félreértés ne essék: használgatják, de közel sem annyira elterjedve, mint ez a fenti mondat sugallja.

Zablák tudománya
Közzétéve 2007 december 4. - 0:26
Közzétéve 2007 december 4. - 0:29
Közzétéve 2007 december 4. - 0:31
és amit tömegesen használnak az jó?Uni pont ezt mondta... Használják a zablát, de nem tömegesen...
ezek szerint a kínai k..ton a legjobb
a RR meg egy gagyi
))
Közzétéve 2007 december 4. - 0:32
Közzétéve 2007 december 4. - 0:33
ezek szerint Te ma már ittál valamit )) én még nemCR, kérlek áruld el, mitõl érzed úgy adott esetben azt, hogy Te vagy a jobb lovas kettõ közül, azért mert Téged visz a lovad elõl?
Nem értem...
A kérdés: hogy merre.
Közzétéve 2007 december 4. - 0:34
és amit tömegesen használnak az jó?
a RR meg egy gagyi
))
nem a tömeges használat a cél és az üdvözítõ. épp csak te állítottad, hogy meeeeeeeennyi-mennyi nagy lovas használja. aztán valahogy mégsem.
Edited by Unicorn, 2007 december 4. - 0:42.
Közzétéve 2007 december 4. - 0:35
Figyusz ez egy játék...
Nincs kegyelem...és ez nem vicc.
...no comment...
Közzétéve 2007 december 4. - 0:40
Ne haragudj, de ez már nevetséges amit itt mûvelsz.és amit tömegesen használnak az jó?
a RR meg egy gagyi
))
Közzétéve 2007 december 4. - 0:55
nem olvas vissza mindenki, legyünk pontosak, mert a végén kabátlopási ügybe keveredek ))véletlenül lettek kiszedve a nevek, azokat ott akartam hagyni. mindenki vissza tud olvasni, látja, hogy nem te írtad, ne aggódj.
ha te írtad, akkor szövegkörnyezet, ha én oda sem írom, akkor ki vagyok javítva, hogy nem zablatípus, hanem gyártó. világos.
akkor nem ugyanazt a rolexet néztük, ha a veronai fordulóról beszélsz. ha a stuttgartiról, akkor mea culpa. amiket én írtam össze, az a veronain történt. egy méterre lovagoltak el a lovasok, de ez még mindig csak hagyján lenne, de nem általlottam fotózni õket - ott egy lovas kezében sem mikmar volt.
milyen érdekes, hogy a másik hozzászólásom az utánajárásról, elfogadásról, satöbbirõl úgy hussssss, ment a levesbe. számodra legalábbis említésre sem volt méltó. nem volt semmi kifogásolnivalód benne? olyan úgy sem lehet.
annál a bekezdésnél nekem nem világos hogy mi a kérdés?
A megközelítésed rossz. A cég hivatkozik nagy nevekre a weblapján, én láttam többször is a tv ben ezzel menni. Írtam is hogy ez nekem nem annyira hiteles mert pénzért egy rézkilincsel is körbelovagol a fõlovas ha kell, meg átugratja a szuper terepjárót stb. Ez az üzleti marketing része.
Láttam más típusú zablával is megcsinálják ugyanezt.
Tök mindegy hogy egy kitûnõ lovas mit használ, nem ismerjük a lovát, nem tudjuk neki mi a célja gondja baja. Teljesen más a szempont, cél és funkció.
A díjugrató két perc alatt körberohangál a pályán és vége a történetnek. Ez a funkció nekem nem kell, ugratok ha elém kerül egy fatörzs, patak, árok stb és ennyi. Terepen nem kerülöm meg a Balatont azért mert gyártottak a lovas útvonalra egy vizesárkot. De nem görcsölök azon hogy milyen szûk ivben forduljak rá a fatörzsre.
Az alapos elõkészület kb egy év, mert a csikózabla mint olyan korlátozott képességû, speciálisan nekem (nem személy szerint nekem) nem elég arra hogy ha kell akkor hatást tudjak gyakorolni a lóra.
Van otthon egy halom zablám a díjlovasok által használtaktól kezdve minden kacat, de azokat más célra gyártották mint amire nekem szükségem van.
Igaza van az elõttem szóló tudósnak, ha vettem volna egy fríz lovat vagy egy haflingit akkor csikózablával baromi elégedett lennék és hozzászólnék mindenhez nagy okosságokat, mert ha nem vágom fejbe õket egy kalapáccsal akkor azok nem gyorsulnak fel életveszélesen csak úgy jókedvükben és tiszta szeretetbõl.
De hát én õket szeretem és azért még nem szeretnék hõsi halott lenni.
Közzétéve 2007 december 4. - 1:05
Egyébként ez a kistanfolyás a biztonsági (testõr) autóvezetõknek összeállított tematika szerint történt
naponta újulsz meg. azt gondolom, hogy ezzel a testõr-sofõr tanfolyammal aztán végleg elhódítottad a lovaskislányok szívét. bomlanai fognak érted. ;)
Közzétéve 2007 december 4. - 1:10
