szerencsére többszöri próbálkozás után rájött a lényegre ,hogy a szines drótot jobb nem piszkálni :kir:

• astocki és kavpaca kedveli

#999 Rontó

Rontó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 632 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 29. - 20:42

Hú astocki, nagyon kis helyes csikó, kitartást hozzá! Egy ilyen kis bajkeverő akkor lesz majd igazán elemében, amikor viszed ki terepre az anyjával! Lesz ott még ugrálás az anyjára, az anyja előtt, a lábadra, stb. ;) , 

#1000 astocki

astocki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 269 hozzászólás

Közzétéve 2015 április 30. - 6:40

Köszönöm a dicséretet.  :happy:

Napról-napra szemmel látható ahogy fejlődik, formásodik, erősödik. Egyre többet van ébren és sokkal aktívabb, mint az elején volt.

Tegnap bementem velük a karámba, néztem ahogy rohangásznak. Erre lassú kocogással elkezd felém közelíteni, és vállal kajak nekem jön. :hu:  Majdnem felborított!

És nem véletlen volt, hanem látszott, hogy direkt csinálja. Incselkedik, hogy az ember játsszon és foglalkozzon vele.

Fafaragó, úgy látszik ez a nóniusz fajta már csak ilyen. Direkt egy holt nyugodt, könnyen kezelhető mént választottunk apának, hogy hátha örökíti a csikóban is. Hát egyenlőre nem úgy tűnik, hogy ez sikerült. :gm:

• kavpaca, fafaragó és Diamondka01 kedveli