az a nevetséges hogy már senki sem tudja hogy mit is állít és mit akar cáfolniNe haragudj, de ez már nevetséges amit itt mûvelsz.
azért írtam hogy nevetséges legyen, mert ha a tömegesség az üdvözítõ az is egy dolog, ha a specialitás akkor meg az.
Csak a speciális dolgok nem mindenkinek megfelelõek, ezért tök felesleges eszközöket leszólni akkor ha neked más a jó, de tapasztalatod a másikról nincs.
Ez csak gittrágás, végkifejlet nélkül.
Ergó
Az a jó amit te használsz egészen addig amig mást nem használsz mert akkor az lesz a jó.
Minden más esetben minden rossz, és mindenki hülye.
Alig várom már hogy rc elõvezesse hogy nem is kell zabla. Akkor mit fogsz szólni?
Én azt hogy lássuk amikor a világkupán egy ember is végig megy parelli módszerrel vagy zabla nélkül.
De csak azért hivatkozom erre a szerencsétlen versenyre, mert más teszt eszköz nincs ami hiteles mint egy verseny.
látom ez a lovaskislány dolog nagyon tetszik neked, rejtett vágyaidat fogalmaztam megnaponta újulsz meg. azt gondolom, hogy ezzel a testõr-sofõr tanfolyammal aztán végleg elhódítottad a lovaskislányok szívét. bomlanai fognak érted. ;)
De ez semmi, mert ha meglátják hogy Mikmar ... zablával szállok a szélben akko rmi lesz.
Azért észre veszik , tényleg, mert nem tudják hogy mi a franc van a ló szájában.
Végezetül, - mostmár megyek aludni - benyújtom a számlát a Mikmarnak és elkezdem forgalmazni ha már ennyire ismertét tettem a gerilla marketinggel.
Szép álmokat, mindenki álmodjon egy MIKMAR-al, hátha egyszer kipróbálhatja, és ha tetszik neki küldhet egy Long John-t futárpostával...
Akkor kap egyet féláron..
Közzétéve 2007 december 4. - 1:15
Alig várom már hogy rc elõvezesse hogy nem is kell zabla.
ezt én így sosem mondanám, ez a természetes lovaglómániások kiszólása.
én azt mondom, hogy nem kell zabla sok mindenhez.
nem kell zabla a vendég kezébe, mert szétcseszi a lovaimat.
nem kell zabla ahhoz, hogy ne ijedjenek meg a lovaink a szarvastól, crosszostól, quadostól, egyebektõl.
nem kell zabla, az arabjainknak sem, mert nem rohannak el Boglárra, meg sehova, egy kötõfékben sem.
nem kell zabla ahhoz, hogy túrázgass.
nem kell zabla annak, aki nem tudja használni.
Közzétéve 2007 december 4. - 1:40
Kérlek idézd már be, hogy mikor szóltam le. És képzeld, van tapasztalatom.Csak a speciális dolgok nem mindenkinek megfelelõek, ezért tök felesleges eszközöket leszólni akkor ha neked más a jó, de tapasztalatod a másikról nincs.
Közzétéve 2007 december 4. - 9:33
Általános célú volt a megállapítás, (nincs idõm visszaolvasni), de ha tényleg nem állítottál negatívot, akkor elnézést, én hibáztam a pontatlan fogalmazással.Kérlek idézd már be, hogy mikor szóltam le. És képzeld, van tapasztalatom.
Egyébként tõlem bármit állíthatsz ha az állítás alapos, logikusan van alátámasztva tényekkel, érzésekkel, stb. mert akkor van mirõl beszélni. Egyenlõre nem emlékszem tényállításra a hozzászólók részérõl, csak statisztikai alapon közelítették meg a dolgot, dezt sem bizonyított tények alapján.
1. Mondhatod azt is hogy nem tetszik (érzelmi vonatkozások). Annak is van értelme.
2. Mondhatod hogy nem ez a jövõ ha alátámasztod hogy mi az ami igen
3. Sorolhatnád az elõnyeit és hátrányait
4. Mondhatnád azt is hogy nem magyar termék ezért ne vásároljuk
stb.
De egész egyszerûen egy komoly elemzést is tehetnél a céljaid alapján, hogy okosodjunk vagy kritizáljuk amit írsz.
Ez esetben belelátunk a Te gondolkodásodba is.
De ilyet elvétve tapasztaltam. Mert valószínû hogy gyakorlatuk van elmélet nélkül, mert az nem elmélet hogy azt mondta x...
Közzétéve 2007 december 4. - 10:15
Végigolvastam és nem tudnék érdemben hozzászólni, fõleg vitázni olyan dologról, amiben-amivel nincs tapasztalatom.
De nem egy lovasembert ismerek, aki nem képes a fejlõdésre, mert nekik minden új dolog vagy másik út szar. Mindenkinek más út és eszköz válik be a lovaglásnál, és a másiké nem feltétlen elítélendõ, mert minden ló és lovas más és más. Még mindig nem értem miért kell fikázni valakit, ha a tapasztalatát megosztja.
(A kötözködõs emberekrõl mindig az jut eszembe, hogy nincs rendben a szexuális életük.

Petrocelli

Közzétéve 2007 december 4. - 10:55

Közzétéve 2007 december 4. - 11:14

Közzétéve 2007 december 4. - 11:16

Edited by tücsök, 2007 december 4. - 11:20.
Közzétéve 2007 december 4. - 11:18

Közzétéve 2007 december 4. - 13:32
Én rég röhögtem ennyit, mint ezen a topikon.
Szóval a fentiekhez érdemben annyit tennék hozzá,
hogy zabolázzátok magatokat és inkább sexeljetek. aztán írjátok meg a tapasztalataitokat.

Közzétéve 2007 december 4. - 14:21

Guest_boomsly_*
Közzétéve 2007 december 4. - 14:29

Edited by boomsly, 2007 december 4. - 14:30.
Közzétéve 2007 december 4. - 14:37
... a szomszéd feleségével.
muszáj pont nõvel?

Közzétéve 2007 december 4. - 15:36
Végre egy pozitív hozzáállású ember, és ha õ van a képen akkor még csinos is (vagy azért?)Az én magánéletem rendben, ezért sem kötözködök, nem is személyeskedtem, mivel nem írtam neveket
![]()
Akinek meg nem inge...![]()
Ez a topic már rég túlment a szakmaiságon, csak kötözködés van "zabla" címszó alatt. 2 oldal felesleges locsogás. (Na jó a lovas-zabla lista azért ott volt)
Csak azért közöltem észrevételemet, mert eddig érdekes volt ez a topic, de most már kijelenthetik/jük h "elkúrtuk" :guny:
És bátran kijelentem, igen, a Mikmar-típusú zablákhoz lövésem sincs, tehát nem fitogtatom, hogy milyen szar vagy jó.
Guest_boomsly_*
Guest_waldstätten nannerl_*
Közzétéve 2007 december 4. - 17:12
Szivesen dolgozom értelmes emberekkel akik képesek gondolkozni, a huzakodós stílusúak közül eddig csak rc bírta a korlátokat úgy feszíteni hogy nem lépte át a jóizlés határait, és reményt keltõ hogy vannak ilyen fiatal lovasok mint a kimondhatatlan nevû lovasleányzó))).
hehe

hát igen a nevem nem egyszerû elsõre viszont vki leleményes egyszerûen úgy nevezett h Mozart kisasszony

ma tesztlovasnak vetettem be magam és ha már ennyit témáztam itt a zabláknál kipróbáltam egy finomabb zablát a réz csikózablánál, amit még anno a kis lovakon használtam, a francia csikózablát alias 2x tört.
bátor tesztlovasként feszítettem martingál és semmi nélkül h na nézzük hol is tartunk az idomításban... és a várva várt csoda megtörtént mert kedves lovacskám nagyon elfogadta és én ezt felhasználva gyakoroltattam vele a vágta nyújtását és nagyon lerövidítését ami számára a legmegterhelõbb és nagyon könnyen ment (bár ez túlzás mert tudjátok h nem könnyû azért bizonyos lovaknál:P), talán mert ehhez a zablához elég néhány finom mozdulat? mert 2x van törve? nem tom...
Én rég röhögtem ennyit, mint ezen a topikon.
Szóval a fentiekhez érdemben annyit tennék hozzá, hogy célszerû lenne megtanulni egyrészt lovagolni, másrészt meg elsajátítani az idomítás alapjait. Akkor nem kellene misztifikálni olyan bonyolult dolgokat, mint átkelés a vizen, vagy megijedés az õztõl. Pláne nem kellene egy komplett vaskereskedést tartani se hátul a sufniban, se a ló szájában. Mert azért egy ugrás nem olyan bonyolult feladat, mint a felrebbenõ galambtól megrettenõ ló megfékezése sem. Ezekhez egy technikailag alsó-középszinten lovagló lovasnak nem kell barkácskészlet és ha még az idomítás legalapjaival is tisztában van, megoldhatja máshogy, mint komplikált segédeszközökkel, legyen az bármilyen zabla, vagy kikötõszár, esetleg elektromos ösztöke.
én most ezen röhögtem jóót, de igaz

meg a folytatáson.. a téma jól elcsúszott egy banánhéjon..

Edited by waldstätten nannerl, 2007 december 4. - 17:14.
Közzétéve 2007 december 4. - 17:38
sssSSSszzz lovasszkiszjány ssSSzzzz
Uni!
Nem muszály nõvel!
Nem hát! Muszáj pontos J-vel.

Közzétéve 2007 december 4. - 17:39
mert én figyelek.hát igen a nevem nem egyszerű elsőre viszont vki leleményes egyszerűen úgy nevezett h Mozart kisasszony
Nannerl Mozart és Waldstätten bárónő mind Mozarthoz vonatkoztatható személyek voltak.
Nannerl a nyegyedik Mozart testvér egész pontosan, ha nem tévedek. én is színházi ember voltam valamikor. ;)
Közzétéve 2007 december 4. - 17:46

Guest_boomsly_*
Közzétéve 2007 december 4. - 18:25
Nem hát! Muszáj pontos J-vel.
Bocs de ezt nem bírtam kihagyni.
Nem baj! De ez a muszály így "lyó"!

Malyd eccer!

Mozart is lovagolt? Esetleg írt esszéket a helyes zabla használatról?

Közzétéve 2007 december 4. - 18:28

Guest_boomsly_*
Közzétéve 2007 december 4. - 18:35
viszont van egy színész aki Mozartot játsza és egy másik darabban Rudolfot játsza....a rémszarvast?![]()
de egyébként lehet hogy Mozart írt zongoraversenyt vagy vagy ki tudja mit még a helyes zablahasználatról.. lehet h operát is???
...vagy csak megihlette a dolog, mint a mi CR barátunkat is.
Guest_Peter13_*
Közzétéve 2007 december 4. - 18:39
Edited by Peter13, 2007 december 4. - 18:48.
Közzétéve 2007 december 4. - 18:49
jaaaj neeem...vagy csak megihlette a dolog, mint a mi CR barátunkat is.

Elisabeth fiát, aki meghalt Mayerlingben.
juujj akkor mégtöbb köze van a lovakhoz... Sissy fiának lenni

én én életem is rendben van, de szeretek ide járniA lonak pedig adjunk idöt az együttmüködes megtanulasahoz.

amúgy jó amit írtál.
ha a lovas elég türelmes ezt a temperamentumos lovat is képes lesz kordában tartani megfelelõ kinézet mellett...

Edited by waldstätten nannerl, 2007 december 5. - 13:57.
Közzétéve 2007 december 4. - 19:58
Feladtad a leckét a lovastudósoknak, mert ehez hasonló elemzésekre lenne szükség hogy tanuljunk a tudósoktól mi béna amatõrök.Temperamentumos lora tapasztalt, kepzett, magabiztos, nyugodt, önfegyelemmel biro lovas valo.
Az ö kezeben pedig megfelelö eszköz lehet barmilyen zabla.
Neki esetenkent nagyon is celszerü nagyhatasu zablat alkalmazni.
A lonak pedig adjunk idöt az együttmüködes megtanulasahoz.
P.S. A szike elesebb, mint a konyhakes.
Gyerek kezebe ne adjunk sziket.
Sebesz ne operaljon konyhakessel..
Igaz ugyan hogy szép történet alakul "szinházi" emberek között de ettõl nem leszek okosabb, bár lázasan tanulom az életrajzot, rokonságot, és a zenét, mert ki tudja mi jön elõ egy zabla elemzése során.
Lehet hogy Mozart zene hatásos + zabla, de én inkább ezzel konkurálnék a kisasszonynálhttp://www.mozartkug...res/Teller4.jpg
Közzétéve 2007 december 4. - 19:58

De köszönöm nektek, hogy újra hátradõlve, nyugodtan olvasgathatom az építõ hozzászólásaitokat

Közzétéve 2007 december 4. - 20:03
Feladtad a leckét a lovastudósoknak, mert ehez hasonló elemzésekre lenne szükség hogy tanuljunk a tudósoktól mi béna amatõrök.
Igaz ugyan hogy szép történet alakul "szinházi" emberek között de ettõl nem leszek okosabb, bár lázasan tanulom az életrajzot, rokonságot, és a zenét, mert ki tudja mi jön elõ egy zabla elemzése során.
Lehet hogy Mozart zene hatásos + zabla, de én inkább ezzel konkurálnék a kisasszonynálhttp://www.mozartkug...res/Teller4.jpg
fincsifincsi és már Bécsbe se kell érte menni, elég a szomszéd közértbe

Elisabeth milyen zablát használt?

és vajon cserélt zablát Ferenc Jóskával ha lovat cseréltek? ^^
és mit szólt a ló ha mondjuk Sissi gyenge keze után Jóska következett? bár lehet h Jóska gyengébb kezû volt?hmmm errõl írhatott volna Mozart szappanOPERÁT..
Közzétéve 2007 december 5. - 15:56
Az nem ugyanaz. Én Salzburgból hozok neked egy nagyon friss, illatos desszert csomagot, és nem kell átmenned a boltba, ahol kitudja mióta fekszik a polcon )) Meg különben is...fincsifincsi és már Bécsbe se kell érte menni, elég a szomszéd közértbe
Más
Kiváncsiságból végig néztem pár kinti fórumon hogy van e mese a Mikmarról, és nagyon érdekes tapasztalatokat szereztem. Mondhatjuk azt is hogy hemperegtem a nevetéstõl annyira hasonló a köznép (copyright by unicorn) itt és ott, a hülyeség ugyanis nemzetközi.
A reakciók hasonlóak voltak. (röviden)
"Udvarias lány" érdeklõdik, van a valakinek tapasztalata stb, mert õ vett egyet és nagyon tetszik (nyilván nem hitt a szemének és azt hitte álmodik).
"Nagyokos tréner" elmondja a tutit, és egy csomó hülyeséget hogy miért is nem jó a dolog, meg hogy ezt 1880 ban is kitalálták már, nem új dolog, meg mi van ha ez van, meg mivan ha az.
"Udvarias lány" rendkívül udavariasan elmondja neki hogy õ teljesen mást tapasztalt, és akkor hogyis van ez? Mert õ nem érti.
"Sok lovat tartó leány" egy oldalban leírja felhevülve hogy 6 lovát tette rendbe sec perc ezzel a szarral.
"Nagyokos tréner" bevallja hogy õ csak képen látta, és lehet hogy mégsem úgy van ahogy gondolja, meg stb stb., mert õ csak a régi szarra gondolva.. stb. stb (már érzi hogy baj van).
késõbb sok szósz után
"Nagyokos tréner" elmondja hogy vett egyet és kipróbálta,
"It seems that the Mikmar is a good tool to start a horse with." és még sok minden
és folyt köv, hasonlóan mint nálunk..
Láthatóan mégis csak zsubaba a bölcs, aki szerint ha nem tapasztalt meg valaki valamit az írja le az ellenérzéseit vagy a képzelgéseit, de ne mondjon itéletet arról amit nem tapasztalt, mert égni fog .....de nagyon.
Tehát nehogy Mikmarozzon valaki a gyakorlatban, mert ha hülye hozzá és rosszul állítja be, és nincs siker akkor engem fog szidni - bízza okos lovastudósra a dolgot, csak vigyázzon õ nehogy csak képen lásson elõtte eszközt.
Közzétéve 2007 december 5. - 18:41